Keresés

Részletes keresés

paulvitti Creative Commons License 2007.05.07 0 0 9169

Üdv windy12!

 

 

Köszönöm válaszodat. Megnyugodtam, hogy nem szarvashibák sújtják a daewookat, csak a szokásos zörgések. Egyébként azt nem értem hogy ebben a szartig matricázott életben az emberek miért nem veszik észre, hogy egy polcon olyan egyformák a gépek mit 2 tojás, és akkor is a jobbnevűt veszik, mert az biztos jobb. Ezen mindig megütközöm, és nem tudok másra gondolni csak az emberi hülyeségre. Sőt nem árulok el nagy titkot hogy 2 évvel ezelött ugyanaz a 35e forintos DIMARSON klíma létezett ARGO néven is potom 100e ért.:))))))) És milyen sokan megvették istenem.:))))))

Előzmény: windy12 (9163)
wbetti Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9168

  Kedves fórumozók!

 

Remélem valaki tud segíteni ill. tanácsot adni! Már évek óta szeretnénk klímát szereltetni, de most eljött az ideje! Viszont semmit nemtudok evvel kapcsolatban. Most találtam ezt a fórumot :))) úgyhogy itt biztos tud valaki segíteni!Valamennyi hozzászólást már elolvastam.....

 

Szóval 1 szobás tégla építésű lakásról van szó , 1 ablakkal (kb.22 négyzetméter, nagy belmagassággal) régi tipusú bérházban. Első emeleten lakunk. Nyáron van , hogy 32-37 fok van a lakásba.:((

Milyen tipusú a jó, mekkora teljesítményű kell? Esetleg jó szakembert is tud ajánlani valaki. (Aki nem dolgozik túl drágán)

Sajnos túl nagy összeget nemtudok rászánni, de ennek függvényében, nincs is túl nagy igényem. Tehát már annak is örülnék ha nyáron "csak" 27 fok lenne a lakásba.

Az is tökéletes, ha az e-mail címemre jön válasz!

wbettike@freemail.hu

 

Mindenkinek előre köszönöm a segítségét!

Üdv.:Betti

windy12 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9167
A zajszintet hitelesített zajszintmérővel lehet megmérni, valahol láttam a neten kölcsönzőt, ahol ilyen, s ehhez hasonló műszereket lehet bérelni.
Előzmény: mandzsi (9166)
mandzsi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9166
Köszönöm szépen, kipróbáljuk amit írsz!
Viszont a zajszintet hogy tudom megmérni?
Előzmény: windy12 (9165)
windy12 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9165

Nekünk nagyon jól bevált rezgéscsillapításra egy Audi szilent, autósboltokban lehet kapni. Klímás szaküzletekben (pl. Klímaáruház, XIII. Reitter Ferenc u. 132.)  egész biztosan tudnak segíteni, pont a napokban láttam náluk jó nagy gumibakokat, kifejezetten nagy méretű kültéri egységek alá.

 

Ha ez nem segít, még mindig érdemes megmérni a zajszintet, és ha magasabb a gyári adatnál, akkor a forgalmazónál kérni a megoldást.

Előzmény: mandzsi (9164)
mandzsi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9164
windy12,
Köszönöm a választ, valamelyest megnyugodtam, akkor maga a készülék (illetve "márka") ezek szerint nem reménytelen, csak éppen a szerelés nem tökéletes.
Az a fura, hogy még rá is kérdeztünk, hogy nem kellene valamit a talpai alá tenni? És a válasz az volt, hogy nem, ezt máshol is így szokták...
Jól gondolod, valóban, az erkélyre néző, szomszédos másik szobában is lehet hallani, ha működik a kültéri...
Ilyen rezgéscsillapítót, zajelnyelőt, stb hol lehet beszerezni?
Köszönettel,
mandzsi
Előzmény: windy12 (9163)
windy12 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9163

Paulvitti

 

A Daewoo klímákról már egy-két szó esett itt. Természetesen akinek ilyen van, és elégedett vele, annak szerencséje volt és kifogott egy jobb berendezést, de elég sokan panaszkodnak rája. Néhány nappal ezelőtt bemásoltam ide egy levélrészletet, amit az egyik fórumtársunk írt, nála egy szezont ment a Daewoo, és most úgy döntött, hogy elege volt belőle, le is cserélte. Most elégedett. Azt biztosan észrevetted, hogy régebbi kifutott szériás Midea konstrukció az egész, és azokkal azért még Midea néven is voltak problémák.

