Keresés

Részletes keresés

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.04.17 0 0 20039

Acores, Azori-szigetek környéke. 

Előzmény: Schenouda (20035)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.04.17 0 0 20038

Barlangrajzok, középkori repülő gömbök, rudak, keresztek. El se mentek a Földről. Az ember se fekszik be mérges kígyók közé. Értelmes lény sem él mérges ártalmas emberek közt, akiknek pusztítás helyett alkotniuk kellene.

Előzmény: Schenouda (20033)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.17 0 0 20037

Állítólag a baalbeki Jupiter templom rózsaszínű gránitoszlopait az Asszuán melletti Koptosz-ból, vagy a közelben lévő Mons Claudianusból (Qena közelében) szállították Baalbekba (egyiptomi hatás, kapcsolatok). Ezek a gránitoszlopok üregesek voltak, amelyeket betonnal vagy más anyaggal töltöttek meg a stabilitás és az erősség növelése érdekében. Baalbek mintegy 1460 kilométerre van Koptosztól és Mons Claudianustól. Ez a távolság az ókori időkben hatalmas kihívást jelentett a szállítás során, különösen olyan nehéz és hatalmas kőoszlopok esetében, mint amilyeneket a Jupiter templomához használtak. A rózsaszínű gránitot ráadásul több helyen élesen, egyenesen vágrták, mint kés a vajat. 

Egy újabb rejtély Baalbeknél, a trilithonok, a bányában talált 3 kolosszális kő, az U alakú támfal többi 21, több száz tonnás felhasznált köve, az alagútrendszer hatalmas kövei mellett. És ki tudja mi van még.

 

Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.17 0 0 20036

A dél-spanyolországi Donana Nemzeti Park folyódeltájának mocsaras lápvidékén tudományos bizonyítékok vannak a körcentrikus szerkezetű Atlantisz létezésére. Az ókorban itt egy hatalmas öböl lehetett, a Heraklész oszlopain, Gibraltáron túl. Az öbölben hosszú idő alatt hatalmas homokpadok keletkeztek, melyeken városok épülhettek. Atlantisz körkörös gyűrűi évezredekkel ezelőtt ennek az öbölnek a homokpadjain állhattak (akárcsak a Bahama-padon a hullámtörő és kikötő). Tudományos bizonyítékok születtek arra, hogy a tengersávot több alkalommal szőkőárak sújtották legalább az ókori időkben. A tenger alatt 12 méterrel hangradaros felvételek nagyon nagy, szabályos, teljesen függőleges falakat azonosítottak. A fúrómag metánréteget talált 6-9 méter mélységben, amely egyetlen rétegbe záródott egy katasztrofális esemény során. A mocsárban talált tárgyi leletek kora a szénizotópos kormeghatározás szerint legkorábban 7000 évvel ezelőttre tehető. Egy fúrómagminta arról árulkodik, hogy valaha állt itt mélyvízi kikötő, amely egészen a mocsár közepéig húzódott. Az egyenáramú elektromos képalkotó rendszer vízfelszín alatti falakat azonosított. Több, a környéken feltárt ókori városban kőfaragások, sztélék Atlantisz körkörös emblémáját jelenítik meg. Atlantisz túlélőinek emblémái. 

Műholdas felvételek, léggömbös fényképfelvételek, felszín alatti hangradaros feltérképezések stb. szolgáltatják a bizonyítékokat.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yOjIvYuL8c0

 

Schenouda Creative Commons License 2024.04.16 0 2 20035

Atlantisz esetében az utolsó ezirányú kutatások szerintem az 1970-es és 80-as éveiben voltak, a hidegháború vége felé. Igazából egy egyetem vagy kutatóbázis sem ad erre komolyabb pénzt manapság. A szovjetek akkoriban több jelentést adtak le, melyeket tengeralattjáróik és kutatóhajóik adtak jelentéseket, közleményeket, hogy az Atlanti-óceán kelti felében 100-300 m mélyen falakat, épületeket fotóztak, filmeztek le. Majd nem sokra rá, hogy jött a cáfolat, hogy tévedtek, bocs, ezek természetes eredetű sziklaformációk. Vagy amit állítólag Nyikolaj Szeleznyev látott 1985-ben a tengeralattjárójáról az Azori-szigetektől keletre az óceán fenekén, ahol rendkívül alacsony volt a vízmélység. De ilyen témák előjöttek már régebben is:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=155547303&t=9000303

 

Egyszerűen szólva, sem az idegen látogatók, sem az Atlantisz lehetőségét nem vetettem el, csak azokat a teóriákat, lehetőségeket, amiket eddig kigondoltak róluk, mint elégteleneket... Szerintem új megközelítések kellenek, mert azért találtam jeleket, igaz közvetett jeleket, melyek ezekre a lehetőségekre utalnak.

