Keresés

Részletes keresés

jolgitarozom Creative Commons License 2017.09.19 0 0 55220

Gitároktatás Budapesten, a IX. kerület környékén (Kálvin, Boráros és környéke, vagy megbeszélés szerint a Budafoki úton)

 

06 30 846 6477, keresd bátran Balázst!

 

Hívj bátran, ha szeretnéd megtanulni kedvenced dalait. Stresszmentes gyakorlat és egyszerű elmélet, dalokon keresztül. Riffek, lickek, szólók. Akusztikus és elektromos gitáron. Improvizáció (hogyan szólózz hangnemben), kreativitás (dalírás), a zene öröme (játékok), technikai háttérhez tippek (effektek, hangcuccok), hangszervásárlási tanácsok (Gibson vagy Fender?). Stone Temple Pilots, Audioslave, Soundgarden, Alice In Chains, Pearl Jam, Lenny Kravitz, Johnny Cash, A Perfect Circle, Guns N' Roses, Rolling Stones, Beatles, Dylan, vagy amiket te szeretsz...

Giordano Creative Commons License 2017.09.15 0 0 55219

Köszönöm, arra hajlok, hogy este megcsinálom, szombat reggel összerakom és így 7végén van gitár.

ÜDV JG

Előzmény: florg (55218)
florg Creative Commons License 2017.09.14 0 0 55218

Jó ronda. Ezért szoktam én inkább a Thomannál vásárolni, ha rendelnem kell. Az ilyet ott szó nélkül cserélik, ingyen postával. De ez most mindegy. 

Ezt itthon nem fogják cserélni, és ha messze van a garanciális szerviz, többe kerül a benzin (vagy a posta), mint a hangszer. 

 

Itt rajtad a döntés, hogy nekiállsz-e harcolni, és mondjuk a végén egy csomó idegeskedés után nyersz, vagy tojsz bele.

Palma Fa Expressz megfogja úgy, hogy előbb rohad le a gitár körülötte, mint a ragasztott rész. Kárt nem teszel benne, ez egy rétegelt hátlap, kibír mindent. Elhangolódni meg nem fog, és jó esetben örökké tart.

 

Ha viszont máskor szétesik máshol, ahol esetleg nem tudod megjavítani, a garancia ugrott, mert bele van piszkálva. 

 

Előzmény: Giordano (55217)
Giordano Creative Commons License 2017.09.14 0 0 55217

Üdvözletem a Hölgyeknek és Uraknak!

Elnézést, hogy csak úgy meugrok ide, majd megyek is, de sürgős tanácsra lenne szükségem.

Úgy alakult, hogy 10 éves lányomnak, aki már egy ideje zongorázni tanul, rendeltem egy gitárt. Akusztikus gitárt, mert annak a hangja tetszik neki. Hogy miért, azt hosszú lenne leírjam és nem is akarok vele untatni senkit. Azért rendeltem neten, mert a kedvenc helyi boltban sokkal később hozták volna. Expressz gyorsan megjött, viszont sajnos sérülten érkezett. A tipus Cort AD810, fekete. Észre sem vettük percekig, amíg csak ülve megpengettük, de amint a pántot feltettem, feltűnt egy szörnyű recsegő hang. Ha nagyon kicsit is megnyomom a hátát, recseg.

Belenézve láttam, hogy egy belső merevítés jött fel félig és az kacol a belső oldalán.

Próbáltam képet feltenni, de azt meg az index fórummotor nem engedni (nem az én napom :-).

Ide tettem fel képeket és egy videót : https://mega.nz/#F!55pRxAhb!k3gx5JxP5h8GdPQEdnu-rg

 

Persze, az első gondolatom volt, hogy vissza kell küldeni, de az is felmerült bennem, hogy :

- húrokat leveszem,

- fecskendővel benyomok farahasztót a merevítő alá,

- leszorítom,

- letörlöm a kinyomott ragasztó felesleget

- hagyom egy éjszakán át száradni, majd húrok fel.

