Keresés

Részletes keresés

Kitty Creative Commons License 2000.01.10 0 0 118
Én kb. 5-10 órát alszom, attól függ, milyem műszakban dolgozom. ha reggel 6-ra megyek, alig alszom 5 órát. De néha a 10 sem elég. Tulajdonképpen az az érzésem, hogy kb. 3 éve nem aludtam ki magam, pedig csak 24 éves vagyok :(
platina Creative Commons License 2000.01.10 0 0 117
Igazad van, Planney, engem is mindig bosszantott, hogy felelős és felelőtlenebb beosztású emberek lépten-nyomon azt állítják magukról, hogy 3-4 óra alvással elvannak. Nem hiszek nekik.
platina Creative Commons License 2000.01.10 0 0 116
Szükségem van 7-8 órára hétközben is. Hétvégén 9-10 órát alszom. 9 és fél-nél ébredek kipihenten, azt hiszem, egy ilyen című film is van. Úgy emlékszem, nem az alvásról szól.
chicken Creative Commons License 2000.01.10 0 0 115
kb. 5 óra
hétvégén 9-10.
kadarka Creative Commons License 2000.01.10 0 0 114
Üdvözlet
Ismerős a dolog és nekem is be szokott jönni. Olyannyira, hogy megboldogult egyetemista éveimben ha már biztos volt, hogy nem lesz nyolc óra, egyből ráálltam a négyre.
Idővel aztán pótolni kell, de a dolog attól naccerű, hogy könnyebben ébredsz fel. Nekem sem (csak) az alváshiány a bajom, inkább az, hogy reggelente nehezen megyek át vertikálisba.

Egyébként szeretek korán kelni. Amikor arcomba locsoltam a hideg vizet, már ébren vagyok és klassza a hajnal, amikor még mindenki aluszik
tizenévesen fél ötkor keltem minden reggel, mert suli előtt úsztam. Gőzöm nincs, hogy csináltam, néha el sem hiszem, hogy én voltam.

Ezek vótak k. alvós dógai.
Mindenkinek négyórásciklusú alvásokat, kevés munkát és sok "értelmes" időtöltést kívánok. ágyő.

k.

Ja, ált. 11-éjfél körül dobom be a szunyát és 7-ig húzom a lőbőrt. Kedden és pénteken csak 6-ig, hétvégén 8-ig. A nyóc előtti ébredések zűrösek.

Előzmény: Bigiboj (88)
Narvál Creative Commons License 2000.01.10 0 0 113
sacc/kb 6 óra
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.10.29 0 0 112
Tegnap este lefeküdtünk már 1/2 12-kor(!) aludni, erre tessék, már 5 felé forgolódni kezdtünk, pedig még most is álmos vagyok. Komolyan mondom, nem vagyunk normálisak.... :-)
cortez Creative Commons License 1999.10.29 0 0 111
Valahogy mindig változó. Kb. 10-11 órára lenne szükségem ahhoz, hogy rendesen kipihennyem magam.
Amióta kb. 1 hónapja bp-i vagyok és már az első nap előfizettem a netre, van hogy le se fekszem, hanem talpon vagyok (vagy ülök) kb. másnap estig.
(Mer hát másnap délelőtt amúgy főiskola van, holnap is.)Persze előfordult már, hogy nem volt kedvem netezni, de akkor is legfeljebb 8-9 órát bírtam aludni.
De ha visszamegyek hétvégére a vidéki őshonba, akkor ott akár fél napot is tudok aludni.
Hmmmm Creative Commons License 1999.10.29 0 0 110
Keveset.
Hetvegen sokat.
Bütyök Creative Commons License 1999.10.29 0 0 109
Hat, hét órát alszok.
A többit Netezéssel töltöm! :)
Planney Creative Commons License 1999.10.28 0 0 108
Mázlista. :-) Persze nem a barátnőd. ;-)

P.

Előzmény: atimati (106)
hosszu Creative Commons License 1999.10.28 0 0 107
Off:
Tovabbra is semmi es tenyleg nagy a csend kivulrol :-(
Előzmény: Planney (105)
atimati Creative Commons License 1999.10.28 0 0 106
Sziasztok!