Schenouda Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20034

"Luc Bürgin könyvben sok ilyenről volt szó" - azt igazából nem ismerem, de nyilvánvalóan mind kétséges lelet, vagy akár a kínai dropa-lemezek, hogy még a létük is kétséges.

De mint írtam, nem tartom kizártnak ilyen technikai lelet felszínre kerülését.

 

Én ezekkel a figyelmeztetésekkel az Atlantisz és idegen űrhajósok teóriára, azt akartam sugallni, hogy át kellene értékelni a lehetőségeket. Hogy milyen lehetett egy idegen civilizáció hatása és helye a Földön. Milyen technikai szintű volt valójában Atlantisz? És hasonló elmélkedési témák...

Előzmény: Annaem (20025)
Schenouda Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20033

Hát, leginkább arra céloztam, hogy a népek mítoszaiban feltűnő csillogó égi isteneket Däniken és társai gyakorlatilag űrhajósokként kezeltek. Na, most ha ennyi űrhajós volt itt mindenfelé, akkor piszok sok anakronisztikus ill. technikailag értelmezhetetlen, rejtélyes leletünk kellene lennie. De nincsenek...!

 

"Lehet, hogy lebomlott, mivel direkt úgy tervezték. Holdsugárból szőtték, időből, eltűnt, mint a tehetetlenségi nyomaték, egy távirányítóval átüzenték egy párhuzamos világba."

 

Ennek így önmagában nem sok értelme lenne (mármint hogy nem maradt utánuk egy "tárgyi bizonyíték" sem). Tehát képzeljük el, hogy mondjuk az i.e. 8000 és 4000 közötti intervallumban valamikor bizonyos időre egy földön kívüli civilizáció rendszeresen meglátogatta a Földet, szinte minden néppel találkoztak, akik hódoltak nekik vagy féltek tőlük. Gyakorlatilag az akkori emberek mind láthatták őket, űrhajóikat és repülőiket. A mondáik nagy része ezekről a találkozásokról szóltak. Az idegen civilizáció a vagy kétszáz éves ittlét után elhagyta örökre bolygónkat. Közben összeszedtek minden nyomot maguk után, hogy ne hagyjanak itt semmit. Nyilván arra gondoltak, hogy az emberek majd pár ezer év múlva így nem fogják azt hinni, hogy idegen űrhajósok jártak a Földön. Ezután elbúcsúztak nagy ünnepségek keretében az emberektől és királyoktól, majd begyújtották a rakétákat és elhúztak az univerzum egy másik sarkába, és azóta se hallottunk róluk...

Előzmény: Annaem (20025)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 1 20032

„De valóban lehet rá esély, ha arra gondolok, hogy a jóllakott oroszlánok mellett gazellák legelésznek...”

 

Nagyon jó a hasonlat, gratulálok. Ahogy a technika fejlődésével és az emberiség (túlnépesedésével?), gyarapodásával, egyre kisebbnek tűnik a bolygónk, úgy növekszik a lakható bolygók és az idegen civilizációk iránti igényünk. De a logikánk azt sugallja, hogy a végtelennek tartott univerzumban kizárt, hogy egyedül vagyunk. Ezt csak az idegenek, vagy a saját felfedezésünk cáfolhatja meg.

 

Amennyiben van alapja a holografikus univerzum elméletnek, akkor egy hatalmas kétdimenziós gombfelületen van az „objektív valóság”. Amit mi tapasztalunk, az annak a háromdimenziós kivetülése, illetve a gömbbe vetülése csupán. Ennél fogva nincs ráhatásunk, lehetőségünk arra, hogy leküzdjük az elve elrendelést, a determinációt. Lehet, hogy megtaláljuk Atlantiszt, felfedezünk magunknak egy lakható bolygót, vagy egy idegen civilizációt, de ha azok jelenléte a Földön, nem szerepelt a valóságprogramban, akkor hiába keressük őket.

Előzmény: Schenouda (20031)
Schenouda Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20031

Az optimista változatodat "misszionárius civilizációnak" nevezik. Éppenséggel nem vehetjük el a lehetőséget ettől a lehetőségtől. Én a saját véleményemet írom, én különösebben nem hiszek ebben a változatban. Egy élő bolygó tulajdonjoga, mert hogy nagyon ritka lehet az univerzumban, megfelelhet a létért folyó harcnak, ami a Földön évmilliók óta tart. De valóban lehet rá esély, ha arra gondolok, hogy a jóllakott oroszlánok mellett gazellák legelésznek...

