Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2336
Na igen, az NT és az RJ45 1-ről -> 2-re elsoztó (mint az ábrán is) öszekötésére elegendő egy 4 eres és ponton krimpelt 6/4-es (azaz "mezei" telefonos) dugó, amit azért egy jobb bótban egy 10-20 cm-es darabra megkrimpelnek a kedves vevőnek!

De az ELOSZTÓNAK akkor is RJ45-nek kel llennie és nem 6P4C, mert abba az ISDN eszköz gyári kábele nem fér bele ;-)


Reaxolnak:

A 6/4-es vagy 6P/4C annyit tesz, hogy

- 6 csatlakozó méretű (6 Pin - azaz 6 "láb", vagy érintkező) maga a csatlakozó, nézz meg közelebbről egy sima telefonvezetékre biggyesztett csatlakozó "kockát"

- ebből 4 van bekötve vagy van lehetőség bekötésre (4 Connected - azaz csatlakoztatott).

- a krimpelés egy szoírtós, nem oldható kötés megvalósítása, gyakorlatilag egy késes kis aranyozott lemezkét a szigetlésével együtt a csatlakozóban a helyére tolt sok kisebb elemi szából sodrott érbe belenyomnak, ezek a kis kések (kettő is van a lemez érfelőli végén kiképezve) belenyomódnak a szigetelésem keresztül a réz szál-sodratba és megvan a mechanikus + elektronmos kötés is.
Természetsen ez egyszerre annyi érre történik, ahányat a csatlakozó enged, illetve ahány eret a kábel tartalmaz. Ha megnézel "felülnézetből" egy ilyen csatlakozót, akkor mindezt szabad szemmel is láthatod -igaz nemfeltétlenül elsőre...

- A fémlemezkék külső éle fogja a kontaktust adni az aljzatban elhelyezett rugalmas érintkező-szálak felé, nézd meg, láétni fogod, olyan, mint a borona és a boronált föld (nekem most ez jutott eszembe ,-D), ahogy egymásba illeszkednek!

- Ezen kívül a krimpelő szerszám még "átlök"egy kis műanyag pecket a csatlakozó kébelvégi oldalánál, mely megszorítja a (lapos) kábelt és ez adja az egész kötés mechanikai védelmét, különben a külső köpeny és bbelső (sziegetlt) erek csavarás-tekerés miatti eltérő mozgolódása miatt kihúzódna a köpeny, utána hamar eltöredezik legalább egy ér.

- Persze, ha kétvezetős (kéteres) kábelt krimpelnek be, akkro ugyan benyomódik a 4 kis fémlemez mind, de csak a két (jellemzően a két ún belső, lásd alább) csatlakozóhoz behelyezett 2 ér (azaz érpár) lesz így bekötve.


Érdemes egy ilyen kis csatlakozót szétszedni és megnézni az egyébként ravaszan egyszerű összeállítást! Na mondd már, 4-6 Ft darabja! ;-D


Üdvözlettel és sok sikert kívánva:
Maus Robi
Előzmény: battila63 (2335)
battila63 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2335

Télleg reggel van, de mostmár túl vagyok a kávén.

Minimum 6p4c, de rájöttem te nem tudsz zsinórt gyártani, nyilván a gyárit használnád. Akkor a 6p kevés. Kérd úgy hogy 8p6c, vagy eccerűen csak ISDN osztó.

De úgyanígy néz ki az is.

Előzmény: battila63 (2333)
battila63 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2334
Húúú reggel van, most láttam többször írtad az Rj45-öt, és csak viccvót, bocsi reggel van.
Előzmény: Törölt nick (2331)
battila63 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2333
 Ilyet keress. A lényeg hogy 6p4c legyen, vagyis 4 érintkezős. Ez is a helyi s-busz....:))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (2329)
battila63 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2332

Szia!

 

Rj 45

 

Remélem belátja Reaxol, ez nem nagy ügy, mint már mondtam. Már majnem azt is írtam az előbbb, kimegyek megcsinálom neki, mikor beugrott,Győr messze van.:))))

 

Lehet hogy az s-busz kifejezés vitte el a para útra? Én vagyok a hibás!

 

Reaxol! Megoldjuk mondtam.

Előzmény: Törölt nick (2331)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2331
Szia!

Ezen jót röhögtem ,-)))

"T-Com valami okból kivonta azokat az NTket a forgalomból, ahol az én tervem külön adapter nélkül megoldható lett volna, ill. lehet kérni ISDN Netes NT-t plusz 15ezer ftért. "

Most sem látod az összefüggést? Ha valamiért el lehet kérni +15.000,- HUF-ot, akko rmiért ne tegyék?! ;-DD Ez nagyon jó!


