Keresés

Részletes keresés

Gonosz Frici Creative Commons License 2000.06.29 0 0 61
Megjegyzem kb. annyi idős vagyok, mint Orbán s társai urak. A nem kiforrott világnézetről - 1989 vonzatában - akinek 26-27 éves korára legalább halványan nem forrdogál valami, azt már megette a fen-e.
Előzmény: pernahajder (60)
pernahajder Creative Commons License 2000.06.29 0 0 60
Helyénvaló, kedves Nagy Tanító!

Csakhogy: Az 1989 ősze előtti MSZMP tagok esetében más a helyzet: a korábbi 800.000 fős tagságból nem volt mindenki baloldali, netán marxista-leninista meggyőződésű. Abban a korban monolit egypártrendszer volt, s sokakat rávitt a megélhetés kényszere, hogy belépjenek. Másként ugyanis nem, vagy csak ritkán juthattak szakmájukban vezető pozícióhoz. Tudod, akkoriban volt egy érvényes káderrendelet, amely szerint az ún. politikai megbízhatóság volt a kiválasztásnak (néha még a foglalkoztatásnak is) a legfontosabb kritériuma.

Más a helyzet azonban azzal, aki az MSZMP megszűnés után azonnal a jogutódhoz csatlakozik, annak képviselőjelöltje, mi több 1992-ig szervezeti tisztségviselője. Az vagy tényleg baloldali, vagy iszonyúan karrierista, de karriert szakmai alapon nem tud elérni.

Orbán és társai világnézeti változásában semmi különleges nincs. Ők fiatal emberek voltak, ideológiájuk, világnézetük nyilván nem volt még kiforrott 1989-ben, vagy az előtt.

De Ligetvári 1941-ben született, most 59 éves, 90-ben 49 éves volt, ne mondd már hogy egy diplomás, tudományos tevékenységet végző figura ennyi idős korára nem tudja hova tenni magát? Hacsak nem tökhülye, vagy ismét: iszonyúan karrierista.

Előzmény: Engels (56)
PuPu Creative Commons License 2000.06.29 0 0 59
Képezzük őket, kedves /na Haider.
Amelyik aztán megfelel szakmailag-emberileg az marad, - a többi meg elmegy kisgazdának, polgárnak, megy egyéb ilyen akármiknek...
Némelyik aztán még miniszter is tud lenni, ha Ti kerültök hatalomra...
:O)))
Előzmény: pernahajder (54)
Engels Creative Commons License 2000.06.29 0 0 58
Ne haragudj cimbora, én csak pernahajder olvtársat idéztem. Hol van itt nekem vermem?
Előzmény: Pásztörperc (57)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.06.29 0 0 57
Vigyázz, vigyázz, kedves Engels: magadnak ásod a vermet szavaiddal!

Ha belegondolsz, hogy Deutsch és Gidai mennyire negatív személyiség, akkor, ha így összevonod őket a többiekkel, bizony hogy kijön az a "0 garnitúra"!

Előzmény: Engels (56)
Engels Creative Commons License 2000.06.29 0 0 56
Kedves perna,

a 22-es megjegyzéseimhez mit szólsz? Már megbocsáss, hogy magamra vonom a figyelmet. Mert, tudod, ha L. "PuPu szakembere", meg "0 garnitúra", akkor Gidai, Mádl, Stumpf (Deutsch volt KISZ-titkár, Járai volt MSZMP-s, Martonyi volt államtitkár stb.) is azok.

Aztán meg: Orbán Viktor szerint Ő és Kövér 1989-ben szociálliberális meggyőződésűek voltak. Akkor most szerinted Orbán Viktor és Kövér László szociálliberális téglák a Köztársaság kormányában? Nem cikizni akarlak, ne érts félre. Csak megpróbálom megérteni a logikádat. ;-)

Előzmény: pernahajder (50)
Halászkirály Creative Commons License 2000.06.29 0 0 55
Az a szomorú az egészben, hogy miközben mindenkit elölről-hátulról lekádereztek meg átvilágítottak, akkor egy dr. torgyán józsef pártelnök azt akarja bemesélni a nagyérdeműnek, hogy ő nem tudott Ligetvári emeszpés múltjáról és biztosan csak a sajtó áskálódása az egész.
Lányi legalább tárgyszerű volt. Azt nyilatkozta, hogy ezt a blamát most nehéz lesz kimagyarázni a kisgazda tagság előtt.
És ez az ügy nem Ligetvári sara, hanem torgyáné.
pernahajder Creative Commons License 2000.06.29 0 0 54
Félreértesz valamit drága PuPu, édes úr/elvti.

Ippeg asztat bizonygatom, hogy nem jó szagember, mer a környezetvédelem legelemibb hatásköri szabálaival se nem van tisztában. A miniszternek politikusnak köll lenni, ű meg a politikához se ért. Csak a hazudozáshoz. Tületek gyütt, ezért megkérdezem: így született, vagy valamellik MLEE tanfolyamotokon képezte ki magát ilyen sikeresen?

