Véget ért az az aláírásgyűjtés, melyet a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány kezdeményezett annak érdekében, hogy az Országgyűlés módosítsa a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvényt, és az állatkínzás bűncselekménynek minősüljön. Az aláírások összesítése egész éjjel folyt. Bár sok aláírás volt érvénytelen a formai okok, vagy amiatt, hogy nem teljes adatokat, illetve személyi szám helyett személyi igazolvány számot adtak meg az aláírók, az eredmény mégis jóval túlszárnyalta a tervezett és szükséges 50 ezret: Összesen 351.081 aláírás gyűlt össze, melyből érvényes: 308.624!
Fiáth Szilvitől érkezett a következő Szekszárdról:
MÉG EGY LEHETŐSÉG
hogy aláírásával támogassa, hogy az állatkínzás bekerüljön a Büntető
Törvénykönyvbe és akár szabadság vesztéssel is büntethető legyen.
A Magyar Állatotthonok Országos Szövetsége szervezésében aláírásgyűjtési akcióba kezdett a Tolna Megyei Állat és Természetvédő Alapítvány, hogy 50.000 támogató aláírásával a Parlementet végre cselekvésre késztesse.
Az ügy halaszthatatlanságát és fontosságát hangsúlyozva, a hazai színházi, televíziós, könnyűzenei, sport és politikai élet ismert személyiségei ismét összefognak, hogy bátorítsák azokat, akik még nem csatlakoztak, de fontosnak érzik az állatok védelmét.
2003. szeptember 18.-án déli 12 órától, este nyolc óráig, a szervezők várnak mindenkit, Budapest, VI. Andrássy út 38. szám alatti Ring Cafe teraszán (szemben a volt Divat Csarnokkal), ahol negyedóránként újabb és újabb hírességek kezelik az aláírási íveket.
Akik eddig jelezték a részvételüket (még a nem végleges listánk, az érkezések alapján):
Groovehouse, Till Attila
Bedák Pál, Szántó Öcsi
Ullmann Mónika
Bódi Guszti és Margó és a Nagyecsedi fekete Szemek
Csocsesz
Romantic
Böröczky József, Heller Tamás
Oroszlán Szonja, Varga Zsuzsa, Zanzibar
Vincze Lilla
Lehoczky Zsuzsa
Abaházi Csaba, Tissy
Varga Klári
Keresztes Ildikó
Terry Black, Kovács Erzsi, Anettka
Nika
V.V. Laci
Baby Évi, Pa-Dö-Dő
Rácz Kati
Szulák Andrea
Pokrivtsák Mónika
Zsédenyi Adrienn
Nádas Gyuri
Betty Love, Csonka András
Csepregi Éva
Dopeman és kicsi Dop
A fővédnök: a VI. kerületi alpolgármester Dr.Rabin László
Aláírásával támogathat minden 18 életévét betöltött állampolgár, akik aláírásuk mellett hiteles adataikat és személyi számukat is feltüntetik az íven !
"Elvielg ez tesz magasabb rendu lenyekke mint az allatok, gyakorlatilag...."
Ezt a mondatomat komentáltad, amit látod a végén a gyakorlatilag után 3 pont szerepel, az valamiért ott van!!! Csak nem akartam nyíltan kimondani! Természetesen igazad van! Tanulhatnánk az állatoktól elég sok dolgot, pl. rögtön azt, hogy fajtársainkat nem irtjuk ki, fajra nemre stb való tekintet nélkül, de a lista hosszadalmas azthiszem! A te oldalodon állok! Csak annyit mondtam, hogy csillapodj, de ha sikerült ennek örülök! Sok az az ember aki nem szereti az állatokat. De meg kell mondanom, hogy a körülöttem lévő kutyatartók is van némelyik amelyik elég idióta, hát ez is hozzásegít ahhoz, hogy ne fogadják el az emberek a kutyusokat....
