érteni nem értek hozzá, de azért megnyugtatlak ha gondolod :)
nekik ugyan nem kell 700 nm, de azért a 20 kevés lenne nekik is. Biztos vagyok benne ,hogy a szervezők megegyeznek valahogy az önkormányzattal
Egy, az [origo]-n talált cikk szerint gondok lehetnek a Hősök terén megrendezni tervezett koncertekkel. Valaki, aki ért hozzá, megnyugtatna, hogy ez a Värttinät nem érinti?!?
Värttinä-koncertprogram:
Március 14. Prága, 15. Ljubjana, 16. Bécs, 17. Pozsony.
Hm.
Sajnos, a nyari idopontok meg nincsenek, pedig erdekelne, lesznek-e Kaustinenben vagy a Kihauson... Ha mar egyszer kimennek, meg a ketto kozott vegre nem fel honap van... (Kihaus julius 8-11., Kaustinen julius 10-18.)
Részletkérdés; a "mies"-eket kicseréljük... ööö... hogy van finnül az "ork"??? - ra, és kész :D.
(És pont ez a lényeg: nem Aragorn fut az orkok elől, hanem Aragorn, Legolas és Gimli üldözi az orkokat, akik elrabolták Trufát és Pippint. Hát, ez az Aragorn... :o)
>Mondjuk, Nahkaruoska Bilbó születésnapján, Liigua miközben Aragornék üldözik az orkokat...
:))
Hat, Zsakos Bilbo biztosan megmarad agglegenynek, ha a szuletesnapjan arrol enekelnek az asszonyok, hogy borszijjal tanitjak majd tisztessegre csapodar ferjeiket... es az is trefas, hogy fut Aragorn az orkok elol, es kozben arrol szol a dal, hogy sose sikerult egy rendes pasit fogni...
:D Woo-hoo! Nem tudom, hogy működik ez a zenekar, de egészen elképesztő hatása van. Szombaton hallottam róluk, vasárnap letöltöttem a 45 másodperces részleteket a honlapjukról, hétfőn megvettem az Iki-t, és kész, most már karácsonyi listámon is csak Värttinä-lemezek szerepelnek. Pedig élőben még nem is láttam őket...
Ez a LotR-musical biztos nagyon jó lesz; ha nem írnának új dalokat, akkor is bőven megvan hozzá a soundtrack... Mondjuk, Nahkaruoska Bilbó születésnapján, Liigua miközben Aragornék üldözik az orkokat... :D
Ide is beírom a nagy aktuális Värttinä hírt. Musical készül Londonban a "Gyűrűk ura"-ból. Ez lesz minden idők legnagyszabásúbb londoni musicale , 11M eurós költségvetéssel. A bemutató 2005 tavaszán lesz a könyv megjelenésének 50. évfordulóján. A nagy hír pedig , hogy felkérték a Värttinät a zene elkészítésében való közreműködésre.
a musical weboldala:
www.thelordoftheringsmusical.com/
En a koncerten talalkoztam Thaur-ral, o mutatta meg, hogy ki vagy. Az elejen meg elbeszelgettunk, utana en meg mar rohantam egy masik koncertre (csak a Varttina es amiatt a koncert miatt mentem ki a Szigetre), pedig akartam volna beszelni veled (honlap-ugy, bar mar valoszinu, hogy nem aktualis. Egyebkent bocs, csak menet kozben elkavarodott a level :/ ).:)
A kepek alapjan majd ugyis be tudod tajolni, hogy merre voltam. :)
Hello. Én is nagyon jól éreztem magam bár nekem a 15. volt :)))
A lányok amellett , hogy aranyosak még énekelni is tudnak :)
az első négy szám nem az idei albumról volt ( a Meri pedig egyáltalán nem volt)
időrendben:
Linnunmieli
Maa ei kerro
Mie tahon tanssia
Käppee
Tuulen Tunto *
Yötulet
Aijö
Lieto
Vihi *
Maahinen neito *
Laulutyttö
Tauti *
Pajatus +
Lemmennosto
Nahkaruoska *
Pihi neito
Seelennikoi
Vot i kaalina
Outona omilla maila
a * jelűek voltak az új albumról , a + pedig új dal de nem jelent meg lemezen
Elso Varttina koncertem. Az elejen volt par szam (max 2), amit hirtelen nem ismertem meg, valoszinuleg az uj albumrol. Az uj albumnal maradva en egy kicsit hianyoltam a Sepän Poika-t.
A lanyok bajosak es aranyosak voltak, a fiuk meg ugyesek - elvezetes volt a koncert, en jo lereztem magamat.
Lottem egy csomo kepet, legkesobb a hetvegen majd felrakom oket.
Tud vki egy jo listat? Amikre en emlekszem:
Aijö
Käppe
Vot I Kaalina
Selinniko
Meri
tényleg mindenki legyen ott
nemrég jöttem vissza Finnországból ahol három Värttinä koncerten voltam , szenzációsak
a program sokat változott a 2001-es szigetkoncerthez képest
Ha valaki még nem tudná , Aug.04 Värttinä a Szigeten :) ( csak ,hogy felhozzam kissé a topicot:)
Nemrég két koncertjükön voltam , fantasztikus volt. Az együttes is nagyon készül a Szigetre , szóval érdemes lesz kijönni.
Sajnos az esetleges DVD megjelenéssel kapcsolatban semmi biztató hír nincs.
Hah! Amikor megvettem a harom ikit (meg egy Ilmatart, mert mar megint elajandekoztam az enyemet), az elado (PaP?) mondta, hogy lesz koncert, es amikor bolintottam, hogy tudom, elvegre ezert jottem Mo.-rol, kaptam ajandekba egy V.-kislemezt.
Es igen, az iki boritojan, a "Kiitos" resznel, ott van Szani is :)
A Sziget Fesztiválon az eddigi egyetlen nem hivatalos (illetve hivatalos mert az együttes honlapján megerősített) fellépő a Värttinä , ráadásul pár nap múlva jelenik meg az új lemezük.
a diaksziget.com- on két hír is van róluk:
www.diaksziget.com/main/hirek.php