Kedves Árpi!
Valaminek a nemlétét bizonyítani elég nehéz lenne ;-)) Elhiszed, hogy nem az egyém a GPU-360-as. ;-))
Vagyis arról soha nem lehet meggyőződve az emberiség, hogy nincs más értelmes lény a világon.
Nem is lenne logikus a hiányuk, vagyis fogadjuk el, hogy van rajtunk kívül értelmes élet. Igen, sokkal jobban járunk, ha abból indulunk ki, hogy vannak más értelmes lények is rajtunk kívűl.
Azt viszont nem tartom kizártnak, hogy ha valóban ide jönnének, úgy bánnának velünk, mint mi az állatainkkal: felkutatjuk, befogjuk őket, kísérletezünk
velük.
A gondom csak az, hogy az Ember-kutatókról a majomcsapatnak nagyon konkrét tudomása van, míg az E.T. kutatókról az Embercsapatnak simmi
kézzel fogható információja nincs! Meglehet, hogy sok igazság van abban amit mondasz, én sem szoktam az emberiség nagyszerűsége mellett érvelni, de azért bízom benne, hogy amennyiben a miénknél fejlettebbek technikailag, nem lesznek sokkal fejlettebbek agyilag. Az emberiségre lehet sok rosszat mondani, mert tényleg kicsit önpusztulás felé visszük a bolygónkat, néha aggressziv buta állatokként viselkedünk, de mióta egyre többünknek közülünk megadatott a kommunikáció nemcsak élelem vagy megélhetés miatti használatának lehetősége, talán mi is egyre kevésbé rugdossuk a kutyáinkat, ;-) és néha-néha kipattan buta kis agyunkból néhány olyan dolog, ami nem feltétlenül butaságunk ékes bizonyítéka.
Szóval bízom benne, hogy nem állatokként kezelnek minket, illetve, ha mégis állatok vagyunk a szemükben, akkor sem fognak méltatlanúl bánni velünk.
ps: Csak azt tudnám, mi a fenét láttam, de senki nem mond semmit. ;-))
Igen, ez az!
Bizonyítékot csak akkor kaphatunk, ha Ők megoldottáka Tér-Idő átlépését, és idejönnek.
Hogy miért nem található Földünk körül kutató szondák hada? Minek? Mióta föltalálták a drót-nélküli távírót akkora ricsajt csapunk magunk körül, hogy csak na! Márpedig ha Ők ide tudtak jönni, akkor az atom alkotóinak zörejeit fürkésző Ember műszereinél az Övék biztosan többet tud! Ráadásul az utóbbi 50 évben hihetetlen mennyiségű, egyre jobb minőségű képet is küldünk nekik! Az információ-dekódolásra pedig már mi is képesek vagyunk, többé-kevésbé.
Azt viszont nem tartom kizártnak, hogy ha valóban ide jönnének, úgy bánnának velünk, mint mi az állatainkkal: felkutatjuk, befogjuk őket, kísérletezünk velük.
A gondom csak az, hogy az Ember-kutatókról a majomcsapatnak nagyon konkrét tudomása van, míg az E.T. kutatókról az Embercsapatnak simmi kézzel fogható információja nincs!
Valaminek a nemlétét bizonyítani elég nehéz lenne. Vagyis arról soha nem lehet meggyőződve az emberiség, hogy nincs más értelmes lény a világon. Nem is lenne logikus a hiányuk, vagyis fogadjuk el, hogy van rajtunk kívül értelmes élet. Viszont (mivel a világegyetem végtelen) lehet, hogy végtelen idő múlva kaphatunk csak bizonyítékot.
Kedves andras!
Kicsit sántít, amít írsz, de szerintem vallásos vagy, és így ezt a "sántítást" a keresztény meggyőződésednek tudom be. Vallásos nem vagyok, de valóban, kereszténynek vallom magam. Igazából azonban a példák kiválasztásánál nem ez vezérelt, hanem hogy széleskörűen ismert példát tudjak hozni. A 2., amire hivatkozol, többX volt a tv-ben, ezért választottam.
Ugyanis a "találkozási" élménnyel rendelkezők többsége abszolút nem kívánja magának ezt az élményt, tehát "nem azonosul mélyen" ezzel az állapottal. Pont azért, mert ehhez gyakran párosul félelem, de hát ezt te is leírtad. Éppen az volt az okfejtés lényege, hogy mélyen érinti (sokkolja), azaz hypersűrűn benne van a sztoriban! Ha negatív példa kell: a mágia bizonyos operációi olyan kockázatokkal járnak, hogy az operációkat végző olyan hatalmas erővel kerülhet szembe, amit uralni nem tud, és a végeredmény minimum teljes pszichózis, azaz visszafordíthatatlan őrület, de előfordulhat az is, hogy belehal. Nyilván az előbbi példát többen tartják hitelesnek, mivel maguk is látták, pedig a hatásmechanizmus lényege ugyanaz.
Az egész okfejtés lényege az volt, hogy az ember találkozhat "idegen lényekkel", azonban nem kell rögtön földönkívüliekre gyanakodni, bár a gyanakvás és a fenntartások helyes magatartás imho. Chrome által leírtak elég kétségbeesettnek tűntek, és megpróbáltam neki néhány esetleg megfontolandó támpontot adni. Mivel könnyen lehet, hogy ebben az egész kérdéskörben van egyfajta nagy önátverés.
A találkozások:
Ez más! Nem lehetetlen, hogy járnak nálunk, de csak szóbeszéd nem bizonyíték! Tények, tárgyak kellenek!
