Üdv! Kubába megyünk két hétre és szeretnék vízalatti képeket is csinálni, csak az a helyzet nincs rá rengeteg pénzem. Nézegettem használtan egy olympus 1030 at, ami elvileg 10m-ig vízálló, meg még az lenne a kérdésem, van-e esetleg olyan eldobható vízalatti kis gép, ami nem készít nagyon borzasztó képeket.- vagy ezek mind nagyon rosszak?
Tudna valaki segíteni, hogy itthon beszerezhető e kék vizbe való szinszűrő fólia? (valami ilyesmire gondolok http://www.magic-filters.com/ ) Egy egyszerű kis kompakt kamerával próbálnám ki. (Canon A 520 gép WP-DC 60 tok) Mivel sürgősen kéne sajnos már hiába rendelem meg nem kapom meg időben. (dec 22. hétfőig) Várom az ötleteket, esetleges alternatív megoldásokat... Előre is köszi
Van más hely: www.divecenter.hu, víz alatti fotózás és videózás fórum.
Addig is: az EWA marine tok kb max 10-15 méterig jó, aztán rányomódik a zacskó a kamerára és nem tudod működtetni. Ha sohasem mész mélyebbre, ideiglenes jó lehet.
Equinox és Ikelite és társai olcsó toknak számítanak a tok-piacon, tudom, elsőre furcsa, hogy több, sok esetben jóval többe kerülnek, mint maga a kamera, de ez van...
Egy tok "jóságát" alapvetően két dolog határozza meg: az optika milyensége-minősége és a tok kezelhetősége (s az általa elérhető kamerafunkciók mennyisége). Egy jobb tokon optikai üveg portok vannak, az olcsóbbakon műanyag. Így hiába HD felbontású a kamera, ha az optika jelentősen csökkenti az felbontást, chromatikus aberrációt idéz elő, Barrel-torzítást okoz stb.
Ne lepődj meg, de egy jobb nagylátószögű optika kb 1000 EUR-tól meg felfelé, a csillagos égig... S víz alá felettéb hasznos...
Vízalatti kamerázással foglalkozott már valaki? Én elkezdtem nézegetni cuccokat, és természetesen nem a national geographicos minőséget szeretném, de láttam egy canon hv30-cal készített videófelvételt, semmi atomreflektor és + megvilágítás, simán natúrban.
1. Milyen beállítással illik víz alatt kamerázni? Elgondolásom szerint cinemamode az kell, és záridőt érdemes beállítani? Mert írták, hogy 48-adra érdemes állítani. Ill. annyit tudok még, hogy lehet kapni vörös szűrőt, amit nagyobb mélységekben kell használni. De ez nem lényeg, nem mélytengeri akarok lenni egyenlőre. De ez a vörös szűrő tényleg nagyon szép képet csinált nagyobb mélységben.
2. A kínos rész, a tok. Nos az ember amit készített egy ikelite-tal készítette. Nagyon korrekt lett, de én láttam ewa-marine-os tokokat ötöd annyiért. Ill. másik profi tok az equinoxos, ami szintén 200. Miben jobb CSAK képminőség ügyileg a 2 drága vajon? Mert sztem ha az optika előtti üveg hasonló, akkor a kép is. Csak a keret más.
Tehát valaki illetékes elméleti esetleg gyakorlati szinten ?
Sziasztok! Lenne egy eladó vízalatti tokom canon 350d hez. mindössze 125 ezer forint. ez kb 1/3-a az új árnak. Van még külön 2 port is hozzá. macro + nagylátó.
ezenkívül még van egy canon 100as macro usm 2.8 as objektív kedvező áron (70ezer forintért)
Sziasztok !
A véleményeteket szeretném kérni.
Mennénk nyaralni, és lesz medence, meg talán lesz valami snorkel vagy hasonló, azaz nem mélységi merülés, de víz alatti móka.
Ja, meg lenne Canyoning, ahol megint csak a vízeséseken kell learaszolni.
Szóval lenne víz, én meg fénkyépeznék, szívesen ki is próbálnám a víz alatti fotózásban rejlő lehetőségek ízelítő jellegű mámorító érzését, stb...
Sajnos a Canon 5d-hez a burkolat a gép ára.
Talán lehet ennél olcsóbban is szerezni hozzá valót, de láttam az e-bayen pár további megoldást is,mint a szűrőmenetes zacsi, és hasonlók.
Most majdnem megvettem az Olympus 10mpx-es ütés és egy darabig vízálló, de nem vízálló burkolattal ellátott, hanem natúr kis kompaktját, de végül lebeszéltem magam a 80e-es ára miatt, és a kis várható kihasználtság okán.
Hátha van olcsóbb megoldás az 5d-re, vagy valami alternatív.
Volna valami ötletetek, tanácsotok ?
Köszi !
Belphnaque
eladó egy ikelite tok canon 350d-hez. van még egy dome port és egy 100as macróhoz való port. Ha kell akkor a gépet (canon 350d) is eladom. (tmobile)6943841
kérdésem lenne. próbálta már valaki, hogy a Canon A710 hez való tok ( WP-DC6) használható -e a 720 hoz? esetleg kis átalakítással? Én úgy látom, hogy csak a programtárcsa és az on-off külső kialakítása tér el egy kicsit, de a helye ugyanott van. Sajnos csak képek alapján nem tudom eldönteni, fizikai közelségbe kéne kerülni hozzá.Ha valakinek van rá lehetősége és megtenné , lekötelezne.
eladó egy Nikon Coolpix S1-es fényképező, 1gb sd kártya, és egy Nikon WP-CP5-ös vizalatti tok (40m-ig jó)! Egyben! Minden gyári tartozékával, dobozokkal stb.
Eladó egy Ikelite D70(D70s) tok (iTTL vezérlő beépitve), van hozzá egy 8" üveg dóm (pl Sigma 10-20-hoz), és egy sik port (pl Sigma 50 macrohoz), plusz 1 DS50-s vaku, difuzórral, szinkronkábellel, és karral (ez még soha nem volt viz alatt), 3 db magic filter 77mm-s. Eredeti dobozával, papirjaival, stb...
Eladó Canon Power Shot A610 fényképezőgép + WP-DC90 víz alatti tok (40m) 5 Mpixel / f/2.8 - f/4.1; DIGIC II processzor iSAPS technológiával Víz alatti automatikus mód, kép és videó felvétel - 16 Mb SD kártya + 512 MB SD kártya
Irány ár: 75.000 Ft.
Eladó Canon Power Shot A710 IS + WP-DC6 víz alatti tok (40m) 7,1 Mpixel / f/2.8 - f/4.8 ; Autofókusz: 9 pontos AiAF TTL rendszer Fehéregyensúly: automatikus, manuális, 6 elõre beállított - 16 Mb SD kártya + 512 MB SD kártya
Canon 710 IS gépteszt: http://www.fotoonline.hu/article.php?pageno=0&id=704
Víz alatt még aránylag jó képet készít de mindennapos használat során elég zajosat, hál isten elég jó áron még el tudtam passzolni, én annyira nem javaslom nekem nem vált be. Túl kompakt, nagyon gyenge a lencséje.
Egy év használat (2006 közepe-2007 közepe) után, fémtokra váltás miatt eladnám Ikelite felszerelésemet (Nikon D200-hoz). Részletek a képen, illetve írj mailt és megbeszéljük.