Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

boli77 Creative Commons License 2018.11.24 0 0 28828
Szia ! Első gond,hogy hol van a gépben sd kártya? Amit le kell tölteni az elöző hozzászólásból jól gondolom ? Én nem vagyok annyira jártas az ilyen dolgokban de a szomszédom segít 😀.. Jelzem mi lett . Köszönöm.
Előzmény: Zsobacsi (28827)
Zsobacsi Creative Commons License 2018.11.23 0 0 28827

Szia! Töltsd le ezt a 2 file-t: Kia_Gen2_Map_2018 zip filet és a Kia_Gen2_Software_2018 zip file-t. Navigációból kiszeded az SD kártyát, tartalmát felmásolod a gépre a biztonság kedvéért, ha valami nem sikerül csak visszamásolod és marad a régi verzió. A térkép zip-ben van egy LGENavi könyvtár azt rámásolod a kártyára, a software zip-ben lévő file-oka-t meg az SD kártya főkönyvtárába. Visszateszed a kártyád, gyújtást ráadod és kezdi a frissítést magától. Előtte mutatja, hogy mi a régi verzió, mi lenne az új (mehet-e a frissítés? Yes), itt is láthatod hogy tényleg újat teszel-e fel. Kb 10 perc míg mindent lefrissít. A legvégén vedd ki újra a kártyát és a software file-jait töröld le, csak a LGENavi könyvtár maradjon. Visszateszed és működni fog. Ha a navid magyarosítva van akkor lehet hogy elég csak a térképfile-t frissíteni, mert lehet a software frissítés felülírná ezt. Azért mentsél előtte, hogy ha elmenne a magyar nyelv akkor csak visszamásolod a kártyára a régi tartalmat. Majd írj hogy sikerült-e? 

Előzmény: boli77 (28826)
boli77 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 28826
Szia ! Oké,hogy le szeszes a térképet de ,hogy tudtad a gépre tölteni ? Segíthetnél nekem . Gépem magyarosítva van de a térkép nem a legfrissebb ☹️. Köszönöm.
Előzmény: Zsobacsi (28825)
Zsobacsi Creative Commons License 2018.11.23 0 0 28825

Szia! Innen töltöttem le:

https://www.gpspower.net/kia/348601-kia-firmware-gen-2-0-2018-europe-map-update-download.html

Térkép biztosan frissebb lett, mert amivel átvettem az autót, az még nem ismerte a 445-ös utat, a kecskeméti elkerülőt, a frissítés után ez már jó lett. Ugyanezen a fórumon kaptam az infót, hogy várjak márciusig :-) 40e-t nem akarok erre most költeni, jó most az angol is :-)

Előzmény: gyüri (28824)
gyüri Creative Commons License 2018.11.23 0 0 28824

Látom, te sem vagy biztos a magyar nyelv feltelepítésének kérdésében. Az általad remélttel szemben nekem teljesen más információm van, közvetlenül a KIA-tól. Én az autó vásárlásakor rákérdeztem, hogy a navigáció tartalmazza-e a magyar nyelvet, mivel erre az apróságra elfelejtettek kitérni a marketing anyagban. A kereskedő kényszeredetten bevallotta, hogy nincs magyar nyelv, de a világ minden szentjére megesküdött, hogy hamarosan elérhető lesz, és azt a KIA díjmentesen (!!!!) feltelepíti a megjelenését megelőzően vásárolt autókra. Hamarosan meg is jelent a magyarítás (amelyet az újonnan az Android alapú navigációval gyártott autók tartalmaztak is). Jelentkeztem, hogy akkor eljött az idő az én autómra való feltelepítésre. A válasz nagyon rövid volt: "MŰSZAKILAG NEM LEHETSÉGES. Ezzel a KIA megoldottnak tekintette a kérdést.

Nem hinném, hogy most valami csoda folytán mégis feltelepíthető lenne.

Néhány cég foglalkozik a magyarítással, de tudtommal az úgy működik, hogy valamelyik idegen nyelvet átírják magyarra. Ezt viszont a KIA nem hajlandó megtenni.

A térképeket azért ellenőrizd. Ha a KIA által kiadott frissítésből dolgoztál, akkor tudnod kell, hogy a 2018. évi frissítésnek nevezett csomag kb. 2014, 2015 évi térképeket tartalmaz.