 

A javítás mellett szól, hogy a dolog sürgős. Most dúl a szerelem, ha hetekre elküldöm valahova, nagyon nem jó. Ráadásul sokkal egyszerűbb, mint postázgatni, arról nem is beszélve, hogy vinni meg 270km-t kellene a boltba. Többe kerülne mint a gitár értéke. Ezt még az is tetézi, hogy a bolt gyakorlatilag le akar rázni azzal, vigyem én szervizbe. Mondtam, hogy így érkezett, de akkor is, ők is vihetik akár, de az több idő, jobb lenne, ha intézném, megadják a címet. Cserét felejtsem el, nekik a forgalmazó nem engedi. Mondom nem érdekel mit enged a forgalmazó, jogszabályoknak akkor is meg kell felelniük. Nem és kész. Mondom akkor elállok a vásárlástól. Még az is bekavarhat, hogy a matricát sajnos levettük róla.

Plusz probléma, hogy nincs sehol ez a tipus raktáron és ugye csak ez, csak fekete és semmi más :-)

 

Most nagyon hamar el kell döntenem, hogy ragasszak, vagy visszaküldjem és megvegyem máshol. Ha ez nem hangszer lenne, azonnal ragasztanám, abban magabiztos vagyok, hogy erősen meg tudom ragasztani, de nem tudom, hogy mennyire hangolom esetleg el a gitártestet egy más ragasztással mint amivel a többi eleme ragasztva van, stb.

 

Plíz írjátok meg mi a véleményetek,

Kösz,

ÜDV JG

godofthetemple Creative Commons License 2017.08.08 0 0 55216

Gitároktatás Budapesten, a IX. kerület környékén (Kálvin, Boráros és környéke, vagy megbeszélés szerint a Budafoki úton)

 

06 30 84 664 77, keresd bátran Balázst!

 

Hívj bátran, ha szeretnéd megtanulni kedvenced dalait. Stresszmentes gyakorlat és egyszerű elmélet, dalokon keresztül. Riffek, lickek, szólók. Akusztikus és elektromos gitáron. Improvizáció (hogyan szólózz hangnemben), kreativitás (dalírás), a zene öröme (játékok), technikai háttérhez tippek (effektek, hangcuccok), hangszervásárlási tanácsok (Gibson vagy Fender?). Stone Temple Pilots, Audioslave, Soundgarden, Alice In Chains, Pearl Jam, Lenny Kravitz, Johnny Cash, A Perfect Circle, Guns N' Roses, Rolling Stones, Beatles, Dylan, vagy amiket te szeretsz... 

 

landmine Creative Commons License 2017.08.01 0 0 55215

Sziasztok,

egy kis instru gitáros musica:

http://landmine.uw.hu/index.php?p=imagined

godofthetemple Creative Commons License 2017.07.25 0 0 55214

Emberközeli zeneelmélet, ritmus és pengetési gyakorlatok, akkordozás, szólózás alapjai kezdőknek és haladóknak. Kortárs poptól kezdve (The Black Eyed Peas, Miley Cyrus, Beyoncé, One Direction, Avril Lavigne, Iggy Azalea, Pink,  stb), klasszikus popon (The Bangles, SEAL, Michael Jackson, Marvalettes, Temptation, Hungária, Neoton, Abba), régi magyarokon (Bikini, Illés, Tankcsapda, Kispál, Rúzsa Magdi, LGT, Cseh Tamás, Hiperkarma, Quimby, stb) és régi külföldi rockon (Beatles, Rolling Stones, Elvis, Black Sabbath, AC/DC, Bon Jovi, stb) át kortárs rockzenekarokig (Pearl Jam, Mcfly, Guns N' Roses, Metallica, Rage Against The Machine, Ed Sheeran, Queens of the Stone Age, The Black keys, White Stripes, stb) majdnem bármilyen dalt szívesen tanítok. Gitáron és basszusgitáron egyaránt.

Igény szerint házhoz megyek, de a XI. kerületi otthonomban (Fehérvári út eleje, Allee-nál) fogadok is tanítványokat.

Email: andrastoroczkay@gmail.com
Tel.: 06-30-329-0991

dezsoKE Creative Commons License 2016.09.26 0 0 55213

Sziasztok!

