Keresés

Részletes keresés

pilath Creative Commons License 2007.10.29 0 0 3543
Ok, így már értem. Nos, adatforgalom kontrollálva van, mennyiségileg is és keresztmetszetben is, netes alkalmazások futtatása tiltott, csak személyesen és engedélyel lehet, + letöltés + java + flash + miszar szintén nincs.

továbbá kb 3 éve ua. a rendszer van rajta, és idáig 1x volt férges, vírusos meg soha. Spammek tekintetében az english e-mailek mennek védett folderba későbbi átnézésre, + folyamatosan szürök.
Ha zombi pc lenne és kikerülné az adatforgalom mérőt, a gép szük keresztmetszetéből adódóan lelassulna, így tudnám, hogy valami nem stimmel + router kontroll lámpája villogna. Heti rendszerességgel anti spyware, anti virus, + online persze feleslegesen, de azért jobb félni.
A számítógép azt csinálja, amire utasítom, nem gondol egyet magátol és huss, televírusozódik. Persze célzott támadás esetén minden gépet meg lehet találni...

Engem inkább a jogi kérdés érdekel, hogy a win98 egyáltalán futtatható e még, avagy sem.

Előzmény: Jahno (3542)
Jahno Creative Commons License 2007.10.29 0 0 3542

Azért, mert nem biztonságos, megnézel valami vicces kódot futtató weboldalt, aztán leshetsz, magától úgy televírusozódik, mint az állat, nekem meg ontja a szerveremre a támadást, meg tolja ezrével a viagrás spamot a világba úgy, hogy nem is tudsz róla. MS is leírta már vagy 2 éve, sem frissítés, sem update, sem semmi.

 

Ha egy nyomdagépet vezérelne, akkor azt mondom, ne t nélkül csinálja míg szét nem esik, de főleg ha vállalkozásról beszélsz, akkor így 7-8 év után olyan megterhelő lenne 40-50 pénzt kiadni egy kisebb használt gépre XPvel, ami még vagy X évet elmegy?

Előzmény: pilath (3541)
pilath Creative Commons License 2007.10.29 0 0 3541
Eggen, az évszámokban igazatok van '99 :) De nem értem, hogy miért kell XP, ne adj isten VISTA? Régi számítógéppel nem lehet új technológiát alkalmazni? Hahh :)) Nem P4 4Ghz, 4 Gb RAM, top-gépen kell mindent prezentálni :) Pl azt mondták sokan, hogy WIN98 első kiadás nem kezeli jól az USB-t, én mégis nyomtatok, scannelek, stb rajta, még a fényképezőgéppel is 1ütt müxik.
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy akkor most win98 '99-be lett véve, legális, vagy sem? Tehát szépen kérlek titeket, hogy ne azt mondjátok, hogy mit hogy nem lehet, inkább azt, hogy mit hogy lehet.
Szíves válaszaitokat előre is köszönöm :)
Jahno Creative Commons License 2007.10.29 0 0 3540
router mögött is ugyanolyan életveszély. 96-ban meg nem vehettetek win98-at, inkább lehetett az 99-ben. Ha nincs legújabb szoftver, akkor ne is tessék olyan új technológiákat használni, mint az internet, meg a router.
Előzmény: pilath (3538)
rali Creative Commons License 2007.10.29 0 0 3539
Kilencvenhatban nem vehettetek kinyócat.
Előzmény: pilath (3538)
pilath Creative Commons License 2007.10.29 0 0 3538
Nincsenek kint a neten a '98-as gépek? Miért fontos ez? De kint vannak. Router mögött. Mivel számtek nem a cég erőssége, nem szükséges a legújabb szoftver. Egyáltalán a win98-at elfogadják, ha az még 1996-ban lett vásárolva? Vagy újra kell vásárolni valamilyen új oprendszert? Hol olvashatok ennek utána?
Még jó, hogy csak 2 gépről van szó, remélem 1 hét alatt okosabb leszek.
Előzmény: Jahno (3534)
rali Creative Commons License 2007.10.29 0 0 3537
Meg azok is, akik ezt megengedik nekik.
Előzmény: szenyor Lopez (3536)
szenyor Lopez Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3536
Erre csak azt tudom mondani, hogy dögöljenek meg...
Előzmény: szako (3535)
szako Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3535

"ez a bsa-apeh együttműködés nem tudom mennyire jogszerű. Hiszen a bsa nem az összes szoftvergyártó, hanem csak pár nagy érdekeit képviseli. Ennyi erővel ha én készítek egy szoftvert, én is köthetek megállapodást az apehel?"

