Ez igaz, de amitől mostanában megpadlóztam az ahogy a CF kártyák ára a PC memóriaárakkal egyűtt zuhan, szerintem a nyár végére 10 nettó alatt lesz egy 64MB-os CF kártya...
ha huzzászámoljuk a microdrive kapacitását, vagy akárcsak egy nagyobb CF memóriát, akkor ez a kis fos üti az 5-6 éve használt csúcs gépeket... beszarás.
Szerintem a PCMCIA expansion cucc jobb választás, sokkal több mindent tudsz majd a későbbiekben használni vele (GSM card, Wireless LAN), a CF-es szinte csak a memóriabővítésre jó, és a kamera SM-kártyáját sem lehet majd belerakni...
Kb 5 napja van PCMCIA jacketetm, így elsőre szerintem a benne lévő akksi izmossabb mint a belső és nemcsak a PCMCIA cuccokat szolgálja ki, bár be kell vallanom mindig volt benn valami (Microdrive) és nem tudtam megnézni hogy üresen mennyivel bírja tovább, de majd kipróbálom...
Avant Go: be tudod állítani a letöltési mélységet, az segít.
a PCMCIA akksi egy viszonylag negy fogysztású GPS kártyával 6 órán keresztül üzemel. nem tudok pontos adatot mondani, de nézd meg hogy hány miliamperes az egyik és a másik.
a Microdrive-hoz pcmcia kabátot javaslok, mert a drive sokat fogyaszt.
Letöltöttem a mobipocketet (probaltam mind a v3-at, mind a v4 betat, ugyanazzal az eredmennyel), installaltam, OK. Hozzaadom az MTI-t meg meg egy ket csatornat. Update - syncronization.
Namarmost, ha megnyitom barmelyik e-news-t az iPAQ-n, egy üres lapot kapok ami lapozaskor is ugy marad. Ha viszont a Goto Page Nb opcioval belelapozok (v4 beta) a szöveg közepebe, akkor megkapom a kert oldalt ok. Viszont tartalomjegyzek sem letezik.
Ez nemcsak az MTI-re, hanem barmelyik e-news csatornara vonatkozik. Viszont a demo e-book szepen müködik.
A file-ok azok ott vannak az iPAQ-n...
Mi lehet a baj???
Mas: nem tudja valaki, hogyan tudok meg több avantgo csatornat krealni magamnak??? Egy bizonyos max. mennyiseg utan kiirja, (a weben), hogy nem csinalhatok uj csatornat, mert nincs eleg tarhelyem. Viszont a krealt csatornak (pl. hvg) egy csomo tarhelyet igenyelnek. Ugyhogy most 4-5 csatornanal többet nem vagyok kepes hasznalni...
Gondolkozom egy CF card vagy egy Microdrive beszerzesen az iPAQ-hoz. Amit viszont nem tudok, hogy a PC Card jacket vagy a CF card jacket lenne jobb nekem.
A CF card jacket kissebb, a harmadaba kerül a CF jacketnek, viszont nincs benne plussz akku.
A PC Card jacketnek van sajat akkuja, tudom hasznalni a laptomom PC Card modemjet, a digicam Smartmedia kartyajat (adapterrel), viszont nagyon nagy es sokkal dragabb.
Tudja valaki, hogy a PC-Card jacket akkuja mennyivel növeli meg a müködesi idöt (e.g. üresen, mindennemü kartya nelkül???)
a Storage Card könyvtáron belül létre kell hozni egy "My Documents" nevű könyvtárat. Pontosan olyan néven és betűmérettem meg space-el a közepén ahogy a gyökérkönyvtárban az eredeti My Documents szerepel. Ezek után az alkalamzások legtöbbje _egyben_ látja a Storage Card és a hagyományos My Documents tartalmát.
Csak úgy, mindenki okulására.
Adva volt a problémám, mivel a HP Jornada 680-ast nem tudtam összelőni infrán a Nokia 6110-el. Erre vadászat a neten, sehol semmi. A HP gyári CD-jén volt egy progi, de csak a 8110 és a CardPhone-hoz müxik. Levelet küldtem a ClubNokiának, meg a szoftvergyártónak, és a Nikiáék válaszoltak is: ehhez a telefonhoz nincs WinCE alatt futó program. Erre valamelyik nap belebotlottam a Light Sabre termékeibe. (www.binet.lv/personal/nokia) Innen egy csomó ingyen letölthető (ringtone, logomanager phonebook) és végre egy limitált progi 6110-eshez. És megvehető hozzá a licenc, kb 6-7ezer HUF-nak megfelelő áron. És működik is!!!!
Mintegy 4 napja boldog iPAQ tulajdonos vagyok. (Az AVIGO megy a polcra a NEC MobilePro melle :)
Egy problemam van csak, szinkronizalaskor szeretnem ha a laptoprol az Outlook Sent Items-ben levö e-mailek is atmennenek az iPAQ Outlook Sent Items-ebe. Sajna alapban az Pc Inbox megy az iPAQ-ra, iPAQ Outbox megy PC-re, de semmi egyeb...
Tud valaki valami megoldast???
Mas :
Lattam a neten, hogyan lehet az iPAQ-ot 64Mbyte-osra böviteni. Tud valaki olyan helyet ahol ezzel (is) foglalkoznak??? A web-lap sajna nem magyar :(
Már megint bénázok!