MLEE - onnan bizony sok jó tudós kerűtt mán a felsőoktatásba! DDDDDDD

Előzmény: PuPu (52)
Engels Creative Commons License 2000.06.29 0 0 53
No, látod, hát ez az. A Baja az egy sor. :))

"Baja sor" értelemszerűen: "Baja Ferencért sorban állók sora."

Előzmény: Gonosz Frici (49)
PuPu Creative Commons License 2000.06.29 0 0 52
Hát én is úgy gondolom, hogy L. a szakmájában jó, - a hazudozásban azért tényleg a jobboldal a profi, - mint ezekből a maszatolgatásokból is kitetszik...
A Bubut meg megvezették rendesen, - lesz itten még tagkönyvcsere, mint kommunistáéknál anno...
SZVSZ most majd kiderül, hogy tul.képpen csak a szocikat akarta volt bomlasztani belülről...
:O)))
Előzmény: pernahajder (50)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.06.29 0 0 51
Értelemszerűen az itt, az Indexen, számos, kimondottan B. ferivel foglalkozó témában leírt sorokat — mivel akkor megismerné a tényeket, márpedig azok el szokták homályosítani egyébként oly legendás éleslátását — SZVSZ járhatott már önismereti terápiára: kár, hogy abbahagyta. Mármint neki kár: én nagy*űen szórakozom — egész héten nem röhögtem még ekkorát.
Előzmény: Engels (48)
pernahajder Creative Commons License 2000.06.29 0 0 50
A nap baromságai tegnapról, á la Ligetvári:

1./ Azért fogadta el az MSZP felkérését a képviselőjelöltségre, mert azt remélte, hogy megválasztása esetén több adatot kaphat a Balaton nyugati medencéjére vonatkozó környezetvédelmi kutatásaihoz. - Hol, te jó ég? A parlamentben?

2./ Azért nem írta bele életrajzába politikai múltját, mert úgy gondolta, hogy az új pozícióban csak a szakmai karrier a fontos. - Ma piciny hazánkban a központi közigazgatásban két politikai státus van: a miniszter és a politikai államtitkár. Miniszter akar lenni az, aki még ezzel sincs tisztában?

Ligetvári a Tímár György (kisgazda képviselő) Baráti Társaság ajánlására került Torgyán mellé tanácsadónak, nem mint környezetvédelmi, hanem mint mezőgazdasági szakember. Környezetvédelmi felkészültsége megkérdőjelezhető, ha úgy gondolta, hogy a környezetvédelemért ebben a pozícióban tud tenni, hiszen ez a terület nem ehhez a tárcához tartozik.

Mellékesen PuPu-nak: ha ilyen szakembereitek vannak, akkor 0 garnitúra!

Mellesleg Torgyán titkárságvezetője ugyanabból a kompániából került pozíciójába. Ő is MSZMP tag volt, a SZÚ-ban végzett. És annyi eszük nem volt, hogy figyelmeztessék Torgyánt: nyilatkozata előtt (amely szerint a sajtó Ligetvárival kapcsolatban hazudik) legalább nézzék meg az interneten, vagy kérdezzék meg telefonon a BM-től, igaz-e a hír.

Lehet, hogy nem is karaták figyelmeztetni.

TJ-t most alaposan csőbe húzták!

Gonosz Frici Creative Commons License 2000.06.29 0 0 49
Ha jól sejdítem, ez Bajára, az előző miniszterre vonatkozik. De hogy nem olvassa el a sorokat? Milyen sorokat?
Előzmény: Engels (48)
Engels Creative Commons License 2000.06.29 0 0 48
Te Pásztör/c barát!

Mi az, hogy "baja sor"?
Ezen gondolkodom reggel óta, hogy válaszolhassak fedaksari olvtársnak. De nem merem mekkérdezni, mert hátha ez a kérdés is "baja sor" lenne... Lehet, hogy "sör"-t akart írni, csak éktelen a billentyűje? Vagy a "bójasor"-ról van szó? De azt meg nem lehet elolvasni, csak meg-. Szóval, nem értem.

A mondat önmagában persze, klasszikus vénájú: Allport idézi az Alapkönyvben a oxfordi egyetemistát: "Utálom az amerikaiakat, pedig még eggyel sem találkoztam." :)))

Előzmény: Pásztörperc (43)
PuPu Creative Commons License 2000.06.29 0 0 47
Nagy szellemek, ha találkoznak. A Királyhegyi, Te, meg szerénységem...
:O)))
Előzmény: Törölt nick (46)
BOB Creative Commons License 2000.06.29 0 0 45
Engem Ligetvári MSZP-s múltjánál jobban zavar az a tény, hogy Torgyán "nemzetközi hírű tudós"-ként aposztrofálta. Ilyenből ugyanis már volt egy ennél a tárcánál, épp mostanában mondott le ;)))))))))
PuPu Creative Commons License 2000.06.29 0 0 44
Mondtam mán:
Itten a jobboldal olyan béna, hogy még a kapitalizmust is a baloldal csinálja...
Kis ország, - csőcselékünk is egy van csak, - most éppen kormányon....
:O)))))))))
Pásztörperc Creative Commons License 2000.06.29 0 0 43
"Bocsi, de nem olvasom el a baja sorokat, mert nem ér annyit, hogy energiát szenteljek rá."

