Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 1999.06.04 0 0 47
Az igaz hogy a törvények azért vannak hogy korlátozzák az ember szabadságát,de ezeket legalábbis demokratikusan hozzák,nem rendelettel.

Igen a fideszes stílus helyett, tiltós stílust kelett volna írnom.
Arról nem tehetek hogy a fidesz igy "kormányoz"

Lakótelepi lakásomban még macskát sem tartok kipesten,nemhogy kutyát.
Nem tellik kertes házra ha igen, lenne mindkettő.
Szerintem a panellakásba maximum az akvárium való,vagy a kanári.
de az is igaz hogy elvtelenség a kutyaszeretőket megfosztani kedvenceiktől,mert nem tellik nekik kertes házra.

Nem tiltani kellene,hanem ésszerű rendeleteket hozni,és azokat betartatni!

flyOrDie Creative Commons License 1999.06.04 0 0 46
Leland_:

"Az oké hogy a kutya szer nem jobb az emberszarnál, de ha elkezdjük az ö9sszehasonlítgatást (pl: csikk, sörösüveg darab, hűtőszekrény, boyler [pech a zöldövezetben], tejes zacskó, hányás ...) akkor asszem egy elég jó topic lesz ebből."

na, azért átestél a ló túloldalára. A belvárosban és az én (külső) kerületemben a kutyaszar/kutyapisa jelenti a probléma 95%-át.

Előzmény: Leland_ (45)
Leland_ Creative Commons License 1999.06.04 0 0 45
Az oké hogy a kutya szer nem jobb az emberszarnál, de ha elkezdjük az ö9sszehasonlítgatást (pl: csikk, sörösüveg darab, hűtőszekrény, boyler [pech a zöldövezetben], tejes zacskó, hányás ...) akkor asszem egy elég jó topic lesz ebből.

Az egész morállal van a baj. Amig egyébb szeméttel tele van a város addig ilyen szeméttel is tele lesz. Amig a belvárosban az autóktól alig lehet elférni addik az autók közé megy a kutya szarni.

nurej Creative Commons License 1999.06.04 0 0 44
Hali!

Hááát, a "közvéleménykutatásom" eredménye elég lehangoló. Ha jól követtem az eseményeket, 3-an jelentkeztek, hogy felszedik a kutyaszart.
A többi kutyás nagy ívben leszarja a nem-kutyások ellenszenvét a rengeteg ocsmányság ellen.

Pedig a KUTYASZAR SEMMIVEL SEM JOBB AZ EMBERSZARNÁL, akár aszfalton, akár füves részen helyezkedik is el.

Ezen azért nem ártana elgondolkozni.

nurej

OWO Creative Commons License 1999.06.03 0 0 43
Üdvözöllek MaciLaci, Kispesten.

Én is ott, én is panelban lakom. A mondandód vége "megütötte" a fülemet és eszembe jutott valami. Igaz, már két kutyát is "felneveltem" és úgy tudom, a kutyák nem igazán szeretnek a betonra piszkítani. Ha tehetik - mint nálunk, Kispesten - azonnal beszaladnak a füves területre és ott végzik el a dolgukat. Ott pedig általában még a "gazdik" szoktak téb-lábolni, tehát, ha bele lép valaki, ő lép bele. Én még nem léptem bele egyszer sem, pedig elég figyelmetlen vagyok. A járdára, úttestre a kölyök kutyák piszkítani, mert ők még nem igazán tudják, hová jó és hová engedi a gazdi, de ez nem tart sokáig. Általában 2-3 hónap alatt már ők is a füves területre mennek.

