Általában nem szoktam más fütyijével a csalánbokrot csapkodni.
Ha nagyon_néha_véletlenül_megteszem, utána bocsánatot szoktam kérni.
Ebben az esetben azonban SZVSZ nem erről van szó.
Ha a véleményeim - amiket szerintem nem olvastál el - bántottak volna, akkor bocsánatot kérek. Úgy vélem, nem voltam a Te kontódra nagyvonalú. Csak soha nem leszek hajlandó egy terrorista nyomásnak engedni. Sem gyakorlatilag, sem a véleményemben. Sajnálom.
Továbbá azt hiszem, ezzel a véleményemmel _nem_ állok egyedül.
Pontosan azt utáltam ebben a sztrájkban/?!/ is, hogy a mezei lakosságot szívatják vele, és nem azt, akit/amit kellene. De javasolnám elolvasni a korábbiakat, mert már unom ismételni magam... ;-))))))))))
Üdv
freeze flash
/p.s.: mellesleg a taxisokat harckocsival tolattam volna le a hidakról.... :-(((((((/
Ahogy a szaki vezetőket ismerem, találkozunk mi még idén ebben a topicban. Addig is mindenkinek problémamentes utazást és kényelmes vodkanarancsos piálásokat nyáron a Balaton felé. Vonattal.
Legközelebb, Veletek, ugyanitt... ;-))))))))
Ahogy írtam párszor: szerintem is hagyni kellett volna sztrájkolni őket, ameddig akarnak.
Meg ameddig bírnak. Nehogy má' a farok csóválja a kutyát....
"A sztrájkolók kiesett munkabérének felét megtériti a szaxervezet a sztrájkalapból..."
Mindig is nagyvonalúak voltak. A tárgyalások során is...
Azért a vasutasok figyelmét felhivnám egy ma reggeli Borsik féle félmondatra:
"A sztrájkolók kiesett munkabérének felét megtériti a szaxervezet a sztrájkalapból..."
Ahhoz képest, hogy a VIP-es Maszószos vezetők mit össze tépték a pofájukat arról, hogy mekkora sztrájkalapjuk van aminek segitségével bármeddig ki tudnának tartani, hát nem egy gáláns ajánlat. Nagy szerencséje a vasutasoknak, hogy nem sztrájkolt mindenki és "bármeddig".
Már ne haragudj kkalmi, de ez nem svédasztal, hogy amihez kedvem van, azt kiszedegetem. Egy csomagról tárgyaltak, amiről mindkét fél számtlanszor elmondta, vagy minden eleme, vagy semmi...
A szaxzsik egyoldalú aláírása pont annyit ér mint Kukelyé az elején. (Vö az akkor arról irottjaiddal.) Most erről még szépen elvitatkozgatnak, de vonatok járnak, és azokkal kéne végre törődni, meg a kosszal, hogy kisebb lagyen a vonatokon. Őszintén szólva én se a Márkus, se a Gaskó, se a Borsik ...ját nem akarnám látni az elkövetkező években, meg a nevüket sem hallani. Azt igen, hogy pontosan és tisztán közlekednek a vonatok.
Üdv mindenkinek! Nézek egy másik topicot!
Végre vége!!! Picsába a szakikkal, éljen a MÁV!!! Hogy miért? Két miilió utas nem tévedhet, a meg(nem)gyezés, pedig csak részletkérdés. A lényeg, hogy hív a vasút jár a MÁV.
Sikerült a sztrájk!!!!! ;-)))))) Dögös volt minden!!!!! WOW!!!!!!
Örüljön neki, aki akar, én ezt inkább egy szánalmas kudarcnak érzem, amit jól csomagoltak.
Utólag. Utólag csomagolták, úgy értem.
Részemről ennyi. :-))))
Komolyan mondom, holnap kimegyek a Nyugati Pu-ra körülnézni. Remélem, sok boldog, mosolygós vasutasarcot látok, akik felelősségük - és győzelmük /????? :-O/ - teljes tudatában kedvesen irányítgatják azt a sok hülye utast a szép, tiszta, percre pontosan induló szerelvényekhez... de valszeg nem ez lesz a helyzet. Akkor meg mi a búbánatos jó fityfenét ért el ez a kuka lakosság ezzel, akikért ugye, mint tudjuk, sztrájkoltak a vasutasok???!!!!
