Keresés

Részletes keresés

KingaLany Creative Commons License 2000.02.19 0 0 80
ilyet szolsz:

>Elég beleböfögni egy Grooveboxba

ezen felrohogtem itt a sotetben... :)

Előzmény: Ugyanmár (76)
KingaLany Creative Commons License 2000.02.19 0 0 79
> Szerintetek mennyi ideig tart egy Ganxsta Zolee "szam" megirasa? Bevallasa szerint 1 ora >es 1 honap kozt. Akkor
> viszont en is neki vaghatnek...

Ordas, ha nem rohogsz ki :), elarulom, hogy en mar csinaltam rap-szamot. :) nem is egyet. a megirasukban kb a szoveg kidolgozasa tette ki a leghosszabb idot (volt, ami 2 napig is elhuzodott :) a zenet ugyis eldurrantottam mashonnan, illetve gitaros/dobos spanok osszedobtak. a szoveg raadasul tobbszor is angolul volt... :)

raadasul tok jok lettek. :) nehogy aszidd, hogy TOK amator vagyok, en szovegbol csak gorcsmentesen rimelot, es jambus, trocheus, daktilus szerint is zenere illo szoveget tudok elkepzelni. tehat HIHETETLEN gondolsan ugyelek a hosszu es rovid szotagokra.

amugy szentem a Bunozo Zoltan szamaiban eppen a szoveg a legszarabb, eszmeletlen sokszor EROLTET egy hosszu szotagot olyan helyre, ahova rovid illik, es a rimei is gagyik. ezek telleg egy ora alatt osszedobhato szarok.

viszont a Gengszter zenei alafestese szentem egesz profi (mar a west-side gangsta homie-k zenejehez kepest :), ami nem is csoda, hisz asszem vannak vele fel-profi hangszeres csavok is. tevednek?

mindenesetre, akkor sem tagadom meg a rap-et, mert szovegileg (Geszti) es zeneileg is van jo.

a TUCC-TIZS-TU-TUBB-TUBB-TIZS :))) zenerol pedig annyit, hogy tenyleg primitiv a kottaja, megis, bizonyos esetekben en peldaul nagyon elvagyok vele. gondolj bele, hogy 1000 eve CSAK ilyen zene volt (bennszulott negerek utottek a kulonbozo fadarabokat a dzsungelben). ilyen alapon azt is fel lehetne vetni, hogy a klasszikus zenenel nagysagrandekkel egyszerubb mondjuk a beat-zene, ezert szar. pedig csak mas.

Előzmény: Ordas (75)
MacPhisto Creative Commons License 2000.02.19 0 0 78
pl. OSZK vizsga?

a földbe gyalázták, pedig vannak jó pontjai...

Előzmény: Ugyanmár (74)
Ordas Creative Commons License 2000.02.18 0 0 77
En meg nem probaltam irni, de eljaCCottam a gondolattal, hogy kiadok egy dupla CD-t DJ Faszkalap neven, aztan tudjatok ez lesz a namber van, s amikor a Z+ faggatozik elo musorban, szepen elmondom, hogy 1 nap alatt hoztam ossze ezt a szart, s szerintem rohejes a stilus. Meg ilyenek...
Ugyanmár Creative Commons License 2000.02.18 0 0 76
Egy "komoly,igényes" tücc-tücc szám megírása nálam max.fél órát vesz igénybe.Komolyan mondom,már nem egy ilyen "alkotást" csináltam,persze csak poénból.Elég beleböfögni egy Grooveboxba,esetleg ha már olyan baromira képzett vagy egy-két akkord lefogása is jól jöhet.Majd persze a gép hangszerel,te a világért ne törd magad ilyenekkel!Nem kell nagy dolgokra gondolni,mondjuk egy G-dúr E-moll C-dúr D-dúr váltás olyan füllbemászó tud lenni,hogy mindig elérzékenyülök tőle.Innentől egyenes út vezet a Z+ slágerlista élére.
Ordas Creative Commons License 2000.02.18 0 0 75
Hat ez a level tok igaz.

