Keresés

Részletes keresés

homár Creative Commons License 1999.09.20 0 0 205
figyusz, lehet, hogy gyáva, bunkó, meg okádós vagyok, de tudod mit, a napi politikától, illetve attól a kollektíve sárdobálástól, nyílt rablástól stb ami annak keretében zajlik igenis, hogy hánynom kell/megijedek.
és télleg rohadtul érdekelnek az olyan dolgok, hogy pl. hová fog menni a benzin ára, meg hová lesz az a zsuga, amit adó címén befizetek, meg az ilyen apróságok, amik a bátor, jólnevelt, inteligens hozzászólókat nem húzzák fel annyira, mint szegény hüje homárt.
azon, hogy mit jelent a sajtószabadság, még nem gondolkoztam el, mert abban a hiszemben írkálok ide, hogy ez csak az én véleményem, legföljebb kimoderálják.

üdv: homár

Qtyi Creative Commons License 1999.09.19 0 0 204
OFF
1. Gyakorlatilag igen. A nicknevvel femjelzett puffogasok tk. nevtelen levelek, amiket az internetrol kenyelmesen megereszthetsz. S ezzel itt a legtobben visszaeltek.
2. A jol ertelmezett sajtoszabadsag az, hogy barmit leirhatsz, amit gondolsz, viszont arra igenis illik figyelni, hogy szalonkepes legyel, kulonben senki nem vesz komolyan.
3. Mit ertesz "dolog" alatt? Azt, hogy lehet a kormanyszovivotol kerdezni? Netan a Torzsasztalt magat?
4. Igen. Olyankor kattints a Politika rovatra, ahol talalkozhatsz a tobbi okadoval. De ez a topic nem errol szolt.
5. Mar megkerdeztek helyettem. Engem foleg a regebbi ugyek erdekelnek, amiket manapsag mar nem feszegetnek az ujsagirok, mert nincs aktualitasa. Ilyen pl a 4-es metro ugye, amit Carpy es Zmac is felvetett. Erdekelnek tovabba a gazdasagpolitikai kerdesek is, ideertve a CW AG ugyet. Mire ezt a topicot eszrevettem, mar keso volt kerdeznem.
ON
Esbeta férje Creative Commons License 1999.09.19 0 0 203
Nehéz hazudni?
runaway Creative Commons License 1999.09.18 0 0 202
off
1. Az álnév ezek szerint azonos vkinek a nickjével?
2. A jól értelmezett sajtószabadság a T.asztalon egyfajta gondolatrendőrség felállítása lenne, hogy megzabolázza az esetlegesen sarkalatos, helyenként útszéli kifejezéseket?
3. Nem lehet az, hogy maga a "dolog" útszéli, a hozzászólók csak alkalmazkodnak a helyzethez?
4. Időnként jó okádni is, mert amúgy belűlről bomlasztana az emészthetetlen gyomortartalom...
5.Te mit kérdeznél?

Qtyi Creative Commons License 1999.09.18 0 0 201
Kedves Zak!

Nem szemely szerint Neked inteztem a hozzaszolasomat, amint azt irtam is. Azert a Te hozzaszolasod "valasz erre"-jere klikkeltem, mert amit a Torzsasztalrol, mint forumrol irtal, azzal nagy vonalakban egyetertettem, csak szerettem volna kiegesziteni valami olyasmivel, hogy attol, hogy virtualisan vagyunk csak kapcsolatban, attol meg illene batartani azokat az iratlan szabalyokat, amiket az emberiseg az elmult evezredek alatt elfogadott.

Aztan hozzaszolas kozben eszembejutottak homar es Galahad, meg a hozzajuk hasonloak oklendezesei, es elragadtattam magam.

Koszonom a korrekt valaszt, es bocs megegyszer, felreertes volt, nem Teged tartalak gyavanak, bunkonak, stb.

Jomagam allandoan uton vagyok, ezert sajnos e-mail cimeim rendszeresen valtoznak, a yahoo-s a fix es a mindenhonnan elerheto, ezert adtam meg azt.

Egyszoval, ha valakinek (G) az jelenti a sajtoszabadsagot, hogy alneven ugy okadhatok le valakit, ahogy akarok, akkor en inkabb megtagadom a liberalis onmagamat.

runawaytol is bocsanat, kinek nem inge, ne vegye magara, amit irtam.

moga Creative Commons License 1999.09.18 0 0 200
Az nem mondták melyik szerda ...
(Nem is merek arra gondolni, hogy az a szerda, ami a "soha napján, kiskedden" után következik)

ccg Creative Commons License 1999.09.17 0 0 199
_up !

Mikor/hol lesznek (lesznek?) valaszok?

[Megneztem a topic elejet, ott arrol volt szo, hogy keddig johetnek kerdesek (szerdaig johettek), es szerdan lesz valasz (most pentek van).]

