Keresés

Részletes keresés

harpokratesz Creative Commons License 2007.04.01 0 0 1112
igen, úgy néz ki ez már teljes lista.
Előzmény: MacFly (1111)
MacFly Creative Commons License 2007.03.31 0 0 1111
tegnap még 10 egynéhány film volt fent, de most már talán a teljes lista fent van. Időpontok még nincsenek.
Előzmény: harpokratesz (1110)
harpokratesz Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1110

az új honlap: http://www.titanicfilmfest.hu/2007/news/

 

program csak részben...

Előzmény: harpokratesz (1109)
harpokratesz Creative Commons License 2007.03.22 0 0 1109

közeleg...

 

http://www.titanicfilmfest.hu/2006/

 

program még nincs egyelőre, remélem jövő héten már lesz.

h3o Creative Commons License 2006.04.10 0 0 1108
A filmről meg készségről, félkészségről, Bahtyinról tegnap olvastam egy cikket: http://www.kinokultura.com/reviews/R10-05chetyre-1.html
Előzmény: Törölt nick (1103)
Cooper ügynök Creative Commons License 2006.04.10 0 0 1107
A Magnólia jól indul (miazhogy!), de nekem sok (túmacs) lesz a végére, az összeszorított foggal való drámázás helyett az elegáns könnyedség és a humor nekem szimpatikusabb. Ebben a vonatkozásban hasonlítottam őket össze.
Előzmény: Törölt nick (1099)
Cooper ügynök Creative Commons License 2006.04.10 0 0 1106
Listáznék:

1. A bosszú asszonya
2. Te meg én és minden ismerősünk
3. Páva
4. Közeli idegenek
5. A gyermek
6. Adam és Paul
7. Holtak könyve
8. Kilenc sárkány
9. Csillagos délidő
10. Zombinővér
11. Kedves Wendy
12. Zúzmarás
13. Huligánok
14. Viszlát
15. 4
16. Honey Baby









Cooper ügynök Creative Commons License 2006.04.10 0 0 1105
Kilenc sárkány

Ritkán látok Indonéz filmeket, úgyhogy már ezért érdemes volt megnézni, nagyon jól válogatta ki a rendező a helyszíneket, izgalmas a képi világ. A sztori egyszerű: bérgyilkos barátunk lelövi a haversrácot és ettől jó útra tér(ne), de izibe. Sajnos belegyalogol a film az érzelgősség csapdájába, de látszik a jószándék, úgyhogy spongyát rá.

10/6


Páva

Majdnem tökéletes, hibátlanul szövögeti az író és a rendező a történetet, a lány és Fatty epizódjai hibátlanok, ehhez képest a 3. testvérrel foglalkozó részek gyengébbek egy kicsivel, és a filmnek se ártott volna egy frappánsabb, kevésbé elnyújtott befejezés. (Lehet, hogy ezek az aránytalanságok amiatt vannak, hogy eredetileg 220 perces volt a film?) Ezt leszámítva ritka szép, sallangmentes filmről van szó. Kedvenc jelenetem az, ahol Fatty mutogatja az anyának, hogy melyik lányt nézte ki magának. Nem vagyok különösebben szentimentális alkat, de az egy nagyon-nagyon-nagyon megható képsor (és persze vicces is), anélkül, hogy egy milligramm giccs lenne benne.

10/9

HEAVEN Creative Commons License 2006.04.10 0 0 1104
A tea íze - szürreális ázsiai mese, kicsit túl hosszú, de aranyos, főleg a két gyerekszereplő miatt, mindenki meg van kattanva benne, de még a határvonalon innen, természetképek meseszépek, és nincs elkapkodva semmi 10/6

Holdkór - baromira aberrált képi világ, minden tele vonagló nyershússal, pfuj, gyomor kell hozzá, a mese teljesen eccerű vonalvezetésű, újat nem mond, elég hatásvadász is, a vége kiábrándító, de az a durva, hogy mégis életszerű 10/5