Kedves masztiff! Le vagyok csillapodva teljesen. Illetve azért annyira mégsem. Tudod elvileg valóban az tesz bennünket magasabb rendű lényekké az állatoknál, hogy van tudatunk, tudunk uralkodni magunkon, és még sorolhatnám, de sajnos meg kell mondjam Neked, egyáltalán nem vagyunk magasabb rendű élőlények az állatoknál, sőt a béka tompora alatt vagyunk jóval. Igaz a mondás: "Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem a kutyámat". Azért vagyunk csak magasabb rendűek, mert mi rá tudjuk kényszeríteni az akaratunkat pl. a kutyákra többek között, és olyanokat tudunk velük művelni, amire azt mondjuk brutalitás. Ez magasabb rendűség? Akkor ennyi erővel Hitler jól mondta, hogy a német faj magasabb rendű a zsidóságnál, mert rájuk tudták kényszeríteni az akaratukat és gázkamrába tömni őket. Még most is felháborodást kelt ez a téma, rengeteg műsor szól erről. Azt is gusztustalannak tartjuk és ki vagyunk kelve önmagunkból, hogy ilyen valaha létezhetett. és most ugyanez folyik, csak "kicsiben". Szerintem ez a helyzet. Brutális, ami ma Magyarországon zajlik.
Semmi baj csak azt kell megtanulnod ill. kiszűrnöd, hogy milyen véleményekre adj választ ill. melyik az amelyiket figyelmen kivül kell hagyni.
Mondjuk mikor a Fadd dombori esett volt, hát akkor jobb, hogy nem halloták, hogy mit mondtam stb a 3 "bizt.őr" tettére.
Egyébként az egyik volt kolleganőm New Yorkban dolgozik és elmondta az esett az ottani főnökének, aki többek közt azt kommentálta, hogy a 3 fickót azért is fellehetne jelenteni, hogy tettükkel embereknek okozott lelki sérülést.
Legyszives csillapodj mar! Nem kell ennyire felhuzni magad, nem olvastam vegig a topikot. Eleg csunyan beszelsz/irsz. Nem tudom hogyan, es miert hurrogott le az illeto, de azert vagyunk emberek, hogy tudjunk magunkon uralkodni ugyebar, elvileg legalabbis. Elvielg ez tesz magasabb rendu lenyekke mint az allatok, gyakorlatilag....
Egy kutyatarto es allatvedo!:))
Kedves moldvang!
Tudom, hogy kicsit magával ragadott a hév, de egyszerűen hihetetlen, ésszel fel nem fogható elveket vall egy rakás ember. A normál életben egy elég normális ember vagyok, de ha ilyet tapasztalok, egyszerűen képtelen vagyok szó nélkül hagyni..nem tehetek róla, nekem az állatok a gyengéim. Tehát bocsánat a kicsit faragatlan modoromért, most higgadtan és megfontoltan közlöm: addig verném azt az embert amíg mozog:)))
Amit írtál teljesen jogos, de megkell tanulni bizonyos élőlények provokatív hozzá szólásait elengedni a füled mellett. Na lapozzunk stilusban.
Nálunk is van olyan fickó aki azt hitte, hogy neki minden megvan engedve alapon. Mindenkinek beszólt mindenért, de ő a pzs-t is eldobta az uton, megkövetelte, hogy mindenki előre köszöntjön neki, de ő erre sem a családja nem volt hajlandó. Az Ő kutyái szabadon rohangáltak az utcán, de feljeneltéssel fenyegetőzöt, ha valaki arra vitte a kutyáját. Mivel a környéken lakók átnéztek felette ill. nem reagáltak a megjegyzésére befejezte a szónoklatait.
Szia Kyron!
Hát..igazándiból lehánynálak. De még azt sem. Nem érdemelnéd meg.
Te minek tartod magad? Melegszívű édes kedves emberkének??
