Keresés

Részletes keresés

Gillian Creative Commons License 2005.08.09 0 0 669
Mi az ilyesmit régebben elégettük a kandallóban ... már, ha nem volt benne sok műanyag vagy gumi .. de manapság ... :-)
Előzmény: viccková (668)
viccková Creative Commons License 2005.08.09 0 0 668
Na,nekem most újabb problémám van-részben kapcsolódik.Szóval ha a gyerek fél pár szandállal jön haza a táborból,akkor mi van?Mert a vihar elvitte a másikat valahova...De mit csináljak egy darab jobblábas szandállal?Szóval nem tudom milyen meggondolásból hozta haza az egy felet,ha már a másik nincs meg,de mondjatok ötleteket a hasznosítására.Merthogy bábot nehéz lenne csinálni belőle.meg másik szandálokkal párosítani is érdekes lenne.
Előzmény: Vissai (663)
Biovadász Creative Commons License 2005.07.29 0 0 667
Régen írtam erre a topicra.

Elgondolkodtam közben egy érdekes lehetőségen, ami eddig ezen a topicon nem merült fel, mégpedig az alvilág.
Nem, nem arra gondolok, hogy bűnszervezetek lopkodják a zoknikat, hanem hogy egyes zoknik tévednek rossz útra.
Gondoljunk csak bele, hányszor láthattuk filmekben, hogy szappannal nehezített zokni utcai verekedések fegyvere. (vagy éppen negyeddollárosokkal, lásd Charles Bronson a Bosszúvágyban)

Tudom, hogy manapság ez a funkció elavulttá vált és az ilyen zoknik csak amolyan hagyományörző verekedéseken bukkanak fel, mert modernebb eszközök vették át a szerepüket, de ha belegondolok akkor a francia idegenlégióba is sok ember megy, pedig már nincsenek is gyarmatok. Lehet hogy a fél pár zoknik is hozzájuk hasonló indítatásból, vagy esetleg kalandvágyból állnak be erre a "pályára".
Vissai Creative Commons License 2005.06.21 0 0 666
Szerencsére ott még nem tartunk, hogy a zoknijaim netezzenek. :)

A téli zokni-ötlet nem rossz, csak ha már úgyis ott vannak, érdemes lenne elvégezni egy kísérletet.
Tedd ki őket az ablakba, vagy valahova, ne hagyd őket a fiókban tespedni. Tavasszal pedig tarts névsorolvasást, hányan tűntek el közülük. Ki tudja, emberibb (zoknibb) bánásmóddal talán...
Gillian Creative Commons License 2005.06.21 0 0 665
Akkor én most előre kibuliztam a békét magamnak azzal, hogy megvettem a téli zoknikat és télig hagyom is őket pihenni ? :-)
/irtó édes csíkos zokókat vettem .../
Előzmény: Vissai (663)
Ghanima Creative Commons License 2005.06.21 0 0 664
Na, ez már "mingyár" más! Viszont kimondtad (izé, kiírtad) azt a szót....!!!!
Előzmény: Vissai (663)
Vissai Creative Commons License 2005.06.21 0 0 663
Az alant leírt esemény mindössze a körülmények szerencsés összjátéka. Ugyan én lennék az utolsó, aki alulértékeli a zoknik intelligenciáját, jóindulatuk alábecsülésében a sor elején tülekednék. Habár évezredenként akad egy-két zokni, aki jó szívvel viseltetik gazdája iránt, ilyen azonban, elnyomott helyzetüket is figyelembe véve, csak elvétve akadhat.

A legvalószínűbb feltevés, hogy az árván maradt zokni azért maradt árván, mert szegényes anyagi eszközeikből csak egyikük utazására futotta a Zoknik Vadászföljére, ahol minden zokni szabad és testvér. A másik maradt gürcölni, a felhalmozott addóssághalmokat törleszteni.
Ebben már persze nem lehetek biztos, hiszen személyesen nem ismerem a nevezett lábtyűt, de úgy tűnik, a rabszolgasorsban megtört (lukas) fél pár zokni helyett kellett beugrania, és ott nyögnie az iga (talp) alatt, míg fel nem szabadul, vagy ő maga is elődje sorsára nem jut.

