Bocs' kedves Jon, de beleütköztem ebbe a topicba, végigolvastam és beestem az asztal alá.
Áltudományok és téveszmék vonatkozásában már elég edzett vagyok, de amiket itt geológiából, paleontológiából, fizikából és csillagászatból összehordasz, az elég tragikus.
Láthatólag MINDEN komolyabb előképzettség nélkül belenyúltál egy témába, így aztán már ne haragudj, de sületlenségeket sületlenségekre halmozol.
Nincs kedvem pontról pontra cáfolni az állításaidat és megmagyarázni a valós dolgokat, mert láthatólag nem vagy annak a fogalomkészletnek a birtokában, amellyel megérthetnéd a problémákat. Komolyan mondom, hogy több napot kellene beszélnem, hogy valami rendet rakjak a fejedben.
Ha hajlandó vagy tanulni, akkor gyorsan felejtsd el az általad említett könyveket és olvasd például a következőket (nem könnyűek: az ismereteket nehéz munkával kell megszerezni):
Báldi Tamás: A történeti földtan alapjai (egyetemi tankönyv)
Molnár Béla: A Föld és az élet fejlődése (egyetemi tankönyv)
Simonyi Károly: A fizika kultúrtörténete
barmi meglepo is neked es csekknek, olvastam konyvet G.H-tol, es eppen ezert tudom kritizalni, ezert lehet rola velemenyem. Es eppen e logika alapjan nem ertem, nektek hogyan lehet a tudomanyrol (ugy altalaban veve) velemenyetek:))
Kuper, irasod jellemez. A helyesirasod.Megmutatja a viszonyodat a tanult dolgokkal.
Csekk,
En nem szerettelek volna megbantani, elnezest kerek. De az emberi ostobasag mindig bosszant. Valo igaz, lekezelo volt az irasnem, amit megengedtem magamnak ,megegyszer elnezest kerek.
"Hát tessék. itt van a lehetőség, NEKTEK KELL cáfolni. Vagyis megvan a hipotézis, megadták a forrásmunkákat.... ti következtek. Ha már a tudományosságnál tartunk. ""
Szerintem aki allit, annak kell bizonyitania. De mit allit Hancock? Ird le legyszives.En az Orion rejtely cimu konyvet olvastam. Abban azt allitja,hogy a szellozoaknak a Piramisokban az Orion ov csillagai fele neztek, de nem akkor, amikor epitettek(mai tudas szerint) a Piramisokat, hanem 10 ezer evvel Jezus elotti allapotot tukroz.
Na most: en azt mondom, a Piramis elott eldobott gyufaszal a Sarkcsillag fele mutat. ja, nem is igaz? hat akkor oda mutat, ahol a Sarkcsillag par evvel ezelott volt az egbolton(vagy ahol lesz).
Ez tudomanyos megallapitas lesz attol, hogy mellekelek egy program cimet, ami az egbolt valtozasait mutatja? A program letezik, a gyufaszal is arra mutat, amerre 256974 ev mulva lesz(vagy volt) a Sarkcsillag, tehat tudos vagyok. Aki nem hiszi, cafoljon.
Kedbes Vajk
Irod:
"Remelem nem a Mondak -ra gondoltal itt, mint tudomanyos listara….. "
Nem, nem arra céloztam, hanem egy másikra.
De ha már itt tartunk, mi neked a tudományos?
(Szerintem lövésed sincs hozzá)
Nézzük mondjuk az imént leszolt "Mondák" fekvését:)))
Idézek a honlapja fejlécéből.....
"Mondák
A Mondák c. tudományos levelezési újság honlapja
A levelezési újság az írásbeliség elôtti magyar tôrténelemmel és műveltséggel foglalkozik. Lehetôség van beszélgetésekre érdekes tudományos kérdésekrôl."
Folytatom, .....
A címe: http://nimrud.eet.bme.hu/mondak/
Ebből asszem látszik, hogy nem egy free szerveren működő agayment dologról lehet szó....
Továbbá mondjuk az üzemeltetőről is egy kis reklám:))))
Dr. Gábor Hosszú Ph. D., Associate Professor
Na ennyi, a reklámot be is fejezem...
Ebből már látszik, hogy kényed kedved szerint képes vagy lenminősíteni bármit, ahelyett, hogy utánanéznél bárminek.
A módszer ismerős, pont így sepernek le konzervatívok bármit az asztalról minden különösebb vizsgálat nélkül.
Talán ismerös példa....