Bye: OWO

Előzmény: MaciLaci (42)
MaciLaci Creative Commons License 1999.06.03 0 0 42
Nekem nincsen kutyam, csak egy macskam. Panellakas Kispesten. Szeretem a kutyakat, de csak a nagyobbakat, es azokat is akkor, hogyha mase.Kozhely: szerintem mindenkinek joga van neki tetszo allatot tartani, ha ezzel masokat nem zavar (kutyaszar, ugatas). Anekdotak :

1. Amikor a kutyas haverommal kutyat setaltattunk, es a kutya odaszart a jarda kozepere, akkor megkerdezem a sractol, hogy o ezt most igy otthagyja? Erre a srac megkerdezte, hogy miert, mit csinaljon. Mondtam neki, hogy tulajdonkeppen kislapat+zacsko===>kontener szeru kuka (volt is nem messze). Hat, mondhatom hulyenek nezett. Pedig ugy tudom nehany helyen kulfoldon hasonlokeppen csinaljak. Ha en megtudom tenni, hogy a macskam utan eltakaritom a szart, akkor a T. kutyatulajdonosok (tisztelet a kivetelnek) miert nem tudjak a kedvencuk utan eltakaritani? A kutyaszar sem budosebb a macskaszarnal.
2. Vizszerelo jart nalunk kb. 1/2 eve. Dumaltunk, szoba kerult a kutyaja. Mondtam, hogy en azt utalom a kutyakban (nem biztos, hogy a kutya hibaja), hogy odaszarnak a jardara, es kerulgetni kell az "aknakat". O azt mondta, hogy azt o is utalja, es mindig leviszi a kutyajat a jardarol, a mellette levo fuves teruletre...
Csak ennyit akartam elmondani.

Leland_ Creative Commons License 1999.06.03 0 0 41
A belvárosban nenm csak a kutyakakától nem ehet közlekednia járdán!
Persze ha az utók mellett már el tudtál ugrálni, akkor igen zavaro a kutya izé is.
Egyébként tényleg nincsenek normális helyen, normális méretű kutyafuttatók.:(
Aki kitalálta az megpróbálhatna szükséges állapotban annyit menni.
cucu Creative Commons License 1999.06.03 0 0 40
Ki beszélt itt elaltatásról, rajtad kívűl persze?
cucu
Anubisz Creative Commons License 1999.06.03 0 0 39
Mindenki arrol beszel mennyi a kutyaszar es ez igaz is sok.
Csak szerintem az is gond hogy az emberek is nagyon nyugodtan az utcara szarnak, hugyoznak mar bocsanat a kifejezesert. Sajnos masok szeme lattara, javaslom altassak el oket is. Hiszen nem szedik ossze maguk utan. Mielott az emberek kitoltenek a kutyakon a bosszujukat talan erdemes lenne onvizsgalatot tartani.
cucu Creative Commons License 1999.06.03 0 0 38
Kicsi Virginia,
írod, hogy ti még a saját hatalmas kertetekben is összeszeditek a kutyakakit. Hát ez nagyon nemes gesztus részetekről!! Gratula!
Vagy elírtad a mondandódat?
Na, mindegy.

Minden esetre én amondó vagyok, hogy lakótelepre nem való kutya! Kínzás a kutyának, a szomszédoknak, az egész környezetének!
Ráadásul az embereknek csak annyi jogot szabad biztosítani, amennyivel élni is tudnak! Semmivel sem többet. Mert abból születnek a torz felfogások, amik úgy szólnak, hogy "miért meri valaki korlátozni a jogaimat", meg "az én házam az én váram" stb.... A közösség érdeke elöbbre való az önös érdekeknél!

nurej Creative Commons License 1999.06.03 0 0 37
KicsiVirgi!

A törvények 90%-a korlátozza az emberek egyéni szabadság jogait. Arra valók.

Nurej

Stüszi vadász Creative Commons License 1999.06.03 0 0 36
Kicsi Virginia,
te itt lazán demagóg baromnak nevezted Henriket. Talán próbáld meg tényekkel megcáfolni, amit írt. Szerintem teljesen igaza van, de ha valaki be tudja bizonyítani, hogy nem, akkor belátom, hogy tévedtem. Mindenesetre ő az állításait tényekkel támasztotta alá. Én ezt nem nevezném demagógiának. (Off: érdekes, hogy mindenkit demagógnak neveznek, akinek az a véleménye, mint Henriknek, akármilyen erősen bebizonyítja az igazát. Vajon miért? On)
Aztán meg azt írod: "korlátozni mások jogait? A saját - vélt - kényelmetek érdekében?" Bocs, de a helyzet épp fordított: nem és korlátozom a kutyások jogait, hanem ők az enyémet. Az én jogom az egészséges, tiszta környezethez erősebb, mint az övék az állattartáshoz. Az előbbi még az Alkotmányban is benne van. (Ki is a demagóg? hogy a baromról már ne is beszéljünk)

