Keresés

Részletes keresés

John Zero Creative Commons License 2000.04.02 0 0 317
Az ISDN mar elavult technologia, azt lehet dobni ;)
Előzmény: DomainBank (316)
DomainBank Creative Commons License 2000.04.02 0 0 316

Első Magyar DomainBank

2000.04.02

airticket.hu
velencei.to
isdn.hu

grin Creative Commons License 2000.04.01 0 0 315
csn: 14 nap normál esetben, de volt valami kavarodás a domainek mozgatását végző programrészben, és - amennyire tudom - az ellenőrzés alatt nem futott le, és nem mozgatta le a listáról a neveket. Ha jól emlékszem, akkor emiatt max. 2 nappal lehettek kint hosszabb ideig igények. A jövőben nem fog előfordulni (remélem). Nagy kárt nem okozott, a bejegyzést nem lassította, csak tovább látszott.
Előzmény: csn (310)
Thommyka Creative Commons License 2000.03.31 0 0 314
Az összes kéthét után regisztrál név nálam:
A XYZ.hu domain whois rekordja

% Rights restricted by copyright. See http://www.ripe.net/ripencc/pub-services/db/copyright.html

Referred query to host whois.nic.hu at port 43
timed out. Probable reason - far referral loop.
To see the object stored in the RIPE database
use the -R flag in your query.

Ahol az XYZ tetszőleges név. Naggyon jó ez a szoftver. Mi lenne, ha lenne online név regisztráció, ha még egy sima querit sem bír a szerver????
Milyen szerver ez? XT?

John Zero Creative Commons License 2000.03.31 0 0 313
wow!

Mar mukodik is a http://www.nic.hu/tt/

willy(c) Creative Commons License 2000.03.31 0 0 312
Kedves Mindenki!

Rakerdeztem, az ISzT valoban kiadott es a megjelentekkel hasonlo ertelmu sajtotajekoztatot
Sajnos kiderult, hogy sajat tudatlansagom akadalyozott abban, hogy ezt az infot tudjam.

Bocsanatot kerek az osszes erintettol akit megtevesztett, vagy sertett a kijelentesem...

Tenyleg sajnalom.

Előzmény: willy(c) (303)
csn Creative Commons License 2000.03.31 0 0 311
Elirtam, 27 nap = 17 nap.
csn Creative Commons License 2000.03.31 0 0 310
Nakérem.
A kéthetes lista az egészen pontosan 2 hét + 3 napos lista. Legalábbis ezt logikázom ki, hogy 27 nap után a 28. nap 0:00 órakor eltűnt a listáról a márc. 13-ai dátummal bekerült domain név.
Ezek szerint az alatt a bizonyos 3 nap alatt, ami alatt (elvileg) már zajlik a bejegyzés, még kint tartják közszemlére a neveket.

Ez eddig OK, el is fogadható, ha elfogajuk hogy a 2 hét után még van 3 nap. (én elfogadom, mit tudnék még tenni)

Na de kérem, leszakadt volna valakinek keze-lába, ha ezt kiírja arra a kurva www.domain.hu-ra? Már bocsánat a káromkodásért, de mégis mit szórakozik az ISZT a regisztrálókkal, hogy félpublikus, féltitok akciókkal szivat minket, ahelyett hogy kiírná az információkat korrekten, jól érthetően és láthatóan, és nem ködös találgatások, mendemondák, vádak és féligazságok szállingózására adnának okot.

Nekem most már az az érzésem, hogy DIREKT nem csinálja az ISZT világosan, érthetően a dolgokat. De hogy ez miért jó...

Ónody Péter Creative Commons License 2000.03.30 0 0 309
Reszemrol mara ennyi, bele/el-faradtam ebbe az egeszbe. Holnap del korultol megptobalok az addig reszemre erkezo levelekre valaszolni.

Jo ejszakat.

