Keresés

Részletes keresés

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.05.17 0 0 60
Üdv, Kollégák!

Itt vagyok ám én is, csak figyelgetek. Azért a 60. (más számozás szerint 61.) hozzászólást csak lenyúlom... :-)))

Szab

bunor Creative Commons License 2000.05.17 0 0 59
Úgy tűnik, senki sem járt ott, mint ahogy mostanában itt sem.
Na, azért nem adom fel, teszek még egy-két erőtlen próbálkozást:

Lappa, a madárkák könnyebben felismerték egymást mint a fiúk?

bn

Előzmény: Lappantyú (58)
Lappantyú Creative Commons License 2000.05.15 0 0 58
Azt a levelet én is megkaptam, szerintem épp a te jóvoltadból. Ha jól emlékszem, akkor két hete volt a dolog. Nem voltam. Ti?

Lappa

Előzmény: bunor (57)
bunor Creative Commons License 2000.05.15 0 0 57
Üdvözlet mindenkinek!
Szab fejtágítón volt, én pedig megnyújtottam és kissé előrehoztam a hétvégét. Ezért e nagy hallgatás.
Kb. két hete keringett egy körmail, ami a Közgázos KEN apropóján évfolyamtalálkozóra buzdított még valamikor május legelején.
Tud valaki ennek a végkifejletéről valamit?
Előzmény: Lappantyú (56)
Lappantyú Creative Commons License 2000.05.12 0 0 56
Jó reggelt fiatalok!

De nagyon elcsöndültetek. Ki merre jár mostanság?

Lappa

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.10 0 0 55
Én csak az utolsó évet töltöttem Tarkaréten, addig mindenféle albérletekben laktam - pl. egy Pócs János nevű úrral béreltünk lakást, ő ugyancsak évfolyamtársunk volt. Negyedév végén pár hétre meghúztam magam feketén Bilux/Keszeg/Hering/Kutyáéknál (nagy élmény volt a közös szoba...), aztán az utolsó évet már legálisan töltöttem az első emeleten, egy másik évfolyamtárs, Veres Péter, illetve két ifjabb delikvens társaságában.
Tarkarétről írtam is egy novellát, megjelent a Sárkányfű tavaly júliusi (vagy júniusi?) számában.
Előzmény: Lappantyú (50)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.05.10 0 0 54
Sebaj! Marad ez a rovat...

Szab

Előzmény: Lappantyú (53)
Lappantyú Creative Commons License 2000.05.10 0 0 53
Ne aggódj ám, rég volt és én azóta nagyon sokat változtam. Így még az is lehet, hogy élőben sem ugrok be - de ez nem a te hibád.
(Egy utolsó info: filmekről, filmklubbról és zenékről beszélgettünk.)

Lappa

Előzmény: Hatvani Szabolcs (52)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.05.10 0 0 52
Ilyenkor szoktam elszomorodni, amikor kiderül, hogy többször beszélgettünk meg ilyesmi. Mármint azon szontyolodom el, hogy így sem ugrik be az a valaki... Egy mentőőöv marad: ha egyszer live találkozunk... :-)

Szab

JÓMADÁR Creative Commons License 2000.05.10 0 0 51
Jómadár úgy döntött, hogy nem fedi fel a kilétét így nyilvánosan, de mindjárt küldök egy mélt.
Lappantyú Creative Commons License 2000.05.10 0 0 50
Nem, nem volt csoporttársam Ördög, csak egy emeleten laktunk Tarkaréten. A szobatársamnak talán csoporttársa is volt, már nem tudom.

Hatvani Szabolcs, hogy régóta figyellek, az az jelenti, hogy régóta tudom, hogy ki vagy. (Rájöttem a hozzászólásaid alapján.)
Egyébként Tarkaréten laktam akkor, amikor te is és egyszer-kétszer beszélgettünk is a világ dolgairól és feltűnő volt néhány dolog, amit meséltél magadról - így megjegyeztelek. (Bár őszintén megvallva, a rendes nevedet nem tudtam, csak a becézőset.)

Benedek Szabolcs, még csak nem is dereng egyelőre...

