Keresés

Részletes keresés

hallaignác Creative Commons License 5 napja -1 6 258817

Volt egy időszak, amikor látszott, hogy együtt van a csapat. Dzsudzsák akkor tényleg vezér volt és nagyon lubickolt a pályán kívül is. Aztán volt néhány gyenge teljesítménye és hisztis picsaként kezdett viselkedni a pályán. Ha elrontott valamit rögtön talált valakit, akinek leordította a fejét. Ellenfél, játékvezető, csapattárs, mindegy.

 

El tudom képzelni, hogy néhányan felkérdezték, és vége a közös lángosozásnak. Balázs nagyon sok mindent elvisel, de a kritika nem tartozik abba a halmazba. Amolyan szent tehénné vált. Szerintem van valamiféle nyomás a klubon, ezen keresztül az edzőn és a csapaton is emiatt. Amíg ezt nem tudják megoldani, addig marad ez a hullámzás.

Előzmény: Té (258811)
kolera4 Creative Commons License 5 napja -7 2 258816

Romanchukkal egyetértek,kár a mester nem.

A nincs csatárunk nem kifogás semmire,van olyan magyar csapat aki klasszikus ék nélkül focizik.

Jöhet ide 3-4 csatár is,akkor is 1 fog a pályán állni ennél az edzőnél.

Nem ez számít.

 

Ha már modern foci, egy kapu elé ívelt beadásra jó esetben,más csapatoknál is 3-4-5 ember érkezik.  Nálunk 1,jó esetben 2.

 

Nem hiába fejelget gólt a vkp Windecker,aki mindig beindul a kapu elé,nem megáll a 16snál,mint nálunk.Vagy a hátvéd Szabó János aki ha felfut a támadással azonnal húzódik középre..de így ér a kapu elé Zachriassen vagy Szalai is a Kecsóból.

Nem a véletlen műve egyik se. Edzői feladat(lenne) elmagyarázni töltsék túl a 16oson belül,nálunk túl töltve a 16os körüli tér van.

DZS,Loncar,néha Domingues,egyik oldalt Kusnyír másikon Ferenczi 4-5 ember várja a kipattantót.

Amit aztán átvesz a játékos és hátra vagy oldalra passzoljuk :)

 

Lehettünk volna tökösek egy Bárány,Batai kezdővel. 

Ha egy Paks 2 gyerekkel mert kezdeni nálunk. Bár ha egy Bárány-Mance vagy Bárány-Babunski se kezdhetett soha, mit várunk.

 

Ne izguljatok,tudunk ennél jobban játszani és fogunk is. Ezt ebben az évben már 3-szor hallottam a mestertől. Nem hiszek neki.

 

 

 

 

Előzmény: Sheverush (258814)
Sheverush Creative Commons License 5 napja -1 2 258815

Nekem is feltűnt, hogy mennyire félszeg volt az ünneplés akkor.

 

 

Előzmény: Frizuravarjú (258813)
Sheverush Creative Commons License 5 napja -2 2 258814

Teljesen így érzem én is. Nincs dinamika a játékunkban a középpályán.

 

Amit Ferenczi csinált az előző szezonban a támadásépítésünkben, az modern, komoly teljesítmény volt, létszámfölényt alakított ki, kulcspasszt adott, helyzetet teremtett pontos passzokkal, keresztlabdákkal. Most meg, ha néha hozzájut a labdához, beadja középre, hátha Bárány begyötri. Mostanában Romanchuk hatékonyabban vesz részt a támadásokban a felfutásaival, de a Várda ellen ez se működött, mert ne, volt csatorna, annyira betömörültek, hogy a felezőnél egy-egyben cseleznie kellett volna, és azt (helyesen) nem merte bevállalni. Látszott rajta többször, hogy indulna, de aztán mégsem. Valahogy eljutunk néha a 16-oshoz, de nem előnyös helyzetben. Távoli lövések sincsenek, marad a csatároknak ívelgetés. Csak épp nincsenek csatáraink. Nemhogy a pályán, a padon sem. Apropó, Majdevacról lehet tudni, hogy miért nem volt a keretben?

 

 

Előzmény: Frizuravarjú (258807)
Frizuravarjú Creative Commons License 5 napja 0 1 258813

Dzsudzsák sem szaladt oda Blagojevicshez a Zete elleni gólja után ahogy szokott, megállt hamarabb 

Előzmény: Té (258811)
Zolika. Creative Commons License 5 napja 0 3 258812

Ez anno a BL csoportos csapatnál is megvolt. Debreceniek, többi magyar, jugók, négerek. Nem lehetnek huszonöten jóbarátok, de legyenek profik edzésen és meccsen.

