Beléptem, de kirakták. Szóval ennyit a f@szbukról.
De ha megnézed itt a fórumon a roveres hozzászólásaimat, akkor láthatod, hogy nem csak "élősködni" szoktam, meg még mazdásba is beírtam ha volt mondanivalóm.
Ilyen "kihalt" típusoknál általában az felállás, hogy van egy-két "régi motoros", a többiek meg csak kérdezni tudnak :(
Hát itt én még csak kérdező vagyok, hogy életben tartsam, rácsodálkozok dolgokra (most legutóbb, hogy a reflektornak is H7-es izzója van), de nagyon úgy néz ki, mire én is tudnék tanácsot adni, addigra teljesen eltűnik a típus...
Nincs azzal a face-val semmi gond.A gondolkodásunkkal van baj!Azt gondoljuk,hogy mindig csak mi kapjunk,de adni azt semmit!Ahogy írod is:Csak akkor szólok,ha kell valami!Mindig csak elvenni.Ha egy csoport tagja vagy,akkor elvárható lenne,hogy néha adj is valamit,ne csak élősködj a többin!Nem azt jeleni,hogy naponta lájkolni kell a dolgokat.De azért elvárható lenne szerintem,hogy fél évente legalább valami tevékenységet végezzenek a tagok,ha már valaminek a részesei!Csak azért benne lenni a 2225. csoportba,hogy egyel több legyen nem sok értelme van.Amúgy lehet kérdezni is,vagy képet feltenni,vagy csak úgy hozzászólni dolgokhoz.Ha valaki ennyi fáradságra nem képes,az keresse akkor a volvós csoportba a választ a problémáira!Azért a lybrás csoportba még nem volt olyan,hogy ne kapott volna valaki segítséget a gondjaira!Amúgy meg pl vannak olyanok is,hogy lybrájuk már rég nincs,de még aktív résztvevőik a csoportnak,mert Nekik még ez sem fáradságRemélem nem bántottalak meg ezzel a szösszenettel!Lépj be nyugodtan a Faces csoportba!Nem bánod meg!Cserébe nem olyan fáradság néha egy like-t nyomni!
Azt hiszem itt ajánlottátok, hogy oda menjek a kérdéseimmel. Már kezdtem belelkesedni, a Rovereseknél találtam főtengelyt, meg egy csomó cuccot, a pözsósok is segítőkészek voltak, ajánlottak kölcsön ülést a vizsgához... sőt a Rover főtengellyel kapcsolatban a Lybrához is találtam szerelőt... Aztán egyszercsak kiraktak a csoportból, mert nem lájkolgattam :(
Hát persze, hogy nemlépek be minden héten, csak ha kell valami... nem szólok hozzá mindenhez, csak ha úgy érzem h tudok segíteni... szóval a fece az nem az igazi :(
Ennek minden motorváltozatnál működnie kellene! Nem tudnám megmondani, hogy jelen esetben miért nem működik. Talán a Hitachi rendszerbe ez nincs beprogramozva. Nem lehet tudni, elég kakukktojás és szerintem a legszarabb rendszer, amit akkoriban olaszba szereltek. Buta nagyon. Bontott ECU, immo doboz, kulcs chipek az egyetlen járható út. Persze ha van valahol, mert az Euro3-as nagyon ritka. Évjárat alapján feltételezem arról van szó. Nem lehet, hogy Euro2-es rajzot néztél, ami még bowdenes bázpedállal van?
Köszönöm a leírást, közben én is lefordítottam. Ki is próbáltam, de semmi nem történt. Se villogás, se semmi. Megnéztem az elektromos rajzot, és meglepődve láttam, hogy az 1.8 benzines verzión semmiféle kapcsoló, potméter nincs a gázpedálon ami esetleg jelet tudna adni. Csak a jtd motoroknál láttam. Akkor ilyenkor mi a teendő? Akkor ez a benzines motoroknál nem működik?
Van egy 2002-es 1.8 Lybram. Megállt, nem indul. Sárga kulcs ég folyamatosan. Valaki csinált már vészhelyzeti indítást? Kódom van, kellene a pontos menete. Köszönöm.
Akkor a fűtésbox egyik állítómotorja lehet a felelős, ami a szélvédő és a közép-láb irány között vált. Az szokott a legszarabb helyen lenni, lehet hogy nem is lehet hozzáférni. A motorvezérlővel az immoboxot kell cserélni, a belső biztosítéktábla mögött. Meg a kulcsokban a chipeket. A távadó-távvevő egy külön rendszer itt, azok maradhatnak.
Ezt nekem is meg kellene néznem, mert a felső szellőzőkön nem jön levegő :(
És azt meg tudja mondani valaki, hogy a motorvezérlő cseréjével kell-e valami mást is cserélni? (Rovernél pl. az immoboxot és a távirányítót is, mert azok együtt kommunikálnak)
Nincs itt már Lybrás szerintem. De egyébként otthon kivitelezhető, anyós lábtérben leveszed a filcburkolatot és megtalálod. Ha jól emlékszem, a komfort elektronika tépőzáras fedele a padlókárpiton ad egy kis helyet a kiforgatáshoz, ha felveszed.
Meg tudja valaki mondani, hogy a motor mögötti vákumdobból hova kell menni a csöveknek?
Egy megy a rászerelt szabályozóra, abból tovább a pillangó vákumszelepéhez, egy megy valahova a motor meg a váltó közé az EGR alatt, meg van egy nálam ami el van szakadva... annak hova kellene menni?
Eldurrant a Lybrámon (2,0 154 Le) az a vízcső amely a kipufogó csonk környékén megy le az olajhűtőhöz. Nem tudjátok, hol lehet hozzá kapni? Vagy mennyire speciálisan hőálló az a cső?
Immo alapvetően van az autóban, riasztóhoz át is kell kábelezni természetesen, ahhoz egy donorautó kellene, de még úgy sem egyszerű a műszerfali kábelkötegben bogarászni a szálakat, a távvevő egység is más a riasztósban.
de csak a saját elefonjával. még lehet bele kártyát rakni. ugy müksik, de alapból nem tudott csatlakozni a telefonokhoz. a lybra sem tudott. ha jól tudom.
Azért nem mostani autó az a Lybra. Meg az a technika ami benne van. Nem bántani akarom, nekem is volt. Van Thesisem is, de abban is elavult már gps meg egyebek. oké a kihangositó még megy benne :D
Cseréld le az autót valami frissebb változatra. Probléma megoldva :D A Lybra már régi tecnika ilyen téren. De elviekben van hozzá valami megoldás, nem tudom mennyire modern. Thesis oldalon keresd meg Füzesi Arnoldot. Ő csinákt valami cuccot a Thesis és a Lybra combóhoz.
Ez érdekel. De ne nem olyan amire rá kell hangolni a rádiót, és csak ha azon a frekvencián van akkor lehet kihangosító (szóval nincs rádió).
Nekem olyan kell, hogy a telefon mögöttem a táskában, csomagtartóban, és ha jön a hívás, akkor elhallgat a rádió, és egy gombnyomással felveszem, másikkal leteszem, és megy tovább a rádió...
A műszerfal mögött, mindenhonnan mindenhová megy. Ha fegyverrel kényszerítenének, se szedném ki a műszerfalat ezért. Két autóból, mert ehhez egy donor is kell.
Műszerfali kábelköteg cserével. Nem éri meg, egyébként is egy buta szar a navis fejegység. Legalábbis nekem nagyon nem jött be a simához képest. A navigáció része meg így huszonév után nevetséges.
Érdeklődöm volna-e valakinek egy eladó olajteknője Lybra 1.9 JTD motorhoz? Ha igen kérem jelezze itt vagy csörgessen meg. Tel: 70/3906384 Köszönöm előre is!
Szia! Én tudok adni neked ingyen ülést. Lajosmizsén van, nem tudom mennyire messze laksz tőlem. Ha esetleg érdekel akkor 70/3906384-es telefonszámon elérsz.
Sziasztok! Lybra /1.9jtd/ tulajdonos lettem, nagyon tetszik az autó, minden jól működik benne, de a tempomatot nem tudom, hogyan kell használni, beállítani. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm.
Biztos volt már aki ezt kérdezte. 2000. év, 1998cm3, 20V, 154 Le.
Akksi levétel után egyenetlen alapjárat, fordulatról való visszaesést követően le is fullad kis szenvedés után. Hogyan kell újratanítani? Egyszer évekkel ezelőtt már volt ehhez "szerencsém", de elfelejtettem. Előre is köszönöm az infókat.
Kicsit kusza ez a dolog. Először a motor szíjhajtás felőli végéből hallottad, aztán felülről, most megint azon a végén. Két görgő van még a hajtásban a szervón és ezeken kívül.
Sziasztok! Kicsit közelebb kerültem a megoldáshoz. Egyre hangosabb lett az autó és újra leszedtem a hosszbordás szíjjat-megszűnt a hang. Az ékszíjtárcsákat(3) kézzel megforgattam, de egyik sem szorult. Mégis úgy érezni, mintha valami erősen visszafogná a motort. Generátoron, klímakompresszoron kívül mit hajt még a szíj? Szerintetek merre tovább? Előre is köszönöm a segítséget!
Valaki meghallgatná "élőben"? A szerelőm szerint normális hangja van. Sajnos jelen állapotában nem tudok messzire menni, Bp. XVII. kerületében van az autó.