Adva vagyon egy iPAQ és egy PCMCIA expansion pack, egy 16MB-os compactflash kártya és egy kabát hozzá. A gép korrektül felismeri és Storage Card-ként (folder) símán lehet használni.
Ami viszont nem megy: ha rágyúrok néhány MP3-mat hogy azután onnan hallgassam őket és ne a belső memóriát zabálja akkor a MediaPlayer browse menüjében nem tudom előcsalni a Storage Card foldert, és ha az explorerrel közvetlenül próbálok rákattintani a filera akkor ugyan előjön a MP, de süket marad, nem játszik le semmit a compactflash-ról...
Nagyon pozitivan kell nyilatkozzak a Compaq szervizerol. Ahogy azt pár sorral lejjebb hirdettem volt, FlashBIOS upgrade közben reszetelt az iPAQ-m és ettől kezdve nem éledt újra.
Namost a történések:
1, Csütörtök du. szervizbe be ahova még a garancialevelet sem kellett vinni, mert a NEMZETKOZI GARANCIA miatt egy pillanat alatt lekerdeztek az adatbazisbol a garancia ervenyesseget, majd szo nelkul atvették a kütyüt.
(SZERVEZETTSÉG!!)
2. Péntek de. eszembe jutott egy kijelző hiba, amit nem irattam fel a szervizes uriemberrel, igy betelefonaltam. Azonban azt még csütörtök du. postázták Hollandiaba (GYORSASAG !!!)! Kérdeztem nemelehetnee hozzairni vmit a hibalaphoz, mire a valasz egy DE IGEN volt, igy a szallitamny utan kuldtek az utolagos hibaeszrevetelt. (RUGALMASSAG !!!)
3. A beadastol szamitott 9.munknapon már hívott is a szervizes hölgy, hogy megérkezett (!) a javitott készülék Hollandiából. (GYORSASÁG!!)
4. Bementem, kipróbáltam: BIOS rendben, Display kicserélve (!), és mindez garanciálsi keretek között.
Köszi a "segítséget". Egyébként léteznek ilyen progik, csak egyik sem elérhetö ingyér, vagy ha igen, akkor download hibás, és a winzip nem tudja megnyitni. A géphez is adtak ilyet, de az csak bizonyos régebbi Nokia telcsikkel müxik, a 6110-el még nem. Annak a gyártója meg az oldalán nem is tünteti fel, hogy neki lenne ilyen. Na mindegy, akkor marad a keresgélés, ha találtam, megírom ide is.
a 6110 nem IRDA, gondolom ezt tudod, tehát a hp-det kell felkészíteni a 6110 támogatásra.
Ha nagyon irdázni akarsz akkor készülj föl egy kis szívásra.
Ha a hpden van soros port valamilyen, jobban jársz egy kábellel...
Üdvözletem! Pár napja egy HP Jornada 680 tulajdonosa vagyok, azóta folyamatosan tekergek a neten, és már találtam angol ActiveSync-et is a mellékelt francia helyett, meg Microsoft-os térkép progit. Viszont a következőt szeretném elkövetni, de sajnos sehol sem találok szoftvert hozzá. Van egy 6110-es Nokia telefonom, infra porttal. Ezt szeretném használni WinCE alól, hogy infrán keresztül kommunikáljanak egymással (SMS, phonebook, stb). Ha valakinek van, vagy tudja honnan lehet leszedni, nagyon nagy köszönettel várom a válaszát, vagy segítségét. Előre is köszönet érte.
Köszönöm a linkeket, rengeteg jó cuccot találtam, sjnos PPT viewer nincs de a problémát sikerült úgy áthidalni hogy a PowerPointból weblapként mentettem el a perzentációt és így szinte bárhol meg lehet nézni, azért mégegyszer köszi az infokat.
mesélnél a mobipocketes cuccaidról? Pl. elérhető- e másnak is vagy tök privát. Én a MEKből fabrikálok stuffokat, Rejtőt, Andersent, meg svéd gyerekverseket az első fordulóban. Szívesen csereberélnék effélét más érdeklődőkkel :-)
Meg tapasztalatot is: miért van az hogy a Mobipocket Publisher TOC generátora elcseszi a kódolást kipottyantva a hosszú ő-ket és ű-ket. Valakinak okos ötlete?
Az, hogy divat, vagy nem, nem hat meg túlzottan. B-))))))) Van egy csomó könyvem mobipocket formában is, de mexereztem a Galaxis Útikalauz I-V-öt magyarul pdf-ben és hát jó lenne áttölteni. B-))))))) És most nem akarok konvertálgatni oda-vissza....
Hát én megesküdnék, hogy láttam, de nem mondanám meg, hogy milyen környezetben. Lehet, hogy még a régi C2000-es soroazt volt? Vagy a 2.11-es CE-n? (igaz, arról meg a World és az Excel hiányzott)
pdf az nem menő, mobipocket a rullah :-) Tök platformfüggetlen (ugyanaz a file megy palmra, epocra, ppcre, meg még telefonra is), izzítom is a www.e-kiado.hu -t hogy nyomassa rá a pdf-jeit :-) Szóval nézzétek meg a www.mobipocket.com-ot , a free stuff egyszerűen megasirály :-)