Én aug. közepén nem vagyok, mert a veterán vívó EB-n dolgozom (nem mint veterán)
A margitszigeti öttusa VB-n kinn leszel? (ott is vívódnak ugye...)
Mint aztat már lejjebb említettem olvasgatom a Fido némely területét, de viszonlag ritkán írkálok arra. Persze ez nem ugyanaz az érzés, mint amikor floppyn hurcoltam haza a QWK-kat Bazsitól :)
Látjátok többiek? Itt van egy jófej emberke, Herb. :))Nem csak a szája nagy, hanem hajlandó néha elolvasni a leveleket, bekapcsolódni, bár ez tényleg nem kötelező.
Mondjuk nem értem, hogyha nem is jártok arrafelé, akkor honnan szeditek, hogy nem olyan jó... Végülis mindenki maga dönti el hol óhajt levelezni...
Moly
Kedwes Giraffe meg Többiek!
Én speciel olvasom rendszeresen a leveleket, nagy az élet a cats-en, a pletyón és természetesen a szakmai területeken. A culture nem nagyon megy mostanság. Azér' néha-néha írok még.
A Sziget augusztus 4-10. között lesz.
" telefonvonalak
minosege is nagyon leromlott szerintem, es mindig merges voltam azokra akiknek mar digitalis vonaluk volt es egybol kapcsolt es biztos
connectelt.. "
Hm, lehetne esetleg újabb topicot indítani "életed legkitartóbb connect-próbálkozása, avagy hány redial-t ért meg neked maximum egy QWK csomag?" :)
Sziasztok!
nagyon megorultem amikor meglattam ezt a bbs-es topicot, mert szep emlekeim fuzodnek hozza.. :) amikor en elkezdtem bbs-eket hivogatni (anyukam nagy banatara :) ) akkor szerintem az egyik legfiatalabb voltam az userek kozott a 13 evemmel. Nem tudom esetleg jart e valaki a Pro BBS-en kozuletek ezt kb 13+1/2 evesen inditottam 2400-en, nem mondom olyan is volt, a minosegen kesobb sem sikerult javitani, de legalabbb valamivel jol elvoltam, es nehany mai napig is nagyon jo baratom is innen szarmazik. Mellesleg en FreeNet tag voltam, aztan nagy nehezen sikerult Fido node szamot szereznem, de akkor valahogy abba maradt az egesz, meg a telefonvonalak minosege is nagyon leromlott szerintem, es mindig merges voltam azokra akiknek mar digitalis vonaluk volt es egybol kapcsolt es biztos connectelt..
Pro
Hm, télleg, meg is akartam volna kérdezni, hogy abbamaradtak a régi McDo-s találkozók? Szépen szétszaladt a régi társaság, bár régebben még meg lehetet nagy részüket találni, fürtökben (ISP-k, GDF), aztán már úgyse...
Sajnos igen. Egyébként már a "régi szép időkben" is elég össze-vissza járt a társaság, mert volt, amikor csak 2-3-an, máskor meg 25-30-an voltunk ott.
Van még valaki, aki rendszeresen jelenleg is fidozik? Van még valami élet a hálón?
Nosztalgia rulz. Amennyire emlékszem a tasztalra leginkább a Grin által moderált "pletyó" echo emlékeztetett. Ezen akkora volt a forgalom, hogy 2k4-en be sem kapcsoltam a letöltését a BlueWave-ben. A FIDO-n a NetMail-jeim nagyon nem akartak célba találni, csak miután point lettem. Mintha évtizedek teltek volna el azóta, pedig alig néhány éve volt...
Hm, télleg, meg is akartam volna kérdezni, hogy abbamaradtak a régi McDo-s találkozók? Szépen szétszaladt a régi társaság, bár régebben még meg lehetet nagy részüket találni, fürtökben (ISP-k, GDF), aztán már úgyse...
Hamster
Augusztusban a Sziget idején Budapesten leszek, kedwes Giraffe, szívesen találkozódnék veled meg a többi régi Fido-taggal.
Az mikor lesz? Mert nem igazán érdekel a Sziget. Én aug. közepén nem vagyok, mert a veterán vívó EB-n dolgozom (nem mint veterán), de érdemes lenne legalább egy sörözőbe beülni. Főleg, ha nem két-három ember jönne...
