Keresés

Részletes keresés

kergeren Creative Commons License 2005.05.14 0 0 109
Sajnos nem publikus az e-mail cimed es a beerkezett e-mailek kozott sem talaltalak. Ha megis ott vagy, es en nem tudtalak beazonositani, kerlek jelezd egy ujabb e-maillel.

Koszi,

Peter
Előzmény: Dorien (107)
Dorien Creative Commons License 2005.05.14 0 0 108
Azt írtam, hogy szinte független.

A sakkos véleményedet mire alapozod? Ismerted Bobby Fischert?

Ha a gyalogommal huszárként lépnék, az csalás lenne. Számomra a csalás tönkreteszi a játék élvezetét. Emellett ha lebukok, valamiféle büntetést is kapok. Régen sakkoztam már, de ilyesmi sosem jutott eszembe. PC-s játékokban sem csaltam, csak elvétve. Pl. a Wizardry 7-ben (fantasy szerepjáték) anno baromi lassan regenerálódtak a karakterek egy idő után. 5-10 pihenés is kellett hozzá, és eközben persze mindig jött valami random ellenfél. Na itt a barátommal mindenféle bűntudat nélkül hexaeditorral berheltünk minden karakternek 255 egység "Milk of Magmanesia" nevű gyógyitalt, ami pillanatok alatt feltöltötte a manát.

üdv.
Dorien
Előzmény: Carvalho (106)
Dorien Creative Commons License 2005.05.14 0 0 107
Nekem küldj egy ilyet, plz. :)
Előzmény: kergeren (105)
Carvalho Creative Commons License 2005.05.13 0 0 106

Nem lehet független, ha:

- az egyikből épp az egyik minősége miatt menekül valaki a másikba;

- az egyikben épül a másik;

- állandóan vissza kell térni az egyikbe erőforrásokért.

 

A sakkban a játékosok kevésbé feledkeznek bele a játékba, illetve felejtik el a külvilágot, mint mondjuk egy Mátrix szerű szimulációban. De - ritka kivételtől eltekintve - senki nem rágódik azon, hogy mi lenne, ha a gyalogjával úgy lépne, mint ha az huszár lenne, pedig csak egy mozdulat. Belefeledkezés esetén elfelejtjük, hogy másként is operálhatnánk, mint azok szerint a szabályok szerint, amelyeket a játékra vonatkozóan előzetesen elfogadtunk.

 

Szóval pszichológiai magyarázatokat keresek ebben a témában, de természetesen a személyes tapasztalatok is nagyon érdekelnek.

Előzmény: Dorien (104)
kergeren Creative Commons License 2005.05.13 0 0 105
Teremeszetesen, ez egyike azon folyamatoknak, amikor minden 20 masodpercben egy szazad masodpercre megjelenik egy felirat, hogy "penzt akarok adni kergerennek".

Nem, nem egeszen. Azt szeretnem kideriteni, hogy a "locus of control" (elnezest, nem tudom a magyar forditasat) hogyan befolyasolja az emberekben az erzelem es szamitas alapu bizalom kialakulasat. Emellett penzkeresesi motivacio (nem csak szandek, de valodi elhivatottsag, hogy azt tenyleg ki legyen vitelezve), materializmus, kockazat erzek es nehany hasonlo dolog egyeni felmerese es ezek egymasra valo befolyasanak hatasanak a kideritese a cel.

Ennel tobbet igazan nem szeretnek mondani, tudom, hogy ez nem tul mely, de egy kialakult kep befolyasolna a kerdoiv kitoltesekor.

Ha valakit erdekel, akkor varom az e-mailt. Tovabbi, nem tartalom jellegu kerdesre is szivesen valaszolok.

Peter
Előzmény: Carvalho (102)
Dorien Creative Commons License 2005.05.13 0 0 104
No ezt nem értem teljesen, de azért válaszolok.

Szerintem a játék meg a valóság szinte független egymástól. A játék (vagy az Internet) amolyan való világ keretéből meghívott virtuális világ, Mátrix. Ha a játékos jobban érzi magát benne, mint a valóságban, akkor ez utóbbi nem is érdekli túlzottan, csak olyan szinten, hogy táplálja a virtuális világát. Egyfajta menekülés lehet a való élet problémái elől.
Előzmény: Carvalho (103)
Carvalho Creative Commons License 2005.05.13 0 0 103

Annak a jelenségnek a pszichológiája érdekelne, amikor a játékosok belefeledkeznek a játékba, elfelejtik a külvilágot, s fel sem merül bennük, hogy képesek lennének másként is operálni, mint azok szerint a szabályok szerint, amelyeket a játékra vonatkozóan előzetesen elfogadtak.