Előzmény: őszszakál (20028)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20030

A Bahamákon, a Nagy Bahama-padon mind Bimini, mind Andros szigetek híresek a környező vizekben található víz alatti romokról és képződményekről. Bimini például ismert a Bimini Roadról vagy Bimini Wallról, amely egy sor kőoszlop, amelyek ősi struktúrák maradványai lehetnek. Andros szigetnél is hasonló képződmények vannak a víz alatt. 

őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 2 20029

„Egyébként az is tragédia, hogy az Atlanti-óceán alatt sehol nem találtak még ősi romokat, elsüllyedt lakott szigeteket. De azt gondolom, hogy pár éven vagy évtizeden belül átütő, lavinaszerű felfedezések jöhetnek az óceán keleti feléből, ebben az ügyben... és meg fogjuk találni azt a szigetet, amit Atlantisznak nevezhetünk.”

 

Kívánom, hogy így legyen. Azonban ne csak az anyagiakat helyezzük előtérbe. Az eddig lejegyzett mítoszok, mondák, hősköltemények, az Ember történeteiről, a történelemről szólnak, még ha beleszövik az istenekkel való „kapcsolatukat” is. Ha fennmaradhatott szóban és írásban 5-10 évezred története, akkor az információnak ez a formája is van olyan fontos, mint egy „flukszusgenerátor” felbukkanása egy bánya mélyén. :-)                                     

Előzmény: Schenouda (20027)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20028

„Annak amit írsz nincs logikus értelme szerintem, valószínűleg lakható bolygókat keresnek és nem minket. Abban igazad van, ha idejöttek volna, s nyilván a bolygóért, minket ki is irtottak volna. Ez amúgy teljesen üti ezt a másik állításodat, amit itt pirossal szedtem.”

 

Valóban logikátlan, ha új élőhelyet keres magának egy civilizáció, akkor nem „sterilizálja” magának, mielőtt benépesíti. De legyen ez a pesszimista változat.

 

Az optimista változat szerint, a szellemileg csúcsformában lévő űrvándorok, a galaxis őrzői azon versengenek, hogy ki tud több lakható bolygót evolúciósan felturbózni, „bébi civilizációt” teremteni. ;-)

Előzmény: Schenouda (20026)
Schenouda Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20027

Igen, az a négyszögletes érme valóban rejtélyes. De itt találták az Alföldön. Nem tudni hogyan került ide, talán Bizáncból vagy még régebbi, s Babilonból. És szinte bizonyosan rablásból származhat.

Az igazság az, hogy nem tudni honnan van. De nincs rajta ilyen felirat, hogy "made in Atlantis".

Atlantiszi tárgyi leleteket leginkább a tengerpartoknál várnánk. Tehát olyan leletre gondolna az ember, ami egyértelműen Atlantiszra utalna. Azt az érmét nyilván nem lehet egyértelműen atlantiszinak nyilvánítani.

 

Egyébként az is tragédia, hogy az Atlanti-óceán alatt sehol nem találtak még ősi romokat, elsüllyedt lakott szigeteket. De azt gondolom, hogy pár éven vagy évtizeden belül átütő, lavinaszerű felfedezések jöhetnek az óceán keleti feléből, ebben az ügyben... és meg fogjuk találni azt a szigetet, amit Atlantisznak nevezhetünk. Szóval Atlantisz tekintetében azért bizakodó vagyok.

Előzmény: Annaem (20018)
Schenouda Creative Commons License 2024.04.16 0 1 20026

Gondolom azért kell nekik lakható bolygó, mert egyrészt sokkal kényelmesebb élni rajta, könnyebben védhető, mint egy űrben kóborló mesterséges égitest. Másrészt a mesterséges égitesthez, akár egy új építéséhez is rengeteg nyersanyag kell. Hiszen egy mesterséges égitest mégsem lehet akkora, mint egy óriási űrhajó.