Ja, kedves Medve, látom azért nem volt időd figyelmesebben elolvasni amit írtam, mert szimultánt játszol.
Mi a fenének kellett erre még egy topic?
Amit megjósoltam, bejött, az új topic-odban pezsgőt bontanak az emberek, nem veszik észre, hogy a szakszervezeti és a MÁV-vezetés is becsapta őket:-(
Üdv: Szykla
Kedves Medve!
Csak nem azt képzeled, hogy sztrájkpárti vagyok?!
Azért szidom a NÁV-vezetést, hogy nem volt elég kemény és következetes!! Először úgy tett, mintha az lenne, aztán a színfalak mögött lefeküdt a szakszervezeti vezetőknek. Na jó, nem a csóró vasutasoknak, azt elismerem. Szegények nem tudták, hogy nem magukért, hanem Borsikért, Gaskóért és hasonlókért sztrájkolnak.
Mégis kinek írtad, hogy "Belebuktatok."?
Üdv: Szykla
Ha mindenki szarik a díjbeszedésre, ahogy írtad, akkor az utolsó napokban mért folyt már csak ezért a sztrájk?! (Legalábbis Borsikék ezt nyilatkozták, hogy emiatt nem hagyják abba.)
- Mert önként mindenki szarik majd befizetni!
Ennyit a szakszervezetekről:-(
Nem tudom hogy lesz-e. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy holnap azt a szeméttelepet, amit gyorsvonatnak hívnak és kénytelen vagyok használni, kitakarítják -e? (Kb 8 hónapja nem tették meg) Erre miért kell többet fizetni?
Az emelés átlagosan 8.5%, több akkor lesz, ha olyan a teljesítmény. Tudod ezt mit jelent? Azt hogy nem, de erről már rég megállapodtak, most már pár napja csak a szakszervezeti jogokon vitáztak. Ezért volt gusztustalan. No meg a politika.
Todod kedves Szykla, mindenki szarik a díjbeszedésre. Szerencsétlen vasutasok azt hitték, hogy bérükért sztrájkolnak. Mi lett avval? Erről nem mersz beszélni. Becsapták őket, saját szakszervezetük. Belebuktatok.
Nem merem elhinni! Újra munkába tudok járni! Az elmúlt napokban stoppal, teherautóval,(abban legalább az arcom is elfér) busszal közlekedtem.
Volt olyan hogy taxival mentem ki a város határába. Sohasem hittem volna hogy egyszer azért kell stoppolnom, mert nincs mivel, és nem mert nincs miből...
Sok volt egy kicsit az országnak ez a 13 nap!
A MÁV-vezetés látszólag bekeményített, bírósághoz fordult, de ez senkit se tévesszen meg!
A színfalak mögött lefeküdt a szakszervezeteknek, hiszen:
1.) A kárt mégis az utasokra hárítja, nem volt elég a 13 nap szivatás!
2.) Igéretet tett rá, hogy meg fognak egyezni a díjbeszedésről is!
Az ország meg örül, megkönnyebbült, hogy vége a sztrájknak, lám sikerült újra átverni tízmillió embert:-(
Szykla
- Tessék mondani, mikor indul a következő sztrájk?
- Várjon, megnézem a menetrendben!
17.00-kor befejeződött a magyar történelem leghosszabb vasutas munkabeszüntetése.
A megállapodások azon részét fogadták el a szakszervezetek, ami erre az évre
vonatkozott.
Kozma Kálmán
"A Dunaferrnel dolgozom es a napokban elhangzott "vezerunk" szajabol, hogyha a vasut meg 1-2 napig sztrajkol akkor leultetheti a koxolot. Amennyiben ez megtortenik, ugy akar az egesz Dunaferr is leulhet ezaltal pedig egy egesz varos cca. 60.000 + 60.000 fo megelhetesi lehetosege."
