Keresés

Részletes keresés

Káposzta Creative Commons License 1999.12.17 0 0 22
De az éjszakai tarifa Lononban is jóval drágább mint a nappali.
Egyéként a Bp-i tömegközlekedés szvsz sokkal színvonalasabb mint a Londoni és ötöd annyiba kerül.
Előzmény: stika (21)
stika Creative Commons License 1999.12.17 0 0 21
Londonban sokat buszoztam, a szállásomtól a belvárosig 80 penny volt a jegy. Egyszer bementem vasárnap, mondom a kalauznak, hogy 80 penny. Erre monja, hogy 40. Én megint, hogy 80, ő meg hogy 40. Ebben maradtunk, de nem értettem a dolgot, megkérdeztem a háziasszonyomat. Elmagyarázta, hogy vasárnap ritkábban járnak a buszok, ezért kerül felébe a jegy. Igy képzelem én a korrekt, civilizált viselkedést: azért fizetsz, amit kapsz. A BKV pont ellenkezőleg viselkedik.
(Off: jubillálok, ez az 500. beírásom)
SigmundFraud Creative Commons License 1999.12.17 0 0 20
Ez az éjszakai jegyezés tényleg NAGYON felbosszantott.
Egy hazamenetel általában minimum 1 átszállás, tehát 4×90 Ft.
A hírekben olyasmit mondtak, hogy gyakrabban lesz ellenőrzés, és hogy akár három ellenőr is felszállhat egyszerre.
Nagyon megijedtem...
Vajon milyen esélyekkel indulnak az ellenőrök egy 120%-os kihasználtságú, többnyire részeg fiatalokkal és hajléktalanokkal teli buszon. Hát, nem lennék a helyükben.
Egyébként nem fogja megérni jegyet venni.
Ha a büntetés 1200 marad, jobban megéri arra játszani, hogy nem tudnak megfogni. Ha hatszor utazom ingyen, és a csak a hetedikre kapnak el gorillaméretű ellenőrök, már spóroltam egy utazásnyit.
A taxi lassan versenyképesebb lesz, ha többen megyünk egy irányba. Olcsóbb is lesz, nem csak gyorsabb meg kényelmesebb.

A bkv ha pénzhez akar jutni, állítson mindig ellenőröket a metróhoz, és ne a kismamákat terrorizálják, meg a diákokat, hanem hajtsák be a kissé lebarnult zsebes társulaton a büntetést, merthogy hozzájuk nem mernek szólni, félnek az ellenőrök, hogy átvágják helyben a torkukat.
Ha meg kimegy a csekk, akkor sem lehet a gyesből behajtani.

konor_ Creative Commons License 1999.12.17 0 0 19
Ez tok jo!
Igy nem egy, hanem ket jegyet sporolhatunk! :)
nyman Creative Commons License 1999.12.17 0 0 18
spec. en valoszinu, ha ra vagyok szorulva,:) meg mindig olcsobb mint a taxi, barha vagytok elegen nem biztos. De nem olcsobb a berlet? Meg tudom erteni a felhaborodasod
Az osszehasonlitast csak azert irtam le mert mas is hasonlitott. Nincs mindenutt monopol helyzetben, de ez nem azt jelenti, hogy ket 64-es busz jar, kulonbozo tarifakkal. De altalanossagban, abszolut arak, mennyit kell dolgozni egy buszjegyert stb. Bp-nem all rossz szinten. Ez a velemenyem. De eszt tobben montak mar a masik topikban
A masik koz(ro)hely, hogy kozvetve, de neked kell megfizetni a bliccelo utasokat is. Ez csak hozzaallas kerdese.
Ja azt kifelejtettem, hogy ezzel a jegyel itt attudsz szalni masik buszra 1 oran belul. De a BKV-nal hianyzik az infrastruktura. A buntetes itt 600 kr (18e Ft), mig a bekavenal 1200(?). Ez is aranytalan.
Bocs, majd leirom, hogy viszont ezzel a privatizalassal, del-afrika nagyvarosaiban a maffia milyen elonyokhoz jutott. Az emberek meg szivnak, vagy kocsival mennek.
Előzmény: AbaTToiR (17)
AbaTToiR Creative Commons License 1999.12.17 0 0 17
Nem tudom miért kell mindig összehasonlítgatni. Ha jól tudom nem mindenhol van pl. monopólhelyzetben a közlekedési társaság. Ott ha drága, választasz másikat, vagy a taxi se drága ennyire. De biztos, hogy gyalog hazamenni se veszélyes, mint itt. A BKV eme lépésének szerintem még lesz visszhangja. Mindenesetre kiváncsi vagyok, hogy ki fog kiadni egy utazásért az éjszakában egy vonalon 190 Ft-ot... Én meg ha megyek valahova, akkor az minimum 3 éjszakai járat... hát köszönöm