"Márpedig a levegőnél nehezebb test nem repülhet a levegőben" (Francia tudományos akadémia)
ha ha ha
Még jó, hogy nem mindenki hitte el.:))
Irod továbbá:
"Ezek a G.H konyvek miert is nepszeruek?......"
Na ez egy nagy mese amit utána leirsz.!!!
Akármelyik komolyabb könyvet elolvastad volna, akkor láthatnád, hogy azok a hivatkozások amit az írók megjelölnek, azok bizony tudományos tények!
Utána kell tudni nézni ha kritizálni akarjuk, vagy a kritika nem kritika.
Valaki számon kérte tudományosságot.
Hát tessék. itt van a lehetőség, NEKTEK KELL cáfolni.
Vagyis megvan a hipotézis, megadták a forrásmunkákat.... ti következtek.
Ha már a tudományosságnál tartunk.
A piramisokról.
John Antony West Mellesleg már vagy tíz éve Kairóban lakik!!!
Gondolod mennyire örülnek ennek az arabok:))))
Dr Robert Schock honlapja pedig elérhető a neten, a címét szintén megadtam az oldalaimon.
Továbbá a "Mondák" oldalakat aki elolvassa, az már most is láthatja, hogy az tudós írta.
Tudományos igényességgel. (Bármíly furcsa egyesek számára.) - Felvannak sorolva mind, amit az ide bekiabálók hiányolnak. Óriási elpusztított városok, pontos helyei, stb.
(A forrásmunkák is fent lesz napokon belül)
Na de persze ócsárolni, bekiabálni van akinek könnyebb mint tájékozódni.
Lásd "Pancho" aki a színéről, vagy a szagáról eldönti, hogy az nem ér szart sem.
Mi lenne ha egyszer olvasna is???
Na még ezt a gyöngyszemet had válaszoljam meg:
"Javaslat: tanuljatok, ne higyjetek. Ha pedig nem preferaljatok a tanulast, legalabb kritikaval olvassatok a konyveket."
Kedves néptanító bácsi.
Ezt a lekezelő hangnemet még az unokáim felé sem engedném meg, nemhogy egy nyílt fórumon az olvasó közönségnek.
Kedves "Jon" (topic nyitó)
Én befejeztem ebben a topicban a működésemet.
Nincs ahhoz fölös energiám, hogy az ennyire moderálatlan közeget figyelemmel kísérjem.
Persze az is lehet, hogy a Magyar NETmeteorológiai helyzet nem is alkalmas minden vélemény szabad megvitatására.
Nem olvastam a könyvet, nem is fogom. Ha valamiről azt gondolom, hogy szar, nem kell megkóstolnom, hogy megbizonyosodjak róla, hogy valóban az. Elég a külső jegyei (szín, szag, állag) alapján megállapítanom - akár bizonyos távolságból is -, hogy szarról van szó. Ez ennek a könyvnek az esetében is igaz.
Továbbra is izgat két kérdés:
1. Ha léteztek ezek a civilizációk, gondolom, szép nagy városokat is létrehoztak, moderneket persze, víz, villany, autók, repülők, a megfelelő infrastruktúra, utak, repterek stb., az ezzel járó háztartási és egyéb szemét stb. Ilyenekre miért nem bukkantak még egy ásatás során se (vagy akár csak úgy véletlenül)? Mert egy-egy nyomorult dinoszaurusz csontját (mint tudjuk, az ő őseik is már a magyarok voltak, és a dinoszauruszok is magyarul beszéltek) csak meglelik néha, pedig az határozottan kisebb, mint egy kisebbfajta, mondjuk 1 millió lakosú város.
Vagy csak a pusztában éltek, teveszőr sátorban, mellőzték a kényelmet, és ilyen puritán körülmények közt hoztak létre atombombát?
2. Az ilyesféle _igen_ mély tudományos alapokon nyugvó munkákban (mint a vitatott könyv) hívők közül hányan végeztek Magyarországon elfogadott diplomát kiadó egytem vagy főiskola természettudományi karán?
noway: Az a bizonyos "kozmo-elektromos egyensúlyi mechanizmus" idézetet GH is a Newyork Timesből vette, nem ő írta....
Többieknek: Én nem hitet, vagy ilyesmit jöttem ide terjeszteni a fórumba, ha nem akarjátok, ne higyétek el, nekem semmi közöm hozzá... Nem nagyon izgat, hogy most Gipsz Jakab hisz abban, hogy lesz világvége, vagy sem, nem az az érdekem/célom, hogy elhitessem vele.
