sziasztok. injektoros technikám karbisra való átalakításán gondolkozom. van itt valaki esetleg aki le tudná írni hogy pontosan mik kellenek ehhez a művelethez. (igaz jetforce-om van, de ugye kb ugyanaz). előre is köszi
Sziasztok.Aprilia sr factory karbis mocimat tuning ra alakítottam.Megmaradt a régi 50 es henger,hengerfej,dugó,egy új ékszij is van meg maradt egy féktárcsa is.Egyben az egészet eladnám,kedvező áron.
Akkor le kell engedni a folyadékot, le kell szedni a féknyerget, és szét kell bontani. Lehet, hogy korrodált a dugattyúpalást. Ha ritkán cserélnek fékfolyadékot, megesik. Ha így van, lehet dugattyút venni méretre, kell még bele tömítőgyűrű és mehet össze.
Beragad.És nehezen lehet behúzni.Ha behúzom akkor nem ugrik vissza.Kézzel szoktam visszatolni. De mondjuk másnap reggelre visszaugrik ha nem tolom vissza.
Olyan problémám volna vele,hogy a jobb oldali fékkar 2-3 naponta beragad,megszorul és nem ugrik vissza a helyére.Elviszem a szerelőhöz de az csak legyint,hogy ezek ilyenek,
Üdv mindenkinek. 2001 Aprilia sr 150.. Találkozott valaki olyan problémával, hogy nem adja fel az üzemanyagot a karbi fölötti ejtőtartájba?? Vákum van, a tankba lévő benzinszivattyú nincs eldugulva, csövek nincsenek eldugulva, látszólag minden oké de mégsem..
Rakd fel a sportauspuffot, aztán lehet, hogy át kell karburálni. Az aktuális teljesítményhez kell állítani a kontrasztrugót (de ha nem csúszik, hagyhatod is). Utána ki kell tapasztalni, melyik fordulaton van a legjobb teljesítmény, és a görgőkkel addig kell hangolni, amíg azon a fordulaton vált végig a variátor. Utána már csak a kis rugókkal kell belőni az ideális elindulási fordulat. :-) A görgőknél hihetetlen, de a tized grammok is fontosak, nekem az 5,5-ös Polini szetthez (ami amúgy 5,6 volt) hozzá kellett nyúlnom, 5,4-ig csiszoltam el, most elégedett vagyok vele.
Szerintem erre nem lesz egzakt válasz. Sportkipufogóból van százféle, mindhez más-más görgőszett kell szerintem. Valószínűleg a karburálást is át kell hangolni, és a vég-teljesítménytől függ majd a kontrasztrugó, a hasznos furdulatszámhoz meg hozzáállítod a kuplungot a kisrugókkal. Szerintem csak sorban lehet menni a hangolással, úgy nemigen, hogy egyszerre megveszed az egészet. Hacsak nem valami komplett szettet veszel, mindennel, hangolva, ha egyáltalán van olyan.
Üdv mindenkinek. Tudja valaki, hogy Aprilia sr 50 R factory 2009-es robogóhoz milyen színű kuplungrugó, illetve kontrasztrugó kell bele sportkipufogó esetén? Meg hány grammos görgők? Köszönöm.
Elég az hozzá, hogy a fele részben eltűnt középsztender felfogatást egy színesfém hegesztő felhegesztette, aztán azt kifúrtuk, és acél persellyel megperselyeztük. Jobb, mint gyári állapotában, mert nem az alu öntvény szopósodik a tengelytől.
Vedd le a variátor deknit, és nézd meg, mi történik. Ha a szíj nem megy körbe, elöl van a baj. Ha körbe megy, hátul. Ha sztenderen megy a szíj, de nem forog a hátsó kerék tengely, akkor kuplung. Ha forog a hátsó tengely, de a kerék nem, akkor a végáttételed lett ledarálva.
Érdeklődni szeretnék hát ha találkozott már valaki ezzel a jelenséggel.
Az alany 2004-es sr50 Di-tech. Nos gondolt egyet és menet közben hiába húztam a gázt a motor pörgött a kerék nem.
Variátor szett csere meg volt. a gond ezek után is ugyan az, csak annyival rosszabb, hogy sztenderen a gázt húzva kb a felét pörgi mint amit szokott és egyszer csak elkapja aztán kipörög rendesen, majd vissza áll egy erőltetett forgásra sztenderről le véve, rajta ülve meg sem mozdít. Mi lehet még a baj esetleg Kuplung??