Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 1999.04.19 0 0 30
Bizony hogy offtopic,ezt a kérdést a konzerves topicomban kellett volna föltenned!
Legalább írt volna valaki. :-((
Egyébként a lejárat jelőlés elég rejtéjes. 2 sorban van írva és abból csak az egyik a lejárat,de a 2000-ret 00 val jelölik ugye.Meg hol fordítva az évet napot külföldiül,hol nem.
Nem egyszerű.
Anno a Szeszélyes Évszakokban volt egy bohózat,közértben játszódott.
Idős nénike odatipeg egy vásárlóhoz.
Néni: Mondja már meg kedveském mikori ez a tejföl,én nem látom elolvasni!
Vásárló: (silabizál) öö, 1526!
Néni: és akkor ez még jó??
Vásárló: Persze,az egy jó év volt.
Előzmény: Alfred (28)
Degeczi Creative Commons License 1999.04.19 0 0 29
A Metro a legalacsonyabb haszonkulccsal dolgozo ceg. Ebbol erednek a rosszkedvu (alulfizetett) eladok es a bankkartyaelfogadas hianya (talan nem mindenki tudja, hogy a kartyahasznalat dija 3%, amit a bank nem enged a kartyas vasarlokra terhelni).
Ebbol ered persze a raktarjelleg is.
Viszont.
Magyarorszagon az itteni rendeletek szerint kellene mukodnie egy cegnek. Ha van valakinek ismerose targoncara jogositvannyal, kerdezze csak meg: szigoruan ki van kotve, hogy az emelest vegzo gep hany meteres sugaraban nem tartozkodhat senki!
A Metroban ezzel szemben az is megesik, hogy vasarlok feje fele emelik a raklapot.
Hogyan kaphattak felmentest?
Előzmény: robicsek (22)
Alfred Creative Commons License 1999.04.19 0 0 28
Csak egy apróság és kicsit OFF, de én néha nem tudom, hogy meddig jó pl egy konzerv. Magyar gyártó, magyar felirat, és rajta ez: 080299. Ez augusztusig jó, vagy már toxikus?
Degeczi Creative Commons License 1999.04.19 0 0 27
Ja, Tesco.
Itt az oszi nyitas utan sokaig nagyon jo volt a noname tejuk: neha a szavatossag utani masodik napon sem volt savanyu, pedig ennek legkisebb jele is nagyon zavar.
Az utobbi hetekben ez teljesen megvaltozott: mar 1-2(!) nappal a lejarat elott is gyakran ki lehet dobni.
Azt, hogy a beszalliton vagy a tarolason valtoztattak nyilvan csak ok tudjak.
Kar, mert kulonben eddig nem volt bajom veluk. Egyszer sem talalkoztam pl lejart szavatossagu elelmiszerrel - szemben a topic neveben szereplo halozattal.
Előzmény: Denevér (25)
eMM Creative Commons License 1999.04.19 0 0 26
A tehenes dolgot nem tudom,de ősrégi trükk a husika sticchjének ecettel való kezelése.
Egy népszínház utcai hentesnél sikerült ilyen módon romlott virslit vásárolnom,így utólag nem is nagyon csodálkozom.
Az már durvább eset volt amikor a Blahai Meinl ben sikerült megvennia romlott marhahúst.
Nálunk nem állt napokat a hűtőben, aznap akartuk felhasználni a húsokat.
És be volt kapcsolva a hűtő,legalábbis a miénk. :-)
Előzmény: Duda (24)
Denevér Creative Commons License 1999.04.19 0 0 25
Szereti valaki a Croassoint?
Érdemes megnyomogatni, mivel becsomagolják igy nem feltünő, ha kiszáradt. Egy aranyos eladónő késő este a "kedvemért" még az utolsó darabot is képes volt eladni... Pedig ott figyelt benne a zöldpenész. (Valószinű, hogy már egy hete ingerelt mindenkit vásárlásra)
Nem akarom a Tescot szidni, mivel több évig belülről figyeltem. Erős probléma volt a frissárú tárolása. Igaz akkoriban a havi terv túltejesítése nagyobb hirnek számitott, mint a hibák feltárása...
Duda Creative Commons License 1999.04.19 0 0 24
2 remtortenet:

Egyik cimboram szulei valami teheneszetbe dolgoznak, es egyszer egy az egesz tejszallitmany megromlott. Erre fogtak a hipot es beleontottek. Allitolag ettol mar nem volt savanyu (ez igaz szerintetek?)