Vakj: Fogadjunk te is úgy beszélsz, hogy el sem olvastad a könyvet... Mint már mondtam, ne mondj úgy véleményt róla, amíg el nem olvastad. Bár ahogy te mostmár nekikezdenél....
GH egyáltalán nem tartozik ezekközé a pénzéhes, köcsög amerikai írók közé. Rengeted dolog, ami benne van a könyvben, már utánna jártam, és tényleg úgy volt.
Mindegy, hitest el magaddal, hogy GH egy pénzéhes fasz, soha ne olvasd el a könyvét, mert amiket hallottál róla... Neem az nem lehet! Ilyen hülyeségeket, csak azért írta, hogy meggazdagodjon! És ezeket _MIND_ úgy állítiod, hogy egyetlen betűt se olvastál el a könyvből.
Most olvastam az SF News hírlevelét, amelyben többek között szervezik a Magyar Amatőrcsillagászok XVIII. Országos Találkozóját, na mikorra? 2000. május 5-7.-ig. Lehet, hogy ezek tudnak valamit? :-))) Na és hol lesz? Hát Villányban. Szuper ötlet, mert nincs jobb dolog a világvégét egy jó kis borospincében túlélni.
Csekk irja::
"és egy tudományos levlistán egy geológiai vita kapcsán, többek felkérésre kezdtembele az anomália honlapba,"
Remelem nem a Mondak -ra gondoltal itt, mint tudomanyos listara…..
A Sorbonne-on vegzett baratod nem az a szellemi amokfuto , aki miatt (mert ideztem) jo alaposan leszidtal egy masik topicban Mar a neve sem jut eszembe…..
Fiuk-Lanyok !
Ezek a G.H konyvek miert is nepszeruek? Talan azert, mert az egyszerubb vegzetteseggel rendelkezo embereket is fel tudja emelni arra a szintre, hogy egyaltalan kritizalni legyenek kepesek a tudosokat. Tudomanyos alapossaggal felkutatott informaciokat ugy talalja, ahogy neki kedvezo, de ez meg nem is problema, a baj csak az, hogy a masik fel velemenyet nem emliti meg, es nem szall vitaba vele. Kijelent, gondolkozik es a vegen konkluziot von le, es mindezt rengeteg olyan adattal, amelyek vagy igazak vagy sem.
Aki olvasta G.H-t, attol megkerdeznem: ha egy helyutt azt allitja, hogy X.Y kutato 1932 novembereben jart a Piramsioknal, azt ellenorzitek, vagy csak elhiszitek? Ha a hivatkozasait olvassatok, megelegedtek annyival, hogy pl:
514. Couvreur, 1951 vol III. livre X, ?
515. Baker 1961:Baker, R.H,. An introduction to Astronomy. Princeton, 1961. II. 123-129.
vagy utana is olvastok, hogy megnezzetek, nem valamifele szerelmes levelezes gujtemenye az egesz, ahol megemliti valaki a parjanak, hogy szeretne elmenni 1932 novembereben Egyiptomba?(nem a Piramisokhoz, hanem Egyiptomba)
Ugye nem.
Es megis elhiszitek.
Javaslat: tanuljatok, ne higyjetek. Ha pedig nem preferaljatok a tanulast, legalabb kritikaval olvassatok a konyveket.
Fent emlitett pelda csupan az en kitalalasom, ha esetleg megis egyezne valos esemenyekkel es tortenesekkel, az csupan a veletlen muve lehet.
Ide kívánkozik egy Lem-idézet:
(előrebocsájtom, hogy a szóbanforgó könyvet nem olvastam, lehet, hogy arra pont nem vonatkozik - bár ahogy így az idézetet elnézem... "kozmo-elektromos egyensúlyi mechanizmus", uramisten... (persze lehet, hogy csak a fordítás rossz))
"Fel nem tudom fogni, hogy ha a közutakra nem engednek embereket jogosítvány nélkül, miért szabadítanak rá a társadalomra olyan szerzőket, akikből az elemi tisztesség is hiányzik, hogy a tudásról már ne is beszéljek! A nyomtatott szó inflációját kétségkívül a szerzők számának exponenciális növekedése okozza, de éppúgy a kiadói politika is. Civilizációnk olyan állapotot örökölt, amelyben csak a gondosan kiművelt, kiválasztott személyek tudtak írni és olvasni, s ezek a szempontok a nyomtatás feltalálása után is érvényesültek. Ha kiadták is tökfejek műveit - amit aligha lehet teljesen elkerülni -, az ostoba művek száma nem volt olyan csillagászati, mint manapság. Jelenleg az értékes művek óhatatlanul belefulladnak a szemétáradatba, mert könnyebb megtalálni egyetlen értékes könyvet tíz silány között, mint ezret millió között.