 

Az AEG, a Whirlpool, az Elektrolux, stb. nagynevű háztartásigép-gyártók, de klímaberendezéseket nem gyártanak, ők is kínai OEM termékeket vásárolnak meg, és saját név alatt hozzák forgalomba. Ráadásul lényegesen drágábban, mintha mondjuk Dimarson, vagy Westel néven vennénk meg ugyanazt.

 

Mandzsi

 

A TeknoPoint olasz klímaipari cég, szándékosan nem azt írtam, hogy gyártó. Szintén hasonló módon logóznak fel OEM gyártmányokat, ami viszont itt érdekes, hogy nagyon kicsi a meghibásodási arány, lehetséges, hogy erősebb a minőségellenőrzésük. Ráadásul nagyon széles a termékskála, a legegyszerűbb mobilklímától az inverteres spliteken, multi-spliteken  keresztül a nagyobb VRV rendszerekig.  Ez az előbb említett márkáknál nem jellemző, azok általában csak a leginkább futó tipusokat forgalmazzák, monosplit, egy-két duál és kész. A TP-nál lehet, hogy komolyabban gondolják a klímaszekciót, kevésbé marginális kérdés.

 

 

A kültéri hangossága inverteres készülék esetén nem elfogadható. Mivel panel épületről van szó, mindenképpen kell a készülék alá megfelelő rezgéscsillapítás, ugyanis, ha átadja a vasbetonszerkezetnek a rezgést, akkor akár a másik szobában is "élvezheted"  a zajt.  A gyenge sípolás a fordulatszám-szabályzott kompresszor által keltett zaj, de ennek sem szabad jelentősnek lenni.

Nem lesz csendesebb csak úgy magától, azért mindenképpen tenni kell valamit.

 

 

Paulvitti

 

A Gree nagyon törekszik előre, de véleményem szerint csak akkor szabad vele foglalkozni, ha esetleg tényleg nagyon előnyös az ára. Tavaly nagyon jó áron lehetett hozzájutni egyes modelljeikhez, és nem is volt különösebb baj velük, de az idei árlistájuk ismeretében nem hiszem, hogy érdemes a jobbnevű gyártókkal versenyeztetni. Ha egy 3,6 kW-os készüléket nézünk, akkor nem hiszem, hogy a 100.000 forintos netto áron kapható LG, Samsung, Sanyo belépő modellekkel felvennék a versenyt a Haier, Hisense, Gree kínai gyártók.

 

 

Rnagy8

 

Ha megoldható talán telepíttesd a beltérit az ablakoktól jobbra eső falra, a kültérit meg az ablak alá.

Ha dobsz egy mélt, lehet, hogy ajánlhatok neked egy megoldást a készülékvásárlásra. pannonklima@pannonklima.hu

 

 

 

Előzmény: paulvitti (9153)
rnagy8 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9162
Bocs, hogy felhozom a kérdést megint de nem kaptam rá választ és gondoltam teszek még egy kisérletet mielőtt feledésbe vész a kérdés...

"Köszi a választ, még akkor várom, hogy hova lenne érdemes feltenni, és azt is, hogy a Daewoo mellett a Haier és a Midea is "felejtős"-e."

Köszönöm előre is ha valaki ad javaslatot.

Előzmény: rnagy8 (9152)
mandzsi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9161
Helló,

Eső után köpönyeg? Melyik helyen lehetett volna vajon kérnem, hogy hadd hallgassam már meg a kültéri egységet?
Nos, a kültéri lábai alatt nincs semmi. Raktunk be alá gumiszőnyeget (nem volt semmi a 80 kg-t felemelni). A klíma mögött a szomszéd erkélyétől elválasztó üvegfal van. Előtte kb fél méterre egy fapad, ami mozdítható. Viszont én attól tartok, hogy magának a kompresszornak van ilyen erős hangja, amit egy halkabb sípolás is kísér (az nem tudom mi lehet).
A szerelőktől mit remélhetek, mármint gyakorlatilag lehet vmi érdemlegeset tenni, vagy szokjam meg inkább?:)
Arra gondoltunk még, hogy lehet hogy csak átmenetileg ilyen "hangos", és ha már nem kell annyira hűtenie akkor halkabb lesz?
Köszi!
Előzmény: Dr. Klíma (9160)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9160
...eső után köpönyeg :(

Nézd meg, hogy a kültéri lábai alatt milyen rezgéscsillapítót használtak (ha kell pótold, vagy cseréltesd ki) A kifúvott levegő útjában se legyen semmi, mert az is növelheti a zajt..... ha zárt az erkélyed, akkor a klíma mögé tegyél fel hangelnyelőt...