OFF
A kormanyzovivo feher, negylabu es az uccan vegzi a dolgat. Lassuk, mit tesz egy s!
ON

MaZsola Creative Commons License 1999.09.17 0 0 198
Tisztelt kormányszóvivő úr!

Mi a véleménye főnöke video-stábjáról. Ön szerint egészséges dolog, ha valaki állami pénzen videotékát csináltat magáról? Mindezt ráadásul úgy, hogy a sajtó nem tekinthet bele az anyagokba?

Ki nyilvánította titkossá?
Hogyan ellenőrizhetjük a közbeszerzési pályázatok teljesítését, mi állampolgárok, ha nem a sajtón keresztül?
Esetleg ez egy újabb Csurka ügy lesz, és kiderül, hogy a videofelvételek nem is léteznek???

Phoeniixx Creative Commons License 1999.09.17 0 0 197
OFF ON
Meciar-ek legalabb a kormanyulest eneklessel kezdtek. Ezert uj kerdesem: (elozo torlendo) szeret-e enekelni OV es melyik a kedvenc nepdala? Bar ez nem erdekel, de remelem komform.
OFF OFF
Phoeniixx Creative Commons License 1999.09.17 0 0 196
Remelem jo polgart nevelnek belolunk.

Ajanlom: Szall a phoeniixx(kaqkk) feszkere

De egyenlore ez meg nem az a hely, ahol vigyazallassal koszontik a moderatort a nick-ek.

(bocs, ekezet erre nem terem)

Zak Creative Commons License 1999.09.17 0 0 195
Nem hôsiességbôl adtam meg, hanem egész egyszerűen az e-mail címem annyira egyértelműen beazonosít engem, hogy ha akarnám se tagadhatnám le magamat - felesleges titkolózni. Akit érdekel, az kb. 2,37 perc alatt utána tud nézni, hogy ki van a zak@hal2000.elte.hu cím mögött. Ennyi. Arról nem is beszélve, hogy tisztelettel: vállalom a véleményemet. Ha bújkálni akarnék, mint többek mondjuk tisztelt Qtyi nevű kifogásoló, én is yahoo-s vagy hotmail-os cím mögé bújnék. De köszi a figyelmeztetést, igazad van. :-)

Bocs, offtopic voltam.

Harpoon Creative Commons License 1999.09.17 0 0 194
Kedves BLaci, Rémusz bácsi és Mindenki!

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi cikket:

http://www.mhirlap.hu/m0/hirszent4.html#cikk

Tanulságos...

runaway Creative Commons License 1999.09.17 0 0 193
Kedves Qtyi,
nem nagyon értem miért éppen most csaholsz. Egyrészt nem kérdeztél, másrészt ez már csak az utószó.

Hogy aTörzsasztal milyen fórum? Ilyen. Feltehetően emberek írogatnak, nem a saját nevükön, errefelé ez a játékszabály, ha nem tetszik, át lehet sétálni másik játéktáblára. Ha valakinek éppen olyan kedve van, szorítkozhat a tényekre, ha meg másmilyen, betűkbe préselheti az érzelmeit. Vagy elegyíti a kettőt. Mer itt még azt is lehet. Ettől jó. Az anonímitás nem arctalanságot, esetleg jellemtelenséget jelent- a Törzsasztal társasága nickekből áll össze. Ha meg akarod mutatni magad, vagy látni akarod a többieket menj el egy találkozóra. Tegnap én is elmentem, most meg nem tudok jóízűen iszapbirkózni Gyötörrel...

Ne keverd ide az újságírókat. Az egy szakma, ez egy időtöltés. Az újságíró jobbára nem "névtelenítheti" magát, mert a hitelét veszti. Őt olykor azért fizetik, hogy a saját f@rkával verje a csalánt, mi megengedhetjük magunknak, hogy a nickünk tegye meg helyettünk. Frászt tudok kapni a "nickük mögé bújt gyalázkodók" kifejezéstől. Ez egyfajta maszkabál. Kötelező a jelmez, az már egyéni döntés kérdése, hogy a koronás fők királyi méltósággal közelekednek-e, a a bohócok a hülyeség melyik fokán helyezkednek el, s a kutyák mennyire harapósak.

A többieknek meg azt javaslom, hősiességből ne adják meg az adataikat, vannak köztünk kiszámíthatatlan fél- vagy egész bolondok is, néhányan mesélhetnének.

A topic egy szőnyeg, mi szőjük hozzászólásonként. Hogy miről szól? Rólunk-leginkább.

