Keresés

Részletes keresés

mmBálint Creative Commons License 2005.02.15 0 0 48
(sziasztok - szia, papához! - bocs, egy kis reklám: már megint van eg yállati jeó letölthető koncert, nagy instrumentális alakításokkal, meg egy vicces cikk is a foldalon: www.zappa.hu )
gyere a papához Creative Commons License 2005.01.26 0 0 47
Megtisztelő amit mondasz, de... Ha valaki, te jól tudhatod, hogy a levlistán, és itt az Indexen is (ezt talán nem tudod, de az idők folyamán 3 egymást követő nicken, és főleg a régi "Konzervatív lemezklub"-ban megnyilvánulva) senki sem volt, aki csak megközelítette volna azt a  mennyiséget, amennyi  együttesről, lemezről írtam, vitáztam, eszmét cseréltem. Úgy érzem, hogy rövid időszakok kivételével ebben itt az Indexen nem voltak partnereim (a levlistán azért sokkal inkább). Ha most megnézed, hogy mi folyik a progrock "szaktopikokban", akkor azt láthatod, hogy ritka kivételektől eltekintve pár mondatos súlytalan letyepetye megy mindenütt. De sehol semmi komolyabb eszmecsere. Ez persze nem baj, az "ő dóguk", csak engem nem érdekel. Ami engem jobban érdekelne (vélemények lemezekről, együttesekről, a tágabb "filozófiai" kontextust is érintő eszmecsere, és főleg, új, nem ismert jó együttesek bemutatása), arra itt nincs vevő, és főleg "eladó". Ezért  hát nem csoda, ha mostanra kissé kedvemet vesztettem. A kedvem pedig olyan dolgoktól tudna visszajönni, ha pl. azt látnám hogy tényleg vannak érdeklődő, és eszmecserére képes emberkék itt. De amíg olyasmik történnek, mint a Vedres (szegény, ő nem tehet róla) fikatopikban ;-)) is, hogy a mondanivalóm tartalmával szinte egyáltalán nem, a stílusával annál inkább (ugyebár egy bizonyos szinten a kettőt illene tudni elvonatkoztatni egymástól) foglalkozott a lelkes törzsközönség, addig szomorkodom ;-). És tényleg igaz, hogy ezeken a fórumokon én mindezideig egyetlen egy olyan engem potenciálisan érdeklő együttest sem ismertem meg általatok, amelyet már nem ismertem volna korábban. Egyszer sem volt, hogy valaki ajánlott volna valamit, és én meghallgatva azt, eltöltött volna az a bizonyos "hú az annya, ez aztán dögös kis zene" érzés. Ha meg így van, akkor mi szükségem van nekem egyáltalán ezekre a topikokra? Jó lenne, ha nem az lenne a konklózió, hogy megvagyok én nélkülük is. Mert hát eddig valóban jól megvoltam nélkülük. (De velem mindig lehet tárgyalni ;-)) )
Előzmény: eref (46)
eref Creative Commons License 2005.01.25 0 0 46
Értem. De ha már úgy áll a dolog, hogy te nem tanulhatsz tőlünk, akkor mi miért ne tanulhatnánk tőled? Nem akarsz írni az utóbbi fél évben felfedezett, itt még nem említett zenékről?
Előzmény: gyere a papához (45)
gyere a papához Creative Commons License 2005.01.25 0 0 45

Ok. Ilyenkor szokták mondani: Értem én a viccet, csak nem szeretem.

Amúgy van. Legalábbis remélem, hogy még sok olyan jó együttes van, akiket nem hallottam. Csak az utóbbi fél évben is "fedeztem fel" jó néhányat. Persze azokról is olvastam előtte valamit, és csak később hallottam... hát így megy ez. És most azért kérdezem a nagyközönséget, mert hátha az én figyelmemet is elkerülte valami. Engem a "hagyományos" progrock már régóta nem érdekel. A klasszikusok szinte teljes egészében megvannak, ami nincs, az nem is kell, viszont az újító, a különös, az egyedi együttesekre mindig odafigyelek. Most is ilyeneket keresek...