Kit ismersz, aki penzert szennyet enekel? Ez erdekel. Kozben atmentem koltobe. Enekel-erdekel - ez rimmel. Mehet dalszovegbe? :)

Szerintetek mennyi ideig tart egy Ganxsta Zolee "szam" megirasa? Bevallasa szerint 1 ora es 1 honap kozt. Akkor viszont en is neki vaghatnek...

Előzmény: MacPhisto (73)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.02.18 0 0 74
Ezután a levél után fölösleges lenne bármit is írni.Szóról-szóra egyetértek veled.Saját bőrömön tapasztalom.Évekig jártam komoly zeneiskolába ill. magánúton is tanultam a zenét de nem valószínű,hogy néhány éven belül Aranyzsiráf-díjat nyerek.Ki kiváncsi ma már olyan emberekre,akik élőben hangszereket tudnak megszólaltatni?Az én szerény véleményem szerint,csak az adhatna ki lemezt Magyaro.-on,akinek megvan a zenei alapképzettsége.Ezt vizsgán kellene bizonyítani és hallottam miszerint már van ilyen irányban való elmozdulás.Javítsatok ki,ha tévedek,de elég biztos helyről vettem a hírt.Az autószerelőnek legyen szakmunkásbizonyítványa,a tanárnak tanári diplomája,a zenésznek meg zenei tudást igazoló papírja.Lehet,hogy radikálisnak hangzik.Kíváncsi vagyok egy ilyen szűrő után hány magyar "sztár" folytathatná áldásos tevékenységét.
Előzmény: MacPhisto (73)
MacPhisto Creative Commons License 2000.02.18 0 0 73
Bateman: egyetértek.Magyarországon egy darab sztár se nincs.Ezek mind sztárocskák(azok se).

Az a probláma, hogy az élő zenekaroknál kialakult egy ördögi kör.
Magyarország piaca olyan, hogy a lemezeladásból csak nagyon kevesen élnek meg(Jimmy), így hát mindenki a fellépésekből él meg.Fellépni viszont kell valahol.Klubok nincsenek, mert egy ilyen kiépítése másfél-kétszerese egy egyszerű diszkóénak.Maradnak az open-air röfögések.

A másik probléma, hogy a közönség nem nyitott az újra, mert egész nap egyfajta stílust hall(Z+,Viva,Danubius).Megfigyelhetitek hogy a zenei igénytelenség leginkább az MTV lekódolása óta terjed.
Helyet a médiában pedig olyan zenekarok kapnak, akik -időben odaérnek, -tudnak viselkedni, -két összefüggő mondatot bemagoltattak velük, magyarul a szakmája mesterének jóindulattal sem nevezhető riporter, újságíró minden különösebb erőfeszítés nélkül ír/készít egy jó anyagot róla.
Márpedig az élő zenét játszó együttesek-a fentebb vázolt kilátástalan anyagi helyzet miatt is, és mert másfelé forog az agyuk-a legkevésbé sem felelnek meg a jó riportalany szerepének, hiszen életüket teszik a zenélésre, 10 évig tanulják a hangszerüket, és utána mit kapnak?Lófaszt se.Úgyhogy irány a pia meg a drog.Innentől még csak rossz riportalany sem lehet....
Viszont két táncosból fél év alatt bárki médiakész embereket farag, alájuk tolnak 1 feldolgozást, egész nap nyomják őket, hiszen ha sztárt faragnak belőlük, könnyebb eladni a műsort, ez mindkét oldalnak jó, kölcsönös érdek a minél kisebb befektetéssel nagyobb profit elérése.Mehetnek fellépni-persze playback, ahhoz nem kell költséges technika....a kör bezárult.

Kitörés csak a médiánál lehetséges, ám nem valószínű.

Egyébként ebben a szakmában sok olyan ember van aki csak pénzért vállal be mocsok zenéket, privát nagyon kedves ember aki tudja hogy mik a határai.
Ha kíváncsiak vagytok valamire, kérdezzetek.

egy insider.

