Keresés

Részletes keresés

Chasse Creative Commons License 2007.11.19 0 0 894
Bocs mindenkitől, ha olyat kérdeztem, amit már körbejártatok..nem tudtam mind a nyolszázvalahány hozzászólást elolvasni még.
Előzmény: Chasse (892)
Chasse Creative Commons License 2007.11.19 0 0 893
Minden kombinációbna-ja!:) És tényleg jó bonyolultnak látszik:)
Előzmény: Green_ (890)
Chasse Creative Commons License 2007.11.19 0 0 892

 

Visszaolvastam a fórumon, és láttam, hogy vitatják egyesek azt, hogy a reikivel a betegségeket oki szinten lehet a gyógyítani(ezt hirdeti  egy csomó reikis oldal is), vagy csak tünteti kezelést ad, enyhíti a tüneteket és a fájdalmat. Én kezdő vagyok,  nincs gyógyítási tapasztalatom, nem tudom mi az igaz. Annyit látok, hogy pl. elmúlik egy fejfájás vagy ilyesmi,kevés esetet láttam még csak. Mi az igaz? Vagy honnan lehet azt megállapítani, hogy mi történik? Ez azért izgat engem mert némi gyógyulásra én is rászorulnék. Vagy nem némire, ehhe:)

 

 

Green_ Creative Commons License 2007.11.19 0 0 891
Tudtam, hogy reiki tanar de, hogy uj modszert alapitott azt nem. Hat majd egyszer kivancsisagbol megnezem magamnak mert sokat jar errefele ...
Előzmény: Chasse (888)
Green_ Creative Commons License 2007.11.19 0 0 890
Ja - az enneagram-t megtalalod egy n-vel, egy m-vel, kettovel meg annak minden kombiniaciojaban is a neten :) Osi szufi modszer (bar allitolag elottuk is letezett mar) - sokmindent le lehet irni vele. Ami manapsag ismertebb az a szemelyiseg (ego)kialakulasaval es felepitesevel meg a vele valo munkaval foglalkozik. Nekem sokat segitett de nem konnyu ha komolyabban belemessz - ezt elore mondom :) Viszont sokmindent megertettem, sokmindent helyretettem es jobban megertem a korulottem eloket altala ...
Előzmény: Chasse (887)
Green_ Creative Commons License 2007.11.19 0 0 889

Nem mentem at. Tradicionalissal kezdtem.

Utolag megismertem nehany RAI-s emberket akik kozul nehany jobaratom lett - igy kicsit jobb a belatasom mert meditaciokon, kezeleseken is resztvettem veluk es kivancsi vagyok igy kerdezgettem is :) Nekem nem jon be tobb dolog miatt - egyreszt a beavatas masabb, egyeb valtoztatasok is vannak es raadasnak nem kedvelem Strohm stilusat. De ez mar az en nezopontom - ettol meg a barataimmal nincs morgas, ok is tudjak ezt :)

Előzmény: Chasse (887)
Chasse Creative Commons License 2007.11.19 0 0 888
Ja, megemlítem, nem tudom, hallottatok e róla, hogy egy újabb reiki ágazat, ami magyar. Villás Béla csinálta, megszerezte többfél ágból a mester fokozatot, azán összekevergeti őket valahogy, ebből csinált egy "saját rendszert""és Egyetemes Reiki néven ezt oktatja. Jó mi?
Előzmény: Green_ (885)
Chasse Creative Commons License 2007.11.19 0 0 887

 

Köszönöm a választ:)

Az enneagramm nem tudom micsoda, majd rákeresek a googleban.Ha van kedved írj róla, miért passzol a reikihez.

Te, Green..mért mentél te át a RAI-ból a tradícionális reikibe? (Mármint ha publikálható a válasz)

Előzmény: Green_ (884)
Green_ Creative Commons License 2007.11.19 0 0 886
Hm - megneztem megegyszer - igazad van. De, hogy en honnan kerultem el arrol az oldalrol egy masikra amirol en beszeltem az egy jo kerdes ... Elnezest ...
Előzmény: Chasse (883)
Green_ Creative Commons License 2007.11.19 0 0 885

Az eddigi tudasom szerint ez nagyobbreszt mellebeszeles - mar elnezest az irotol.

Eleg sokat olvastam a reiki utan es eredeti Takata altal tanitott mesterek irasai is kerultek a kezembe. Valoban mondtak olyansmit, hogy a szimbolumok kisse kulonboznek egyik tanartol a masikig es ezt szemelyesen is tapasztaltam amikor egyik Reiki csoportbol atmentem a masikba. Ez elteresek nem nagyok egyebkent - kb. annyira mint amennyire ket elegge hasonlo keziras is kulonbozik egymastol. De maga az energia szerintem nem valtozik ...