(..) Az írásbeliségnek kezdettől fogva ellensége volt a szólásszabadság korlátozása. De úgy látszik, a szólásszabadság olykor még gyilkosabban hat a gondolatra, mert a tiltott gondolatok titokban elterjedhetnek, de mit tehetünk akkor, ha a fontos tény elvész a hamisítványok áradatában, az igazság hangját túlharsogja a fülsiketítő lárma,és noha szabadon terjedhet, nem hallják meg, mert az információs technika eleddig csak olyan helyzetet idézett elő, amelyben azt hallani a legjobban, aki a leghangosabban ordít, még akkor is, ha ő hazudja a legnagyobbakat?"
Legyen legyen legyen legyen vilagvege majus 5-en. Jo, legyen 8-an, hogy itt vki megelhesse a szulinapjat... De nekem se felvetelizni, se erettsegizni ne kelljen, oks??!!
Igen, elképzelhető, hogy pár száz év alatt kifejleszthetnénk olyan tech-t, amivel túléljük. (Azért durva, az előző is kb 2000 évig tartott, ebben benne van a Jégkorszak, globális felmelegedés => Özönvíz). Így is lesznek túlélők, viszont minden kutatás, felfedezés el fog veszni. Szerintem tuti legalább a technikánkat ki fogják menteni az űrbe, néhány emberrel, és majd visszatérnek a Földre, és ők lesznek majd a kor Virachochái :) Mondákat fognak írni róluk, mint most. Ha belegondolsz ez ördögi kör, Kb. ez történhetett az előzőnél is. Ezekből is látszik, hogy mennyire törekszünk a túlélésre, csak a célját nem látom, pedig elvileg kéne lennie :-/ .
Mintha muszáj lenne, minden áron túlélnünk mindent. Ez belénk van programozva.
Na már nagyon eltértünk az eredeti témától, ha gondolod folytassuk a Piramisok - legendák - meglepetések topicban a beszélgetést!
A honlapodra szerintem mindenféleképp van és lesz igény, majd fogom ajánlani ismerőseimnek!
pancho: "mint ami a leírások alapján pl. az Istenek kézjegyei c. förmedvény lehet".
NE gyere nekem ilyennel, amíg el nem olvastad! Pontosan olyan vagy, mint egy haverom. Megnéztem a Mátrixot anno nyáron, és meséltem róla haveroknak, úgy felületesen (mint kb. most a témáról), és a csávó egyből rávágta: "Nane, ez nem nekem való! Köcsögökben ülünk? Számítógépek irányítanak ugyanmáár!" Azóta látta az összes haverom, csak ő nem, mindenki unsztolta, hogy nézze meg, mert télleg kúl de nem! Ő még büszke is arra, hogy ő nem nézte meg!
Én az Istenek kézjegyeibe úgy kezdtem bele, hogy csak nagyon keveset tudtam a könyvről. Minden előítélet nélkül, és így volt jó!
Azt kérném, hogy csak azután mondj véleményt "rólunk", miután te is részletesebben utánnanéztél a témának! Megértem, hogy nem hiszel nekünk, ez természetes reagálás. Nem akarod felfogni/elhinni, ellent mond a te általad elfogadott világnak. De ezért még nem kell megvetni az új dolgokat! Régen, akik ilyenekkel jöttek föl máglyán végezték. Ezért én megértem hozzáállásodat, csak arra kérlek, ne mondj véleményt arról, amiről nincs konkrét infód, amit nem Te magad kutattál fel, stb... Ne mondjk véleményt arról, amiről csak felületesen tudsz valamit!
Szia!
Két évvel ezelött olvastam a könyvet, és egy tudományos levlistán egy geológiai vita kapcsán, többek felkérésre kezdtembele az anomália honlapba, amit most a bővítés kapcsán át is neveztem. (Nemsokára jön az özönvíz téma is)
Valahol hivatkozok is a lapomon a "Hancock" könyvre.
Aki meg nem komálja "Hancock"-ot annak azt ajánlom, hogy olvassa a könyvben forrásként megjelent hivatkozásokat. (Ő is ebből dolgozott)
Amit most itt leírtál, azzal mélységesen egyetértek.