Előzmény: Zsobacsi (28821)
Glovas Creative Commons License 2018.11.23 0 0 28823

Miért ne lenne jó? Nem hinném hogy TPMS szenzorból olyan sok féle verzió lenne. Ráprogramozzák az új szenzort a kocsidra és kész.

Előzmény: Törölt nick (28822)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.23 0 0 28822

Alcar 16 colos szenzoros felnik vannak a az autómon, márkakereskedésben vásároltam az autó az előző generációs (face lift előtti) 1.6 GDI. Annyi már biztos, hogy az új Ceed-re is jó méretben csak a szenzor a kérdés. Úgy látom nem igazán tudják ők sem, hogy jó lesz-e vagy sem. Szóval ha valaki ebben tudna segíteni azt megköszönném.

Zsobacsi Creative Commons License 2018.11.23 0 0 28821

Szia! Gyárilag nem volt magyar nyelv a naviban, legalább is hozzám már úgy került, de a szervizek alatt biztos nem volt frissítés, mert jóval frissebb verziót ajánlott fel a telepítő amikor én frissítettem. Külföldi oldalakon érdeklődve azt írták, hogy következő év március-április környékén kikerülő frissítés majd tartalmazza a magyar nyelvet és hangot (de ez is akkor biztos ha kijön). Valahogy pedig biztos lehet, mert pénzért találtam több céget is aki magyarosítaná. Szétnézek még a linkeken amit küldtél, köszi

Előzmény: stefi001 (28820)
stefi001 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 28820

PONTOSÍTÁS:

A magyarítással foglalkozó cég elérhetősége:

https://www.dptuning.hu/index.php/kia-hyundai-magyar-nyelv/

Előzmény: stefi001 (28819)
stefi001 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 28819

Szerintem elegendő lett volna csak a térképállomány frissítése, akkor maradt volna a magyar nyelv. Magyarítás megoldására  (nem tudom melyik verzióról van szó) talán az alábbi videó segítséget adhat:

https://www.youtube.com/watch?v=TWB7-Jd722I

Amennyiben nem sikerülne, egyrészt a KIA-nál elvégzik (esetleg egy újabb installáció révén), illetve van cég, amelyik foglalkozik vele, bár az biztos pénzbe kerülő megoldás:

http://www.navigacio-magyaritas.com/contents/hu/d41_Kia_Sportage.htm

A további frissítések hogyanjára esetleg támpontul szolgálhat az alábbi linkek tartalma:

https://hyundai.naviextras.com/shop/portal/p2howto-guide?guide=Toolbox)

https://www.youtube.com/watch?v=vA72MNNG1W8

https://www.youtube.com/watch?v=tqT-NhUYNns

Előzmény: Zsobacsi (28818)
Zsobacsi Creative Commons License 2018.11.22 0 0 28818

Sziasztok! Sikerült házilag frissítem a navigációs software-t és a térképet 2018-asra. Hogyan tudnám a szöveget és a navigáció hangját magyarosítani? Csinálta már valaki? Köszönöm!

bowdy Creative Commons License 2018.11.20 0 0 28817

Érdemes lenne műtét előtt párszor befújni, csak sajnos olyan elérhetetlen helyen van, hogy bontás nélkül reménytelen. 

Előzmény: ceed1969 (28816)
ceed1969 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 28816

135000Km van benne.

Remélem kijön belőle.

Köszi!

Előzmény: bowdy (28815)
bowdy Creative Commons License 2018.11.20 0 0 28815

Szia.

Enyémben 4 évesen cseréltettem, a 4 ből kettő rossz volt. -1 fok alatt nehezebben indult.

Csak gyári gyertyát javaslok bele 7-8 e/db. 

Én szakszervízben csináltattam, de nem muszály ott. Sajnos ott sem tudják kivarázsolni, ha be van gyógyulva.

Nekem 1 bent akart maradni..mai napig bent is van.

Javaslom, hogy nyomatékkulcssal menjenek neki, bár ők biztosan jobban tudják.

Más.

Mik a tapasztalatok a ledes izzókról? Érdemes vele foglalkozni?

