Keresés

Részletes keresés

Marthy Creative Commons License 2000.09.06 0 0 1058
Ne búsulj, van egy régi vicc, mely szerint, ha ilyen ütemben szaporodnak, nemsokára megoldják a magyar kérdést.
Újabban hallottam, hogy hátrányos megkülönböztetésenk veszik a kisegítő iskolákat is. Én egy ilyen iskolában tanítok és szeretném megkérdezni, hogy ezek szerint hova tegyük a 14-16 éves írni-olvasni nem tudó, az iskolát 200 m-es körzetben kerülő csemetéket? (Sajnos 100 %-ig romákról van szó). Mi szívesen lemondunk róluk, mert nagyon sok rossz tapasztalatunk van, igazi értelmi fogyatékos gyermekeinket csúfolják, terrorizálják, élen járnak a jó példával, hogyan készítsük ki tanárainkat.
Ellenpélda: régi roma kislány tanítványom a világ legrendesebb, legkedvesebb kislánya, aki még most is sokszor visszajár elmesélni mi történt vele.
Ha valaki, akkor ő hátrányos családból származott, alkoholista anya és apa egy éven belül halt meg és ugyanakkor kábítószertúladagolásban meghalt a bátyja is. Nővére menő prosti.
Ez a kislány normális nevelőszülőkhöz került, szakmát tanul és dolgozik, nem tudna olyan életet elképzelni, mint az "édes" családjáé volt. Ezek szerint nem a génekben van a hiba...
Előzmény: Törölt nick (1057)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 1057
Elnézést kérek minden cigányvédő "humanistától", de ennél mocskosabb, undorítóbb, gennyesebb dolgot még nem láttam, mint amikor elmentek Strasbourg-ba síránkozni, hogy milyen rossz nekik itt. Hát engedtessék meg, de ez már minden határon túlmegy.
gen.Rob Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1056
Meg kellene próbálni dolgozni!!!
ENNYI A TRÜKKJE A DOLOGNAK!!!!!!
gaboro Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1055
hi,

Itt még nem jártam, pedig érdekes a téma.
Egy két emberkével szépen elviharzott a HÉV.
aromo elmélkedése a bolsevizmusról különösen tetszett.
Igazat megvallva, nem utálom, nem gyűlölöm a cigányokat. Senkit sem gyűlölök. Viszont egyetértek azzal, hogy a cigányság nem képes beilleszkedni a társadalomba, és ennek nem a "többség" az elsődleges oka. Az ok az, hogy nem is akar beilleszkedni. Meg sem próbálja.
Mi történik pl. akkor, ha egy cigány család kap egy ideiglenes (vagy végleges) lakást az önkormányzattól? Télen eltüzelik a parkettát, az ajtó meg ablakkereteket. Ez akkor is így van, ha a szomszédban van egy kis erdő, ahonnan akár fát is lehetne "szerezni". A parketta ugynis adott. Ezzel nem az ostobaságukat akarom kihangsúlyozni, csak a másságukat. Teljesen máshogy gondolkodnak, és meg sem kísérlik, hogy ezen változtassanak. Sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy a faji megkülönböztetés áldozatai. Igaz ez? Az ezzel vádolt polgármesterek valójában nem a teljes cigányság ellen nyilatkoztak, hanem az ilyen, "kezelhetetlen" esetekre reagáltak - talán kissé türelmetlenül. Mert ők azt látják, hogy az idő telik, de ezeknek a családoknak (direkt nem kisebbséget vagy fajt mondok) a felfogásában semmi nem változik. Vagyis: ők szegények, ezért mindenkinek segíteni kell nekik. Joguk van ingyen lakáshoz, ételhez stb.
Egyszer hallottam, amikor egy cigányasszony azt üvöltözte, hogy ő sokkal különb minden szemét magyarnál, mert ő nem ölte meg a gyermekét. Bizonyos tekintetben igaza van, másrészt neki a gyerek jövedelemforrás.