De szeretném kiegészíteni.
Az emberi faj ideje éppen olyan korlátos, mint bármelyik más fajé a bioszféránkban.
Ebből következően egyáltalán nem mindegy, hogy mikor lépi át azt a fejlődési küszöböt, amely után a faj legalább részben függetleníteni tudja magát az ismétlődő katasztrófák esetleges megsemmisítő hatásától. (Kirajzik a kozmoszba)
Gondoljunk csak bele, (csak úgy játékosan) hogy most mennyit érne pld. az a minimum 500 év, amit az a fránya sötét középkor csak úgy "elvett" a faj fejlődési játékteréből.
A katasztrófárol meg már leírtam, hogy az Y-pico2000 probléma, az 3 dátum, ami lehet még párszáz év is. valahol a monákon ez is ki lesz tárgyalva.
Még egy.
Az az író aki nálam most a "Mondák" témakört csinálja a "Sorbonon" végzett. régész, archeológus, mellesleg elismert egyiptológus.
Ennyit a beugatásokra.
Csekk
Azért egy ilyen egyértelműen célorientált, provokatív kérdéshez, legalább másodszorra illene egy értelmes mondatot összerakni:))
A zárójeleid közötti szkaszban kvázi azt írod, hogy még nem is olvastad a "művet" ....
ha jólértem....
De akkor mitől baromság?
Az ami mellesleg az egész világon bestseller:))
Na PÁ!
Nem vagyok meglepődve, hogy te nem lennél...
Csak egy felvetés:
Érdekelne, hogy azoknak, akik ezekben a baromságokban (mint ami a leírások alapján pl. az Istenek kézjegyei c. förmedvény lehet), hányan vannak, akik természettudományi karon végeztek el valamilyen főiskolát vagy egyetemet?
Az első dolog, amibe belekötnék, az az az állítás, hogy G.H. egy fasz, és az Istenek Kézjegyei c. műve csupán azért írta, hogy jól meg gazdagodjon. Aki ilyet mond, az vagy NAGYON felületesen olvasta el a könyvét, vagy csak hallott róla. Én nemrég hagytam el azt a rész, ahol említést tesz a Május 5. napról. Egyáltalán nem jelenti ki konkrétan, hogy akkor lesz a világvége! Kedvetekért ideírom a köny topikhoz fűződ _rövid_ részletét:(a hozzátartozó forrást is, amit igazából számmal jelöl meg, és a köny hátuljában van) "..... Másféle bolygóközi ráhatások is vannak. Ennek köszönhetően, bár magyarázatát még nem ismerjük, tudjuk, hogy a rövid-hullámú rádiófrekvenciák vételi minősége megromlik, amikor a Jupiter, a Szaturnusz, és a Mars egy vonalba kerülnek. *forrás:Earth in Upheaval, 266.oldal* És ebben a kapcsolatban bizonyíték van arra is, hogy
'különos és váratlan kapcsolat áll fenn a Jupiter, a Szaturnusz és a Mars pozíciója, valamint a Föld atmoszférájának felső részében dúló vad elektromos zavarok között. Úgy tűnik, ez azt jelzi, hogy a bolygók és a Nap egy kozmo-elektromos egyensúlyi mechanizmus részei, amely Naprendszerünk közepéből több milliárd kilóméter távolságra kiterjed. A jelenlegi asztrofizikai elméletek nem tudnak magyarázatot adni az ilyen elektromos egyensúlyra' *forrás: New York Times, 1951. április 15.* A New York Times, melyből a fenti idézet származik, nem kísérli meg tovább tisztázni a dolgot. A cikk írói feltehetőleg nem is tudják, mennyire úgy beszélnek, mint Berószosz, az i.e. III. században élt kaldeus történész, csillagász és látnok, aki alaposan tanulmányozta az ómeneket, és úgy hitte, hogy meg tudja jósolni a világ pustulását. Az alábbi következtetésre jutott:
'Én, Berószosz, a Bellus értelmezője, állítom, hogy a Föld a lángok martaléka lesz, amikor a Rákban összegyűlnek a bolygók, s oly módon egy sorba rendeződnek, hogy gömbjeiken keresztül egyenes vonal lesz húzható majd' *forrás:Berószosz, töredékek*
Az öt bolygó együttállása, amely várhatóan alapos gravitációs hatással lesz ránk 2000 május 5-én fog megtörténni, amikor a Neptunusz, az Uránusz, a Vénusz, a Merkúr, és a Mars egy vonalba kerül a Földel, a Nap túloldalán, s ezért egyfajta kozmikus kötélhúzás alakul majd ki. *forrás: Roberta S. Sklowel, 'Predicting Planetary Positions', appendix to Frank Waters, Mexico Mystique, Sage Books, Chicago, 1975, 285.oldaltól*
"
Szó sincs itt konkrét kijelentésre, csak elgondolkodtat.