Ónody Péter Creative Commons License 2000.03.30 0 0 308
Hidd el en sem orulok annak, hogy 1) bemocskolni probaljak egyesek a nevem (ha visszanezed az eddigi 300 hozzaszolast, fogsz talalni ilyet boven) 2) nem tudok a sajat uzleti ugyeimmel foglalkozni. Mindezt _csak_ azert teszem, mert segiteni szeretnek es _nem_ uzleti megfontolasbol. En is internet szolgaltato vagyok, becsulettel mondhatom, hogy sok megelegedett ugyfellel, es en is tamogatom azt, hogy az igai penz a domain fenntartasan van es nem a regisztracion. De eleve megfosztani a lehetosegtol nyiltan ill. burkolt formaban nincs joga senkinek. Es megerositem valaki korabbi hozzaszolasat, nem lehet mar tovabbi hasznot rarakni az ISZT tagok regisztracios dijjara, kedvezmenyt nem adnak es ez a teny onmagaban igazolja a jelenlegi helyzet "nem versenykepesseget".

Azt igazan nem mondhatod, hogy en 1) nevtelenul kopkodok 2) ne irtam volna le a jelnlegi rendszer hibait 3) es ne alltam volna elo konkret javaslatokkal. Az egy mas kerdes, hogy neked nem tetszik, van akinek tetszik. Az elejen is leirtam -tobbszor is- en javaslatokat/otleteket teszek es _varom_ a visszajelzeseket erre. Nem a vilagot akarom megvaltani, en nem kepzelem magamrol, hogy isten vagyok. DE megegyszer mondom, az ISZT reszerol a mai napig semmilyen visszajelzest nem kaptam, es a tagok is ritkasan szolnak hozza, nevuket pedig meg ritkabban emlitik meg (csak az tudja oket beazonositani, akik a becenev moge latnak). Ezert becsulom azt a par embert, akik bar nem ertenek velem esetleg egyet, de legalabb hozza(m)szolnak. Es ha kapnek vegre tenyleges segitseget (eddig egy ISZT tag baratom tett ilyet!) biztosan bovulne es pontosodna az oldal tartalma.

Az pedig, hogy en csak kepviselek es a tamogatoim helyett en kapom a szart, azt hiszem ez az en sajat ugyem, es ez inabb pozitivum (persze nagyfoku hulyeseg es mazochizmus is), mint negativum.

Hat ennyi, olvasd el megegyszer az oldalam es _kerlek_ konkret pontokra hivatkozva kritizald ill. tamogasd a tartalmat. Persze csak ha tenyleg erdekel a tema es nem csak irogatsz... ezt nem sertesnek szantam.

Onody Peter.

Előzmény: cua_____ (307)
cua_____ Creative Commons License 2000.03.30 0 0 307
"barmit amit allitok _az igaz_ es bizonyithato"

nezd, ha visszaolvasod hozzaszolasaimat, akkor lathatod, hogy en nem vontam ketsegbe szavahihetosegedet. DE: szeretnem ha az altalad felsorolt cegek, ujsagok, iszt tagok (!) a nevuket adnak ehhez a kezdemenyezeshez. nagyon konnyu poziciot valasztanak, ha rajtad (vagy a mozgalmon) keresztul akarnak valamifele celt elerni, mikozben anonym tanacsadokent(?), partolokent segitik elo a valtozast.

amit en hianyolok:

a jelenlegi rendszer struktarajat, az ugyintezes menetet leiro _objektiv_ elemzes, majd (csakis ezutan!) ennek a rendszernek a javitasat, hatekonysaganak fokozasat, es a tobbsegnek(!) megfelelo merteku liberalizacio(pfuhh, de rondan hangzik igy egyutt) igenyet osszefoglalo csomag megfogalmazasa, konkret peldan keresztul torteno rendszerbe illesztes bemutatasa, lehetseges hianyossagok, gyenge pontok bemutatasa, elemzese.

ebben(!) a munkaban biztosan szamithatsz a jelenlegi iszt tagok tamogatasara (ha nem is mindenki, de nehanyan segiteni fognak).

ha atnezed pl grin hozzaszolasait, es kiszurod belole a lenyeget, akkor kb ezt kapod.
megjegyzem en is turelmes vagyok, de amennyit grin (pusztan joszandeku magyarazatai miatt)kapott, attol mar reg elborult volna az agyam. igaz, en nem vagok iszt tag.
ami engem felhaboritott (ami miatt most is ezzel foglalkozom, holott ez en cegem a jelenlegi szabalyos mellett is mukodekepes..) az a jozan esz, a targyilagos, objektiv kozelites hianya.

tobbszor mondtam, az en cegemet is erte "serelem"
a regisztracios mizeria alatt, de konnyen belattam, hogy mi sem alltunk a helyzet magaslatan. igyekezetem eszrevenni a gerendat, ami reszebn sikerult. ehhez kepest a szalka ugye mar nem is szamit.

regards,

Előzmény: Ónody Péter (306)
Ónody Péter Creative Commons License 2000.03.30 0 0 306
Kedves Zoltan (cua___)!