Én úgy lácik kilógok a sorból. Képtelen vagyok átlag 6 óránál többet aludni, pedig lehetne. Ez úgy jön össze, hogy ha pl. 11-kor lefekszem, akkor 4-5 körül magamtól(!) felébredek és várom, hogy 6:30-kor csörögjön a vekker. Időnként elöbb felkelek, mert unok egyedül feküdni a sötétben. Ja és mind ezt a 24 évemmel művelem. Ha nagyritkán a baratnőm is mellettem fekszik, akkor őt sem hagyon aludni, de azt mondja nem bánja. :)

a.

Planney Creative Commons License 1999.10.28 0 0 105
Last Off:
Küldtem ma, úgy lácccik kaki a levelezőrendszeretek. Elküldtem ismét.

P.

Előzmény: hosszu (104)
hosszu Creative Commons License 1999.10.28 0 0 104
off:

Oszt' melyikre? Ma nem kaptam semmit toled.

Előzmény: Planney (103)
Planney Creative Commons License 1999.10.28 0 0 103
Off:

Te inkább válaszolj a levelemre!

P.

Előzmény: hosszu (102)
hosszu Creative Commons License 1999.10.28 0 0 102
off:
Na mi van, projectnap? ;-))
Előzmény: Planney (101)
Planney Creative Commons License 1999.10.28 0 0 101
Érdekes még a hőmérséklet alvásra gyakorolt hatása is. Kollégiumi éveimben rendszeres harcot kellett vívnom egyik szobatársammal, aki szerint valami 18 Celsius a legalkalmasabb az alvásra.
Na hát én pont fordítva vagyok ezzel, ha adott a kellemesen meleg (másokk szerint elviselhetetlenül forró) környezet, már alszom is. :-) Középiskolában okítás után pl. rendszeresen elaludtam a család kutyuliján. :-))))

Planney

Nyuszog Creative Commons License 1999.10.28 0 0 100
Én napi 8 órát alszom. 9-et kellene. Az a napi 1 óra meg csak gyűlik-gyűlik. Minden nap vissza kellene állítani az órákat eggyel. :)
vadi Creative Commons License 1999.10.28 0 0 99
Minden reggel 1/4 7-kor szólal meg az ébresztő-rádió (Bumeráng). A férjem azonnal fel tud kelni, de neki muszáj is, mert ő viszi a nagyobbik fiúnkat a Felszabra, tehát ők 7-kor legkésőbb el.
Én még 7-ig lustizok. Én is tipikus még 10 perc függő vagyok. Ilyenkor képes vagyok olyan állapotba kerülni, hogy 3-4 perces alvásba zuhanok - irtó jókat álmodok, és egész hosszú álmaim vannak. Én döbbennek meg a legjobban, amikor felriadok és látom, hogy mindösszesen néhány perc volt az egész. Aztán persze eljön az az időpont mikor nem lehet tovább húzni, muszáj felkelni. Ilyenkor fogadkozom, hogy ma este tuti, hogy legkésőbb 9-kor lefekszem aludni. Nincs az a film, könyv, telefonhívás amely ettől az elhatározástól eltéríthetne.
Aztán eljön az este, 7-8 körül családi vacsi, majd harc a gyerekekkel, hogy menjenek fürdeni, fogatmosni, pisilni, aludni. 9- fél 10 körül csendesednek el. Na, akkor mi el kezdünk beszélgetni a párommal, megnézzük valamelyik hiradót (RTL or TV2), fürcsi bujás az ágyba. És akkor a férjem félve megkérdezi, hogy nincs kedved...hmhm.( Nnna, senki ne gondoljon rosszra!!) ...scrabble-özni? (Így írják vajh?) Persze van, így fél 1- 1-ig játszunk. Aztán reggel minden kezdődik előröl. Most is olyan álmos vagyok, hogy majd lefordulok a székről. De ma sem lesz korai alvás, tudom. Sőt, soha nem lesz. Csak a hétvégéken. Viszont: HOLNAP MÁR PÉNTEK, tehát ezen a héten már csak egyszer kell korán kelni!! HURRRRRRÁÁÁÁÁ!! :-))))
folyton álmos vadi

PS: a vérnyomásom 90/60 általában, de most szerintem ennél is kevesebb.

Planney Creative Commons License 1999.10.28 0 0 98
Off:

Mi volt ma az első gondolatod? c. topic-ban leírtam. Bankügyletek. :(

P.

Előzmény: kockasfulunyul (97)
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.10.28 0 0 97
Nekem ez megint 5 órára sikerült.

Planney, amúgy miért voltál dühös?

