Keresés

Részletes keresés

Lütyő Creative Commons License 1998.11.13 0 0 114
Akkor én is menedzser vagyok, mert szeretem a menedzsergyógyszert!
HátmégaWágnerur!
Öki Creative Commons License 1998.11.12 0 0 113
Fussy!

Ha visszamenőleg elolvasod (pár évre) a napilapokat, akkor lehet, hogy rájössz magadtól is arra, hogy már éppen ideje volt ennek a KEDandtbrnkkal szembeni lépésnek. Személy szerint nekem nem szimpi a tag, mert sok mindent hallottam már az általa elkövetett galibákról. Itt csak az a különbség, hogy ha egy kis rendőr egyetlen 1 esetben elkövetett volna bármilyen, olyan jellegű balhét, mint KE, akkor tutira első alkalommal a cégtől is kitették volna a szűrét! Egyébként a gyógyszer neve: "A" betűs és folyékony halmazállapotú -)))))

Fussy Creative Commons License 1998.11.11 0 0 112
Kedves Asztaltársak !
Mi a véleményetek K. E. tábornok úr, úgynevezett rosszullétéről ?
Aki nem tudná: a tábornok úr annyira rosszul lett bizonyos gyógyszerektől és olyan csúnyán viselkedett, hogy rögtön elküldték nyugdíjba.
Szóval, nem a rendőri vezetőknek kelle jó példát mutatni.
Egyébként régebbi híreket átnézve, az a gyógyszer nem inkább valami tütüke lehetett ?
Ha van orvos az Asztaltársak között érdeklődöm, van olyan gyógyszer amelynek a mellékhatása az, hogy minősíthetetlen módon viselkedik valaki ?????
Meggymag Creative Commons License 1998.11.11 0 0 111
:o))))))))))))))))))))))))))))
Öki Creative Commons License 1998.11.11 0 0 110
Elnézését kérem minden kedves olvasónak, akinek bánccsa a szemét a "pesten" szócska elején található kis betű, de nagy szorgalmamban nem nyomtam le a P bötű elött, vagy alatt a SHIFT billt!

Javítva: Budapesten

Az M0-ást imádom, mert az hasonlít hazánkban legikább a NASCAR autóversenyekre! -))))

Öki Creative Commons License 1998.11.11 0 0 109

Üdv Mindenkinek!

Szépen sorjázva:

1. Ribizlinek:
Nem ártott volna! Gondolom nem az new Trabant Sierra Cosworth Special Edition tipusú autót vették meg az ismerősödék! Lehet, hogy a rendőröknek is jót tett volna egy kis kapás -))))

2.Zak !

Javaslom nyissatok egy új topicot: Közbiztonságra különösen veszélyes eszközök helyettesítése címen -))))) Jó poén lenne!

3.Kismalac!
Ragika ellen még dildo cam sincs, nemhogy dildo rendelkedéc! -))))
Egyébként is diszkrimináció lenne!

4. A jövő héten isten bizony előkeresem azt a §.-t, amiben a táblázásról szó van!

5. Mivel már nem pesten dolgozom, így max akkor tudok a beépített mérőberendezésekről nyilatkozni, ha engem is bemérnek -)))) Pedig mindig civil kocsival járok és hát bevallom töredelmesen, hogy gyorsan.

Lütyő Creative Commons License 1998.11.11 0 0 108
Szlartibartfaszt!

A topicban először olvasgatni szok'nak, és csak azután irnak!

Szlartibartfaszt Creative Commons License 1998.11.11 0 0 107
Nemtom', hogy ide illik-e, de ideteszem. Át lehet kopipésztelni a megfelelő topikba.


