Keresés

Részletes keresés

dyzs Creative Commons License 1998.12.01 0 0 5
eomer!

Sajnos az én brüsszeli ismerőseim (akik maguk is tárgyalnak a csatlakozásról) mind azt mondják, hogy a hivatalos álláspontokban mindenütt ott van a sorok között az időhúzás lehetősége és szándéka. Ők jövő őszre teszik az első komolyabb megakadást.

IMHO a jelenlegi kormány külpolitikával kapcsolatos megnyilatkozásai valami olyan elementáris hozzá-nem-értésről tanúskodnak (kivéve Martonyit - csodálom, hogy még nem állt fel) ami egyszerűen hihetetlen.

dyzs Creative Commons License 1998.12.01 0 0 4
eomer!

Sajnos az én brüsszeli ismerőseim (akik maguk is tárgyalnak a csatlakozásról) mind azt mondják, hogy a hivatalos álláspontokban mindenütt ott van a sorok között az időhúzás lehetősége és szándéka. Ők jövő őszre teszik az első komolyabb megakadást.

IMHO a jelenlegi kormány külpolitikával kapcsolatos megnyilatkozásai valami olyan elementáris hozzá-nem-értésről tanúskodnak (kivéve Martonyit - csodálom, hogy még nem állt fel) ami egyszerűen hihetetlen.

balfrász Creative Commons License 1998.12.01 0 0 3
Mindez csak egy a balfrászságok hosszú sorában (régi kancellár/új kancellár, ilyesmi) vagy nyitás a MIÉP felé. Brrr!
A harmadikutas a halál...
Medwe Creative Commons License 1998.12.01 0 0 2
eomer, kösz, hogy belinkelted Lengyelt,(bár ez mehetett volna az első topikban is)
Brill írás, minden gondolata ült! Sajnos.

A probléma talán az (és ez nyilván a topik következő hozzászólásaiból is kiderül majd), hogy a nagy többség nem is hallott Lengyel Lászlóról, akik hallottak, azok többsége pedig az Antall-befolyásolta médiumokból tudják, hogy ez valami kozmopolita mikiegérség, tehát ab ovo elvetendő!
Pedig nem ártana együttgondolkodni....
(szegény Magyarország)

Csengery Creative Commons License 1998.12.01 0 0 1
Lam, a minapi lapokban is azt olvasom, hogy Orban szerint az EU nem alkalmazkodas, hanem kemeny targyalasok kerdese...
Mit csinalt ez az ember az Integracios Bizottsag elnokekent 4 evig? Tenyleg nem erti, vagy - ami meg rosszabb - erti, de az orszag EU tagsaganak fontosabb szamara, hogy a valasztoinak a legsotetebb MDF dumat nyomassa.
Az EU elsosorban alkalmazkodas kerdese, es hogy Magyarorszag alkalmazkodni tud-e, az nem az EU, hanem Magyarorszag erdeke. Ha nem lenne EU, vagy ha kijelentenek, hogy soha nem vesznek fel KEU orszagot, meg akkor is erdekunkben allna az alkalmazkodas.
A targyalasok legutolso fazisa fog szolni a keresekedelmi kvotakrol, nos, igen, az mar valoban kokemeny alkudozas lesz.
De aki az alkalmazkodast vonja ketsegbe, az azt allitja, hogy a magyar jogrend, a magyar kereskedelemre vonatkozo szabalyozas jobb, mint az EU-e.
Tehat alkudozzunk: mit vesznek at ok tolunk, es miben vagyunk hajlandoak engedni, a szerencsetlen Nyugattol. Orban azt is megmagyarazta nekik, hogy hogyan kell a brusszeli apparatust leepiteni (egyebkent rajuk ferne) csak azt felejtette el hozzatenni, hogy o a sajat apparatusat eppen most duzzasztotta a duplajara...
HJM Creative Commons License 1998.12.01 0 0 0
Mert IMHO is ( :-( ) igaza van, kedves eomer.
eomer Creative Commons License 1998.12.01 0 0 topiknyitó
Bocs, az előbb láma voltam. Hiába, kijöttem a linkeschkedésből...

Tisztelt T.asztaltársak!

A 168 óra Hunnia nem alkuszik, Pannónia tárgyal című cikke (szerző: Lengyel László) indított a topiknyitás felé.

Bár általában nem értek egyet a szerző gondolataival, elemzéseivel, ez a cikk mégis meglepően összefogottan jeleníti meg gondolataimat Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásával, illetve az ezzel kapcsoatos jelenlegi tárgyalási stílussal kapcsolatban.

Kérdéseim:

1. Miért érezem azt a "hivatalos" (értsd: kormánypárti) médiából, hogy úgymond "örüljön Európa, hogy tagja leszünk..."

2. Valóban diktál nekünk Európa, amikor mindenféle követelményeket, elvárásokat támaszt a tagságunkkal szemben?

3. Ha valóban diktál, vajon miért teszi azt?

Tudom, hülye kérdéseknek tűnnek a fentiek. Viszont nemrég jártam Brüsszelben és az én tapasztalataim szerint a Brüsszeli apparátus kész tényként kezeli, hogy Magyarország 2002. január 01- től az Európai Unió teljesjogú tagja lesz.

Lehet, hogy Lengyel László csak károg? Miért érzem, akkor mégis, hogy igaza van...?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!