azt mondja a .sinead-oconnor.com lap alja, hogy "Site designed and maintained by Roman Szendrey ..." ez vajon 1 magyar arc. Mert ha igen akkor talan erdemes vele felvenni a kapcsolatot.
Persze, amíg nincs hivatalos magyar cím, addig többféle variáció kering - egyáltalán bemutatták tavaly a magyar mozikban ezt a filmet? Mert ha nem - én biztos megnéztem volna, ha látom, mondjuk Szegedre nem jut el minden - akkor lehet, hogy csak most, az HBO adott neki címet. Nemtom. Szerintem nem olyan rossz ez a cím. Kifejezo.
Szija, lookie, hogy milyenek ezek a fordítások, hát az agyam eldobom, ezt a butcher boyt mészárosinasnak kellett volna helyesen fordítani, az agyam eldobom.
Úgy látom, ide is csak a magam szórakoztatására jövök... na mindegy.
Ki látta - tegnap az HBO-n, vagy tavaly a mozikban - Neil Jordan "The Butcher Boy" (magyarul: A kis véreskezu) c. filmjét??? Nagyon jó kis film, de ami idetartozik az az, hogy Sinead Szuz Máriát játsza benne! Természetesen - ahogy már a Neil Jordan filmeknél megszokhattuk - a filmzenében is énekel, de lényeg itt most az, hogy színészként is szerepel benne. Nem nagy szerep az igaz, de a film maga is megéri, hogy megnézzétek.
(Korábban is voltak filmjei, tudom, de sajna, azokat nem láttam - pl. a Hush-A-Bye-Baby: emlékszik rá valaki még?)
Lábra kelt egy pletyka, miszerint Sinead-et kiközösíti az egyháza, mivel 1. nyíltan beszélt egy interjúban a szexualitásáról, 2. ugyanekkor mutogatta is a nyelvébe helyezett új piercing-jét...
Aztán persze jött a cáfolat: a püspök úr hangsúlyozta, hogy azóta már megbocsátott Sinead-nek, mivel - amirol a média nem tudósít és nem tud - Sinead olyan kiemelkedo szolgálatot tesz az egyházának, amely pótolhatatlan.
Ez lehet, hogy csak azért van, mert Sineadnak a beszéde is olyan, hogy a fogai között szuri a szavakat, majdnem mozdulatlan közben a szája... meg egy kissé monotonul, hadarva is beszél ráadásul, nemigen hangsúlyoz. Szóval, nem beszél túl szépen, hozzá az ír akcentus is elég eros - mondjuk azzal semmi bajom - az énekére szerencsére ezek kevésbé jellemzoek.
Nem tudom volt e emlitve All Apoligies-t /Kurt C./ a`la Sinead....szerintem nagyon eltalalta ahogy visszafogottan enekelt a fogai kozott szurve talalta a szavakat.
Van egy szám, amit keresek Sineadtol, az a címe, hogy The Hand that Rocks the Cradle, és egy 1988-as kislemezen volt rajt, nemtuti, de asszem a Mandinka B-oldala volt. Nekem csak live verzióban van meg, a Napsteren sem nagyon van. Nem tudtok segíteni?
Mondd csak wired, kiket kérdeztél meg? Mert hát ha arra gondolsz, amire én, vagyis a Shiny Happy People c. dalra, akkor az egy igen ismert és népszeru dal még most is, én szoktam látni legalábbis.
Asszem az Automatic for the People REM albumon van (vagy az Out of Time-on?)... de utána kéne nézni.
Mellesle engem mindig is idegesített ez a dal, annak a csajnak a hangját nemigen csípom...
off+
figyu, Luki, te olyan tájékozott vagy (most nyalizok, de rá se ránts, manipulatíve, ugye)
szóval régóta keresek egy zenét, az R.E.M. énekese adta elő duettben a B'52-s énekesnőjével, vagy 10 éve láttam az MTV-n, és azóta mindenki hüjének néz mikor előhozakodom vele, te is beállsz a sorba, vagy van valami tipped?
on
Tudtátok, hogy a a No Man's Woman-t ugyanaz a fószer írta, aki Natalie Imbruglia Torn-ját? Így már érthetobb a mainstream hangzása a dalnak, bár a hip-hop elemek eddig sem voltak idegenek Sinead-tól.
Mindenesetre jellemzo, nem lett belole listavezeto, egy csomó rádió nem játsza, bezzeg ha Imbruglia kisasszony énekelné...
Való igaz, Kate Bush-sal is énekelt duettet, mégpedig a Don't give up címűt, amelyhez hasonlóan érzelmes klipp készült: végig egymáshoz szorítva egymást, ölelkezve énekeltek. Persze később ezt a dalt Gabriel Sineaddal is elénekelte.
Most olvastam, hogy valszeg a Jelaous lesz a második single, a nyár végén várható!
Amúgy Sinead eddig még csak észak-afrikai koncerteket nevezett meg turnéja állomásaiként, azért reméljük, hogy közelebb is eljut hozzánk.
Amerikában nem a pápa képének széttépése miatt lett népszerűtlen (illetve bizonyos körökben népszerű), hanem mert az Öböl-háború idején nem engedte, hogy (az akkori szokásnak megfelelően) a rendezők a koncertje előtt beadják az amcsi himnuszt. Azzal fenyegetőzött, hogy nem lép fel.
Erre Sinatra keményen megbírálta, mire Sinéad állítólag azt üzente neki, hogy jobb lesz, ha nem találkoznak, mert megbánja...
Az "Am I not your girl" album végén amúgy részletesen is kifejti véleményét a Szent Római Birodalomról, valamint a "béke és/vagy kard" témában.
Ok, akkor úgy volt. Én sajna nem láttam... Mindenesetre nem ártott az Amcsiknak egy tökös beszólás. Persze nem lehet tudni, mennyire volt ez megtervezett "akció", egy kis főcím a lapokban biztos jót tett a lemezeladásoknak...
Azon békepárti Dylankoncerten, meg előtte, mikor a pápa képét széttépte a showban, ezt a dalt énekelte:
WAR
====
A song from Bob Marley which Sinead
did sing during the well known
"Pope-incident" in Saterday Night Live
and a few days later during the
Bob Dylan tribute concert.
---------------------------------
Until the philosophy,
which holds one race superior
and another inferior,
is finally and permanently
discredited and abandoned,
everywhere is war.
Until there is no longer first class
or second class citizens of any nation.
Until the color of a man’s skin,
is of no more significance then
the color of his eyes,
I’ve got to say "war".
That until the basic human rights,
are equally guaranteed to all,
without regard to race,
I’ll say "war"
Until that day the dream of lasting peace,
world-citizenship and the rule of
international morality will remain
just a fleeting illusion to be pursued,
but never obtained.
And everywhere is war.
Until the ignoble and unhappy regime
which holds all of us through,
child-abuse, yeah, child-abuse yeah,
sub-human bondage has been toppled,
utterly destroyed,
everywhere is war.
war in the east,
war in the west,
war up north,
war down south,
there is war,
and the rumors of war.
Until that day,
there is no continent,
which will know peace.
children, children.
Fight!
We find it necessary.
we know we will win.
we have confidence in the victory
of good over evil
FIGHT THE REAL ENEMY !
Békés, nem?
Ennek ellenére asszem van mondanivalója...