Előzmény: Té (258811)
Creative Commons License 5 napja -2 1 258811

Hónapokkal ezelőtti info, hogy erős klikkesedés indult be a csapaton belül, magyarok vs. légiósok.

Előzmény: pippolinó (258809)
vén lokista Creative Commons License 5 napja 0 1 258810
Jól érzed!
Előzmény: pippolinó (258809)
pippolinó Creative Commons License 5 napja -3 2 258809

Egy fradi sem tudott mit kezdeni a mezővel, akik szintén betolták a buszt.Sőt Cseke ha nem annyira béna nyerhettek is volna.Ezt akartuk mi is elkerülni, hogy lekontrázzanak.Hiányzik a gyorsaság a középpályáról, egyszerűen nem tudunk rágyorsítani, szélen megverni a védőt.Oliveirában és Bévárdiban  és Domingesben meg van a gyorsaság, csak technikailag képzetlenek.Dzs adott egy gólpasszt csak Oliveira rosszul vette át.Úgy érzem valamiért megbomlott a jó csapategység.

Előzmény: losik (258808)
losik Creative Commons License 5 napja -1 5 258808

Furcsa volt ez tegnap teljesen. Az első percekben még egész lendületesek voltunk, de aztán gyorsan elmúlt. A Várda annyira beállt hátra, mintha legalább vezettek volna, de mi meg nem mertünk annyira előre menni, mert nem voltunk hátrányban.

Ráadásul a pályához sem sikerült alkalmazkodnunk, vagyis én azt éreztem, hogy bizonytalanabbul állunk a lábunkon mint ők. Lassabban indultunk, lassabban fordultunk. Az utolsó 20 percben talán azért is voltunk egy fél fokkal jobbak, mert jobb lett a pálya alattunk.

Ilyen körülmények között egy jó pontrúgás segíthetett volna... Ehhez képest, még az elején volt is kettő normálisabb. (Amikor Bárány fejelt, a kapus védett, bár azt behúzták lesnek, de szerintem Dodó nem volt lesen. A másik amikor Dreskovic és Dzsudzsák összesúgtak, és előbbi tisztán is fejelhetett, csak egy picit magasabb volt a labda). Az összes többi pontrúgás szörnyű volt...

A hátralévő két meccsen lehet eső lehet sár. Képletesen is meg máshogy is. Talán egyik csapat sem fogja ennyire betolni a buszt. Legalábbis döntetlennél.

Előzmény: Frizuravarjú (258807)
Frizuravarjú Creative Commons License 5 napja -2 7 258807

Kettős dolog kavarog az emberben. 

 

Egyrészt a Fradi-meccs óta a mérlegünk 3-3-1 (győzelem, döntetlen, vereség), két hazai és öt idegenbeli meccsen, úgy, hogy közte van a Fradi, a Csút, a Paks és a Vidi elleni, az az első négy elleni meccs is. Ez kifejezetten jó eredmény. Ha az ETO elleni meccset is ideszámítjuk, akkor ez 4-3-1, két hazai, hat idegenbeli meccsen.

 

Másrészt a mutatott játék sokszor, hááát... Stabil, rendben van, de sokszor olyan ötlettelen, hogy fájdalmas. Ebben szerintem az egyik legfőbb ok az, hogy ezt a fajta pozíciós játékot amit tolnánk, csak úgy lehet csinálni, ha mindenki koncentrál, mindenki lehetőleg jó helyre mozog, alkalmazkodik a többiekhez meg a labdához, stb.

És az a helyzet, hogy a középpályán Dzsudzsák egyszerűen nem mozog ehhez eleget, rendszerint rossz helyen van, nem ér oda, nem foglalkozik vele, Loncar pedig borzasztóan formán kívül van, rengeteget hibázik, és ő is eltéved sokszor. Ojediran szerintem is hiányzott az utóbbi meccseken. A hátvédek sem remekelnek a támadásépítésnél, Ferenczi sem mozog jó helyekre, a szélsőkhöz meg el sem jut olyan módon a labda, hogy nagyon tudnának vele mit kezdeni, de ha mégis, abban sincs sok köszönet. Úgyhogy ez most ennyit ér (ami ismétlem, eredményekben egyáltalán nem rossz), de nyilván bőven van hiányérzet.

Télen muszáj lesz újrakalibrálni a csapatot, készülve a Dzsudzsák nélküli időkre, és Loncarnak is kell legyen megfelelő helyettese.

