Nekem is van a Rendőrtisztin /bűnügy/ kívül még egy Bánkis diplomám, meg egy munkavédelmi technikusi, meg egy tűzvédelmi felsőszintű. Igaz a két utóbbit már nyuggerként a civil munkahelyemen szereztem
Nem is az emberektől tartok, hanem a bosnyák rendőröktöl. Az elmúlt években és még tavaly is úgymond magyarbarátok voltak. Majdnem minden évben belefutottunk közúti ellenőrzésbe, de úgy nézett ki, hogy a magyar rendszám menlevelet biztosított, mert mindig továbbot intettek. Most kicsit tartok attól, hogy már csak dafke megfingatják a magyart. Bár sokan monják, hogy úgy általában is túl pesszimista vagyok és mindig a legrosszabb forgatókönyvet veszem alapul.
Én is beugrottam a halpiacra. A legjobban a makréla tetszett, azok olyan kisebbek voltak, grillezésre. De volt tintahal, polip, rák, franc tudja ezek grillezhetőek e.. max veszünk olajat, s ha grillezni nem sikerül, kisütjük. :-)
tegnap veliben a mandrac etteremben kajltunk.ott is lattam ilyen fastfoodot kiirva a tablara. de tobbfele lehet kani ilyen saslikszeruseget csirkemellbol, azt nem eszik meg? raznjici neven fut.
Végül találtunk, volt hamburgeres gyorskajás (Fast Food Piccolo Paradiso). Én pljeskavicát kértem, erre kihoztak egy brutál, plejskavicás hamburgert, vagy 3 hús volt benne, alig szuszogok.. :-)
Meg akartam állni Osor-ban, de parkolni még a híd előtt lehetett volna, ott állt egy csomó kocsi a tenger felé. Majd visszafelé megállunk..
rakot pedig lehet grilezni. epp azt beszeltuk ma, hogy itt a tengerparton nem divik a gyorsetterem. tegnap setalas kozben, mintha a kikoto tuloldalan lattam volna egy ilyesmit. most irany veli, ismet valami herkenytyut kapok be. holnap delelott pedig osor. tenyleg, megalltatok ott? parkolo?
Ok, köszi! Itt elektromos grill van, szal azon fogok sütni, úgyhogy rák sztem nem lesz..
A zasszony elcsapta a hasát vmivel, így meg nem akarok nagy haltálat vacsizni, ahogy terveztük.. esetleg láttál vhol a városban ilyen gyorséttermes, hamburgeres, sültkrumplis kajáldát, ami a kölköknek jobban fekszik?
halfilet ott nem kapcs, max egesz, hamozatlan halat. nehany halasz szokott portekat arulni altalaban reggelente olyan 8 magassagaban. ki kell fogni. en el szoktam _utni_ az idot ott egy kv-zoban. halfilet a halpiacon kapsz, az meg a belvarosban van a kikito sarkan a foteren. szoval a rakot megveszem a halaszoktol, a halat meg a piacon, ahol nemi penzert keszre is pucoljak.
Hazafelé az a taktika tetszik egyelőre, h későn indulunk, s nem sietnünk, megnézzük pl Krk-et. Aztán majd kiderül..
Úgy érzem mégsem lesz itt nagy cangázás a család részéről, mert elég meredek emelkedők vannak, tegnap a Konzumba átcangázva én is betojtam, 1-esben alig tekertem ki. :-) Nem a szintek nagyok, hanem a meredekség, meg a fel-le.