Szerintem elmondom milyen vagy: alacsony, kopasz, szemüveges és elsősorban megalomániás önző. A dumád az nagyon gáz, minősíteni nem tudom. Remélem visszakapod az élettől. Kurva okos vagy véleményt mondasz mindenféle kutyáról: a dobi ilyen a roti olyan. na most nekem pont ez a két fajta kutyám van. (mellékesen megjegyzem nagyot tudnak kakilni!!Úgyhogy vigyázz!!Kötelező őket utálnod!!) Szívesen megismertetném velük a kis pofikádat..A kakilásról meg annyit: Minden állatvédő kutyaszarszedő, de nem minden kutyatartó állatvédő. Gondolkozz egy kicsit az intelligens summa cum laude agyaddal. Szerintem te is szartál már a természet lágy ölén a bokor alá (mondjuk egy kirándulás alkalmával) mert nem volt a közelben klotyó. Az nem undorító??? Legalább annyira. Gondolom pici nylonzacsiba te sem tetted bele a termékedet, hanem otthagytad, és a kutyákkal ellentétben még el sem kapartad te rossz kisfiú! Hogy tovább részletezzem: miután nem nyaltad ki a saját seggedet (szerintem ennek csak fizikai oka vannak..), gondolom a szarcsimbókosra húztad az alsógatyát, bide nem lévén...igazam van? Úgyis tudom, hogy igen, te tahó undorító féreg. Üdv: Szilvi
Aki még nem írta alá az állatkínzás ellenes ívet, még van néhány napja, hogy ezt megtegye!!!!!!!
Valószínűleg megvan már az ötvenezer, de véleményem szerint sokkal többet kellene összegyűjtenünk, demonstrálva a jóérzésű emberek felháborodását!
A fadd-dombori jegyző így is az országos aláírásgyűjtő akció ellenére megengedte magának, hogy - a lehetséges maximális 150.000 Ft-os állatvédelmi bírság helyett - csak 100-100 ezer forintot szabott ki a két mocsok biztonsági őrre...
Vagy Biatorbágyon a tavaly kiszabott 150 ezer behajtása most ott tart, hogy másodfokon a bíróság elutasította a bírságot...
Minél többen aláírjuk az ívet, annál kevésbé engedheti meg magának bárki, hogy így szabotálja az állatkínzások megfelelő büntetését!!!!!!!!!!!
A VÁMHÁZ KÖRÚTI CSARNOKBA KERESÜNK MÉG ALÁIRÁSGYŰJTŐKET ERRE A HÉTRE ÉS A JÖVŐ HÉT ELEJÉRE! Akinek van erre egy kis szabadideje, kérem hívjon! Köszönettel: Cat, 30-429-2923
Finisben az állatkínzás-ellenes aláírásgyűjtés!!!!!
Aláíró helyek pl. Budapesten:
- az Állatkert előtt
- a Vámház körúti vásárcsarnokban
- az Örs vezér téri Árkád üzletközpont alsó szintjén a Noé Bárkája állateledel áruházban
Azért is szükséges minél több aláírást gyűjteni, hogy látva a társadadalom nagymértékű felháborodását, egyetlen felelős döntéshozó, végrehajtó se bagatellizálhassa, szabotálhassa el az állatkínzások elleni megfelelő retorziókat!!!!!
nem tudok topicot nyitni mert meg van vonva a jogom.
Úgylátszik az indexet is az állatok érdeklik, a gyerekek biztonsága nem.
Persze aki lebarmozott azt nem moderálják ki.
Mindegy, nem is érdekel. Veletek amúgyis kár vitázni.
Egy kutya szarás után kinyalja a saját seggét. Sokan mondták már hogy az ő kutyája tisztább, mint én. Lehet, én nem nyalom a seggem ki szarás után.
És nem fogom hagyni, hogy hígagyú egysíkúak miatt kóbor kutya tépje szét a gyerekem.
A viszont nem látásra.
Nyitok egy új topicot.
"Annyi állatvédő van, mégis elönti a kutyaszar a várost" címmel.
Egyébként nem írok ide ha nem szólitottok meg.
A javasolt weblapot mint írtam megnéztem. Csirke 30x30 cm-es ketrecben állatkínmzás.
Persze ahogy itt idézte egy állatvédő:
---
A "bebörtönzött állatok" érzés többnyire pedig nem más mint egy antropogén sztereotípia.
