Keresés

Részletes keresés

lonestar Creative Commons License 2003.10.21 0 0 384
Szia Tyke!

Petivel beraktuk a dobcuccot, elvitte a kulcsokat lemásoltatni. Mostmár a mi dolgaink vannak hátra, hétvégén akár próbálhatnánk is. Vélemény?

Előzmény: Tyke (380)
lonestar Creative Commons License 2003.10.21 0 0 383
Bocsánat, csak kapcsolattartásra is használjuk a topicot.
Téma? Hm, engem pölö az érdekelne, hogy meddig tart illetve miért van az egyáltalán, hogy valaki nem a divatzenékre hangolódik, hogy kilóg a sorból meg ilyenek. És mikor válik végül átlagos, hétköznapi emberré, mint a régi hippik, akik most tök nyugiban mennek el egy Illés búcsúkoncertre vagy ilyesmi:) Meg hogy mikor áll össze a Soundgarden:) És mi van azokkal, akik ötven-hatvan évesen is dilis gyerekek maradnak:) Szóval hogy van ez a villanygitárral meg a hülyezenével?:) Vagy ha a divat utoléri azt, aki azelőtt kilógott a sorból, akkor az meghasonlik-e vagy még messzebre megy?
Előzmény: Elyn (382)
Elyn Creative Commons License 2003.10.21 0 0 382
Sziasztok!!
Úgy látom, kissé átment magáncsevejbe a dolog...
ami nem baj, csak nem tudok hozzászólni:-(
valakinek vmi téma?
lonestar Creative Commons License 2003.10.14 0 0 381
Szabolccsal azóta nem beszéltem, a tesója viszont azt mondta, hogy nyugodtan használhatjuk a cuccát (ez mondjuk nem okozott nagy meglepetést).
A szombati becuccolásról nem tudok nyilatkozni, egyelőre kulcsot kell szereznem Bolditól, viszont engem kiütött egy vírus, úgyhogy nem vagyok mobilis.
Úgy volt, hogy ha megvan a kulcs és Peti szerez autót, szól és berakjuk a dobot valamikor a héten, aztán ő elviszi a kulcsot és olcsón lemásoltatja mindenkinek, aztán a cuccolás többi része már bagatell. Úgyhogy nem kell emiatt aggódni.
A most szombatról viszont nem tudok, betesz ez a kötelező munkanap, nem hiszem, hogy össze fog most jönni:(
Előzmény: Tyke (380)
Tyke Creative Commons License 2003.10.14 0 0 380
Üdv Stardog!

Jól elvertek minket billiárdban ezek a zenészpalánták, mi? Majd legközelebb keményebben vusszavágunk!

Lonestar!

Mi hírünk van Szabolcsról, meg a tesója basszuserősítőjének a használatáról? Nekem kellene vele beszélnem, vagy mi? Azért kérdés, mert jelen állapotok szerint a munkanapi szombattal az a helyzet, hogy nem tudok jelen lenni egy esetleges szombati becuccoláskor. Viszont, ha nem kell a basszer cucc, akkor ki is lehet hagyni engem a beköltözésből, mert akkor hozom a cuccomat az első próbára. Ha viszont kell a basszer cucc, akkor idő-pöttyöt kell egyeztetni.

Szóval?

Tyke

Előzmény: lonestar (379)
lonestar Creative Commons License 2003.10.10 0 0 379
:)
Amott a dó-ré-mí fánál keresztvizelhetsz:)
Partitúrát kérsz hozzá?

Jah, szintivel annyi van, hogy azt hurcibálni kell majd, mert Reninek kell a sulihoz.

Előzmény: Törölt nick (377)
Tyke Creative Commons License 2003.10.10 0 0 378
Stardog

Örülök, hogy eddigi rövid index-forumos pályafutásod során rögtön második és egyben eddigi utolsó hozzászólásodat nálunk eszközölted!
:o)
Különben, mi járatban?!

Tyke

Előzmény: Törölt nick (377)
lonestar Creative Commons License 2003.10.09 0 0 376
Üdv!