Daniel Johnston találkozása az ördöggel - dokumentumfilm, egy itthon alig ismert arc élettörténete, olyan sok rockzenetörténeti részlettel, hogy ezek miatt kihagyhatatlan, emellett baromira szórakoztatóak a megszállott D. J.-ról szóló legendák, ha eltekintünk attól, hogy egy beteg ember művelte ezeket..... 10/7

Punk: Attitűd - a címmel ellentétben nem a viselkedésforma, az outsider, polgárpukkasztó magatartás miértjeit boncolgatja; egy egyszerű kronológiai áttekintés a punkról, annak sem épp teljes, és kérdéses, hogy mit keres a Blondie a filmben, a Joy Division pedig miért nem kap nagyobb teret, dehát....a rendező szelektált és megállt egy szinten...erősen szubjektív a merítés, akiket ő ismert korábbról azoknak szentel több időt, nagyon értékes film, zenetörténeti adalékok miatt szintén megkerülhetetlen 10/8
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.10 0 0 1103
a kutya, mint az ember legjobb barátja, aki ergo ugyanolyan arctalan, névtelen és félkész, mint maguk az emberek a film szerint, meg a babák. tény h nincsenek az égig magasztalva a dögök, sőt... anti-Don Quijote-k anti-Sancho Panzái, semmivel sem jobbak semmivel sem többek. pontosan azért vártam h a hentes vagy milyen fickó szálát jobban bontsa az Ilja ember ki, mert abban lehetett volna tényleg építeni erre a kutya-ember ember-kutya motívumra...(az ember-baba, meg az ember-disznó - öregasszonyok zabálós jelenete: az vagy amit megeszel-tematika, ezt még a malacoknak odadobott disznófej is betámasztotta hátulról klasszul- motívum szépen kigyütt) így nekem is túlságosan indokolatlanul sok volt, túl nagy volt a hangsúly az egész ebcirkuszon. meg most lehetne még belemagyarázni hatszázcsillió dolgot csak minek, sztem már ez is túl erőltetett amit most írtam,. :)
Előzmény: h3o (1101)
cyanne Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1102

4

tehetséges, bár kissé önnön fényébe fúlt rendező; néhány feledhetetlen arc; kicsit széteső sztori, de legalább van rajta mit bogozni. igenigen vitatható végeredmény, de vhogy mégse bánom, h megnéztem.

kutyákat én se értem.

a tolmács tényleg égés volt.

7/10

 

egy kis rizs

ha művészi eszköz volt, h a színészek sokszor csak orrtól lefelé látszottak, akkor nem kellett volna.

attól, h vmi minimalista, még lehet szar.

2/10

 

bosszú asszonya

szép képek, szép zene, jó sztori nem a legjobban elmesélve, oldboyhoz nem fogható sajnos.

7/10

h3o Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1101

Még a 4-gyel kapcsolatban: ha megnézitek az előzetest(http://www.thecopro.de/trailers/4.mov), akkor látni, hogy elég erősen a klónozós szál valóságosságára utal, már-már szájbarág. (Ha valakinek nem futna a tréler: zongorahangoló sztorizik-->nénikék őrjöngenek-->csaj bandukol a falu felé, alatta a zongorahangoló szövege: a falutól négy kilométerre voltak az első inkubátorok.

 

Persze, ez a sejtés rögtön a film után is megvolt bennem, hiszen a címe mégiscsak Négy, amely szám ugye a klón-történet középpontjában áll (a ,,zongorahangoló'' pedig sejti, hogy el fogják kapni, mondja is a kurvának, hogy holnap már túl késő lesz, így érthető a szívkiöntés). Aztán ott a genetika-vonal felvillantása a gömb alakú malacokkal is, és a klónozás eredeti szentségtörése is megismétlődik, miután megpróbálnak az eredetileg hangsúlyozottan egyedi bábok minta alapján történő tömeggyártására ráállni (amiért a fiú halállal bűnhődik).