 

Ezen szerzők szerint a földönkívüliek több ezer évig itt voltak. Bányákat műveltek, építkeztek, háborúztak, királyokat segítettek, stb (Sitchin, Däniken). A Földet legegyszerűbben, legjobban műholdakról lehetett volna ellenőrizni (mi is sok százat küldtünk már fel). Jöhettek volna egymilliárd évvel ezelőtt is, de azt kár vizsgálni, hisz gyakorlatilag ezen szerzők érdekessége, hogy az ember idején jártak itt. Mindenesetre kétségbeejtő, hogy semmilyen konkrét tárgyi lelet, még olyan se, ami kétséges, nincs a kezünkben. Az a sok kacat, amit ezen szerzők mutogatnak a könyveikben, nevetségesek, és mind magyarázható pár ókori feltaláló, alkimista révén: delhii vasoszlop, kristálylencsék, szárazelemek, acélszegek, platinadíszek, stb. Idejön egy a miénktől fejlettebb űrcivilizáció és ilyen kacatokat hagyna itt?

Én egyébként nem vetem el, hogy egyszer találunk ilyen nyomot, tárgyat, de hogy ezek nem azok, abban biztos vagyok!

Mintha okot keresnél, hogy "bár itt jártak, de miért nincs semmi nyomuk"-ra. Esetleg mondhatjuk, nem jöttek közvetlen a Földre, hanem átrepültek pár galaxison, majd a holdunkon leszálltak, és onnan lesegettek minket szuper távcsöveken keresztül. Szóval bármi konfiguráció jó lehet, még az is, hogy nem járt itt soha senki...

 

"Amennyiben valóban leszálltak a Földre... az is lehet, hogy az evolúciót „felgyorsítva”, csak a főemlősök valamelyikén (csimpánzokon) végeztek egy kis genetikai igazítást, hogy Emberré formálják őket."

 

Ez ugyanúgy mehet, mint az élőlények térhódítása. Ha egy agresszív faj át kell egy szigetre, ott a gyengébb állatokat kiirtsa, legyen az szó egy hangyafajról, egy madárfajról vagy egy főemlősről. Az emberek is így haladtak a kontinensek, szigetek, új földek meghódításával. Annak amit írsz nincs logikus értelme szerintem, valószínűleg lakható bolygókat keresnek és nem minket. Abban igazad van, ha idejöttek volna, s nyilván a bolygóért, minket ki is irtottak volna. Ez amúgy teljesen üti ezt a másik állításodat, amit itt pirossal szedtem. Ez olyan érted, hogy a spanyolok átmentek Amerikába, de nem az aranyért, ezüsttért, hanem azért hogy megtanítsák az indiánokat a fémek öntésére, írásra, erődök építésére, ágyúk öntésére vagy puskák készítésére. Amerikában a fehérek közt tilos is volt századokon át az indiánokat puskával ellátni vagy azok kezelésére megtanítani. Szóval egy idegen faj nem hiszem, hogy genetikailag azért változtatta volna meg az ember elődeit, hogy majd sok ezer év múlva az ember termelje ki az összes ásványkincset a Földön és próbáljon új kizsigerelhető bolygókat találni magának.

De tehát az alap kérdés még mindig az, hogy még kétséges lelet sincs, amin lehetne vitatkozni (s nem egy sziklarajz, szobrocska). Mert bár vannak mítoszok istenek csodálatos feltűnéséről, repüléséről, de ezek azért még kevesek, hiszen ugyanilyen őszinte beszámolók vannak a Szűz Mária megjelenéséről boszorkányok seprűnyélen repüléséről, angyalok leszállásáról és mindenféle kísértetről...

 

Előzmény: őszszakál (20015)
Annaem Creative Commons License 2024.04.16 0 1 20025

Elég volna mondjuk egy ősi, 10 ezer éves sírban mondjuk egy cipzár alumínium kis kocsiját megtalálni, hogy a vizsgálatok után tudjuk, hogy annak készítéséhet fejlettebb kohászat és sorozatgyártásra beállított gépipar kellet volna. És miért nem?

 

A Luc Bürgin könyvben sok ilyenről volt szó, láncszem, csavar, cipőnyom, stb., ezek azóta viszont összedanikeneződtek, innentől kirekesztendők. Hiába találnak dolgokat, jobb azokat megtartani (beolvasztani, páncélszekrényből mutogatni).

Ebben a topikban volt talán az, hogy egész hajókat találtak bányákban.