Hasznos info:Automata traffipaxokat helyeztek uzembe az alabbiakban=20 felsorolt helyeken levo kozlekedesi jelzolampakba Budapest teruleten: A Robert Karoly krt-on a Robert Karoly krt. es Reitter Ferenc utca sarok utan kovetkezo elso lampasor. Ferenc krt - ulloi ut sarok Rakoczi ter , Jozsef krt / Nyugati fele / Szamuely u . - Petofi hId felhajtonal Attila u. - Alagut sarok Hegyalja ut - Jagello ut sarok Fehervari uti piacnal Budafoki utMartirok utja - Bimbo utca sarokMoszkva ter Kobanyai ut / Egeszseghaznal / Kobanyai ut - Konyves Kalman krt. Szentendrei ut feluljaro + minden lampasor Csillaghegyi elagazoig Florian ter -tol Timar u. iranyaban harom lampasor Az automata traffipax lenyege, hogy piros lampanal lefotozza a tilos jelzesen athalado jarmuvet, zold jelzesnel pedig /a keresztezodesen mert szakaszon / az athaladasi sebesseget. A sebesseg mero muszer harom fotot keszIt es rogzIt a keresztezodesben. A szamlazas mar a kozpontban tortenik. Lehet, hogy mashol is kihelyeztek, csak nem tudunk rola. A lampa felett kell keresni egy cc. 15-20 cm atmeroju henger alaku antipatikus kepzodmenyt, nincs rajta rendorsapka es rangjelzes, de ugyanolyan szurke, csak okosabb. Add tov=E1bb!

Zak Creative Commons License 1998.11.11 0 0 106
Viszont a bilincs jobban rejthetô, mint a szamurájkard... ;-))) egyébként meg hülyeség a bilincs. Ugyanolyan jól megfelel az az erôs műanyag izé, amivel a kábelkötegeket szokás összeszorítani, az ráadásul nincs is tiltva.
kismalac Creative Commons License 1998.11.10 0 0 105
Ragika ellen nincen dildó rendelkedéc?
KisPutto Creative Commons License 1998.11.10 0 0 104
Laci! Ha nincs kitáblázva, akkor nem tartod be a sebességkorlátozást??!!

Egyébként a bilincsnél már komolyabb a rendőri fellépés...

ribizli Creative Commons License 1998.11.10 0 0 103
Öki!

Alábbi eset folytán érdemes szerinted szólni a Rendôrségnek?

Barátnômék vadiúj autót vettek, az ablak alá álltak a parkolóban. Egy-két órával késôbb észrevették, hogy az autó mögött áll egy másik, benne két suhanc. Néhány órával késôbb ugyanúgy ott álltak. Hajnalban még mindig, délelôtt is, majd amikor barátnôm férje lement megnézni a helyzetet, felírta a rendszámot, és benézett a kocsiba. A két suhanc zavartan próbált elbújni. Kb. 24 óra eltelte után úgy döntöttek, ôrzött parkolóba teszik az autójukat. Én mindenesetre felhívtam volna a Rendôrséget, hátha kijönnek és fognak autótolvajt.
Érdemes lett volna szerinted?
ribizli

Öki Creative Commons License 1998.11.10 0 0 102
Ja! Feltéve, ha nem a kerékbilincsről szól a kérdés!
Zak Creative Commons License 1998.11.10 0 0 101
Bilincs nem betiltva van, hanem közbiztonságra különös veszélyes eszköznek nyilvánul, mint a boxer, radardetektor, 8 centinél hosszabb pengéju kés. A rendelet szövege megtalálható: http://hal2000.elte.hu/fegyver/FAQ.html
Ha bilincset találnak nálad, az eljárás tudtommal ugyanúgy az intézkedô rendôrtôl függ, mintha egy vadászkés van a kocsidban. Öki?
Kavix Creative Commons License 1998.11.10 0 0 100
Oki!
Mondtal valamit a bilincsrol.
Ez is be van tiltva?
koszi
Laci Creative Commons License 1998.11.10 0 0 99
Öki, és mit érdemel az a bűnös, aki nem táblázza ki? Legalább a fényképeket nem szabadna ilyenkor bizonyítlkként elfogadni.
BlackLion Creative Commons License 1998.11.09 0 0 98
Oki:Ki kellene tablazni?Ez komoly?Ezt a traffipax topicban nem mondtad.Ha ez igaz, akkor meg vagyunk mentve!
Styx Creative Commons License 1998.11.09 0 0 97
Laci,
Kösz az útbaigazítást! Mostanában kissé szórványos errefelé az előfordulásom...
Meggymag Creative Commons License 1998.11.09 0 0 96
Szia!
:o)))))))
Öki Creative Commons License 1998.11.09 0 0 95
Styx!