DE!!!!!

Reaxol!

Ne legyél már anyira (már bocs, de) betojva attól, hogy egy dugóba hogy teszel két készüléket !!!

ISDN csatlakozóba (ún. RJ45, ami szélesebb és több érintkezőt tartalmazó aljzat, mint a sima telefonos aljzat -- na tessék, olyan régen írtam le, és gondoltam rá, hog ynem ugrik be, hogy "RJ menyi is" az, ilyenkor megőrülök -és naná, hogy nem megyek el keresgéni ;-D, de a zsargon 6/4-esnek is mondja ;-D!) való 1-> 2 elosztó létezik!

Akár 1 aljzatból -> 2 aljzatot csináló, akár 1 dugóból 2 aljzatot csináló is - max. 2-300 forintokért!

Az aljzat-2aljzat megoldás azért praktiukabb, mert egy rövid (5-15 cm-es) ISDN-ISDN (RJ45-RJ45) csatlakozós kábellel ki tudod hosszabbítani az ISDN készülékeknek az aljzatot és közbenmeg i sosztod: ez egy egyszerű T típusú bisz-konfiguráció és kiválóan üzemel nálam is!

Úgyhogy NEM veszik el a TA adapter miatt semmilyen lehetőséged!


AZONBAN HA MÉGIS (csakazértis ;-D) egy ISDN2Net-hez való NT-re vágysz,akkor ajánlom bizony az Intracom nevű görög cég ún. NetMod elnevezésű NT-jét beszerezni, és ha megkeresel magánban, akkor megadom egy T-Com-os üzletkötő ismerősének elérhetőségét, aki a hírek szerint tud ilyent (természetsen legálisan) baráti áron - csak a T-Com-tól kapott dobozt ne dobd ki vagy add el, mert azzal kell elszámolnod ha gond van (önmagában azért nem rúg fenékbe egy hálózatos vagy végponti műszerész/technikus, ha kimegy és nem olyat talál ami "jár" az előfizetésedhez és azt sem hinném, hogy - bár levizsgálható - valaki is foglalkozna azzal, hogy akár hiba esetén is az a berendezés "válaszol" az ellenőrzéskor, amelyikre előfizetésed szól), hogy ne kelljen megfizetned a nyilván tartott (!) értékét!

Üdv!
Robi
Előzmény: Törölt nick (2329)
battila63 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2330

"Az előfordulhat, hogy a t admin és üzletpolitikai okokból, nem akar adapter nélkül értékesíteni. Ezt csak a T-com tudja. / meg a franc........./"

 

Úláccik bejött.

 

Ha érdekel elmesélek egy történetet az adapter kontra fritz ügyében, érdekes.

Csakis azé, hogy érezd máshol sem jobb.

És azért a Matáv védelmében az is az igazsághoz tartozik, ami látható is a topikokból, a Invitelesek az Invitelre , a UPC-sek a UPC-re, az Emitelesek az Emitelre, ésígytovábbésígytovább.

Ja, és a T-comosok az egész világra.:)))))))

Előzmény: Törölt nick (2329)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2329

Szia! 

 

A hozzászólásod után kicsit felment bennem a pumpa (azon, hogy miért hazudoznak összevissza a T-Comnál) felhivtam a 1412-t, hogy akkor mi az igazság, tisztán szeretném látni a dolgokat. Addig nem nyugodtam, mert a handabandát és a marketingszöveget nem fogadtam el, hogy kapcsoltak egy technikust, aki végre elmagyarázta az egészet, és hogy a T-Com valami okból kivonta azokat az NTket a forgalomból, ahol az én tervem külön adapter nélkül megoldható lett volna, ill. lehet kérni ISDN Netes NT-t plusz 15ezer ftért.

Na mindegy, lesz 2 ISDN telefon, az adaptert meg csak majd akkor csatlakoztatom, ha faxolni akarok. Aztán ha olyan lesz a szerelő, hogy feketén megcsinálja olcsón az S-Buszt az csak külön szerencse.

Remélem, hogy a telepítés és a szolgáltatás majd jobban fog működni, mint a megrendelés... :(

 

Azért érdekes, hogy poénból megkérdeztem a többi telefonos céget (Emitel, Monortel, Hungarotel, Invitel) és mind tud NT1+2ab-s készüléket biztosítani igény esetén felár nélkül, csak épp a T-Com nem. Ez marha érdekes... :(

Olyan, mintha az ISDN csak egy púp lenne a hátukon, pedig ez több pénzt hoz nekik, és sztem mostanában inkább lemondják az ISDNeket, mint megrendelik az emberek.