— Kedves asztaltársak!

Ez itt a hét mondata!!!

Előzmény: fedaksari (38)
Zénó Creative Commons License 2000.06.28 0 0 41
Mi van fijjuk, hát senki sem látta az RTL Klub fél hetes híradójában Torgyán doktor szikrázó szemeit?! Lehazugozta az újágírókat, akik Ligetvári MSZP-és múltjáról faggatták, hogy aszongya az újságírók 99,9 %-ban hazudnak, tehát Ligetvárival kapcsolatos hírük is 99,9 %, hogy hazugság. Vannak az ember életében felejthetetlen pillanatok. :)))
No, aztán telefonon megkérdezték Ligetvárit is. Közel akkora szövegláda, mint ToJó, alig lehetett kiszedni belőle, hogy tényleg MSZP képviselőjelölt volt, és tényleg nem írta bele az önéletrajzába. Merthogy szakmai önéletrajzot készített. :)))
Előzmény: K. H. Rumenigge (40)
K. H. Rumenigge Creative Commons License 2000.06.28 0 0 40
:-)
Előzmény: fedaksari (38)
kevi Creative Commons License 2000.06.28 0 0 39
Ha tégla, ha nem biztosan jobb lesz mint elődje. A ciki csak az, hogy a torgyán család barátja totálisan leszerepelt, és a becsületet egy "mszp tégla" menti meg a kisgazdák becsületét (már, ami maradt a fradi vizsgálat eltusolása óta)
Remélem az emberek emlékeznek 2002-ben is arra, ha jobbat akarnak a kisgazda pancseroknál (torgyán, pepike, mariska, szabóHM, légügyi dinasztia), szeretett vezérük útmutatása alapján melyik pártra kell szavazniuk.
fedaksari Creative Commons License 2000.06.28 0 0 38
No de kedves Engels.

Attól még nem vagyok Pepo-fan, mert az elődjét (is) alkalmatlannak tartottam.
Bocsi, de nem olvasom el a baja sorokat, mert nem ér annyit, hogy energiát szenteljek rá.

Előzmény: Engels (35)
Ideges Creative Commons License 2000.06.28 0 0 37
OFF
Bocs Engels, de egy másik topicban rólad volt szó annak kapcsán, hogy valszeg te vagy a legrégibb élo indexes nick (No. 3!). Nincs kedved pár szót írni errol az "Add nekem a nicked!" c. Tasztalos topicba?
ON
Előzmény: Engels (35)
Batkamano Creative Commons License 2000.06.28 0 0 36
Mindenkinek, aki nem találta: ott van az a Választási Hivatal archívumában, csak keresni kell...
Engels Creative Commons License 2000.06.28 0 0 35
Kedves fedaksari.

1) Üdvözlünk a gépezetben. Ez itt a Magyar Internet legnépszerűbb, legklasszabb agorája. Te, mint 1-hozzászólós friss elme, bizonyára nagyon sok újdonságot fogsz nekünk írni.
2) Amit a "ziláltfejűről" írtál, azt viszont Pepó Pál kinevezésekor már leírták itt többen olyanok, akiknek Pepó nagyon tetszett.

Ez van, sajna. ;-)

Előzmény: fedaksari (32)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.06.28 0 0 34
Nem mindegy? Egy álcázott moly.
Előzmény: Pardon (33)
Pardon Creative Commons License 2000.06.28 0 0 33
Akkor most Ligetvári nyű vagy féreg ?

Pardon

fedaksari Creative Commons License 2000.06.28 0 0 32
Lehet, hogy a komcsikhoz ugyanolyan közel áll Mr Liget mint ziláltfejű szoci elődje (valami baja vagy mi vót), de a környezethez csak több köze van, mind a hajdani kulturnyiknak.
S remélem a vodkához mégkevesebb affinitása van.
Kagakusha Creative Commons License 2000.06.28 0 0 31
Ebben a kérdésben nincs tehát köztünk véleménykülönbség, valószínűleg én fogalmaztam egy kissé zavarosan. :-)
A témánál maradva engem kifejezetten bosszant a jelenlegi akadémikusjelöltek és a Professzorok Batthyány Köre által közreadott legújabb (hűség)nyilatkozat aláírói között fellelhető korreláció.
Előzmény: pernahajder (30)
pernahajder Creative Commons License 2000.06.28 0 0 30
No persze, Kagakusha, egyetértek. Valóban nem minden akadémikus érdemes a címre, és valóban voltak akiket politikai érdemeikért jutalmaztak a címmel. Nem róluk beszélek.
Előzmény: Kagakusha (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!