Ket megjegyzes:

1) pont ezert rossz a jelenlegi rendszer, mert a jelenlegi ISZT partiak/tagok meg nyilvanosan ki is hangsulyozzak azt, hogy ha bejutsz ha nem, _ugyse_ tudsz semmit valtoztatni ezen... ez szerintem rossz, visszaeles egy helyzettel, de ez maganvelemeny

2) A masik, es emlitettem mar korabban is azt ami meg most is ervenyes, barmit amit allitok _az igaz_ es bizonyithato. Azaz sok, nagyon sok pozitiv celzatu szemelyes/privat nekem kuldott levelet kapok naponta, de fuggetlen attol, hogy tobben hozzajarultak nevuk megemlitesehez, egyenlore meg nem akarom oket sulytani a nezetemhez valo csatlakozasuk karos hatranyaval...
Vannak koztuk 1) mostani ISZT tagok!!! 2) maganemberek 3) cegek 4) sajto .. es erre csak annyit, ezennel nyilvanosan is meghivlak hozzam/irodamba es orommel megmutatom az Inboxom, ha ez tenyleg erdekel es nem csak sartdobalunk...

Egyebkent mar terjed a Zold Szalag Mozgalom, es ha olvastad a hozza tartozo felhivast, akkor tudhatod hogy az semmiben nem kapcsolodik a szemelyemhez es/vagy a javaslataimhoz, hanem kizarolag a jelenleti helyzet nem elfogadasat igazolja.

Tisztelettel, Onody Peter.

Előzmény: cua_____ (305)
cua_____ Creative Commons License 2000.03.30 0 0 305
"Azért érdekes, hogy az ISZT mellett megszolalók többsége álnevet és freemailes címeket használ"

kedves viki, ha elkerulte volna a figyelmedet, akkor szolok, hogy az index forumokban megszolalok tulnyomo tobbsege "alnevet" es valamilyen freemail-es e-mail cimet hasznal.
(Ezt csak azert emlitem, mivel egy regebbi hozzaszolasodban a forumotokat a nepszabadsag olvaso valaszol (vagy valami hasonlo) rovatahoz hasonlitottad.)

amugy szerintem nincs jelentosege, hogy ki milyen nevet cimet ad meg, en csak azert hasznalok ceges e-mail cimet, hogy nagyobb sulyt adjak szavaimnak. (gyk.: vallalom a velemenyem)

mas. szivesen vennem ha az index vegre feketen/feheren (vagy akar szinesen is)leirna, hogy nagyon b**a a csoret a sikertelen iszt "felvetel".

amugy nagyon kivancsi lennek, hogy az index mivel magyarazna a bizonyitvanyat - mint kepzeletbeli iszt tag - (mert mint egy szavazattal rendelkezo _feltetelezhetoen_ nem befolyasolhatta volna szamottevoen a jelenlegi rendszert, HA felvetelt nyer)

erre komolyan kivancsi vagyok! ha bekerultuk az iszt-be akkor mi van?
magyarazzatok a jelenlegi rendszert, vagy hallgattok? esetleg akkor is fooldalon szerepelne onody kezdemenyezese?
velemenyem szerint az index jelentosen csusztat domain ugyben, mikor kovetkezetesen iszt.net-nek nevezi onody peter-t, aki moge (nevvel!) meg senki nem sorakozott fel. (ez akar felhivas keringore primonline, euroastra..etc)

ha ezekrol irtok, akkor - a hatter korrekt ismertetese miatt - azt is legyszives jelezzetek, hogy mi tortent az index iszt regisztracioja ugyeben!
hatha igy az olvasok is mas sulyt ereznek az irasok mogott...