Ha bátor vagy, akkor ÁRAMTALANÍTOTT berendezés esetén húzd meg a csavarokat.....

...vagy hívd ki a szerelőket, hogy csesszenek neki valamit.....
Előzmény: mandzsi (9159)
mandzsi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9159
Sziasztok!

Segítséget, ill. véleményt kérnék.
50 nm-es, negyedik emeleti lakás (4 emeletes panelban) két szobájába szereltettünk be klímát. Teknopoint, 2,6 kW+ 2,6 kW inverteres multi gép.
Mivel a kültéri egység extra nehéz, így nem javasolták hogy az erkélyen kívülre, az erkély betonfalára kerüljön ki (ugyanis ez a "betonfal" nem túl megbízható).
Emiatt aztán a kültéri egység magán az erkélyen került elhelyezésre, az egyik klímás szoba ablaka alatt. Így viszont, ha megy a klíma, meglehetősen hangos (szerintem) a kültéri egység.
Kérdésem: mit javasoltok, lehet vmit tenni ez ellen? Ha nem multi lenne, halkabb lenne vajon, vagy ez a Teknopoint velejárója? (bár ez a kérdés tulképp már tárgytalan, hiszen multi lett és ilyen márka).
Köszi!
Bobi1 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9158
Azt nem mondtam, hogy nem jó márka. A kolléga is így gondolkozott, hogy otthonra jobb cuccot vesz. Saját bevallása szerint nem jött be neki...
Előzmény: Dr. Klíma (9157)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9157
Az AEG egy "jó" márka.... de ki mondta, hogy ezen a néven forgalmazott klíma hozza a megszokott minőséget?
Előzmény: Bobi1 (9154)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9156


Ránézésre semmi különlegesség nincs a képen.... Aki kíváncsi, hogy mégis mitől "más", az tekintse meg a előszerelés-szerelés egyes képeit az arra létrehozott topikban...
klímaszerelések képei

baráti üdv.: Dr. Klíma
paulvitti Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9155

Szevasz.

 

Ebben teljesen igazat adok, hogy némely kínai készség kultúráltan csendes, de sajnos kínában nem csak egy gyártósor, és koppintás létezik.

Előzmény: Bobi1 (9154)
Bobi1 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9154
Kollégámnak van a nyaralójában valami kínai klíma. Otthonra úgy döntött, vesz valami márkásat, és az AEG lett a befutó. Véleménye szerint rosszabb, mint a nyaralójában a kínai. Állítólag sokkal zajosabb...
Előzmény: paulvitti (9153)
paulvitti Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9153

Üdv Uraim!

 

Már régen írtam, de 0-24 figyeltem a topicot.

 

windy12 azt szeretném kérni, hogy adjál pár hibalehetőséget a DAEWOO klímákról, mert mostanában csak azt telepítek és megijedtem a mondatod alapjám.

 

Más. Mostanában sokan hívnak klímaválasztás ügyében, és sokakat megfog az AEG készülék. Akkor megosztom az itt levőkkel is (persze csak azokkal akik nem tudják) hogy az a klíma készség full kínai. Mielött még a "germany" minőség miatt választják.

 

Kérdés a kollegákhoz: A GREE gépekről mi a visszajelzés?

 

 

Előre is köszönöm.

Előzmény: windy12 (9151)
rnagy8 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9152
Köszi a választ, még akkor várom, hogy hova lenne érdemes feltenni, és azt is, hogy a Daewoo mellett a Haier és a Midea is "felejtős"-e.
Előzmény: windy12 (9151)
windy12 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9151

Na, ugye, pont erre gondoltam, hogy ott ablak van. Ippeg ezt körmöltem én is.