 

Önnek_igaza_van Creative Commons License 5 napja -1 3 258806

Mikor Loncart lecserélték azt hittem Ojediran jön a helyére, egyébként Dzsudzsák, Loncar már fordulók óta gyenge. Értem, hogy ő az aki jó labdákat ad, meg a pontrugásokat elvégzi, azonban nagy hibaszázalékkal és egyéb mást nem tesz hozzá a csapatjátékhoz. Az edzőnek kellene látni ki az aki pillanatnyilag agyilag és fizikálisan rendben van. Ha nem lesz télen erősítés akkor nem cél a nemzetközi szereplés, akkor meg a fiatalok beépítése lenne a következő fontos feladat. Valamelyik meglesz vagy már ezek sem?

Előzmény: Droli2 (258803)
skiss Creative Commons License 5 napja 0 1 258805

 

A Bombázó stand up-olt megint, 50. szülinapján.

 

A "90-es évekről.:

 

"Abban az időben gyakorlatilag nem volt egyéni képzés itthon, olyan játékos voltál, aminek „születtél”: ha jól fejeltél, akkor jól fejelő focista voltál, ha tudtál védekezni, akkor védő vált belőled, ha technikás voltál,"

 

"kint focistának érezted magad, óriásiak voltak a különbségek minden tekintetben, ráadásul a magyar válogatott is olyan szinten volt, mint a Loki, így nem volt túl jó hangulat akörül sem"

 

"Debrecenben akkoriban 100 ezer forint volt a fizetés, én márkából átszámítva havi 1.5 milliót kerestem"

 

ahogy kezdődött a sikerkorszak.:

 

"épp Utrechtben volt a stadion parkolójában, amikor megcsörrent a telefonja, és legjobb barátja, egy másik Loki-legenda, Sándor Tamás hívta, hogy beszélt egy debreceni vállalkozóval, Szima Gáborral, aki bajnokcsapatot akar csinálni a Debrecenből, és mi lenne, ha hazaigazolnának mindketten. – Mondtam magamban utána, mit akar ez, bajnoki cím?"

 

https://www.haon.hu/helyi-sport/2023/12/dombi-tibor-piros-feher-tortenetek-labdarugas-dvsc-debreceni-vsc-loki-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar

pippolinó Creative Commons License 5 napja 0 0 258804

Ha összehasonlítanánk a többi csapattal posztonként a játékosainkat, hányadikak lennénk a mezőnyben?

Nem sok csapatot előznénk meg a mezőnyből egyértelműen.Itt kb 10 csapat nagyjából egyenlő erőt képvisel.Az dönt , ki tud jobban csapatként működni vagy kinek van egy vargabarnája.

Droli2 Creative Commons License 5 napja 0 2 258803

Én a legnagyobb problémát ott látom, hogy Manrique-Dzsudzsák-Loncar között mintha nem működne a kémia.

Előzmény: kolera4 (258801)
pippolinó Creative Commons License 5 napja -2 3 258802

Nem játszottunk jól, ezt mindenki látta. De! Mit szóljanak a lilák, akik 6meccsel ezelőtt még bajnoki címről ábrándoztak?Vagy a diók, akik suintén remekül kezdtek és most hullámvölgybe kerültek?Vagy a fagyi, akiknek kocogva kéne utcahosszal nyerni a bajnokságot és most ocsudnak, hogy már nem csak alulra kell figyelniük?Ha azt vesszük, nem sok csapatra van okunk irigykedni az eredményeik miatt.Talán egyedül a Paks, akiket irigyelhetünk, őket meg megvertük.

kolera4 Creative Commons License 6 napja -5 4 258801

Úgy indultunk el,hogy hét közben 3 dolgot hallottam a Dvsc oldalain: tik tok,face meg egyéb csatornákon.

 

MINDENT megteszünk a győzelemért és 100%os a fókuszunk. 

Most vagy az edző bá nem tudja ezeket motiválni vagy a játékosok szartak bele,nem tudom. Újabb edzőmeccs szagú meccs.

 

Totális tanácstalanság. A szögletek és pontrúgásoknál is. Az utolsó helyezett ellen.

Játékban is. Most nem kritizálom Blagot,pedig nagyon lehetne. Nem tudom,hogy gondolja,hogy fogunk olyan csapatok ellen gólt rúgni aki ellen nem lehet kontrázni. Mit is várok,aki szerint úgy kell felállni egy fradi ellen is,mint egy Kisvárda ellen...

Nem támadunk le magasan,nem szereztünk 2 labdát se,hátulra berakja a passzban gyenge Lagatort Romanchuk helyett. 4szer adta el csak a 2 védő a kaputól 30 méterre.  Szerencsével úsztuk meg nem kaptunk gólt.

Loncar beleszürkült a magyar mezőnybe. DZS homály,kedve semmi.

