Keresés

Részletes keresés

L.A. Creative Commons License 1998.07.31 0 0 332
Még egy gondolat.
Nem tartom valószínűnek hogy nálunk nagy teret nyerne ez az agyatlanság.
Ha visszanézünk a történelemre , akkor azt látjuk hogy az éppen aktuális baromság eléggé valamelyest letompítva érkezett csak meg.

1. Középkorban elég divatos volt a boszorkány és eretneküldözés / égetés. Ezrével nyírták ki nyugaton az embereket. Ha valaki csak a boszorkányság gyanújába keveredett már vége is volt. Ezzel szemben mifelénk lényegesen kevesebb volt az efféle per és még annál is kevesebb volt a halálos ítélet.
Legtöbbször megelégedtek azzal hogy kitoloncoltál a városból az illetőt.

2. Második VH.
A németek befolyási övezeteiben elég rendesen irtották a zsidókat. Noha mi is a németek szövetségesei voltunk ez nálunk nem ennyire élesen ment. A németek sokszor felrótták a magyar vezetőknek a "zsidókkal szembenei elnéző bánásmódot".
Persze ez semmi esetre sem mentesíti az
akkori embereket a felelősség alól. És nem vígasztalja az elhurcoltak hozzátartozóit.

3. Komcsi időszak.
1957 után nálunk azért valamelyest normalizálódott a közélet. Talán emlékeztek az akkori mondatra "Mi vagyunk a legvidámabb barakk".
Emlékszem hogy nálunk már javában támadták a komcsikat. Meg ment a ruszkik haza meg ilyenek. A szlovákoknál meg még javában kint voltak az "Éljen a hős felszabadító szovjet hadsereg" formátumú táblák.

Úgyhogy fel a fejjel nem eszik olyan forrón a kását.

L.A. Creative Commons License 1998.07.31 0 0 331
Most értem vissza a szabimról. Igy kissé kimaradtam a Tasztal olvasásból.

Ez a zaklatás téma tényleg elég érdekes.
Mondjuk Átlag23 Juliska kihívó dögös cuccban flangál az utcán és mondjuk elkezdi fixirozni egy Tom Cruis kinézetű fickó. Erre a csajszi gondolata a következő:" Hú hogy rám gerjedt ezt a pasi. Jaj de jó". De ha a Tom Cruist kicseréljük Átlag43 Béla segédmunkásra akkor meg egyből sikítozik hogy : SZATIR meg akart erőszakolni.

Az amerikai példa pedig tökéletesen mutatja, hogy hogyan lehet egy dolgot túllihegni.
Ha az ún. "sértettek" nem élnének vissza ezzel a fegyverrel , akkor bizonyára nem szaporodnának el a mindeféle randevú biztosító intézmények és az a szokás hogy a férfiak csak min 5 szemtanú jelenlétében hajlandóak találkozni a kiszemelt nővel.

A végére egy régi vicc:
A nő bemegy a bankba hogy pénzt tegyen be.
A pénztáros: Asszonyom ez a pénz hamis!
A nő: Segítség akkor engem megerőszakoltak

bubu Creative Commons License 1998.07.31 0 0 330
Kedves DcsabaS,
12 gyermekes asszonynak a tanacsado:
Mondja maga nem vedekezik?
De igen, de a ferjem sokkal erosebb...
DcsabaS Creative Commons License 1998.07.30 0 0 329
Kedves Szipor!

Írod:
"A pokoknal ismeretes, hogy a parzas utan a nosteny elfogyasztja a himet..."
Hát, ami azt illeti, ténnyleg sok férfi panaszkodik arra, hogy a partnernője csak szipolyozza...

---------------------
Kedves vaCkor1 !

A civilizáció evolúciója más pályára állítja a biológiai evolúciót. Mégpedig olyanra, ahol az idomíthatóság, vagy az élősködni tudás nagyobb erény, mint az önmagában vett rátermettség, vagy a kreativitás. Ez van (:-(((. (Találkozunk a zsákutcában...)

-----------------------
Kedves bubu!

