Mit jelent az árnyékos hely nálad? Nálam van pár sarok, ahová csak akkor esik be a fény, amikor még vagy már nincsenek levelek, és van egy sáv, ahová max napi 1,5 órában.
A Water Saver mindenütt megmarad, ezeken a helyeken is, de valóban legalább 3 vetési időszak kell hozzá, magyarán kb. másfél év. Elkövettem azt a hobát, hogy ezeken a helyeken is szellőztettem, így most vagyok a második másfél éves ciklus végén.
Szóval ilyen körülmények között is lehet gyep, de valóban rengeted meló a sűrű gyepig eljutni. Viszont ameddig eljutottam, az meg is marad, ha nem bolygatom. S vetés után nemcsak NPK-t kapott, de a csírázást elősegítendő, huminsavat is.
Szeptember 8 a foltos, oktober 13 a "szebb" kép. 5 hét telt el,amikor felülvetettem még egész melegek voltak, napi 2x locsoltam kannából,meg ha ment az öntöző akkor abból. Kapott 15-15-15-öt,meg 19-5-20-at felváltva, semmi extra.Magot tettem bele bőven :)
Képek a szept 10-i szellőzetés után- a fekete foltok a pajor által kihalt részek,de kb az egészet felszedhettem volna, de visszagyökeresedett, és az okt közepi állapotról, egész jó lett szerintem.
Magyarán (relatíve) sztenderd a dolog, mert úgysem okoz gondot?
A Yara egyébként villámgyorsan válaszolt, szerintük az ő termékeiknél ez a minőség nem oké. Igaz, az eddigi pár hasonló ügyük alapján egyelőre arra tippelnek, hogy ilyenkor a logisztika során történik valami.
Azt nem írtam, de a 25 kg kb. 98%-a továbbra is golyócska formátumú volt, azaz olyan fél kiló körül volt az összes deviáns elem :-) össztömege, amit kalapáccsal törtem fel, s végül nem is a gyepre került, hanem jobb híján dísznövények alá. Szóval nem az összmennyisége zavart, hanem az, hogy kb. 100 db darabot kellett a mai kiszórás előtt kiválogatnom a 25 kilós zsák dobozokba kitöltése során és később a kiszórás során is párat, pont mint Hamupipőkének.
5 év alatt egyetlen YaraMila Cropcare termékkel sem volt gondom, min. 99,5-99,9% golyó formájú granulátum, a maradék por.
Az idén először vett YaraTera esetében számítottam arra, hogy nem lesz ennyire tökéletes a kivitel (valahonnan az rémlett, hogy a YT szántóföldi, a YM kiskerti termékcsalád, de a sok darabos, sőt megkötött, csak kalapáccsal “bontható” tartalmon elszörnyülködtem.
Hátha van köztetek valaki, aki vagy a YaraTera-val, vagy bármilyen nagyüzemi műtrágya granulátummal találkozott már. Szóval ez normális? Lefényképeztem a legnagyobb két darabot, az egyik mérete 11x9x3 cm körül volt:
Egyébként a zsák tartalmazott egy másik zsákból származó zsákfoszlányt is
Üdv! Sürgős válaszra lenne szükségem: a fiam kertjében a vállalkozó azt mondta, h a toscana fűmagot keverni fogja búzamaggal, mert állítólag a búza segiti a fű kifejlődését. Én erről még nem hallottam. Olyan érzésem van, h a toscanaval akar spórolni, ne legyen igazam. Nem lesz ebből baj a későbbiekben? Köszi