Kocek

Kobzoska Creative Commons License 1999.10.28 0 0 96
Eddig teljesen betegesnek tartottam azt a nézetet, hogy minél többet alszunk, annál fáradtabbak vagyunk másnap, de tegnap, amikor 13 órai alvás után végigszerencsétlenkedtem egy munkanapot tiszta kómában, akkor elgondolkodtam az igazságán.
Egyébként a majdnem laboratóriumi körülmények között tesztelt alvásigényem 9 és fél óra.
Előzmény: riGormORtiS (94)
Planney Creative Commons License 1999.10.28 0 0 95
Dühömben lefeküdtem jó korán. :-(((((((((

Planney

riGormORtiS Creative Commons License 1999.10.28 0 0 94
Az éjszaka 9 órát aludtam, és reggel mégis alig bírtam felkelni! Le is késtem a vonatomat. Lehet, hogy ez kóros?
Ziló Creative Commons License 1999.10.28 0 0 93
Sziasztok!
Ha nem olvasgatnék a neten hajnali kettőig, akkor én is alhatnék hétközben 6-7 órát.
Persze szerencsés vagyok az órarendemmel (Kandó) mivel a péntek az már hétvége, és szerdán is engedélyezhetek egy kis lustálkodást digittechnika helyett:)
És persze hétvégén a jó kis délig alvás (lenne ha nem kellene mindenfelé rohannom a hülyeségeim után) Attól kezdek félni, hogy nem bírom ki az egész hetet 6 órákkal, és kidőlök a cél előtt, meg hogy rászokom a kávéra, amit nem tartok túl jó ötletnek, de idáig még mindíg segített.
Na jó, inkább alszom.
KurázsiMama Creative Commons License 1999.10.27 0 0 92
Szeles korben vegzett kutatasaim eredmenyekeppen megallapitottam, hogy az emberek alvasigenye:
meg 10 perc :-)

De komolyabbra forditva: volt ido, amikor napi 2-3 orat aludtam. Ezt birtam nehany honapig, aztan mar sikerult neha 5 ora is, de mindezt ugy, hogy ejszaka 3 ora, delutan meg 2. Igaz, meg is latszott rajtam, hogy keveset alszom. Ebben a periodusban, amikor mar nagyon faradtnak ereztem magam, egyszer 14 oran keresztul aludtam, es azota minimum 8 orat kell, hogy aludjak, kulonben napkozben mint a lovak, allva elalszom.

Es meg egy fontos dolog. Anno dolgoztam allando ejszakai muszakban, es, bar akkor aludtam napi 10 orat is akar, megsem tudtam magam ugy kipihenni, mint amikor ejjel aludtam joval kevesebbet. Ez minden embernel igy mukodik szerintem, azaz, az ejszakai alvas pihenteto es regeneralo csak igazan. Rajtam az sem segitett, hogy teljesen sotet volt a szobaban, es nema csend korulottem, amikor nappal kellett aludnom, pihenni csak ejjel tudtam.

riGormORtiS Creative Commons License 1999.10.27 0 0 91
Na ebben a 12-ben nagyon benne tudnék lenni. Néha, hogy megnézzem mit bír az alvókám nekivágnék a 16-nak is :)). Nekem a 4 órás alvásnál jobban bejön az 5 vagy a 2. A 2 az pont elég arra, hogy épp bőrrel megússzam a következő napot. Ti mennyi ideig bírjátok ki alvás nélkül? Én egyszer valami 48 órát csináltam végig úgy, hogy benne volt 50-km túrázás, meg némi piálás. A végén már kezdtem hallucinálni.
creatine Creative Commons License 1999.10.27 0 0 90
Nos en is ejszakai bagoly vagyok inkabb fekszem le ejfel elott, mint utana. En pont forditva erzem.
Raadasul a 8 ora alvas sem jon be. Egyenesen ki vagyok utve ilyenkor. Inkabb 7, de megjobb a 9.
Az idealis szamomra 1-10-ig lenne :)
Som-Som Creative Commons License 1999.10.27 0 0 89
Amióta dolgozom, élhetem a saját ritmusomban az életem. Éjfél után alszom el és 9 után kelek. Néha alszok vagy olvasgatok egy kicsit a vécén, szép nyogodtan megreggelizek, majd bicajra pattanok. Általában fél 11 előtt be szoktam érni, de volt már, hogy betelefonáltam a többieknek, hogy mindjárt beérek, ne menjenek el nélkülem ebédelni. Tehát hétközben átlag 9 órát, hétvégén, amikor nem kell hajnalban kapkodva indulnom, 11 órákat alszom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!