Azt ertem, de az bugo hangot nem igazan ad ki. A motor, illetve a motorter meg vezeti a hangot jocskan. Nekem pl amikor megvettem az 1.8 ast a hajtokacsapagy adott ki fura hangot. Gezaek sem tudtak beazonositani, ok is csak elso korben hengerfejre gyanakodtak. Aztan addig halgatoztam, mig lebontottam az olajdeknit es kiderult a hajtokarcsapagy biztositoja ki volt hajolva es forgott egyutt mindennel. Rendeltem hozza ujakat, utanna jo volt, megszuntek a fura hangok is. Tobb otletem nincs, plane igy, hogy nem halja az ember.
A szelepfedél alól maximum a hidrotőkék tudnak szólni, ha tényleg onnan jön, az már egy komolyabb probléma miatt lehet. De le kell venni, meglátszik ha olajzási probléma van, akkor már kopás is van, meg fémszemcsék.
Esetlegesen a vezerlesmodosito meg ami adhat ki hangot. A vezermutengely vegen van. Lehet javitokeszletet venni hozza, vagy pedig uj, ami eleg draga. 50-60eft kozott mozog. Igy sajnos mas tippet nem nagyon fogunk tudni adni.
Sziasztok! Sajnos a fagyálló csere nem segített, de ideje volt lecserélni. A "búgó-morgó" hang egyre hangosabb és talán a szelepfedél alól jön. Valaki találkozott már hasonlóval?
A balansztengelyek a motorblokkban futnak hosszában végig elől-hátul és ellentétesen forognak, rezonancia kioltó szerepük van. A vezérlésburkolat mögött van, saját mindkét felén fogazott szíj által hajtva.
Ilyen fütyülős hangra én akkor inkább vízpumpát mondanék. Ott is a tömszelencére gondolva, talán megérne egy minőségi átfagyállózást, előtte rendes átöblítéssel. Ha esetleg ismeretlen korú és minőségi a hűtőfolyadék benne, akkor méginkább.
A hang nem fémes jellegű-inkább "fűtyül". Az utastérből hallatszik, kívülröl nem. A balansztengelynek mi a funkciója, hol helyezkedik el a motortérben. Előre is köszönöm a segítséget.
Búgó-morgó csapágy hang? Esetleg a balansztengelyen lévő csapágyak. Vagy ha fém a fémmel morgás, akkor lehet olajszivattyú. Hosszbordásszíj nélkül meghallgattátok, kizárni a külső szíjhajtást?
Sziasztok! Két hónapja alapjáraton búgó-morgó hang hallatszik a motortérből(1.8). Szerelő javaslatára szíjfeszítő görgőt cseréltünk-feleslegesen. Az autó működését nem befolyásolja(egyenlőre), de szeretnék a végére járni. Valaki tudna ebben segíteni?
Sziasztok! Lancia lybra 1,8 hatso ablakemelö csak ütemesen kattogo hangot ad. Leveszem a vezető oldalon a kapsoloról a csatit akkor is. Ha a gyújtás leveszem ugyanez van. Csak ha a biztit ki eszem akkor hallgat el. Ugyanezt csinálta az előző ablakemelővel is. Most ugyanis cseréltem ajtóval együtt. Másik autóban jó volt. Mi lehet vele?
"Papíron", vagyis az ePer alapján ez van a tiédben. De azért ilyen értékű alkatrésznél már előbb nézz utána konkrétan az autóban, esetleg a cikkszámot is le tudod olvasni ha a lábtérben benézel vagy befotózol, azt meg mindenképp látod ha a jeladón rövid kábel van csatlakozóval, vagy hosszú kábel ami eltűnik a műszerfal mögött.
Ha a kábelezés, csatlakozások jók, akkor a gázpedál jeladó maga lehet a hibás.
Neked a Bosch 0281002203 kell ha jól látom, ami a hosszú kábeles és a kesztyűtartó mögött van valahol a csatlakozója. De az Euro3-as kivitelé, ami rövid kábeles és 0281002202 a cikkszáma, szerintem ugyanaz. Van aki átforrasztgatja a kábeleket a lábtérben, nem szarozik. Nézd meg, mérlegeld a lehetőségeket!
Segítségeteket kérem ismét. Piros "check engine" lámpácska jelezte, hogy valami nem működik tökéletesen. Hibakódot kiolvastam. Gázpedál 2. számú potméter hiba. Nem állandóan van jelen a dolog, de nem akarok vele várni amíg rosszabbodik a helyzet.
Ilyenkor ezt kell kicserélni vagy más baja is lehet?
Sziasztok, abban kérném a tanácsotok, valaki csinált e már belső tükör cserét, kis csatist, széles csatisra. S sikerült-e átcserélni a csatlakozót. S el tudná-e mondani mi hova való? Segítségeket megköszönöm.
A jobb oldali hideg meleg állító tényleg a kesztyűtartó mögött van? Azt gondoltam, hogy egy helyen vannak a középkonzol közelében. Majd átadom a tippet a szerelőmnek.
Ha jol emlekszem, ha kiveszed a kesztyutartot, akkor ralatsz a ketjobbosra. Igaz kell tornazni hozza. De lehet a kozepkonzolt kell kivenni. Mar bontottam, nem nagyon emlekszem ra.
Értem, esetleg a jobb oldali meleg-hideg váltó szervomotor cikkszámát tudod facelift előtti modell esetén? Egyébként az pontosan hol helyezkedik? Csak azt szeretném kicseréltetni, biztosra kell menni azzal kapcsolatban, hogy mi a rossz.
A jobb oldali hideg-meleg váltóra lenne a legnagyobb szükségem. Lehet, hogy egy kicsit igénytelenül hangzik, de egyelőre beérném azzal, hogy csak akkor fújjon meleg vagy hideg levegőt amikor én szeretném. Esetleg valakinek elfekvőben nincsen egy működő vagy a pontos cikkszámát esetleg nem tudjátok? Továbbá ha jól értem ennek cseréjéhez nem szükséges kivenni a műszerfalat, ugye?
Hát a szélvédő-előre váltó motorját biztosan nem lehet elérni. Aztán van még a közép-láb irányváltó, a két oldali hideg-meleg és a külső-belső keringetésé. Ez az öt.
2000-es évjáratú Lybrámnál a következőket tapasztalom. Kizárólag az ablakra fújja a levegőt bárhova állítom (a kijelzőn a kis nyilak azt mutatják, ahova éppen nyomkodom de a levegő változatlanul csak felfele áramlik). A meleg napok megérkezésével próbáltam a klímát. Mindene működik hibátlanul gázt nem engedi stb. Azonban hiába állítom mindkét oldalon LOw fokozatba a kijelzőket a bal oldalon a fagyos hideget a jobb oldalon pedig a meleg levegőt áramoltatja a ventilátor(természetesen csak az ablakokra :D ). Szerintetek mi lehet a baj? Szervomotorokat néhányat már cseréltettem, de nem lett se jobb se rosszabb a helyzet. Tanácsaitokat előre megköszönöm.
Ezt a partnerautót nem ismertem, de felírom. Nekem 30ért cserélték a JTD-ben+ munkadíj :/
A navis fejegységen az időt sikerült beállítani. Visszaolvastam és valóban le kell húzni a navi olvasóját hátul, úgy engedélyezi az RDS órabeállítást a menüben! :)
Más: Akinek nincs mélynyomó jobb oldalt hátul, tudna képet küldeni milyen annak a helye? Úgy tudom, hogy tárolórekesz van ott.
Termosztátot szeretnék cserélni. Azonban megdöbbenve látom, hogy a legolcsóbb új is bő 30.000 Ft. Tudtok olcsóbb megoldást vagy forrást? Csak új alkatrész érdekel. Köszönöm
Biztos volt kint valami készletkisöprés és így gombokért hozzájutottak az ilyen drága holmikhoz :)
Apropó még egy kérdés: Nemrég lettem Lybra tulajdonos és Navis fejegység van az autóban. Találtam is leírásokat, ahol a sima rádióról írnak, de ez teljesen más. Még az órát se tudom beállítani rajta... :( Az idő beállításánál csak a zónát engedi, bármihez hozzányúlok a rádió változik :( Tud valaki a navishoz valami használati útmutatót? :)
Nincs mit! Nemrég bukkant csak még fel ez a cucc ennél az alkatrész centrumnál, úgy jutott eszembe.
Érdekes amúgy, mert gyári küszöbök és hátsó sárvédők is lettek a semmiből itt, pedig már mind temettük a dolgot hogy ilyen alkatrészek valaha is lesznek a típushoz.
Mondjuk ha folyik valahol az olaj és utána szeded le, akkor kellemes olajpakolást kap az ember :D De azért néha jó, ahol leérne az eleje.... A Kappán, nekem elég sokszor leért egy nagyobb bukkanónál is :/
A lényeg, hogy a felfogatási pontok legyenek azonosak. Jól látom, hogy megegyeznek, ugye? Ott majd vágok ki némi szellőzési lehetőséget, ahol éri a menetszél az olajteknő hűtőbordáit. Köszi
Be lehet kapcsolni gyújtás nélkül is. 20 perc után viszont kikapcsol.
Auxot lehet csinálni sima ISO csatival 2 lábát rövidre kell zárni. Itt is volt linkelve a kapcsolás hozzá pár ezer hozzászólással ezelőtt. Szerintem érdemesebb loudlinket (nekem ez van), yatourt vagy esetleg egy mini mp3 lejátszót beépíteni. A Facebook csoportban volt ez is téma sokszor.
Mondom a kliséset, ennyi idősen van rá esély hogy úgy összejöjjenek a dolgok hegyre-halomra. Na ez az az állapot, ami miatt kukázzák a komplett autókat. Aztán meg jön az egyszeri házibontózás. :)
Kb 2 hónapja egyik reggel elő jött a kormány szög érzékelő hiba jelzés. Elmentem kiiktattattni. A sarokig bírta.