Regebben a boltokban ecetes vizzel kezeltek a romlott szalamikat. Szepen lemostak a romlott szalami rudakat es attol egy ki idore ismet szinre kaptak.

Kiraly, nem?

Törölt nick Creative Commons License 1999.04.19 0 0 23
A metro egy fontoskodó szar hely. Bementünk porszippancsot venni. Kint volt kb. 15 fajta, mintapéldánnyal. Ki is szemeltünk egy aranyosat, megkérdeztük, hogy ki lehet-e próbálni. Jobban mondva megkérdeztük volna, de hatósugáron belül egy darab bennszülöttet nem találtunk. Nagy nehezen előkerült egy misz missz, aki közölte, hogy nem lehet kipróbálni. Na jó, akkor azért elvinnénk egyet, hol van? Lent, mutatott a polc aljára, ahol olyan nem volt. Ja, ha ott nincs, akkor nincs. Megkérdeztem, hogy akkor miért van kint a mintapéldány? A válasz szerint nem szokták kivenni. Nagyon jó. Amúgy pedig gusztustalan nagyképű dolognak tartom, hogy állandóan azt mondogatja be a hangosbemondó, hogy mit nem szabad, és hogy az a "kártya bevonását vonja maga után". Szóval, érezd megtiszteltetésnek, hogy a metroban verheted el a pénzedet (min. bruttó 6250 HUF), nem is olyan hú de olcsón.
Előzmény: Lora (21)
robicsek Creative Commons License 1999.04.19 0 0 22
METRO-ban???
melyikben?

én tettem ezt valamikor a Törökbálintiban, de igan leszoktam róluk, főleg két ok miatt:
1.nem lehet semmi normális kártyával fizetni
2.egy örökkévalóságig tart a sor a pénztáraknál, a Coraval, Auchannal ellentétben.

Vagy te másik METROba jársz és az jobb?

Előzmény: Lora (21)
Lora Creative Commons License 1999.04.19 0 0 21
Általában a Metroban szoktunk nagybevásárlást tartani. Ot elég nagy a forgalom ahhoz, hogy szinte semmi ne rohadjon rájuk.
eMM Creative Commons License 1999.04.19 0 0 20
Interspar "hiányosságok" első rész.
Ezt konkrétan az europarkban levőnél figyeltem meg.
Nagyon kell figyelni az akciós árukra!
Nem egyszer megesett,hogy pld Csemege ubi akciósan 99 Ft de a régi vonalkóddal kerül be a pénztárgépbe,ahol még mindig 119 Ft.
Persze ennyit is fizetsz érte, ha nem figyelsz.
Én a nagybevásárlásaimat általában ott intézem, és a sok.sok áru között bizony, nem mindig szúrom ki.
És aki nem is figyel?
eMM Creative Commons License 1999.04.19 0 0 19
Meg jó drága is. A kis boltok 20-30 százalékkal drágábbak mindennél,ott egy hétvégi bevásárlás 1 vagyon,meg nincs is választék.
Nálunk a kis boltban pedig van 1 olyan eladónő.,aki ha meg kell mozdulnia leesik a gyűrű az ujjáról és tök bunkó,plusz még a visszajárónál is csal,ha tud.
Az igaz,hogy mindegy neki,hogy törzsvevő vagy e avagy nem.
Előzmény: Poohy (17)
jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.04.19 0 0 18
==>second

Van szerintem jobb is, csak ket sarok. Lagymanyosi-Budafoki sarok. Szinten CBA.

Előzmény: second (15)
Poohy Creative Commons License 1999.04.19 0 0 17
A julius meinl-nek mar volt esete a fogy.ved.fofelugyeloseggel, de
ugy latszik nem hatott.

csn! A vasarlok konyve nem sokat er, mert en mar hallottam olyanrol,
hogy 2 van, egy a vasarloknak, egy pedig az ellenoroknek.
A fogy.vedelmiseknek kell telefonalni, s majd ok kimennek alruhasan,
es aztan jol beperelik a boltot, az meg fizet. Csak egy a baj, joval kevesebbet fizet, mint ammennyit nyer a romlott elelmiszerel eladasan :(
Legjobb kisboltokban vasarolni, lakhelyhez kozel, ahol megismernek, mar-mar baratkent kezelnek. Bar a valasztek nem akkora, de sokszor
jobb minosegu mind az aru, mind a kiszolgalas.

lady Creative Commons License 1999.04.19 0 0 16
Nem tudom hogy figyelitek-e, hogy a pénztáros, aki egész nap a koszos-retkes pénzt fogdossa, minden további nélkül hozzányúl a kenyérhez, és átdobja a másik kosárba. De nem ám a papíron keresztül, hanem csak úgy.
second Creative Commons License 1999.04.19 0 0 15
Még jó, hogy eddig baromi drágának tartottam a Julis Meinl-t és nem vásároltam ot... :)

Szerintem van ellenpont is... pl. az Egry József és a Karinthy sarkán lévő CBA bolt jó! (És baromi csinos a főnöknő! :)...)

sec.

jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.04.19 0 0 14
A orszag talan legdurvabb boltja a Muegyetemen levo ejjelnappali.