Párkapcsolatokra természetesen az állatvilágban is akad példa. (Érdemes lenne alaposabban is körüljárni a témát.) E topik szempontjából viszont csak arra a nem túlzottan sokszor hangoztatott körülményre próbáltam utalni, hogy a civilizáció megjelenése nem jelenti automatikusan az erőszak egyetemes felszámolását is. A civilizáció csupán határok közé szorítja az erőszakot. Ti. támogatja, hogy az erőszakra hajló férfiakból és nőkből olyan egységek alakuljanak (családok), amelyek kifelé semlegesebbek, azaz kevésbé erőszakosak, amiért is nagyobb tömegben is békében élhetnek egymással, cserében viszont szemet húny bizonyos családon belüli csúnya dolgok fölött. Magánügyet csinál belőlük.
Az egész hasonlít ahhoz, ahogy a nagyobb testek sem óriási negatív, vagy szintén óriási pozitív töltésű darabokból épülnek fel, hanem külön-külön is majdnem semleges töltésűre kompenzált atomokból és molekulákból. De ez a kompenzáció nem jelenti azt, hogy az atomokon _belül_ ne volna nagyon erős az elektromágneses kölcsönhatás.

A fizikáról a férfi-nő kapcsolatra visszatérve:
A nők számára nagyobb befektetés a gyermekvállalás, ezért kisebb is a hajlandóságuk. Ezért azoknak a férfiaknak több utódjuk lehet, akik járulékos nyomást is gyakorolnak partnerükre. Akár erőszak árán is.

Ha már itt járunk, egy általános tévhit (szerintem), hogy a nők inkább akarnak utódokat. Akikkel én találkoztam, azok legfeljebb csak 1-2 utódot szerettek volna. UtódoKAT (nagyobb számban) csak férfiak szoktak akarni. Ezügyben csak a gyermektartás szab nekik gátat...

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1998.07.30 0 0 328
Dudusch farkast morgolódott ...
Filamér Creative Commons License 1998.07.30 0 0 327
Dudusch!

A múltkorjában nem éppen Te morogtál, amiatt, hogy egyesek több nicket használnak? :-)

Szörnyeteg Lajos Creative Commons License 1998.07.30 0 0 323
Dudusch! Hát Te vótál az?! Rád egyáltalán nem gondoltam... Azt tuttam, hogy valaki közülünk, mert igen kóschtolgatott minket, és nagyon bökte a bögyömet. Provokatíve...

De a Dudusch nevű megjelenítésched scokkal-schokkal lyobb.

Jackie Creative Commons License 1998.07.30 0 0 322
Dudusch,

háát, nem tom ki vót, de igaza vót... ;-))
én túl 'naiv' vagyok ehhez, mondhatni sok mindent elhiszek elsőre... [:-)]

Jackie

pipi Creative Commons License 1998.07.30 0 0 321
Dudusch, Te csak maradj meg Duduschnak, és csakis Duduschnak. pipi
bubu Creative Commons License 1998.07.29 0 0 319
Kedves DcsabaS,
csak megemlitem, hogy nem _csak_ a civilizacio megjelenese teszi lehetove, hogy minden pasinak jusson no. vannak allatok akik stabil parkapcsolatokban elnek [ugyanugy ahogy vannak haremalkotok]. Allitolag az orangutan pl. abban el, bar, civilizacios skalan nezve meg van mit behozniuk [pl a valoperes targyalasaikon igen civilizalatlanul viselkednek].
A 'stabil parkapcsolat' evolucios elonyeirol _is_ sokat irtak human etologus fazonok, pl ha feltetelezzuk hgoy az ember osei falkaban, osszjatekkal vadasztak, akkor az nem nagyon fer ossze a haremalkoto magatartassal, utobbi esetben minden him erdeke az lenne, hogy a harembasa fonokot mielobb agyontapossa a vadkan.
neduddgi Creative Commons License 1998.07.29 0 0 318
Jackie,
Valamelyikunk nagyon nincs kepben. De attol meg szep az elet...

vaCkor1,
Ezeket nagyon szepen mondtad...
Biztosan ugy is van, csak en nem ertem. De attol meg irjal ilyeneket. Tenyleg jo olvasni.