 

Ez az otos felosztas barmire igaz - az ot alapelem: tuz, viz, fold, levego es eter az ami mindent felepit az univerzumunkban (most ne a fizikai tuzre, vizre, stb.) gondolj. Ezt megtalalod az alkimiaban, a yogaban, a kereszteny misztikaban es szinte mindenhol. Ezt barmire ra lehet mondani, meg a cipomre is. Ugyhogy ezzel az illeto mondott egy nagy semmit :)

 

Nem akarom lebecsulni azt a rendszert amit ezzel a szoveggel magyaraznak, az is lehet van valami igazsag abban amit ide bemasoltam. Es konyen lehet, hogy maga a rendszer jo. De a magyarazat mindenkeppen csapnivalo ...

Előzmény: Chasse (882)
Green_ Creative Commons License 2007.11.19 0 0 884

Nekem a legjobban a termeszet csendje jott be a reiki melle. Szerencsere olyan helyen elek, hogy aranylag konnyen elerhetoek a hegyek es a kornyek is erdos.

Emellett yogazgatok is idonkent es az enneagramm az amit meg ajanlani tudok ...

Mindez egyeni ut es ezert egyeni dontes - kinek ez megy jobban, kinek az ...

Előzmény: Chasse (881)
Chasse Creative Commons License 2007.11.19 0 0 883
Az a link egyébként Tera-Mai-s oldal, nem RAI-s.
Előzmény: Chasse (882)
Chasse Creative Commons License 2007.11.19 0 0 882

Green, az energia aspektusairól a másik topikban a www.tar.hu-s link nem azt az oldalt hozza be valamiért, amit akartam, így ha lehet ide beámoslok egy részt, függetlenül attól hogy nem tradícionális oldal.

 

Ez azért érdekes nekem, mert talán ebből lehet következtetést levonni arra, mi energetikailag a különbség a különböző irányzatok közül. Nekem az szűrődik le, hogyha más szimbólummal van valaki behangolva, beavatva, akkor más minőségű energia közvetítésére képes kézrátételkor, amiből logikailag az következik, hogymonjuk a RAI-sok által közvetített energia másra jó mint a tradicionálisoké. Persz, ennek a linknek az írója kitudja honnan veszi, amit szerepel benne.

 

 

"Az eredeti Reiki energia öt elemi gyógyító sugarat tartalmaz tökéletes egységben: a Föld, a Víz, a Tűz, a Levegő és az Angyali Fény sugarait, melyek egymás mellett és egymásban működnek. Emellett szinte kimeríthetetlenül sok aspektusa nyilvánulhat meg az osztatlan energiának (ezért lehetséges korlátlan számú szimbólum megjelenése, aminek napjainkban tanúi lehetünk); azonban az energia aspektusai nincsenek az eredeti reikiben egymástól mereven szétválasztva. Bizonyos energiaminőségek kiemelhetők és fölerősíthetők a szimbólumok használatával, de az energia teljes spektruma emellett továbbra is megnyilvánul és hat.

Takata mester a Reiki teljességét részekre osztotta és a tanítványainak más-más részeket adott át. Természetesen ezek a részek önmagukban is jól működő egységként használhatók, egészként hatnak, csak nem adják az eredeti teljességet. Az energia használata a hagyományos négy, alapvető reiki-aspektus (és az őket képviselő szimbólumok) egymástól elkülönített minőségeire szűkült. Később egyre több, különálló minőség jelent meg. Ha alkalmazunk egy szimbólumot, az energia sajátos jelleget ölt és minden egyéb minőség ezen az alkalmazott aspektuson keresztül hat. Tehát a nyugati reiki-irányzatokra általánosan jellemző, hogy a behangolások különböző reiki-aspektusokra (és az őket közvetítő szimbólumokra) történnek. Véleményem szerint ezután két fontos folyamat indult el egymástól szétválaszthatatlanul, ami a Reiki eredetének kutatásához, a sok Reiki stílus kialakulásához, kombinálódásához és a rendszeres módosításokhoz vezet.

Egyrészt a Kor parancsának és az Emberiség feladatának megfelelően zajlik az Egyetemes Erő fokozatos „inkarnálódása” az emberiség és a Föld segítségére, hogy előkészítse az egész bolygó átlépését a szellemi világ küszöbén az új Világkorszakba. A Reiki energiamintázatának bővülése (pl. új szimbólumok megjelenése) az ember kezében és a Reiki elterjedése ennek az átfogó folyamatnak egyik eleme, „függőleges és vízszintes síkon”. Ez már a korai japán mesterek idején is így volt, a gyakorlók az energia egyre újabb aspektusait tudták megkülönböztetni, ezért további szimbólumokat volt érdemes bevezetni és használni, amelyek valahol Takata és Furomoto között elveszni látszanak; részben más (Takatától kiinduló) mestervonalak mentén megmaradtak, részben egyes gyakorlókban újra megjelentek.