regards,
Szabo Zoltan

Előzmény: Takács Viktor (302)
cua_____ Creative Commons License 2000.03.30 0 0 304
"Azért érdekes, hogy az ISZT mellett megszolalók többsége álnevet és freemailes címeket használ"

kedves viki, ha elkerulte volna a figyelmedet, akkor szolok, hogy az index forumokban megszolalok tulnyomo tobbsege "alnevet" es valamilyen freemail-es e-mail cimet hasznal.
(Ezt csak azert emlitem, mivel egy regebbi hozzaszolasodban a forumotokat a nepszabadsag olvaso valaszol (vagy valami hasonlo) rovatahoz hasonlitottad.)

amugy szerintem nincs jelentosege, hogy ki milyen nevet cimet ad meg, en csak azert hasznalok ceges e-mail cimet, hogy nagyobb sulyt adjak szavaimnak. (gyk.: vallalom a velemenyem)

mas. szivesen vennem ha az index vegre feketen/feheren (vagy akar szinesen is)leirna, hogy nagyon b**a a csoret a sikertelen iszt "felvetel".

amugy nagyon kivancsi lennek, hogy az index mivel magyarazna a bizonyitvanyat - mint kepzeletbeli iszt tag - (mert mint egy szavazattal rendelkezo _feltetelezhetoen_ nem befolyasolhatta volna szamottevoen a jelenlegi rendszert, HA felvetelt nyer)

erre komolyan kivancsi vagyok! ha bekerultuk az iszt-be akkor mi van?
magyarazzatok a jelenlegi rendszert, vagy hallgattok? esetleg akkor is fooldalon szerepelne onody kezdemenyezese?
velemenyem szerint az index jelentosen csusztat domain ugyben, mikor kovetkezetesen iszt.net-nek nevezi onody peter-t, aki moge (nevvel!) meg senki nem sorakozott fel. (ez akar felhivas keringore primonline, euroastra..etc)

ha ezekrol irtok, akkor - a hatter korrekt ismertetese miatt - azt is legyszives jelezzetek, hogy mi tortent az index iszt regisztracioja ugyeben!
hatha igy az olvasok is mas sulyt ereznek az irasok mogott...

regards,
Szabo Zoltan

Előzmény: Takács Viktor (302)
willy(c) Creative Commons License 2000.03.30 0 0 303
John Zero es Takacs Viktor!

Az origot nem olvasom most nem felytem ki mik miatt, de valoban nem tudtam hogy az ISZT kiadott volna ilyen tajekoztatot, most rakerdezek, es megtudom adott e ki.

Addig is megkovetem az Indexet es bocsanatot kerek a ki nem mondott (es nem is gondolt) de sejtheto ragalmazasom miatt.

Takacs Viktor:
Nincs emlekem arrol, hogy barhol mas temaban vagy ebben negativan iteltem volna meg az Index mukodeset.

Előzmény: Takács Viktor (302)
Takács Viktor Creative Commons License 2000.03.30 0 0 302
Azért érdekes, hogy az ISZT mellett megszolalók többsége álnevet és freemailes címeket használ. Még azok is, akik gyaníthatóan ISZT tagok...

Willy szavaiból két dologra tudok következtetni:

1. vagy teljesen tájékozatlan
2. vagy tájékozott, de szívesen rágalmazza az Indexet

Persze az is lehet, hogy tájékozott és szívesen rágalmaz.

Mert John Zero nem véletlenül emlegette a Tanácsadó Testület honlapját. Volt ugyanis egy ISZT sajtótájékoztató, s ott jelentették be, hogy rövidesen elkészül.

Sőt, sajtóközleményt nyomtak a kezünkbe róla. Ha gonosz lennék, akkor természetesen azt mondanám, hogy ez a sajtóközlemény sem volt komoly, hiszen komoly cégek, intézmények csak úgy adnak ki sajtóközleményt, ha szerepel rajta a valóságtartalomért felelősséget vállaló személy/intézmény neve/címe/telefonszáma...

Ezen a papíron pedig ilyen nem szerepelt.