Előzmény: battila63 (2328)
battila63 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2328

Hááát.

A dolog nem stimmel, már amit a t mond. Illetve igen csak a 2 db ISDN berendezés közül az egyik maga az adapter, erről regéltünk. Az adapternek meg 2 analóg kimenete van.

Így a 2 ISDN+1 analóg nem stimmel.

Az adapteres Nt-nek 2 db ISDN kimenete van, hármat sose láttam, ha meg 2 ISDN berendezésed van, akkor hova dugod az adaptert magát, ami analógot kreál? Zavaros......Egyébként sajna régóta igaz, hogy olyan ügyfélszolgálattal rendelkezik sok helyen a t, hogy műszaki tartalom ölég hiányos, eladni azt tudnak.

Persze tisztelet a kivételnek, mert olyan is van, találkoztam már olyannal.

 

Az előfordulhat, hogy a t admin és üzletpolitikai okokból, nem akar adapter nélkül értékesíteni. Ezt csak a T-com tudja. / meg a franc........./

A képen látható bármelyik Nt megoldás jó az adapter nélküliségre. Az egyik az Eicon a másik az Intracom, melyekről beszéltem.

Javaslom hívd fel a T-com üf-jét, és kérdezz rá, olyan csomag kell neked, amelyik  adapter nélküli.

Ha csak adapteres van akkor elég egy ISDN berendezés....../vagy s-busz/, te döntessz.

Előzmény: Törölt nick (2326)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2327

Még annyit hogy a munkahelyemen ez a két fajta NT egység van, ezek közül mindkettőn van 4 db telefoncsatlakozó. Vajon melyik kerül ki hozzám a kettő közül? Vagy épp egy harmadik fajta?

Bocs a láma kérdésekért, csak nagyon kezdő vagyok még a témában.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2326)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2326

Szia!

 

Nos, ma történt egy érdekes dolog. Megirtam ezt emailben, hogy a terminált nem kérem, helyette kérem az NT1+2ab-t. Egy óra múlva felhivott egy Hölgy, hogy ilyen NT-t ők nem tudnak adni, hanem az alap NT+a terminál biztosít olyan lehetőséget, hogy egyszerre hozzá tudjak kapcsolni 2ISDN +1 analóg készüléket.

Ezt komolyan már nem értem, ahány ember, annyifélét mond? Nagyon remélem, hogy nem fogok pórul járni és nem marad a nyakamon egy ISDN telefon vagy egy terminál adapter amit helyhiány miatt nem tudok hova csatlakoztatni...

 

Urak, mit javasoltok kinek irjak, kit hivjak fel a T-nél, hogy végre valahára normális és egyértelmű választ kapjak erre a tök egyszerű kérdésemre???? Mert nem szeretnék S-buszokkal tökölni és nem szeretnék egy vagyont kifizetni arra, hogy ezt a hozzáértésem híján valaki kiépítse nekem.

Előzmény: battila63 (2325)
battila63 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2325

Igy van, mondtam a terminál kihagyható a megfelelő Nt-vel.

Lesz 2 db So kimenet és lesz 2 db analóg. Ez is egy megoldás.

Van aki ragaszkodik a Fritzhez, mert beállítható kisközpontként, és az analóg portok között átkapcsolható a hivás, de ezt nem mindenki használja.

 

Asszem, amit ajánlottak az az Eicon Nt1 + 2ab, az Nt-hez jár az install könyv, de ha előre akarsz tájékozódni, csak a T-com honlapon lehetnek ilyen leírások, vagy  az Eicon honlap, vagy egy kereső. Nem igazán kerestem még ilyet.

Egy biztos mind az Eiconnak és mind az intracomnak van 2 So és 2 analóg kimenete.

Ezekkel láttam szerelni. A Quante lehet még, de azt már kivonták, talán a forgalomból.

 

A megrendeléskor kell a végberendezéseket egyeztetni, láttam már marhaságokat.

Előzmény: Törölt nick (2324)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2324

battila, mikimaus, mindkettőtöknek köszönöm a segítséget és a tanácsokat!

 

Ma felhívtam a 1412-t és  azt javasolta az operátor, hogy kérjek olyan NT-t amihez tudok 2 ISDN és 2 analóg készüléket is csatlakoztatni, ha jól emlékszem azt mondta, hogy +2ab a típusa. Ezen állítólag 4 csatlakozó van, így megspórolm a külön terminál vásárlását. Ez valóban így van, működik ez így? Azért kérdezem tőletek szakemberektől mert nem szeretnék póruljárni.