Jackie Creative Commons License 1998.07.29 0 0 317
valóban :
tziklon írta 07-29-98 10:55 AM Akkor én moscht elhalálozok.

de előtte tuti hím volt : mert a nickjét tovatűnő barátnéja ihlette... legalábbis ahogy aztat olvastam

És kinek volt ő a x. nickje ? valaki beismeri ?

Jackie

neduddgi Creative Commons License 1998.07.29 0 0 315
Jackei,
Remelem tudod, hogy tevedsz. Bar kit tudja igy elsore a mai vilagban...

Sehonnai Bitangul Jol Tajekozott Ember,
Remelem tudod, hogy nem a nick szamit. Hanem az hogy mennyi van. Hajra!

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1998.07.29 0 0 314
J a c k i e !

Remélem tudod, hogy tziklon már nem létezik ...

Jackie Creative Commons License 1998.07.29 0 0 313
neduddgi, remélem tudod, hogy tziklon hímnemű !
neduddgi Creative Commons License 1998.07.29 0 0 312
tziklon,

Tudod mit? Egy jegyet vegyel, Magadnak. Megsem megyek arra a szigetre.
A "onewayticket" maradhat.

Egyebkent az identitaszavar nelkuli noket kedvelem.

Szipor Creative Commons License 1998.07.29 0 0 311
DcsabaS!

A pokoknal ismeretes, hogy a parzas utan a nosteny elfogyasztja a himet (ha nem menekul el idoben). Ennek, a szamunkra furcsa viselkedesnek evolucios elonye van, ugyanis a nosteny igy hamar jut megfelelo mennyisegu proteinhez, es igy nagyobb eselye van a peteknek a "kikelesre". Aki megeszi a parjat, annak a genallomanya jobban fog megjelenni/ervenyesulni az adott populacioban a tobb utod reven.

Szipor

DcsabaS Creative Commons License 1998.07.29 0 0 310
vaCkor1 !

Vannak esetek az állatvilágban, amikor pl. a nőstény a nagyobb és agresszívebb. Annyira, hogy esetleg még meg is eszi a hímet (miután az megtette kötelességét).

Természetesen akár a hímek, akár a nőstények küzdenek egymással a másik nem kegyeiért, egyre erősebb fizikum lehet a vége. Az ezért kiteljesedő agresszivitás sem marad meg a versengők körében, hanem "hasznosul" a másik nemhez tartozó egyedekkel, vagy még az éretlen utódokkal szemben is (pl. fókák).

Két érdekes kérdést is feltehetünk ezzel kapcsolatban:
1.) Min múlik, hogy a hímek, vagy a nőstények válnak erősebbekké?
2.) Milyen arányban befolyásolja a szaporodási esélyeket a nemeken belüli, illetve a nemek közötti agresszió?

2.) Pillanatnyilag csak a második kérdésre szorítkozva, a következőre tippelek. A civilizáció megjelenésével nagyjából minden hím és nőstény egyed számára biztosított egy ellenkező nemű partner. A közösség e párkapcsolatokat támogatja. Ez azt eredményezi, hogy nemcsak a legerősebbek juthatnak párhoz, ami lehetővé teszi, hogy másfajta szelekciós tényezők (pl. intelligencia) is labdába rúghassanak. A párválasztásnál természetesen fellép valamekkora agresszió (a versengők között), de ennek viszonylag hamar vége. Nem így a párkapcsolaton belüli agressziónak! Egészen jellemző pl., hogy bizonyos férfiak úgy tartják kordában feleségüket, hogy életveszélyes megtorlást helyeznek kilátásba félrelépés esetére (tetlegesen is megelőlegezve). Jellemző, hogy a mi európai civilizációnk milyen semmitevő a családon belüli agresszióval szemben. Hogy választ kaphassunk a 2.) kérdésre, először is meg kellene nézni, hogy az utódok számát hogyan befolyásolja a férfiak agressziója feleségükkel szemben. Vagyis hogy pl. a béketűrő férfiaknak van-e több (saját!) gyermekük, vagy pedig a "szíjat hasítóknak". Ott több-e a gyermek, ahol civilizáltan folyik a problémák lerendezése, vagy ott, ahol erőnek erejével.