 

naná. ha szépen megtámogatod őket.

ez a bsa egymilliárd forint körüli összeggel támogatta a magyar rendőrséget néhány évvel ezelőtt, és segített nekik "legalizálni" a teljes számítógépes rendszerüket.

(magyarul adtak nekik eredeti vindózt, merthogy egészen addig a Magyar Rendőrség legtöbb számítógépén illegálisan futottak a microsoft-progik..)

ezen felül felajánlották, hogy segítenek nekik szoftverszakértőket képezni.

 

magyarán és érthetően:

 

- rendőrség is, apeh is alaposan meg van kenve hátulról a bsa-képviselt cégek által

- a törvényszéki szoftverszakértőt, amely állásfoglalását minden magyar bíróság elfogadja, ezek a cégek pénzelték és tanították be.

 

következtetés:

 

mindaddig bűnös vagy, amíg a bsa felé be nem bizonyítod az ártatlanságod.

ha bírósági útra kerül az ügy, mindenképpen bűnösnek fognak találni. nem érdekli őket kifogás vagy magyarázat. (ott lesz a hivatalos szakértői vélemény.) maximum a kárenyhítés miatt érdemes ügyvédet fogadni.

Előzmény: szenyor Lopez (3530)
Jahno Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3534
10 éve számlát ne kérjenek, akkor még nem volt kötelező elrakni, APEH is 5 évig követelhet, csókolom. Amúgy új XPvel vagy Vistával lehet legalizálni, később legalább lesz egy Vist alicenszed, mert remélem ezek a 98-as gépek nincsenek kint neten...
Előzmény: pilath (3533)
pilath Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3533
Na ez mind szép és jó, de az, hogy kinek mihez van joga, az egy kérdés. Viszont én azt szeretném tudni, hogyha szeretném pótolni a licenszeket, amiket nem találok, akkor Micro$oftnak, vagy béjesának, vagy apehnek szóljak? béesa elfogad számlát, vagy csak originál licensz papírt? WIN98 nincs kereskedelmi forgalomban, milyen törvények vonatkoznak rá? Bevallásköteles béjesá felé? licenszpapír kell? Ha csak számla van, az gáz? Amit béjesá oldalán írnak az eléggé nehezen kivitelezhető, mert nincsenek meg a licensz papírok csak számlák.
Ha valakinek van bővebb tapasztalata plz ossza meg, mert kiváncsi vagyok. Nem a 2 gépet féltem, inkább a magyar (ön)törvénykezési szokásokat igyekszem megfigyelni user szemmel :))

bye&peace

szenyor Lopez Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3532

"ezek szerint én is kérhetnék általam készített programok miatt nyilvántartást tetszés szerint kiválasztott cégektől?"

 

Kérhetsz. Miért ne kérhetnél? Max kiröhögnek:) De ha te a licencedbe beleírtad, hogy későbbi ellenőrzésnél kéred a nyilvántartást, akkor azoknak a cégeknek, akik megvették a te progidat, át kellene adniuk a nyilvántartást. Más kérdés, hogy nem kényszeríthetnéd őket.

 

"APEH-el fenyegetőzni? netán tényleg bejelentést is tenni az adóhatóságnál, ahol még hallgatnak is rá? "

 

Hmmm. A hallgatnak rá megintcsak felvet pár problémát: a bsa feljelenthet az apehnál. Ha névvel teszi és nem találnak semmit, akkor gondolom kártérítési igényt nyújthatsz be. Ha név nélkül teszi, az durva, mert akkor bármelyikünk kérhetne ilyent bármelyik cég ellen. Ezt elképzelni sem tudom. Ha pedig hallgatólagosan a bsa név nélkül jelent fel, de az apehnál tudják, hogy ők tették és kimennek ellenőrizni... nos ez szvsz büntetőjogi kategória. Az agyrémmel totálisan egyetértek. Át kell térni linuxra;)

Előzmény: Degeczi (3531)
Degeczi Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3531
nem személyesen érint, mert szerintem a cégünk tiszta, és különben sem az én felelősségem - de arra gondoltam, amit írtál: ezek szerint én is kérhetnék általam készített programok miatt nyilvántartást tetszés szerint kiválasztott cégektől? aztán ha - érthetően - magasról tesznek rá, APEH-el fenyegetőzni? netán tényleg bejelentést is tenni az adóhatóságnál, ahol még hallgatnak is rá? agyrém...
Előzmény: szenyor Lopez (3529)
szenyor Lopez Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3530
Mégvalami: ez a bsa-apeh együttműködés nem tudom mennyire jogszerű. Hiszen a bsa nem az összes szoftvergyártó, hanem csak pár nagy érdekeit képviseli. Ennyi erővel ha én készítek egy szoftvert, én is köthetek megállapodást az apehel?
Előzmény: szenyor Lopez (3529)
szenyor Lopez Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3529

Sajnos ennyire nem egyszerű a helyzet. A szoftver licencében te elfogadod, hogy a jogtulajdonos (vagy annak szervezete) vizsgálhassa, hogy megfelelő módon használod e a terméket. És mivel a bsa ez a szervezet, elvileg megnézheti. Gyakorlatilag viszont nehézségekbe ütközik a dolog;) Ugyanis

1. -mivel nem hatóság- nem vagy köteles beengedni az épületedbe.