Nem kellene megszervezni egy ex-fidosok talakozojat. Erdekes lenne egy kotetlen beszelgetes, ami nem az aktualis anyazasokbol allna, hanem, hogy ki mit csinalt azota.
Halihóóó!
A 12 órás hozzáférésemmel én is újra idekeveredtem.
Fidotalálkozó '94-ben és '-95-ben volt itt, Miskolcon. Régiszépidők.
Ja, tényleg, hogy megy az idő. Mingyá' 11 van. ;)
A jo oreg Fidonet!
Herb! Mikor is volt a Miskolci talalkozo? 95? Meg vannak valahol kepek is. De reg is volt. Hosszu szunet utan en is most szivarogtam vissza a Fidora, de eleg nehezen talalom a helyem. Apropo! Mi lehet Cindyvel? Meg BTW-vel van? Hogy telik az ido sracok.
> Bár szerintem a hangulatot főleg a résztvevők határozzák meg és hát nincs két egyforma baráti társaság.
Igen, de jellemző volt, ahogy sok korlátolt alak hogyan tette tönkre több tucat ember szórakozását. Poénból, mert nekik ez jó hecc volt. Gyakorlatilag egy év alatt sikerült elüldözniük a Fido gerincét adó majd' egy tucatnyi embert.
> Az Admiral különben üdvözöl. Velem szemben szokott ücsörögni a munkahelyén :-)
Szegény. (Nem az Admiral. Te :-) TRf-fel tartja még a kapcsolatot?
Kérdezd meg tőle, hogy kell-e még neki az a logó, amit még a TDM-es "igazolványára" rajzoltam?
Hát igen, ezeknek a régi hálóknak mostanában nehéz visszaadni a hangulatát. A fórumok gyakorlatilag hasonlóak, de mégsem azok. Bár szerintem a hangulatot főleg a résztvevők határozzák meg és hát nincs két egyforma baráti társaság.
Az Admiral különben üdvözöl. Velem szemben szokott ücsörögni a munkahelyén :-)
Én is felsoroljak 20-at? ;-) Nyugodtan.
Egyébként hozzád napi hány hívó jelentkezik be? Mittomén, nem figyelem a statisztikát, de meg tudom nézni, ha kell. De gondolom te is tudod, hogy nem ez a lényeg.
Egyébként Avengert ott is látni gyakran, sőt most van egy Balage nevezetű emberke is, aki állítólag a Te BBS-eden van, csak átlátogatott vagy mi a
szösz. :-) Régebben tőlem fidóztak, meg vagy még 28-an, szóval nem kell a számmisztika. ;-))
Egyébként mindketten jó haverok, persze SHADOWNET-en nincsenek is ellenségek, mint pl. fidoneten. De azthiszem pont Balage nevét emlegetned nem túl sportszerű, láttam, hogy mostanában a flamen keményen ment a zsidózás, ő meg mintha hozzád intézett volna egy kis levélkét, végig nem olvastam, de igazat kell adnom neki, hogy az antiszemitizmus dicsőítése igencsak gusztustalan dolog a XX. század végén. Egyébként híve vagyok a szólásszabadságnak, mi az hogy, csak azt nem szeretem, ha lowIQ emberkék mocskain kell átrágnom magam.
Lehet, hogy nem halt meg. De sohasem lesz olyan, mint mikor Grin, TRf, Sam. Joe, Iolo, Tom a Hawk, CsTom és a többiek leveleztek ott. Soha nem lesz olyan "Balatonlight", olyan Mc-es péntek este, amikor 20+-an kergettük őrületbe a népeket, és nem hiszem, hogy lesz még olyan sysop találkozó, mint ami Tom a Hawknál volt, vagy amilyen a miskolci volt.
Ez már mind-mind történelem, függetlenül attól, hogy a társaság még - elvileg - bármikor összejöhet.
Bedrock meg el?
En egy point(37) voltam arra fele, meg reges-regen (cirka 3ev).
Emlexem meg 2k4-es modemem volt valahonnan ingyen, es este tizkor mindig letoltottem a leveleimet, kb vagy tiz percig tartott, tehat egy impulzus alatt megvolt.