Fakk...
Mondtam, majd megoldom. Három hete 1x csak nem akart tempomattozzni.
Márc végén nagy szerviz, majd azt is... ;)
Majd pár napra rá, alacsony hűtővíz visszajelzés. Látom, hogy aksinál valami cső csöpp-csöpp.
Múlt héten szakadó eső így csak a szintre figyeltem, közben megáll az ablaktörlő is. Nahh jó azt már nem hagyhatom. Biztik átnéz, minden Ok. Berakok egy másik mechanikát/ motort. Nem megy. Csöpögés megállt, fagyálló nem fogy. Tempomat 1x megy, 1x nem. Közben eltűnt a kormány szög hiba. Ablaktörlő nem jó. Lehet kapcsoló? Antival beszéd. Péntekre le. Nem jó szakad az eső. Akkor most hétfőn. Reggel még minden víz. De 10h felé eltudtam indulni. Kapcsoló csak átdug egy másik. Nem jó. Még1, még1 motor. Úgy se. Vezérlő elektronika. Meg van. Az volt. Ha már ott voltam, a b.e belső kilincs rugót is cserélje már ki. Meg eszembe jutott, hogy utoljára mikor leengedtem ablakot törölni menetközben az üveget egy nagyot reccsent. Persze, hogy az a műanyag baszás is szar volt. Tempomatnál a kuplung kapcsolón bizbazolt még valamit.
Most jó:
Az ablaktörlő.
Új vezető van b.e ablakban
Nincs kormányszög érzékelő hiba
Tempomat is fasza. :D
Víz se csöpög épp.
Hónap végén lakatolás. Nagy intercooler, drága turbó... :D
Tisztelt Csoporttárak! Az autóm eladásra került. Ennél fogva megmaradt egy kiváló állapotú hátsó kipufogó dob amely teljesen rozsdamentes és halk. Van még hozzá egy kipufogó cső is. Mindezeket tartaléknak szántam az autómhoz, így okafogyottá vált a tárolása.
Köszi a válaszokat! Vákumcső lesz a hunyó! Vezérlésből kap egy conti szettet és vez.módosítót is akkor. Olajból gondolkoztam LiquiMoly Synthoil Race Tech 10w60, valamint Selenia 20k 10w40 és Selenia Star 5w40.
Tényleg jó lenne megóvni, ritka madár már ennyi km-el.
Netes olajkeresők ajánlanak bele 1000 félét sajnos, így nem tudom mi lenne a legjobb. Főleg, hogy inkább ilyen túrázósnak lett véve a vas és ilyenkor, ha van rá lehetőség szeretném forgatni is, nem csak 2 - 3 ezers fordulaton.
A JTD-k ben nekem Mobil Super 2000 10w40 volt. Ott nem volt vele gond, de nem is ennyire igényes motorok.
Szia!Hát,pedig pont az olajra figyelj oda,mert nagyon kényes rá!Csak a selénia!Hígabb,mint a többi,és ez a lényeg,mert a sűrűbb olajak nem jutnak el a kenési pontokra!Sajnos sok 2.0 lybrás imerősömnek kihullott a motor 200ezer km környékén emiatt/hajtókarcsapágy/Vezérléscserénél cseréltess vezérlésmódosítót is!Sokan kihagyják,mert drága,utána meg iszonyat hangja van a motornak!
Leveszed a blokkot borító műanyagot, szemből fölülről nézve a jobb oldalon van egy kb 15 centis cső. Az csak egy burkoló cső, no ami alatta van nekem az csattant el. Hátha neked is...
Sípoló hangot adhat valamelyik görgő is a vezérműben.
Az olajra sztem nem annyira érzékeny, én általában Valvo 10-40-es résszintetikust teszek bele. 10000-enként.
Vettem egy 2.0 20v Lybrat (150Le). Volt már 1.9 - 2.4 is. Most kipróbálom ezt is. Pár apróság van vele, amiben hátha tudtok segíteni. A motor jobb oldala felől folyamatos sípolás hallatszik, gondolom valami vákumcső megadta magát. Leállítás után még kb 2-3 másodpercig hallani. Ha kisebb távokat megyek vele, nyomaték szegény kicsit, kell neki 100 - 120 km, hogy megjöjjön az ereje de akkor sem az igazi valahogy. Csapágyak olajzás minden rendben. Az autóban 123 000 km van. Rendkívül csöndes vaj puhán teszi a dolgát. Ezen kívül még arra lennék kíváncsi, hogy milyen olajat használtok. Sokan mondták, hogy arra figyeljek mert csapágyas lehet. Főleg ha nyomva van neki, bár ez a 20V-t kappára jellemzőbb. Köszi a segítséget előre is!
Sziasztok, egy kis tapasztalat. 1.9 115le nem túl sima járással pedíg amit lehet mindíg megteszem az autó jó karbantartásáért. Mindegyik motortartó bak cserélve kivéve a hátsó billenésgátló. Pályán furcsa rezonancia az utastérben. Az idő múlásával ez egyre inkább erősödött.2500 fordulat körül már nem láttad a visszapillantóban mi jön mögötted. Már városban piros lámpánál megállás után remeg minden egy pár másodpercig...Nagyon kedves márkatárs alaposan megnézte és a jobb oldali motortartó banknak semmi köze az autóhoz. Rakott bele bontott gyárit,minden hiba azonnal megszünt.A kiszerelt bak felé olyan nehéz, nincs benne ólom valamint a gumi ami benne van két kis csík. Azóta leellenőriztem a BÁ.. DI-nál csak ezt tudják adni.
Tetokarpit alatt vannak. Leveszed a kapaszkodokat, aztan a kedergumikar felulrol lehuzod es einoman alanyulsz a karpit ala, erezni fogod a tepozarakat. Eloldod es felul lesz 3db 6os anya. Aztan a csomiban a lampak felett is talalsz meg oldalanket egyet :)
2002-es Lancia Lybra 2.4 jtd bontásra eladó. telefon 06-30-3642845 Teljesen üzemképes. A motorban 530e km, bontatatlan, minden eredeti. Generátorban, jobb oldali féltengelyben kb 5-10000 km
Küszöbök korrodálltak, kék fűthető bör, telefonos navi, bose hifivel,elektromos deréktámasz, belső tükör fényre sötédedős, külsők elektr. behajthatók esőérzékelő, négy 17" alufelni. Kódkártyák, navi lemez megvan stb.... plussz egy vadonatúj, hátsó kipufogó. Futómű kopog. Szellőzésnél, jobb oldali léptetőmotor nem működik. 160.000e km óta metabonddal használva.
Alámásztunk, fölülről nem is lehet hozzáférni, de alulról se látni, csak kitapintani lehet. Jövő héten szétkapjuk rendesen, van ott egy csavar az olajteknőn lévő bütykön, ami egy konzolt rögzít, azt nem sikerült kiszedni, az a konzol akadályozza a hozzáférést. Azt valahogy kioperáljuk aztán többet tudunk. Úgyis stabilizátor szilentet kell cserélni, meg a jobb lengővillában is van egy csereérett szilent. Lesz munka bőven...
Most ott turkáltam alulról és valami olajgomba szerűséget tapintottam ki a blokk hátulján jobb oldalt (látni nem lehet) ami olajos. Az mi? Az is lehet hunyó.
2000-es benzines Lybrám veri ki valahol az olajat. A motor mögött a szívótorok alja kívül csupa olaj. Szép tiszta olaj. (Mondja a szerelő) Hogy kerül oda olaj?
Lybra LCD kijelzőn a 6-os számú piros piktogram jelzi, hogy kevés a hűtővíz. Nem kevés, nem is kell utána tölteni soha. Valószínűleg elromlott a jeladó, amit nem találok sem a motortér előtt állva, sem a dokumentációkban.
Valaki tudja, hogy hol van?
Kappán a kiegyenlítőtartály tetején van.
Az alábbi ábrán a 3-as számú Level Gauge.
Ilyet nem találtam az eper-ben sem a Lybra esetén.
Az nincs meg sajnos, az új csuszkával javított j1 a saját Lybránkban nem rég szétugrott és a bontott két jobbosból kellett egy épkézlábat csinálnom bele.
Ilyen alkatrész csak gyáriban létezett, de már nem is rendelhető. Egyébként is benyúlik a vezérlés alá, azon fekszik fel a vezérmű feszítőgörgő és a vezetőgörgő is, tehát nem lehet csak úgy kicserélni.
Ebay-en árulnak bele csak szilentet jó drágán, bár inkább az a kérdés, hogy lehet-e annyi helyet csinálni, hogy a régi fém házát ki lehessen fűrészelni az alu konzolból.
Ha esetleg igen, akkor a strongflex PU szilent viszont tartósabb, olcsóbb megoldás.
2.0 benzines felső motortartó (jobb oldalon) a kasztniból indul egy rúd, szilenttel a kasztni oldali végén, a másik vége afféle villa, ami a motorblokkon lévő alumínium biszbaszra (ház?) csatlakozik egy másik szilenttel. No nekem ez a második szilent van szétszakadva. Gondolom ez csak azzal az alu biszbasszal együtt cserélhető. A boltban nem tudták, hogy keressék... Tudna valaki alkatrészkódot mondani hozzá? Esetleg vennék egy bontottat.
Tudom, hogy a face-en nagyobb az élet, de én ott nem vagyok.
Nincs előrelépés a műszerfalnál, de viszont miután Anti írta hogy a motorok és a csatlakozók sem egyeznek a két évjáratban, így nem is tudok neked megfelelő alkatrészeket adni a fűtésboxhoz.