ZedIzDead Creative Commons License 2000.02.18 0 0 72
Banyek. Bocs, vurugya, figyelmetlen voltam, természetesen nem rád, hanem Ordasra gondoltam. Ezer szorri.

[ZedIzDead]

Előzmény: vurugya (70)
Ordas Creative Commons License 2000.02.18 0 0 71
Titeket (tisztelet a kivetelnek) egyaltalan nem zavar, ha egyesek megusszak a buntertest? Vagy egyesek kulonbnek erzik magukat ezaltal azt hiszik mindent szabad? Foleg Csaszar elod, Fekete Vonat, stb.
vurugya Creative Commons License 2000.02.18 0 0 70
Ez durva volt, ZedlzDead! Nem én írtam a rendőri brutalitásról, összekevertél mással! Én nem akarom, hogy a Császár Előd veséjét leverjék, keresd ki, kérlek, hogy ki mondta ezt, és neki vágj vissza.
Én a tüntetést és az aláírásgyűjtést forszíroztam, és a Császár Elődöt szimplán csak lerendőrgyilkosoztam, de én a Csurkát is lespiclizem, a Hornt lepufajkásozom és a Szabó Gábort lecsalózom, akiről kiderül, miféle, az az. (bocs, ha off...)
(Császár Elődről még hozzászólhattam volna, amit biztosítós ismerősömtől hallottam, hogy álítólag a gyilkos kocsi kárát kifizette a biztosító, mert az utólag kötött biztosítást visszadátumozták vagy mi. De nem szóltam hozzá mindezeket, mert nem akartam még egyet rágni a csonton.)

Nohát.
vurugya

Előzmény: ZedIzDead (66)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.02.18 0 0 69
Okés. És igazad van, itt ez tényleg offtopic.

(Példamutató válasz, szívesen megmutatnám egy-két embernek a Fórumban. Köszönet érte.)

[ZedIzDead]

Előzmény: Ugyanmár (68)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.02.18 0 0 68
Részemről tényleg le van zárva az ügy.Nem azért írtam,mert enyém az utolsó szó,hanem mert ebben a topicban másról cserélünk eszmét.Megkövetlek,mert valóban nem olvastam el alaposan az írásodat,úgyhogy igazad van,ezt nem is vitatom.Én csak a véleményemet írtam le,ami szerintem nem is igazán vélemény,hanem tény.Na tessék!Csak neked lesz igazad!Folytatom a témát,pedig az előbb lezártnak tekintettem.Várom a válaszodat és ha nincs további mondani- illetve írnivalód a dologgal kapcsolatban,akkor tényleg lezárhatjuk a témát.
Előzmény: ZedIzDead (66)
Andi Karnis Creative Commons License 2000.02.18 0 0 67
Rendben, legyen tuntetes! Lazadjunk fiatalok. Szervezzunk koncerteket (mondjuk a Picsaval az elen, de johet a Filip Boa is :), rugjuk be az osszes kirakatot!
Sajnos en nem mozgok felsobb korokben, de ismerek egy par pankot... -:)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.02.18 0 0 66
Hm.
Ugyanmár, olvasd el, hogy mit írtam, plíz, mielőtt reagálsz, oké? És akkor majd kiderül, hogy egy árva szóval sem említettem, hogy Császár Előd véletlenül okozott volna balesetet. Éppencsak szembeállítottam vurugyát a rendőri brutalitással kapcsolatos nézeteivel.

[ZedIzDead]

PS kevés dolgot utálok jobban, mint amikor valaki kijelenti, hogy a témát lezártnak tekinti. Ha lezártad, akkor ne reagálj többet, vagy mondd azt, hogy eleged van belőle, de ez a duma csak arra hivatott, hogy egyértelmű legyen: tiéd volt az utolsó szó.