Volt mar romlott mustar (a valasz az volt, mi bajotok lesz tole?), romlott konzerv, romlott tejszinhab a penztarnal (a hutoben lenne a helye, de ott gyorsabban elment a raklapnyi szajre). Nem gond, ha leesik a saros padlora a kifli, visszarakjak.
Sokszor nem is titkoljak szinte, meg egy gyerek is latja a turpissagot. Tobb karton zsugorfolias narancsle volt egymas tetejere rakva. Minden karton fel volt vagva (a foliazas lenyege ugye, hogy azzal stabilabb lenne a torony), a datumbelyegzo meg egy sima datumbelyegzo volt, ami kezzel elmoshato volt....

A poen, hogy nagyon jol megy az uzlet, sok az egyetemista. Meg akkor is, ha az arak uszkve 20%kal magasabbak az atlagnal.

Törölt nick Creative Commons License 1999.04.19 0 0 13
Így van, be kell írni.
Múltkoriban akartam venni egy rekesz sört. Rekesszel együtt, mert mi a fenében vittem volna el. Mindezt a Blahán a meinlgyulában. Nem akarták nekem eladni a rekeszt (nem odaadni, hanem eladni), mondván akkor hova teszik az üres üvegeket. Így nem tudtam elvinni a 20 üveg sört csak 10-et, de vásárolhattam még hozzá egy szatyrot, szóval kicsit dühös voltam, beírtam a könyvbe.
Pár hétre rá kaptam egy elnézésemet kérő levelet, miszerint el kellett volna adják nekem a rekeszt, és hogy erre figyelmeztették a boltvezetőt is. Azóta még nem próbálkoztam, de ha megyek legközelebb, akkor viszem magammal ezt a levelt is, hátha megint le akarják tagadni.
Előzmény: csn (12)
csn Creative Commons License 1999.04.19 0 0 12
>Egyikre sem voltam hajlandó, mire a hölgy fogta, és saját maga visszatette a hűtôbe a kolbászt

Skacok! Ne legyetek már beszariak!!!
VÁSÁRLÓK KÖNYVE című füzetkébe azonnal beírni az esetet!

Ugyanis: ezt a könyvecskét az ellenőrök (APEH, KÖJÁL) elsőként nézi meg, és a sok-sok hasonló beírás esetén jobban odanéz a dolgokra.

A "Fogyasztható" és "Minőségét megőrzi" jelzés között igen nagy különbség van, jó ha tudjátok:
A "Fogyasztható ...-ig" ugyanis azt jelzi, hogy az adott határidő után TILOS a terméket bármiféle módon árulni. Sem normál áron, sem leértékelve. Ezek a gyorsan romló termékek.

A "Minőségét megőrzi ...-ig" jelölésű termékek viszont továbbra is árusíthatók még valameddig, de asszem ezt elkülönítve kell árulni, jelölve az esetleges értékcsökkenést. Hogy olcsóbban adja-e a bolt, azt asszem ő dönti el.
A dolog lényege az, hogy a gyártó az adott időpontig GARANTÁLJA a termék minőségét (ha megfelelően volt tárolva), utána nem. Tehát a termék a lejárat után lehet teljesen jó, lehet enyhén módosult színű vagy ízű, de az egészségre még nem káros a minőségváltozás.
De ennek van biztos valami korlátja, ami után már semmiképpen nem hozható forgalomba. Sajna nem tudom ezt az időt, gondolom terméktipusonként változó.

Szóval álljatok a sarkatokra, a boltosok próbálkoznak, ti meg nyissátok ki a szátokat, és ha nagyon ugatnak, egy mondatot kell csak mondani:
"Kérem az üzletvezetőt és a Vásárlók Könyvét, panaszt teszek!"