Sziasztok!Szeretném kérni a segítségeteket.Mikor vettem az autót(1.9jtd 115)tudtam hogy kuplungcserès.Kemèny volt,ès bizonyos fordulaton törtènő vàltàsnàl reccsent a 3.Megtörtènt a kuplung cserèje ès megszűnt a hiba Eltelt kb 2-3 ezer km,ès megint recseg a 3.sebesség.Kicserèltük mindkét szervó munkahengert de maradt a hiba .Most ott àllok hogy újból kuplung csere ,csak most nem valeo.Tapasztalt valaki hasonló hibàt,nem a vàltó lessz szar? Köszönöm
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy a műszerfal világítás és a műszerek egyszer csak kifeküdnek, értsd se sebesség se fordulat se üzemanyag szint se hőfok sem a megtett km. Sötétség borul az egészre. Majd félóra múlva vagy újabb indításnál visszajön. Mi lehet ennek az oka vagy hol kell keresni a hibát?
Értem, köszi a tippet. Igazából balelső zárszerkezetet vettem Tatáról, de kiderült, hogy a zárbetétben valami spiáter tört el, szóval csak azt a részt kellene cserélni, amibe a kulcs belemegy. Volt már ragasztva is. Na mindegy, majd holnap felhívom a tataiakat.
Nálam bontódik, de egy zárbetétet szerintem senki nem ad el külön. Összes zár, gyújtáskapcsoló betét, kulcsok, esetleg csak kulcstollak együtt szettben.
Sziasztok! Bontódik valakinél mostanság Lybra? Vezető oldali zárbetétre lenne szükségem. Nem vagyok Facebook felhasználó, valaki innen megtenné, hogy a csoportban megérdeklődi? Előre is köszönöm.
Volt fl előtti és utáni motor!Teljesen különböznek/Csati,felfogatási pont/Az fl előttibe is volt 3 féle!Pl a hideg,meleg állító motornak más a pályaíve!Csak egy kicsit másabb,de ha nem jót teszel bele,megszorul!Van mindnek gyári száma!Csak az azonos kompatibilis egymással!
Pont most témáztunk rajta, elektromos motorok állítják azokat a terelőlapokat vagy zsalukat a fűtésboxban, amik a hideg-meleg levegő arányt változtatják a beállított és a külső hőmérséklet függvényében. Az egyik rossz neked azok közül.
A másik problémához pedig kéne egy diagnosztika, hogy a motorvezérlő a jeladó alapján a megfelelő hőmérsékletet látja-e, ha az rendben, akkor lehet a figyelmet a műszeregységre fordítani.
1. A klíma elkezdett rosszalkodni. A vezető oldali normálisan működik, a jobb oldalon viszont indulás után hol hideget fúj csak, vagy forrót, volt hogy megint rendesen működött. Következő indulásnál ismét rossz. Most volt hogy kb. 1hétig csak forrót fújt folyamatosan, majd ma ismét hidegre váltott. Mi lehet a gond és csak a jobb oldali.
2. A víz mutatója meg sem mozdul ez kicsit korábbi probléma sajna mint a klíma, nem hiszem hogy van összefüggés. Kiakadt esetleg vmi rúgó a műszerfalban? Sajna szerelőnél még nem voltam vele egyszerre sok lett volna egy új generátor csere után... :-(
OK. Igen, ugyanazok. Az ötből kettő megegyezik, így négy féle van. Van amelyik már nem rendelhető gyári újban, ami meg igen, annak 30-35 eFt az ára. Az új nem igazán járható út.
Miután megoldódott a mizéria - mint kiderült a légtömegmérő volt a bűnös (innen is köszi a segítséget) - mélyebbre ástam a Lanciám hibáiban (nehogy unatkozzak)...
Szükségem lenne zsalumozgató motorokra, elvileg 3 db nem működik, de mind a négyet megveszem biztos ami biztos. Esetleg van valakinek? Cikkszámokat tudtok hozzá?
Továbbá még kellene a jobb oldali ajtóba a kisebbik (felső) hangszóró, illetve egy ablakemelő szerkezet.
Szia, magas az alapjáratod 700 alatt kéne lenni és magas a légmennyiség is, 10-11 kg/h a rendes alapjárathoz tartozó érték.
Ebből arra következtetek, hogy nem fals a plusz levegő forrás, mert méri a LMM. Fojtószelep, gázpedál helyzetről vannak értékeid? Azoknál sejtenék problémát esetleg.
Egy kis türelmedet kérem, mert a mai méréshez történő bemelegítés közben észrevettem, hogy megint falsot szív, így annak javításáig semmit sem mérek, sőt az eddigieket is felül fogom vizsgálni.
Köszönöm minden működik, a progi is és a kábel is.
Az előző bejegyzésemhez képest ott tartok, hogy össze lett rakva a szívócső újratömítve takarítva....
Semmi nem változott, az autó hibakód mentes semmilyen durva értéket nem mutat a diagnosztika. Ugyanúgy nem tökéletes az alapjárat, gázra fulladozik (erős benzin szaggal párosulva).
Egy dolgot látok amit nem értek, az előgyújtás mínusz értékeket mutat, holott ha jól tudom +3-5 körül kellene lennie. Szerintetek mi lehet a baj, lassan kezdek teljesen tanácstalan lenni?.
Új vagyok. Egy hete lybra tulajdonos tulajdonképpen hobbiból. Amiben segítséget kérnék egy RFID antennára lenne szükségem. Fellelhető-e mert barkácsolt volt most meg megadta magát. Ha valaki tudna ebben segíteni megköszönném ((dallostamas71@gmail.com)köszönöm
Na lassan lejár a műszaki, és elkezdtem a műszerfal keresést, de elakadtam. Nem találok 46800840-es óracsoportot. Van esetleg ami még jó lehet hozzá Arra gondolok, hogy mintha a 46800841-es lenne valahol.
Esetleg pár bontót írnátok a tatain kívül? Mert én csak őket ismerem. Arra is gondoltam, hogy esetleg egy másik óracsoportból csak ezt az lámpaellenőrző modult átemelni lehetséges-e. Vagy ennyire nem célszerű szétboritani?
Ugyan nem nagyon értem, hogy mit jelent a magához rántás, de le kell szedni akkor és rendesen szemrevételezni. Nem egyszerű. Az alu szívósor nem jó, hiszen nincs benne a változó szívócső geometria, ami lényegében egy vákuum által, elektromos szelep beiktatásával működtetett terelőlap. Nem igazán olvastam, hallottam még a szívósor hibájáról, de ha mégis olyat találsz, akkor nekem van egy Bravo HGT motorom bontás alatt ugyanezzel a motorkóddal.
Istmét bombáználak Titeket néhány kérdéssel. Ott tartok, hogy alapvetően hibakód mentes az autó (2.0 20V VIS 154Le). Azonban hirtelen gázadásra még mindig fulladozik, nem megy normálisan. Sőt észrevettem, hogy a motor és a tűzfal közötti műanyag szívosort az autó gyakorlatilag magához rántja emiatt szerintem szét is nyílik mivel két darabból tevődik össze. Egyelőre ma lesz leszedve az autóról, kitakarítom aztán meglátjuk. Kérdés. A FIATokban lévő alumínium szívosor jól lehet a Lybrára is vagy azt felejtsem el, mert nem tökéletesen kompatibilisek? Esetleg járt már valaki, úgy hogy tönkrement ez a műanyag szívosor (felkeményedett, elrepedt, eltömődött stb.)??
Szívesen! Igen, minden információ kinyerhető. Sőt, a hibakódokhoz legalább normális megnevezés és leírás van a programban. Minden mást én csak himi-humi kiolvasónak szoktam nevezni, a Multiecuscan minden igényt kielégít.
Vásároltam egy 2000-es évjáratú 2.0 20V VIS motorral szerelt Lybrát. A megszerzést követően szépen felgöngyölítettem a hibákat, a cserés dolgokat. Helyre lett téve a vezérlés (ami nem volt egyszerű a rossz gyári leírás végett), mindegy egy orosz videó segített. Viszont egy problémával még vesződök. Egyrészt nem találok hozzá normális kábelt, programot amivel megfelelő információkat kapnék nem csak hibakódokat (egyébként ezt nem ad ki). A gond a következő, indítás után az első gázadásra hebeg-habog a motor és megáll, ha véletlenül nem fullad le, akkor pedig erőtlenül húz azt is csak olyan 4000-ig. Személy szerint a levegő mennyiség mérő hibájára tippelnék, de szeretnék kapni valamilyen tanácsot mielőtt veszek egyet, hátha elkerülhető.