Az ítélje meg a szerkesztőség, hogy tönrevágtuk-e a topicot, meg kell mondjam, csalódnék, ha így gondolnák, mert akkor nem ismerik saját törzsközönségüket. A kérdések amúgy is szerkesztett formájában járják a hivatalos útjukat, ha meg az eredeti topic is eljutott a címzetthez, ajvé, legalább valaki tükröt tartott, ha az egy kissé görbe is.

Rémusz bácsi Creative Commons License 1999.09.17 0 0 192

Az a baj, hogy ez a topic eleve halálra volt ítélve, mert minket télleg ezek a kérdések érdekelnek, Gábor meg télleg kormányszóvivő, aki nem válaszolhat posztyánál fogva ilyen kérdésekre (?).

Esetleg egy freemail címről, Boróka nicken. :-))

BLaci Creative Commons License 1999.09.17 0 0 191
A Fidesz — Magyar Polgári Párt célja: megszüntetni azt a
helyzetet, hogy minden tisztességes munkával megtermelt 100 Ft-
ból több mint 60 Ft az állam zsebébe vándoroljon. El kell érnünk,
hogy minden száz forintból legalább hatvan a polgárokat gyarapítsa. A polgárok javára egyszeri, nagyarányú személyi
jövedelemadó-csökkentést hajtunk végre.

Hogy ezt mégegyszer elhiggyék :)

Harpoon Creative Commons License 1999.09.17 0 0 190
Friss hir:

"A következo parlamenti választásokig már nem várható átfogó adóreform – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Gazdasági Tanács (GT) tegnapi ülésén."

"A magánnyugdíj-pénztári befizetés nem növekedhet 6 százalék fölé."

A kormány már egy év után tudja, hogy a négy éves teljesítménye nulla (0) lesz?

Vajon mit várnak ezek után a választóPOLGÁROKtól legközelebb?

Madárka Creative Commons License 1999.09.17 0 0 189
(Madárka elkerekedő szemekkel)..Ez nem lehet igaz , most kinek adjak igazat ? Ugy érzem mindenkinek egy kis igaza van.Hmm.. olyen még nem nagyon fordult elő velem , hogy nem tudtam dönteni.

Zak :
Tetszik a hozzáállásod !!!!

quequecc Creative Commons License 1999.09.17 0 0 188
Szerintem vagyunk itt jó páran, akik értelmes kérdést tettünk fel, de vajon hol a válasz?!

T. Irodaház!

Azért az a minimum, hogy tisztelet a kivételnek. Vagy valami hasonló örökzöld sablon.

üdv.

ui.: Amúgy Ványai Zoltánnak hívnak, bár szerintem ez itt senkit sem érdekel. Ha mégis irjatok emilt. Fényképes bemutatkozó leveleket más helyekre küldök. ;-)

Zak Creative Commons License 1999.09.17 0 0 187
Hm. Nem igazán értem a ledorongolást, mi a problémád, de azért:

A nevem Szabó János (ugyan az irodám ajtaján is "Zak" áll), az ELTE BTK Germanisztikai Intézetében dolgozom mint intézeti mérnök, a telefonszámom 3430148 /4339, de inkább elérhetô vagyok a fenti e-mail címemen. Fénykép csak rólam nincs, de látható vagyok a http://zak.ini.hu lapon valamelyik képen. Megfelel? Benned kit tisztelhetünk, Qtyi?

És már megbocsáss, az igazán nem egy gyalázkodó, aljas, gyáva és fôleg nem megválaszolhatatlan kérdés, amit feltettem, úgymint: Miért tiltották be a paintball-markereket? Ha erre nincs konkrét válasz, csak egy ellentámadás ("hogy lehet ilyent kérdezni?") az nem a kérdezôrôl, hanem a "válaszadóról" állít ki bizonyítványt. Nem akarok prejudikálni, ôszintén remélem, hogy kapok rá legalább olyan komoly választ, amilyen komolyan kérdezetem.

Azonkívül felhívnám szíves figyelmedet, hogy ha ide írsz, te is annak az internetnek és Törzsasztalnak a tagja vagy, amit burkoltan pocskondiázol.

Szevasz.

Qtyi Creative Commons License 1999.09.17 0 0 186
Hogy az internet es a Torzsasztal milyen forum, azt hagyjuk. Ha gyalazkodni akartok, menjetek a Politika rovatba, ott tarsakra talaltok. Ez a topic nem errol szol.

S szep, hogy nagyra vagytok a sajtoszabadsaggal, meg a gyava ujsagirokkal. Ird oda a nicked melle a nevedet, tedd melle az arcodat, es ugy okadjal. Ennyi a kulonbseg, itt egy nick moge bujva tudsz gyalazkodni, amihez szemtol szembe gyava vagy.

Mert hogy magadbol hulyet csinalsz, az rendben. De azert volt itt nehany kerdesfeltevo, aki valoban azert irt ide, hogy valaszt kapjon.