Szerintetek ezt az online megrendeléskor kell jelezni, hogy ilyet kérek, vagy pedig ha felhivnak a műszakisok egyeztetni akkor?

 

Lehet esetleg erről a +2ab-s NTről képet leirást találni valahol a neten? Én eddig 2 féle NT-t láttam, egy olyat amin egy kis zöld LED van Matáv felirattal és egy olyat aminek az alján egymás mellett van 3 LED és a középső villog ha épp használatban van a vonal. Ez melyik a kettő közül? Vagy ez pont egy harmadik fajta?

Köszi!!!

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2323
Én meg mér kezdtem hülyén érezni magam, hogy egy vagon hsz eltűnt, közben az ISDN topikban is feltetted akérdét ;-) Hová tűnt innen (azza onnan) Rainman?! A HWSW-ben vagy a T-Online egyik "polifórumjában" látom, elhagyott minket?!

;-D
Előzmény: Törölt nick (2318)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2322
Biztos van több is, ezt láttam meg: subcriber = SUBSCRIBER...
Előzmény: Törölt nick (2321)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2321
Szia Reaxol!

Attila kollégám már minden elmagyarázott ;-)
(Egyetlen amibe beleköthetnék, de nem teszem, hogy B- csatornához rendeli az MSN-t, ami szakmai ártalom csak ;-D)

Az egész káébelezésre, telepítésekre, beálíltásokra egy sunyinak látszó ötlet, de megy: vagy nem "szereld magad"-os eleve a dolog és akkor egyenesen megkéred és megkérded a létesítős kollégát, hogy (pl. munkaidő után), nnézze már meg, mit lehetne tenni és kb. mennyiért (tapasztalataim szerint ha nem a lakást akarod velük "átvésetni", akkor 2-3 eter forintnál többet nem fognak kérni, és talán még "madzagot "is hoznak..). Mit történhet: legfeljebb aszongyák: no-no - de nemhiném, elvégre ki tiltja meg nekik, hogy egy BARÁTJUKHOZ elmenjenek szabadidejükben és segítsenek a kábelezésben!

Egyébként pedig lehetőleg NE tessék analóg készüléket használni ISDN-re, mert az egésznek az élvezetét rontja el ;-DDD

És tudom javasolni a VATERA-án való körülnézgetést, ahol nem is egy elég jó árú (és gyakorlatliag nem használt) ISDN készüléket láttam a múlt héten! Pl. az Eurit25 SMS képes asztali (vezetékes) ISDN amellett, hogy az SMS-t is aránylag jól elkezelgeti, külön az MSN-ek (ez a hívószámok ISDN-nyelv beli megnevezése - jelentése: Multiple Subcriber Number = többszörös előfizetői (hívó)szám, ami végtére egy szolgáltatást takar, de ezt használják a leríásoktól a magyarázó kiskönyveken át a készülék - általábab azért angol - installációs felületei is a "hívószámok" beálításához -- de ezekről búővebben majd akkor, ha lesz is min gyakorlni, úgy értthetőbb lesz, hidd el!!)

Egyxelőre üdv Néked!
Maus Robi

Előzmény: Törölt nick (2318)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2320
Szervusz!

HAZASZÁMLÁZÓ kártya a neve és (azzal ellentétben, amit a róla szóló ÁSZF és internetes közlemények beszélnek!) az öüsszes Favorithoz is rendelhető, minden előfizetéshez 5 darab és ingyen. De ez nem olyan, mint a Barangoló, hogy levakarod a PIN kódról a takarást és hazsnálhatod, hanem:
- 1412-őn ügyfélszámmal (ha van,akkor az ahhoz tartozó PIN kóddal!) megrendeled a Hazaszámlázót (1..5 darabot)
- kb. 10 nap múlva megérkezik Hozzád a kártya, mellette egy önindigós megrendelő
- ezt az aránylag egyszerű megrendelőt ki kell töltened
- és visszaküldened a megadobb (asszem Szeged és Pf lesz) címre, VAGY elismervény ellenében (pl. a saját indigós példányodo átvetetve!!!) leadod egy T-Pontban (csak ott, azaz T-Parnternél, ha van mégilyen, nem, mert azoknál el tud veszni, sajnos!)
- majd a kb. 2-10 napos beérkezés-iktatás-"bedolgozás" után úgymond' aktiválják a kártyá(i)dat!
- ezután pedig a 1734 .. 10 jegyű kártya szám# 4 jegyű PIN kód és # után telefonozhatsz is úgy, hogy beadod pl. a 0612222222# számot (Főtaxi) és beszélsz (ha foglalt, akkor kb. 8 másodpercig foglaltsági hangot hallasz, majd viszatér az ún. menübe, és újabb hívást próbálhatsz - ugyanígy ha elbont a hívott (analóg esetében csak 90 másodperc után lesz bontás ha letették!), akkor is a menühöz érkezel vissza).