OWO,
a te sajátos logikáddal igen nehéz vitatkozni, de talán nem lennének ilyen furcsa gondolataid, ha nem hinnél el mindent, amit a magyar napilapokban olvasol (lásd: gyermektelenségi adó). Az pedig szerintem nem érv a kutyaszar mellett, hogy egyébként is koszos az utca. (Érdekes, hogy sokan mégis elfogadják ezt az érvet, bár ezzel az erővel a gyilkosságokat sem lenne szabad büntetni, hiszen az áldozat úgyis meghal egyszer.) Jól mondta cucu: ez itt kutyás és nem emberes topik.

pcsikvári,
hát ehhez nem igazán lehet mit szólni, de szerintem a te stílusodnál bármilyen rossz önkormányzati rendelet is jobb. Az legalább próbál tenni valamit, nem pedig anyáz.

flyOrDie Creative Commons License 1999.06.03 0 0 35
Ha arra gondolok, hogy mi a legrosszabb Budapestben, akkor az egyértelműen a kutyaszar/kutyapisa.

Ezt a problémát valahogy meg kellene oldani. Az egyik kerületi önkormányzat végre csinált valamit (azért nem túl sokat). Az vesse rájuk az első követ, aki jobban csinálja.

Helytelen dolog arra hivatkozni, hogy nem szabadna beavatkozni a kedves gazdik magánéletébe, ugyanis a gazdik szintén alaposan beavatkoznak mások dolgába. Ezt a korlátozást én nem érzem aránytalannak, sőt. Most, hányinger bemenni a belvárosba.

Ha úgy nézzük, a gazdik 99%-a szarik a többiekre (majdnem szó szerint), rájuk nem érdemes szót vesztegetni. A kutyatartás a maradék 1%-nak sem létszükséglet (ha mégis, akkor városhatáron kívülre költözhet).

Persze az 1% kedvéért jobb lenne emberenként megítélni, hogy ki/hol nem tarthat kutyát, de eddig végülis ez volt, és ez a módszer láthatóan nem működik.

pcsikvari Creative Commons License 1999.06.03 0 0 34
Nagy az isten állatkertje a kispesti barom önkormányzatban!
Hogy vinnék el a sintérek az kóbor, oltatlan képviselőiket!
Szerencsétlen nyomorék, féreg, banda!
Előzmény: Törölt nick (-)
Kicsi Virginia Creative Commons License 1999.06.02 0 0 33
Demagóg barom.
Mindenki demagóg.
Az igaz, hogy a kutyatartók hibája, ha úgy tartják a kutyájukat/kutyáikat, hogy az másokat zavarjon.
Igenis össze kell szedni a kutyakakit.
Mi még a saját (hatalmas) kertünkben is ezt tesszük.
Na de: korlátozni mások jogait? A saját - vélt - kényelmetek érdekében?
Miközben az önkormányzatok nem jelölnek ki normális méretű és jól megközelíthető kutyafuttatókat?
Az állatokra haragudni? Hm?
Szép, mondhatom.
Előzmény: Henrik (6)
Pocak Creative Commons License 1999.06.02 0 0 32
Ez csak egy hangulat keltes a "hatalom" ellen! Egy lakasban ritkan van egy kutyanal tobb.
Szvsz teljesen alapveto dolog, hogy az onkori az emberek erdeket nezi es nem a kutyaket! Fokepp, hogy a rendelet az _ujonnan_beszerzett kutyakra vonatkozik, szo sem lehet irtasrol.
Tudomasul kell venni, hogy a lakokornyek az az embereknek valo, aki allatot akar tartani, koltozzon tanyara! (szvsz bizonyos letszam folott allattartasrol van szo es nem kedvencrol).

En szivesen latnek egy sokkal szigorubb rendeletet, ugyanis ma nem sokat lehet tenni a masok erdekeire fittyet hanyo kutyatulajok ellen. Hiaba jelented fel csendhaboritasert, szennyezesert, nem sokat ersz el vele.

