Keresés

Részletes keresés

freeze flash Creative Commons License 2000.02.16 0 0 1186
Általában nem szoktam más fütyijével a csalánbokrot csapkodni.
Ha nagyon_néha_véletlenül_megteszem, utána bocsánatot szoktam kérni.
Ebben az esetben azonban SZVSZ nem erről van szó.

Ha a véleményeim - amiket szerintem nem olvastál el - bántottak volna, akkor bocsánatot kérek. Úgy vélem, nem voltam a Te kontódra nagyvonalú. Csak soha nem leszek hajlandó egy terrorista nyomásnak engedni. Sem gyakorlatilag, sem a véleményemben. Sajnálom.
Továbbá azt hiszem, ezzel a véleményemmel _nem_ állok egyedül.
Pontosan azt utáltam ebben a sztrájkban/?!/ is, hogy a mezei lakosságot szívatják vele, és nem azt, akit/amit kellene. De javasolnám elolvasni a korábbiakat, mert már unom ismételni magam... ;-))))))))))

Üdv
freeze flash

/p.s.: mellesleg a taxisokat harckocsival tolattam volna le a hidakról.... :-(((((((/

Előzmény: Ali Ttaik-al-Rep (1183)
Urby Creative Commons License 2000.02.16 0 0 1185
Jövőre veletek ugynitt
urby
Előzmény: iceland666 (1184)
iceland666 Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1184
Ahogy a szaki vezetőket ismerem, találkozunk mi még idén ebben a topicban. Addig is mindenkinek problémamentes utazást és kényelmes vodkanarancsos piálásokat nyáron a Balaton felé. Vonattal.
freeze flash Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1182
Legközelebb, Veletek, ugyanitt... ;-))))))))
Ahogy írtam párszor: szerintem is hagyni kellett volna sztrájkolni őket, ameddig akarnak.
Meg ameddig bírnak. Nehogy má' a farok csóválja a kutyát....

"A sztrájkolók kiesett munkabérének felét megtériti a szaxervezet a sztrájkalapból..."
Mindig is nagyvonalúak voltak. A tárgyalások során is...

Üdv
ff

p.s.: inkább iszom egy Martinit...

Előzmény: nevtelen (1181)
nevtelen Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1181
Jövőre??? Szerintem még az idén.

Azért a vasutasok figyelmét felhivnám egy ma reggeli Borsik féle félmondatra:
"A sztrájkolók kiesett munkabérének felét megtériti a szaxervezet a sztrájkalapból..."

Ahhoz képest, hogy a VIP-es Maszószos vezetők mit össze tépték a pofájukat arról, hogy mekkora sztrájkalapjuk van aminek segitségével bármeddig ki tudnának tartani, hát nem egy gáláns ajánlat. Nagy szerencséje a vasutasoknak, hogy nem sztrájkolt mindenki és "bármeddig".

Előzmény: Nogo (1180)
Nogo Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1180
"A megállapodások azon részét fogadták el a szakszervezetek, ami erre az évre vonatkozott."

Akkor jövőre ugyenekkor ugyanebben az újra fellendülő topicban találkozunk!

Előzmény: kkalmi (1166)
nyers Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1179
Már ne haragudj kkalmi, de ez nem svédasztal, hogy amihez kedvem van, azt kiszedegetem. Egy csomagról tárgyaltak, amiről mindkét fél számtlanszor elmondta, vagy minden eleme, vagy semmi...
A szaxzsik egyoldalú aláírása pont annyit ér mint Kukelyé az elején. (Vö az akkor arról irottjaiddal.) Most erről még szépen elvitatkozgatnak, de vonatok járnak, és azokkal kéne végre törődni, meg a kosszal, hogy kisebb lagyen a vonatokon. Őszintén szólva én se a Márkus, se a Gaskó, se a Borsik ...ját nem akarnám látni az elkövetkező években, meg a nevüket sem hallani. Azt igen, hogy pontosan és tisztán közlekednek a vonatok.
Üdv mindenkinek! Nézek egy másik topicot!
Előzmény: kkalmi (1166)
freeze flash Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1178
- Apuci! Anyuci hív!!!!!!
- Tudom, tőlem kapta....

