Üdv mindenkinek! Tavgyogyitasra lenne szükségem, probléma a következő:az autó 8090km/h sebessègnèl kidobja a sebességet az osztomünèl,mind 4*2ès4*4is.Osztomüvet cseréltek,orosz szerelési dokumentumok szerint de továbbra is fennáll a probléma.
80km/h felett az osztomükarján amikor èreztem lüktetèst,hogy kifogja dobni ha vissza vettem a gázt akkor vissza pattant a helyère a kar.2020èvjárat 5sebessèges 7000km futott. Jelenleg a szervizben van, bármilyen szerelési tanácsot vagy tippet előre is köszönök.
A kipufogóba távozik a hűtővizem,de nem a hengerfejtömítésnél,hanem valahol a hengerfejből .
A kipufogócsonk tőcsavarokból esetleg nem ér bele egyik valamelyik a vízcsatornába gyárilag? Nem hinném,hogy így reped el ...legalábbis még nekem sosem volt így hengerfejes...
Akkor amit jelenleg lehet venni az már gumikúpos ha jól értem.
A megoldás az lett, hogy egy szombathelyi motorosboltban beszereztem gumikúpos tűszelepet (Tourmax K6 típus), csak ehhez fel kell fúrni a fészket átmérő 6,5 mmre, amit meg tudok oldani padon, ugyanis 6,43 mm a vásárolt típus bordáinak átmérője, a hét század elég lesz. A gyáriban 1 tized mm a különbség a ház és a tű között. Az alatti méret amit tudtam volna szerezni az 5,27 mm, az meg olyan lötyögős lett volna, nem mertem bevállalni.
A javítókészletbe ( tűszelep ) van gumikúpos , a gyárit én is kivettem mert már ujjonnan túlfolyt. Nekem 131-es van azon sincs ablak, amit vettem azon van, viszont a keverék állító csavar hátrafelé áll.
Belül keress valami szintre utaló támpontot, felöntést.
Van valami bevált ötlet, kivitelezés tűszelep végéről eltűnő kis gumigyűrű helyettesítésére?
Vettem egy új karburátort(k126) egy éve, jelenleg belefulladt a benzinbe az autó. Szétszedtem a gumigyűrű elrepedve esett ki a tűszelep fészkéből.
Ez már nem ablakos, így nehéz benzinszintet is állítani, de annyi biztos, hogy mikor leveszem a fedelet (tehát az úszó sincs bent az úszótérben) akkor is nagyon magas a benzinszint. Van egy vonal a karbi külsején, de úgy gondolom hogy ha addig van benzinnel a karburátor, az sok. Ablakos volt az előző, de annak meg már minden baja van, annál könnyű volt belőni.
A féltengely vége ki van csavarva, azért tudod kézzel is tekerni. Ha lesz első kardánod, az menet közben állni fog, nem hajt. Be kell csavarni a kapcsolókörmöket és jó lesz.
Jó estét . Önökhöz fordulok segítségért . UAZ hátsó hídra lehet valahogy , valamilyen formában difizárat építeni ? Van egy egytengelyes kis traktorom , de télen használhatatlan . Kérem ha valaki tud segítsen . Köszönöm .
A kérdés az volt gyári Uazt hogy lehet lassú járműnek vizsgáztatni. Amit leírtál az a egyedileg épített lassú járműre vonatkozik, ami nagy vonalakban így van és kb annyiba is van.A Törvény szerint gyári alvázat és kaszni elemet nem lehet felhasználni az építésnél,így értelemszerűen -a kör bezárult-tehát Uazra már nem lesz piros rendszám rakva a jelenlegi helyzetben. Talán lesz egyszer egy emberségesebb Kormány ami megengedi a szegényeknek újra ezt a lehetőséget,hogy legyen egy olcsón fentartható szállító járművük...........:(
Ma is lehet,csak nem éri meg,mert milliókba kerül az eljárás. Átalakítás még istenes ezeknél,hogy ne menjen csak 25öt,illetve ne teljesen zárt fülke legyen,de egy olyan tervező,aki ezt megtervezi nem 100ezerért dolgozik,utána ezt meg is kell csinálni,olyan mühelyben aki erről papírt is ad ki,az mondjuk uaznál egy napos munka max :D. Aztán hatósági vizsgára jelentkezés, engedélyek,illetékek befizetése,elbírálás után mehetsz vizsgára tréleren megyei Nkh állomásra. Aztán ha megvan örülhetsz. Ez így 1millát veri alsó hangon.
Azt már tényleg el lehet felejteni,hogy uaz marad és mehetsz vele 80at. El kell vinni hatósági vizsgára,azt meg csak ugy lehet hogy erre hivatott tervező ,erre hivatott szakmühely aki ezt meg kell csinálja,mert ki fogják próbálni,ez a minimum. Visszaalakítani meg mindent vissza lehet,de ne fogjanak meg vele 80al :D mert örökre elveszik a forgalmit.
Egyébként még sok olyan kisteher meg erdei autó van,amin piros rendszám van,hiszen a zöldet nem engedik már, a pirosat is csak a fenti módon. A forgalmiban záradékként ott kell lennie az átalakítás és vizsga akta számának,amiből az NKH adattárában kell egynek lennie, egynek meg a tulajnál. Ha ez nincs így,akkor nem lesz többé piros rendszám a kocsin.
Van a fórumon olyan kolléga,akinek az uaz lassú járművé lett minősítve hivatalosan? Leírná,hogy ennek mi a követelménye és menete?
Átalakítási terv,erre jogosult emberkétől,addig oké,de az Nkh mitől minősiti át? Egy sebességet lehegesztenek,a fülkét ki kell nyitni,nem lehet zárt? Stb..?