EGYETLEN ÓVATOSSÁGOT A NON-STOP-pal vagy PLUSZ-szal!!!
A 2006. 04. 15. UTÁN megerendelt (nem egyedi akciós) Favorit Non-Stop (Plusz) esetében - nem egyértelmű, hogy kártyánként, de - HAVI 5 órára korlátozták a kártyával bonyolított forgalmat!

FIGYELEM!
Akik 2006. 02. 15. - 04. 15. között kötöttek "Szerzdőésmódosítás FAvorit Non-stop Plusz csomag igénybevételére" egyedi (!) előfizetői szerződést (akciós 6.840,- frintos havidíjjal Plisusz esetére, a simát nem tudom most fejből, tán az lesz épp 6.040,-?!), azoknak NEM INDUL AUTOMATIKUSAN ÚJRA a 60 nap (gondolkodási idő) 14 hónap után az újabb határozott idő, SZERZŐDÉSÜK HATÁROZATLAN IDEJŰKÉNT, A LISTAÁRON (Plusz-nál ez most 7.320,- Ft!) él tovább!

ÉSS AMI TÉGED ÉRINTHET: Ráadásul - mivel a szerzdőésben NEM szerepel az 5 órás korlátozás a kártyaforgalomra - így amíg nem írsz alá "rendes" szerződést, addig ez a kivételezet helyzet fennmarad! Emellett persze az ELŐFIZETŐ SZEMPONTJÁBÓL NEM HÁTRÁNYOS ÁSZF VÁLTOZÁSOKAT (pl. a kedvezményes irányok bővítése 2007. 03. 01.-től, illetve a gyakorlatban már február első napjától!) már köteles a T-Com a javadra írni, így egyszerre lehet két nyeregben ülni ;-D

ELLENBEN: egy Ági_comp Kft. nevű MEGBÍZOTT CÉG azzal keresi meg az ilyne szerződéssel rendelkező előfizetőket is (az esetleg titkos számaikon, hangfelvétel készülte mellett!), hogy "de milyen jó lesz magának, mert marad minden a régiben, ha újabb 14 hónapra elkötelezi magát" - aztán ennek ellenére a LSITAÁRRA állít be az OSS, és még azokat a kedvezményeket (lásd a nem időkorlátos kártyahasználat!) is elveszted, amik az egyedi szerződés miatt megvoltak!

Azaz
- a magasabb havidíjat fizeted
- el is kötelezted magad
- és vélhetően egy elég jelentős tekintteben kevesebb szolgáltatást is kapsz!

JA - és a lényeg!
TESSÉK KISZÁMOLNI, hogy a szerződéskötéstől a 60 nap + 14 hónap utáni első nap mikorra esik (legkorábban június 18-ára!), azaz akár eddig is ráérsz (írásban vagy szóban) nyilatkozni, hogy mit is akarsz! Ennek a fajta megkeresésnek első körben nem szabad így bedőlni!

(Más kérdés annál, akinek automatikusan újraindul, ám ott is érdemes utánaszámolni, vajon BETARTJÁK-E a 30 nappal a fordulónapnál korábbi megkeresést vagy erre konkrétan tudnak-e adatot adni!?!)


Nos azért vijjogok itten, mert ÉN aki itt (is) bőszen osztogatom az észt ilyen témákban (is), annak ellenére, hogy - a megkereséskor megfelelően körülkérdezve - végül is semmissé tehetem a nyilatkozatom, de mégis behúzni hagytam magam a csőbe mert (jó, k..a fáradt voltam és az már az n+1-ik telefonom volt, de) ez május 8.-án volt és június 22.-ig (sőt a határozatlanból határozottat csinálni akármeddig!) lett volna időm, utánakérdezni és dönteni!!!


Úgyhogy jól nyissa ki mindenki a szemáét és a fülét, mert ezek szerint már az első Non-stop-os köröknél meghülyült, látszólag, aki a tájékoztatókat kiadta a külső üzletkötő cégnek, mi lesz ezután!!!!


Üdv!
Robi


Előzmény: Törölt nick (2316)
battila63 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2319

Ha lehet kérni, akkor elegendő az egyik ISDN berendezés is. Ne fizess plusszban.

Ám az az igazi kérdés hogyan akarod használni.