Ezzel kapcsolatban lenne egy javaslatom.
Na nem a Szabad Zoknikért mozgalom megalapítása, hanem terheik csökkentése. Főleg így nyáron. Ha hordhat az ember szandált, minek ahhoz zokni? Úgymond "a biztonság kedvéért" vihetünk magunkkal zoknit, esetleg úgy, hogy épp csak kikandikáljanak a táskából. Hadd lássanak világot, hadd lássák, milyen világot hagynak maguk mögött, ha emigrálnak.

(Arról nem is szólva, hogy az esetleges zsebtolvajok egy felületes pillantással nem tudják eldönteni, hogy zokni kukucskál-e ki a szütyőből, vagy idomított homoki viperánk. Két legyet egy csapásra. Ez utóbbiról azért érdemes hallgatni a zoknik előtt, jobb, ha azt hiszik, az egész kirándulás az ő kedvükért történt. Jó lelkek azok a maguk módján, csak kicsit hajlamosak a sértődésre.)
Előzmény: Ghanima (659)
liberálmensevik Creative Commons License 2005.05.26 0 0 662

Akkor az már a gyárban megtörtént.

Ezt hívjuk zokni fatalistiscus praecox-nak.

Előzmény: Ghanima (661)
Ghanima Creative Commons License 2005.05.25 0 0 661
A válasz nem helyes. Falszifikálom gyárilag egyfelé néző Garfieldes zoknipárommal.
Előzmény: liberálmensevik (660)
liberálmensevik Creative Commons License 2005.05.25 0 0 660
Csak akkor lehetséges az ún. újrapárosodás , ha egyúttal az új pár mindkét fele bal vagy jobb oldali zokni, azaz a kiselefánt/Barbie/dínó egy oldalon an.. :)
Előzmény: Ghanima (659)
Ghanima Creative Commons License 2005.05.25 0 0 659
Új dimenzijjó!!!???
Fekete zoknijaim mosása után a párzáskor ;-) kiderült, hogy egyikük félbe' maradt. Elkönyveltem bús özvegynek. Ám az egyik pár lábrahúzása közben kiderült, hogy egyikük - lukas :-)... /Neeeeem, a másiknak nem lett fütyije!!!/ Viszont így az eredetileg pár nélkül maradt beugorhatott a likas orrú helyébe.
Most akkor mi van? Az eredeti pár nélkül maradt eltűnt párja sejtette, hogy a párjára még nagy feladat vár? Vagy a második pár meglikasodott félpárja megszánta a magára maradtat és mataharit követett el?
Várom a tudományos magyarázatokat...
Vissai Creative Commons License 2005.02.21 0 0 658
Bazz! Én meg azt hittem, csak a szivaccsal szeret játszani. GRRRRR, most h mondod, mióta itt van ez a szőrös állatka, azóta az addig megingathatatlan hűségű Perla-zoknik is kezdenek eltünedezni. Ebből finomfalatok-megvonás lesz. És szobafogság. :)
Előzmény: Ghanima (657)
Ghanima Creative Commons License 2005.02.21 0 0 657

Hahá! Ezt most olvastam a macskák2 topikon:

"a kedvenc egy időben a szennyesből rabolt zokni volt. Odavitte a vackához, és jól eldugta a párna alá (c: "

Nnnna, tehát a macskák számlájára is írhatunk ezt-azt... :-) Nekem, mondjuk, mindig is gyanúsak voltak a macskák...

HansBlack Creative Commons License 2005.02.08 0 0 656
Van a tér-idő kontínuumnak egy olyan része, amely magába szippantja a kulcscsomókat és a fél pár zoknikat...
Vissai Creative Commons License 2005.02.07 0 0 655
Nincs két egyforma zokni, mint ahogy nincs két egyforma ujjlenyomatú ember sem (állítólag minden 100 milliárdból akad egy pár, de ettől a rendelkezésünkre álló minta szűkössége miatt tekintsünk el).
Sajnos el kell fogadnod, hogy a mosógép belsejében a zoknijaid a saját életüket élik, és időnként bizony lázadnak, nem csak ellened, hanem az uniformitás ellen is. Így aztán hosszú zokniból rövid lesz, rövidből hosszú; 43-asból szők 40-es; teljesen épből kissé elvékonyodott anyagú.
(A híradókban nem mutatták, a tömeghisztéria elkerülése végett, de csak gondolj bele: hány pár zokni vehetett részt a globalizációellenes tüntetéseken? Nem árt, ha a kellő tisztelettel bánsz a zoknijaiddal, nem sértegeted őket, kellemesen meleg, alacsony relatív páratartalmú, jól szellőző fiókban tartod őket.)