Ne féljetek, ha látják hogy nem beszari kislánnyal állnak szemben, behúzzák fülüket, farkukat. Nem olyan jó pont a beírás a vásárlók könyvébe...

Sicc- Creative Commons License 1999.04.19 0 0 11
A Váci úti Julius Meinl katasztrófa ! Mesterségesen elszínezett fényben minded hús szebbnek néz ki.
Eleinte azt hittem, azért használják a szinezett lámpákat, hogy ne menjen tönkre tőle gyorsan a hús. Hát nem így van. Azért használják, hogy átvágjanak. Át is vágnak.
Vettetek már Mortadellát a váci úti Julius Meinlben ? Egy centi széles sávban van rászáradva a tálcára körben.
Fel sem tudják szeletelni, mert ennek a 'profi világcégnek' nincs hozzá szeletelőgépe (A Mortadella igencsak vastag szalámi)
Ezért mit csinálnak a Meinlben ?
Hosszában félbevágják a szalámit és utána szeletelik fél újnyi vastagra.
Ezt látják ezek külföldön ? Ezért utazgatnak a nyakkendős managerek külföldre ?
Azt sem tudják, hogy kell szeletelni ezt az igen finom olasz csemegét ?
(Csak azért sem mondom el ..)

Egyébként az olaszok a felvágott rudak végére merev fóliát tapasztanak, ami egyébként könnyen tisztítható és megóvja a felvágottat a kiszáradástól és oxidációtól. És persze a húsos pultok belső része rovarhálóval, gézzel van letakarva.
De ehhez kereskedői szemlélet kell, pénz nem.

Csak azt tudnám, mi köze van a Julius Meinlnek az élelmiszerkereskedelemhez ?

Sicc

Előzmény: Eclipseboy_ (10)
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.04.19 0 0 10
Erről a témáról a barátnőm biztos sokat tudna mesélni, mert ő boltvezető helyettes volt és tudja, hogy mennek a dolgok.
Sajnos én is észrevettem már, hogy a Julius Meinl színvonala nagyon leromlott. Én a régi Jumbo-ba szoktam elmenni a Váci úton és az utóbbi egy hónapban azt vettem észre, hogy nagyon sok árúnak lejárt a szavatossága, vagy például nem lehet normális zöldséget kapni, csak fonnyadtat igaz olcsón, de az meg nem kell még olcsón sem.
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.19 0 0 9
Ezek után kedve támad az embernek bemutatni, milyan hatása van fél kiló sertésmájnak mondjuk a bonbon-polcon a dobozok mögött ;>>>
Előzmény: PillaPalack (8)
PillaPalack Creative Commons License 1999.04.19 0 0 8
egyszer sok lett a telefonszamlank es a hugommal elvallaltunk nyari munkakent rabszolgaskodast egy egri elelmiszerboltban.

itt mutattak meg azt is hogy mire jo egy fultisztito palcika megmartogatva acetonban:
tejes zacskorol ellehet velel tuntetni a datumot, aztan keresse meg a kedves vevo, mi meg szidhatjuk vele egyutt a gyartot.

(kovetkezo oran a romlott felvagottak es az ecet kapcsolatarol lesz szo)

faithful Creative Commons License 1999.04.19 0 0 7
Kedves NaNe,

Nekem a kedvenceim a márvány jellegű sajtok, (a legjobbak persze nem magyar gyártmányúak), no meg a téliszalámin is el tudom viselni a penészt... :-)))

A "szavatossági idő" nevű fertelemről:
Dolgoztam egyszer egy cégnél, amelyik nagy mennyiségű tejtermék felhasználásával állított elő élelmiszert. Namost a joghurtszállítmányok akármelyik napon is érkeztenek vala, mindíg csak is és kizárólag csütörtöki vagy hétfői keltezéssel lettek ellátva. (parmalat)
Ebből kifolyólag már eredetileg is humbug az egész.

Más: A Ny-erui és amerikai szabvány a hűtött élelmiszerek tárolási hőmérsékletére 1-4 fokC, vagy 2-5 Celsius-fok.
Mon- valami 0-10 fok. Ebből is érződik, hogy egy 10 fokon tárolt élelmiszer ben persze hogy jobban el tudnak szaporodni a bacik, mint egy 4 fokon tároltban, ezért sem ér semmit a "szavatossági idő".

ff.

Előzmény: NaNe (-)
hec Creative Commons License 1999.04.19 0 0 6
Csatlakozom...

