Köszönöm a választ.
Pácolt húsokat még nem próbaltam.
Panirozott, készen kapható (és tulajdonképpen elő-
sütött) halrudacskákat vagy Sága pulymell- érméket
szoktam sütni úgy, hogy 3 perc alatt előmelegitem
a crisptálat, utána gyengén kiolajozom, ráteszem
a husikat, 3 perc crisp, megforditom és még 2 perc
crispezés.
AAVIKO hasábburgonyában az tetszik, hogy egyálta-
lán nem kell használni olajat a sütéséhez (leszá-
mitva persze a crisptál kiolajozását, ami igazán
nem számit). Igy megvan az az illúzióm, hogy ez
egészségesebb. Azonkivül nincs bűz a konyhában
és elég gyorsan megvan.
Nem gondoltam, hogy krumplit hússal lehet együtt
sütni, mivel azt hittem, hogy különböző a sütési idejük.
nincs semmi extra receptem, a hiper-, szupermarketekben kapható, előrecsomagolt, bepácolt husikákat szoktam venni. nagyon sokféle van, csirkecomb, -szárny, csirkemellfilé, pulykamellfilé, sertéskaraj stb.
Én legjobban a Sága pulykamellfiléit szeretem. Rá a crisp-tálra, mellé annyi gyorsfagyasztott sültkrumpli, amennyi fér (1 személy esetén, több személynél a krumpli már nem fér rá a tálra), kb 12 perc, és kész (husit félidőben meg kell fordítani)
Más: hétfőn pizzát sütöttem crisp-el, és mire a pizza megsült, a konnektor, ahova a mikró is be volt dugva, szétégett. Még jó hogy a biztosíték leoldott, különben akár le is éghetett volna a lakás...
Sziasztok!
Csodás jénai tálakat láttam ma, csak az a gondom, hogy nagyobbak mint a forgótányér a mikróban, sőt van amelyik ovális vagy szügletes hosszúkás, és keresztben be sem férne. Hogyan lehet ezeket a mikróban használni, mert ugye a hosszúkás oválisat nem nagyon tudja forgatni?!
Köszike Neked is a tanácsokat. Közben kipróbáltam a grillezést és nagyon tetszett. Feltettem a grillrácsra két szelet kenyeret és arra nagyon vékony husos szalonnát, isteni fincsi priritósom lett ropi szalonnákkal :-)
Anno, amikor mikrót vettünk (olyan nyolc-tíz éve) én is beszereztem mikrós szakácskönyvet, azután rájöttem, hogy felesleges volt. Egyszerűen a technikát kell megszokni, a receptek ugyanazok, mint egyébként, legfeljebb az összerakás sorrendje más. (Mintha a topicindító környékén ezt összefoglaltuk volna)
A római tálat én nem tenném a mikróba, nem tudom, ártana-e neki, de az éppenséggel egy egészen más technológiához való.
Kinyitni menet közben nyugodtan lehet, azzal sincs gond, ha meggondolod magad, és megváltoztatod a programot menet közben, vagy éppen direkt megszakiítod (mondjuk bennehagyod a gyereknek a majdnem kész kaját, és csak rá kell indítania, amikor hazaesik a suliból)
a mikro ajtajat nyugodtan kinyithatod menet kozben! az enyemnek a hasznalati utmutatojaban is le van irva, hogy ilyenkor a mikrohullamok kikapcsolnak... es ha visszacsukom az ajtot tovabb folytatodik a beallitott "program". whirpool-ok tuti igy mukodnek:)) de szerintem a tobbi is.
sultkrumpli: azt irtad, hogy grillezni is tudsz a mikroval, szoval ha ropogos(abb)ra szeretned a krumplit akkor a grillt is kapcsold be. persze sosem lesz a felmelegitett sultkrumpli olyan, mitn frissen sutve:)
amugy lehet kapni felig elosutott sultkrumplit, (ra van irva a zacskojara, hogy mikroban is sutheto) ez kb. 5-7 perc alatt megsul a mikroban, es egyszerre annyit sutsz amennyire szukseged van:))
Köszi a tanácsokat. Közben voltam csavarogni és beszereztem egy mikrós szakácskönyvet, elég jónak tünik :-)
Igen kimondottan mikrós recepteket keresek, vagy olyanokat ahol le van írva hogy hogyan kell mikróban is elkésziteni az illető kaját.