-ab

Előzmény: nyman (13)
nyman Creative Commons License 1999.12.17 0 0 16
Hat rokton tokon szurom magam. Ennyiszer javitani. A berlet az atruhazhato, nem az az ellenor :) az inkabb megruhazhato
Előzmény: nyman (13)
nyman Creative Commons License 1999.12.17 0 0 15
Asszem azert volt mar szo mas BKV-s topikban, hogy relative jo szolgaltatast, ennyire olcson nem tud felmutatni egyik orszak sem. Ukrajnaba akkor jottek a buszok, ha reggel kaptak penzt benzire. Ha csak delig volt eleg, akkor megalt a tomegkozlekedes. Azert, amikor ezeket a dolgokat igyexunk osszehasonlitani (Volan, Mav, stb), akkor celszeru leirni a NYEU-i tapasztalatokhoz az arakat. Az hogy a gazdasag nem a helyzet magaslatan all, nem a BKV tehet, de ez mar OFF
nyman Creative Commons License 1999.12.17 0 0 14
Bocs 1 kr az 30 Ft es nem 39, elcsesztem, de a szamolas jo.
Előzmény: nyman (13)
nyman Creative Commons License 1999.12.17 0 0 13
Na asszem, nem leszek nepszeru ezzel a hozzaszolasommal, de a legnagyobb problemat a hozzaallasban, illetve a mentalitasban latom.
Ugyan a szolgaltatas szinvonalat nem lehet osszehasonlitani, de pl Goteborgban 1 db buszjegy 16 kr a sofornel 10, ha elore megveszed a kedvezmenyes kartyat. Az ejszakai jaratokon duplazodnak az arak.1 kr=39 Ft, tehat kb 960 Ft 1 db jegy. A buszok es azok karbatartasa, nem hinnem, hogy ennyivel tobbe kerulne. A munkaero ugyan dragabb.
A havi berled, diakoknak is kb 12e HUF-nek megfelelo osszeg. Azert ennyivel nem keresnek tobbet az emberek. Az ellenor egy foglalkozas. Lehet nem a legnepszerubb, de ezt is kell valakinek csinalni. Sajna Mo-n divatszidni oket, de lehet, hogy mashol ez furcsanak tunik. Igaz ez atruhazhato.
division by zero Creative Commons License 1999.12.17 0 0 12
nekem aztán tök mindegy, az én lakóhelyemet úgyis messzire kerüli minden éjjeli járat, a gyaloglás talán megmarad ingyennek...
CyberGreg Creative Commons License 1999.12.17 0 0 11
Szőőőrnyűűű!
Nyugaton (D,F stb) olyan villamosok járnak fel-alá, hogy eldobod az agyad. Csupaüveg, gyors, hipermodern, kényelmes, dizájnos. Nálunk meg egyre romlik minden, havonta szűnik meg járat. És még drágább is lesz. Reménytelen!
Carpy Creative Commons License 1999.12.17 0 0 10
Jogosnak tartom az ejszakai kozlekedes dragitasat, de nem ennyire es ilyen butan.
Előzmény: lomex (9)
lomex Creative Commons License 1999.12.17 0 0 9
Az ellenorokre en is kivancsi leszek. Nemreg a szemem lattara rugdostak le a buszrol egy melynovesut, aki nem atallotta elkerni a jegyet nehany sracnak. Mindez nappal tortent. Ejszaka, befolyasolva ennek csak no a valoszinusege...a 2 jegy valtasanak meg csokken.
Jo kis bulik lesznek ebbol:)
Lajoska Creative Commons License 1999.12.16 0 0 8
"Január 1-től, ha éjszaka utazol nem elég 1 jegy a BKV-nak"

Nem neki nem elég hanem demszky úrfinak.
eleddig 100%-ig volt felelős a bkv tönkretételéért, most jó ütemben áll mögé a kormány is. Úgyhogy ne a bkv-t szidjátok, az nem sokról tehet. A jegyárakat, meg az efféle vicces akciókat a közgyűlés szavazza meg, ergo ha mondjuk holnaptól 1 ft lenne egy jegy azért sem a bkv-t kellene dícsérni.
Ja, majd ha egyszer megépül a metró, ott majd 1000 ft-os jegy kell, de csak óránként fog járni.