Sziasztok, gondoltam megosztom mai tapasztalatom... Mivel szürke csodát megtörték és sokáig tartott a biztosítási procedúra, én meg ugye dolgozom és kell az autó vettem egy másikat szintén 1.9,csak ez 115 le. A régi gazdit nem minősítem nem volt túl segítőkész utólag a hibák orvoslásánál. Mert ugye milyen jó lenne fölösleges időt, pénzt megtakarítani. Tehát tudtam hogy kell rá költeni kopogott az alja, kuplung szar stb... de legalább nem túl rozsdás és minden működik, nem világít semmi hibajelző. Nagyjából szépen lassan orvosoltunk mindent csak hát nagyon kopog az eleje... Mindent kicseréltünk(lengőkarok,külső belső korm.összekötő,motortartó bakok stb) ..kopog.Mi a f.. Futóműves ismét feszes minden. Akkor biztos lengéscsillapító. Átrak másikról.. kopog. Egyedül a stabrúd szilent. Megint szerelő nézi, rángatja ez jó. Ok de akkor mi a f.. kopog mint az állat. Ma megint szerelő mondom tudom hogy szted jó az a szilent de azért cseréld ki. Anyázás szedjük szét. Eredmény:szilent valóban jó ám a két felfogató csavar közül mindkét oldalon 1 törött, minden felütésnél koppant a fém a fémmel, már megnyúlt az a szerencsétlen 1-1 csavar oldalanként. Régi a probléma orvosolták is az előző gazdinál:lemez beüt a gumi szilent alá és az összeszorító bilincset hogy ne essen ki a gumi Összeheggesztették!! B.. eg ennyi erőfeszítéssel akár meg is csinálhatta volna...nem megvárjuk míg kiszakad a helyéről a stabrúd. Na ennyi ha vkinek makacsul kopog vmi és nem tudja az előéletét az autónak jól nézzen szét alul.. Sziasztok
Főtengely jeladó lesz a rossz!Zárlatos!Bemelegszik nem adja a jelet.Kihül,akkor jó egy darabig.Önidító alatt van.Aknáról 2 perc a csere!Gyári bosch-t vedd meg bele!Kb 8-10e ft.
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy 2001. 1.9 SW Lybrám. Nagyon szeretem a motorja miatt, gazdaságos, megbízható, eddig sose hagyott állva.
Nemrég jöttünk haza vidékről, öten ültünk benne csomagokkal, és egy erősebb gyorsítás után rántott egyet a motor, aztán kis idő múlva, elkezdett világítani a motor hibajelző lámpa. Kinyomtam a kuplungot, a motor leállt. Nem is akart indulni utána. Szerencsére jöttek mögöttünk barátomék, elkezdtek vontatni. Kb egy jó negyed óra múlva (5km) lámpánál megálltunk, indítozunk, motor beindul. Jártam vele 1 hónapig dolgozni (8km), délután hoztam a gyereket suliból (+5km város) nem volt vele gond, tette a dolgát. Eljött a névnap/ nőnap, elmennénk vacsorázni párommal. Persze nem sikerült. Kiértünk a városból, felgyorsítok kb 100km/h sebességre, ismét kihagyott a motor. Kivillan a hibajelző, kinyomom a kuplungot, motor leáll. Szólok havernak, megint vontatás. Megyünk ismét kb 5km-t vontatva, motor beindul. Hazáig volt 10km, jött haver utánam, hátha vontatni kell még. Városig szépen ment az autó, beértünk az első lámpánál megállunk, még semmi gond. Elindul a sor, felkapcsolok kettesből, a motor megint kihagy. Kb megyünk még 1km ismét hibajelző kivillan, motor leáll. Már csak 1km van a házig, várok 15 percet, motor beindul, lépésben megyek hazáig. Kétszer 2000 fölé pörgettem, le is állt. 15 perc után indult, így haza keveredtem. Másnap szétszedtem az EGR szelepet, be volt gyógyulva rendesen. Kipucoltam szépen és vissza raktam. Mentem egy kört, váltáskor eregette a szép kormos füstöt, erőtlen volt. Elkezdtem szétszedni a rendszert, Turbót levettem, lötyögött az egész, ennek annyi. Elküldtem Pestre javításra, másnapra meg is volt. Kicseréltem a nyomásszabályzót is a turbó előtt, olajcsere +ami még ilyenkor kell. Tegnap összeraktam, minden tuti. Először alapjáraton járattam kb 10 percig aztán elmentem egy óvatos körre, ami kb 10-15percig tartott (városban). Hazaérek, beállok a garázs elé, nyitom az ajtót, a motor ismét leáll. Most nem kellett várnom 15 percet, hogy újra beinduljon, csak kb 2 percet. Olyan az egész, mintha melegen nem akarna dolgozni, míg hideg, nincs semmi gond, csak miután már üzemi hőfokon van a motor, akkor kezd el fekete, kormot eregetni, és olyan erőtlen lesz a motor.
Hibakód olvasásra még nem jutottam el, mert nem mertem elindulni vele, meg ugye hétvége volt.
Szerintetek mi lehet a gond? Találkozott valaki hasonló problémával? Köszönöm előre is a segítséget! Z.
Jó autó a lybra!Nekem is van és el sem adnám!DE:Eladni majd nem tudod!A pénzt nem kell sajnálni rá!Ez prémium kategória volt,nem lehet fillérekből fenntartani!Ennek tudatában vegyél csak!!!
Szia!Nekem van egy jó 1.9Jtd-m eladó,valóban keveset futott,ha érdekel szívesen elmondok mindent róla,és általában a tipusról.25 éve csak olasz autóm van.Telefonon vagy mailon?
Hi. Az általános dolgok erre a típusra is érvényesek. A német és osztrák területről hozottak tényleg rohadtabbak. Próbálj olaszból hozott vagy már régóta itthon futó kocsit venni. Nagyon sok a munkás autó a behozott kombik között. Rendes használat mellett 300e-ig újszerűnek kell kinézni kívül-belül. Lógó tetőkárpittal, szakadt üléssel, 220e km-rel kínált autó nevetség. A választék aljából csak akkor vegyél, ha sok időd plusz pénzed és aknád is van. Műszakilag nem sok gond van velük. Üdv Kapi
Azért írok, mivel Lancia Lybra vásárlásában gondolkodom és látom, hogy meglehetősen aktív a fórum, ezért tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Egy JTD 1,9 literes kombit szeretnék venni. A kocsival kapcsolatban hallottam jót és rosszat is. Kérdésem, hogy mire figyeljek oda vásárlás során?
A legtöbbszor azt olvastam, hogy elég erősen rohad, ellenben a motorral és a váltóval sok gond nincs, és az elektronika is viszonylag megbízható.
Esetleg tudtok tanácsokat adni, hogy mit nézzek meg egy Lybra esetében feltétlenül? Melyek a tipikus Lybra betegségek? És tényleg annyira rohad, mint ahogy olvasni lehet?
Végül pedig a benzinesek között érdemes nézelődni? (Én az 1,8 benzinest kicsit soványnak találom, de lehet nincs igazam.)
Hi. Jó felé gondolkodtok, valószínű a plusz terhelés okozta a problémát. Ellenőrizni kell a világítást. Ha ezeknek is fóliás a biztosíték táblája ott is szokott gond lenni. Jellemzően fólia törés, hideg forrasztás. Üdv Kapi
Köszönöm a helyesbítést, ennyire nem vagyok benne az elektronikában, csak tapasztalat útján tanulok. Tisztában vagyok a 7 pólusú csatlakozó bekötéséven és a plusz a 2x21W féklámpa izzó fogyasztásával.
Csakhogy lentebb arról volt szó, hogy a helyzetjelzők megduplázása után jött elő a hiba, és az utánfutó nélkül is fent áll, ezért gondoltam, hogy kicsit túl terhelte a rendszert.
Hi. A világítás visszajelző a páros izzók fogyasztását hasonlítja össze, eltéréskor jelez hibát. Az utánfutón viszont egy szállal megy a két féklámpa a kocsi valamelyik hátsó lámpájára. Az adott oldalon plusz 42W megy az eredeti 21W-hoz. Üdv Kapi
Jelzés szerint az autón bal féklámpa izzó hiba, a másik jelzés lehet első és hátsó helyzetjelzők vagy rendszámtábla világítás. Az is lehet, hogy még világít az izzó, de már nem vessz fel annyi áramot, ezért a rendszer hibának érzi.
Mivel plusz 20-30 wattal megterhelted a rendszert, ellenőrizném a biztosítékokat is.
Ezek a hibák csak akkor fognak törlődni, ha minden izzó megfelelően fog működni.
Nekem ez az utifuti/lámpa van. Egy darabig nem volt gond, de 1x beraktam még 1-1db szofita izzót a lámpába. Helyzetjelzőnek úgy volt helye. (2.2db) Akkor megnyekkent valami, mert azóta van az a hiba a kijelzőn. Nem csak akkor mikor rá van kötve, hanem mindig. Nem is lehet törölni. Szóval nem olyan egyszerű ám.;)
Sziaszok! Érdeklődöm tudja-e valaki, hogy a 2003-as évjáratú 1.8 JTD motoros Lybra kombinál a vonóhorog felszerelésekor kell-e a CAN-BUS áramkör, vagy anélkül is símán rá lehet kötni a vezetékekre az utánfutó aljzatot, úgíy mint a régebbi kocsiknál? Előre is köszönöm a választ!
Nem vagyok szerelő. Ha elmondanám a szakmám akkor jót nevetnél. Írj privátban és megadom az elérhetőségem. Sok mindenben tudok segíteni. Adatok, rajzok, leírások.
Köszi srácok! Ez hatalmas segítség! Van csápos emelőm csak donbon van a műhelyem a kocsi meg az út szélén áll. Reméltem megoldható helyben,s nem kellesz feltolnom. Kovi74 azthiszem veled jó lenne kontakba kerülni! Nagyon hasznos dolgokat tudsz! Például ez az ábra.. Szerelő vagy talán?
Sziasztok! Elolvastam az eddigieket,és arra következtetek hogy az én főtengely jeladóm is hibás lesz a 1.9jtd lybrába. Meg tudnátok mondani hol keressem? Az világos hogy a főtenhelyen,de a váló vagy a vezérmű oldalán?