Elég sokat filóztam a dolgon és úgy látom, hosszú távon csak akkor lesz megoldható a dolog, ha a szombat délelőttökre időzítjük a próbákat.

Hétközben Reni szinte biztos, hogy nem érne rá és másoknak is gáz lenne. Remélhetőleg a szombat délelőtt senkinek nem lesz akadály, mert mást tényleg nem tudok kitalálni. Így pedig megússzuk azt a rémálmot is, hogy fölöslegesen költözünk be dobostul, erősítőstül.

Nah, ennyit tudtam kiötleni az éjszaka. Ha így megy, akkor minden akadály elhárulni látszik.
Remélem:)

lonestar Creative Commons License 2003.10.08 0 0 375
Szia!

Bocs, hogy belefeledkeztem a szövegelésbe, csak utólag vettem észre, hogy jópár perc eltelt közben.

Ami egy másik időpont megtalálását illeti, ezt szombat délután a próbahelyen lesz a legjobb megbeszélni, mert ott lesz Boldi is, meg még majdnem mi mindannyian is. Szerintem kis szerencsével összehozhatjuk.

lonestar Creative Commons License 2003.10.07 0 0 374
Megkérdeztem a dolgot, autó megoldható, szombaton dél, fél egy körül el tudnánk indulni de még az is lehet, hogy hamarabb. Szerintem háromra megjárhatjuk de az se baj, ha négyre és cirka három-négy órát lenne idő hangoskodni.

A próbahelyet is akár már erre a hétvégére megtudakolhatom, ha az megfelelőbb, csak nem akartam nagyon előre rohanni a dologgal. Ott egy kicsit rendezkedni kéne előtte meg kulcsot szerezni, ilyesmi. Utánanézhetek, úgyis dob miatt, meg egyébként is az lenne a legtisztább. Reni úgyis költözés előtt áll, nem biztos, hogy mindig megfelel majd neki az időpont, mi meg előbb egyébként is meg kell, hogy tanuljuk a dolog hangszeres részét, amihez ő nem mindig kell.

Egyébként meg felvettem neked azt a néhány számot kazettára, ha esetleg még nem sikerült volna megszerezni. Valamikor oda is adnám, ha megoldható. Tényleg, mennyire vagy elérhető hét közben?
Ha esetleg meg tudom szervezni, hogy vasárnap délelőttre tegyük át a zuglói pincébe a dolgot, az neked megfelelne?
Csak járatom az agyam:)

Előzmény: Tyke (373)
Tyke Creative Commons License 2003.10.07 0 0 373
Hát a FLOP buli nagyon - nagyon jól sikerült! Ismét egy "szakma krémje / exclusive, különleges est volt", nekem külön ínyencségekkel, amelyeket most nem részletezek.
Gödöllő megérte a fáradságot, máskülönben úgy érzem, ilyen akadályok nem lehetnek visszatartó tényezők, azért örülök, hogy egyszer már voltam a Trafóban, és ismertem a járást.
A Szombat alapvetően OK. Persze kezdjük minél hamarabb, ki tudja, mennyi idő fér bele elsőre. Én nem próbatermekben nőttem fel, de azt gondolom, az egész estés összeröffenés lehet, hogy elsőre sok lehet. Meglátjuk, hogy alakul.
Viszont technikai problémát okoz a basszus gitár dolog. A helyzet ugyanis az, hogy az én cuccom Óbudán van, a basszer cucc Dél-Budán (Budatétény).
Egyszerre nem tudok mindkét helyen ott lenni, ha viszont bevonjuk Lonestar-t a pakolásba, akkor 5-ig sem kezdjük el az estet.
Ha nincs autó, akkor egyszerű az eset, mert nem tudjuk most áthozni a basszer cuccot, hanem majd csak legközelebb. Ha van autó, akkor külön szervezkedni kell. Meg kéne tudni az autós dolgot mihamarabb!
A próbahelyes költség nagyon barátságosan hangzik, és fontos lehet. Ez külön jó hír.
Összességében azt akarom mondani, hogy jó a szombat délután, akár lesz basszer cucca a srácnak a mostani alkalomra, akár nem.