Hát nem tudom. Szerintem egy része koholmány! Azért majd megtudakolózom aztán küldöm, hogy mi a valóságtartalma a dolognak.

Egyébként úgy tudom, hogy elviekben, már ki kellene táblázni a sebességmérést is! Jó muri lenne -))))

Laci Creative Commons License 1998.11.09 0 0 94
Styx, lásd S.O.S. trafipax topic. Ezt már kitárgyaltuk.

spam, spam, spam

Styx Creative Commons License 1998.11.07 0 0 93
Kedves Öki!

Egy ismeretlen jóakaróm az alábbi tartalmú irománnyal szórta meg postaládámat:

"Hasznos info gyorshajtóknak

Automata traffipaxokat helyeztek üzembe az alábbiakban felsorolt helyeken lévő közlekedési jelzőlámpákba Budapest területén:

- A Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és Reitter Ferenc u. sarok után következő első lámpasor
- Ferenc krt. - Üllői út sarok
- Rákóczi tér, József krt. (Nyugati felé)
- Szamuely u. - Petőfi híd felhajtónál
- Attila u. - Alagút sarok
- Hegyalja út - Jagelló út sarok
- Fehérvári úti piacnál
- Budafoki út
- Mártírok útja - Bimbó u. sarok
- Moszkva tér
- Kőbányai út (Egészségháznál)
- Kőbányai út - Könyves Kálmán krt.
- Szentendrei úti felüljáró + minden lámpasor Csillaghegyi elágazóig
- Flórián tértől Tímár u. irányában három lámpasor

Az automata traffipax lényege, hogy piros lámpánál lefotózza a tilos jelzésen áthaladó járművet, zöld jelzésnél pedig (a kereszteződésen mért szakaszon) az áthaladási sebességet. A sebességmérő műszer három fotót készít és rögzít a kereszteződésben. A számlázás már a központban történik. Lehet, hogy máshol is kihelyezték, csak nem tudunk róla. A lámpa felett kell keresni egy cc. 15-20 cm átmérőjű henger alakú antipatikus, szürke színű képződményt, ez készíti a sztárfotókat, és jellemző rá, hogy aránylag nehéz a helyszínen "rendezni" a problémát, tekintve, hogy nincs kivel.

Jó utat!"

Kérdéseim:
1. Ez most igaz (lehet), vagy egy újabb hülyeséggel lettünk gazdagabbak (pl. a lézerbolondító cd mintájára)?
2. Ha igaz, akkor nem lenne-e ildomos legalább a dolog tényére felhívni a figyelmet, polgárbarátilag (vagy hogy)?

Öki Creative Commons License 1998.11.06 0 0 92
Kisputto!

Valóban, de csak abban az esetben, ha nyilatkozatot teszel. Amennyiben nem teszel, igaz, hogy elveszik a jogsidat a helyszínen, meg elvisznek vérvételre, de annak eredménye után, ha 3 ezrelék alatt van a véralkoholszint, nincs jogkövetkezmény. Éppen a Zak által felsoroltak miatt. Elég egy jó kiadós savanyúkáposztát enned és van a szervezetedben alcohol!

Figyelem! A következő héten nem leszek napközben elérhető, mert a kislányommal vagyok otthon betegszabin! A kérdéseiteket ennek ellenére szívesen várom! Esténként beugrok a melóhelyemre és átnézem a topicot. Minden kérdésre válaszolni fogok, de előre is elnézést kérek, ha esetleg egy kicsit csúszik a válasz! Megértéseteket köszönöm!

