Eeegen, hasznalhatok VGA (gondolom ezt erted PC-snek) monitorok termeszetesen. Az viszont az alap Amigas grafikus chipsettel csak un. scandoubler nevu kutyu hasznalataval jelenithetok meg a PAL modok VGA monitoron. Ekkor azonban tovabbra sem art, ha a monitor nem akad ki az 50hz-s frekitol... Vagy veszel egy grafikus kartyat (felsorolast lasd lentebb), es akkor tetszolegesen bazinagy felbontast/szinmelyeseget/frekvenciat es persze monitort hasznalsz. En pl. egy 17"-os Daewoot nyuzok az Amiga4000-resemmel, CyberVision grafkartyaval, 1024x768, hicolorban. De 15-20 forintert lehet olyan multiscan monitort is kapni, amit VGA-ban es PAL-ban is hasznalhatsz, mindenfele egyeb kutyu nelkul.
A segítségeteket szeretném kérni. PC-m van és a WinUAE alatt ADF formátumban megvan az Elite játék. (Igen, a nagy klasszikus... :-))
A barátom A1200-re szeretném átvinni a játékot, mivel az Ő gépén tönkrement a lemez amin a program volt.
Arra gondoltam hogy WinUAE alatt összeLHA-zom, majd egy 720 K-s flopy-ra másolva elviszem neki. Ez eddig szép és jó, de a nálam levő ADF "lemezen" cheksum error-ok halmaza fogad amikor másolni akarok róla.
Volna valakinek esetleg egy olyan változata az Elite-ből amivel nincs ilyen probléma? Vagy esetleg nem is járható út az itt leírt?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Most így hirtelen nem tudok mit mondani, de miért nem nézel be az #amigahu ra ? Ott -különösen 6 után- sok segítőkész embert találsz.
obermotz
Lamer neked a nénikéd :) Egyébként örülök hogy végre vki nem a muuultimedijas pcmuvi jatekokra élvez de azért egy Amigán én jobban élvezem... ;)
ui.
Mi van a hazai ATARI fanekkel ? Sehol semmi info :(
Valakinek van-e használható infója, hogy hogyan lehetne az A500 Plus-ba beletenni alaplapi 1 MB + trapdoor-os x MB RAM-ot? A500+ alaplap info is érdekelne minden mennyiségben! :)
Nagy szükségem lenne még regisztrált BaudBandit.device-ra; sajnos a szerzőt nem lehet már(?) elérni. Van ilyen valakinek?
Kösz,
dR.dMA!
p.s. PC->Amiga transfer prg-t fejlesztek, minden serial.device-ot már programozott embert szívesen látok egy kis eszmecserére. :)
Keresem a kapcsolatot azokkal az (egykori) Amigásokkal, akik jelen voltak az 1988-1994-es periódusban a magyar scene-n illetve információkkal, demókkal rendelkeznek az emlitett időszakból.
Továbbá érdekelne, hogy ki rendelkezik még régi GURU és Sledge Hammer diskmag-ekkel, illetve ezek cikkíróival is szívesen váltanék néhány szót.
Van egy pár érdekes "oldie" stuff-om nekem is, csak kérjétek. :)
[elnézést hogy a game rovatban bukkantam fel, de úgy tűnik, csak itt van amigás forgalom... :) ]
Köszi, de ez nem járható út, én tízből meg akarom úszni az egészet.
A webezés végülis nem fontos, elég, ha tud vele freemail-ezni, meg ircelni.
Az amiga.hu talán jó ötlet, de eddig nem nagyon találtam más témát arrafelé, hogy mért szar a winpc. Szerintem ebből ki kéne vakarózniuk, így nem egy referencia az "amiga.hu".
Kösz a segítséget. A modemmel kapcsolatban tudnál valamit mondani?
Szeretnék egy Amiga500-at venni a barátnőmnek. Jómagam nagyon régen amigáztam, akkor se voltam nagy guru a témában... szinte semmit nem tudok, ami fontos lenne a vásárlás miatt.
1. Milyen modemet lehet amigára tenni? Külső, gondolom, de milyen sebességű; van -e itt valami határ, és mire kell figyelnem, ha venni akarok egyet. Ja, és hol lehet venni?
2. Alapvetően netezésre kellene a cucc. Vannak -e kényelmesen használható levelezőprogramok, irc-progik, és persze böngésző?
3. Nehéz belőni egy modemet amiga alá? Vagy itt is működnie kell az autoconfig-nak?
Please, amiga-guruk, segítsetek! :-) Lehet magánban is: koro@mailbox.hu
A bolhán van egy ürge aki mindenféle zsinegeket árul, én tőle vettem. Meg van egy másik pasi is, aki mint Utolsó Mohikán amigával foglalkozik, szerviz, programok, kiegészítők stb....
Ha rászánod magad, hogy kinézel, akkor azt tanácsolom, hogy tavasszal tedd, ilyenkor télen eléggé pang a piac. Persze ettől függetlenül még lehet, hogy sikerrel jársz!
Most kaptam vissza (több év után) régi A500-asomat, és jó lenne kipróbálni.
A probléma az, hogy az RF átalakító eléggé darabokban van, úgyhogy más megoldást kellene találni a TV-re csatlakoztatáshoz. Nem tudjátok véletlenül, hol lehet SCART-monitor kábelt kapni, ami passzolna egz AMIGÁ-hoz? Csodás lenne újra beindítani a gépet...
Hi!
Segitsetek, ha tudtok! Nekem is van egy A500 (1Mb+kulso drive ), s egy kolcsonadas utan a gepem mar el sem indult, csak a kek kepernyo - es semmi...
Valoszinuleg a belso-meghajto okozza, vagy mi, mert mar az is betegeskedett.
Nekem is HEEEELP
Haj!
Mivel nemreg vettem egy Amiga 500-ast, es ezt elegge el nem itelheto modon composit video-n keresztul akarom kuksolni. Az egyetlen bajom csupan az, hogy ezen meg csak monochrom kimenet van. Tudtommal letezik hozza egy 520-as rajtszamu kiegeszito, amin szines video out, meg RF kimenet is van. Szoval veletlenul nincs valakinek ilyen elfekvoben, amitol penz elleneben megvalna?
Koszi.
Nem tudom, hogy ez mennyiben segítség Neked, de a régi Amigás Guru egyik számában tudomásom szerint volt egy leírás a PC-s floppy Amigába építéséről. Azt hiszem az Amiga Only magazin is foglalkozott vele. Gurut talán könyvtárban találsz.
Már jelentkezett egy AMIGA tulaj tegnap, lehet hogy vele meg tudjuk oldani a dolgot. Ha nem sikerül, akkor sikítok(az emulátor /winuae/ "Amiga programs" könyvtárában van két fájl /transrom, transdisk/, ami valszeg a rom lementésére és a lemezek konvertálására való - de majd kipróbáljuk...).
Egyébként köszönöm hogy jelentkeztél!
Szeretnék AMIGA emulátort futtatni pc-n(kisbetűvel... ;-)), ezért szükségem lenne egy Kickstart-ROM lementett tartalmára. Tudna nekem valaki segíteni? Igazán 3.0-ás vagy 3.1-es érdekelne(asszem 3.1 volt az utolsó, winuae-hez kellene). Remélem jó helyen kérdezősködöm...