Jómadár, te ki?

Lappa

Előzmény: bunor (47)
JÓMADÁR Creative Commons License 2000.05.10 0 0 49
Ők melyik csoportban voltak?
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.05.10 0 0 48
Szvsz alapján szesz.

Szab

bunor Creative Commons License 2000.05.10 0 0 47
Mielőtt én is lezárnám:
Nekem meg azt mondták az említett vonalon, hogy a -tól -ig intervallumokat ponttal _célszerű lezárni, de: a _szokás szerint nem használnak pontot (mielőtt ráfognánk többmillió sírfeliratra, hogy helytelen), cím esetében pláne nagy a bizonytalanság. "Háát... igen..igen.." stílusban kaptam a felvilágosítást.

Naszóval. Konkluzió: mindenkinek igaza van.

Más. Holló Gábor, persze így már ismerős. Dejszen ő Lappának csopitársa volt, szemlékezetemsz.

Előzmény: Törölt nick (45)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.05.10 0 0 46
Szabolcs!

Bár már lezártuk: természetesen mondtam. És az is igaz, hogy az ő véleményük is csak egy a sok közül. Azt is megbeszéltük, hogy a kiadványokban valóban nem szokás pontot tenni az évszám végére (ettől ez még nem biztos, hogy helyes - de az ellenkezője sem bizonyított).

Szab

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.10 0 0 45
Azt is mondtad, hogy címről van szó?
Én is megkérdeztem az összes itteni olvasószerkesztőt, és ők meg azt mondták, hogy mivel cím, nem kell a végére pont.
MIndegy, én is lezárom.
Előzmény: Hatvani Szabolcs (44)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.05.10 0 0 44
JÓMADÁR!

Stimmel: Holló Gábor.

Más: megkérdeztem az MTA nyelvőr-vonalát. Nekem adtak igazat: a -tól -ig viszony miatt kell a pont.

Edit! Én kezdtem el itt bőszen nyelvőrködni, aztán Benedek Szabolccsal összecsaptunk. De most már részemről lezárva.

Szab

Előzmény: JÓMADÁR (43)
JÓMADÁR Creative Commons License 2000.05.10 0 0 43
Akkor Ördög: szerintem Holló Gábor.

Lappa!
Te is évfolyamtársunk voltál, vagy csak a közgáz a közös pont?

Előzmény: Hatvani Szabolcs (42)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.05.10 0 0 42
Kedves Edit!

Akkor én bezárhatom a kört: bevallom, hogy nekem Te nem ugrasz be (szégyen, de még úgy sem, hogy megnéztem a honlapodat... :-( ), de szerintem ha live találkoznánk, biztosan recognita lenne...
Ördög valamilyen Gábor, egy tejfölszőke srác, Biluxszal, Kovács úrral és Vicsacsán Lacival (meg gondolom, udvartartásával - Koperveisz Ági, ? Zsuzsa, és ?, meg valamilyen Rita (felettünk járt)) szokott volt lógni. Hívták még Ördögfinek, röviden Finek is.

Mit jelent, hogy régóta figyelsz???

Szab

Előzmény: Lappantyú (38)
bunor Creative Commons License 2000.05.10 0 0 41
Igen, a tarkán eltöltött egy év nem múlt el nyomtalanul, ráadásul akkortájt én is a negyediken laktam, mint az előbb felsoroltak többsége.
BSzabolcs kép alapján sem ugrik be? Én is csődöt mondtam, de legalább HSzab ismeri.
Tanulmányozzátok a képeket!
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.10 0 0 40
Lappantyú, én megtekintettem a honlapodat, a fotó alapján valami dereng...
Csecsa tényleg Cs. I.
Ördög becenece Ördög, az illetőségét nem tudom, de nagyon elképzelhető, hogy albertirsai.
JÓMADÁR Creative Commons License 2000.05.10 0 0 39
Csecsa= Csendes István (legalábbis én őt ismerem ilyen néven, de lehet, hogy el vagyok tévedve). De, hogy Te ki vagy, Lappantyú az viszont nekem rejtély.
Lappantyú Creative Commons License 2000.05.10 0 0 38
Bunor, szerintem arcról sokukat felismernél.