Az ISDN szolgáltatásokat a dect /bocs vezeték nélküli/ telefonnal ki tudod használni. és asztali telefonként a megszokott vezetékes telefon az egyik porton, a másikon a fax, ez így jó ahogy mondod.

De igazán az S-busz-t is meg tudod csinálni. Az a lényege hogy az azonos kontaktok legyenek lepárhuzamosítva. Az So az 4 eres. Akár talán hogy boltban is lehet kapni, de nem tom, sosem kerestem. Lezárás se kell ha csak ezt a két ISDN-t használod egy porton.

Szerintem meg tudod csinálni, majd segítünk. A lényeg mennyit akarsz fizetni a T-comnak.

 

Előzmény: Törölt nick (2318)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2318

Szia!

 

Ne haragudj a hülye kérdésért, de mi az az S-Busz és én meg tudom vajon csinálni? Plusz pénzt nem tudok és nem is akarok kifizetni érte. Az valamiféle elosztó?

Lényeg, hogy az asztali és a hordozható ISDN telefont, valamint az adaptert(és arról pedig a faxot) rá tudjam csatlakoztatni az NT-re.

Szerinted ez alapáron megoldható?

Mert ha nem, akkor csak egyik ISDN telefont kérem és az adapterre a fax mellé rákapcsolom az egyik analóg telefonomat.

Köszi!

Előzmény: battila63 (2317)
battila63 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2317

A T-Com ISDN Nt 2 db So-val rendelkezik. Az egyik az adapteré, a másikba az egyik ISDN telefont lehet tenni. A Fritz csak analóg kimenettel rendelkezik, legalábbis amelyeket láttam körútjaim során. Az Nt- So kimenetéről s-buszt létrehozni nem nagy ügy, kárba semmiképp nem veszik a sok berendezés. Főleg ha ISDN dect az egyik, hiszen akkor helyben is lehet s-buszt csinálni, nem kell vazatékezni annyit.

Elvileg pedig 8 berendezés lehet az So-n.

Ha az s-busz megoldása nem megy, kérhetsz helyi szerlést / S busz kiépítés /, de az borsos, legalábbis T-coméknál.

 

Az ADSL modemet nehogy az adapterre csatlakoztasd, mer az nem műx. A bejövő vonalon kell legyen a szürő / szürke kis doboz / annak van modem kimenete és egy phone kimenete, a modem a modemé a phone az NT vonali bemente. Az adapter és a berendezések az NT kimenetei.

Előzmény: Törölt nick (2315)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2316

Favoritnonstopom van, hallottam van valami hivókártya amit ha rendelek akkor az itthoni telefonszámla terhére tudok akár fülkéből is beszélni, meg ráadásul az ingyenesség is él fülkéből is. Mi ez a kártya, meg pontosan hogyan működik, hol lehet rendelni, van-e díja, stb?

Ennél a Favoritnál hogy van az ingyenesség? Körzeten belüli T-Comos számokra ugyebár. De azt honnan lehet megtudni, hogy egy szám az melyik madzagos céghez tartozik?

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2315

Szia!

 

Nagyon szépen köszönöm a részletes infókat, és hogy rámáldoztál ennyi időt a hétvégédből! Milyen jó, hogy van ez a fórum! Sajna a T-Com ügyfélszolgálaton egyik műszaki jellegű kérdésemre sem tudtak választ adni, csak a marketing szöveget mondták.

 

Tudod, meggyőztél, meg is rendeltem a szolgáltatást a T-Com weboldalán, kiváncsi leszek, mennyi időn belül lesz valami belőle. Jó az akció, mert ingyenes a migrálás, nincs belépési díj és 18000Ft-ért kapok 1 asztali+1hordozható ISDN telefont+egy ISDN->analóg adaptert. Ennyit megér. A Favorit csomagot amúgy is meg akartam rendelni, ISDNen meg 500Ft-tal drágább, de legalább így két vonalon is lehet használni.

 

Még annyit hadd kérdezzek meg, hogy ugye mondtad, hogy kihozzák ezt a Fritz/Eicon márkájú készüléket("NT" ?), amihez elvileg hozzá tudom csatolni a két ISDN telefont, az adaptert és az ADSL modemet. Van ennyi hely rajta? Nehogy aztán meglepetés érjen! :) 

Köszi! 

Előzmény: battila63 (2313)
battila63 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2314
Hoppá bocsi, a kérdéseidet, idézőjelbe akartam tenni, és döltté varázsolni, csakhát így jár aki sokat pofázik.Sorry.
Előzmény: battila63 (2313)
battila63 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2313

 jelenleg van a Monortelnél egy CPS szolgáltatásom, azaz a nemzetközi hívásokat rajtuk keresztül bonyolítom a T-Com vonalamon. Változik-e ez az ISDN-re váltással?