Tyke

Előzmény: lonestar (372)
lonestar Creative Commons License 2003.10.06 0 0 372
Üdv!

Milyen volt a Flop buli?

Beszéltem a srácokkal hétvégén, szombat délutánra sikerült megbeszélni az első összeröffenést Reninél. Szabi, Ramirez bátyja lesz a bőgős és dobosunk is van, állítólag nem is egy utolsó. Neki is van cucca de nem tudom, mennyire mozgósítható.
Azt a szóbanforgó basszuscuccot akkor lehetne mozgósítani, hogy hétvégén legyen miből szóljon a Szabi?

Próbahely terén pedig megintcsak kaptam ígéretet Boldizsártól, hogy ha meg tudunk egyezni valami időpontban (pölö hétvége, vasárnap délelőtt vagy mittomén), akkor beférnénk a próbahelyükre. Valahol Zuglóban. Nekünk lenne állandó helyünk állandó időponttal, nekik pedig megoszlana a költség. Havi négyezret számoltunk zenekaronként, úgyhogy (gyors számolás) 666 forint fejenként per hó. De tényleg:)

Nah, mindezzel csak azt próbáltam körülírni, hogy ráérsz szombat délután egy kis pengetésre?

Előzmény: Tyke (371)
Tyke Creative Commons License 2003.09.29 0 0 371
Menni fog, don't worry!
Előzmény: lonestar (370)
lonestar Creative Commons License 2003.09.26 0 0 370
Üdv!

Végre egy kissé kezdetleges de működőképes géppel tudok üzenni. Szóval a vasárnap bizonytalan, bár várhatóan szabad lesz csak nem tudom garantálni. Ha szabad a pálya, küldök sms-t, te meg eldöntöd, hogy belefér-e az idődbe vagy nem. A jövőhét vége úgy tűnik, nem működik, mert szombat este faházbuli, te meg Gödöllőt emlegetted. Mondjuk nekem mindkét vasárnap jó lenne de persze nem erőltetem. Hogy Reni jövőhéten milyen napokon hogyan ér rá, azt hétfőn tudja meg de elég hülye időbeosztása van, nem nagyon van szabad délután benne. Inkább délelőttök, az meg ugye nem nyerő. A megbeszélt számokat felveszem, számszerint négyet, a faházbulin meg valszeg tudok beszélni Ramirez tesójával, hogy még mindig érdekli-e a dolog, merthogy ő érdeklődött basszusgitár fronton. Nah, kábé ez van, meg sok mea culpa, mert én is szeretnék már egy próbát összehozni meg valami értékelhető, élvezhető eredményt, hogy valami a várthoz hasonló szólaljon meg:) Szerintem mondjuk hatalmas lesz de én teljesen fel vagyok dobva, úgyhogy tök elfogult vagyok:)

Kábellel nem lesz gond, a múltkor a kezembe akadt, most is biztos megtalálom:) Vagy egy csomó madzagom:) Hozok kettőt.

Előzmény: lonestar (369)
lonestar Creative Commons License 2003.09.17 0 0 369
Olyan szinten alakul, hogy az egyik szám majdnem teljesen megvan, továbbá úgy néz ki, lesz, aki kezelje a szintit és basszusgitár ügyben is feltűnt egy barát, bár még nem mondott tisztán igent. Azért én bízom benne:)
Előzmény: Tyke (368)
Tyke Creative Commons License 2003.09.15 0 0 368
OK, akkor egyelőre nem kell cipelned, a ládámat, meg a gitáromat magam is bírni fogom, igyexem átcuccolni őket az albérletbe, hogy onnan mobil lehessek, amint lehet.

Alakul...

Előzmény: lonestar (367)
lonestar Creative Commons License 2003.09.15 0 0 367
Üdv!

Most beszéltem Mandulával. Azt mondta, téged és Boldit kéne összeszednie egy helyre és megegyezkedhetnétek a dolgot, mert ő úgy gondolta, hogy elviszi nekik, csak nem tudja, hogy működik-e és hogy kell-e egyáltalán nekik. Az ő énekesük a control ládákból szól, az meg nem ugyanaz. Szóval azt mondta, hogy ha nekik nem kell, akkor használhatjuk, csak most nem erőltette a dolgot. Nekik nem sürgős.