Tudod mit, azt hiszem Willy te rosszindulatú vagy, mert még a hírben is leírtuk: a sajtótájékoztatón szereztük az információnkat. Szóval ott volt a forrás.

John Zero Creative Commons License 2000.03.30 0 0 301
willy(c):

Azert legalabb azt ne probald mar letagadni, ami megtortent, legyszives...

Indexet emlitetted, nem idezem.

Prim:

"A testület a weben keresztül is rövidesen elérhető lesz a www.nic.hu/tt/ név alatt. A szervezeti és működési szabályzat szerint kötött eljárási rendben tevékenykedik, döntéseit egyszerű szótöbbséggel hozza, állásfoglalásait - csakúgy, mint a tárgyalásra váró ügyek listáját - weboldalára teszi ki."

Origo:

"A testület ülései zártak lesznek, a tevékenysége viszont nyilvános: hamarosan saját weboldalt hoznak létre a www.nic.hu/tt címen, ahol közzé kívánják tenni a megtárgyalásra váró ügyek listáját, majd a velük kapcsolatos állásfoglalásokat is."

Előzmény: willy(c) (299)
willy(c) Creative Commons License 2000.03.30 0 0 300
John Zero !

Sajnalom igazan, hogy nem figyeled a fejtegetesem arrol mi hozhat profitot es mi nem..

A karbantartas a kulcsszo.. nem a regisztracio

A NetSol nal nem az egyeduralommal voltak problemak(sot egyszerubb is volt, mit a x szervezetnek osszehangolni a munkajat).

Előzmény: John Zero (298)
willy(c) Creative Commons License 2000.03.30 0 0 299
John Zero!

Ki igerte? A ISZT nem adott ki ilyen temaban hivatalos nyilatkozatot nem adott ki errol.
Az Index megirta persze de kerdes milyen forrasbol taplalkozott mer azt nem fuzte hozza...

Előzmény: John Zero (293)
John Zero Creative Commons License 2000.03.30 0 0 298
cua:
"megprobaljuk inkabb a nehezebb, tobb munkaval jaro emelt szintu szolgaltatasok csoportjaba illeszteni a domain regisztraciot. ugy pedig versenykepesek lehetunk."

Tevedes.
Ha egy regisztrator ugyanezeket az emelt szintu szolgaltatasokat nyujtja, azt meg mindig olcsobban teheti, mint te!

"akkor azt kepzeld el masoknak hogy fajt a network solutions egyeduralma a hazainal 100x nagyobb piacon..."

Meg is szunt az egyeduralma!

Ha az ISZT ugy tekint az uj szabalyzatara, mint a ".com/net/org" problemakat is felveto es megoldo szabalyzatra, akkor az "egyeduralom" problemajat miert hagyja figyelmen kivul?

Előzmény: cua_____ (296)
John Zero Creative Commons License 2000.03.30 0 0 297
cua:
"ezt tolem kerded? kerdezd meg egy iszt tagtol. vagy inkabb egy elnoksegi tagtol."

Aaaaa.... Nem akarom zavarni a napi munkajaban ;)

Előzmény: cua_____ (295)
cua_____ Creative Commons License 2000.03.30 0 0 296
"Tehat nem leszel versenykepes"

akkor a cegem iszonyu szerencses, mert nem akar a domain _regisztracioban_ _arban_ versenykepesse valni.
megprobaljuk inkabb a nehezebb, tobb munkaval jaro emelt szintu szolgaltatasok csoportjaba illeszteni a domain regisztraciot. ugy pedig versenykepesek lehetunk.

vagy nektek az faj, hogy nem profitalhattok a regisztraciobol??
akkor azt kepzeld el masoknak hogy fajt a network solutions egyeduralma a hazainal 100x nagyobb piacon...

Előzmény: John Zero (294)
cua_____ Creative Commons License 2000.03.30 0 0 295
"Es az mikor lesz? "

ezt tolem kerded? kerdezd meg egy iszt tagtol.
vagy inkabb egy elnoksegi tagtol. ha esetleg ismer ilyet. ha nem, akkor szivesen megadom a fido cimet :->

Előzmény: John Zero (293)
John Zero Creative Commons License 2000.03.30 0 0 294
cya:
"b.2 iszt tagsag nelkul is regisztralhatsz domain-t. igen, a mi cegunk is ezt csinalja. a regisztrator megmondja mennyiert regisztral neked, te erre rateszed a sajat munkadijad ("arresed") es annyiert adod az ugyfelnek az "ugyintezest"."