 

Daewoo-t ne vegyél, ha nem akarsz gondot magadnak. LG, Samsung, ebben az árban ez a kettő ajánlható.

Előzmény: rnagy8 (9149)
windy12 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9150

Szerintem a 3,5 kW hűtőteljesítmény kevés, de én sem tennék ebbe a szobába nagyobbat, mert egy öt kilowattos fixfordulatos gép lefújná a fejüket. Ott, azon a falon nincs ablak? Nekem az a gyanum, hogy oda nem nagyon lehet beltérit szerelni. De lehet, hogy tévedek.

Előzmény: Dr. Klíma (9148)
rnagy8 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9149
Köszönöm a válaszodat. Sajnos elfelejtettem berajzolni az ablakokat és pont ott van, ahova ajánlottad a klímát :-(
Most frissítettem a lakás alaprajzot az ablakokkal (nyílván csak a nagyszobainak van jelentősége) és kérnék egy javaslatot ezzel a felállással is.
A klíma típus tekintetében van konkrétan a Daewoo-nak egy viszonylag új, plazma szűrős 3.5KW-osa (ACE G300LH) -amit ajánlott a klímaszakember- és az ára több mint baráti mert bruttó 80.000.- Szóval ennél szánnék rá egy kicsivel többet is ha a Daewoo ellen szól valami érv. Szóba jött még a HAIER HSU-09RD03/R1 kicsit drágábban, és ahogy néztem egy LG belépő modelt is kaphatnék a kitűzött max. 120 bruttó áron. Persze szóba jött a Midea is. Mit gondoltok?

Köszönöm

Előzmény: Dr. Klíma (9148)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.05.06 0 0 9148
szia

Én a sárga téglalappal jelölt helyre tenném a klímát... A 3,5 kW hűtőteljesítményűvel már nem leszel elégedetlen...
Amit a klímás szaküzletben kapsz készüléket, azzal nagyon nem foghatsz mellé.....azt azért be kell látnod, hogy a minőséget, megbízhatóságot meg kell fizetni....

Előzmény: rnagy8 (9147)
rnagy8 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 9147
Sziasztok!

Egy ideje nézem a fórumot, de mivel nem találtam olyan hozzászólást ami választ ad a kérdésemre (főleg mert más árkategóriákban érdeklődtek eddig), kérdezek én is:
A képen látható lakás "nagyszobájába" szeretnék klímát. Ez hallal együtt 25nm. Oldalfali split-et gondoltam. Mivel egy klímára van csak lehetőségem, de szeretném belőle a maximum hűtést kihozni a két kisszobára is, nyitva lennének az ajtók köztük. Nem gondolom, hogy ez optimális a kis szobákra nézve, de ha nem 31 fok van nyáron hanem mondjuk csak 27 akkor nekem már jó... tudom ez többlet terhelést jelent a klímának, ezért kérdés a teljesítmény...
1. Mekkora teljesítményű klíma kellene?
2. Hova lenne érdemes tenni?
3. Milyent gyártmányt vegyek ha szeretnék bruttó 90-120 között maradni? Fontos, hogy hűtsön/fűtsön, átlagnál ne legyen hangosabb, és programozhatóan ki/be kapcsoljon. A szépségről és inverterességről lemondok a lehetőségeim miatt.

Ezeket a kérdéseket természetesen megbeszélem azzal a hivatalos klímással is, aki csinálni fogja -nem akarok koklerkedni- de szeretnék tájékozódni más, elfogulatlanabb hozzáértőkrtől is.

Köszönöm előre is.
lakás alaprajz
lakás alaprajza 2
viricsi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 9146
Esetleg érdeklődj náluk:" http://www.szanyo.hu/index.php?page=kapcsolat "
Bár a honlapjukon nem szerepel, (úgy látszik, még nagyon új) de foglalkoznak légtechnikai berendezésekkel is.
Előzmény: Májkell123 (9143)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.05.04 0 0 9145
Szia

Ha nekem kellene döntenem, akkor én az ágy fölé tenném középre....
..legkisebb fordulaton, vízszintes terelőlapátok beállításánál tudsz tőle aludni....
Fűtés esetén is be tudod úgy állítani a berendezést, hogy ne legyen számodra zavaró...
Ha jó klímát veszel, azzal csak jól fogod magad érezni...

baráti üdv.: doki
Előzmény: medvegyev (9141)
medvegyev Creative Commons License 2007.05.04 0 0 9144

Aereco-hoz egy kis többletinfó:

 

http://www.del-klima.hu/html/arlista_pdf/aereco_legbevezeto.pdf

 

Amúgy a Dél-Klímának az oldalán elég sokminden össze van szedve.