---
Szép volt! :o)
Csak ezzel ez a probléma, hogy újra regisztrál, aztán tovább osztja itt az "okosságait".
Csak azt nem értem miért rontja itt a levegőt, miért nem nyit egy saját topikot, ahol vitatkozhat bármiről és ki sem fogják moderálni.
Bubo-kyron2: Nyiss egy topikot, szerintem sokan meg fognak látogatni!
---
ki mondta, hogy szedd össze a kóbor macskákat, csalogassad őket?
csalogasson téged a sánkíros mari néni, az!
---
én nem szedtem össze semmilyen macskát. Án azokról a nyanyákról beszéltem akik összegyűjtik a kóbor macskákat és a saját szarukban élnek, és fertőzik a lakást meg más lakását.
20 macskát tartani 40 m2-en olyan nyanyának aki magát se tudja teljesen eéllátni persze nem bűncselekmény. csak ha fejbekólintom a macskáját ha netán lopja a húsomat...
Visszatartó erő az lesz ha komolyan nyomoznak majd az ilyen esetekben és milliókat költenek egy kutyakínzó kézrekerítésére. És elkapják és le is üli.
Ilyen azonban magyarországon nem lesz. Mert még járőrautóba sem tud a rendőrség benzint venni.
Az állatkert pedig a legnagyobb állatkínzó, de persze szelektív szemléletetek ezt nem látja.
Ja és kérek példát mikor tépett szét valakit tacskó vagy spániel.... és mikor Rotweiler vagy pitbull.
Apropó: te tiszteled a törvényt? Ivartalanítva van a pitbullod? Ha nem, akkor ne követelj törvényt mert te sem tiszteled, ne vár el hát mástól.
Hogy elírtam az XX-et? Igaz. Tévedtem. Én legalább elismerem. Régen volt. de ettől az ész érveitek még mindig hiányoznak.
nem szidok senkit csak ha engem is szidnak.
De veletek ész érvekkel nem lehet vitázni mert egysíkúak vagytok.
Enyhén fasiszta, kirekesztő dolog a dupla y kromoszómás férfiakra húzni a vizes lepedőt!
Ez a kromoszóma ugyan is pszcihopatizmust, szociopatizmust, és a szokottnál impulzívabb, agresszívebb mentalitást takarhat, nem a bűnözést.
Másrészt a börtönviselt férfiak elenyésző hányadánál mutatható ki.
Tudod a bünözésre a társadalom adott helyzete sokkalta nagyobb hajlamosító tényező...
De gondolom agykurkász haverod is van, aki ennek az ellenkezőjét is bebizonyította neked!
A törvényről pedig annyit:
Nem az a lényeg, hány szadista barbárt kapnak el!
Elég néhány delikvensen példát statuálni!
A törvénynek ugyanis nem (csak) a büntetés a lényege, hanem a társadalomba általa ivodó értékrendek fentartása is! Addig amíg senkit nem vonnak komolyan felelősségre, a helyzet csak romlik. A halálbüntetés beszüntetése óta pl. megsokszorozódtak a gyilkosságok. NINCS A TÁRSADALMUNKBAN VISSZATARTÓ ERŐ! Ezért kell a törvénymódosítás, hogy a következő generációk már egy új, helyesebb, emberségesebb értékrend alapján nőjenek fel.
Sajnos ez csak törvénnyel, megszorításokkal, büntetésekkel fog menni, mert a szép szó itt már nem használ! Ez a lényeg, és nem az állatkinzás többszörösen átfogalmazott definiálása!
Ez utóbbi ugyan is a későbbiek folyamán bármikor változtatható részletkérdés!
Ha ezt megérted a továbbiakban nem kötözködsz itt, felesleges okoskodásaiddal!
Ugyan is amiről te itt vartyogsz az az XYY te genetikailag nagyonművelt!
Az XX ugyanis nőnemű egyedet takar...