 

témát, hogy egyrészt szerintük a prehisztorikus korban napi rendszerességgel jártak itt, éltek itt földön kívüliek. Mindenféle népecske (még néger törzsek is) úgy beszélt róluk, mint "tanítómesterekről", "héroszokról", "angyalokról"

Éppen tegnap nézegettem az egyik könyvemet, véletlenül éppen itt is van. Már másolom is a szöveget :

"Az ősidőkben az orisok, vagyis a jorubák ősei miután lejöttek az égből, áldozatot mutattak be Orun napistennek. Ám később ezek a szertartások feledésbe merültek. Márpedig Orun továbbra is várta az élelmiszeradományokat (vér, zsigerek?), hát felemlegette jogait.  Ehhez egy rendkívüli körülményt használt fel. Egyszer ugyanis az történt, hogy a fiatal joruba vadászok a szavannán egyetlen antilopot sem találtak. Pedig általában annyi volt arrafelé, hogy nem is kellett íjjal-nyíllal vadászniuk, hanem nagy botokkal körülvettek egy-egy csordát és agyonvertek néhány állatot, ami elég volt egy-egy törzs élelmezésére pár napon keresztül.

Ám akkor valami történt, mert sehol sem találtak állatokat. Az ifjú vadászok szégyenkezve, fejüket lehajtva indultak

vissza a faluba. Ám az ösvényen egyszer csak egy roppant fényt árasztó kerek tárgy állta útjukat. Sima volt és formás, bár látszott, hogy senki sem formázta meg. A belőle áradó fény szinte vakította a vadászokat, így azok rémülten menekültek haza. ... Orun isten ezzel jelezte, hogy kéri a neki járó ajándékokat. Pontosan úgy, ahogyan azokat valaha régen az ősök is átadták. Omu-Orun, vagyis a Nap Fiai, tehát az első orisok ezt még szent kötelességüknek tartották, csak a mai nemzedék oly hálátlan, hogy erről elfeledkezik!"

 

 Ennek mindenképpen technikai dolognak kellene lennie.

 Lehet, hogy lebomlott, mivel direkt úgy tervezték. Holdsugárból szőtték, időből, eltűnt, mint a tehetetlenségi nyomaték, egy távirányítóval átüzenték egy párhuzamos világba.

 

A megalitépítők is, még az írás előtti karban elvittek 200-350 tonnás kődarabokat (és a római mérnökök miért ne vihették volna el ennek a háromszorosát?

Mi is elvihetnénk. Csak ki kell kapcsolni ideiglenesen a gravitációt, vagy megtapasztalni az erőt, amely folyamatosan körülvesz bennünket.

Ebben a pillanatban is hullámok, energiák, TV-műsorok, óránként pár müon is áthalad rajtunk, és ki tudja még mennyi ismeretlenség, amire szavunk sincs.

Alakíthatnánk, felhasználhatnánk. Vagy éppen ők játszanak velünk bábosat.

Előzmény: Schenouda (20012)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20024

Egzakt válasz nincs erre. Ki mit lát benne. Mindenesetre nemes dolog a tudomány eszközeivel az isteneket szolgálni, vagy a jövőnek üzenetet hagyni ilyen léptékekben. 

Előzmény: őszszakál (20023)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20023

Az a kérdés, hogy kinek szólt az üzenet? Ha a jövő nemzedékének, azzal nem sok újat mond, hisz már abban a korban adott volt a matek. Ha az isteneknek szóló üzenet, akkor meg nekünk nem jelent semmit.

Előzmény: Mocsári Trol (20022)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20022

Ezeknél a piramisoknál az üzenetközvetítés a matematika és a csillagászat nyelvén írodott. 

Előzmény: őszszakál (20021)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20021

 „Érdekesség, hogy a 3 gízai nagy piramis belső részein, járatain, kamráin nincsenek írásjelek. Dzsószer lépcsős piramisának belső részében sem találtak írásjeleket.”

 

Talán azért, mert a faragott kövek magukért beszélnek.;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20019)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 2 20020

„Ha Atlantisz egy technikailag ilyen magas szintű civilizáció volt, hogy hogy nem találtunk egy onnan származó műtárgyat, eszközt sem? Van ilyen?”

 

A sci-fi írók szerint, van. A csillagkapu Atlantisz sorozatban, a tengeren landolt város Atlantisz, valójában egy csillagközi űrhajó, ami lesüllyedhet a víz alá és felszállhat az űrbe.(  veni, vidi, vici) ;-)

Előzmény: Annaem (20018)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20019

A sumér ékírás és az egyiptomi hieroglifák kb. 5500 évesek. A kínai hieroglifák legkorábbi emlékei kb. 3300 ezelőttről származnak, de valószínű, hogy 5000 éve is léteztek korai kínai írásjelek. A Kréta szigetén talált Lineáris A és B írásrendszert csak részben fejtették meg. Koruk akár 4000 éves is lehet. 

Érdekesség, hogy a 3 gízai nagy piramis belső részein, járatain, kamráin nincsenek írásjelek. Dzsószer lépcsős piramisának belső részében sem találtak írásjeleket.