Hogy-hogy kinzitod menet közben?
Csilla
Szia!
Én ugy tudom, a római tálat nyugodtan használhatod mikroban:)
Mondjuk elég súlyos, főleg ha előtte be is lett áztatva, mint a római tálak általában, használat előtt..
Kimondottan mikrós recepteket keresel?
Én ki szoktam nyitni menet közben a mikró ajtaját, igaz az automata mosógépét is, mert nem szeretem, ha valamit nem szabad:)
Még egyikkel sem volt baj.
A krumpli tetejére próbálj papirtörlőt, vagy szalvétát tenni, hogy a párát felszivja, én is így szoktam melegiteni több dolgot. Így a mikro fala sem piszkolódik annyira.
A sültkrumpli olyan ropogós már nem lesz, mint "újkorában", de ehető.)
Szerintem a mikróban nem kell "töbsször megkavarni" az ételt. A tűzhelyen leéghet, a mikróban inkább csak kiszáradhat..
Biztos lesznek még másnak is ötletei; de legjobb a gyakorlat!
Sziasztok!
A napokban vettem egy brillezős mikrót, és most barákozom vele. Nem tudtok valahol a neten jó magyar weblapot receptekkel? A másik kérdésem az lenne, hogy lehet-e megmaradt sültkrumplit megmelegiteni ugy mikróba hogy ne legyen lágy? És mit kell tennem ahoz, hogy modjuk a rakottkrumplim teteje szépen megpiruljon? Sok receptben olvasom, hogy közben megkavarjuk, ezt hogy oldom meg többször rövidebb időre inditom be a készüléket? Lehet-e mikróba tenni a rómaitálat? Hát egyenlőre ennyi, és köszike előre is.
Hali!
Maga a sütőfelület totál teflonserpenyő, mondjuk nem kapargattam meg, hogy milyen alapra van felhordva :-) Ez a teflonos cuccos egyy műanyag tálba van belepattintva, és ugyancsak műanyag a ráhelyezhető(átlátszó) fedő is.
Boar
vegulis a crisp tal is olyan teflon-edeny szeruseg... ez a barnitotal is olyasmi lehet??
az mondjuk furi, hogy egyszer teflon-akarmi egyszer meg keramia-szeruseg, es ugyanazt tudja:)))
de ebbol is csak az latszik, milyen tudatlan vagyok en itt a mikro-hasznalat teren:)))
Hali!
Ez egy olyan edényke, amely felforrósodik mint állat és szépen megpirul-barnul rajta a husi. Olyan mezei mikrókhoz(mint az enyém), amiben nincs grill. A német neve vmi. braunung geschir vagy valami ilyesmi(elnézést,ha rosszul írtam, a doboz vagy ötéve nem volt a kezemben), innen jött a barnítóedény kifejezés. Az első,amit vettem, olyan volt, mint egy teflonserpenyő, és tényleg működött,a második olyan fehér kerámia szerűség, és nem az igazi :-(
Boar
Hali!
Szerintem a mikró legnagyobb előnye, hogy kiválóan lehet benne kukoricát pattogtatni. Ha sima kukoricát veszek, nem lesz olyan ótvar avas zsiradék íze, mint az előre csomagoltaknak. Mondjuk a mennyiséget és az időt ki kell tapasztalni, ellenkező esetben egy szép nagy széntömb kifüstölt tulajdonosai leszünk. Koleszos koromban a rizst is abban csináltam, de szerintem a hagyományos módszer jobb.
Ha nagyon lusta vagyok, némely párolt halakat szoktam még benne csinálni, tejföl és fokhagyma bőséges hozzáadásával a barnító edényben.
Boar