Akkor hagytam abba az egeszet, mikor Slapic attert linuxra, mert akkor mindig mexakadt a kapcsolat egy-ket perc utan.
Azert meg most is Fidoznek, ha nem halt volna meg ...
Én is felsoroljak 20-at? ;-)
Nekem nincs minden terület bekapcsolva, és ezek közül sok az olyan, ahol nagy a levélforgalom.
Egyébként hozzád napi hány hívó jelentkezik be?
Egyébként Avengert ott is látni gyakran, sőt most van egy Balage nevezetű emberke is, aki állítólag a Te BBS-eden van, csak átlátogatott vagy mi a szösz. :-)
Moly
Na akkor SHADOWNET lista összevissza sorrendben, még az is lehet, hogy kimarad valaki...:
BoyC, Trx, Little, The Avenger, Hurok, Balage, T1000, Szögi, Mft, Firewolf, Firebird, Paunch, Master, Hofi, Icewolf, Arakisz, Dew, jómagam.
Ez 20 alatt van, a napi levelforgalom ritkan megy 100 alá. ;-)))
Igen, mostanság naponta kb. 120 levél jön le, persze, ahhoz minden terültetet olvasni kell.
Gyakran van, hogy elakadnak a levelek, nem történik meg a továbbítás, ez is lehet az oka a kevesebb levélnek.
Igaz mostmár egyre kevesebben vannak, vagyis vannak, de nincs idejük levelezgetni. Én is van olyan ember, akivel csak kizárólag NM levelezek, de minden nap, tehát még látogatja a Fidot.
Nem ért hozzád oda az a csomó levél? Nekem nincs minden terület bekapcsolva, mégis 180 lejött. Lehet, hogy nem ért oda...
Velem is előfordult már, hogy egész hétvégén semm, majd hétfőn-kedden vagy 200 egyszerre.
Moly
Tényleg, a MADHOUSE BBS-en 215-6234 van HIX meg magyar Newsgroup-ok, meg alt.2600.codez alt.2600.cracks alt.2600.warez ezek elég szép forgalommal bírnak, mégis összecsomagolva pillanatok alatt lejönnek, arról nem is beszélve, hogy egy EMSI kapcsolódás időtartama messze kevesebb mint egy autenthication egy ISP-nél, ja és ISP sem kell NG olvasáshoz. ;-))
Arról az aprócska tényről már nem is beszélve, hogy az FTN hálozatokon előkészitett levélcsomagok tömörítve, mikor még impulzustarifa volt, akkor is egy impulzus alatt le-feljönnek, az e-mail-ek, newsgroup-ok, pedig nincsenek tömörítve ugyi. ;-)) A modem meg nem tömörít olyan jól, mint az ESP, a RAR vagy az ARJ.
Nemsokára összedobok egy gateway-t, csak még ezek az őrült SHADOWNET-esek saját programot szeretnének írni hozzá. ;
Én még hiszek a BBS-ek létjogosúltságában.
Azért nincs még mindenkinek Net-elérése.
Szerintem lenne abban ráció, ha a BBS-ek szakosodnának.
És a "hagyományos" levelezés a kötöttségeivel együtt is jobb hangulatú. De, hogy megbízhatóbb, az biztos.
Még "anno" mitha olyan rég lett volna... 14400-el 20k telefonszámlával meg a BBS-listával keresgéltem mindent ami kellett de jött a *-NET és megmutatta hogy jobb hogyha én kiszakadok abbol a társaságból és megnézem hogy mi is az az internet és tessék most kb 2 éve megint itt vagyok
egy helyen ahol mindenki segít mindenkinek (BBS?) de ez mégsem olyan mert lehet hogy bármit megtudosz vagy megszerzel innen de talán túl sokan vagyunk és sokat várunk el 2év-3év múlva már a kisdiák csak tananyag ként fogja tanulni a Bulletiun Board System-et
de akkor is lesz még hbbs1212.txt és reméljük lesz FIDO -is.
És ne felejtsük el hogy nem kell tejelni a net szolgáltatónak(tisztelet a kivételnek)