no comment.

iceland666 Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1177
Végre vége!!! Picsába a szakikkal, éljen a MÁV!!! Hogy miért? Két miilió utas nem tévedhet, a meg(nem)gyezés, pedig csak részletkérdés. A lényeg, hogy hív a vasút jár a MÁV.
freeze flash Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1176
Hurrá Elvtársak!!!!

Sikerült a sztrájk!!!!! ;-)))))) Dögös volt minden!!!!! WOW!!!!!!

Örüljön neki, aki akar, én ezt inkább egy szánalmas kudarcnak érzem, amit jól csomagoltak.
Utólag. Utólag csomagolták, úgy értem.
Részemről ennyi. :-))))

Komolyan mondom, holnap kimegyek a Nyugati Pu-ra körülnézni. Remélem, sok boldog, mosolygós vasutasarcot látok, akik felelősségük - és győzelmük /????? :-O/ - teljes tudatában kedvesen irányítgatják azt a sok hülye utast a szép, tiszta, percre pontosan induló szerelvényekhez... de valszeg nem ez lesz a helyzet. Akkor meg mi a búbánatos jó fityfenét ért el ez a kuka lakosság ezzel, akikért ugye, mint tudjuk, sztrájkoltak a vasutasok???!!!!

Üdv
ff

iudex Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1175
Nem az emberek bontanak pezsgot, hanem csak en. :)))
Amugy pedig lehetett volna ez a sztrajk jogos is, ha az a volna ott nem lett volna...
Előzmény: Szykla (1174)
Szykla Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1174
Ja, kedves Medve, látom azért nem volt időd figyelmesebben elolvasni amit írtam, mert szimultánt játszol.
Mi a fenének kellett erre még egy topic?
Amit megjósoltam, bejött, az új topic-odban pezsgőt bontanak az emberek, nem veszik észre, hogy a szakszervezeti és a MÁV-vezetés is becsapta őket:-(
Üdv: Szykla
Előzmény: medve (1169)
Szykla Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1173
Kedves Medve!
Csak nem azt képzeled, hogy sztrájkpárti vagyok?!
Azért szidom a NÁV-vezetést, hogy nem volt elég kemény és következetes!! Először úgy tett, mintha az lenne, aztán a színfalak mögött lefeküdt a szakszervezeti vezetőknek. Na jó, nem a csóró vasutasoknak, azt elismerem. Szegények nem tudták, hogy nem magukért, hanem Borsikért, Gaskóért és hasonlókért sztrájkolnak.
Mégis kinek írtad, hogy "Belebuktatok."?
Üdv: Szykla
Ha mindenki szarik a díjbeszedésre, ahogy írtad, akkor az utolsó napokban mért folyt már csak ezért a sztrájk?! (Legalábbis Borsikék ezt nyilatkozták, hogy emiatt nem hagyják abba.)
- Mert önként mindenki szarik majd befizetni!
Ennyit a szakszervezetekről:-(
utazo Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1172
Nem tudom hogy lesz-e. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy holnap azt a szeméttelepet, amit gyorsvonatnak hívnak és kénytelen vagyok használni, kitakarítják -e? (Kb 8 hónapja nem tették meg) Erre miért kell többet fizetni?
Előzmény: medve (1171)
medve Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1171
Az emelés átlagosan 8.5%, több akkor lesz, ha olyan a teljesítmény. Tudod ezt mit jelent? Azt hogy nem, de erről már rég megállapodtak, most már pár napja csak a szakszervezeti jogokon vitáztak. Ezért volt gusztustalan. No meg a politika.
Előzmény: utazo (1170)
utazo Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1170