Lajoska

Előzmény: AbaTToiR (-)
John Zero Creative Commons License 1999.12.16 0 0 7
"A BKV éjszakai járatain a jövőben mindenkinek két jegyet kell kezelnie, mivel a késői órákban az utazási bérletek sem érvényesek. "

Bekaphatjak...
Eddig mindig berletem volt, es a jovoben is veszek majd (bar ezen lassan mar kezdek gondolkozni), de ez pofatlansag.

Nem gondoljak komolyan, hogy ejjel a berlet MELLE jegyet fogok venni, raadasul kettot?

Azt hiszem, hogy hivhatnak majd rendort (ejjel vicces lesz), akit en meg nem leszek koteles megvarni ;)

Előzmény: AbaTToiR (5)
Konyak Creative Commons License 1999.12.16 0 0 6
Sajnos nekem meg kell vennem a drága bérletet, hiszen minden nap oda-vissza busszal járok dolgozni, és utálok izgulni, bunkó ellenőrökkel vitatkozni. Különben is, milyen lelkivilág kell ahhoz, hogy valaki ellenőrnek menjen?! Brrrrrr
AbaTToiR Creative Commons License 1999.12.16 0 0 5
Én eddig se vettem jegyet, mert a szolgáltatás árát nem láttam arányban a minőségével. Most hogy kétszer annyit (sőt, több, mivel a jegy is 95 lesz) kéne, pláne nem fogok.

Amúgy kivonat:

A vonaljegyek 90 helyett 95 forintba, a havi bérletek 3.400 helyett 3.600
forintba, a tanuló- és nyugdíjasbérletek 1.100 helyett 1.165 forintba
kerülnek a következő évben.

A BKV éjszakai járatain a jövőben mindenkinek két jegyet kell kezelnie,
mivel a késői órákban az utazási bérletek sem érvényesek.

collateral_damage Creative Commons License 1999.12.16 0 0 4
Éjszakai ellenőrök eddig is voltak. Büntettek is. Egyszer viszont az éjszakai 173-ason volt szerencsém találkozni eggyel (23.45-kor), sokáig vitatkoztunk, végül elengedett. A poén: rajtam kívül csak 7-8 BKV-sofőr volt a buszon - hazafelé mentek -, és iszonyatosan csesztették az ellenőrcsajt :)
collateral_damage Creative Commons License 1999.12.16 0 0 3
Újra elkezdek bliccelni!
Ez már több a soknál! Ráadásul még több járatot ritkítanak/szüntetnek meg majd, mint eddig...
Csak 1 kérdés: ha dec.30-án veszek 30 napos bérletet, akkor a szerződési feltételek szerint ("érvényes a BKV Rt. járatain a közig. határon belül") éjjel is utazhatok vele, nem?
realdoko Creative Commons License 1999.12.16 0 0 2
Megnézem én azt, amikor egy fiatalokkal dugig telitömött éjjeli buszban egy nyomorult ellenőr próbál majd egyben maradni.
Stanlex Creative Commons License 1999.12.16 0 0 1
És lesznek specializált éjszakai jegyellenőrők? Vagy maga Demszky jön ellenőrizni a jegyeket?
Konyak Creative Commons License 1999.12.16 0 0 0
Persze a legszebb az egészben, hogyha rászorulsz az éjszakai buszra, általában nem vagy előre felkészülve buszjegy-tartalékokkal. És persze jegypénztár égen-földön nincs nyitva ilyenkor. Úgyhogy még a legnagyobb jóindulattal sem jutsz jegyhez. Egyhez sem. :-(
AbaTToiR Creative Commons License 1999.12.16 0 0 topiknyitó
Január 1-től, ha éjszaka utazol nem elég 1 jegy a BKV-nak. De nem ám. Kettőt lyukasszál. Ha van bérleted, akkor -egye fene- elég egyet lyukasztani plusszban. Hát nem aranyosak? Egy menet 200 Ft. Mi csak szopjunk, vagy üljünk otthon éjszaka. Még szerencse hogy alig van olyan aki ilyenkor jár dolgozni, vagy nem szeret pl. elmenni szórakozni.

Fogadjuk meg, hogy senki nem fog 2 jegyet lyukasztani... Én biztos nem.

-ab

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!