Másrészt az egységes energia szétválasztódását érzékelte a sok Reiki-gyakorló, s ennek következtében megindult a keresés a Reiki teljessége után. Megkezdődött az összetartozó részek összeillesztésének részben tudatos folyamata, hogy ami egy volt, újra egy legyen. Valószínűleg a jövőben a több ezernyi reikiszimbólum (mely a sok tucat reikiirányzat mentén megjelenik) újra egyesülni fog a Reiki osztatlan minőségében, egy korszellemhez igazított formában és az eddig ismertnél magasabb szinten. (Vajon tisztában volt Takata ezzel és (tudatosan vagy nem tudatosan) azért hozta létre ezt a feszült helyzetet, hogy a Reiki terjedését és fejlődését ezzel is serkentse? Milyen szerepet játszik ez az állapot a Planetáris Karmában?)

A Reiki kézrátételes változata tehát bonyolult változásokon ment át; részben torzult és gyengült, részben kibővült és továbbfejlődött."

 

 

 

 

Chasse Creative Commons License 2007.11.19 0 0 881

Azt írtad, hogy több mindennel foglalkozol a reikin kívül. Mi egészíti ki a reikit legjobban a más technikák közül?

Mármint tudom, hogy a reiki önmagában is kerek egész, de érted szerintem így is a kérdést.

Előzmény: Green_ (880)
Green_ Creative Commons License 2007.11.19 0 0 880

En sem vagyok vallasos :) Keresztenynek tartom magam de valoszinu, hogy barmelyik kereszteny egyhaz siman magjara rakott volna nehanyszaz evvel ezelott mert nemigazan ferek bele egyik egyhaz kereteibe sem ...

 

Ugyhogy ez nem vallas kerdese, nem is keresztenyseg kerdese hanem az egyen kerdese ... Nekem mukodik vallason, egyhazon kivul is ...

 

Hogy erot ad? Igen, ad de ugyanannyi megprobaltatast is ugyhogy nem annyira "sima" a dolog :) De hat ugy szep az elet ha zajlik :)

 

Előzmény: Chasse (879)
Chasse Creative Commons License 2007.11.19 0 0 879

Egyetértek veled Green. Azzal a reikimesterrel is egyetértek, akit említettél. A reiki nem vallás,nem kell hinni benne hogy működjön,  és finoman szólva nem keresztény kultúrkörből származik. Én magam nem vagyok vallásos és nincs keresztény istenhitem. Sem. De ettől még irigylem azt akinek van, akkora erőt ad:)

jó neked:)

 

Előzmény: Green_ (878)
Green_ Creative Commons License 2007.11.19 0 0 878

Nincs miert irigyelj - nekem sem egybol jott ... Es most sem allando - ketsegeim nekem is vannak csak valoszinu masabbak ... Allandoan valtozunk igy ezek a dolgok velunk egyutt valtoznak.

 

Miert kovezne meg valaki? Ez egy forum - nekem ez a velemenyem. Neked lehet ugyanaz vagy lehet teljesen mas. Ebbol osszeveszni nem fogunk ... Ha meg valakinek nem tetszik akkor az nem a Te problemad :)

 

Olyan megszolalas is volt itt a forumon reikitanar reszerol, hogy miert mind Istenezunk mert a Reiki anelkul is mukodik. Most kerdes, hogy az anelkulon a hitet vagy Istent ertette :) De ez is egy nezopont a sok kozul es nekem semmi problemam az elfogadasaval - ha valaki igy teszi, igy tegye. A vilag nagy, jol megferunk benne mindannyian. Vagy legalabbis ez lenne az idealis... 

 

Egyebkent en sem szoktam ezt "hirdetni" tanfolyamokon mert valoban nem szukseges a hit hozza - ez egy teljesen egyeni kerdes, valojaban nem is a reiki mint modszer kerdese hanem az egyene. Mindenki ugy all ehhez ahogy jonak latja ...

 

Előzmény: Chasse (877)
Chasse Creative Commons License 2007.11.19 0 0 877

Green, köszönöm a linket, majd kipróbálom. Nem kell lefordítani, értem.

 

Azt is értem, amit Istenről írtál. Irigyellek is érte. Mármint a hitedért.