2. ha elküldesz nekik egy leltárt, hogy nem használod az általuk képviselt cégek termékeit, el kell hogy fogadják. Ellenőrizni nem tudják sehogy.

3. olyan fajta szoftver nyilvántartást nem vagy köteles vezetni, amilyent ők kérnek.

 

Viszont. Ha akar, keresztbetehet neked a bsa. Ugyanis az apeh vizsgálhatja, hogy a vállalkozás által elszámolt számítógépen milyen oprendszer és egyéb programok futnak. Azt nem fogadják el, hogy semmi! Ha te hitelt érdemlően tudod bizonyítani, hogy ingyenes dolgokkal operálsz (linux, openoffice, stb.), akkor gondolom nem foglalkoznak veled. Ellenben ha windows, autocad, ms office van a masinákon, akkor megfingathatnak, ha nincs licenc. Na de hogy deríti ki az apeh, hogy mi fut a gépeden? Ki az apeh "kiképzője"? No ki? olvasd el

" A két szervezet együttműködése kiterjed az APEH revizorok szoftver licencekkel kapcsolatos szakmai képzésére, a közvélemény széleskörű tájékoztatására."

 

Hehe. Szép új világ.

Ha tiszta vagy, választhatsz:

- ezt tudatod a bsa-val, azaz elküldöd a kért nyilvántartást

- bízol abban, hogy vagy elfelejtenek vagy ha kijönnek, mindent rendben találnak.

Ha nem vagy tiszta, akkor:

- írsz egy fals listát. Ellenőrizni nem tudja.

- Nem teszel semmit. Kaphatsz egy apeh ellenőrzést. Lol.

Nálunk a cégnél jogtiszták a szoftverek, de nem szívesen teregetem ki egy rakás ügyvéd elé a cég belső dolgait. Semmi közük hozzá. De az apehot nem szeretem. Megoldás?

Előzmény: Degeczi (3528)
Degeczi Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3528
meg úgy minden szempontból...
hogy a fenébe lehet egyáltalán jogszerű, h cégek társulása ilyesmire buzdítson egy állami hatóságot?!
milyen alappal mernek bekérni bármiféle nyilvántartást tőlük független cégektől?
elképesztő, és roppant szomorú, h nem lehet valahogyan helyretenni őket, mert ez már mindenen túlment...
Előzmény: Herold (3527)
Herold Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3527
Elmennek ezek a jó kurva anyjukba. A seggfejség vonatkozásában.
Előzmény: Törölt nick (3524)
pilath Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3526
előre is thx a helpet all forum member's :))

Happy day to you !
pilath Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3525
Hali all !

Kérdésem az alábbi:

Adott egy cég, 2 szgéppel, 1iken win98+ office2000, másikon win98SE+office 97. találtam összesen 1 db 1996-os számlát 1 cégtől 1 db számítógépről megneveés nélkül, csak seriaszámokkal szoftware nélkül, + 1 db mikroszoft termék regisztrációs kártyát.
Össz 2 db gép van, win98-al, de nem lelem a számlákat, a szoftverek papírjait meg mégúgy sem. Küldött a béesa levelet cégnek, aztán most küldött mégegyet, , lásd mint lent. Mi a teendő, ha hiányos a szoftverleltár? 11 évre visszanyúló papírok megléte szükséges? mit írjun knekik? elég a "sponzorok" progijait beküldeni?
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.26 0 0 3524
Jahno Creative Commons License 2007.03.11 0 0 3523
Nincs. Éppen ez az érdekes, mert felháborodás van, de amennyi magánjúzer, meg cég környékén előfordulok, aztán sehol nem volt semmi, így tudja a fene egyelőre mitől kell félni. Ha olyan van, akkor úgyis bírósági végzés, oszt viszik a gépet kapásból, de itt inább a jogvédőhivatalok szoktak ugrálni.
Előzmény: cancel (3522)
cancel Creative Commons License 2007.03.11 0 0 3522
Sziasztok!
Van itt több vélemény is arról, hogy mi van ha nem engeded ne őket. Van valakinek konkrét tapasztalata is?
sashimi Creative Commons License 2007.03.08 0 0 3521
Előzmény: hbo (3519)
rali Creative Commons License 2007.03.08 0 0 3520
Fujj.
Előzmény: hbo (3519)
hbo Creative Commons License 2007.03.08 0 0 3519
Mostantól Adó- és Szoftverellenőrzési Hivatal?