Segítségetek szeretném kérni. Van egy 2000 évjáratú 1.9 105 lovas lybra. Inditásnál nem indul be csak teker ill. motor hiba lámpát kiteszi a műszerfalon. Kiolvastuk és egy p1320 ismeretlen hiba kódot írt ki. Aztán mikor kedve van a hiba kód el tünik magától és indul mintha semmi nem történt volna, majd véletlenszerűen menet közben újra ki villan a motor jelző lámpa a műszerfalon aztán eltünik de az auton semmi teljesítmény csökkenés nem tapasztalható. Több dolgot megnéztük kicseréltünk, kontakt sprayvel kezeltük de semmi javulás. Ötletek valakinek? Köszönöm.
Sziasztok, sajnos összetörtek úgyhogy szükségem lenne egy pár alkatrészre. Jobb első sárvédő, első lökös, stb... ha van vkinek ilyesmi kérem jelezze előre is köszönöm
Az ünnepek alatt jegeltem a dolgot, találtam alternatív megoldást, hogy legalább 1 lámpa legyen hátra, (a ködlámpába belettettem egy 5W-os izzót), így kicsiben el tudtam közlekedni.
Azóta pedig nem világított a rendszámtábla világítás, így a biztosíték kihúzogatást nem tudtam tesztelni. Most óracsoportot keresek. Esetleg nem tudjátok, hogy valahol a 13. kerületben van valami szuper óracsoport mágus szerelő. Ott esetleg nem tudják megoldani a dolgot. Félek h nem sok esély van arra, hogy jó meszeregységet kapok bontóban.
Azta számot hol találom? Csak kiszerelés után, vagy esetleg látszik beépítve is?
Reggelre egyébként a csoda folytatódott, mert mire lemetem az autóhoz megint világított a hátsó rendszámtábla világítása. A hátsó helyzetjelző most nem :D
Este mikor megálltam még tuti nem világított. Miután most letettem megint nem világít. Kiváncsi vagyok ha visszatérek a géphez mi lesz a státusz :)
Az érintett lámpák működtetése az óracsoporton keresztül történik, abban működik az érzékelő rendszer is az izzók kiégésére. Szerintem azt kell cserélned, vagy legalábbis kipróbálni egy másikkal. Vagy csak szétszedni, hogy annak az alaplapján látsz-e égésre utaló nyomokat, amire a szagból lehet következtetni.
Régóta olvasgatom a topicot, talán egyszer már kérdeztem is, és most újra olyat dobott a gép, hogy elakadtam. Az idei telet kicsit kevésbé szerette az elektronika, kisebb nagyobb gondjaim voltak. Először a jobb hátsó lámpában lett kontakthibás a panel, amitől nem működött a jobb index amikor indexelni akartam (nagyon gyorsan villogott) cserébe világított mikor fékeztem :) (elöl is) Ezt ideiglenes megoldottam, de azóta is keresek a jobb hátsó lámpába való panelt, a csatlakozójával, mert nem gondolom hogy végleges lesz. Ezután az indexrelé adta fel, azt kicseréltem.
Emellett folyamatosan gondok voltak az első helyzetjelzővel. Valaki régebben egy nem pontosan beleillő izzót tett bele, ha jól emlékszem ezen nem szimmetrikusak a kis bütykök a bajonetthez, de valaki erős volt és beletett egy szimmetrikusat. Azóta sokszor kiégett és jelzett az autó, hogy hiba van. Ezt ráfogtam a foglalat problémájára. Most viszont volt egy olyan szitu, hogy megint jelzett a visszajelző, de aztán el is aludt, majd lett egy kis "amperszag" füst nélkül de látszólag minden működött. Elég hamar célhoz értem gondoltam azért körbenézem az autót, hátha mégis egy közlekedőtárs autójából jött, mert kicsit enyhült a szag.
Körbejárva vettem részre hogy a bezárt autón világít a bal első helyzetjelző. Úgy hogy se a lámpa nem volt bekapcsolva se az index elhúzva semerre.
Gondoltam lehúzom a csatit és majd később megnézem mitől bolondult meg, mert kicsit sietni kellett. Amikor pár óra múlva mentem vissza az autóhoz akkor vettem észre, h a hátsó rendszám világítás és a jobb hátsó helyzetjelző is világított. Ez nem tudom , hogy akkor is ment mikor otthagytam az autót vagy csak később gyulladt ki. Továbbra is kulcs a zsebben, semmi nincs felkapcsolva. Gondoltam hazajövök és majd megnézem, de útközben észrevettem hogy a helyzetjelző lámpa hibajelzője akkor is jelez amikor nincs felkapcsolva a lámpa, pedig eddig csak akkor jelzett amikor fel volt kapcsolva. Kiszálltam és kiderült, hogy most a hátsó helyzetjelzők nem világítanak amikor kellene akkor se. Fék index ok, csak a 2 hátsó helyzetjelző nem. Bizosítékok gyorsan átnézve rendben. Tudtok esetleg segíteni, hogy mi lehet ez? Van a hátsó lámpán relé, ami ilyet tud csinálni?
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Az aku saru eltávolítása után a rádió keri a kódot pesrze nincs meg a kartya. Es nem az a rádió van benne amit gyárilag bele szereltek. Mit tudok tenni ilyenkor ?
Sziasztok.Ventillátort cseréltem és rövidre zártam a fekete relé vezérlő lábát.Kigyulladt chek-point lámpa, azóta nem indul a motor.A hibakód ventilátor vezérlő és nem engedi tőrőlni.Valakinek ötlete?
Nekem ez a magas alapjárat fordulatszám akkor volt, amikor egy vákuumcső el volt repedve, és fals levegőt szívott a motor. Nekem 2000 ccm benzines motor van, az ominózus cső fölülről nézve a jobb fölső sarokban van a fojtószelep ház mellett. Nehéz volt megtalálni mert a cső be van burkolva egy vékonyabb csővel.
Termosztát már lett cseréve, vízhőfok 90-en áll és a fűtéscsövek is forrók. Fújja a meleget, de csak melegecskét és nem képes felmelegíteni az utasteret!
Mennyit mutat a hőfokmérő?90 fok alatt egy mm-re kell beállnia fixen!Ha nincs annyi,akkor biztos,hogy termosztát!50-60 fok közé felmelegíti nyitott termosztáttal is a rendszert,de az kevés hatékony fűtéshez!
A fordulatszám ingadozás nálam is előfordul, feltehetőleg a fojtószelep potméter és a vezérlőegység közötti kábel, vagy csatlakozó érintkezési hibája okozza.
(Torque androidos alkalmazással + ELM327 diagnosztikai kütyüvel élőben lehet követni a fojtószelep pillanatnyi helyzetét)
Ha az ingadozás jelentkezik, a kábelek mozgatása és a vezérlőegység csatlakozóinak igazítása általában segít, néhány hétig-hónapig megoldódik a probléma.
Sziasztok! Lybra 1.6 SW-m van és szeretnék segítséget kérni 2 hiba elhárításához.
Az egyik, hogy a fűtésem nem túl hatékony, nem fúj elég meleget és nem képes felmelegíteni az utasteret. A ki és bemenő vízcsövek forrók
és amennyire beláttam a terelőlapátot mozgató motorok is működnek. Azt persze nem tudom, hogy teljes tartományban mozognak-e?
A másik problémám az alapjárattal van. Elindítom az autót, megyek vele és a motor váltáskor nem ejti vissza a fordulatszámot, kereszteződésben megállva is csak pörög,
de van mikor lefelé szabályozva majdnem lefullad. az érdekes az, hogy van mikor beáll az alapjárat rendesen és nem pörög. Cseréltem már fojtószelepházat, ebbe ugye benne van az alapjárati motor, de még így sem lett normális az alapjárat!
Esetleg egy tipp, hogy Győr környékén van-e valaki, aki Lanciákhoz ért és megbízható??
Köszönöm a tippeket! Érdemben még csak az indexszel foglalkoztam. A vészvillogó csatlakozói a ludasak, ideiglenesen sikerült stabilizálni a működést, de a csatlakozó és főleg a saruk benne cserélendőek.
A fékbetétek füleit a legutóbbi alkalommal addig reszelgettem, míg könnyen nem jártak a helyükön, aztán bekentem rézpasztával, hátha az megakadályozza valamelyest a lekoptatott festék helyén a rozsdásodást. Lehet, hogy itt lesz a kutya elásva. Meg ott, hogy a rugós acéllemezek valahogy nem voltak igazán kedvemre valók, nem csúsztak olyan szépen a helyükre, ahogy elvártam volna.
Guzzista jól mondja. Még annyit hogy, a fékbetéteken lévő festéket, ahol az acéllemezbe beleül, ott távolítsad el. Ha az acéllemez alól eltávolítottad a rozsdát visszarakod a lemezeket, a betéteknek szorulás nélkül kell mozogni benne (könnyedén). Volt olyan betétem hogy meg kellett reszelnem, mert túl szoros volt.
A hátsó fékbetét szorulásának javítása egyszerű. Vedd le a fékbetét tartó konzolt a féknyeregről, és azt a részt ahol a fékbetét illeszkedik tisztítsad meg a rozsdától. Ehhez pattintsd ki a rozsdamentes acéllapot amiben a betét elhelyezkedik.
A beazast kezd a tetosinnel. Ahol vannak a tetosin patentjai. Az az egesz sin csavarokkal van felfogatva. Azok alatt szokott befolyni a viz. Tetokarpitot meg kell bontani, hogy alaferj a csavarokhoz.
Index... Sokszor test hiba miatt vannak a gondok. Ha beazik marpedig beazik, valoszinuleg be van oxidalodva a panel. Kezdesnek azt neznem meg, ha nem, akkor lehet tovabb haladni. Fekek... Munkahenger ha mar a betet miatt elegge kint van es nem jo rajta a gumiharang, berozsdal es nem megy eleget vissza. Ezt okozhatja meg a kezifekkotel is. Ha oreg repedezett rajta a burkolat, mar nem mozog jol benne a bovden.