A társadalomba való beilleszkedésnek is megvan a megoldása. Azok a romák, akiknek ez már sikerült, dolgoznak, megbecsült polgárok (még ha szegények is), csak ők tudják a többieket a helyes útra téríteni. Lehet hülyéskedni, bár elég undorító a kiírtással, a különböző szankciók bevezetésével - így a büdös életbe nem lesz béke. Amint a cigányok megtanulják saját társaiktól, akik tudják, hogy min kell változtatni, hogy hogyan induljanak el az úton, nem lesz különösebb baj, csak az a kevés, amit a közötünk élő hülyeemberek mesterségesen szítanak. Ezeket azonban már könnyebb lesz "kontrázni", mert lesz alapja a védekezésnek.

Kicsit hosszú és csapongó lett, most már befejezem.

üdv
gaboro

Mattheus Creative Commons License 2000.09.04 0 0 1054
Az intelligens megoldás
http://w3.swi.hu/mattheus/poen2.htm
duck Creative Commons License 2000.08.01 0 0 1053
Ezt hivják, ha jól sejtem pozitiv diszkriminációnak. A többség meg alkalmazkodjon a kisebbséghez. Mint Németországban (lásd: "nur weil ich ein Ausländer bin?") a törökök. Félreértés ne essék: sajnálom én a kilakoltatott gyerekeket, hogyne sajnálnám. Csakhogy "magyar" emberekről is tudnék filmezni könnyfakasztó jeleneteket. Na ez a média (csupa kisbetűvel) sara. Hogy mivel manipulálják az embereket érzelmileg.
Minap édesanyám - akit a háború után német származása miatt kilakoltattak és bár Németországban töltött több mint egy évet hazajött, mert itt van otthon - csendben megjegyezte, hogy ők valahogy nem kapnak ennyi kedvezményt a sváb származásuk miatt. Érdekes.
simson Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1052
Nem voltam még egy tüntetésen se, de erre elmegyek.
Előzmény: Duda (1050)
nyman Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1051
Origobol

Ideiglenes megoldás született a kilakoltatott zuglói romák ügyében


A Fővárosi Önkormányzat és a zuglói önkormányzat vezetői - a Roma Polgárjogi Alapítvány támogató egyetértése mellett - megállapodásra jutottak kedden a kilakoltatott családok elhelyezésének ügyében. A 8 roma család feje fölé egyelőre ideiglenes tető kerül, de a kerület nem tudja vállalni, hogy állandó lakást is ott kapjanak.


Duda Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1050
Hat tenyleg nem artana egy ilyen "ne nezzenek minket hulyenek" tipusu tuntetes.
Előzmény: nyman (1049)
nyman Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1049
Hat szervezzunk egy ilyen tuntetest :))

BEA: mail meg nem jott

Előzmény: freeze flash (1048)
freeze flash Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1048
Lassan kezdem úgy érezni, hogy nekem kellene tüntetnem azért, hogy annyi jogom és kedvezményem legyen a saját Hazámban, mint ennek a kisebbségi csoportnak.
Előzmény: Syd Barrett (1037)
freeze flash Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1047
Érdekes. Én egy vidéki kisvárosban nőttem fel. Amikor alsó tagozatos voltam, úgy asszem szintén másodikos, elég nagy létszámú lett az osztályunk.
Több, így utólag visszagondolva, tíz év körüli, kisebbségi csoporthoz tartozó gyereket raktak közénk. Nem is terrorizálták az osztályt. :-(
Pl. az egyik gyereknek egy törött pengéjű zsebkéssel össze-vissza karcolta a fejét egy Sztojka László nevű, a második osztályt harmadszorra járó szegény kis gyerek.
Nekem csak az egyik fogamat rúgták ki. Még szerencse, hogy tejfog volt. :-)

Aztán később, gimis koromban több cigány barátom is volt, akikkel együtt dolgoztunk nyáron.

Előzmény: agresszívmalac (1036)
freeze flash Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1046
Egy a baj: nem lenne működőképes, mert egy zárt szervezet fenntartásához dolgozni is kellene.
Esetleg kalandozhatnának, mint anno az ősmagyarok tették, de akkor meg benyomnák őket a betonba, mint a rajzszeget.
22-es csapdája.
:-)))
Előzmény: Bibike (985)
BEA Creative Commons License 2000.07.17 0 0 1045
n(ul)yman !