Együttműködési megállapodást kötött az APEH és a BSA, a köztudatban csak "szoftver rendőrség" néven ismert jogvédő szervezet. Részleteket a megállapodásról eddig ismeretlen okokból kifolyólag nem közöltek, mi több a szerződést titkossá nyilvánították.
aamen Creative Commons License 2007.02.23 0 0 3518
"Adatbázis visszaimportért utoljára valami 9ezer kiszállást fizettem"

normalis konyveloszoftgyartok kiszallas nelkul ingyer csinaljak az effelet, hiszen tervezheto hogy neha szukseges, ugyhogy benne van a kovetesi dijban hogy neha ilyet is kell csinalniuk, hat csinaljak, ertelemszeruen a sajat iroasztaluk mellol, a vpn-juk amugy is ki van huzva hogy a szoftfrissitesek biztonsagban atjojjenek...

Előzmény: Jahno (3516)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 3517
Az mondjuk biztos, hogy a gépre rátelepül az sqlszerver, az erőforrásokat fogja, mint állat, és valóban, SEMMIT nem tudsz módosítani, átírni, dátumot állítani, meg nevet változtatni. Ha ott valami gond van, akkor egy mezei user sehogy nem boldogul.
A supporttal eddig úgy jártam, hogy a szakmai részét minősítve mondtam, az kifogástalan (bár egy rosszul beparaméterezett jogcímmel volt gondom és mire rájöttem, hogy nem az én beállításaim rosszak, hanem náluk van bibi, addigra kihullott a hajam) de ami apróbb gondom volt, az simán ment telefonon, eddig egyetlen alkalommal kellett adatbázist küldeni nekik, azt megcsinálták 5-ért.

(mellesleg én is kávét főzök és telefonokat veszek fel perpill jó pénzért és közben a neten hallgatom az előző napi híreket.. ide járok be kipihenni az otthoni melót :))
Előzmény: Jahno (3516)
Jahno Creative Commons License 2007.02.23 0 0 3516

KulcsSoft? Én jó ideje leépítettem őket, de milyen már, mikor hálózatosban átírom a gépnevet vagy a DNS-t, aztán ettől megborul a nem hálózatos programjuk?

 

Support meg jó ja, jó nagy számokat szeretnek mondani. Adatbázis visszaimportért utoljára valami 9ezer kiszállást fizettem, 3 perc meló, 9ezer munkadíj. Oszt csoki. Ennyiért még KV-t főzni is megtanulok, meg cipőt pucolok baze :-)

Előzmény: Törölt nick (3515)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 3515
Működik, de a listákon megjelenő cég már nem létezik. Tehát könyvelni tudok vele, csak nem tetszik a rajta szereplő név, meg a frissítéseket is jó lett volna telepíteni, bár ahogy elnéztem és letöltöttem a mostani demoját, és teszteltem pár tétellel, nulla változtatást hajtottak végre. Segítséget nem adtak, mikor mondtam, hogy szeretnék pár tételt nyom nélkül kitörölni (vagyis állították, hogy nem lehet, ami végül igaz is, ha a munka közben megnézem a végezhető műveletek listáját), nekem kellett több adatbázisizélő programot kipróbálni, mire találtam egyet és én, mint laikus kb 2 perc alatt kiszedtem.
Egyébként elég korlátozott az ember szabadsága munka közben, most pl véletlenül megynitottam egy évet egy ügyfél alól és véletlenül más (kereskedelmis kódokkal) adatbázissal. Namármost, évnyitást törölni nem lehet :( Most álljak neki kiszedni az adatbázis évre vonatkozó tábláit? vagy nyissak egy másik ügyfelet 1 karakter változtatással? Ehh.. Az ügyfélszolgálatuk elég kezdetleges, telefonos segítség nulla, küldjem el az adatbázist, minig ez a válasz. Hát nem küldöm, basszus. Nem vagyok én szőkenő, ha elmagyarázzák, mit kell tegyek, meg tudom csinálni...
Dolgozom még kulcs soft programokkal, elsőosztályúak, (talán az egyszeresük nem annyira, és épp ez kéne nekem) a telefonos ügyfélszolgálatuk bombasztikusan jó.
Előzmény: Jahno (3514)
Jahno Creative Commons License 2007.02.23 0 0 3514
Infotéka? Attól amúgy is meneküljél... Egyáltalán működik az a szoftver? Mert tőlük elég sok nem működést láttam :-D
Előzmény: Törölt nick (3513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!