Mennyire torzul a vetítési kép, ill vizes úton érzékelhető-e javulás?

Előzmény: ceed1969 (28804)
cápaFeri Creative Commons License 2018.11.20 0 0 28814

Hali! Köszi a  választ. Eddig csak egy ós dízelem volt (1.3 Fiat Uno 45 LE) régebben, ami olaszból került az országba. Azon sajnos nem tudtam kitapasztalni, hogy lámpa elalvás után mennyi idővel kell indítani, ugyanis 0 fok alatt sehogy sem indult el. Hamar ment is a háztól, pedig az első "nyugati autóm" volt a Dacia TX után a 90-es évek elején. :-)

Szóval valami ilyesmire gyanakodtam én is, hogy elalvás után még hagyni kell picit, csak utána indítózni. Csak nem volt semmi támpontom. Se hang, se semmi. A lámpa is kb ugyanannyi ideig világít télen is, nyáron is. Kísérletezgettem a kivárással, ill. különböző időkben indítóztam a lámpakialváshoz képest, de eddig semmi szignifikáns eredményt nem hozott. Meg hát ugye nem mindig van ugyanolyan idő, se nem mindig teljesen hideg motorral indít az ember. Bár párszor mintha a lámpakialvás után 1-2 mp-es indítás jött volna be.

Nekem is elég nyers, mondhatni hidegben elég remegős az első másodpercekben miután beindul, sőt az első 2-3 motorfordulatnál még szelepes hangja is van. Aztán ahogy írtad, kisimul, elhalkul. Lehet segítene a dolgon valamelyest a szelepes olajszűrő mint a Lacettinél, hogy ne follyon le az olaj róla...csak hát ugye itt nem az a fajta van, hanem csak egy papírbetét.

Törekszem ezek után a lámpakialvás utáni 2-3 mp-es indításokra, köszönöm a tanácsot!

Amúgy ilyen nickkel voltál a Lacetti fórumon is? Mintha rémlene. Bár aszzem Te már akkor jöttél, amikor nem jártam fel annyit, a modiságról is lemondtam.  Hát igen. Le lett cserélve a gép 11 év után, bár semmi különösebb okom nem volt rá azon kívül, hogy kellett a csomagtartó és az erősebb motor a megváltozott használati körülmények, a sok autópályázás miatt. Még az eredeti akksival, égőkkel, stb. adtam el 150000 km-rel. Azóta is összefutok vele néha itt a városban. :-) Remélem a ceed is ugyanolyan jól fog viselkedni, bár a két autó ég és föld. Még jó...eltelt közben 10 év is az autópiacon. Üdv!    

Előzmény: Hooti (28806)
Readme13 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 28813

Sziasztok!

Nekem a 2016.12.havi ceed SW-ben széria hibás volt a kamera. Ne volt megfelelő a tömítettsége, befolyt a víz és tönkrement. Na akkor gariban cserélték. 

A következő kötelező szerviznél szóltam nekik, hogy ferde a kamera által kirakott keret.

Állítottak rajta amit tudtak , nem 100%os (a gyárihoz képest) viszont ezzel így már sokkal egyenesebb képet ad vissza. Állítólag a kamera fizika pozició állítással egyenesebb lesz.

SZVSZ van lehetőség az állítására, csak lehet nincs kedvük...

Üdv

Előzmény: tuzer (28794)
ikim2025 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 28812

Ceed előtt 1.6 TDCI Focusom volt,ott lehetett hallani a relé kattanását Kb.4 sec múlva,miután elaludt az izzító gyertya lámpa.

Ceednél nem hallok semmit,de itt is várok még 4 sec et,és utána indítok,ha 0 fok köré ér a hőmérséklet.Itt már nekem is mintha 

lenne benne szivató,indulásnál 1200 a fordulat,és szép lassan megy vissza 750 re,Kb. fél perc alatt.

Előzmény: aamen (28809)
potyi20 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 28811

hali. aki ebben az evben vett uj kocsit,milyen markaju teligumikot kapott hozza ? haverom egy eve novemberben vette, hankook teli,es nyari van neki hozza.En februarban vettem,es hankook nyari, es Barum teli ... elfogyott februarra a hankook ? 