A reiki nekem is kicsit olyan, mint egy állandó bizonyítéka annak hogy valami tőlem független erő, energia, energiaforrás létezik.De ezt a témát abbahagyom mielőtt valaki jön és megkövez. 

Előzmény: Green_ (876)
Green_ Creative Commons License 2007.11.19 0 0 876

Ez egy jo kerdes :)

 

A Reiki nem csak egy kezreateteles-modszer - van neki 5 "alaptorvenye" is:

Csak ma, a hála érzése fog eltölteni.
Csak ma, felhagyok az aggódással.
Csak ma, nyugodt vagyok.
Csak ma, becsülettel végzem a dolgomat.
Csak ma, szeretni és tisztelni fogok mindent, ami él.

Ha ezt sikerul betartanod "csak ma" akkor garantalom Neked - mas ember leszel egy ido utan :) Persze nem sikerul egybol de valtozni fogsz mindenkeppen ...

 

Masreszt maga a Reiki megvaltoztat. Nekem Isten valosagos es a Reiki egy mely kapcsolatot jelent Vele. Ez nem torvenyszeru - nem kell elfogadni Isten letet ahhoz, hogy mukodjon de az en esetemben egybekotodott a ketto ...

 

Igy az egesz mar egy eletmodda alakult at - nem mondhatom azt, hogy most reikizek vagy most nem reikizek :) Sokkal inkabb egy allando kapcsolat lett ami kezeleskor felerosodik de ritkan szunik meg teljesen. Akkor sem vagyok biztos benne, hogy megszunik - valoszinu inkabb en szunok meg erezni ... Gyakran meditacio szeru valamit is vegzek a Reikit hasznalva alapnak. Meg lehet talalni a neten a leirasat Hasturei-ho neven (vegen link). Sajnos elegge lusta vagyok igy ez a resze kicsit nehezen megy :)

 

Ezt az allando kapcsolatot nem kell ugy elkepzelni, hogy az ember allandoan almodozik :) A valosag ezzel ellentetes: sokkal figyelmesebb, elfogadobb es tudatosabb lettem ezzel ...

 

Kb ennyi diohejban - errol sokat lehetne beszelni es mindenki maskeppen valtozik ugyhogy amit en leirtam az nem torvenyszeru. Raadasnak mas dolgokkal is foglalkozok igy nem is mindig kovetheto konnyen mi honnan indult el. De valahogy mindent athat ... Kezdetkor nem ertettem miert mondja a tanarom, hogy "Eld a Reikit" ... Mostmar kezdem megerteni ...

 

Hasturei-ho: http://www.threshold.ca/reiki/sample/Okuden/Hatsurei_ho.html

A fickoval aki az oldalt fenntartja sokmindenben nem ertek egyet - pl. tavkezeles neten keresztul meg egyebek ugyhogy ha mas dolgokat is megnezel onnan akkor vigyazz mit veszel komolyan es mit nem. De maga a Hatsurei-ho meditacio leirasa jo. Persze angolul van - majd egyszer leforditom amikor lessz idom de az nem most lessz :)

Előzmény: Chasse (875)
Chasse Creative Commons License 2007.11.18 0 0 875

Green,

a 861-es hsz. 4 pontjánál írtad, hogy a reiki életmóddá vált nálad, és sokat változtál a reiki által. Az életmódon azt érted, hogy gyakran csinálod, nem veszed magadhoz a nem ajánlottként korábban felsorolt ételeket- italokat, vagy mást is?

 

Esetleg szabad arról kérdezni, hogy miben érzed, hogy változtál?

 

:)

Sasszé

 

 

 

Előzmény: Green_ (862)
Green_ Creative Commons License 2007.11.16 0 0 874

En sem tudtam, hogy lehet ... Tobb ember kezelt ugyanazon csoportbol es volt egy kozos mindegyikben - az egyik valamiert masabb volt es arra emlekezetetett kicsit mint amit az en csoportomban ereztem. Rakerdeztem es kiderult, hogy volt neki tradicionalis is. Persze erre sokmindent lehet rafogni es valoszinu, hogy nem minden esetben ereznem meg en sem.

 

De maga az eset elgondolkodtatott mert azt mutatta nekem, hogy amit a tanarom mondott annak idejen, nem minden esetre alkalmazhato ...

Előzmény: Chasse (871)
kris12 Creative Commons License 2007.11.16 0 0 873
Részemről a szerencs - Balra sasszé.
Előzmény: Chasse (872)
Chasse Creative Commons License 2007.11.16 0 0 872
kris12, feltétlenül benézek:)
Előzmény: kris12 (869)
Chasse Creative Commons License 2007.11.16 0 0 871

 

Green, hogy lehet megérezni a tradicionális egyest? Ez olyan érdekes nekem.