Az 1033es 35 kozott es a simon elott volt egy valaszom neked ,De nem nyerte el a ringbemaradast !
Na ennyit a targyilagos szolasszabadsagrol !
Marad az Emil !

udv .

nyman Creative Commons License 2000.07.17 0 0 1044
Ha gondolod kiszedhetem oket...
Előzmény: simson (1043)
simson Creative Commons License 2000.07.16 0 0 1043
Nem vagyok elragadtatva, hogy a kis történeteimet a fórumon kivül is megpillantottam. Lehet, hogy üldözési mániám van, de szerencse, hogy barna bőrű polgártársaim nem túl aktív netezők.
Előzmény: nyman (1042)
nyman Creative Commons License 2000.07.16 0 0 1042
Felkerult par uj dolgot a nehany honapja letrejott romapagre. Ugyan a lentebb beszurt bevezoteben emlitett topikbol meg nincsenek kibanyaszva hozzaszolasok, de azert erdemes megnezni.

Idezet a bevezetobol:

"Ezt az oldalt
azert jott letre, hogy az index.hu forumaban
a Szereti valaki
a cigányokat? (2)
c. illetve a tobbi, emlitett
kisebbseggel kapcsolatos topikban
elhangzott hozzaszolasokat, megjelent
linkeket tematikusan kigyujtse. Az oldal celja, hogy a vitaba ujonnan bekapcsolodo
emberkeknek hatterinfot adjon egyes unalomig megbeszelt kerdesekrol, megkonnyitse
a tema 'emeszteset', valamint a mar hosszabb ideje resztvevo tagoknak konnyebbe
tegye a gondolatok osszefoglalast, illetve egyes korabbi 'ertelmes' hozzaszolasok
visszaolvasasat. Tobbezer hozzaszolast nehez atragni, foleg akkor, ha az
esetek nagy reszeben csak egymas fikazasa es szemelyeskedes folyik.


Az oldal elsosorban a devianciak 

miatt szegregalodott ciganyokrol szol!

"

Tovabbi reszletek a romapagen

BEA Creative Commons License 2000.07.08 0 0 1041
Szia BIBIKE !

Valoban "vaddisznos" voltal azaz kulturaltabban tul-sarkitott ,kemeny ,de igaz is lehetne .
Mert a poornep fogy azaz a parazitak szaporodnak jobban .

De ,ha az az EU-ropaba menes (ami aldott es atkos is ) itt a kozponti kerdes ,marpedig az ,mert innen es onnan is ezt lovagolja ,manipulalja mindenki , persze a sajat celjaira,-ert .

Viszont ,ha a mai hireket veszem ;az angolok uj torvenyet vagy ,rendelkezeset a letelepedes ,menekultek tekinteteben akkor ,bizony ezerrel befele ,mert azonnal megoldodik az az anyagilag sem kis teher ami a kicsihazankon van pl. csak menekultugyben .

A mai hir szerint ,az angolok erosen atvizsgaljak az un. "menekult statuszt" es csak kifejezetten indokolt es ennek be is igazolt eseteben adnak engedelyt az orszagukban maradasra .
Ugyanitt jegyeztek meg ,hogy ezek alapjan pl. a szlovak romakat is kiteszik az orszagbol ,mert ...... .,es tavalyi kb.70ezer kinai java sem maradhatott ,mert ......
Meg el sem ult a kinai 58-hullaskocsi esete ami szinen ott vegezte (Dover) es Belgiumbol (az egyik fo, nagydiktatortol indult ki !),Hollandian at (ez is itelkezo ,de bezzeg O ?!)........
Konkluziom;
Szoval en nem vagyok hurraEU-parti de ,Ha bejut az ember akkor mar ugyanugy itelhet es intezkedhet mint a tobbi EU-s akko` nincs mas hatra csak elore ,---- gyorsan ! ES "annyival" is kevesebb lenne a gondunk es az sem semmi ! ,mert az is koztudott ,hogy Mo. kedvelt celorszag az egyre egzotikusabbaknak is .

udv .