Előzmény: eref (44)
eref Creative Commons License 2005.01.25 0 0 44
Hehe. Szerintem nincs olyan, amit ne ismernél. :)
Előzmény: gyere a papához (43)
gyere a papához Creative Commons License 2005.01.25 0 0 43
Felhozom... Mert továbbra is keresek instrumentális, avantgárd progrock együtteseket. A topicnyitóban említetteket már mind megszereztem, megismertem, és most jól jönne valami új. Ki tud ilyeneket mondani? Ja, (free)jazzt, zajzenét, meg tiszta elektroakusztikus ambientetes blöfföket ne, csak olyat ami a progrock elvontabb irányzataihoz áll közel, legyen az neo-klasszikus (de nem klasszikus hangszerekkel játszva, mint pl. a Penguin Cafe Orchestra, és nem is klasszikust átdolgozva, mint pl. a spanyol Canarios, hanem inkább az Art Zoyd, Univers Zero, Banda Elastica iskolához közeli), vagy (főleg) valami RIO-hoz hasonló. De az se jó, ha olyan, mint Fred Frith számos újabb szólóprojectje, mert azokban már alig van zene, üres kisérletezés az egész. Tehát legyen határozott "együttes", és "album" fíling. És ne az az érzés, hogy minden koncerten összeimprovizál egy új lemezt, mert az olyat nagyon rühellem. Jó kikötések, mi? Nem igaz, hogy az egész indexen én vagyok egyedül, aki a komoly, és mély progrockot szereti... De lehet hogy mégis igaz... Ha valaki hozzá tud szólni a témához, szóljon...
gyere a papához Creative Commons License 2004.07.09 0 0 42
Nincs mit. De hát tudod, az amnézia... Amúgy én azt gondolom, hogy minden, a progrock iránt érdeklődő laikus számára sok új információt tartalmaz az a levelezőlista. És még feliratkozni sem kötelező.
Előzmény: shaddam (41)
shaddam Creative Commons License 2004.07.09 0 0 41
Mégegyszer köszi. Az előző hozzászólásodnyi szöveg (három és fél sor) elég is lett volna a Naked Cityről.
Előzmény: gyere a papához (40)
gyere a papához Creative Commons License 2004.07.09 0 0 40
A nevezett levelező listának van keresője is, amibe a keresett karaktereket beírva végigböngészi az összes levelet. Igaz csak kb. 8-10 lépésben, mert hát a lista fennálásának 6 éve alatt majd' 4000  hozzászólás született. Itt sok olyan kérdésetekre is választ találtok amit eddig nem mertetek megkérdezni... ;-))
Előzmény: shaddam (39)
shaddam Creative Commons License 2004.07.09 0 0 39
Köszönöm, gyere a papához, azért szeretlek.
Előzmény: gyere a papához (37)
gyere a papához Creative Commons License 2004.07.09 0 0 38
A moderátor bezzeg nem olvassa ezt a topicot, hogy megkérhetném, hogy törölje a duplázást, és ezt a felkérést...
gyere a papához Creative Commons License 2004.07.09 0 0 37
Nekem sajnos az agyműtétem következényeként fellépő memóriazavarom megakadályozza, hogy a "Naked City"ről újra beszámoljak, de erről a lemezről is írtam már (mint ahogy oly sok másik "ismeretlen" lemezről, és együttesről is) a Yahoo-s "progresszív rock" levelezőlistán. Csak oda kell menni, megkeresni, és elolvasni. (http://groups.yahoo.com/group/progressziv_rock/)
Előzmény: shaddam (34)
gyere a papához Creative Commons License 2004.07.09 0 0 36
Nekem sajnos az agyműtétem következényeként fellépő memóriazavarom megakadályozza, hogy a "Naked City"ről újra beszámoljak, de erről a lemezről is írtam már (mint ahogy oly sok másik "ismeretlen" lemezről, és együttesről is) a Yahoo-s "progresszív rock" levelezőlistán. Csak oda kell menni, megkeresni, és elolvasni. (http://groups.yahoo.com/group/progressziv_rock/)
Előzmény: shaddam (34)
earwax Creative Commons License 2004.07.07 0 0 35
Animal Collective, uj lemez, sokat, hangosan.
shaddam Creative Commons License 2004.07.07 0 0 34
Volt itt korábban szó a Zorn féle Naked City lemezről. El tudnátok mesélni, milyen, mihez lehetne hasonlítani? Tegnap láttam egy boltban, nem volt időm belehallgatni, de visszamennék, ha sikerül felkeltenetek az érdeklődésemet. Oksi?
gyere a papához Creative Commons License 2004.07.07 0 0 33
Az még csak-csak elmegy, hogy a címeket megkeresem, de hogy miért nem teszenek, ahhoz újra meg kellene hallgatnom őket, az meg már lehet hogy tényleg nagy fáradtság lenne... ;-)) Különben nem lemez vagy CD formátumban vannak.
Előzmény: eref (31)
gyere a papához Creative Commons License 2004.07.07 0 0 32

A lenti felsorolás nem a teljesség igényével készült. Tényleg nem mondtál semmi újdonságot, de azért kösz. ;-)

Előzmény: Törölt nick (28)
eref Creative Commons License 2004.07.07 0 0 31

Jó, azért ha nem nagy fáradság, megírthatnád, hogy melyik Painkillerek vannak meg, és melyiket miért nem szereted. Esetleg ha nagyon meguntad őket, ajándékba szívesen elfogadom. :)

 

Előzmény: gyere a papához (25)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.07 0 0 30

Üdv!