Amugy nagy kutyabolond vagyok, imadom oket (nekem ket kutyam volt, kerteshazban, most a szuleimnel van harom kutya, ok egy kis falu szelen laknak).
Es _soha_ nem viszik be a kutyaikat a lakotelepi lakasukba, pedig azon a lakotelepen - mint akarhol mashol - is mindenki vigan szaratja a kutyajat a fure, betonra!

webcam Creative Commons License 1999.06.02 0 0 31
Az én kutyám kakájába sem lépett még bele senki, mindig - még a fűből is - összeszedem.
És rühellem a többieket, akik nem így tesznek.
( 100 forintba kerül 100 darab nejlonzacskó. Ebből naponta maximum 2-3 kellhet. )

Egyébként az utóbbi másfél évben összesen 3 embert láttam, aki összeszedi a kutyája piszkát.
Sajnos.

Bocs, hogy nem 100%-ban az eredeti témához szóltam hozzá.

Előzmény: nurej (19)
cucu Creative Commons License 1999.06.02 0 0 30
OWO,
ez itt kutyás és nem emberes topic. A tendenciából pedig nem szabad messzemenően következtetni; ráadásul nem is arról van szó, hogy "ma egy tornacipő, holnap az egész világ", mint ahogyan -nem véletlenül- hangzott el egyszer a ..... színház műsorában.
A kutyák nagy iramban szaporodnak -az én régebbi kutyám 13-at ellett, ráadásul csak 62 nap a vemhesség- és ezt a TENDENCIÁT kell megállítani! A végén még átveszik a hatalmat az emberek fölött!
Na, de komolyan!
A kutyákban -mégha az ember barátja is- olyan bacilusok vannak amelyek az emberre fertőzőek! (Ezért kutya és nem ember) Tehát az embernek a saját jól felfogott érdekében kell gátat vetni a kutyák szaporodásának, ezzel együtt a kutyatartásnak!
Biztosan Ti is hallottatok már olyan emberről, aki személyiség zavarában állatmenhelyt csinált a lakótelepi lakásából! Na, ugye ez senkinek sem lenne jó!! Nem lennék a szomszédja, se lent, se oldalt, se sehol! Társas házakban már egy macska is meg tudja botránkoztatni a lakókat a szőrének hullásával! Főleg, ha a huzat befújja a konyhád ablakán!
Úgyhogy nem szabad ezt a kérdést túldramatizálni és összemosni a demokrácia elvével!

Bocs, ha nem mondtam újat!

Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.06.02 0 0 29
A kutyák számának csökkentése imho nem megoldás, hiszen az esetek 99%-ában szerintem nincs több egy kutyánál. jobb lenne a kutyatulajdonosokat megrendszabályozni valahogy. Szegény kutyák nem tehetnek róla, hogy a gazdik s*ggfejek. Most a kutyatulajdonosok biztos felhördülnek, de már nagyon unom a bunkóságaikat. Tisztelet a kivételnek (1%).
OWO Creative Commons License 1999.06.02 0 0 28
Köszönöm PirosÁsz, végre visszakanyarodtunk az eredeti témához. Itt most ugyan a kutyákról van szó, de engem inkább a tendencia zavar a legjobban. Ma a kutyák számát határozzák meg, holnap, hogy hány TV-m lehet, utána hány gyerekem lehet/kell lenni (ez nem is vicc, talán hallottatok már valamit a gyermektelenségi adóról ? Ne ijedjetek meg, még nincs ! hogy tervben nincs, abban már nem vagyok olyan biztos.), stb., stb. Nem igazán egészséges dolog az ember normális, mindennapos életvitelébe beleszólni. Már pedig kinek, mennyi kutyája van, az teljesen magánügy. Ez különösen igaz, ha ráadásul a saját kertjében-házában tartja.

A kutyakoszolásról meg ne beszéljünk addig, amig mi, emberek úgy élünk, mint az állatok. Gyertek el egyszer Kispestre és nézzetek szét. Tele van a házak közöti terület mindenféle szeméttel, kenyérrel, csontdarabokkal, olajos haldobozokkal, szárnyas betétekkel, ételmaradékokkal és még ki tudja, mi mindennel. Ha nem vigyázol jól fejbe is vágnak valami jó kis kajamaradékkal. A minap tányérral együtt repült ki valamelyik ablakon egy legalább fél kilónyi kenyér (biztos száraz volt !). Az erkély ajtót nem merem nyitva hagyni, mert már egy kipöckölt cigarettát be fújt a szél és bizony a szobán belüli lábtörlőt kiégette. Még szerencse, hogy a függöny nem gyulladt meg, mert akkor a ház is leégett volna. Szóval ennyit rólunk, emberekről, hogy ne csak a kutyákat szídják mindig.

