Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2020.02.06 0 0 98818

Közéheztetés:
https://hvg.hu/kkv/20200206_Lecsot_foztek_a_kozekeztetesi_szakacsversenyen_szinte_olyan_mint_amit_a_menzan_adnak

No comment!

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2020.02.06 0 0 98817

milyen lesz az a palacsinta, amiből mindent kihagysz, ami jellemző a klasszikus palacsintára?

 

(tudom, sokunknak kell megtartóztatnunk magunkat bizonyos ételektől, de ami helyettük van, az néha elég furcsa)

 

egyszer régen munkahelyi bulira kellett valami desszertet csinálni

 

volt köztünk: cukorbeteg, tojás-allergiás, tejmentes diétán élő - nem tudtam összehozni olyat, amit mindenki megehetett volna (ma már az ilyen-olyan paleo, mindenmentes mindenfélék elvileg meg tudják csinálni)

Előzmény: joy (98816)
joy Creative Commons License 2020.02.06 0 0 98816

Nem reklám, de létezik műliszt, nem csak műtejföl, és sokan készítik a palacsintát tojás-tej nélkül.
Én is kipróbáltam, és azóta 1 tojás+3 pupeka kukoriliszttel indítok+ a többi. A tojás, elhagyható. A kukiliszt szépen sárgít.
A műliszthez sűrűbb massza kell, és több olaj.
Ha muszáj, cukor helyett nem eritrizek, mert attól én is futobolond leszek, nem csak az aprónép... hanem amit írtam.
Sztem a tej is simán elhagyható, hisz abból is csupán 1/4-ét teszem a folyadékoknak, a többi szódavíz.

Műtejföl, -túró szintúgy kapható /műtejjel ne kísérletezz, rettenetes sugárhajtómű üzemanyag!/

Létezik a Hortobágyi palacsinta, abba húsos töltelék kell, és műtejfölös mártás a tetejére...

1ébként a kakaós-fruktózos palacsinta is palacsinta, és édes.
:o)

Előzmény: jégkirálynő (98815)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.02.06 0 0 98815

Nos, részünkről ez halottdolog, mármint az édes palacsinta mindenféle gyönyörűséges öntettel.

 

Nagykölök régebben együltő helyben benyomta volna az egész tálat, de mára már kiröpült, és egyébkéntis laktóz- és tojásbajos.

 

A Lyány tejfehérje és tejcukorbüntis, palacsintát tudnék sütni tojással, de a leöntéshez növényi "tejföl" kell, meg eritrit a drágának.

 

A részemről meg a nasi az a tepertős pogácsában és egyéb sós nasikban merül ki, néha kis jégkrém.

 

De lehet, hogy kitalálok majd valamit, amikoris sós palacsinta zöldséges/húsos töltelékkel lesz megtöltve, növényi tejföllel és sajttal leöntve.

 

(Anno két palacsintasütőben sütöttünk:)))

 

A hétvége az marhahúsos lesz, nagyon jó áron vettem ma vegyes marhahúst, úgyhogy húsleves nemkuktában, mert két nagyfazéknyit szeretnék főzni a csontosából grízgaluskával, a többi megy majd a kuktába pörinek.

 

(off: coriella, ajánlom a szatyordebrecen.hu-t, ha még nem ismered)

Előzmény: joy (98812)
homerx Creative Commons License 2020.02.06 0 0 98814

mondom en :)

Előzmény: joy (98812)
joy Creative Commons License 2020.02.06 0 0 98813

Ha más megcsinálná, én sem értenék hozzá...
:o)))

Előzmény: homerx (98810)
joy Creative Commons License 2020.02.06 0 0 98812

2*sült... Túrós palacsinta.
Töltelékébe habosított tojás a túróba cukor, citromhéj , kivajazott tálba fektetve, rá szintén cukorral fölvert tojás tejföllel elkeverve.
Végül 40-45 perc alatt összesütve.
2-2 zacsi vaníliáscukorral turbóztam az ízét.
Másnapra áll így össze. Melegen, mint minden süti, szétesik.

Tökéletesem műxik fruktózzal, polisweetel is.
/Cukor biztonságosabb:o)

-Ha kell leírom az arányokat a ~16 palacsintás adaghoz.

Előzmény: jégkirálynő (98809)
joy Creative Commons License 2020.02.06 0 0 98811

Nem, az fótót hagy, menta köll, vagy citromlé. Ammég a vásznat is kiszödi, nem csak a pöcsétöt!
:o)

Előzmény: nagypapi51 (98807)
homerx Creative Commons License 2020.02.05 0 0 98810

palacsinta? nalunk is szokott lenni, osszetekerve, talba rakva, cukros tejfolos trutyival nyakonontve, megsutve. vagy valami ilyesmi, nem ertek hozza.