Na igen.
De a regisztrator neked (es mindenkinek) ISZT-koltseg + X Ft-ert csinalja a regisztraciot. Te pedig, ha mogotte vagy a lancban ISZT-koltseg + X + Y Ft-ert csinalhatod csak.

Tehat nem leszel versenykepes.

Előzmény: cua_____ (286)
John Zero Creative Commons License 2000.03.30 0 0 293
cua:

"mivel grin <> ISZT igy varhato (remeljuk), hogy az ISZT is javit a kommunikacios strategiajan. atol kezdve pedig kanaan :)"

Es az mikor lesz?

Igertek, hogy a Tanacsado Testuletnek lesz homepage a http://www.nic.hu/tt/ vagy a http://www.domain.hu/tt/ alatt.

Azota sincs semmi.

Ha ilyen tempoval haladnak, 2010-re talan lesz irodajuk ;-(

Előzmény: cua_____ (292)
cua_____ Creative Commons License 2000.03.30 0 0 292
"Ez a helyzet ez a tény, remélem ez már végre nem negatív gondolat"

..alakul :)
mar csak azt kell elismerned, hogy az ISZT egy jol mukodo, hibamentes szervezet , es en leszek az elso, aki nem ert veled egyet :-)))

komolyra forditva:
mivel grin <> ISZT igy varhato (remeljuk), hogy az ISZT is javit a kommunikacios strategiajan. atol kezdve pedig kanaan :)

Előzmény: Ónody Péter (291)
Ónody Péter Creative Commons License 2000.03.30 0 0 291
Tistelt "Mindenki"!

Sok mindent olvastam idáig és örülök neki, hogy kihoztam ennyi különböző gondolkodású emberből a véleményét. Ez a célom - ha hiszik ha nem - és nem az, hogy csak pofázzak. Egyébként hangsúlyozom, hogy -
1) sok mindent megemlítek, ami nem biztosan 100% igaz, esetleg pletyka vagy magát semmiképp meg nem nevező ember szavainak tolmácsolása -
2) DE BÁRMI AMIT ÁLLÍTOK, az viszont igaz és ha muszáj bizonyítható.

Vigyázzanak a különbségre (!) és tényleg csak azt vegyék alapul, amit az iszt.net-en írtam, mert én aztán rendkívül figyelek a fogalmazásomra és elkülönítem a pletykára alapuló mondataim és a bizonyítható tényeket.

Szóval és ez lehet hogy furcsa lesz az elmúlt 1-2heti szereplésem után, higyjék a célom tiszta és csak az, hogy létrejöjjön egy korrekt és átlátható szabályozás. Nekem tökre mindegy, hogy az ISZT látja be egyes hibáit-és változtat rajta vagy lemond és átadja egy új szervezetnek. Én egyikben sem kívánok semmilyen tiszséget vállalni, utálom és gyűlölöm a közszereplést, de a jelenlegi helyzeten változtatni kell és ezért kénytelen voltam a nevem adni a gondolatokhoz. És ha segítek (és nem támadok!) azzal, hogy vitavihart kavarok és felhívom a hibákra a figyelmet, akkor a célom (és a legtöbbetek célját is) elértem.

Egyébként az ISZT egyáltalán nem, a tagok közül pedig nagyon kevés reagált eddig nyilvánosan bármire. Legritkább esetben kapok itt publikusan vagy privát email-re bármilyen levelet, ahol nem csak egy freemail adta anonimitás mögülről dobálnának meg...

Ez a helyzet ez a tény, remélem ez már végre nem negatív gondolat...

Ónody Péter.