Bye: OWO

Előzmény: PirosÁsz (25)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.02 0 0 27
Szerintem egyáltalán nem csak a kutyagumiról van szó. Az nem ugrik rám! De nagyon szimpatikus volt a polgármester egy mondata délelött a rádióban: "Vannak emberek akik FÉLNEK a kutyától?" És velük mi van?

pic Creative Commons License 1999.06.02 0 0 26
Kedves E. Tamás!

Pár észrevételt tennék:
- Ha már Te csináltad az interjút, akkor tudhatnád, hogy Lévay (nem i) Levente (és nem Attila), aki négy évig volt Kispesten polgártmester. (Mellesleg SZDSZ-pártbeli, úgyhogy ez esetben - kivételesen - balgaság Fidesz stílust emlegetni. (Ezt nem Te mondtad).
- Több topic szólt a média "hírcsinálásáról" s e téma sem kivétel. A rendeleteket, határozatokat a Közig. Hivatal is elbírálja, és amíg az nem adja áldását, s nem hidették ki, addig nincs ilyen rendelet. (Még az is lehet, hogy az egészet visszadobják).
- Abban egyetértek, hogy nem a kutyák számát kellene maximálni, hanem a drága szomszédot parasztságát szankcionálni, akinek a pici kutjuskája odapisil az ajtóm elé. Ha van erre ötleted szerintem szívesen veszik mindenhol...
- Ja, ahogy hallottam voltak már olyan elképzelések is, hogy kondomot osszanak a macskáknak :))) (komoly, na.)
Off
- Egyébként Ti a TV2-ben már szétkürtöltétek, hogy bezárják a Szegfű utcai iskolát - ott voltam én is a szimpátiatüntetésen (gyerek végett) - aztán kiderült, hogy mégsem. Arról persze meg hallgattok. Az, hogy ha jövőre megint be akarják zárni a Ti hibátok is lesz, hiszen a TV-ből csak azt tudják az emberek, hogy megszűnik, ezért nem is íratják majd oda a gyereküket, akkor + megint lesz indok.
on

pic

Előzmény: E. Tamás (8)
PirosÁsz Creative Commons License 1999.06.02 0 0 25
Az én kezem is a magasban!
Tisztelt hőzöngők! Kutyatartás=/=kutyakaki probléma, legalábbis nem feltétlenül, minden a gazdán múlik. De ezt már többször többen leírták, nem tudom, miért kell állandóan ezt ismételgetni. Járok én is a Belvárosban, ha ott laknék én sem tartanék kutyát, de nézzük már meg, mi a topik eredeti témája! Itt Kispestről van szó, és nemcsak társasházakról, hanem kertekről is! Újra csak azt kérdezem, hogy ha _kultúráltan_ tartok kutyát (kutyákat), mi a fészkes köze van hozzá az önkormányzatnak??
Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.02 0 0 24
A mi uccánkba' is lakott egy (!) ember, aki összeszedte a kutyája után. (Én a harmadik emeletről elég lyóól látom, melyik gazdi hogyan viselkedik.) Sajnos, ez az egy is elköltözött pár éve, tehát most nincs olyan, aki takarítana a kutyája után.
Dohányosok: az az igazi, a csikket kihajítani a kocsiablakon! Haladóbbak a hamutartóba gyűjtik a csikket, azután egy piros lámpánál ajtó kinyit, hamutartó tartalma ki az úttestre, az üres hamutartót még hozzá is kell kocogtatni a kocsi küszöbéhez, nehogy maradjon benne valami, mer' szeressük a tisztaságot - legalábbis a kocsiban...
Előzmény: cucu (21)
bogyó Creative Commons License 1999.06.02 0 0 23
Egyetértek a kutyatartást ellenzőkkel. Azt tenném még hozzá, hogy télen lehet igazán látni, mennyi a kutyaszar: fehér alapon sokkal durvább a dolog. Meg télen lehet látni öreg néniket öreg tacskókat sétáltatni, a tacskó szegény iszonyatosan kövér a csomó sütitől (ráadásul a sütintartott kutya fosik is rendesen), továbbá ott virít rajta a kutyaruha, sok kutyát teljesen sebesre marta a ruha széle. Az ilyen kutyának az lenne a legjobb ha lelőnék és mellé lőnék a gazdit is, amiért ennyit kínozta a szerencsétlen állatot.