Mindenesetre szerintem elsőre elég a te cuccodat elhozni és megpróbálni, hogy Reni mennyire tud hangerőben ehhez viszonyulni (szerintem simán). Ha pedig mégsem, akkor megoldjuk egy kismagnóval. A lényeg, hogy megvalósítsuk azt, amiről beszélgetünk.

Addig is gyógyulj meg, én meg igyekszem megoldani a problémákat és optimálisan beosztani az időmet, megtanulgatni pár számot, hogy tudjak mit mutatni. Most optimista vagyok (csak legyen zsetonom és vigyorogni is fogok:)!

Neked is üdv!

zombie

Előzmény: Tyke (366)
Tyke Creative Commons License 2003.09.15 0 0 366
Szia Zombie!

Ja-ja olvasom az üzeneteket, meg pénteken akartam is válaszolni, csak ezt az - izé - szerver nem vette be a hozzászólásom, hanem elfelejtette. Most viszont vágólapra fogom tenni...

Sajna még mindig orvoshoz járok, és ez még szinte biztos, hogy jövőhétre is áthúzódik, mert gyógyszer addig nem lesz, csoda meg csak akkor történik... szóval hogy magamtól meggyógyulok, az nem valószínű.

A cipelés az nem lesz egyszerű, mert Jax basszer ládáján nincs fogás. Viszont kipróbáltam vele a mikrofónt, s az szól rajta. További kérdés, hogy Mandula miként viszonyúl ahhoz a közösen összeeszkábált, 2 hangszorós ládához. Ahhoz mondjuk kellene egy erősítő, de valószínű, hogy egy Hi-Fi is megteszi, és ráadásul volt is nekünk egy régen, csak azt nem tudom, hogy hol van. Tesómé volt, aki okt. közepén hazajön az Tengerentúlról, és kikérdezem. Ja és ott vannak még a saját cuccaim (gitár, erősítő).

A Cult-tól a Nico-t már töltik nekem lefele. Amiket hallgattunk a Mammuth-ban, nincs semmilyen kifogásom, így általában nincs semmivel sem kifogásom, ettől nem kell tartanod. Szóval intézd dolgokat, én meg megpróbálom 100-as lenni, mihamarabb, aztán rögtön jelentkezem!

Üdv Reninek is: Tyke

Tyke Creative Commons License 2003.08.27 0 0 365
A Ráday-t még nem tudom, de a Budatétény-es dolog az több szempontból sem valósítható meg, mivel változtak a dolgok azóta:


  • Egyrészt kiadtuk bérbe a garázsnak annak a részét, amelyikben játszottunk.
  • A dobszerkó ugyan megvan, de eléggé lestrapált állapotban, ráadásul összepakolval, mint egy ZIP-pelt csomag a padlás egyik sarkában. Szebb időkről álmodik...
  • Aztán ugye Mandula jelezte, hogy kellene neki a cucca, amiért ember is fog külde hamarosan.
  • És hát nem ott lakom már, azaz messze van, és ritkán járok haza, amikor meg igen, akkor szüleimmel chat-elek, hogy "de régen láttalak, meg hogy vagy, stb..."

Szigeten azt említetted, hogy a szomszédotok is megérdemel némi 'kölcsön kenyér visszajár"-t... Azért a próbahelynek sem vagyok ellene, mégha pénzes is. Ha komolyra fordulna, akkor tovább gondolkodunk, vagy az aluljáróba megyünk... :o)

Tyke
...akkor hétvégén.

Előzmény: lonestar (364)
lonestar Creative Commons License 2003.08.26 0 0 364
Üdv!