 

Különben a neten sokan hirdetik magukat, úgy, hogy egy csomóféle tanfolyamot elvégeztek csomóféle behangolásuk meg beavatásuk van, vegyesen, sokféle oklevelük van.Érdekes lehet, ezek mit is csinálnak valakivel, aki hagyja hogy rájuk tegyék a tenyerüket...szerintem ők maguk sem tudják.

 

Nekem az a futó benyomásom, hogy maguk a mesterek sem tudják valójában, mindegy melyik enegetikai ágról van szó,  hogy a több behangolás vagy beavatás milyen hatással van egymásra, mit eredményez, párhuzamosan működik- e a többféle dolog egymás mellett vagy egyik kilövi-e a másikat. Tippelgetnek. Én magam nem tudom biztosra megmondani hogy ha ráteszem a kezem egy testre, akkor most pránanadizok vagy reikizek-e egyáltalán. Nekem úgy tűnik, hogy nem pránanadizok,mert  a reikitanfolyamon és a reikibehangolás alatt érzett érzetek jönnek elő, nem érzem hogy valami más,  vagy más is lenne.

 

Hát, ennyit mostanra,

szép napot nektek!

 

***Sasszé jobbra el

Előzmény: Green_ (870)
Green_ Creative Commons License 2007.11.16 0 0 870

Nekem annak idejen a tanarom azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy az utolso behangolas az ervenyes ... Azota a tapasztalataim kicsit megkerdojelezik ezt mert volt mar olyan, hogy egy agban (nem irom le milyen elkerulendo a morgast) magas fokozatu emberke eseteben megereztem a Tradicionalis 1-es beavatast amit anno regen kapott mikozben engem kezelt.

 

Tovabbra is az a velemenyem, hogy az utolso a donto de szerintem nincs recept ... Osszeverekedni pedig nem fognak :) De mindenkeppen egyel erdemes foglalkozni ha elore akarsz jutni mert kulonben csak osszekeversz mindent es egyikkel sem jutsz melyre ...

Előzmény: Chasse (867)
kris12 Creative Commons License 2007.11.16 0 0 869
Mivel nem akarom offolni ezt a topikot, inkább nyitok egy újat az energetikáról, függetlenül Reikitől, stb. "Féltudományos", paratudományos, ezoterikus és természetgyógyász téma lenne. Ez a „Fórum » FILOSZ » Rejtélyes dolgok » Mi az életenergia?” topik.
Előzmény: Chasse (868)
Chasse Creative Commons License 2007.11.16 0 0 868

 

 

Ha lesz kedved, írj néhány szót az egely kerékkel szerzett tapasztalataidról...:)

Előzmény: kris12 (866)
Chasse Creative Commons License 2007.11.16 0 0 867

 

Kedves kris12!

Hát,  halvány fogalmam van a pránanadiról, mert még nagyon régen elvégeztem belőle az I-est. De mintha nem is lett volna. Kicsit azért izgat, hogy ha van reiki és pránanadi beavatásom is, a kettő hogyan hat egymásra, kioltják egymást vagy egymás mellett egyszerre hogyan működnek,vagy mi van ilyenkor...

Bár lehet hogy erre senki nem tudja az autentikus választ.

 

Előzmény: kris12 (866)
kris12 Creative Commons License 2007.11.16 0 0 866
Kedves Chasse!

Nos, ha érdekel az energetika, erről tudok talán valamit. Én ugyan nem végeztem Reikit, hanem Pránanadival foglalkoztam, ez egy hasonló, önfejlesztő, ön- és társ-gyógyító rendszer. Ezekben és még sok hasonlóban az un. életenergia, életerő vagy prána, csí, ki kezelése központi helyen van.

Szóval az energia nagysága részben adottság (l. parafenomének), kitartó gyakorlás és módszer kérdése. Mérni nagyon nehéz, inkább szubjektív lehet érzékelni. Ezért van az, hogy hallani sem akar a tudomány róla. Egy objektív módszer jöhet szóba, ez az Egely-kerék. Én több mint fél éve ellenőrzöm ezzel a magam energetikáját.

Üdv kris12
Előzmény: Chasse (863)
Chasse Creative Commons License 2007.11.16 0 0 865

 

 

Green,  igyekszem utánanézni az olvasnivalóknak, amit ajánlottál. Nameg tapasztalatot gyűjteni:)

Köszönöm a választ:)))

 

 

 

Előzmény: Green_ (864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!