nem, este lefekszek, képzelőerő, majd időnként kimegyek a mellékhelységbe, mert a vese működik, igaz olyan munkahelyen dolgozom, ahol éjszakai műszakok vannak..., ám otthon sem megy az alvás, amit alvásnak mondunk, lehet, mint említettem, kikapcsolódom 1-5-10-20 percre, ami akár óráknak tűnnek, ezek főleg nappali, éjszakai pedig 1-1 óra után, akár 2-vagy 3 órai, de ebben egyikk oldalról a másikra fordulok...
volt idő még eleinte, hogy teljesen kimerültem már abba a gondolatban, hogy reggel mennem kell dolgozni és nem alszom ki magam, majd egyre inkább alkalmaztam a relaxációs módszert, innentől kezdve sokkal nyugodtabban viselem és kipihentebbnek érzem magam kevesebb, több fázisú " alvásnak "
manapság mindenre rányomnak valami bélyeget, ha az ember nem ideális orvosilag lefektetett " egészség " kritériumoknak nem felel meg....
Időnként egymásnak ellentétes kutatások látnak napvilágot és az ember csak néz ki a fejéből és már nem is csodálkozik...
alvászavar, felborult biológiai órája az embernek, melatonin hiány, egyéb kórisme...
ami lényeges, 40 éve relaxálok, vagyis mondjam képzeletemet használom, rágondolok valami szép dologra és ezt a filmet elindítom, ahogyan alakul a történet, vagy váltok másikra, mikor hogyan menet közben is, így 1, órányit kikapcsolom magam, majd lehet két-három órányit is...
alvásnak mondom ilyenkor, a történetszövevényében..., amikor eltelik jó pár perc, óra, órák, de ez ritka, hogy 3-4 órák egyhuzamban, de hogy 5-7-netán nyolc óra alvás lenne? Az nincs...
így időnként nappal is relaxálok, főleg ha van hely és idő, amikor fáradt vagyok, mert fizikálisan is elfáradok alvás híján,. meg szellemileg is fárasztó időnként, de enélkül már nem menne, megszoktam....
A TM egy mantra meditáció. A TM szervezeten belül többféle tevékenység is folyik, amiket pénzért igénybe lehet venni.
Van lehetőség ayurvéda konzultációra, india asztrológia konzultációra, van ahol figyelembe veszik a Sthapatya védát is (ez a feng shui india változata).
Vannak haladó TM mantrák is, illetve van egy hosszabb meditációs program, a TM-Siddhi program.
Akinek nagyon sok pénze van, annak lehetősége van, hogy különféle TM projecteket (pl. világbéke meditálás) támogasson, vagy támogasson olyan embereket, akik egész nap meditálnak.
Szerintem ez az egész egy gigantikus nagy f@szság. Anyuka b@szott valakivel és elfelejtette a nevét a mukinak és kitalált egy mesét.
A gondom az, hogy nem emléxem, hogy a múlt században mikről vitatkoztunk csevegtünk. Fel tudom idézni elteritovel első találkozásom a Hit Csarnokban (2001) és a bárgyú tekintetét és egy csomó mindent, de pl azt nem, hogy mit dumáltam vele. Ugyanígy nem tudnám felidézni, hogy veled ha volt vitám akkor miről. A régi arcokkal való vitáim törölve
te honnan gondolod, hogy teljesen más vagy, mint aminek érzékeled magad, hogy a tudatod nem hozzád tartozik, mint egy idegen lény uralja a testedet, ahogyan egy parazita?
Ja, apropó az elefántok közül a fehér tűnik ki, aki nemző aktust is végez emberi asszonyoknak....
lassan már nem tudni, hogy a zodiákus jelekben jeleskedők melyik jelben is vannak , hova melyikbe születtek, mert időnként a dátumok is változnak, majd minden nép saját Hókuszpókkal rendelkezik, kínai éves horoszkóptól kezdve a vikingeken át Manyi néniig.... :)