Ne értsen senki se félre, én nagyon imádom a kutyákat, ha lesz kertesházam lesz egy skótjuhászom meg egy huskym, de belvárosba semmi esetre sem tartanék.

Még egy dolog: állatorvos ismerősöm mondta, hogy a belvárosi kutyusok nagyrésze tüdőrákban vagy más tüdőbajban döglik meg, és amelyik nem, annak is szénfekete a tüdeje, ugyanis fél méter magasságban 10x nagyobb a szennyezetség, mint fennebb!

bogyó

Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.02 0 0 22
Salynos, a "rendes" betörők is egy műszakban dolgoznak, nappal, amikor Te is. Ilyenkor a legkisebb az esélye, hogy valaki is otthon van, szülő dolgozik, gyerek iskolában. Az ügyes betörő becsenget, ha csak a kutya ugat az ajtó mögött, nem baj, gázspray elő. Ha ember ajtót nyit, valami fal duma (itt laknak a Kovácsék?, vagy a kutyaszargyűjtő alapítványtól vagyok stb.). Nappal kevésbé feltűnő a betörőmunka zaja. A kutyára elég tüsszenteni egy kis sprayt, és felborul pár órára (ismerős ebével megesett, a feltört lakás leltározása mellé még az is bejött, vajon a kutya túléli, megmarad a szaglása stb.?). Éjjel 3-kor a betörő is aluszik, vagy éppen a Tőled lopott pénzt mulatja el.

LC

Előzmény: cucu (20)
cucu Creative Commons License 1999.06.02 0 0 21
Hahó! Én felteszem a kezemet, mert én bizony összetakarítom a piszkot, ha a kutyám máshová végzi véletlenül a dolgát. De ez ritkán van, mert csak a saját házam köré viszem ki, ott meg csak én takarítok, hetente! Persze viszem még a közeli erdőbe is, de ha ott koszol, hát az ott marad... (Reptér és környéke) Annyi kell.
Egyébként tényleg jó a párhuzam a a dohányosokkal!
cucu Creative Commons License 1999.06.02 0 0 20
De megállja a helyét, gondold végig gyakorlatiasan!
Az ember nyugodtabban hajtja álomra a fejét, ha tudja, hogy ott van a kutyája, aki jelez, ha valaki be akarja nyomni az ajtaját! Erre vagy elmenekül a betörő, vagy az álmából felriadt ember segítséget hív, -valamilyen módon- és ekkor meg ezért marad el a betörés.
Persze, ha valaki úgy indul betörni, hogy ha kell, embert is öl, arra nincs megoldás!
Ezért jó a kutya a háznál. Vagy jobban szereted, ha arra ébredsz hajnali 3-kor, hogy valaki turkál a szekrényedben?
nurej Creative Commons License 1999.06.02 0 0 19
Azért ez tényleg érdekelne...

Ugyan, tegye már fel a kezét az a kedves hőzőngő ebbarát, aki el szokta takarítani maga után a drágalátos kutyuskája produktumát!

Na, hányan vagytok?!

Nurej

nurej Creative Commons License 1999.06.02 0 0 18
Halihó!

Kedves kutyatartók, akik mindig eltakarítjátok a kutyáitok piszkát az utcákról és a játszóterekről! Teljesen jogosan szóltok a témához, hisz rólatok szól.

Kedves kutyatartók, akik sohasem takarítjátok el a kutyáitok piszkát az utcákról és a játszóterekről! Semmilyen erkölcsi jogalapotok nincs a témához hozzászólni, inkább maradjatok csendben.

Nurej

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!