 

Tudtommal nem.

 

 hogy megy ennek a létesítése, mennyi idő amíg kijön valaki beszerelni, vagy mennyi idő míg kiküldik a "szereld magad" csomagot?

 

Változó...sajnos a Tc-től függ. Mivel ez egy ""baromi bonyolult feladat"", maga a munkavégzés 1 óra se. De tudom minden munkafolyamatra, van bontva, külön munkaelrendelésekkel stb. Így 1-2 nap. A vonalad elvileg végig megmarad, csak a migrálás során teszik más pozícióba, vagy tán azt se. Inkább tévedjek.

Az az igazság idestova 8 éve nem vok Matávos, biztos változtak azóta a műszaki és egyéb lehetőségek. Ezt nem tudhatom igazság szerint. Egy jelenlegi T-Comos is talán ide téved.

Ha szereld magad, akkor a szerződés után kimegy futárral a berendezés, összerakod, beszólsz, aktiváltatod, ennyi. Talán.

 

- ISDN készülékek használata esetén mennyivel jobb a hangminőség, mennyivel több ún. plusz szolgáltatást tudok elérni?

 

Jobb a hangminőség, de gyakorlatilag nem gagyi analóg telefontól alig észrevehető.

ISDN szolgáltatás sok van, nem sorolom, kapsz ismertetőt. Komoly eltérés egy digitális analóg vonaltól nincs, igazán a beszédcsatornák melletti / D csat. / adatátviteli csatornán, jönnek olyan infók amit használni lehet. / hivásköltség, hivásnapló stb./

 

jelenleg vannak olyan szolgáltatásaim mint pl. a hívószámkijelzés, hivástartás, hangposta, hivásátirányítás, ezekért most fizetek. ISDNnél ezek ingyenesek, vagy fizetősek? Ezeken kívül milyen plusz szolgáltatásokat tudok használni?

 

Ezek csomagfüggők, de mint szolgáltatás elérés asszem ingyenes, a hívás átírányításnal az átírányított számig viszont fizetős.

 

 milyen adaptert adnak mostanában hozzá? Van egy amin egy kis zöld led világít és Matáv logo van rajta, és van egy dizájnosabb, amin 3db nagyobb led van. Azt sem tudom igazából hogy a kettő között van-e különbség, ha igen akkor mi?

 

Ha jól tudom a Fritz terminál adaptert és az Eicon Díva adaptert nyúzza a Matáv.

Egyik se tökéletes. Nem igazán a profilom, de a munkám során találkozom velük, és ha bibi van akkor analóg portos NT csere lessz a vége. / adapter nélküli végberendezés/

De ha már, akkor Fritz. Asszem az a dizájnosabb fajta.

 

Hát...... ha vonali problémáid voltak, sokkal jobb nem lessz. Abból gondolom hogy vonali probléma, mert azt írod a net is elmegy. Ez szerintem akkor vonali probléma.

Az ISDN két végberendezése összeszinkronizál, és akkor már recsegés nem lehet a vonalom, viszint szinkron eldobás igen, és olyankor tök sük.

Ha háttérzajok vannak és a recsegés /sustorgás/ van, az általában légvezetékes szakaszon rossz kontakt valahol. De hát általában, hisz Murphy még létezik.

Az áthallásos légkábelt kiszűri az ISDN, ha nincs komolyabb probléma.

A legfőbb előny akkor is a két beszédcsatornában rejlik.

 

Húúú... egész elfáradtam, és remélem nem írtam nagyon zöldségeket. Majd egy T-comos is bólogathatna, képzavarral élve.

 

Előzmény: Törölt nick (2312)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2312

Szia!

 

Köszi szépen a gyors választ, sajna az ügyfélszolgálattól (veled ellentétben) csak annyi telt, hogy adtak egy linket ahol kaptam egy nagy adag marketinget az arcomba, csak épp választ nem a kérdéseimre... :(

 

Egy, két dolog sajna nem egyértelmű, ezért megköszönném, ha tudnál tanácsot, ill. valamilyen választ adni ezekre:

- jelenleg van a Monortelnél egy CPS szolgáltatásom, azaz a nemzetközi hívásokat rajtuk keresztül bonyolítom a T-Com vonalamon. Változik-e ez az ISDN-re váltással?

- hogy megy ennek a létesítése, mennyi idő amíg kijön valaki beszerelni, vagy mennyi idő míg kiküldik a "szereld magad" csomagot?