Egyébként Szerény véleményem szerint nem lesz világvége Máj. 5. (Jól lehet érezni, hogy a könyv írója sem "vár" sokat ettől a naptól, csak érdekesség ként említi meg - A többi dologgal sokkal többet foglalkozik.).
Én hiszek abban, hogy lesz világvége. Nem is soká! De én, egáltalán nem tartozok abba a kategóriába, amit ti említetek, hogy "világége fosós" meg "beszarós". Én egyáltalán nem félek, számomra egyértelmű, hogy lesz, de nem nagyon izgat. Most kezdjek el pánikolni? Futok biztosítást kötni! Hűha, jön a világvége!
Ugyanmár! Minek? Amikor úgyse tehetek ellene semmit? Ha egyszer világvége lesz, akkor világvége lesz. Persze vannak olyanok, akik fosnak. "Uhh, ha most világvége lesz, akkor kössünk bizstosítást, készüljünk fel, túléljük!" Túléljük!, mert ez az a fasz dolog, ami mindent mozgat, túlélni. Végülis mi az ember értelme? Szaporodás = Tulélni, örökké lenni. De erre törekszik minden a Földön. Most nehogy azt higyétek, én nem akarom, Persze, hogy túl akarom élni, eggyüttmaradni a szerettekkel, haverokkal stb. De tudom, hogy ez lehetetlen. Mert mint már mondtam, számomra egyértelmű, hogy lesz világvége, és ugye nem is sokára. Ebben többeközött segített megbizonyosodni az Istenek kézjegyei c. könyv, (ami megint elmondom: Nem egy Pénzéhes fasz műve!) ami kezdett rávilágítani az itt (Földön) történő dolgokra. Egyszerűen annyi, de annyi megmagyarázatlan dolog van a múltban, hogy el se tudjátok képzelni. Szerintetek, amike tma tanítanak az iskolákban, meg a többi helyeken igaz? Egy frászt, nagyon, de nagyon nagy ellentmondásik vannak! Szerintetek semmit se titkolnak el előlünk a "nagy fejesek"? Tévedtek, Nagyon keveset tudunk! Teljesen biztos vagyok benne, hogy a "leg-legnagyobbak" teljesen tisztába vannak a Föld múltjával, időszakonként bekövetkező világvégélyivel és társaival. Miért nem mondják el? Mert az ember okos, de tömegben (ami ma enyhe kifejezés a Földön lévő viszonyokhoz képest) egy hisztérikus, pánikoló faj. Épp ezért, mit csinálnál, ha most bemondaná Bill Clinton: Hé bocs, hogy nem szóltunk, itt a világvége! Mindenki pánikolna, teljsesen megbénulna a vársokoban a kölekedés, totál káosz lenne.
Nem kezdem el itt ecsetelgetni tovább a dolgokat, midnenki járjon utánna!
Én nem azért írtam most ebbe a topikba, hogy pánikot keltsek (Ó jaj, jöna világvége, de most komolyan! Fúú most mi lesz?!?!) vagy mert fel vagyok rá izgulva, hanem azért mert egy két primitív ember itt olyanokat szólt, amit nem állhattam meg szó nélül (GH=fasz és társai).
Gondolj csak bele (aki fikázni kezdte a Jon-t és a többi személyt, mert felvetették a kérdést, lesz most világvége?), miért kezdtél el vele vitázni? Mert egy olyan dolgot kérdezett, ami számodra teljesen lehetetlen, nem akarsz hinni benne, és nem is jelentette ki konkrétan, hogy világvége lesz, csak rákérdezett, te mégis azonnal lecseszted, hogy mer ilyet gondolni! A Földnek már rég meghatározták a múltját, Iskolában tanították (soxor ezek a gondolatok nem is fordulnak meg a fejedben, egyszerűen a Tudatalatti nyomatja 1000 el!). Épp ezért látszik, hogy a kereszténységnek és társainak mennyire sikerült elbutítani ezt a "népet".