 

Adjuk befelé a labdákat és azt látom Dodó és a másik égimeszelő Domingues akar fejelni,a másodvonalban érkező Loncar DZS meg áll a 16os előtt.

Ki hiszi azt ez eredményes lesz?

Elég nehéz Dodó dolga. Jöjjön vissza labdákért,de érjen is a kapu elé. 

Nem tudom mit akar a csapattal játszatni,közünk nem volt a tegnapi meccshez. Elmondta a gól műsorba,ez az ő játéka,ő ezt akarja látni. Szólni kéne neki,hogy vagyunk mi nézők is.

Hátul mi passzoltunk többet,ha ezt akarja látni akkor jó.

Ahogy eljutottunk a Várda kaputól 30-40 méterre ott megállt a tudomány. naa de a mester elmondta tudunk jobban is játszani,meg majd fogunk is....párszor ezt is hallottam már tőle...

 

Alázat,több futás,hajtás,küzdelem. Senkin nem láttam a meccs végén csalódott lenne vagy bántaná a dolog. 

Minimum annyi felelőssége van a csapatnak is,mint a stábnak.  Ettől független helyünkön vagyunk 4-5. hely,semmi keresni valónk Európában.

Az új bemutatkozónak örülök,remélem lesz még 1-2 fiatal( gratula a mesternek érte),azt a 4 percet játszhatta volna együtt Báránnyal,legalább ha izék oldalról beadják 2-3 izé is érkezhetett volna középen....naa de nem úgy van az,1 ék lehet csak a pályán. Ő ezt akarja látni. Minden más le van szarva.

 

Előzmény: Droli2 (258799)
Droli2 Creative Commons License 6 napja 0 6 258799

Amúgy a sok egymást alulmúló teljesítmény mellett nem tudok elmenni amellett, hogy pontrúgásaink nem hogy veszélyt jelentHETnek, hanem most már konkrétan felszabadító jellegűek, azaz pl. ha szöglettel jövünk, fellélegezhetnek az ellenfél játékosai, úgyis elkúrjuk. Tényleg ott tartunk, hogy szöglet helyett egyszerűbb lenne odaadni az ellenfél játékosainak a labdát, gyerekek, úgyis ez lesz a vége, legalább megspórolunk egy csomó időt, meg a védőknek sem kell felfutniuk, úgyis kell az energia a hátsó passzolgatáshoz. Teljes homályt látok ezen a területen, pedig régen ez az erősségünk volt.  

vén lokista Creative Commons License 6 napja 0 2 258798
Amennyiben ezt a "formát"sikerül átmenteni a jövő hétre akkor baj lesz!
FRKR Creative Commons License 6 napja 0 3 258797

Próbáltam nézni a "fejlődést" de inkább visszafejlődést láttam. A lényeg hogy a mester biztos látta a fejlődést.

szaunas Creative Commons License 6 napja 0 2 258796

Hát, ha ez jó csapat, akkor milyen egy szar csapat?

Egyértelmű, hogy ezek nem akartak nyerni!

Hátul szarakodva nem lehet gólt rúgni!!!

Mapé Creative Commons License 6 napja -3 3 258795

Ebben a meccsben ennyi volt, egyedül Batai bemutatkozásának lehet örülni.

Drloki Creative Commons License 6 napja -1 2 258794

Tudja valaki hogy miért nem Dzsudzsák lövi a szögleteket?

Lokista Nyugger Creative Commons License 6 napja 0 6 258793

Úraim ez nem foci  ez nulla ! Nem labdatartásra játsszák ezt a játékot, hanem gólra! Amit ma láttunk az szörnyű volt!

 

Droli2 Creative Commons License 6 napja -1 3 258792

Nézek nagyokat a meccs végi Ötvös interjún: a Kisvárda jól játszott? Egy szerencséjük volt, hogy annyira rosszul játszottunk, hogy szinte semmi veszélyt nem jelentettünk.

FRKR Creative Commons License 6 napja -1 3 258791

Öttlettelen lassú támadójáték, elkébzelés nélküli unalmas szürke futball.

szaunas Creative Commons License 6 napja -1 6 258790

Kurva szar negatív futball!

Iszonyúan sajnálom azt a sok megvezetett szerencsétlent, aki ezért az önrohasztó, hátra-játékos rákfociért áztatták magukat Kisvárdán!

losik Creative Commons License 6 napja -2 0 258789

Hát ezért is jár egy pont.. 

pippolinó Creative Commons License 6 napja -2 0 258788

1 pont és más semmi.

Isaac Clarke Creative Commons License 6 napja -1 8 258787

Nézhetetlen Blagojevics csapata. Semmi szórakoztató nincs a játékunkban, ha nyerünk akkor sem. Közönségriasztó az egész.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!