Csovel kapcsolatban sajna nem sokattudok javasolni, de gondolom autosboltban biztosan tudnak segiteni.
Hatso feknyergeim vannak ha esetleg erdekel. Bontottak, de fel vannak takaritva, be vannak jaratva. Lefestve hoallo festekkel.
Van a facebook on is egy Lybra csoport. Ott sokkal tobben vagyunk. Sajnos ezt az oldalt, ami eleg baj, de kevesen hasznaljak. Facen megtalalsz Isvtvan Fodor neven. Ha tudok segitek.
Segítséget szeretnék kérni, hátha van valakinek jó tippje, megoldása az alábbiakra.
- SW-m van, beázik valahol a hátsó fertályon, egészen a pótkerékig le tud folyni úgy néz ki, de látszik, érződik, hogy nagyjából a hátsó ajtónál lévő kapaszkodótól, attól hátrafelé indulhat a folyamat. Ötlet, mit nézzek meg? - Az index időnként csak folyamatos világításra hajlandó. Itt úgy vettem észre, a vészvillogó kapcsolója körül van a baj, de még nem tudom, csak a csatlakozás a rossz vagy a kapcsoló is. Találkozott már valaki ilyennel? - Attól tartok megint szorulnak a hátsó fékek. 4 éve újítottam fel, akkor hátul csak pofákat cseréltem, kb. 4 hónapja kapott megint folyadékot (meg két éve), bár azt nem én csináltam, nem tudom mennyire lett megvizsgálva a henger. De valahogy sosem volt az igazi. Másnál is gond, tipp, mire figyeljek oda? - Nemrég lelökte a gázolaj visszatérő csövet, még a gyári bilincs volt rajta, cseréltem újra. De a cső is nagyon repedezett, máshol is. Boltban nem találok, bontottban nem tudom mennyire lehet bízni. Tipp, hol keresgéljek?
Megoldódott a csak meleget fújó probléma. Mint lejjebb megírtam már egyszer szétszedtem amennyire tudtam a szellőző rendszer motorjai mert több sebből vérzett(szétesett motor stb.. ) ám a hiba megmaradt. Anyós oldal alsó motor tereli a hideg-meleg kombinációt. Hőfokot tekergetve ugyan mozgott a motor csak szerintem nem eléggé. Kiszedve a motort önmagában tökéletesen tedte a dolgát. Kézzel mozgatva mozgott rendesen minden alkatrész amit láttam de mégsem állítódott szinte semmit a hömérséklet.. Ám bevilágítva felfelé-befelé lám baszki félig szétcsúszva a mechanika. Visszafeszít, közben imádkozva ne törjön el semmi bekattan, bezsíroz... Tökéletes. Remélem másnak is sikerül
A szellőző rendszer motorokhoz én így fértem hozzá:kormánykapcsoló burkolat, kesztyűtartó, váltóbox, középről minden kivéve a magnó. Megkeresni mindkét oldalon azokat a réz színű merevítőket lelazítani és alul kifeszíteni az egész hóbelebancot. De még így is nagyo nagy sz. . ás. Nekem nem fújt középre és anyós oldalon csak meleg. Vez oldalon átmozgatás zsírzás minden ok. Anyós oldal felső átmozgatás zsírzás ok,alsó szétesve. Ki és szétszedve látom belül leolvadtak az érintkezők. Visszaforraszt, átzsíroz összerak ölben csati vissza mozog fasza. Mindent vissza, középre fúj ok. Ablakra állítva alulra is fúj és anyós oldalon még mindíg csak meleg. Itt tartok erőt gyüjtök újból nekiállok majd hátha remélhetőleg csak mégiscsak szar az alsó motor, nem úgy dolgozik ahogy kellene. Mert ezután maradt a teljes műszerfal kiszedése mindenestül, víz, klíma stb... lekötése. Mert ilyenkor állítólag eltörhetett egy lapát is a boxon belül...
Ugyanilyen problémám van, annyival megspékelve, hogy az anyós oldalon csak hideg, a vezetőoldalon csak meleg levegőt fúj. Ráadásul csak alul és fölül, középen semmit... Én még a nagy munka előtt vagyok, így sajnos nem tudom mi lehet a gond nálad, de érdekelne, hogy szedted szét az autó belsejét, hogy hozzáférj azokhoz a rohadt motorokhoz. Ha egy pár szóban leírnád megköszönném.
Sziasztok, lybra 1.9jtd sw boldog tulajdonosa vagyok és a szokásos egyik oldalra (anyós oldal) csak meleget fújó problémám van. Amennyire tudtam szétszedtem, szét volt volt esve a bal oldal alsó motorja és le volt olvadva az összes érinkező belül. Összeraktam, forrasztottam. Működik mozgatja amit kell, már amennyire én gondolom azt, és annyira. Ám a probléma még mindíg meg van . Szederelt e már valaki ilyen problémával boxot, meg tudta e csinálni stb... előre is köszi
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem! Lybrán hogyan tudnék kulcsot tanítani? Kód megvan, MES-ben nem tálalom. Van elm kábelem a hozza való színes kábelekkel és kkl kábelem is...sehol nem tálalom. Stilo, alfa egyértelmű volt. köszi előre is!
Sziasztok! Lancia lybra 1.9jtd-m van 105le! Tempomatot akartam beszerelni! Vettem is kart de valamiért nem működik! A kar 5 vezetékes a kocsi csatija 6! Van jelentősége? Fater lybrája gyári tempomatos ott mind a kettő 6 vezetékes! A féklámpa kapvsolóm 3körös! A motorvezérlőben kell valamit állítani? Válaszokat, észrevételeket előre is köszönöm
közben végigolvastam drága olasz szervízpdf et m79 nek hozza és nem is relé hanem inkább vezérlő! és igen jól emlékszel ott van az ablaktörlő motor mellett :)
Sziasztok valaki tud segíteni 2.4 jtd ws ablaktörlő motorhoz hol található a relé! Motor jó (direktbe adtam neki áramot) biztosítékok jók de nem indul sehogy! Előre is Köszönöm
Köszi az infót megnézem az elektronikát,mert a biztosítékokat már átböngésztem egyesével. A tükör állítóra szükségem lenne. Egy ideje már keresek, de nem találtam eddig. Kérlek írj emailt megbeszéljük a részleteket. rgergely22@gmail.com
Nezd at a biztosítékokat, nem e vagott ki egyet. Azt most nem allitom, de a komfort elektronika az anyos ules elotti gumibetetes labtaposo alatt van.A jobb ules alatt is van valami, de azt nem tudom mi.Tukorallito gombom van eladó.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Lancia Lybra 1.6-os. Eltörött az elektromos tükör állító kapcsolom. Gondoltam kipróbálom a Thesis állítóját mert hasonló és a csatlakozó is ugyan az volt. Sajnos nem működött,de ez még csak a kisebbik gond. Azóta nem működik elég sokk elektronikám az autóba: ablakemelő mind a négy oldal, lámpa magasság állítás, hátsó ablak fűtés, a rádió működik,de nem enged átváltani a TRIP funkcióra, elektromos tükör gyári állítóval. Nem tudja valaki véletlenül mi vezérli ezeket a funkciókat és, hogy lehet reset-elni?
Szeresd az autót, tetszen a színe. Kb. ennyi. Csak neked lesz új autó. Ha szereted és tetszik akkor úgyis megcsinálod vagy csináltatod.
Már az utolsó kiadás is tizen éves feletti. Ami már palacsintából is sok. Lesz vele biztos dolog, mert már mindenkiével van, kisebb-nagyobb.
A saját véleményem: 8 éve hajtom, 190e km mentem vele. Most 340e van az órában. Amit ugye tudjuk matekolnak. Ha lenne fiatalabb olyan 6-8 éves akkor megint ezt vennék.
Valamelyik helyzetjelző izzó hibáját jelzi. Körbejárod az autót és egyből meglesz. Legalábbis nálam ez szokott lenni. A refi és tompított hibáját nem jelzi.
Probáltam képet feltwnni a hibárol de nem tudom meret túl nagy . Az lenne a baj hogy ilyen piros ventinlátoros tartályt jelez meg egy égőt ami felkiáltó jeles valako tudja milehet a baj ?
Most vásároltam egy 2002-es 2.4 jtd 150 le-s SW-t navisat. Egy pár problémám lenne: 1. A külső hőmérsékletjelző 0 foknál -13 fok körül mutat. Mi lehet a gond? Emellett a vízhőfok csak kb. 70 fokig hajlandó felmenni 0 fok külső hőmérsékletnél, azt is csak akkor, ha min. 1800-as a fordulat, ez alatt leesik kb. 60 fokra. Utóbbi gondolom a termosztát hiba lesz. A Navit esetleg lehet valamilyen úton-módon frissíteni? A rádió működik, de folyamatosan keres, soha nem talál meg semmit. Mondjuk ha rohadt erős a jel, akkor igen, tehát nagyvárosban egy-két adót megtalál. Ez normális? Én várok csak el sokat ettől a gyári fejegységtől? Még egy probléma: kigyorsításkor berázza a motor a kasztnit, de csak inkább magasabb sebességfokozatban. Kettőstömegű lendkerék vagy csak valamelyik motortartó bak a hibás?
olasz autókhoz kb. 10 euróért le lehet tölteni a full szervízkönyvet (service CD: IT-DE-EN)
és rengeteg minden fent van a neten is sőt a fórumokon lehet kérdezni is persze ehhez azért jól kell pötyögni olaszul
és jobb ha az ember maga megy utána az alkatrésznek is
a nem-alap-kivitel (extrás) elektronikától és az első szériás modellektől eltekintve sztem az olasz autó lóhosszal jobb mint a drága német megfelelői... főleg a pörgős fire benzinesek ha kapnak jó olajat meg bent van a Supertech meg a Nanoenergizer és kap rendes benzint ... megy mint a mérgezett egér
szóval a jól kiválasztott (kintről behozott) olasz autó much car for little money - mondom ezt többek között Lybra tulajként (is) egy jó évtizede - alfára csak korlátozottan érvényes, mert drága az alkatrész és sok idő lehet a karbantartás/javítgatás a kopás és hibák miatt
van régóta olaszra szakososodott kis maszek szervíz is (Watzauto)
Szia! Az első hibát a klímaberendezésben lévő szervó motor okozza. Idővel megszorul és nem működteti a terelőzsalut ami a belépő levegő irányát szabályozza. Javítása egyszerű, a kivétele nehézkes. Ha már kint van, szét kell szedni, megmozgatni és bezsírozni. Az esetek nagy többségében segít.