Előzmény: jégkirálynő (98809)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.02.05 0 0 98809

Nem bírok rájönni, hogy ezmiez, mert egyébként nagyon jól néz ki.

Valami fel tekerve valami töltelékkel, rétegezve, és sütve.

 

Kérlek segíts:)

Előzmény: joy (98806)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.05 0 0 98808

Eddig csak rizsr es zoldseget (foleg kukoricat) foztem benne. Mult heten lencseleces volt - ma meg csirke husleves sok zoldseggel... 

Előzmény: ZsuR (98742)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.03 -1 0 98807

...Köll a tiszta kacsazsír!...

A kifolyt almalé tisztíccsa? :)

 

Előzmény: joy (98805)
joy Creative Commons License 2020.02.02 0 0 98806

A mai 2*sült:
:o)

joy Creative Commons License 2020.02.02 0 0 98805

Pedig mennyei az a sütőben is, csak én nem fűszerezem, pusztán sózom, 1 alma beléje, oszt hadd, süljön a lerniben!
Köll a tiszta kacsazsír!
:o)

Előzmény: Boszorka (98804)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.15 0 0 98804

Olyanom soha nem volt és nem is lesz.

Előzmény: öreg_néne_b (98803)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.15 0 0 98803

Ez kemencében sült.

Előzmény: Boszorka (98802)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.15 0 0 98802

Nálam sok minden készül benne. Egybe kacsát soha nem sütök már, mióta nincs gázos forgó grill a tüzhelyemben.

Előzmény: öreg_néne_b (98801)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.15 0 0 98801

Előzmény: Boszorka (98800)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.15 0 0 98800

Ilyenem van, de soha nem gondoltam, hogy ez egy kacsasütő.

Előzmény: öreg_néne_b (98799)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.14 0 0 98799
Előzmény: jégkirálynő (98798)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.14 -1 0 98798

Azt hiszem, másról beszéltem, mert rákerestem a zománcos kacsasütőre, ez valahogy másképp néz ki, mint anyáink/nagyanyáink zománcos edényei:)

Előzmény: öreg_néne_b (98796)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.14 -1 0 98797

nálam nincs sok zománcos, csak direkt egy piros, amit amiatt vettem csak, hogy a daragaluskát ki tudjam főzni a húsleveshez

öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.14 0 0 98796

Én a zománcos kacsasütőben készítettem, összeállítás után gázon felforraltam és betettem a sütőbe 120 fokra. Jó lett. :)

Előzmény: jégkirálynő (98795)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.14 -1 0 98795

"szerelmes" vagyok a kuktámba:D

 

Hétvégén töltött káposzta készült őnagyságában, természetesen hajdúsági módon, azaz savanyúkáposztából. A főzési idő 40 perc volt.

 

Nagyon ritkán készítek töltött káposztát, mert:

1. voltanyósom rendkívül jól készíti

2. megunom az életemet a nagymértékű pepecselés miatt, mert nem akarok öklömnyieket készíteni, hanem olyan szép kis kecseseket, mint én voltam lánykoromban:D

3. anno (még kukta nélkül) nagyon figyelni kellett arra, hogy ne kezdjen el lobogni az egész cucc(nehéz kontrollálni elektromos főzőlappal) , mert akkor (hiába tekertem szépen) szétesik. Nem tudom, hogy a kuktában ez hogy működik, de szépen egyben maradtak.

jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.08 -1 0 98794

Ez új. Én mindíg fedőztem, meg sóztam anno. De akkoris a kuktás nyert nálam:D

Előzmény: dulci (98792)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.08 -1 0 98793

igen:)))))))))))

Előzmény: coriella (98790)
dulci Creative Commons License 2020.01.08 0 0 98792

Nemrég tanultam. Bab, lencse - fedő nélkül kell főzni, és csak a végén sózni. Akkor nem dobja le a (sas-t :) .. a héját. :) Kipróbáltam, bevált.

Előzmény: jégkirálynő (98788)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.08 0 0 98791

Az SZTK meg negyven évig létezett. De már harminc éve nincs.

Előzmény: Boszorka (98787)
coriella Creative Commons License 2020.01.08 0 0 98790

Off: akkor ez Debrecen, üdv :-)

Előzmény: jégkirálynő (98789)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.07 -1 0 98789

Én a mai napig OTI-ként emlegetem az évek óta már a Kenézy Kórház tagintézményeként működő SZTK-t.

Valamiért nálunk véglegesen OTI-ként, és nem SZTK-ként ragadt meg a köztudatban.

Előzmény: öreg_néne_b (98780)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!