Ördögnek ez a neve vagy ez egy bizonyos albertirsai illetőségű úr beceneve?

Csecsát én sem tudom, hogy ki.
És - szörnyű, de így van - Benedek Szabolcsot sem.

Lappa

Előzmény: Törölt nick (7)
bunor Creative Commons License 2000.05.10 0 0 37
Ó, kit látnak szemeim! Egy újabb _madárka!!
Isten hozott nálunk, Lappa!
Szép lassan bővül a kör, téma is lesz más, de ez a pont-ügy néhányunk fülébe bogarat ültetett, így most ezen morfondírozunk.
Ami a focicsapatot illeti, hát bizony nálam áll néma csend. De ez az én hibám.
Előzmény: Lappantyú (35)
Lappantyú Creative Commons License 2000.05.10 0 0 36
Ja, szerintem is kellett volna a pont a topiccím végére, de a topicnyitási jószándékot ez esetben többre tartom... :-)) Ez a '91-96-os közgázos csoportosulás mittől lett ilyen helyesírás-gabalyodott? (Magam is az vagyok, bár sokat hibázom...)

Lappa

Előzmény: Lappantyú (35)
Lappantyú Creative Commons License 2000.05.10 0 0 35
Hát szervusztok, közgázosok!!!

Döbbenet, hogy nem vettelek észre magamtól benneteket és bunornak kellett felhívnia a figyelmemet rátok...

De mindegy is, a lényeg az, hogy itten volnék, topic a kedvencekben, olvasok, írok, mittomén.

Tökjó, a focicsapat majd' mind tagját ismerem.

(Szab, téged meg régóta figyellek ám! :-))

Lappa_alias Szabó Edit

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.10 0 0 34
Ubul.
Előzmény: bunor (33)
bunor Creative Commons License 2000.05.10 0 0 33
HSzab, köszi a részletes útmutatót, határozott állásfoglalás tényleg nem derül ki belőle. Bár a 295.b) pont implicite tartalmazza az erre vonatkozó szabályt, lsd. 1941-45 mérhetetlen károkat... Ekkor meg az a gond, hogy a fenti címben semmiképpen nem alany az 1991-96, igaz, időhatározónak sem nevezném... Lehet, hogy joghézag esete áll fenn? Akkor precedens-alapon kéne eldönteni a kérdést.

BSzabolcs, a "Fővám tér 8."-at szerintem is pont követi, a boríték címzésénél is kitesszük ezt az írásjelet, és nem azért, mert a mondat végét kívánjuk vele jelezni szvsz. A legtöbb idegen nyelvben nem használnak a házszám után pontot, nem lehet, hogy ez tévesztett meg?

A cím végén tényleg nincs pont - általában, de ebben az esetben is erősebb a másik, a számokra vonatkozó szabály. Szóval én nem a címre vonatkozó nyelvtani szabályok miatt hagytam el a pontot.

Halljuk, halljuk azt a tarkás nicket!

Előzmény: Hatvani Szabolcs (29)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.05.10 0 0 32
Szabolcs!

Tudomásom szerint még mindig a tizenegyedik kiadás érvényes (de lehet, hogy rosszul tudom). Te nem a tavaly megjelent Magyar helyesírási szótárra gondolsz?
Van valami helyesírási tanácsadó telefonvonal, napközben fel fogom hívni, és tájékoztatást adok.

Szab

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.10 0 0 31
Kivételek persze vannak: "Állatok, növények stb."
A házszám után jelen esetben azért hagynám el a pontot, mert erre nincs pontos szabály:
"Hol laksz? A Fővám tér 8-ban." - Itt világos, hogy toldalék előtt nincs pont.
"A cím: Fővám tér 8." - Itt viszont a mondatvég miatt van pont.
Szóval, a "Fővám tér 8, 1991-96" esetében valszeg nincs pontos definíció, és az én nyelvi ituiícióm azt súgja, hogy ne tegyek oda pontot. Persze lehet, hogy rosszul súgja.
Előzmény: Hatvani Szabolcs (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!