Lbx Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28810

A gyertya mindig tovább izzít, mint amíg a kontrollámpa világít - ahogy a szerelő mondta. Az én öreg előkamrás autómban csendben hallgatózva lehet hallani, mikor a lámpa elalvását követő jópár másodperccel kikapcsol az izzítórelé. Nagy hidegben az első indításkor nem is kezdek indítózni, amíg a relé le nem old, annak ellenére, hogy nincs gond az indítással se télen, se nyáron. Az enyémben még "szivató" is van - helyesebben kis előtöltés-szabályozó, de szerencsére nincs rá szükség.

Előzmény: aamen (28809)
aamen Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28809

"Utóbbi 3évben 3db ilyen céges 1,6 crdi-t nyúztam és hidegebben még a legkevesebb kilométeres is kicsit dadogott közvetlenül beindulás után, kb 5-10 sec és besimult."

arra már rájöttem hogy ha gyanusan gyorsan elalszik az izzítólámpa akkor még egyszer izzítok akkor nem csinálja
de a mester aszonta izzít az még utána hosszasan a járó motornál is
úgyhogy lehet nem is kell még egyszer izzítani csak a lámpa kialvása után várni kellene pár másodpercet

ceed1969 Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28808

Nekem is előtte 2008-as kia ceed Sw crdi-m volt.

Soha nem volt gond az izzitással!

Lehet ez volt az utolsó kiám?!

Menetfény csere,most izzitás.....

Pedig nem volt olcsó!!!!!

Eddig csalódás!

Előzmény: aamen (28805)
Hooti Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28807

Helyesen, ha foglalkozós tipushiba lenne, akkor nem csinálná a 2018-as, mert a gyár áttervezte volna. na így :)

Hooti Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28806

Utóbbi 3évben 3db ilyen céges 1,6 crdi-t nyúztam és hidegebben még a legkevesebb kilométeres is kicsit dadogott közvetlenül beindulás után, kb 5-10 sec és besimult.

Ez ilyen és kész. Nem hinném, hogy izzítógyertya lenne, ahhoz túl jó ez a motor és széria.

Na látom Te is Kia-s lettél a Chevrolet Lacetti után :D 

Hja, 2db 2014-es volt, 1db meg 2018-as, ha tipushiba lenne a 2018-as már nem csinálta volna.

Előzmény: cápaFeri (28800)
aamen Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28805

"A kérdés az hogy 2015.06. havi autóba ilyen sűrün megy tönkre?"

nemtom, az én 2008-asomban két éve (8 évesen) ment tönkre kettő, mind a négyet cserélték
privát szervizben minimális munkadíjjal mert pár perc volt az egész

Előzmény: ceed1969 (28804)
ceed1969 Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28804

...és ha beletörik a hengerfejbe?(kokszolásra gondolok)

Csak ezért viszem oda,mert máshol csak a rosszat cserélik ki,a  többi marad.

Így 10000ből megvolna!

A kérdés az hogy 2015.06. havi autóba ilyen sűrün megy tönkre?

Előzmény: aamen (28801)
Sagrada Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28803

Elvileg az utolsó szerelésnél az is szét lett szedve és kipucolva, de nincs elkopva a betét és működik is rendesen.

Lbx Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28802

A kéziféknél minden OK? Egy kisebb dobfék látja el ezt a funkciót a hátsó féktárcsa középrészén belül:

https://www.youtube.com/watch?v=YD2KwM5KVts

Előzmény: Sagrada (28797)
aamen Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28801

miért viszed márkaszervizbe ha drágállod
garit nem fogja bírja érinteni ha máshol cserélik

Előzmény: ceed1969 (28798)
cápaFeri Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28800

Enyém 2016-os. Nem örülnék...:-(

Előzmény: ceed1969 (28798)
cápaFeri Creative Commons License 2018.11.19 0 0 28799

Másik koreai márkánál volt hasonló jelenség. Fékcsövek (a rugalmas slagra gondolok) belső fele elvált és elzárta a visszafolyó fékolaj útját. Volt akinek pár ezer km alatt megette az új betéteket. Csak a fékcsövek cseréje oldotta meg a hibát. Ha ugyanaz a beszállító, könnyen lehet ez a hiba. 

Előzmény: Sagrada (28797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!