Igen, ezt én is hallottam, hogy ha még tovább tart a sztrájk, akkor az egész leállhat, kihűlhet és nem lehet újraindítani. Leáll a vasmű. :-(
Ha ez megtörténik, akkor nagyon boldogok lesznek a gaskóék. Hogy ekkora kárt okozzanak, erre még talán álmukban sem gondoltak. De jól jön ez majd a választásokon!
Válasszuk külön-külön:
Milyen a kormány általában ? Pökhendi, akarnok...;
Milyen a MÁV-vezetés e sztrájk esetében: Szolgalelkű...;
De a sztrájk következményei - melyek még évek múlva is az ártatlanok bőrén érezhetőek lesznek - információim, ismereteim, napi tapasztalataim és ennek alapján meggyőződésem szerint kb. 80 %-ban a "reprezentatívok" lelkén fognak száradni (vonalak megszüntetése, áremelkedések, higiéniai problémák, egzisztenciájuk féltése miatti ideges vasutasok ...).
A halottakról: nyugodjonak békében, de még élniük kellett és lehetett volna!
A rosszullétekről:
Ha pökhendi a kormány nagyobb a valószínűsége, hogy többen utálják, mint rajonganak érte. Ha egy ellenzéki párt snasszból (értsd itt: hitványságból) csinál divatot az uszításból, és erre (előbb-utóbb) rájönnek, hazugságaik miatt buknak meg újra és újra.
Ha kismamák, idős emberek ... azért lesznek rosszul, mert 3-4-szer annyian nyomják össze a peronon (bár aránylag gyorsan ülőhelyet kapnak), mintha "normális" körülmények között utaznának, akkor nagy valószínűséggel e szép Valentin napon a G-M-B trió (ha még egy H is lenne Kft. is lehetnének!) kevesebb üdvözlő lapot kap mint a megszokott időszakban. (Ugye elég finom voltam?)
A felelősökről: Gyanítom, hogy a végén nem lesz egy sem (aki vállalja!). Magyarország 2000.!
Reagálásom késésének oka kizárólag az, hogy (sajnos) nem tudok folyamatosan a Net-en lenni (a friss bírósági hírről szándékosan nem beszéltem).
A netlap.hu híre:
Kivéreztetné a szakszervezeteket a MÁV
A vasúti vezetés bírósághoz fordul a sztrájk letörésére?
A MÁV vezetése nem akar tágítani attól, hogy beszüntesse a szakszervezeti
díjak levonását a szervezett dolgozók jövedelméből. Ezzel komoly veszélybe
sodorja a munkahelyi szakszervezet pénzalapjainak fenntartását. Ez az a pont,
ahol a sztrájkoló vasutasok nem hajlandók kompromisszumra és a MÁV
engedményére várnak. Ha megállapodás lesz, akkor akár hétfőn délben is véget
érhet a sztrájk. Ha nem, akkor a MÁV bírósághoz fordul, hogy nyilvánítsák
törvényen kívülinek a sztrájkot, s ebben az esetben azerőszak gépezet bármivel
felléphet a dolgozókkal szemben.
sztrájk letörése, kivéreztet, erőszak gépezet felléphet a dolgozók ellen...
a sztrájkoló vasutasok nem hajlandók a kompromisszumra (nem a szakszervezet)
A mostani sztrájk lényege abban áll (szerintem), hogy voksokat akarnak szerezni a nyárra, a szakszervezeti választásokra. Egyébként meg, bruttó 120e Ft-os fizetéssel (nettó 60), jobb lenne, ha nem hápognának annyira, mert ha az ő követelésük jogos, úgy az egész ország sztrájkolhatna! Sajna, nem állunk olyan fényesen, hogy mindenkinek minden követelését mindig telsíteni lehessen... :(((
Kedves Tekevics! Én azt hallom, hogy a vasutasok a többi munkavállaóért is sztrájkol. Az MSZOSZ szimpátia tüntetést szervezett. A Dunaferrnéál sok a munkavállaló, van szakszervezet. Komolyan mondom, ők miért nem szólalnak fel a nyilvánosság előtt, hogy értük a vasiutasok nem sztrájkolnak. Csak csöndben megjegyzem, hogy a válllalatod azért fogja megszívni, mert a három vasutas szakszervezet többletjogokat akar. Bérekről, kollektív szerződésrőúl szó sincs.