 

Velemenyt es/vagy tanacsot szeretnek kerni. Jelenleg Line6 POD 2.0-t hasznalok foleg fejhallgatoval, neha a szamitogep 5.1-es hangfalaival. Sokat nem varazsolok vele. Clean es (valamelyik) drive-os hang, idonkent compressor-ral. Nemreg egy gitarboltban hallottam egy csoves kombot, aminek ket bemenete volt, 1 es 15 W. Jol szolt. Szerintetek erdemes egy ilyenre valtani mondjuk egy kompresszorpedallal? Eleg az a gain, amit egy ilyen kombo ad? Nagyon nincs tapasztalatom analogban, es a kerdes inkabb elmeleti a koltsegek miatt.

 

Esetleg kotseghatekony javaslatok tipusra a fenti parameterekkel?

J-T-Guitar Creative Commons License 2016.08.04 0 0 55212

Örülök, hogy tetszett, köszönöm szépen hogy meghallgattad!  :)

Előzmény: dezsoKE (55211)
dezsoKE Creative Commons License 2016.08.04 0 0 55211

Huha, nagyon jo volt meghallgatni, koszi szepen.

Előzmény: J-T-Guitar (55210)
J-T-Guitar Creative Commons License 2016.08.04 0 1 55210




Megjelent az első rész a sorozatból, itt végighallgatható a Tavasz.

J-T-Guitar Creative Commons License 2016.01.26 0 0 55209

Köszönöm Greeny* nevében is!

 

------------------------------

*a gitár

Előzmény: dezsoKE (55208)
dezsoKE Creative Commons License 2016.01.26 0 0 55208

Hu, tok jo. Szep a gitar is.

Előzmény: J-T-Guitar (55207)
J-T-Guitar Creative Commons License 2016.01.26 0 0 55207

Egy dallam-kitalálós játékra hívok mindenkit: három nagyon ismert klasszikus dallamot megtanultam visszafelé játszva. Felismeritek ezeket a dallamokat? 

 

A videó második felében a megfejtések is megtekinthetők.

 

 

mutantattila Creative Commons License 2016.01.17 0 0 55206

Sziasztok!
KORG AX10G multieffekt magyar nyelvű manuált keresek. Esetleg egy link vagy egy csatolmány formájában az emilemre. ( maniactattookukacgmail.com ) Köszönöm előre is a segítséget.

l.csaszar Creative Commons License 2016.01.03 0 0 55205

Sziasztok!

 

Eladom AXL T-15R gitárkombómat, ára 20 ezer Ft. Érdeklődni privátban.

 

Üdv

dezsoKE Creative Commons License 2015.12.11 0 0 55204

Koszi szepen. Nehanyrol tudom, micsoda, a tobbit kikeresgelem.

Tervezek majd elmondani egy hangszerboltba (gitarboltba), ahol ezeket at lehet beszelni ugy, hogy kozben nem akarjak eladni nekem a fel boltot agressziven (ilyenben mar voltam), ert is hozza az elado (sajnos nem mindenutt), ram szanja az idot, es vagy o mutatja meg, vagy esetleg en is kalimpalhatok valamit (ket eve nyustolok akusztikus gitart, piciket tudok jatszani ezt-azt). Tudtok ajanlani Bp-en ilyen boltot?

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (55203)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2015.12.10 -1 0 55203

dehogynem számít, az effekt az a meglévő hangot módosítja. ha fos a bejövő hang, akkor fos lesz a kimenet is. ennek első körben utánanézhetnél: az alapvető effektek a torzítók (overdrive, torzító, fuzz), dinamikabaszkurátorok (sustain, compressor, booster), a szűrők (eq, wah), modulátorok (kórus, flanger, phaser, vibrato), zengetők (delay, reverb), meg vannak a mindenféle űreffektek, de azokat hagyjuk elsőre. alapvetően egyes torzítók, dinamikátorok és szűrők fontosak a sound kialakításában, a többi csak csilivili, és használatuk nélkül is teljes életet lehet élni. minimálszet szerintem egy jó torzító, eq és booster, ehhez hozzá lehet tenni mondjuk egy chorust és egy wah-pedált, ez már túl sok is.