Ami nagyon fontos: SOHA, ismétlem SOHA AZ ÉLETBEN ne szólítsd a zoknijaidat lábtyűnek és a kéztyűidet kéztyűknek, mert UTÁLJÁK, megalázónak tartják és mindannyian tudjuk, mi történik, ha megsértődnek a zoknijaink.
Természetesen van különbség nem csak az eltűnési, de egyéb szokásaikban, hiszen különálló fajokról van szó. A zoknik természetüknél fogva vándormadarabbak, míg a kéztyűk inkább tréfára hajlamosabbak, általában bújócskáznak csak, hogy rádijesszenek.
Előzmény: Ghanima (654)
Ghanima Creative Commons License 2005.02.07 0 0 654

Nem kutattam föl a topikot visszafelé, elnézést, ha már találtatok rá választ.

A kérdés: az "egyszínűnek" minősített zoknik keveredési és eltűnési szokásaira nézve mi a todomány álláspontya? T.i. rendszeres, hogy a "fekete térd!"zoknijaim egyike hosszúságát tekintve nem párosítható semelyik másik ugyanakkor mosott, egyébként darabszámát tekintve párosként összerakható fekete térzoknival.

Izgatottan várom a válaszokat.

Jut eszembe: a zokni = lábtyű, mint köztudott. DE: rokonok ők a kéztyűkkel, ami abból is látszik, hogy a kéztyűk is rendkívüli mértékben hajlanak a félpári eltűnésre. Vajon van-e eltűnési szokásaikban hasonlóság? Mit mond erről a todomány?

Mormon Creative Commons License 2005.01.31 0 0 653
Sajnálom, hogy csak most vettem észre a topikot, pedig számos kínzó kérdésre egyből választ ad a téma alapműve, amely Kvantumzokni címen jelent meg már jó régen a Mensa HungarIQa belső folyóiratában és itt olvasható:

http://www.mensa.hu/cms/netalon.xml?data_id=161

liberálmensevik Creative Commons License 2005.01.14 0 0 652
A Hiányzó Zoknik Hivatala komolyan foglalkozik a kérdéssel :o)

"WOODSOCK - 2002
Sock and Roll at the event of the century. Preparations are in full swing for the music festival to end all music festivals. So, if you're foot loose and fancy free, order your tickets now through admin@funbureau.com. Count them .... one hundred bands! .... Unbelievable? .... Stomp and romp on a mountain of un-matched socks higher than Everest. Cash awards for the team who finds the most matched pairs in the pile. View daily feats of sockanery .... Sir Blue Nose of Carlton, the world's champion sock sniffing hound, will demonstrate his talents every afternoon at 3 .... Play Celebrity Socks and win valuable prizes .... Visit the two acre flea market and shop to till drop .... and .... much more. Keep your toes glued to SOCK NEWS for further announcements."

 

"Rare Medical Condition. Sock Eating Syndrome 
Source: Medical Tribune News Service 
SEATTLE - A 22-year-old woman was diagnosed with a rare medical condition, in which she craved consumption of socks. She was earthbound half a sock each evening. She also told doctors that as a teen-ager she chewed on and swallowed clothing. She was hospitalized after suffering from nausea and vomiting. The doctors found a large bezoar in her stomach. She was diagnosed with a rare condition known as pica, in which a person craves nonfood items. Previous to this incident, doctors have reported cases of people eating dirt, hair, chalk, clay, glue and other nonfood items. This is the first case of sock eating "Often, when people have a craving it is because they are lacking something in their diet," said Atif Awad, an associate professor of nutrition at the University of Buffalo. "If you don't give salt to cows, they start licking the walls," he added.."