Előzmény: Ugyanmár (65)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.02.18 0 0 65
Az Előd témához!
Rendben,hibázhat az ember.Én is hibáztam már autóvezetés közben,egy parkolóból álltam ki és nekikoccantam egy Skodának.DE!Előd rendszeresen nyüstölte az autóját,többször látták állat módon szálguldozni.Ha jól tudom,ezt hívják tudatos gondatlanságnak.Hajtok,mint a barom,"játszok a tűzzel",de biztos nem lesz baj belőle,mert én fasza-gyerek vagyok.Az a baj,hogy rengeteg "Császár Előd" mászkál az utakon.Erről ennyit.Részemről ez a téma ebben a topicban lezárva.
NagyAnd Creative Commons License 2000.02.18 0 0 64
En meg azt hittem Megadeth: So far, so good, ...so what? ;-)))))))

(ui: Nyiss egy tuntetes topicot)

Előzmény: SOWHAT (63)
SOWHAT Creative Commons License 2000.02.18 0 0 63
Kikérem magamnak nem eleg hogy most mar piliph boa és a vúdúja is csinalt egy ilyen szart a megoldas :MINISTRY
Előzmény: Ordas (56)
Ordas Creative Commons License 2000.02.18 0 0 62
Oooo... tul durva voltam?
1. Nezd, nem tudok tojast tojni, de megmondom, ha romlott.
2. En legalabb 2 hangszeren (gitar, zongora) tudok jaCCani, ugyhogy vmit konyitok a zenehez. Zeneszerzeshez nincs teheCCSegem, de nem is iratok magamnak senkivel.
3. Barmilyen jo zenet csinalhatok, ha nem nyomjak radioban, miszerint az autovezetset zavarja a ritmusvaltas (a TUCI-TUCI nem)
4. En nem okoztam halalos kozl. balesetet.
5. Kivancsi vagyok ki akar kiirtani. Probalja meg...
6. Szeretek kotekedni.
Horusz Creative Commons License 2000.02.17 0 0 61
Különös dolgokat irkálsz itt, csak beleolvastam. Kivégzendők, megerőszakolandók listája... Ezt nevezed cikizésnek? Akkor mi számít nálad sértésnek?

Körömletépős, veselerúgós rendőrségről beszélsz egyik nap mint ideálisról, aztán rádszólnak, és akkor meg a "tekintelyt parancsolo, de igazsagos rendorseg hive" leszel.

Tudod egyáltalán, miket írsz itt összevissza?

Ha a hatalom részese vagy, és így meghatározhatod, kit kell kiírtani, addig jó (?) (neked), de mi van, ha fordul a kocka, és valaki azt mondja, hogy téged kell kiírtani, mert nem tetszik a pofád? Persze ilyesmi nem fordul elő, ha mindenkinek igazat adsz, aki éppen parancsol, de akkor egy elvtelen tetű vagy, aki nem gondolkodik semmit, csak sodródik a rendszerekkel, és közben azt hiszi, hogy ő a valaki, mert mindig szabadon gyalázhat valakit, pedig csak egy utolsó senki.

Ezzel nem akartam azt mondani, hogy nekem a ma divatos zenék tetszenének. De ezzel lehet a tömeget kiszolgálni. Ha nem tetszik, ne nézd, vagy ne csak a pofád járjon, hanem csináld jobban náluk.

Előzmény: Ordas (59)
hooligan Creative Commons License 2000.02.17 0 0 60
Ordas:

Távol áll tőlem Előd védelme, nem ismerem a srácot, de érdemes kevésbé szélsőségesen állást foglalni. Te is hibázhazhatsz. Pl.: Apám 35 éve vezet és néhány hete volt az első balesete.(egyszerű koccanása már volt, de az más kategória.) Személyi sérülés nem történt, de 120-szal belerongyolni egy IFA-ba nem lehet túl kellemes élmény. Közel 1 hét kellett ahhoz, hogy elmúljon a halálfélelme. Nem kívánok Neked hasonlókat.

Tapasztalat nélkül komoly következtetés nem vonható le.

Üdv.