Tovább már tényleg nem ragozom, még1x, GH nem egy szedett-vedett könyet írt! Hosszú évek kutatómunkája van leírva abban a könyvben, és felveti azokat a kérdéseket, amik törlődtek "valamiért" az emberekből! Akik meg fosnak a Világvégétől, hülyék, pánikoljatok, többet úgyse tudtok! Azok, akik meg Teljesen megvetik a világvégét, azok a tökéletes egyedei egy hosszú-hosszú ideje kiindult népbutító "programnak". Sajnos, az amberiség 90% tökéletes sötétségben él, hála ennek a programnak. (Én sem tudok természetesen mindent ;)
Topikhoz: Szerintem nem lesz világvége Május 5. Földrengések, Vulkánkitörések várhatók a már mexokott szeizmikus területeken, továbbá lehet, hogy mostmár nem csak a rövid hullámú frekvenciák minősége fog romlani ;)
Ja és még1x, engem egyáltalán nem izgat, hogy mikor lesz világvége, egyáltalán nem izgulok, valószínűleg bulizni fogok a haverokkal, nyaralni valahol amikor "bekövetkezik a világvége"
Panic is for suckers! ;)
További jó vitázást mindenkinek!
Hello,
Roppant érdekes dolgokat tudtam meg itt, csak sajnos alighanem az u.n. világvégét nem holmi kozmikus katasztrófa, vagy hasonló dolog, hanem a szimpla emberi ostobaság fogja okozni, méghozzá megjósolhatatlan időben és helyen. Azért sajnos, mert egy nagy kozmikus katasztrófa elhárításának van esélye, míg az emberi butaság elleni harc kilátástalannak tűnik.
Ez a topic sem kivétel, ami erősítené a szabályt. ;-))))
Ez a Csekk sok mindent tud, de magyarul meg angolul helyesen írni azt pont nem, biztos a bolondnátor drprofjától tanulta.
Viszont lenne egy meglehetősen ostoba kérdésem: ha léteztek ezek a civilizációk, gondolom, szép nagy városokat is létrehoztak, moderneket persze, víz, villany, autók, repülők, a megfelelő infrastruktúra, utak, repterek stb., az ezzel járó háztartási és egyéb szemét stb. Ilyenekre miért nem bukkantak még egy ásatás során se (vagy akár csak úgy véletlenül)? Mert egy-egy nyomorult dinoszaurusz csontját (mint tudjuk, az ő őseik is már a magyarok voltak, és a dinoszauruszok is magyarul beszéltek) csak meglelik néha, pedig az határozottan kisebb, mint egy kisebbfajta, mondjuk 1 millió lakosú város.
Vagy csak a pusztában éltek, teveszőr sátorban, mellőzték a kényelmet, és ilyen puritán körülmények közt hoztak létre atombombát? Akkor minden elismerésem az övék.
Jó lenne az orrunknál tovább látni. Esetleg gondolkodni is, nem a tetszetős (már akinek...) baromságokat bemagolni és szajkózni.
Ezek az emberek életükben sok ezer oldalt leírtak. ÉS hasonló kaliberű emberekből több ezer él vagy élt.
Nincs olyan sejtés vagy állítás, aminek bizonyítására vagy éppen cáfolatára ne lehetne találni a sok millió oldalniy szövegben legalább pár tucat homályos utalást, vagy legalábbis valamit, amit annak lehet vélni.
Hadd álljon itt egy érdekes történet.
A hívők és nem hívők vitájában az egyik oldal, érthetően, elsősorban tekintélyérveket használ, míg a másik oldal észérveket. Mivel egy nem hívőnek hiába idéznek a Bibliából, a hívők közül az intelligensebbek megpróbálnak valami olyan tekintélyérvet találni, ami a másik fél számára elfogadható lehet. Ilyenkor szokott előkerülni az a közismert és magát makacsul tartó tévhit, hogy "Einstein is hitt Istenben, ő maga is többször leírta."
Ennek a nyilvánvaló képtelenségnek az alapja az, hogy az egyoldalú forráskutatók nem tudják: Einstein és köre egymás közti beszélgetéseikben és írásaikban tréfásan Istennek nevezték a Világegyetemet és annak bonyolult törvényeit.
Egyébként maga Einstein írja meg egyértelműen életrajzi írásában, hogy neveltetése miatt tízéves koráig vakon hitt Istenben. Akkor jött egy megvilágosodás, egész életre.
""Talán Oppenheimer és Soddy is rémeket látott? ""
Mitol fontos, hogyOpp. hitt -e ezekben vagy sem? O fizikus volt, nem tortenesz.