Előzmény: BIBIKE (1040)
BIBIKE Creative Commons License 2000.07.05 0 0 1040
Na jó, az előző hozzászólásom egy kicsit határozottan kemény volt.
De a lényeg akkor is a primitívségen van és nem a származáson, vagy bőrszínen. Ebben azt hiszem egy deka általánosítás nincs.
Duda Creative Commons License 2000.07.05 0 0 1039
Esetleg mindenkit osszeereszteni egy oroszlannal az arenaban?
Mukodjon mar az az evolucio!!!!
Előzmény: BIBIKE (1038)
BIBIKE Creative Commons License 2000.07.05 0 0 1038
Na, itt jön egy ötlet, amely asszem megoldaná a cigánykérdést is:

Bizonyos IQ szint alatt kasztralni kéne mindenkit. Vesszen a sok destruktív primitív bunkó, és kész. Mindegy, hogy cigány, vagy magyar, vagy zsidó-kínai-sváb.
Nincsenek előítéleteim nemzetiségekkel kapcsolatban, de az aljas bunkóságot gyűlölöm.

Csak ezt persze nem lehet keresztülvinni, mer "megyünk Eeróópábaa"
Így meg elérjük azt, hogy Magyarország szaporulatát azok a sötét rétegek alkotják, akiket fent említettem. Egy értelmiségi ember ebben a gazdasági helyzetben csinál max egy-két gyereket. A szomszédaim zsír fehérek, de egyszerűek, mint a benzinkút, csináltak is három kölyköt a szocpol miatt, most meg meg lehet nézni, hogy bánnak velük. Itt jön a képbe az IQ, akinek nincs esze, pusztuljon ! Úgysincs az országnak semmi haszna belőlük, csak púp a hátunkon.

Syd Barrett Creative Commons License 2000.07.03 0 0 1037
Egy a lényeg, bármit is gondolunk a témáról: mégpedig az, hogy senkit ne érhessen hátrány bőre színe, vallási hovatartozása stb. miatt _de_ senkit ne érhessen előny sem bőre színe, vallási hovatartozása, stb. miatt.
agresszívmalac Creative Commons License 2000.06.14 0 0 1036
Sziasztok,

Szüleim már gyerekkoromtól kezdve csöpögtették belém a demokrácia, a másság tolerálásának alapjait. Volt úgy, hogy a Palatinuson anyám leállt a jegyszedővel veszekedni, mert az nem akarta beengedni a "kisebbségi" gyerekeket a strandra. Egy nap másodikos lehettem amikor új osztálytársat kaptunk egy nálunk min. 2 évvel idősebb "kisebbségi" fiú személyében. Tekintve, hogy melettem volt még hely, hozzám ültették, aminek Én örültem mert így már nekem is volt padtársam. Egy ének-zene óra volt az amikor (azt hiszem) Kodály népdalfeldolgozást hallgattunk (zenei általánosba jártam) aminek a szövege valahogy úgy szólt, hogy "...túrót eszik a cigány leba, bántja is a nagyapját leba...". Nekem a dallama miatt tetszett (komlyan), és a kezdő akkordoknál boldogan (és persze elővigyázatlanul) közöltem az osztálytársammal, hogy milyen jó dal jön most, és a szövege az, hogy... A következő dolog amire emlékszem az volt, hogy sasmadárként szállok ki a padból, a félszemem ízlésesen bedagadva, köpenyem leszaggatva, leköpve, stb. stb.

Rögtön felfogtam, hogy ha emberi formát szeretnék huzamosabb ideig ölteni, kénytelen vagyok megbarátkozni az illetővel. Emlékszem ahogy megyek vele haza, hogy bemutassam, anyám kinyítja az ajtót, mire boldogan közlöm, hogy ő itt a barátom.

Ekkor anyám a kezemnél fogva berántott az ajtón a fiútól elköszönt, majd megkért arra, hogy többet ne hozzam el (demokrácia és tolerancia ide vagy oda).