Zak Creative Commons License 1998.11.06 0 0 91
Nékem aszondották viszont, hogy 0.3 ezrelék alatt azért nem számít, mert ilyen vagy kisebb koncentrációt a szôlô-must, sok érett szôlô, szilva, más gyümölcs, vagy pl. vörösborban pácolt hús emésztése, erjedése a gyomorban is okozhat. Aztán ki tuggya... Doki van itt esetleg, aki biologisch alátámsztani/cáfolni tuggya?
KisPutto Creative Commons License 1998.11.05 0 0 90
Öki! Egy gond van, én úgy tudom, hogy még szabálysértés (0,3 ezrelék és alatta) esetén is a helyszínen el kell venni a jogsit (még ha kitöltötte is a nyilatkozatot), és meg kell akadályozni a továbbhaladást (ami ugye a szabálysértés továbbfolytatása, amiért a delikvenst elő is állítják - persze szélsőséges esetben).
Öki Creative Commons License 1998.11.05 0 0 89
Jozsó!

A régi hagyományos szondák, ha a szádban érzed az ízt, akkor valószinűleg megződülnek!
Ezután vagy tehetsz egy nyilatkozatot, amiben azt mondod, hogy ittál egy korty misebort és akkor tutira meg fognak bírságolni( mert a szabsért Tv azt feltételezi, hogy az alkohol fogyasztás útján került a szervezetedbe és ezt el is ismered, tehát elkövetted a szabsértést {A Btk viszont azt vizsgálja, már, hogy az alkohol fogyasztásának eredményeként alkoholtól befolyásolttá váltál-é}, vagy választhatod a vérvételt. A vérvételnél ezt a mennyiséget tutira nem mutatja ki a vizsgálat. Ha lyól emléxem 3ezrelék alatti véralcoholszint nem okoz semmi galibát, felette automatice szabsért és nyócezrelék felett már Btk. hatáskör.
A különböző fújható elektronikus készülékek már furfangosabbak.

Laci Creative Commons License 1998.11.05 0 0 88
Jozsó,

addig is amíg Öki utánajár, én úgy tudom, hogy van egy minimális alkohol mennyiség, amit még nem büntetnek (fél-egy deci bor szerintem még elmegy.) Egyébként, ha a szonda ki is mutatná, kérhetsz vérvizsgálatot, és akkor kiderül, hogy nem is vagy olyan idült alkoholista :)

Egyébként megmondhatod, hogy csak egy pár csepp misebor volt :)

Jozsó Creative Commons License 1998.11.05 0 0 87
Öki!

Értem a problémát, de én tényleg nem azért kérdem, hogy visszaéljek vele. (máskülönben elég furcsán festene, ha 1 rendőrnek az ember erősen illuminált állapotban azt magyarázná, hogy azért ivott, mert az Öki azt mondta az Internettóban, hogy lehet :-)
Kis kortyokról volt szó. A dolog azért merült fel bennem, mert a számban érzem még az ízt, sokáig, így azt gondolom, hogy esetleg pl. a szonda is mutatná.

Jozsó

Öki Creative Commons License 1998.11.05 0 0 86
Jozsó!

Nem jó a mértékegység, mert a korty az takarhat cseppet, meg vödröt is. Embere válogatja. Ha én most azt mondom néked, hogy egy-két korty nem mutatható ki, akkor lehet, hogy egyesek egy vödör után bátran kocsiba ülnek, a rendőrnél meg rám hivatkoznak -))))
Alapvetően azt mondom, aki vezetni óhajt, az egy kortyot sem. Még akkor se, ha a "Fönöke" oltárán áldoz-))))
Később pontosabb választ adok!

Jozsó Creative Commons License 1998.11.05 0 0 85
Hello, Öki!

Tényleg nagyon jó a topic! Én arra volnék kiváncsi, hogy mi az az alkoholmennyiség amit már valamilyen módon szankcionálnak? Még konkrétabban 2 korty bort az elfogyasztás után kb. 0,5-1 órával ki lehet még mutatni? A probléma gyakorlati jellegű (Úrvacsora)

Jozsó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!