Hát kérem, meggyógyultam. Olyan jólesően nyomtam le 4 percesekben a tatai maratonváltó 3. szakaszát, hogy még nekem is tetszett. Pedig tombolt a kánikula.
Szóval érdekes ez az egész. Mindig megnézem indulás előtt, hogy hány fok van kint. Ma 37° volt, eddig a legmelegebb. És futottam egy jóleső 20 km-t. 3xB.
138-as átlagpulzussal.
Igaz, a melegre való tekintettel -és mivel ezen a körömön (már) nincs kút- vittem magammal 3 dl vizet.
Ma reggel 130 körülui nyomással indultam, mondom ez okésnak tűnik. Aztán Már Budaörsön csodálkoztam, miért magasabb a pulzusom... egy jó tizessel.
Ekkor már éreztem, hogy nem Páty felé fogok menni, hanem a 3km-rel rövidebb úton, tovább az 1-esen. B.Örs után beiktattam egy kis gyaloglást meg egy műzlit, oszt tovább. Biatorbágy után megint egy kis séta. És érzem, hogy fáradok. Aztán a zsámbéki bekötő úton az M1-es után telefonáltam a húgomnak, ha már úgyis bement a feleségemért Zsámbékra, jöjjenek elém. Így a 32 km-helyett kb 25 lett. Egyből mértem egy vérnyomást, hát megint jóval 100 alatt volt! Na most hogy ez a melegtől (reggel 25 fok volt induláskor) vagy a pajzsmirigyemtől (a mintavételre gyanakszom) van-é, ez egyelőre rejtély.
Mára nem terveztem futást. Öt után úgy felidegesítettem magam, hogy mondom, csak lemegyek egy nyugtató futásra. Egy B körnek vágtam neki. Kicsit lendületesebb volt a szokásosnál, gondoltam még teszek rá egy 2 km-es kis kört. De mégis egy egész lett belőle és hatalmas körcsúccsal! 24:23 lett, ami akárhogyis nézem, felfelé is 4 perces km-ekt jelent.
Érdekes nap volt a mai. Délelőtt nekivágtam, hogy Erzsikézek egyet. De valahogy nagyon nehézkesen ment. Az Irhás ároknál vissza is fordultam. Pedig a pulzus rendben volt, a meleg se volt vészes. Valahogy mintha fejben nem lettem volna ott. Nagyon zavart ez, ezért az F1 után nekimentem egy lendületesebb S körnek. Így kettőből lett 21km.
jol emlekszem, hogy Te is szoktal tartani evenkent par gluozamin kurat? Nem szokott ilyenkor "erzekenyebb" lenni a terded?
Megint belekeztem, es mar regi megfigyelesem, hogy a terdeim mindig akkor fajnak kulonosebb ok nelkul is, kisebb megterhelesre is, amikor eppen proenzit szedek. Tobbedszerre veszem ezt eszre - vagy csak kepzelodom?
Hát ez nemigazán esett jól. Talán a tegnapi pm mintavételtől, de magas volt a pulzusom. Az Irhás ároknál le is ültem 3 percre és gondoltam, hazafelé veszem az irányt. Aztán csak nekimentem az erdőnek, gondolván a KFKI-ig még elmegyek. Ott ittam két korty vizet, oszt csak Erzsike felé indultam. Az átlagnál kicsit lassabban értem fel, de lefelé vitt a lábam. És bár továbbra sem esett valami jól, az átlagnál hamarabb végeztem.
Véget ért az idei angliai futkározásom. A ramaty időjárás miatt kb csak a felét futottam a tervezettnek. Tegnap a viharos szél miatt már nem is futottam. Így csak 78 km-t szedtem össze és kivételesen 5 perc körüli tempóban.
Ez a pusztaszabolcsi versenysorozat nem akar összejönni.
Tavaly elfelejtkeztem az első kettőről. Idén nagyon figyeltem, külön jelóltem a futónaptáramban. Februárban le is tudtam az elsőt. Két hete már a május 26.-ira készültem. És ma Pusztaszabolcson szembesültem azzal, hogy a 26.-t a vasárnaphoz társitottam...