(Ált.iskola 8.osztály)
Csókoltatom a genetikusodat...
kedves bubó, (aki a neveddel ellentétben cseppet sem vagy bölcs és kiegyensúlyozott)
a fórumon nem szokás nagybetűvel írni, mivel az RL kiabálásnak felel meg. te meg egy csomó helyen úgy írsz. nem tartod magad egy kissé primitívnek.
ki mondta, hogy szedd össze a kóbor macskákat, csalogassad őket?
csalogasson téged a sánkíros mari néni, az!
nekem van pitbullom, 3 éves lesz, a világ legjobb és legnormálisabb kutyája. macskákkal és emberekkel alszik. nem verekszik, kóbor volt, mikor befogadtam és ma gyerekekkel megrakott szánkókat húz a legnagyobb kedvvel!
te, aki életetben lefogadom nem láttál még életben ilyen kutyát, soha ne bíráld őket a híradásokból vett morzsák alapján.
ennyit akartam, többet nem érdemelsz
kérlek, a topiktársak nevében is, bomlasztó és tiszteletlen szitkozódásodat és rágalmaidat ne itt hintsd el.
A "bebörtönzött állatok" érzés többnyire pedig nem más mint egy antropogén sztereotípia.
Ezt magyarázd el a Budapesti állatkertben a vadállatoknak. Ebből is látszik, hogy az az állatkínzás amit te annak akarsz definiálni.
Nem a száraz szavannáról van szó, hanem arról hogy az állatkertben EMBEREK ZÁRTAK BE ÁLLATOKAT.
Egyébként megnéztem azt a linket amit írtál. Ehhez megjegyzésként:
1. Az ott bemutatott képek nem validifikálják azt, hogy egy kóborkutya a játszótérre való
2. Az ott bemutatott képek miatt nem lehet hurokkal megfogni egy játszótéren bemutatott kutyát?
3. Szerinted az állatvédelmi törvény módosítása pont ezekre az esetekre fog vonatkozni (csirkefarm)?
4. A csirkék ott is bezárva vannak a képeken. Ez nem antropogén sztereotípia?
5. Tegnap találtak Miskolcon a szennyvízcsatornában egy kutyát, valaki beledobta. Komolyan hiszitek, hogy a rendőrségnek lesz ereje és kapacitása ilyen ügyekben nyomozni?
6. Komolyan hiszitek, hogy amikor halálos gázolásért is felfüggesztett börtönt adnak, állatkínzásért valaha is lecsuknak valakit?
Topcat: megint a szöveg és semmi érv...
Pitbull: a legtöbb pitbull szelíd ártatlan kis jószág volt mielőtt széttépett valakit. A különbség az, hogy ha megpróbálod elvenni a kajáját, akkor egy korcs csak megharap, a pitbull viszont, akárhogy volt nevelve, addig tép még mozogsz. GÉNEK.
De nem ez a lényeg. A törvény kimondja, hogy minden pitbullt ivartalanítani kellett már évekkel ezelőtt. Mégis vannak pitbullok. Kicsik is. Lehet nem egyetérteni egy törvénnyel de be kell tartani. Azok ugassanak akik betartják és betartatják. Nem tudom a barátod pitbulljai közül mennyi van ivartalanítva.....
És még valami: ha kimoderáltok, OK, de akkor ne szólítsatok meg újra, mert az elnémítás is a nácik eszköze volt, de ahogy látom az állatvédőké is.
Részemről lezártam. További kellemes egysíkú begyepesedett szemléletű ugatást kívánok.
"legyen bűncselekmény az állatkínzás"
bla bla bla
Bubo
Már ne haragudjon meg kedves bagoly, de kettőnk közül magának van kevesebb köze a genetikához, azok alapján amiket leírt. Bár önállóan keveset tud írni, mert jobbára kimásolgat és azokra próbál ügyefogyott, de frappánsnak tűnő válaszokat adni.
Én valószínűleg egy héten több állattal találkozom mint ön egy évben. Már ha ön nem egy sintértelepen dolgozik, de az is lehet hogy biztonsági őr valahol.
A felesleges írkafirka helyett inkább olvasna szakkönyveket.