Küldtem sms-t, valamikor a napokban (esetleg ma) össze kéne röffenni.
Kaszásdűlő egy fokkal közelebb lenne, mint Budatétény, viszont az egy tuti próbahely, hacsak nem sírnak nagyon a lakók. Emlékszem, annak idején eléggé zengett tőlünk a lakótelep.
Dobosjelölt elvileg van, a próbahely-kérdés lesz érdekes, mert a fizetős helyeken ketyeg az óra és nem lehet olyan lazán csinálni a dolgot, mint mikor senki nem toporog az ember sarkában, hogy jönne a másik zenekar, bérelni meg drága, ha nincs másik csapat, akivel megoszlik a költség. Szóval én szívesen kicuccolok Budatéténybe, ha nincs jobb megoldás, ráadásul ott van a dobszerkód is, meg elvileg Mandula énekerősítője is.
Szóval ha valamikor neked jó, akkor küldj sms-t, vagy csörögj!
Reni szerda este hazautazik, péntek este pedig a Rádayban leszünk Sziliékkel, a faterjáék játszanak.

Előzmény: Tyke (363)
Tyke Creative Commons License 2003.08.25 0 0 363
Ja-ja, egyetétrtek. Nézem is, hogy hol írtam arról, hogy dobolnék... Kétértelmű lett az előző mondatom. Szóval gitározásról van szó, a nyugodt-kis-irányított-emberi_alapokon_nyugvó_csapatbeli-ritmusakkordozásról, amolyan piecework, ahogy az angol mondja.

Csak azt elemzgettem, amit a szigeten beszéltünk, és mivel belehallgattam a Nightwish-be, hogy némiképp képben legyek, megállapítottam, mit csinál egy dobos egy ilyen felállásban. Azt fejtegettem, hogy bizony nehéz lesz olyan dobost találni, aki akarja és bírja egyszerre. Meglássuk.

Megbeszélhetünk egy ismerkedőset. Meg azt kellene eldönteni, hogy nekem akkor érdemes lenne a cuccot át-transzferálnom Budatétényből (ahol laktam régen, ahol a garázs van) a III. ker Kaszásdülőhöz, a szigetbejáróhoz, merthogy onnan közelebb vagytok?

Tyke

Előzmény: lonestar (362)
lonestar Creative Commons License 2003.08.22 0 0 362
Nah, üdv!

Bocs a késlekedésért, most bírtam netközelbe kerülni!

A dobos dolgot nem teljesen értem, mert a Szigeten gitározásról beszéltél de mivel még elég betöltetlenek a posztok, bármire nyitott vagyok. Szóval most akkor dob vagy gitár? A faltól-falig duplázás és pörgetések ügyében csak annyit mondhatok, hogy számomra sokkal fontosabb a csapat, a csapatot alkotó emberek, a köztük lévő összhang, szóval az, hogy jól kijöjjünk egymással és bírjunk marhulni, mint az, hogy iszonyat másztőr gitár vagy dobisten, esetleg szirén legyen valaki és mindemellett beképzelt, sznob seggfej. Szóval letojom, ha a dobos nem géppuskalábú (csak ne legyen sánta:) és én sem vagyok egy túlképzett, kitenyésztett gitáros de szerintem sokkal fontosabb, hogy évekig vagy még tovább együtt maradjon a csapat, ha már zenekarról beszélünk és az idő és a gyakorlás úgyis meghozza az eredményt, nem kell rögtön világszínvonalon indítani. Ha emberileg összefér a banda, akkor van értelme magas szintre fejleszteni a hangszeres tudást. Ha meg csak az a szempont, akkor féltékenység, összezördülések, eltérő ízlések és mindent elsorvasztó sznobizmus fogja hazavágni az egész zenekart, mielőtt még bármi elkezdődhetne. Volt alkalmam tapasztalni ilyesmit, ezért sorolom második helyre vagy még hátrébb a profizmust és ezért szeretnék olyan arcokkal zenélni, mint te, akik normálisak.
Tehát nem dobosban akarok válogatni, hanem emberben:) Mert azt tényleg megválogatom.