Bocsesz Kedves Medve, de én biztos hülye vagyok. Most akkor nem kapták meg a kívánt emelést?
medve Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1169
Todod kedves Szykla, mindenki szarik a díjbeszedésre. Szerencsétlen vasutasok azt hitték, hogy bérükért sztrájkolnak. Mi lett avval? Erről nem mersz beszélni. Becsapták őket, saját szakszervezetük. Belebuktatok.
Előzmény: Szykla (1167)
utazo Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1168
Nem merem elhinni! Újra munkába tudok járni! Az elmúlt napokban stoppal, teherautóval,(abban legalább az arcom is elfér) busszal közlekedtem.
Volt olyan hogy taxival mentem ki a város határába. Sohasem hittem volna hogy egyszer azért kell stoppolnom, mert nincs mivel, és nem mert nincs miből...
Előzmény: Szykla (1167)
Szykla Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1167
Sok volt egy kicsit az országnak ez a 13 nap!
A MÁV-vezetés látszólag bekeményített, bírósághoz fordult, de ez senkit se tévesszen meg!
A színfalak mögött lefeküdt a szakszervezeteknek, hiszen:
1.) A kárt mégis az utasokra hárítja, nem volt elég a 13 nap szivatás!
2.) Igéretet tett rá, hogy meg fognak egyezni a díjbeszedésről is!
Az ország meg örül, megkönnyebbült, hogy vége a sztrájknak, lám sikerült újra átverni tízmillió embert:-(
Szykla
- Tessék mondani, mikor indul a következő sztrájk?
- Várjon, megnézem a menetrendben!
kkalmi Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1166
17.00-kor befejeződött a magyar történelem leghosszabb vasutas munkabeszüntetése.
A megállapodások azon részét fogadták el a szakszervezetek, ami erre az évre
vonatkozott.
Kozma Kálmán
aggályos Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1165
én meg azt, hogy vége a sztrájknak
Előzmény: Nogo (1164)
Nogo Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1164
"A Dunaferrnel dolgozom es a napokban elhangzott "vezerunk" szajabol, hogyha a vasut meg 1-2 napig sztrajkol akkor leultetheti a koxolot. Amennyiben ez megtortenik, ugy akar az egesz Dunaferr is leulhet ezaltal pedig egy egesz varos cca. 60.000 + 60.000 fo megelhetesi lehetosege."

Igen, ezt én is hallottam, hogy ha még tovább tart a sztrájk, akkor az egész leállhat, kihűlhet és nem lehet újraindítani. Leáll a vasmű. :-(
Ha ez megtörténik, akkor nagyon boldogok lesznek a gaskóék. Hogy ekkora kárt okozzanak, erre még talán álmukban sem gondoltak. De jól jön ez majd a választásokon!

Előzmény: tekevics (1148)
szoltan Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1163
Nem csak Neked!

Közelítsünk!

Válasszuk külön-külön:
Milyen a kormány általában ? Pökhendi, akarnok...;
Milyen a MÁV-vezetés e sztrájk esetében: Szolgalelkű...;
De a sztrájk következményei - melyek még évek múlva is az ártatlanok bőrén érezhetőek lesznek - információim, ismereteim, napi tapasztalataim és ennek alapján meggyőződésem szerint kb. 80 %-ban a "reprezentatívok" lelkén fognak száradni (vonalak megszüntetése, áremelkedések, higiéniai problémák, egzisztenciájuk féltése miatti ideges vasutasok ...).

A halottakról: nyugodjonak békében, de még élniük kellett és lehetett volna!