 

ami csak a hangmagasságot figyeli, majd kiad egy tetszőleges hangot, az az un. midi-gitár, de az teljesen más műfaj. vannak olyan egységek, amelyeket bele kell műteni a gitárba, vannak rászerelhető pickupok + fejegység, de ezek nem elterjedt megoldások. itt van egy pl: https://youtu.be/l4jIbLYE3gQ?t=228

Előzmény: dezsoKE (55202)
dezsoKE Creative Commons License 2015.12.09 0 0 55202

Multieffekttel kapcsolatban merult fel bennem: itt ugye nem annyira szamit a gitar minosege? A bemenet igazabol csak a hang magassagat nezi, vagy arnyaltabb ennel a helyzet?

Előzmény: Törölt nick (55200)
dezsoKE Creative Commons License 2015.11.16 0 0 55201

Koszi, ez a Line6 szimpatikus. Remelem, lesz jo vetel tavasszal.

Előzmény: Törölt nick (55200)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.13 0 0 55200

http://gsfanatic.com/hu/hirdetes/296393/elado-line6-multieffekt-processzor

 

vagy van egy pocket pod 15-ért a jófogáson, az is sokkal jobb lesz, mint az a behringer pedál. már csak azért is, mert mindkettőn van fejhallgató kimenet.

Előzmény: dezsoKE (55199)
dezsoKE Creative Commons License 2015.11.13 0 0 55199

Koszonom mindkettotoknek, megnezem a Line6-et, mert mas is ajanlotta mar. Azt hittem, olcsobban is lehet...

Előzmény: florg (55198)
florg Creative Commons License 2015.11.12 0 0 55198

Ja, most néztem, hogy az egy sima taposós cucc. Az tényleg nem jó. A Line6 valóban lehet jó választás. A POD-ot nyúlta le  Behringer, csak nem sikerült.

Előzmény: Törölt nick (55197)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.11 0 0 55197

kimondottan jó választás, feltéve, hogy nem zavar, hogy nincs is rajta fejhallgató kimenet. :) felejtsd el.

 

szerintem a line6 kínálatát nézd meg. a pod sorozatot kifejezetten otthoni gyakorlásra, felvételek készítésére találták ki, szerintem ezekben vannak a legjobb erősítő szimulációk az olcsóbb multik között, és általában kulturált a fejhallgató kimenetük is.

Előzmény: dezsoKE (55195)
florg Creative Commons License 2015.11.11 0 0 55196

Inkább valami Zoom, vagy Korg, Digitech, ilyesmi az olcsóbbak közül. A Behringer elég jó effekteket is képes gyártani, de multiban nem nagy tigrisek. 

Előzmény: dezsoKE (55195)
dezsoKE Creative Commons License 2015.11.11 0 0 55195

Valami koltseghatekonyat, mint pl. Behringer FX 600 DIGITAL MULTI-FX.

Előzmény: Törölt nick (55194)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.10 0 0 55194

típus kérdése. melyiket nézted ki? 

Előzmény: dezsoKE (55193)
dezsoKE Creative Commons License 2015.11.10 0 0 55193

Sziasztok! Mi a velemenyetek a multieffekt kutyukrol? Ha jol ertem, akkor ezek digitalis, de hardveres cuccok kesleltetes nelkul, es szamitogep sem kell hozza. Meghajthatnak fulest vagy hangszorot/hangfalat. Ha foleg fulessel nyomnam, nem ez a legjobb valasztas? Eleg lenne zengeto meg crunch effekt igy elso korben. Egesz olcson is latok ilyeneket meg ujonnan is.

moomin_ Creative Commons License 2015.11.07 0 0 55192

Köszönöm a tippet!

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.07 0 0 55191

Balkezesben nálunk sajnos alig van valami, pláne nem fehér színű, LP formájú, pláne nem ennyiért. Ha nem ragaszkodsz a fehér színhez, akkor Harley Benton van a Thomann-nál LP alakúból ebben az árban.

Előzmény: moomin_ (55190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!