A Kolossy-téren lévô Julis-Meinl-ben a hűtôbôl kiemeltem elôrecsomagolt (vákumfólia) kolbászt. Megnézve a Fogyasztható jelölést kiderült, hogy másfél hete van kint romlottan. Odavittem a hűtôpultnál álló kiszolgálóhoz, mondván valószínűleg "csak ottfelejtették". Erre azt mondta, hogy az még jó, úgyhogy vagy megveszem, vagy tegyem vissza. Egyikre sem voltam hajlandó, mire a hölgy fogta, és saját maga visszatette a hűtôbe a kolbászt.

Cora-hoz plusz: Például a krémpudingoknál és a 10 db-os tojásoknál a frissebbek vannak hátra/alulra téve, a régebbiek a könnyebben elérhetôek. (Jó nehéz lehet így pakolni. :) )
Ja, és a lila dobozos tojások dobozain, dátumbélyegzô.

Töfröcsó Creative Commons License 1999.04.19 0 0 5
Arról a módszerről hallottatok már, hogy a lejárt vákumcsomagolt felvágottakat kinyitják és a felvágott púltnál, az ügyesen kialakított fényviszonyok miatt Te azt megveszed? Mindenkinek további jó étvágyat! (konkrétan PROFI)
Csürdöngölö Creative Commons License 1999.04.19 0 0 4
NaNe, nem vagy egyedul. En is utalom a J.M.-t. Szombathelyen az ABC-k nagy hanyad(ek)a sajnos J.M. Ezek a boltok koszosak, az alapveto higienes szabalyokat sem tartjak be, azontul a penztarnal rendesen figyelni kell, nehogy atvagjak az embert. Kedvenc trukk pl a szombathelyi Mari ABC-ben, hogy a penztaros a nem visszavalthato Cola-s palack utan is minden szivbaj nelkul felszamolja a 60 Ft-os betetdijat, ha esetleg rajossz, hogy at akar vagni, akkor jon a nagy artatlan duma; "Jaj, nem is lattam, hogy ez nem visszavalthato!". Ez egyszer elmegy, de egy heten ketszer mar nem.
A masik nagyon idegesito dolog az, hogy mikor a multkor nem volt senki a felvagottaknal, a tokehusos reszlegrol atjott az egyik elado es azzal a kezzel, amivel elotte tokehust vagott, elkezdte szeletelni a szalamit, termeszetesen jo szokas szerint a Julius Meinlnel szokasos modon minden szeletet egyenkent megtapogatva. Amikor ezt szovateszi az ember, akkor masik 100 vevo elott hangosan megalazzak. En mar joideje megprobalom elkerulni ezeket a boltokat es csak az elorecsomagolt dolgokat pl. mososzert, oblitot veszek itt. (A multkor oblitobol is sikerult lejart szavatossagut talalnom. Furcsa volt, hogy amikor folvettem az oblitot, suru, turos allaga volt. A cimken pedig 4 honappal korabbi lejarat.)
Szoval ajanlom mind a Fogyasztovedelem, mind a Tisztiorvosi Szolgalat figyelmebe ezeket a boltokat. Azonfelul, T. Vezetoseg, ha mar ott vannak a Julius Meinlben azok a husvillak, akkor meg kellene kovetelni azok hasznalatat.
MaCS Creative Commons License 1999.04.19 0 0 3
Halihó!

Bizony, a Cora!
14-én délután jártam ott, és gyümölcsjoghurtot akartam venni. Leemeltem egyet a polcról, és megláttam a lejárati dátumot a tetején: április 9.! Szóltam a helyi erőnek. Megnézte, majd bűnbánóan az alábbit hozta fel mentségül: ezt a délelőtti műszaknak le kellett volna vennie...
No comment.

Üdv: MaCS

Előzmény: Árpi (2)
Árpi Creative Commons License 1999.04.19 0 0 2
A CORÁban, meg (Törökbálinton) a régebbi tej van alul, dátummal kifelé, az újabb meg felül, címkével befelé...
Előzmény: ZöPö (1)
ZöPö Creative Commons License 1999.04.18 0 0 1
Mivel a munkahelyem még egy hétig a Duna Plazában van, gyakran vásárolok az ottani Julius Meinl boltban. Nagyon szeretem a friss tejet, a többnapos-fölöset viszont nem bírom meginni. Emiatt mindig megnézem a dobozon a szavatossági időt. A boltban viszont minimum kettő, de leggyakrabban háromféle dátumú tej is van a polcon. (Ugyanannyiért. :-))
A csattanó: a dobozok mindig dátummal befelé vannak feltéve a polcra!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!