 

Lehet, hogy ez triviális de nekem csak most, az előzetes után esett le, és így kicsit jobban is tetszik. Sőt, ez így annyira passzol, hogy már a film többi részéről is feltételezem a megfejthetőséget, de a kutya-motívummal nem bírtam. Biztos lényeges elem, hiszen a kutyákkal kezdődik a film, a bárban a kutya-elütésekről beszélgetnek, kutyaszobor van a hentes lakásában, és a hentes csapja a földhöz üzletfelét, amikor az belerúg egy kutyába, nem beszélve a balesetéről a végén, amit a kutya kikerülése okoz.

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1100
OFF

sorry még vmi eszembe jutot aztán most már eltűnök. még1fontos kül July meg Anderson között. Magnolia: a cél: bemutatni, h nem lehet minden véletlenek sorozata. ezt többször mondja is a narrátor. "nem, kérem szépen, ez már nem lehet véletlen." a Magnolia a sorsszerűségről vagy annak nemlétéről mesél, kapcsokról, kapcsokról, rengeteg, apró, pici, láthatatlanul feszülő szálról. July NEM megy rá így ebben a formában erre a kérdésre. fűz kapcsokat, kreál láncokat, van egy-két véletlen találkozás. de nem kérdez rá az egészre, nem boncolgatja, nem lesz tézisből meg antitézisből szintézis. szépen, bohém és igen nőies és kedves módon ábrázol. festeget. sok rózsaszínnel és kedves kékkel. PTA meg ábrázol ÉS analizál. barkácsol és csavarozgat. de..lehet h ez most egy emeletes nagy baromság. ahány ember annyi megközelítés. :)

ON
Előzmény: Törölt nick (1099)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1099
öö.. az este nyolc harmicas utánira gondolol? az roppant érdekes volt. mert még ha értelmes dolgokat kérdeztek volna ...de..áhh...ültem és fogtam a fejem.

A 4 meg...most köpjetek le... bár azt mondom, leszögezem, én lenni vala laikus, a filmesztéta mint olyan, az tőlem Makó Jeruzsálem effektus...de...sztem baromi jó kis film volt, vmilyen szinten. A Greenaway-feeling az elején meg a közepefelé, az idióta elvont szimbolikája, az asszociációk, a színészek (amatőrökkel dolgozott javarészt, és sztem... messze felülmúltak egy-két elvileg "hivatásos" gárdát...most nem akarok megint az überszutyok Prodiddzsire célozni..deigen..), ahogy elkezdte felvezetni a szálakat, a zongorahangoló..aztán a zongorahangoló beszélgetése az akváriumpucolóval... a félkész emberekről akiknek nincs nevük..és aztán arra később K jó összekötő elem volt a sok sok félkész baba. voltak benne szenzációsan szépen megkomponált beállítások, a babákat néha olyan szögből vette, hogy a hátamon futkosott a kettőhuszas istennyila, ... igen, tényleg átment a közepe felé valamilyen bugyután elnyújtott "ejdenagyművészvagyokprezentálomanagynaturalizmustdeúgyhogyközbenkurváraszürrealistavagyok"
részbe, de ebben a nagyon elnyújtott, szarul megkomponált részben is voltak nagyon fontos kis részletek. ültem és átlag húsz percenként jött egy jelenet, amire azt mondtam hogy jaaa,,, értem, erre kellett az a k hosszú felvezetés? nem kellett volna. szépen tovább lehetett volna vinni a húsipari vállalatos faszi meg az apja szálát, meg lehetett volna magyarázni jobban a zongorahangoló elhurcolását.... de alapjáraton rengeteg szép megoldás, érdekes ötlet, és durván erőteljes hatáselem volt a filmben. szóval, sztem, nem lett volna ez olyan rossz. de mondom. a filmek szaxerű megítélése nem az én asztalom, csak sokat jártatom a pofácskámat.