Nerbir Creative Commons License 2000.03.30 0 0 290
Az a problema hogy teljesen masrol vitazunk amirol kellene, ISZT nem holmi "nemzeti" jotekonysagi intezmeny, hanem uzleti. Ennekmegfeleloen az egesz vita, a savanyu a szolo kategoriaba tartozik.
Legyel internetszolgaltato, es majd donthetsz. Miert ki vitazik azzal hogy a X mobilszolgaltatonal ket fenykepes igazovany, vagy kozuzemi szamla kell, vagy Y banknal meg kell adnod a nemtudommilyen fizetesi kimutatast. Uzlet! Szolasszabadsag van, domaint regisztralni nem kell! Lehet bejegyezni .com .net .barhova. A mozgalommal meg mit lehet elerni, lehet hogy nagy a hangja, de a penz, a nameseverek ott vannak. Sok mas orszagban is internetszolgaltatok vegzik, mert ovek a gep, a net amin a DNS adatbazis szerver "ul".
Előzmény: Ónody Péter (284)
willy(c) Creative Commons License 2000.03.30 0 0 289
Kedves Onody Ur!

A harmadik velemeny az enyim:
Az On altal javasolt valtoztatas
Egy az egyben egy (a keszitoi altal) bevellotan rossz a .com domain nev regisztraciora emlekeztet.
- elonyei:
- egyszeru
- gyors
- automatizalhato
- hatranyai:
- semmilyen jogi kovetkezmeny nem vesz figyelembe
- figyelmen kivul hagyja az emberek erzeseit
- nagyfoku hibara kesztetheto
Az utobbi 3 evben 4 esetben fordult elo velem hogy a .com regisztracios rendszer az altalam "fenntartott" domainnevektol hiba folytan(tehat semmi akaratlagossag) a megujitas alatt megszabaditott.

Az egyetlen ertekelheto javaslata, hogy az ISZT-t vallaszuk kulon a reg szerrvtol. Nos mintazt mar emlitettek es On is tudja ez is cel az ISZT reszrol.

Akkor most hol a spanyol viasz?

Előzmény: Ónody Péter (282)
willy(c) Creative Commons License 2000.03.30 0 0 288
Kedves Onody Ur!

Eddig 2 hozzaszolas erkezett..

">> legyen az Kina vagy USA csak a szbalyokat lehet csinalni es betartatni a tobbi a felhasznaloi gyakorlatokon alapszik."
-a felhasználói gyakorlattal nincs gond, a szabályokat azonban sajnos nem tartják be annak alkotói."

- Aki ragalmaz az bizonyitson is ki es mikor nem tartotta be az uj szabalyozast(peldakat).

">>"Nem tudom azt miert es kiket zavar az, ha valaki elad egy domaint, piaci erteke van es a kereskedelme mindenhol
szabad."
-senkit sem zavar, kivéve akkor ha szándékosan visszaélést akarnak vele csinálni (védjegybitorlás) "

- No de kedves uram az On rendszere ezt mennyiben segitne elo.
- ahol fu fa barmilyen ismetelm barmilyen nevet a tulajdonos esetleges tutta nelkul bejegyezhet??????
Nincs itt ellentmondas?

masik hozzaszolas cua:

Elmondta partatlan reszrol hogy neki megy, jol mukodik, neki is lenne jobb javaslata, de mi ez ilyen korrekt nincs ertelme rajta valtoztatni.

On erre:
"Te legalább (bár néha nem sikerült teljesen) nem köpködsz, hanem elmondod a véleményed, független attól, hogy én nem értek vele teljesen egyet."

Teljesen meglepodtem hogy ezt igy ertekeli az eddigi megjegyzesei alapjan, es orultem ujfent hogy vegre tevedtem es nem csak a ketkedes az On bevallalt feladata.
Majd jon a hidegzuhany:

"Egy gyors sztori, fél órája hívott fel egy régi barátom és elmesélte, hogy beadtak a
"liberalizáció" alatt egy igényt és végig az Ő nevük alatt futott a listán és láss csodát, most már működik is, de teljesen
másnak adták ki. Ez konkrét nem rizsa, és 4 napja a szerencsétlen programozómmal egy az egyben ugyanezt csinálták... "

Hmm.. csak en nem latom a ket domain nevet a reszvett szereplokkel??? Vagy csak kitalacio az egesz?
Es folytatja:
"A bajt te is látod, de valami nagyon nyomja a szíved, ez meg is látszik az írásodból."