Mielőtt mérlegelésbe kezdenénk, szeretném ismételten hangsúlyozni, hogy megfigyelésem szerint a civilizált világban a tiltás miatt a testi erő nem bír meghatározó jelentőséggel (a háborúkat leszámítva), ugyanakkor viszont a családokon belül mégis eltűrik alkalmazását (:-(((.

A nők emancipációja egy egészen új szín ezen a palettán, aminek sokfélek következménye lehet. Majd.

Piszkos Fred Creative Commons License 1998.07.29 0 0 309
Na jó, megállok. Amúgy sem bírok már tovább futni, túl sok más választásom nincs. :-)
Szipor Creative Commons License 1998.07.29 0 0 308
Annyira ma' nem lehetek felelmetes, hogy menekulj elolem Piszkos Fred.
Piszkos Fred Creative Commons License 1998.07.29 0 0 307
De legalább végre ezt is elmondhatom magamról, hogy futnak utánnam a nők...
(Csak ne lenne a kezükben sodrófa.)
Piszkos Fred Creative Commons License 1998.07.29 0 0 306
Bocs, most nem tudok hozzászólni.
Nincs időm . Valahonnan az jutott eszembe , hogy nagyon jó 5let lenne nagyon kemény futóedzésbe kezdeni. Szóval rohanok... :-)
Szipor Creative Commons License 1998.07.29 0 0 305
Szerencsere nem vagyok verekedos. Piszkos Fred-et sincs okom bantani.
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1998.07.29 0 0 304
Ez is az evolúciós fejlődés eredménye, hogy hosszű távon a kitartásban vetekszenek a nők a férfiakkal (lásd : marathoni futás időeredményei ).
Hajrá Piszkos Fred !
Szipor Creative Commons License 1998.07.29 0 0 303
Ugyhogy csinjan azzal a szexualis zaklatassal!
A futasban kitarto vagyok par km-en.

Szipor

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1998.07.29 0 0 302
Piszkos Fred !

Hála az evolúciós fejlődésnek ...:-)

Piszkos Fred Creative Commons License 1998.07.29 0 0 301
Majd igyekszem nem csinálni olyant, amiért pofon jár. Ha meg mégis kihúzom valahogy a gyufát, akkor remélem legalább futni én tudok gyorsabban....
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1998.07.29 0 0 300
Piszkos Fred !

Szerintem csak óvatosan a Sziporral való találkozással ... :-))

Piszkos Fred : "... nem szivesen kapnék pofont egy testépítő hölgytől ..."

Szipor : "Engem sem tud lenyomni szkanderban a baratom..."

Szipor Creative Commons License 1998.07.29 0 0 299
Koszonom a pontositasokat az emlitett torzzsel kapcsolatban. (Eleg szelektiv a memoriam.)
Mondjuk, nemcsak a ferfiaknak van haremuk. Musztangban a noknek lehet tobb ferjuk. A konkret pelda szerint, a holgy (26 eves) egy testverparral el egyutt. Az idosebb testvert tekintik a kozos gyerekek apanak, a fiatalabbikat, pedig nagybacsinak.
Teccik :-) ez a csaladalkotas.

A testierovel kapcsolatban, pedig a kovetkezok az eszreveteleim. A termet fugg a szelessegi koroktol, a klimatol, az eletmodtol (szigeten elnek-e, ragadozo jelenlete, taplalkozas modjatol) es meg egy csomo dologtol, ami most pillanatnyilag nem jut eszembe.
(Engem sem tud lenyomni szkanderban a baratom, pedig magassagban es testtomegben is boven ram ver. :-( )

Szipor

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1998.07.29 0 0 298
Szörnyeteg Lajos !

A Duracell !

Többet tudok ! (Nem emlékszel a mankó tokjára ?)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!