OFF


Cooper ügynök: Magnolia meg Te meg én és... azért..IMHO...nem egészen ugyanaz a tészta. Azt hiszem értem, (pff..nagyképűén) mire gondolsz amikor azt mondod h Miranda July rövidebb filmmel elérte azt amit PTA a 3 órával (sem)... de..nemtom..nagyon elfogult vagyok a Magnoliával. Úgyhogy bevédem. Mindkét filmben van kulcsmondat. Te meg én: Utolsó jelenet, tüneményes kisfiú, pénzérme... WHAT R U DOING? --- JUST PASSING TIME. Na hja. Julynak sztem nincs akkora célja az egésszel mint Andersonnak. Kisváros, bohém mese, kedves jobb sorsra érdemes emberkék, kapcsokra szépen rámegy de tkp. bemutat egy-két epizódot az életükből. a cipőboltos srácon kívül nagy változás nincs...ja..de,,még az öreg bácsinak. Magnolia: BUT IT DID HAPPEN. Hoz az elején egy csomó látszólag nem kapcsolódó szálat és a végén egy félelmetes kötött pulcsit hoz ki a sok sok kósza fonalból, de míg July sima kötéssel dolgozik, PTA minden másodikat ráfordítja, aztán még köt bele frankó szivecskéket, na akkor megint egy sor sima, na akkor az ujja legyen likacsos...de a pulcsi épp ezért frankóbb mint a July lány ruhája. A Magnoliában mindenkivel történik valami fontos. valami lényeges. mindannyian változnak, talán épp a másik hatására, de talán sosem tudják meg. térbeli, időbeli, ok-okozati összefüggések tömkelege, félelmetesen komolyan megkomponált EGÉSZ rendszer. És bár az hogy "SZÉPSÉG" meg mi a szépség, csontig koptatott, ostoba, szar klisé, Anderson kapásból annyi szálon futtatja le a szépséget h az ember csak néz. A szegény homokos kvízkölyök aki protkót akar hogy szeresse a csaposfiú. a bárjelenet. Julianne Moore a patikában amikor üvölt a patikussal, hogy szégyellje magát. Megint Moore, aki az ügyvédjének sírja el, hogy épp most esett bele a férjébe. Cruise jelenete a haldokló férfi ágyánál. Stanley bepisil, és az a párbeszéd Jimmy Gatorral, mielőtt elájulna...sötöbö sötöbö...

Először haragudtam a békaesőért meg az elnyújtott expozícióért...de kellett...az egész így kellett..magnolia ...hátszázezer buznyák nagy, fehér, édes szirom. ha az ember először szagol bele, túl édes. Hát sok..hát minek ennyi... DE... talán érdemes még egyszer kétszer jobban bevizslatni a dögöt. az egzotikus virágokkal ez a szitu. először gelly, aztán vagy végleg megundorodol, vagy teljesen beleszeretsz. Velem az utóbbi lett. pedig, mondom, első megnézés után én is úgy voltam vele h túl hosszú, minek ennyi, mi itt a lényeg, nincs ez szépen összepasszintva... de lehet h nálam csak az vót a baj h még fiatalka voltam. :)



ezer csillió bocsánat a hosszúságért, meg az idióta érthetetlen és szaxxerűtlen és offtopic beröfögésért ígérem ez volt a first and last one out.
Előzmény: h3o (1093)
h3o Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1098

Tavaly volt a Szindbádban egy lengyel animációs összeállítás, én ott láttam. Azt hiszem, az Anifesten is játszották.

 

 

A Te meg én-t, így kisebbségbe szorulva nem kezdem megint ócsárolni, de azt

mondjátok már meg, hogy miért a Donnie Darko zenéje megy benne, egyszercsak. Tudom, hogy a sajátja, ő komponálta, akár húsz filmbe is benyomhatja, csak nem értem. De az első öt perc tényleg jó:)

Előzmény: palakon (1094)
Cooper ügynök Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1097
Play the game

A foci és a háború analógiájára (wtf?!) építő, rövid (18p) kis szösszenet. Viccnek jó.

10/6


Padlón

Jó kis kamasz film, hiteles szereplőkkel és kicsit elcsépelt alapszituációval. A gusztustalan happy endért kár.