Előzmény: Dorien (100)
Carvalho Creative Commons License 2005.05.13 0 0 102

"A felmérés célja egy személyiségvizsgálat és hogy az hogyan befolyásol általános és céltudatos motivációt, képzelt belső kontrolt es egyéb szándékokat."

 

Jól értem, egy személyiségvizsgálat befolyásolja az

- általános és céltudatos motivációt,

- céltudatos motivációt;

- a képzelt belső kontrolt és;

- egyéb szándékokat?

 

Ez nem is személyiségvizsgálat, hanem valami vizsgálatnak álcázott manipulációs kísérlet?

 

Magyarázatot és részleteket kérünk.

Előzmény: kergeren (101)
kergeren Creative Commons License 2005.05.13 0 0 101
Kedves Fórumozó,

A segítségedet szeretném kérni. Egy kutató felméréshez keresek résztvevőket. A felmérés célja egy személyiségvizsgálat és hogy az hogyan befolyásol általános és céltudatos motivációt, képzelt belső kontrolt es egyéb szándékokat. Nagyon érdekes és a tudomány területén is sok, kiforratlan dolgot érint.

A felmérő egy két fordulós kérdőív-sorozatból áll. Mindkét forduló végén, amint befejezted, kapsz egy azonnali kiértékelést magadról illetve arról, hogy másokhoz képest hol állsz. Viszont fontos, hogy mindkét fordulót kitöltsd!

Ha érdekel a kutatásban való részvétel, akkor az engedélyeddel, szeretném elküldeni az első linket, amint összeállt. Mindössze egy e-mailt kell küldened a felmeres@gmail.com -ra. A kutatás tisztasága miatt csak azok kaphatják meg a kérdőívet, akik személyesen és önként jelentkeznek. A kérdőív maga teljesen anonim, én sem fogom tudni, hogy ki, mit válaszolt. A két, linket tartalmazó e-mailen kívül nem fogok semmilyen további anyagot küldeni és az e-mail címedet sem fogom soha, senkinek kiadni. A kutatás teljes egészében angolul folyik, remélem ez nem fog gondot okozni.

Amennyiben valóban érdekel, komolyan végig szeretnéd csinálni és hajlandó vagy mindkét fordulóban részt venni, akkor kérlek küldj egy szimpla e-mailt, a neveddel, elég egy becenév is, a felmeres@gmail.com -ra. Ha úgy gondolod, hogy van olyan ismerősöd is, aki szívesen csatlakozna ehhez a projecthez, akkor nyugodtan hívd fel a figyelmét. Amennyiben kapok tőle e-mailt, máris részt vehet.

Bármilyen további kérdéssel, kérlek fordulj nyugodtan hozzám, igyekszem azonnal válaszolni.

Köszönettel,

 

Nyitrai Peter

Konzulens tanar: Dr. Edmund Thompson (www.apu.ac.jp/~thompson)

Ritsumeikan Asia Pacific University

Japan

Dorien Creative Commons License 2005.05.13 0 0 100
Hát én nagy játékos vagyok, legidősebb unokatesóm meg szinte egész életét a játékok világában éli. Mi a kérdés?
Előzmény: Carvalho (99)
Carvalho Creative Commons License 2005.05.12 0 0 99

Sziasztok!

 

Foglalkozik itt valaki a számítógépes játékok, vagy a szerepjátékok pszichológiai vonatkozásaival?

 

 

Dorien Creative Commons License 2005.03.20 0 0 98
Miért ne mehetne?
Előzmény: Bogaar (97)
Bogaar Creative Commons License 2005.03.19 0 0 97
Erre az is mehet, aki se nem pszichológiahalgatóhallgató se nem -oktató??
Előzmény: jatszintirisz (96)
jatszintirisz Creative Commons License 2005.03.07 0 0 96

Még 3 nap pszichológia: www.pszinapszis.hu

Volt valaki  a tavalyin?

Tintás Barnes Creative Commons License 2004.12.10 0 0 95

Dorien, lingarazda, kavkaz, Silan: kosz. Neha sokat segit egy fogalom hasznalataban/megerteseben, ha talalok ra magyar megfelelot. Hiaba latom az angol definiciot, egyszeruen valami hianyzik. Szerencsere nem mindig van igy, de azert orulok, h ezt megertettem.

 

Elkuldtem a SZTAKI szerkesztoinek is egy definiciot, regen ez egyszerubb volt, mert kozvetlenul hozza lehetett adni szavakat a szotarhoz.