Előzmény: őszszakál (20016)
Annaem Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20018

Ha Atlantisz egy technikailag ilyen magas szintű civilizáció volt, hogy hogy nem találtunk egy onnan származó műtárgyat, eszközt sem? Van ilyen?

 

Egyről említést tettél egyszer, neked kínálták eladásra. Egyik oldalán egy épület, a másikon egy képmás...

 

Előzmény: Schenouda (20012)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.04.16 0 1 20017

A lakható bolygó egy nagy űrhajó.

Előzmény: őszszakál (20015)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20016

Az Egyiptomi hieroglifák elég réginek számítanak, mert a papiruszra is ők kezdek el jeleket írni. A kőbevésett és agyagba égetett írás, ma is olvasható. A csontba karcolt jelekből is van néhány. Ezektől idősebb „írásról” még nem hallottam. Van ilyen?:-)

Előzmény: Mocsári Trol (20013)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.16 0 1 20015

Teljes mértékben egyet értek az aggodalmaiddal. Arra magam is kíváncsi lennék, hogy Mózes milyen írásjelekkel írta a Tórát? A tízparancsolatot két kőtáblába véste, de azt nem hinném, hogy annak hurcolására szolgált a frigyláda. Az már bálványnak számított volna.

 

„Mítoszokat emlegetünk, de nincs a kezünkben egyetlen egy olyan eszköz sem, ami idegen űrhajósokhoz lenne köthető! Hogy lehet ez? Űrhajó nélkül nincs idejövetel, egy onnan származó tárgy elég frenetikus lenne. Ennek mindenképpen technikai dolognak kellene lennie.”

 

Amennyiben 200000 évre visszamenőleg nem találunk a maihoz hasonló, vagy fejlettebb technológiával készült tárgyakat, akkor azt kell gondolnom, hogy itt a Földön nem is voltak jelen.

 

Nem is olyan régen olvastam, hogy egyes tudósaink, idegen űrhajónak gondolják azt az űrsziklát, ’Oumuamua’ amiről bizonyított, hogy a Naprendszeren kívülről származik. Ha valóban az volna, akkor nyilván menet közben is begyűjtenek rólunk minden információt, amire szükségük van. Nem kell a Föld légkörét szondákkal, vagy űrsiklókkal „átlyukasztva” nyomot hagyniuk maguk után. Viszont, ha kolonizációs céllal jönnek, akkor vagy teljesen kiirtanak, vagy a saját képükre formálnak bennünket. Egy olyan fejlett civilizáció, amely csillagközi utazásra képes, szerintem nem igényel magának lakható bolygót, hisz generációkon keresztül egy nagy Bárkán élnek, ami minden igényüket kielégíti.

Amennyiben valóban leszálltak a Földre, akkor az olyan régen volt, hogy az ember még ki sem alakult. Ha itt maradnak, biztosan maradnak nyomok utánuk. Ha nem maradnak, akkor nem tárgyakat, hanem annál többet hagynak maguk után. Még az is lehet, hogy az evolúciót „felgyorsítva”, csak a főemlősök valamelyikén (csimpánzokon) végeztek egy kis genetikai igazítást, hogy Emberré formálják őket.;-)

 

Előzmény: Schenouda (20012)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.04.16 0 0 20014

Nincs.Ha van 1 órán belül nincs.

Előzmény: Schenouda (20012)
Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.16 0 1 20013

Az ismert írásrendszerek és írásformák csak a jéghegy csúcsát képezik, és valószínűleg sok más, rég elfeledett írásforma is létezett, amelyekről nem maradt fenn írásos emlék. A Húsvét-szigeteki rongorongo írás egy példa arra, hogy az írás sokféle formában létezhetett és fejlődhetett ki a történelem során.

Schenouda Creative Commons License 2024.04.16 0 2 20012

Érdekes és építő jellegű gondolatok!

Mózes írásairól annyit még, hogy máig nem tudjuk, hogy abban a korban, ahová a történészek Mózest helyezik (az i.e. 15-13. század), hogy milyen írással írta volna le a Tórát és mire? Hiszen az óhéber írás nyomai nem régebbiek az i.e. 10. századnál. Erről semmit nem szól a Biblia.

 

"Tegyük fel, hogy ha volt egy technológiailag nagyon fejlett civilizáció a mítoszok és az ismert írásbeliség kora előtt, akkor annak a tárgyi bizonyítékait lemorzsolta az erózió, vagy a tengerek és a föld mélyén lapulnak."