10/5


Adam és Paul

Alattomos egy film: röhögünk a két szerencsétlen főszereplőn, mintha egy élőszereplős Beavis és Butthead filmet néznénk, de közben inkább tragikus az egész. A két színész zseniális, úgy játszanak, mintha tényleg be lennének lőve végig.

10/9


Viszlát

Két nagy baja van a filmnek: helyenként leül a sztori (vö.: uncsi), a főszereplő nővel pedig lehetetlen azonosulni, mert szürke, érdektelen és buta.

10/5


Honey Baby

Úgy ültem be a filmre, hogy azt hittem, Aki Kaurismaki rendezte, de akkor se lenne jobb a véleményem, ha tudom előre, hogy ezt a tesója jegyzi. Borzasztóan szar színészekkel előadatott, vérszegény, sablonos road-movie, amin semmilyen mitológiai háttér nem segít. Az RTL-Klub vasárnap délelőtti műsorsávján és nem a Titanicon van a helye.

10/3


Te meg én és minden ismerősünk

Kb. ilyen filmet csinálna Solondz mester, ha nőnek születik és a dráma helyett inkább a humorra gyúr. Ebben a kilencven percben minden benne van, amit PTA-nak a Magnóliával csak 180 percben sikerült (?) elmondania, ez viszont legalább szórakoztató is. Ja: és ez egy elsőfilm. Kis adalék: a rendező játssza a kattant neo-hippi nőt és a valóságban is pont ilyen video installációkat csinál. Én aszondom: egészségére, amíg ilyen filmeket dob össze.

10/9


The Prodigy

Lentebb már valaki megmondta a frankót.

10/4


A Bosszú asszonya

Már korábban láttam (2x is):

10/9


Holtak könyve

Szép és ügyes, a fonalat ugyan néhányszor elvesztettem, de a végére összeállt a kép. Több ilyet kéne bemutatni és forgalmazni.

10/8


Zúzmarás

Jók a trükkök, van pár kellemesen morbid poén, de se nem elég véres, se nem elég vicces. Nézhető.

10/6
Olórin Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1096
A fos 4 nyerte a fesztivál díját. Nem hiszem el, ez egészen szánalmas. VAlaki jöjjön már, akinek tetszett a film (ha van ilyen), és magyarázza el nekem, hogy mi az a hatalmas művészet abban a hulladékban, amit az én primitív elmém nem tudott dekódolni!
Bojlertestű nő Creative Commons License 2006.04.09 0 0 1095

Melquiades Estrada három temetése

Tommy Lee Jones, mi kellhet még?

10/9,5

 

Páva

Ha vannak öngyilkos gondolataid, és penge is a közeledben, nem ez a te filmed.

Mivel se ilyen szándékom, se ilyen eszközeim nincsenek...így:

10/10

 

Te meg én és minden ismerősünk

Vidám, szórakoztató, kellemes film.

(A közönségszavazatok alapján ez lett az első)

10/9,5

 

Halálos szívdobbanás

10/8

 

 

 

palakon Creative Commons License 2006.04.08 0 0 1094
Vértea és vörös madzag
10/9
Aranyos, vicces, nagyon szórakoztató és egyedi volt.

Hanyatló művészet
10/10

Ezt egyébkén hol játszották már nálunk?

Te meg én és minden ismerősünk

10/8

Ügyes film, kedves poénokkal, a legjobb a néger kiskölök volt :)
h3o Creative Commons License 2006.04.08 0 0 1093

Tényleg botrányosan rossz a 4, azt hittem, csak nyugaton szopták be, de most elolvastam, hogy sárral és alvilági politikával ellátott országokban is aratott. Kiváncsi vagyok, az első vetítés után milyen volt a beszélgetés, másodszorra érdekesen sikerült. A tolmács, szakítva a hagyománnyal, ez alkalommal nem csak a vendég nyelvén, hanem magyarul sem tudott, úgyhogy a nézőtéről fordított helyette egy fiú az ott maradt harminc perverznek olyanokat, mint  -miért ilyen hosszú a film? - Oroszország nagy, az utak hosszúak. 