Hol??? Miert ferditi el mas irasat? Miert ad szavakat a szajaba?

"A baj pedig az, hogy egy magát
legitimnek kikiáltó szervezet a monopolium helyzetét kihasználva úgy viselkedik, hogy az felháborodást kelt mindenhol:

" a) pórul járt ügyfelekben "

Milyen alapon jar porul?
- Tajekozatlan
- Rossz szandekkal kozelit eleve
- Veletlen hibabol kifolyolag (emberi)
Hat
1., a tajekozatlansag az az ugyfel hibaja javitani nem lehet rajta, es sok ilyen varhato barmilyen rendszernel.
2., Eleve roszhiszemuen kozelit. Ismetelten nem vedheto hiba de jelenlegi rendszer a roszhiszemusegbol eredo károkat (elsosorban masok kárat) jobban vedi mint az On altal elkepzelt megoldas amiben nics ralatas.
3., Emberi tenyezo: hibazik a rendszer, a regisztrator, az adminisztrator etc ezeket sem lehetseges szerintem megszuntetni.

" 2) cégeknél akiket szemét módon megakadályoztak az ISZT tagságban és abban, hogy Ő is pénzt kereshessen a szolgáltatásával "

Hat igen itt az On nagy fajdalma, "azisten nem keresek rajta ez rossz..."
Az uzletet keresni ebben a munkaban...
Ket reszre osztanam a dolgot:
- Domain nev regisztracio
- Domain nev fentartas
Elobbi egyszeri folyamat, van neki beveteloldala, kiadaoldala. A masik a fentartas szinten megvan a bevetel, a kiadas oldala.
Nos kedves uram megneztem a regisztrator cegek ajanlatait, mindnek van egyszeri regisztracios szolgaltatasa, regisztracioval egybekotott fenntartas, es nemutolsosorban valamilyen plusz szolgaltatas meg a regisztracio melle.
A domain regisztracio egyszeri dijai:
- Bevetel: 7000 - 20000 Ft kozott mozognak
- Kiadasok:
- 4000 (On allitotta)
- Fax, papir, szolgaltatasfenntartas (kb 1000Ft)
- Munkadij (embereket kell ra fonntartani) (cegtol fuggoen 2000 -) !!Mernoki oradij)!!!
Tehat lathato a domain regisztracio egyszeri folyamata nem a hatalmas bevetel 0 kiadas bemutatasa valoszinuleg nem fedi egymast..(ebben nem volt nyeresegrol szo.

- Domain nev karbantartas
Na ebbol mar lehet uzletet csinalni, hiszen kell legalabb ket fuggetlen haozaton levo nameszerver aminek az uzemeltetese penz (kiadas).
A zona karbantartasa megint embert kovetelo (kiadas)
Havi dij beszedese (bevetel)
Na ebbol mar lehet profitot is kepezni, hisz rendszeres dij, es esetleges nagyszamu domain nevnel mar hoz megterulest is.
A domain nev regisztracio es fennntartas kozzul a cegek (amik On szerint ki vannak zarva) nem csinalhatnak regisztraciot, de fenntartast barki vallalhat, azt eddig sem tiltotta senki.
Tehat penzt csinalhat barki aki tud ket fuggetlen nameservert felmutatni.

Akkor ez az allitasa is megbukott.
"3) az ISZT-n belül több kisebb és nagyobb szervezet is, akik látják a jelenlegi helyzet veszélyeit "

Ez mi? Kiaz? Holirta le a velemenyet?
"
4) független sajtó és egyéb szakmabeliek
5) sőt talán/remélem az állam is, bár annak én sem örülnék ha közvetlen szólna bele "
Ezekhez annyit:
A sajto az nem szakmabeli tehat nehezen latja at ennek a folyamatat, a szakmabeliek ellenerzeset eddig nemlattuk ezek holvannak? Az allamrol meg On is kerte ne beszeljunk...

Ennyi nagyjabol annyi kihagyassal, hogy hivatkozik a rengeteg szabalytalansagra amikbol 1 et sem kepes felmutatni ami az ISZT kozvetlen es tudatos hibaja lenne.

Előzmény: Ónody Péter (282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!