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy még viszonylag fehér lappal való indítás esetén is előbb utóbb mindenki beszerzi egyik meghatározó élményét a "kisebbségi" csoportokkal ami aztán kihat az egész életére. Azt már nem is említem, hogy ezeket a szerzett tapasztalatokat milyen nehéz felülírni.

Ezek után 18 évvel egy egyetemi gyakorlaton láttam egy irgalmatlan tempóval és precizitással dolgozó "kisebbségi" munkatársat, aki tényleg keményen dolgozott, igaz, hogy a szakmai gyakorlat alatt végig veszekedett a feleségével, mondván csak egyszer csalta meg a sógornőjével.

Előzmény: radai rosseb (1025)
Sir Balambér Creative Commons License 2000.06.13 0 0 1035
Ha abból indulok ki, hogy pedagógusként annó milyen reakciókat váltott ki, igencsak elfogulatlannak nevezhető hozzáállásom, még elkeserítőbb a végeredmény.
Ha érdekel részletekkel is szolgálhatok, bár szerintem itt már annyit sztoriztak..
Előzmény: aromo_ (1030)
Sir Balambér Creative Commons License 2000.06.13 0 0 1034
Szóval az ideális eset az az lenne, hogy hirtelen a nemcigány népesség felhagyna a cigányok "piszkálásával", mire a cigányság testületileg beszüntetné az iskolakerülést, a lopást, az agresszív magatartást. A szülők rendbe tennék dülledező házaikat, a gyerekeket tisztán küldenék az iskolába minden nap, és hirtelen rádöbbennének arra, hogy nem tudnak emberi körülményeket biztosítani néha még 1 gyereknek sem, nemhogy 3-4 nek...
Most akkor képzeljük el.
Sikerült?
Előzmény: aromo_ (1030)
Duda Creative Commons License 2000.06.13 0 0 1033
Ez egy igazan bator tett volt nike1!
Egy freemailes cim mogul kemenyen mindenki arcaba vagni az igazsagot! Csak igy tovabb, egyszer meg sokra viszed!
Előzmény: nike1 (1032)
Duda Creative Commons License 2000.06.13 0 0 1031
NA ezzel azert vitatkoznek. Az elmult negyven evben eppen hogy volt szocialis erzekenyseg ember-ember kozott. Az, hogy eppen a ciganyokra nezve miert nem hasznosult az asszem egy jo kerdes.

Te aszondanad, hogy rasszista, en meg aszondom, hogy az o hibajuk. Tudod, ahogy itt szoktuk.

Előzmény: aromo_ (1030)
aromo_ Creative Commons License 2000.06.13 0 0 1030
Az elmúlt 40 évben (ha az átkosra gondolsz :-) szinte minden hiányzott. A "cigánypolitika" is látszat volt, mint a nagypolitika.

Egyébként nem is a politikára, politikusokra gondoltam amikor a külső késztetésre gondoltam, hanem az "átlagemberre", a "civil polgárra", vagyis ránk.

Ebben a kérdésben a politika (pláne azolyan mint amilyen nálunk van) szerintem édeskeveset érhet el, a személyes, emberi hozzáállás megváltoztatása tehet csak valamit az ügy (azaz a magyarok és a romák) érdekében.

aromo_

Előzmény: Duda (1029)
Duda Creative Commons License 2000.06.13 0 0 1029
Aromo!

"Az a belső késztetés vagy nem ébred fel mindenkiben, vagy felébred, de önmagában véve nem elég erős. Ha külső késztetés is jelen van
mellete, akkor sokkal nagyobb az esély a kitörésre, és a külső késztetést csak mi "külsősök" adhatjuk meg. Nem anyagi támogatás, vagy
elvtelen tömjénezés az ami segíthet, hanem a befogadókészség és a szolidaritás kifejezése."

Elmondanad, hogy az elmult 40 ev alatt a felsoroltakbol mi hianyzott?

Előzmény: aromo_ (1026)
Sir Balambér Creative Commons License 2000.06.10 0 0 1028
Szóval, tisztesség, higgadtság, segítőkészség, oszt hali
ES meddig?
Előzmény: aromo_ (1026)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!