 

palakon Creative Commons License 2006.04.08 0 0 1092
A bosszú asszonya

10/6

Egyértelmű csalódás. Nagyon felemás. Egyrészt a zene, a képek nagyon rendben vannak, a hangulata hasonló az Oldboy-hoz. De a forgatókönyv nagyon gyenge. Mintha nem lett volna elég ötlete az alkotóknak, az utolsó harmada különösen rossz volt szerintem. Sokkal többet vártam, a trilógia első két darabja után.
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.08 0 0 1091
Te meg én és minden ismerősünk

10/7 aranyos, kedves, szeretnivaló filmecske, tele volt a sajtóvetítés és átlag fél percenként nevetett a nagyérdemű. többszálonfutós amerikaikertvárosos boldogságkeresős problémás kisemberes történet, se több, se kevesebb.

The prodigy

10/0,5
Ó jesz végülis ez is művészet, egy filmbe ennyi agyonkoptatott eksön muvi közhelyet, szituációt, klisét, és ennyi csapnivaló színészt belezsúfolni. maga a képi világa tetszett az egésznek, de ettől még ..urambocsá..a 143. csontig koptatott közhely után közöltem szép tapintatosan az ismerősömmel, aki mellettem ült, h még egy ilyen frázis és fejreállok...ó, igen, mi jön? hősünk elindul igazságot szolgáltatni, közli a barátnőjével h van még egy kis dolga, de... I LOVE YA BABY.... pffff.....majdnem átmentem tornászba. volt ebben minden, Penelope Cruz imitátor lányzótól (aki száz h nem a Juiliardról szedte a diplomáját.. ://// ) Ben Affleck-Ethan Hawke klónig...
még jó h sajtóvetítésen voltam mert ha erre pénzt adok ki, utána richtig a falba verem a fejem.
harpokratesz Creative Commons License 2006.04.08 0 0 1090

én csak négy ázsiait láttam, íme a tetszési index:

 

1. Közeli idegenek: 

bravúros és rettentően szórakosztató, bár az első 30 perc kiss uncsi, de utána felpörög és végig nagyon üdítő.  9.5/10

2. Az íj: élvezhető  8/10

3. The Taste of Tea: ötletes, de lehetett volna jobb is, sok benne az üresjárat, amitől unalmassá vált.  7/10

4. Sympathy for Lady Vengeance: bűntett megnézni is, felhúztam magam rajta és csodálkozom, hogy tudott ez a kiváló rendező egy ekkora szart összehozni. 1/10

 

h3o Creative Commons License 2006.04.07 0 0 1089

A Fallen Art animációs film, amiből a szignál is van, egyébként hogy került a programba? Mert már többször játszották korábban is Mo-n

palakon Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1088
Ma olvastam, hogy az Odeon megjelenteti dvd-n Park bosszútrilógiájának első és második darabját (Sympathy for Mr. Vengeance és Bosszú asszonya), igaz, majd jövő tavasszal. Viszont nem fognak fukarkodni az extrákkal, s díszdobozban is kiadják.
tirci Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1087

na, akkor dícsérjük agyon a közeli idegeneket

nálam is nagyon rendben volt

Előzmény: palakon (1086)
palakon Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1086
Daniel Johnston találkozás az ördöggel
10/7

Egész érdekes alkotás, ez a zenész szerethető figura, de megdöbbentő, milyen idegállapotokat produkált.