 

Már hogy a jó égbe ne hallgatnék, a klasszikus zene nekem egy életre szóló szerelem. :}

 

Szerintem egy picit döglődik a topic, ritkán merül föl olyan téma, amitől firkálhatnékom támad.

Előzmény: eref (29)
eref Creative Commons License 2004.07.07 0 0 29

Hello Elcius!

 

Rég jártál a klasszikus zenei topikban... vagy már nem hallgatsz ilyesmit? :)

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.07 0 0 28
Nem biztos, hogy sok újdonsággal szolgálhatok neked, mert ugyebár nem vagyok gyűjtő. Elsősorban a RIO-t és a zheul-irányzatot kedvelem. A lenti felsorolásodból hiányoltam Roger Trigaux csapatát, a Present-et. Szerintem említésre méltók Daniel Denis, Thierry Zaboitzeff és Patricia Dallio szóló-felvételei is. Még néhány kedvenc, ami hirtelenjében beugrik: Weidorje, Eskaton, ZAO és persze Yochko Seffer
Előzmény: gyere a papához (27)
gyere a papához Creative Commons License 2004.07.07 0 0 27
Ezt tudjuk. Hogy az Art Zoyd ilyen. Mondjál még a kedvenceidből, hátha van közte olyan, amit nem ismerek, de jó, és akkor szeretném megismerni. Amik alant már említve lettek, azokat ne mondjad. ;-)
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.07 0 0 26

Na, ilyen topic is van?

 

Totális kedvencem az Art Zoyd, annak a csoportnak a zenéjére azt hiszem éppen illik a topic címe.

gyere a papához Creative Commons License 2004.07.07 0 0 25

Hú de régen is volt az a topicnyitó... Merthogy akkor még én is azt hittem, hogy a Painkiller tetszeni fog nekem, mert ait addig hallottam, az érdekes volt. De azóta beszereztem pár lemezüket, és már nem tetszik annyira. Nekem inkább poposak mint avantguardosak, és inkább alternatívok, mint progrockosak. Őszintén szólva, a címükre sem emléxem így fejből. De persze ettől még biztos jók, meg minden... na.

Rám is rámférne már pár új avantgárd progrockos együttes megismerése, mert Mostanában sajnos unatkozom (már zeneileg). Amiket újabban hallottam, azok biztosan nagyon jók voltak, de nekem nagyon nem tetszettek. Mondjatok valami jót ebből a műfajból, hátha bejön neklem is. De ne azokat, amiket az elején már felsoroltam, és ne legyen közte zajzene, meg jazz se! Piszkosul unatkozom. Télleg.

Előzmény: eref (24)
eref Creative Commons License 2004.07.06 0 0 24

Múlt héten voltam Varsóban Cobra + Painkiller koncerten. A Cobra a lengyel jazz jeles képviselőiből áll, Zorn vezényelte őket, a Painkiller pedig egy őrület. Ilyen elementáris erejű muzsikát rég hallottam. Talán a Laswell volt a legjobb.

 

A Naked City tavaly ugyanott viszont nem tetszett, hiába zsenik a zenészek (Zorn kivételével, mert őt közepes szaxofonosnak tartom).

 

Painkillertől melyik lemezeiket ajánljátok?

fönök Creative Commons License 2001.08.31 0 0 23
Kellemes zene. Nem mondom, hogy hanyatt esek tőle, de olyan klasszikus jó prog rockzene.
Előzmény: gyere a papához (22)
gyere a papához Creative Commons License 2001.05.24 0 0 22
Igen, az A(kq)sakot hol igy, hol úgy írják, én a GEPR-bol vettem k-val, de a lemezborítón tényleg q-val van írva. A Zamla viszont többször is valtoztatta a nevét: Samla Mammas Manna-ként indult, ebből lett 77-ben Zamla Mammas Manna, majd később "Von Zamla" néven is kiadtak lemezt. De nem is ez a lényeg, hanem a zenéjük. Az neked hogy tetszik?
Előzmény: fönök (21)
fönök Creative Commons License 2001.05.24 0 0 21
Zamlas Mammaz Manna. (Ezért nem találtam, még szerencse, hogy az öcsikémnek meg van.)
Aqsak Maboul.
Az Art Bears-et az első nemzedékhez venném. (Winter Songs - huhh).
Előzmény: gyere a papához (18)
realdoko Creative Commons License 2001.05.21 0 0 20
Ha már itt emlegetitek Fred Frith-et: nagyon-nagyon kellene nekem tőle album, nincs valakinek eladó? Vagy nem tud valaki tanácsot adni, honnan szerezhetnék? Vagy nem adja valaki kölcsön a sajátját, hogy lemásoljam?
:->>
Na hajrá, írjatok nekem mailt, ha boldoggá akartok tenni.
break2 Creative Commons License 2000.03.28 0 0 19
koszi
Előzmény: gyere a papához (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!