 

"SOCK MATCH LEADS TO CALIFORNIA HITCHING 
Jonathan Colby of Tuluca Lake, California, got more than foot warmer for Xmas when he listed a white, ribbed, sports sock purchased at the Broadway Department Store in our missing socks data base. A near perfect match was made with a single owned by Gloria Reynolds of West Hollywood. They decided to compare socks in person and it was love at first sight. Married on December 23rd in LA the couple say that they owe it all to the Bureau. (Note: Gloria found Jonathan's missing mate when she cleaned his apartment for the first time. He never looked in the bookcase.)"

 

 

sasmadár73 Creative Commons License 2004.05.10 0 0 651
Szenvednek!:)))

Tegnap este több párba is belehímeztem a fiam óvodai jelét. _Zsákvarrótűvel._Kéjes_örömmel._

Előzmény: Vissai (649)
Vissai Creative Commons License 2004.05.07 0 0 650
Egy gyors megjegyzés:

a "Perla" típusú zoknikra mindez nem vonatkozik, azok személyes védelmem alatt állnak.

Lehet, hogy egy új, rezisztens zoknifaj kifejlődésének és térhódításának lehetünk tanúi.

Hiába, a domesztikáció lassan működik, de annál tovább tart. :)

Előzmény: Vissai (649)
Vissai Creative Commons License 2004.05.07 0 0 649
Sasmadár,

tőlem lefejezheted, karóba húzhatod, kerékbe törheted, máglyán elégetheted a fél pár zoknijaidat (vagy halálra csikizheted őket, ha már erről van szó), egy a lényeg: szenvedjenek. Úgy, ahogy mi szenvedtünk miattuk.

Bosszú! BOSSZÚ!

Előzmény: sasmadár73 (647)
öregSam Creative Commons License 2004.05.07 0 0 648
Kibabráltam velük. Összetűzöm őket tűzőgéppel és úgy mosom. Most a következő probléma, kivárni amíg a koszosak kerülnek elő párban.
Előzmény: Vissai (610)
sasmadár73 Creative Commons License 2004.05.07 0 0 647
:)))))))))

Kérdés: előtte vagy utána fejezzem le őket?!

Előzmény: Vissai (643)
viccková Creative Commons License 2004.05.05 0 0 646
Báb!Meg a félpár kesztyűkből is!:)))
Vissai Creative Commons License 2004.05.04 0 0 645
És ha igen?
Előzmény: Biovadász (644)
Biovadász Creative Commons License 2004.05.04 0 0 644
A genfi egyezmény nem tiltja a zoknik megalázását?
Előzmény: Vissai (643)
Vissai Creative Commons License 2004.05.04 0 0 643
Egyértelműen bábozás.

Hadd lássák azok a nyomorult, hűtlen, elcsavargó ZOKNIK, hogy mi a bosszú.

A gyáván hátrahagyott családtagokkal kell példát statuálni.

Karóba húzás!!!!

;-)

Előzmény: sasmadár73 (641)
Gillian Creative Commons License 2004.05.04 0 0 642
Én a bábozásra szavazok ! Gyerekkoromban nekem is ez jött be :)
Előzmény: sasmadár73 (641)
sasmadár73 Creative Commons License 2004.05.04 0 0 641
Kedves topiktársak,

(számomra) új problémára bukkantam. Mindig azt hittem, hogy a zoknieltűnés alapvetően a felnőtt egyedek kedvenc szórakozása. Mígnem tegnap este rendet raktam fiam alsóneműs fiókjában, s ennek eredményeképpen 9 félpár, különböző színű-állagú-mintájú gyermekkorú, 26-os egyedre bukkantam.:((( Szerintetek értesítsem a rendőrséget, hogy kutassák fel az elkolbászolt zoknigyerkőcöket? Esetleg a b) tervet léptessem életbe, miszerint a fél egyedeket fakanálra applikálva bábokat gyártanék a macimintás, zsiráfos, stb. példányokból? Kegyeletsértő lenne ez szerintetek?

Gillian Creative Commons License 2004.04.19 0 0 640
... elkövetnék azt a hibát, hogy tovább szaporítsák a ... izé, gondjaidat ... :)))
Előzmény: viccková (639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!