Közeli idegenek
10/10

Nekem is az eddigi kedvencem a Titanicon, számomra hibátlan, másfél órán keresztül nevettem, nagyon szórakoztató volt. Talán egy jó értelemben vett jó közönségfilm.
A forgatókönyv zseniális!
Olórin Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1085
4

Én mocskosul nagy művész vagyok, a nézők meg kapják be. Kb ez az üzenete ennek a minden szempontból (történet, mondanivaló, képi világ, hangulat stb.) totálisan elb*szott hulladéknak. Nem is tudom, mikor láttam utoljára olyan filmet, ami ilyen mocskosul fel tudott húzni. Részemről a rendező menjen remetének, vagy még jobb, ha főbelövi magát.
A lenti értékelést is csak azért kapja, mert az első kb 20 perce jól sikerült - nem is lenne semmi baj, ha nem követné még 100 perc totális agyhalál. fúj

10%

Csillagos délidő

Szép, néha kellemes és nyugató, de összeségében hihetetlenül üres. Egész egyszerűen nem szól semmiről. Ezzel se tudom, hogy mi célja volt a rendezőnek...

55%

Közeli idegenek

Na, ez kész! Bájos, vicces, romantikus, fordulatos és elképesztően ötletes. A legjobb, amit eddig a Titanicon láttam.

85%

Angyalom

Fárasztó ál-művészfilm, borzalmasan hiteltelen dialógusokkal, unalmas történettel, és néhány döbbenetes szarvashibával.

35%

Kis Jeruzsálem

Érdekes táma, viszonylag jó megvalósítás, de azért lehetett volna ezt ügyesebben is.

70%

Az árulás

Az előbbi sort ide is bemásolhatnám, csak itt az ötlet még jobb, a kivitelezés meg még kevésbé.

55%

Titokzatos bőr (picike spoiler)

Durva, naturalista, erőtljes, iszonyúan gyomorszájon vág. A zárókép, ahogy a kamera magára hagyja a szerplőket saját, kis elcseszett világukba, miközben kint éneklik a Csendes éjt, egy életre beleégette magát az emlékezetembe.

80%

Vértea és vörös madzag

Kreatív, ügyes, ötletes, jól kivitezelett, szürreális-bájos-horrorisztikus-kedves mese. Bravó.

80%

A tea íze

Úgy látom, itt mindenkinek tetszett, én nagyon nem tudtam élvezni. Volt néhány kedves pillanata, néhány jól eltalált jelenet, a nagypapa remek, a zárás valóban megható, de összeségében baromi unalmas film, 0 sztorival, amit ráadásul túl sokáig nyújtanak.

45%

Zombinővér

Jó:) Morbid, véres, ötletes - és igenis megvannak benne azok a bizonyos feminim vonások:) (gondoljunk csak a buta, bájgúnár, nyálát csorgató orvosra)

70%

Egyébként csak én érzem úgy, hogy kicsit mintha gyenge lenne a felhozatal? Nekem ez az első Titanicom, de nekem úgy tűnik, sok a művészieskedő filmecske, ami valójában eléggé üres és semmitmondó.
Cooper ügynök Creative Commons License 2006.04.05 0 0 1084
Sajtóvetítés. Ezért is pontozok elnézőbben, mert anyagilag nem érzem magam megkárosítva, ha rossz filmet látok :)

Szerencsére ma jobb volt az eresztés:


Kedves Wendy

Trier bá' úgy látszik nem tud leszakadni a példabeszédes, tanmesés vonulatról, még jó, hogy ezt az ötletet lepasszolta Vinterberg kollégának, aki nem veszi csontkomolyan a dolgot, így legalább van humor is a filmben, mert amúgy akár egy orbitális baromságnak is lehetne tekinteni az egész sztorit. Ha viszont a dolog abszurditását elfogadjuk (nekem nem mindig ment), akkor viszont érdekes filmet kapunk egész tehetséges szereplőkkel.

10/6


A gyerek

Ez az első film a belga tesóktól, amit látok, de ha a többi is ilyen, akkor juhé. Szerintem ez az igazi dogma: életszerű, hihető, átélhető és közben nincs meg benne az igazi dogma sznobizmusa, hivalkodása és erőltett küldetéstudata. Egyszerű, sallangmentes és szép film.

10/9
Előzmény: Törölt nick (1082)
h3o Creative Commons License 2006.04.05 0 0 1083
Szóval Pelevinnek álcázza magát a Szorokin?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!