Májkell123 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 9143

Üdv Mindenkinek!

 

Nem klímával kapcsolatos a kérdésem hanem szellőztetéssel, de nem találtam jobb fórumot. (Remélem elnézitek nekem)

Épülő házamba szeretnék központi szellőztetést beszerelni.

(A ház egyébként földszintes, nettó 102 m2)

Az egyik variáció: ablakkeretre szerelt légbeömlők (a levegő páratartalmának megfelelően nyílik, zárul), a vizes helyiségekben pedig elszív. Ilyet gyárt pl.: Aereco, Astato.

Másik variáció: központi befújó-elszívó (hővisszanyeréssel)+csövezés, ami a befújt és az elszívott levegőt is szűri. Ilyet forgalmaz pl.: Labado Kft. (Tőlük már kaptam árat, de aranyárban mérik)

 

A kérdésem:

Tudtok olyan gyártót, kivitelezőt aki a második variáció szerinti szellőztető rendszert gyárt, épít és nem aranyárban (max. 1 millából kijön az egész) dolgozik?

Ha más gyártó is ilyen drága, akkor marad az első variáció :(

 

pacseryk Creative Commons License 2007.05.04 0 0 9142

Én mint laikus :):

Az ablak fölött lenne a legjobb helyen ha csak fűteni akarsz. A karnist lejjebb tenném. Gondolom a hideg is onnan jön. A fürdőbe is bemenne a meleg a nyitott ajtónál. De hűtésnél meg akkor jól rád fújná a hideget éjszaka. Kérdés akkor mennyit menne akkor...

 

Ha főleg hűtés lenne akkor fej fölé az ágyhoz, mert akkor jól befújja az egész hosszúkás szobát, de nem rád.

 

Kompromisszum: Az ágy fölé tenném a hosszú falra inkább láb felé.

Akkor a meleget fújja a lábadra, de a hideg megy az ablak felé.

 

 

Előzmény: medvegyev (9141)
medvegyev Creative Commons License 2007.05.04 0 0 9141
Kedves Szerelők!

 

Tanácsotokat kérném, hogy hová szereltessem fel a klímámat, tegnap "fáradságos" munkával elkészítettem egy méretarányos tervrajzot, szekrényekre ráírtam a magasságokat és találtam egy nem egészen friss fényképet.

http://img0.tar.hu/vargav/img/29784467.jpg#3

http://img0.tar.hu/vargav/img/29784466.jpg#3

Elhelyezése csak abban a szobarészben lehet, ahol az ágy van a külső résznél mindenhol a mennyezetig érnek a szekrények, a külső ablaknál viszont nincs elég hely, hogy a beltéri felett meglegyen a minimális 30 cm magasság.

Első körben az ágy fölé szerettem volna, hogy átfújjon felettem, mint ahogy sok helyen lehet olvasni, viszont én elsősorban fűtésre használnám és ott függőlegesen lefelé fújja a levegőt katalógus szerint a készülék. A leírásában elolvastam, hogy a függőleges zsalumozgatás lehet automatikus, vagy meg lehet állítani egy pontban, viszont ki-be kapcsolás után alaphelyzetre állnak be. (Valaki tudja, hogy mi az alaphelyzete hűtés-fűtésnél a Samsung AQV12VBAN készüléknek)

 

Köszönet: Medvegyev

viricsi Creative Commons License 2007.05.04 0 0 9140
Esetleg a ventillátor alá egy kis ferde terelőlemez, ami "rásegít" a a levegőnek, hogy megtalálja a helyes irányt? A hátsó oldal teteje mögé-fölé pedig szintén egy lemezke, hogy ne föntről, hanem alulról szívja a levegőt.
Csak játszadozom a gondolattal, továbbra is az a véleményem, hogy ha felszerelitek, akkor mindenképpen nézzétek meg az légáramlásokat.
Előzmény: windy12 (9139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!