 

Ezt a dolgot érdemes vizsgálni. De meggyőződésem, hogy Atlantisz esetében az olyan szerzők, mint Edgar Cayce és mások lejáratták a témát, azzal hogy valamiféle korunkat is megelőző technikai civilizációkban gondolkodtak, akiknek repülőik, űrhajóik voltak.

Ugyanígy vizsgálható, hogy jártak-e a Földön más bolygók űrhajósai? Ezt a témát Däniken és hasonszőrű (főleg német) kutatói teljesen lejáratták. De tőlük függetlenül, attól még előfordulhatott volna a Föld múltjában.

Ha valaki visszanézi évekre itt a hozzászólásokat, szinte mindenki Dänikennel és "rejtélyeivel" akar vitatkozni, mert róla hallotta, hogy egy hülye, s úgy gondolja, ő két fokkal okosabb nála. Van egy ürge, aki rendszeresen belibbent ide a fórumba, dänikenezett egyet és eltűnt, majd hónapokkal később megint jött.

Erről írtam már, hogy a lengyel kísérleti fizikus és csillagász Andrzej Kajetan Wróblewski is amellett állt ki, hogy az idegen űrhajósok témáját Däniken ellenére is érdemes vizsgálat tárgyává tenni:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163671508&t=9000303

Wróblewski írt még hasonló könyvet a témában: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/73825/prawda-i-mity-w-fizyce

 

Pár dolog, amit érdemes figyelembe venni egy "egy technológiailag nagyon fejlett civilizáció" esetén, ami a mi történelmünk elé esett volna!

1. Ha Atlantisz egy technikailag ilyen magas szintű civilizáció volt, hogy hogy nem találtunk egy onnan származó műtárgyat, eszközt sem? Hogy lehet az, amikor azt mondjuk Atlantisz egy hajózó őskirályság volt, úgy miért nincsenek a világ múzeumaiban olyan ősi tárgyak, ami fejtörést okoznak a régészeinknek, azok használati mikéntjéről? Egyetlen egy darabot kellene ilyet mutatni, ami 6000 évnél régebbi és technikai jellegű... Van ilyen?

2. Elég volna mondjuk egy ősi, 10 ezer éves sírban mondjuk egy cipzár alumínium kis kocsiját megtalálni, hogy a vizsgálatok után tudjuk, hogy annak készítéséhet fejlettebb kohászat és sorozatgyártásra beállított gépipar kellet volna. És miért nem? A válasz a következő pont lenne?

3. A "tárgyi bizonyítékait lemorzsolta az erózió": ez nem igaz. Egyrészt, lehetne csupán egy darab cső, lövedék, egy botkormány egy sírból, egy kamera, csipesz, bármi. Csak nem esz meg mindent az erózió. Másrészt amikor keresők a sivatagban szinte a felszínen kikaparnak egy 70 millió éves szinte teljesen ép dinoszaurusz csontvázat, Európa barlangjai tele vannak, sok ezer darab barlangi freskóval, 10-20 ezer évvel ezelőttről, és a múzeumok is tele vannak kőkori barlangokból előkerült különféle tárgyakkal, eszközökkel. Miért pont egy űrhajó ("isteni égi szekér") darabja tűnt volna el? Vagy egy gomb egy idegen űrhajós ruhájáról? Nemrég írtam itt a 32 ezer éves szungiri leletekről: a sírokban fegyvereket, díszeket, ruházatot, eszközöket is találtak, hogy rekonstruálni lehetett, az akkori emberek életmódját: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=158451393&t=9000303

4. Däniken és Sitchin annyira félrevitték az ősűrhajós-témát, hogy egyrészt szerintük a prehisztorikus korban napi rendszerességgel jártak itt, éltek itt földön kívüliek. Mindenféle népecske (még néger törzsek is) úgy beszélt róluk, mint "tanítómesterekről", "héroszokról", "angyalokról". Ők építették a piramisokat (legalábbis a Nagy Piramist), a baalbeki teraszt, bányákat műveltek, háborúztak egymással (Sitchin), stb... hogy ennyi tevékenység után, minimum kellene találnunk tőlük emlékeket. Elég ha arra gondolunk, hogy alig jártunk párszor a Holdon, de egy csomó eszközünk ott maradt (akár a Marson is, ahol még nem is jártunk személyesen!). És hol vannak a műholdjaik, hiszen ha űrhajóik voltak, kellettek megfigyelő műholdjaik. Ezeknek még ma is ott kéne, ha működésképtelenül is, keringeniük (legalábbis egy részüknek, amik elég magasan lettek pályára állítva) a Föld körül?