Nem kifejezetten Zak-nak szol ez, hanem mindenkinek, aki tonkretette ezt a topicot es az egesz kezdemenyezest.

klim Creative Commons License 1999.09.17 0 0 185
MI szükség van arra, hogy O. Viktorról filmeket készítsenek, ha azok nem nyilvánosak? Miért erre költik a pénzemet???
beep Creative Commons License 1999.09.17 0 0 184
Ki kerem magamnak! En nem vagyok internetes (egyebkent internet 1 "t") tarsadalom! En csak a beep vagyok. Semmilyen barmokkal nem vallalok kozosseget, kiveve a magyar tarka nagyot, vele is csak azert mert o legalabb nyiltan az.

Egyebkent meg egy jo kommunikatornak tudnia kell a kerdezo, ill. a varhato celkozonseg nyelven (vala)szolnia. Ha itt a kerdesek igy hangzanak el, ahogy, akkor adekvat modon kell valaszolni (lasd meg Fabry interju).

Pl. jatszhatunk olyat, hogy valaszolunk azokra a kerdesekre, amiket UP nem tesz fel a Gabornak, vagy amelyekre o nem "megfeleloen" valaszol. Szerintem tudunk olyan valaszokat kitalalni, amit meg egy allamtitkar is mondhatott volna.

Galahad Creative Commons License 1999.09.17 0 0 183
A kibekkelősre gondolsz?
Galahad Creative Commons License 1999.09.17 0 0 182
T. irodaház!

Köszönjük a pöffeszkedő kioktatást, _valóban_erre_volt_szükségünk!
Mellesleg mit vár a hatalom, ha így viselkedik? Legalább _ezen_a_fórumon_szólásszabadság van, nem úgy, mint a sajtóban!!!

Nagyon mély tisztelettel:

Galahad

magyar tarka nagy barom Creative Commons License 1999.09.17 0 0 181
..iaz internet személytelensége mellett is fenn kellene tartanunk egy minimális kultúrális szinvonalat.
De miért csak az Interneten? Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.Az lehet ugyan, hogy néhányunkat kezeltetni kellene -én például barom vagyok-, de ez nem alap arra, hogy lekezeljenek. Egyébként meg, tényleg azt várom, hogy a kormány szóvivő okafogyottá váljon.Mert én nem csak barom vagyok, de szabad is.
homár Creative Commons License 1999.09.17 0 0 180
állok, nézlek, és nem értelek. szerintem igenis, hogy el kell fogadja a kormányszóvivő úr, hogy ebben az országban vannak olyan pógárok is, akik ilyen-olyan okból kifolyólag esetleg nicsenek túlságosan megelégedve a kormány munkájával, és ezt szóvá is teszik (pl. 2-3 munkahelyet be kell vállalni ahhoz, hogy az ember el tudja tartani a családját, ugyanakkor sorra kerülnek napfényre a kormány/kormánytagok piszkosnál piszkosabb pénzügyei, amiket ugye a mi keservesen kinyögött adónkból finanszíroznak).
ha a t. kormányszóvivő úr úgy érzi, hogy egyes megszólítások/kérdések hagvétele sérti, akkor "monnyonle", vagy gondolkozzon el azon, hogy miért van ez.
Zak Creative Commons License 1999.09.16 0 0 179
Kedves barátom, az Internet és különösen a Törzsasztal nem az a fórum, ahol az emberek egymás pozícióját, státuszát (ha jobban tetszik: kasztját) figyelemmel kísérik és ezeknek azz IRL határait betartják. Hidd el, sokan vannak itt is, akik sokkal inkább döntéshozóbb helyzetben vannak, mint a Kormányszóvivô Úr, neadjisten olyanok is akadnak, akiknek intellektuális képesséig meghaladják a Kormányszóvivô Úrét - mégsem követelik meg, hogy térdreboruljanak elôttük azok, akik esetleg még csak középiskolásként mondanak valamirôl véleményt. Ez a viszonylagos egyenlôség (kvázi demokrácia) és véleményszabadság az Internet (itt: Index Fórum) egyik iszonyatos nagy vonzereje. Aki ide belép, az szíveskedjék az itteni írott és íratlan szabályokat, szokásokat betartani - még ha Kormányszóvivô is.

Röviden: Nanehogymá' mi pár ezren alkalmazkodjunk 1 valaki stílusához.

Trebitsch Creative Commons License 1999.09.16 0 0 178
1990-től 1993-ig.
General P. Fault Creative Commons License 1999.09.16 0 0 177
ecsem te a kancellarian dogozol ? mer baj az ha ojat kerdeznek a nepek amit azujsagirok se mernek megkerdezni mer felnek a retorzijotol ?
Nos Creative Commons License 1999.09.16 0 0 176
szűnni nem akaró taps...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!