Előzmény: Ordas (59)
Ordas Creative Commons License 2000.02.17 0 0 59
Tul heves voltam? Mindenesetre nem hiszem, hogy Elod veletlenul okozot balesetet. janizott az M3-as BMW-jevel. Szabalytalan megfordulas, gyorshajtas, kabitoszer (ez akkor nem volt bun jogilag), ezek utan meg volt vmi ugye a rendorokkel (asszem vezetett jogsi nelkul). Szoval ezek utan megerdemelne, hogy megagyaljak. mellesleg en az eros, tekintelyt parancsolo, de igazsagos rendorseg hive vagyok, hanyok a liberalizmustol.
Előzmény: ZedIzDead (58)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.02.17 0 0 58
Távol álljon tőlem, hogy szimpatizáljak Előddel, de azért egy-két hozzáfűznivaló lenne.

"Azt se ertem milyen torveny az, ami a kabitoszeres vezetest nem bunteti az alkoholost meg igen (akkor legalabbis ugy volt, ma is?)."

Nem, ma már nem így van, viszont akkor, amikor az eset történt, még valóban így volt. Hibáztasd érte a törvényhozás lassúságát. És egyetlen törvény sem hathat időben visszafelé, ezt ugye belátod?

"Jo 15 eve ilyenert (rendorhalal) asszem jol kicsinaltak volna a jardon (koromletepes, vese lerugas, aludni nem hagyas, norm. megagyalas). Ekkor banom, hogy nincs cucilizmus"

Mondd csak, te mennyire lennél boldog, ha például te véletlenül, tehát nem ittasan, nem kábítószerrel vezetve, hanem egyszerű baleset folytán (mert az emberek bizony hibáznak, igen, még te is!) egy rendőr halálát okoznád, és ezt tennék veled a rendőrségen? A rád kiszabott normál büntetésen felül, természetesen. Fogadok, hogy akkor meg a rendőri brutalitás meg az emberi jogok nevében hőbörögnél. Más farkával ugyebár könnyű... És ennek semmi köze Császár Elődhöz.

Bocs,

[ZedIzDead]

Előzmény: Ordas (57)
Ordas Creative Commons License 2000.02.17 0 0 57
Mult het penteken volt a tv2 Tenyekben, hogy megagyaltak a Fekete Vonatot. Mi volt a pontosan? Sajna bulizni kellett. Meg tegnap volt a Z+-on az Izeben, csak nem ertem haza. Mondjatok infot! Mondjuk en orulok, hogy megvertek oket (csak akkor ha a hir igaz, hogy miert: randalirozas utcan, rendorrel bicskanyitogato stilus, visszapofazas, stb.), miszerint ezek a nyalas kocsogok ne higgyek magukat vmi nagy embereknek, ok ugyis csak megmaradnak annak, amik. A Fatima meg foggyon le!

Masik, aki merhetetlenul bosszant, idegesit, az a Pinaszaju. Iiiigen, igen a Csaszar Elod, a gyilkos. Noha errol mar van topic. Habar kijelentette nem gyilkos, mert a gyilkossag elore megfontolt szandeku (akkor a hirtelen felindulasbol elkovetett emberoles az mi? - de ez offtopic). Legyunk pontosak: o inkabb balesetet okozott. 2 kerdesem van:
Hibas volt? Igen. Akkor miert nem ul mar?
Asszem a dutyiba megismerne az "igazi" testi szerelmet. :) Raadasul kabitoszer is volt a szervezeteben allitolag. Hanyok attol, hogy az ilyenek nem ulnek. A magyar igazsag-(?)szolgaltatas impotenciaja es takonygerincusege, hogy az ilyen fasszopokat ki tudjak huzni az ugyvedjeik a szarbol. S ezek utan van kepe meg lemezt csinalni, meg vicces videoklippet (ami persze csak feldolgozas). Azt se ertem milyen torveny az, ami a kabitoszeres vezetest nem bunteti az alkoholost meg igen (akkor legalabbis ugy volt, ma is?). Mindamellet marha fos zenet csinal. Jo 15 eve ilyenert (rendorhalal) asszem jol kicsinaltak volna a jardon (koromletepes, vese lerugas, aludni nem hagyas, norm. megagyalas). Ekkor banom, hogy nincs cucilizmus. :)

Maejszakaeszakonfogtamegyeszkimotdeszexivolt - kitol az idezet?