- ISDN készülékek használata esetén mennyivel jobb a hangminőség, mennyivel több ún. plusz szolgáltatást tudok elérni?

- jelenleg vannak olyan szolgáltatásaim mint pl. a hívószámkijelzés, hivástartás, hangposta, hivásátirányítás, ezekért most fizetek. ISDNnél ezek ingyenesek, vagy fizetősek? Ezeken kívül milyen plusz szolgáltatásokat tudok használni?

- milyen adaptert adnak mostanában hozzá? Van egy amin egy kis zöld led világít és Matáv logo van rajta, és van egy dizájnosabb, amin 3db nagyobb led van. Azt sem tudom igazából hogy a kettő között van-e különbség, ha igen akkor mi?

 

Igazából az is érdekelne, hogy az ISDN csak annyi pluszot jelent, hogy két telefonszámom lesz az egy helyett, vagy pedig valóban jobb lesz a hangminőség, a vonalat a központban átkötik az analóg hálózatról a digitálisra? Az analóg vonalam sajna elég sokszor torz, recseg, háttérzajok vannak, és sajna ilyenkor néha a net is elmegy, az ISDNnel ez várhatóan megszűnik? Ez is a fő ok, hogy váltani akarok analógról, bejelentem, megcsinálják, aztán 1-2 hét után újrakezdődik az egész...

 

Köszi!!!!

 

 

Előzmény: battila63 (2311)
battila63 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2311

Szia!

 

Mindenképpen, pont-multipont szolgáltatást kérj, akkor az analóg meglévő telefonokat is tudod használni. Elvileg a saját számodat is megtarthatod az ISDN egyik csatornáján, plussz kapsz egy beszédcsatornát.

Az arra alkalmas készüléken, mindenképp használhatod továbbra is a hívószámkijelzést, és a kényelmi szolgáltatásokat.

Van olyan csomag amiben te is szerelheted az ISDN-t, de migráláskor nem biztos, ezt egy T pont jobban tudja.

Az ADSL-t nem befolyásolhatja a csere maximum a migrálás idejére, hiszen a meglévő vonali állapotokat használja.

Mivel csomag díjak vannak, ezért az ISDN csomag díja nem egyértelműen dupla, sőt, mindenképpen kedvezőbb az ISDN, mintha 2 analóg vonalad lenne.

Ennyi dijóhéjjban.

 

Ja, az igazi előnye az ígénytől függ, viszonylag rugalmasan alakítható annak megfelelően. Azt kellene tudni mi a célod.

 

battila

Előzmény: Törölt nick (2310)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2310
 Sziasztok!

 

Van egy analóg telefonvonalam, melyet bizonyos okok miatt szeretnék átváltani ISDN vonalra.
A következőkben kérném a segítségeteket:
- mennyi idő amíg bekötik, a T-Com szereli vagy nekem kell?

- a jelenlegi analóg készülékeimet tudom-e majd használni, vagy pedig ISDN készülékeket kell vásárolnom?
- a jelenlegi Felező díjcsomagomat megtarthatom-e vagy pedig át kell váltanom ISDN-es díjcsomagra? Pontosan mely díjcsomagok használhatóak az ISDN csatlakozás esetén?
- ha két telefonszámom lesz az ISDN által, akkor a havidíjakat, ill. a szolgáltatások díjait duplán kell-e fizetnem?
- jelenlegi ADSL szolgáltatásomat befolyásolja-e az ISDN-re váltás bármilyen módon?
- jelenleg van a Monortelnél egy CPS szolgáltatásom, azaz a nemzetközi hívásokat rajtuk keresztül bonyolítom a T-Com vonalamon. Változik-e ez az ISDN-re váltással?
- pontosan milyen előnyei/hátrányai vannak az ISDN szolgáltatásnak az analóghoz képest?

Köszi szépen előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.10 0 0 2309
Ti. van benne egy látszólag tök felesleges vessző, de ha anélkül értelmezem, akkor épp az ellenkezőjét vélelmezed annak amit No?Kia! írott alant. Egyébként pedig hírközlés-jogilag függetlenek! Csak tulajdonosilag közösek, de ilyen alapon a TV2 és az RTL Klub sem versenytársak ;-D
Üdv!
Robi
Előzmény: Törölt nick (2308)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.10 0 0 2308
Én ezt a mondatot nem értem.
Pont ;-)
Előzmény: mocskos ruca (2307)
mocskos ruca Creative Commons License 2007.05.08 0 0 2307
miből gondolod,hogy az Emitel,nem T-com?:)mert máshogy hívják?:)
Előzmény: No!Kia? (2302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!