Előzmény: Silan (94)
Silan Creative Commons License 2004.12.10 0 0 94
pl. sexual arousal: nemi gerjedelem :)
Előzmény: Silan (92)
kavkaz Creative Commons License 2004.12.10 0 0 93
OFF

Az izgatottság érzete nagyban hasonlít az éberség állapotához. Az agynak egyfajta felfokozott tevékenysége lehet, mely állapotban bizonyos "irányban" fogékonyabb lesz a befogadásra. Egy új gondolatot, személyes felfedezést átélni, hasonló izgalommal (itt: fiziológiai tünetekkel) jár, mint egy sajátos helyzetben éberen figyelni (például harcmezôn) a körülöttünk lévô világ apróbb "rezdüléseire". A hosszabb, vagy rövidebb ideig tartó izgatottságot mindkét esetben fizikai fáradság és ha lehetôség adódik hosszú alvás követi. Gyakran nehezen emlékszünk vissza az említett állapot részleteire, ami az "izgatottsággal/éberséggel" talán szükségszerěen együttjáró stressz következménye lehet, de az is lehet, hogy egyszerě tudatalatti szemérem ez az emlékezetromlás, amely elfedi egy sajátos helyzet kellemetlen igazságait a hétköznapi életritmusába már visszatért ember elôtt.

ON
Előzmény: Silan (92)
Silan Creative Commons License 2004.12.10 0 0 92
Szövegkörnyezettől függ. Jelenthet izgatottságot is.
Előzmény: Tintás Barnes (86)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 91
arousal = éberségi szint

(az agykéreg általános aktivitási szintje)
Dorien Creative Commons License 2004.12.09 0 0 90
Nem találkoztam még ezzel a szóval, pedig tudtommal nem vagyok rossz angolból. :)
Előzmény: Tintás Barnes (89)
Tintás Barnes Creative Commons License 2004.12.08 0 0 89

Szia Dorien!

 

Megneztem a sztakin, meg mielott itt megkerdeztem, de ennyi jott ki ra:

 

arousal felkelés ébredés carousal ivászat mulatás tivornya arousal => anagrammaHa van ra jo magyar definiciod, hozzaadhatod a szotarhoz, h az eljovendo nemzedek munkajat megkonnyitsd. Regebben, amikor tobb idom volt, en is minden uj szot, ami nem volt benne, es mashonnan kideritettem, h mit jelent, hozzaadtam.

Előzmény: Dorien (87)
Dorien Creative Commons License 2004.12.04 0 0 88
Kommunikációs modell angolul:

http://memecentral.com/L3Communication.htm

Nagyon fontosnak tartom.
Dorien Creative Commons License 2004.12.04 0 0 87
http://sztaki.szotar.hu - ezt használd :)
Előzmény: Tintás Barnes (86)
Tintás Barnes Creative Commons License 2004.11.22 0 0 86

Sziasztok!

 

Egy kis pszichologiat tanulok angolul, es az Orszagh szotar neha nem mindenben segit:0 Hogy forditanatok le az arousal szot (es esetleg hogy definalnatok)?

 

Kosz,

 

TB

remixdog Creative Commons License 1999.02.09 0 0 85
Jó estét Dcsaba_!

mongyuk nem is normális embernek való :-)
én is azé jártam
szóval ha kívül maradsz, akkor fölösleges
kinek mi jön be, kijön minek be, stb
lehet komolytalan vagyok?
vagy bizonytalan?
mmmmm

jó éjt, a kennel bezár, sült kacsa elfogyott, relax indul

horkoldog
Előzmény: DcsabaS_ (84)
DcsabaS_ Creative Commons License 1999.02.09 0 0 84
Kedves remixdog!

Egyetemista koromban jártam pszichodrámára (beszerveztek). Életemben nem röhögtem annyit zsinórban, mint azokban a hónapokban...
Előzmény: remixdog (80)
remixdog Creative Commons License 1999.02.09 0 0 83
híre söröm vagy
a barátság szent sörök

nos talán ha valaki rákapna erre a veszély dologra, még tán szószátyár is lehetnék, csak a szó-szaporítás alapja ne a szó-beszéd legyen
szia másikegylány

pszihókutya
Előzmény: másikegylány (82)
másikegylány Creative Commons License 1999.02.09 0 0 82
nekrológnak annyi, de ez most örömhír

Előzmény: másikegylány (79)
remixdog Creative Commons License 1999.02.09 0 0 81
na erről éppen lecsúsztam

meglassúDOG
Előzmény: másikegylány (79)
remixdog Creative Commons License 1999.02.09 0 0 80
másikegynagyonóvatoslány!!!!!!
megtaláltam 4 számát a drámaegyesület újságának, aza a címe, hogy
PSZICODRÁMA, mindenféle nagggyon érdekes írások, információk vannak benne, kiválóan alkalmas kíváncsiságod kielégítésére, feltéve persze, ha hozzájutsz, úgyhogy gondold meg

mindenki!!
mér veszélyes a pszichodráma?ez most vicc vagy valakinek télleg van súlyos tapasztalata? súlyos,súlyos és nem kellemetlen, ha ez érthető így

love,peace and unity
holydog

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!