A második esetben nagy valószínűséggel a hőmérséklet jeladó lehet a hibás de ezt azért ki kellene mérni egy hozzáértő szakemberrel.
Barátom Lybrájával sokat járok, nem régen vásárolta.
Van egy, két hiba vele, de remek kis gép.
A legbosszantóbb, hogy meg van zavarodva a kétzónás légkondija.
Jobb oldalra csak hideg fúj, míg bal oldalra meleget.
Ha ECON-ba kapcsolom egy kis időre mindkét oldalra meleget ad, aztán szépen elkezdi a jobb oldalra a hideget fújni.
Találkoztatok már ilyennel?
A másik szívató a vízhőfok mérő. Pirosan világít a figyelmeztető jelzés és 130°C mutat. Már 3-on műszercsoporttal ki lett próbálva, de változatlanul ragaszkodik a 130°C-hoz.
Ha a termosztáton lévő jeladóról lehúzom a csatit lezuhan alapba a mutató s elindul a hűtő ventilátor....
bízom benne, hogy tudtok használható ötletet a hibák felszámolására.
Én is Kecskeméti vagyok, 1.9Jtd, lassan találkozó gyanússá válik a dolog :D
Majd nekem is kellene egy kis segítség vagyis meg kellene néznem hogy áll a kuplung pedál kapcsoló, mert az enyémbe széthullott amikor munkahengert szereltem azóta nem bírom összerakni a kapcsolót és így nem működik a tempomatom. Az eperben is néztem robbantott ábrát, de nem segített.
A JTDkben tényleg sok km van. De azok jobban bírják.
Az enyémben 270e (kb)
De pont azért mertem megvenni, mert csak jót hallottam ezekről. Volt nálam (még Tempra alkatrészért) egy taxis. JTD kappával taxizott. 880e km volt az autóban. Csak azért kellett eladnia, mert akkor vezették be a max 10 éves limitet a taxiknál.
Szia! Kecskeméti vagyok Én is. Egy 1.9 jtd van. 8 éve vagyok a tulajdonosa. 340e Km van benne. A fenntartásában és a szerelésében tudok segíteni, elméletben és gyakorlatban is.. De ha gondolod tudok szerelőt is ajánlani aki tud neked segíteni a javításában.
Ha gondolod találkozhatunk megnézheted az enyémet, beszélgethetünk róla.
Valószínű hogy nem lesz lybra szakértő hiánya miatt. 1 éve Már végig néztem egy magyar szereloknek spéci márkán végzett kontárkodást ami nem kevés pénzembe és időmbe került.Sajnos úgy néz ki muszáj lesz beállni sorba és valami német tömeg autót keresni mert ahhoz úgy is ért minden nagy okos.
Az 1.8asra értette. Az 1.6 egy faékegyszerű motor ahhoz képest. Épp ezért is csak 103LE ami ide bizony kevés, biztosan mondják majd hogy elég az de 1300kg az autó tömege..... még az 1.8 se sportkocsi.
Bele lehet nyúlni a dízelbe is. Amire már számíthatsz az a rozsda, az sem olcsó meló. Javítóperem nincs hozzá, de ügyes szakember megoldja. Vannak tipushibák de a fórumon kapsz segítséget, bonott cucc is van már bőven olcsón.
Nekem majdnem 8évig volt 1.8 asom. Szerintem jó autó. Arra viszont készülj h előfordulhatnak meghibásodások melyek javítása szakértelmet kíván. Ha van egy jó szerelő ismerősöd aki vágja az olaszt akkor valósítsd meg álmaidat! Ha sokat használod bátran veheted a dízelt (2-300.000 km alatt viszont nem fogsz találni...ha igen az kamu)
A Lybra qrwa jó kis verda. Persze vannak nyűgjei is hisz 10+ évesek.
Szerintem. Az 1,6 16V (103le) motor ide gyenge. (nekem az) Az 1,8 16V VVT (131le) Jó kompromisszum, de egy butított AR16V ezért nagyon bele lehet nyúlni. Nem mellékes, hogy egy kötelező szervíz. (szíjjak, feszítők, vízpumpa, gyertyák, vez módosító, olajak...) csak anyag árban is 100+e ft
Sziasztok!Segítséget és informáciokat szeretnék kérni tőletek!Lancia lybrát szeretnék venni régóta tetszik az autó de eddig még nem volt lehetőségem.Most viszont elhatároztam hogy lesz egy.1.6 1.8 benzines változat érdekel ezekről szeretném ha leirnátok a tapasztalatokat.Sokan szidják de tudom hogy ebbe az országba minden szar csak iv golf meg a bmw 3 a fasza.Előre is köszönöm a segítséget!
Megvan a hiba, a váltó.... Többe kerülne, mintha vennék egy másik autót. A visszajelző már nem világít, viszont kissé retrós lett a váltás. Erőből működik. Szóval ameddig bírja, addig használom, aztán sajna kuka...
Valakinek egy vaj belső? Eljön kiszedi. S akkor cakk-pakk 25e ért viheti is. ;)
Majd jól ki kell takarítani, beszerelni és lehet örülni. Tetőkárpit, bőr kormány kerék, az összes belső burkolat, ajtókárpitok ahogy a képen. Benne van az árban. (sedan, de szerintem ez csak a tetőkárpit miatt érdekes) S mind ez Érden. 20 4723609
Sziasztok. Ma kijött egy hiba a Lybrámon. A motorvisszajelző világít. Amikor elindítom, semmi. Kb 10-15 mp múlva kezd világítani. Erő szinte nulla, rángatózik kicsit gyorsításnál. Mi lehet a gond? Így nem használom, nehogy nagyobb bajt csináljak. A gáz csak annyi, hogy holnap meg kellene. Sajnos nem értek a javításához. Ha van tippetek, hogy mi lehet, körülbelüli árat is tudnátok írni hozzá?
A felirat azt jelenti, hogy "korlátozott kiterjesztés" de, hogy mire gondolnak arról fogalmam sincs. Talán azt, hogy hosszú útra ne indulj el vele? De ez csak egy tipp.
Egy olyan érdekes jelenséget vettem észre a lybrámon hogy a jobb oldala az utastérnek se nem fűt se nem hűt a kinti levegot keringeti de a bal oldal mukődik rendesen .
Üdv mindenkinek. Lassan fél éve egy 2.4-es Lancia tulajdonosa vagyok. Nagyon jó kis autó, voltak kisebb hibái, mára már mondhatni minden megfelelően működik rajt :) Ám a napokban sajnos elakadt tolatás közben a lökhárító, és leszakadt. Vissza lett rakva szépen, utólag láttam a ködlámpák nem világítanak. a csatlakozó rajtuk van, biztosíték jó. Gőzöm sincs hol szakadhatott a kábel. Valaki tudja esetleg merre húzták el, merre keressem a hibát, mert sehol semmit nem látok? Előre is köszönöm a válaszokat.
Egy 2.0 automata sebességváltó egyik indítás után váltó hibát dobott. Azóta D ben nem vált és mintha 2 sebességben lenne. Ha manuálisan kapcsolgatom akkor rendesen kapcsol. Előzménye az volt, hogy lemerült akkumulátor miatt be lett bikázva. Mi lehet a baja? Köszi a segítséget.
Nem akarom senki üzletét rontani. De miért erőlteted a Cd tárat?! Valószínűleg úgysem találsz olyat, ami rendesen működne. Egy kábel meg egy mp3 lejátszó, vagy mobiltelefon és megoldva minden probléma.
A kábelt ebay-ről rendeltem azt hiszem 500-600 Ft-ért. Kb. 30 perc alatt készen volt.
Attol fugg melyik oldali es melyik. Van 5db azt hiszem. Jobb oldalon a kesztyutartot ha kiveszed az egyikhez viszonylag hozzaferni, a felsohoz mar nehezebben. Van meg egy teljesen hatul, azt nem reszletezem :)
Bal oldalt mar nehezebb, mivel nincs kesztyutarto :) de a kozepkonzolt ka ugy cuzamme kiveszed akkor kicsivel egyszerubb.
Nekem a Thesisen volt cseres a jobb oldalon az also leptetomotor. Igazi tornaszmutatvany volt a csere. Fekudtem kozben mar a mennyezeten is :))))
Alltalaban a gyari zsir kikopik es megeg a motorja. Vagy csak egyszeruen elfarad :)
Decemberben lejár a műszaki. Majd meglátom. Amint megvan az utódja már másként tudom értékelni ezt a dolgot. Addig nem kezdhetem szétbontani valamivel járni kell. Az alufelni külön lesz eladó.... ha valakit érdekel.