Es meg ha remeket nem is latott, bizonyitekokat biztosan nem. Ez csak egy teoria, de mindenestre erdekes.
Attol, hogy Einstein teszem azt szerette C.Kiss Peter irasait, ebbol meg nem vezetheto le, hogy jo iro lett volna az emlitett ur.
Na tessék itt is vagyok!
S nevemhez méltón nesztek egy idézet Csekk oldaláról:
"Oppenheimer, az atombomba egyik atyja mindig homályosan fogalmazott, ha arról kérdezték, hogy az Almogordo-i atombomba robbanás volt-e az első az emberiség történetében! Fennmaradt egy előadásnak jegyzőkönyve, és annak is egy párbeszéde, a Rochester-i egyetem irattárában.
- Kérdés… Első volt-e az a bomba, amit Önök alkottak meg?
- Válasz: Igen… legalább is a mi időnkben!
- Kérdés: Mire gondol?
- Válasz: Ez nem ide tartozik, de olvasgasson többet a régmúlt irodalmában!
Más helyen is utalt arra, hogy nem is annyira magabiztos az első megalkotás dicsőségében, így például a Roosewelt-nek irott híres levélben is! Így irt Oppenheimer:
“Ha ezen az úton tovább járunk, és tudásunkat, technikánkat háború vívására használjuk, fel, könnyen beteljesedik a Biblia szava, de még könnyebben az ősi mondák próféciája az ötödik idő végéről! ”
Tehát Oppenheimer tudhatott az Egyiptomi, és Védikus irodalom tanításairól!
De nézzünk egy kategorikus megállapítást is! Frederick Soddy, Nobel díjas tudós egyik műve a The Interpretation of Rádium. Ebben olvasható a professzor véleménye.
- Az a véleményem, hogy, hogy léteztek a múltban olyan civilizációk, melyek ismerték az atomenergiát, s amelyeket ennek az energiának a szerencsétlen alkalmazása teljesen elpusztított!"
Először is: nem lesz világvége. (Még most legalábbis) Kéretik nem leb@szni, de én olyan dolgot hallottam, hogy (ESETLEG) az együttállás valamiféle hatást gyakorol(HAT) az ózonpajzsra és a Föld mágneses mezőjére, aminek következtében azok megnyúl(HAT)nak, eltorzul(HAT)nak és átereszt(HET)ik a káros sugarakat. Megtörténhet ez?
Most pedig ráhozom a frászt az ilyen "minden dolgot elhívő" emberekre... :))
-Nézz fel a csillagos égre! Megvan? Jó. Amit látsz, az az univerzum több millió évvel ezelőtti állapota. Lehet, hogy szupernovák/meteorok/üstökösök/mittudoménmialóf@szok tömege közeledik feléd, de te nem látod. Még nem. Még nem ért el ide a fénye, ezért nem is fogod látni addig, amíg ide nem érnek. De nem érdekes, lóf@szt sem tudnál tenni ellene, úgyhogy kár is erről beszélni.
Először is: nem lesz világvége. (Még most legalábbis) Kéretik nem leb@szni, de én olyan dolgot hallottam, hogy (ESETLEG) az együttállás valamiféle hatást gyakorol(HAT) az ózonpajzsra és a Föld mágneses mezőjére, aminek következtében azok megnyúl(HAT)nak, eltorzul(HAT)nak és átereszt(HET)ik a káros sugarakat. Megtörténhet ez?
-Nézz fel a csillagos égre! Megvan? Jó. Amit látsz, az az univerzum több millió évvel ezelőtti állapota. Lehet, hogy szupernovák/meteorok/üstökösök/mittudoménmialóf@szok tömege közeledik feléd, de te nem látod. Még nem. Még nem ért el ide a fénye, ezért nem is fogod látni addig, amíg ide nem érnek. De nem érdekes, lóf@szt sem tudnál tenni ellene, úgyhogy kár is erről beszélni.
Érdekelne, mikor járt Földes Attila a Marson, hogy ezeket a dolgokat közelről tanulmányozza.
Ne higgyetek már el minden ökörséget, amire az írója talált kiadót!
Csekk, ez rád is vonatkozik.
Ez a doktorbátor leginkább egy gyengeelméjű barom, magyarul írni nem tud, de a doktorátusát meg a professzori címét is megnézném, milyen tengerentúli fajmagyar gyülekezettől kapta, amikor bebizonyította, hogy már a dinoszauruszok is a magyarok leszármazottai voltak.