5. Mítoszokat emlegetünk, de nincs a kezünkben egyetlen egy olyan eszköz sem, ami idegen űrhajósokhoz lenne köthető! Hogy lehet ez? Űrhajó nélkül nincs idejövetel, egy onnan származó tárgy elég frenetikus lenne. Ennek mindenképpen technikai dolognak kellene lennie.

 

Ilyen dolgokat meg kellene fontolni, mielőtt valamiféle hi-tech civilizációt emlegetünk a neolitikumban, és közben nagy kőfalakat mutogatunk, mint "bizonyítékot", ugyanis az nem bizonyíték! A megalitépítők is, még az írás előtti karban elvittek 200-350 tonnás kődarabokat (és a római mérnökök miért ne vihették volna el ennek a háromszorosát?). Amúgy mit ért valaki hi-ech alatt a nagy kövek esetében: hogy kamionok meg daruk vitték, emelték a köveket? Esetleg helikopterek? Úgy ez esetben a kamiont vagy legalább egy légcsavart kellene megtalálni, vagy egy darabját, nem a követ...

Szóval ennek, mi lehet a végső magyarázata...?

 

Előzmény: őszszakál (20011)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.15 0 3 20011

 

Jack Goody a következőkben foglalta össze (1968, 1–2):

 

 „Az írás fontossága abban áll, hogy új kommunikációs médiumot teremt az emberek között. Alapvető szolgáltatása, hogy tárgyiasítja a beszédet, olyan látható jelek sorozatát köti a nyelvhez, mellyel állandó kölcsönhatásban van”

 

Mivel a beszéd, mint kommunikációs „eszköz”, idővel elveszíti az eredeti jelenéstartalmát, már Mózes megtiltotta az írás megváltoztatását. Ezért betűről betűre azonosnak kell lennie egy másolatnak.

 

Mivel ezt a tilalmat sokan megszegték akarva, akaratlan, nagyon sok eredeti információ elveszett miatta. A történészek nehéz helyzetbe kerülnek azzal, ha mai ismereteink alapján kell a logikátlan, ellentmondásokat tartalmazó írásokat értelmezni. Ilyenkor a kor legjobbjai veszik a bátorságot a tudásukra alapozva, hogy „kijavítsák” a vélt hibákat. A tudomány és technika fejlődése segített például a kormeghatározásban, de ezzel csak további bonyodalom lépett elő. A különböző időszámítási rendszereket már nem is említve.

Tegyük fel, hogy ha volt egy technológiailag nagyon fejlett civilizáció a mítoszok és az ismert írásbeliség kora előtt, akkor annak a tárgyi bizonyítékait lemorzsolta az erózió, vagy a tengerek és a föld mélyén lapulnak. Nem szeretném lebeszélni az űr és egyéb kutatókat a Marsra településről, de itt a Földön is rengeteg kutatni való lenne, hogy tisztába tegyük történelmünket, az eredtünk mivoltát.

 

Schenouda Creative Commons License 2024.04.15 0 1 20010

Nem 14 év után, hanem van amiről már másnap azt gondolom, hogy mégiscsak rosszul gondoltam, túllőttem a célon, valamit rosszul értelmeztem...

 

De amit pirossal szedtél tőlem, azt ma is úgy gondolom, ahogy akkor írtam.

Gíza az ősidőkben, tehát Kheopsz előtt, a korai dinasztiák idején és már a predinasztikus alsó-egyiptomi fejedelmek idején is, olyan hely volt, amit Roszetauval azonosítottak, vagy nevezhetjük Duatnak is. Már nekropolisz volt itt a 4. dinasztia előtt is. Amikor azt olvasod a Halottak Könyvében, hogy a Duat egyik helységének 440 könyök minden oldala, úgy nem gondolhatjuk-e azt, hogy a Nagy Piramis ezt a helységet akarná lefedni, hisz mindegyik oldala a piramisnak 440 könyök hosszú!?!

 

Azt a ókori feljegyzésekből tudjuk, hogy a rómaiak lezárták a Nagy Piramist, s főleg azért, mert mágusok, jósok, alkimisták zarándokoltak az építményhez (és a Szfinxhez is), afféle pogány zarándokhellyé vált. Kopt legendák mesélnek azokról az időkről, mikor még szabad volt a bejárás a föld alatti sírkamrához, és az abból levezető kúthoz (a kései dinasztikus időkben még temetkeztek is ezen részekbe). Erről már többször írtam az évek alatt:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99298713&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99483753&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99510012&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=122326448&t=9000303

Előzmény: Annaem (20009)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!