Ordas Creative Commons License 2000.02.17 0 0 56
Ez a SOWHAT nev utal a Metallica feldolgozott notara?
Előzmény: SOWHAT (55)
SOWHAT Creative Commons License 2000.02.17 0 0 55
EZ AZ !!!!!!!

Nem forgok magas körökben, de rengeteg embert ismerek, filmes és zenei körökben. kisebb és nagyobb zenekarokat, filmeseket, alapítványokat

Na ez már valami légyszi csinalj egy topicot ami errol szol !!! Vagy csinaljak ?

itt van egy halom ember, egy kupac lelkesedéssel

Igen !!! Lehet, hogy sokat vitatkozunk itt a kultura részlegen de ebben mindenki 1et ért és mindenki támogatná !!!

Indits !!! 100 % lekesedés és support !!!!!
de csinalj egy topicot mert még egy csomóan nem tudnak a kezdemenyezesről !!! Keressünk támogatokat újságirókat stb ....

Előzmény: maDsuN (53)
wamzer Creative Commons License 2000.02.17 0 0 54
Jimmy a király! :-)
A népszavazással az lenne a gond, hogy csak véleménnyilvánító lenne, és nem kötelezhetnénk az Országgyűlést arra az egyébként diktatórikus, de jelen esetben célravezető döntésre, hogy tiltsa be a fos zenét.

Ja, meg az Apastol is "nagyon" jó, azt is előszerettettel hallgatják 40-es nők.

Tegnap láttam a közszolgálatin az Éretlenek c. fiatalokról szóló sorozatot, és a "Titkos üzenet" volt a címzene, és a fiatalok is erre buliztak. Mondanom sem kell, magamra ismertem... rólam szól ez a sorozat

Előzmény: nori (50)
maDsuN Creative Commons License 2000.02.16 0 0 53
nori, nemtom nekem címezted-é, hogy magas körökben forgok-e .. mindegy.

Nem forgok magas körökben, de rengeteg embert ismerek, filmes és zenei körökben. kisebb és nagyobb zenekarokat, filmeseket, alapítványokat. Szerintem ha most itt az lenne, hogy itt van egy halom ember, egy kupac lelkesedéssel, lenne itt sokmindenki, akinek vannak akármilyen kicsi kapcsolatai is, amiket meg lehet mozdítani.

No tisztelt hölgyeim, uraim.Szabad megmoccantani az idők során lassan felgyűlt kapcsolatokat, ismerősöket, ismerősök ismerőseit, ismerős bandákat, és hasonlókat. Én Hétfőn kezdem itt győrban .. :)) és környékén ..van itt művészeti alapítvány, HÖK, ifjúsági iroda, szervezőiroda.. fesztiválok, meg rengeteg minden. Hétfőn elindítok egy két szálat, ha lesz addig komoly érdeklődés ..

Dylan Creative Commons License 2000.02.16 0 0 52
Helló!
Pár hete a tv2 könnyűzenei műsorában hangzott el a Baby Sisters már említett nagymellű, malacképű tagjának szájából, hogyaszongya Tom Jones Sexbomb klipje után "Háát, igen, elég egyszerű zene, csak jól van eladva, jól van a klip megcsinálva..."
Hát persze cica, igazad van, te már csak tudod, milyen az egyszerű zene.
D.
mud Creative Commons License 2000.02.16 0 0 51
uristen, nori, csak ezt a jamest ne.... nincs eleg baja a vilagnak?
amugy kapasbol fel lehet hozni egy feltucat gennyladat, akinek tabora van "felnőtt" hölgyek körében...
Előzmény: nori (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!