Nah, valamikor majd megbeszélhetnénk a továbbiakat, hogy ki hogy ér rá meg mik az elképzelések, bemutatnám Renátát, meg azt az egy percet, amit eddig összehoztunk vagy amit még addig hozzáteszünk és ilyesmi. Afféle alapító sörözés gyanánt vagy mittomén. Igény szerint:)

lonestar

Előzmény: Tyke (361)
Tyke Creative Commons License 2003.08.11 0 0 361
Szia Zombie!

Örülök, hogy megtiszteltet a kis oldalunkat a vendégkönyv bejegyzéssel. Látom körbenéztél, mert a számláló 'jó nagyot ugrott'!.

Eddig arra futotta, hogy kölcsön kaptam egy Nightwish albumot, hogy némileg képben legyek. Szóval kb 3 szám meghallgatása után eddig az a véleményem, hogy...

tetszik! A torzító-gitáros zenében a hörgős vonal az nem jön be, de ez az irány igen. Ebben szívesen részt vennék. Tetszik a koncepció, már ami az én oldalamat illeti, biztos lehetsz benne, hogy ha sikerül valamit összehozni, én nem növök a fejedre! :o)

A Dobos dolog az nehéz lesz valóban. Persze az én izlésem nem igényli a faltól-falig duplázást és pörgetést, a lassabb és súlyosabb ütemeket közelebb állnak hozzám, de egyelőre nem válogathatsz dobosban, szóval lesz, ami lesz. Én meg már ismerem magam annyiban, hogy tudjam, mást játszok (tudok játszani) gitáron, és mások a legkedvencebb zenekarok számai.

Szóval ehéten elpályázok Hajdúszoboszlóra és csak 25-én leszek itt megint. Addig kikapcsolom a számítógépet.... aztán értekezünk (minden a szabadidő mennyiségén és a szervezésen múlik!)

Tyke

Előzmény: lonestar (360)
lonestar Creative Commons License 2003.08.08 0 0 360
Akadnak...
Előzmény: Tyke (359)
Tyke Creative Commons License 2003.07.28 0 0 359
És mi lesz a vendégkönyv bejegyzésekkel ?!
Előzmény: weiland (358)
weiland Creative Commons License 2003.07.28 0 0 358
És mi lesz a szerzöi jogokkal?

:)

Tyke Creative Commons License 2003.07.25 0 0 357
Na hali emberek!

Aki erre jár, azt értesítem, hogy feltöltésre került egy csomó zenei anyag első halmaza a hivatalos FenceBreaker weboldalra. Mike javaslatára a Bravenet GuestBook mellett döntöttem, szóval lehet bele véleményezni is aki akar.

Garden! Bele hallgathatsz egy néhányba, mert ezek kazettáról lettek digitalizálva - audio CD-zve - grabbelve - mp3-zva - és végül feltöltve!

Üdv mindenki! Legyetek jók!
Tyke

Előzmény: clisHe (356)
clisHe Creative Commons License 2003.07.22 0 0 356
freeweb??
es mivel csigaznalak? :)
Előzmény: Tyke (355)
Tyke Creative Commons License 2003.07.22 0 0 355
Nna most az előbb nem mondtam igazat. Ilyet, nem is gondoltam volna. Két ingyenes vendégkönyv szolgáltatót is megvizsgáltam. Szolgáltatásuk elindítását követően elpályáztak a helyszínről, otthagyva a süllyedő hajót. Az egyikhez még naivan beregisztráltam, aztán rájöttem, hogy gáz van, a másiknál már azzal kezdtem, hogy megvizsgáljam, él-e még a szolgáltatás, vagy nem.

Tegnapi jóslataim téves alapokra épültek, de segíthettek meggyorsítani a folymatot, ha tudtok olyan szolgáltatót, aki olyan vendégkönyvet/forumot biztosít, ami testreszabható és esetleg a látogatók regisztráció nélkül is írhatnak bele, de nem az (Enveco és nem a StatCenter)
Köszi!

Tyke

ClisHe: hamár nem tudok ráérni, legalább ne csigázz tovább!

Előzmény: Tyke (353)
clisHe Creative Commons License 2003.07.21 0 0 354
hat jo kis muzsikával, mivel mással???
:)
Előzmény: Tyke (353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!