A rosszullétekről:
Ha pökhendi a kormány nagyobb a valószínűsége, hogy többen utálják, mint rajonganak érte. Ha egy ellenzéki párt snasszból (értsd itt: hitványságból) csinál divatot az uszításból, és erre (előbb-utóbb) rájönnek, hazugságaik miatt buknak meg újra és újra.
Ha kismamák, idős emberek ... azért lesznek rosszul, mert 3-4-szer annyian nyomják össze a peronon (bár aránylag gyorsan ülőhelyet kapnak), mintha "normális" körülmények között utaznának, akkor nagy valószínűséggel e szép Valentin napon a G-M-B trió (ha még egy H is lenne Kft. is lehetnének!) kevesebb üdvözlő lapot kap mint a megszokott időszakban. (Ugye elég finom voltam?)

A felelősökről: Gyanítom, hogy a végén nem lesz egy sem (aki vállalja!). Magyarország 2000.!

Reagálásom késésének oka kizárólag az, hogy (sajnos) nem tudok folyamatosan a Net-en lenni (a friss bírósági hírről szándékosan nem beszéltem).

Üdv Minden Társalkodónak! Érezzük jól magunkat !?

Előzmény: figyelő (1153)
Kvant_II Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1162
Ahelyett, hogy annak orulnel, hogy csak egy darab egybeiras van a cikkben (azeroszak), maskor legalabb egy tucat szokott lenni.
Előzmény: cirmos (1161)
cirmos Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1161
A netlap.hu híre:
Kivéreztetné a szakszervezeteket a MÁV
A vasúti vezetés bírósághoz fordul a sztrájk letörésére?

A MÁV vezetése nem akar tágítani attól, hogy beszüntesse a szakszervezeti
díjak levonását a szervezett dolgozók jövedelméből. Ezzel komoly veszélybe
sodorja a munkahelyi szakszervezet pénzalapjainak fenntartását. Ez az a pont,
ahol a sztrájkoló vasutasok nem hajlandók kompromisszumra és a MÁV
engedményére várnak. Ha megállapodás lesz, akkor akár hétfőn délben is véget
érhet a sztrájk. Ha nem, akkor a MÁV bírósághoz fordul, hogy nyilvánítsák
törvényen kívülinek a sztrájkot, s ebben az esetben azerőszak gépezet bármivel
felléphet a dolgozókkal szemben.

sztrájk letörése, kivéreztet, erőszak gépezet felléphet a dolgozók ellen...
a sztrájkoló vasutasok nem hajlandók a kompromisszumra (nem a szakszervezet)

Szép, pártatlan cikk. Gratulálok !

cirmos Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1160
Kedves medve !

Nem találom az mti.hu -n. Hol hallottad?

Előzmény: medve (1159)
medve Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1159
A MÁV megszakította a tárgyalásokat a szakszervezetekkel. MTI hír.
gyógyít6atlan Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1158
Mindenkihez!

A mostani sztrájk lényege abban áll (szerintem), hogy voksokat akarnak szerezni a nyárra, a szakszervezeti választásokra. Egyébként meg, bruttó 120e Ft-os fizetéssel (nettó 60), jobb lenne, ha nem hápognának annyira, mert ha az ő követelésük jogos, úgy az egész ország sztrájkolhatna! Sajna, nem állunk olyan fényesen, hogy mindenkinek minden követelését mindig telsíteni lehessen... :(((

medve Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1157
Kedves Tekevics! Én azt hallom, hogy a vasutasok a többi munkavállaóért is sztrájkol. Az MSZOSZ szimpátia tüntetést szervezett. A Dunaferrnéál sok a munkavállaló, van szakszervezet. Komolyan mondom, ők miért nem szólalnak fel a nyilvánosság előtt, hogy értük a vasiutasok nem sztrájkolnak. Csak csöndben megjegyzem, hogy a válllalatod azért fogja megszívni, mert a három vasutas szakszervezet többletjogokat akar. Bérekről, kollektív szerződésrőúl szó sincs.
Előzmény: tekevics (1156)
tekevics Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1156
Kedves Medve!

Amit en uzenek azt nem teszik zsebre!!

Előzmény: medve (1149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!