A jelenések Emberi Történelmünk során rendkívül gyakran megesnek, de bizonyított közöttük nincs, csak elismert, dokumentált.
Hogy hogyan értem: Egy Biblia kereskedő nyaggatott, végefelé kétségbeesetten megkérdezte: "Nem hiszel Istenben?"
Visszakérdeztem: Hiszel a Földönkívüliekben?
"??????...NEM Nincsenek!"
Honnan tudod, hogy Isten van? Találkoztál már vele, vagy láttad valahol?
" Nem da az TÉNY, hogy van!"
Ha nincs közvetlen bizonyítékod egyikről sem, hogyan tagadhatod kategórikusan a másik létezését?
Tudom hogy ez meredek, de ez valódi >>"tény-kérdés"<<.
off
(((Eszméletlenül ökör ez az előbbi kifejezés amelyet minden fél- és egész idó..
használ tök logikátlanul.)))
on
A Földön-kívüliek. Ez egészen más! A saját véleményem is jelentősen ellentmond magamnak:
-Aki azt mondja, nincs élet a Földön kívül, az vagy elképesztően tudatlan, vagy szándékosan hazudik, vagy egy totális-beképzelt-soviniszta. Az hihetetlen, hogy a végtelenben kizárólagosan a Föld bírhatná az életet, és mindjár itt fejlődjön ki az értelmes élet!
A hívőknek: ne képzeljék be maguknak, hogy Isten csak a Földön próbálta ki a teremtést! A Végtelenben végtelen sárgolyó létezik, máshol is megtehette ugyanezt, sőt biztos meg is tette, csak nem köti az elfusert, Paradicsomból kiakolbólintott Ember orrára!
Féregjárat, Tér-Idő ugrás...
Látom többen vagyunk sci-fi kedvelők!
Az UFO-k és a Földönkívüliek két totál eltérő valami.
UFO-nak mondanak minden légköri jelenséget, amit nem tudnak normális tudománnyal megmagyarázni. Ha pegig végképp bajba kerülnek a magyarázók -nem mindig a tudósok!- akkor jön a többek által jelzett: "Mondjuk az észlelőt hülyének, és a többiek elhalgatnak!" Ez valódi gond.
A Földön-kívüliek. Ez egészen más! A saját véleményem is jelentősen ellentmond magamnak.
Tegyük fel, hogy igazad van és jártak itt.
Tegyük fel, hogy létezik térugrás.
De akkor miért nem hemzsegnek az idegen civilizációk müholdjai/ürszondái/kommunikációs átjátszóállomásai mindenfelé az ürben?
Rengeteg csillagról/galaxisról tudunk, ezekben rengeteg civilizációnak kellett kifejlödnie majd terjeszkednie, mégsem látjuk ennek semmi jelét környezetünkben.
Ez alapján gondolom, hogy valami sántít ezekkel a dimenzióugrásokkal és mégsem lehet ide-oda ugrálni az ürben, bár én is szeretném, ha tévednék és tényleg lehetne nagy utazásokat tenni a térben.
Hmm, nekem valamivel sokkal logikusabbnak tünik az, hogy ezek a komák valamiféle térugrással jöttek ide, semmint repkedve. És szerintem ez azért olyan tényező, amit igenis, figyelembe kell venni. Főleg, mivel -ha hiányos ismereteim nem csalnak- egyes elrabolt személyek is arról számoltak be, hogy valami ilyesmire emlékeznek, mintha a maghajlított laphoz hasonlítgatták volna nekik a teret.Jó, ez lehet igaz, meg nem igaz, de a logika akkor is valami ilyet diktál.(A fénysebesség feletti utazás meg gyakorlatban ua. eredményt adja, a mi szempontunkból)
Már megint nem arról van szó, hogy van e élet, vagy nincs!
Természetesen kell hogy legyen, mert azok a folyamatok amelyek a Földön lejátszódtak más csillagrendszerek bolygóin is megtörténhettek, de ez nem jelenti azt, hogy csészealjak repkednek a fejünk fölött.
A lényeg az, hogy a Marsra se egy "féreglyukon" keresztül vagy dimenziós ugrással próbálták eljuttatni berendezéseiket!
Tehát egy jelenséggel akkor érdemes foglalkozni, ha az létezik/megtapasztalható/vizsgálható, ameddig csak fikció, addig nem lehet számításba venni. Persze gondolkodni lehet a létezésén/elméletén/fizikáján.
Hát, itt nem egymás álmairól van szó azért. Nem hiszem, hogy teljesen mind1 lenne, van e élet a Földön kivűl, vagy nincs? Akkor pl a Viking programban sem igazán törték volna a fejüket azon, hogy van e a Marson élet, vagy sem.
Nezd Andras. Ha magam is tapasztalok majd hasonlo jelensegeket, a megfelelo korulmenyek kozott elhiszem. De ketlem hogy a nem esedekes kapcsolatfevetel azon mulik hogy en vagy AndreWWW elhiszi mas emberek valoszerutlen es irrealis, semmi valosagalappal nem rendelkezo torteneteit.
Szerinted min mulik egy kapcsolatfelvetel? Mindenki rajon hogy ufok figyelik oket, kivonulnak a terre es amuldozva nezelodnek?
Erdekes szamomra az a teny, ami bar sajnalatos de nem art megfeledkezni rola, hogy a legtobb hasonlo temaju film/ujsagcikk ugyanolyan reszletekrol beszel mint azok akik allitjak hogy megtortentek veluk a kulonos dolgok. Erre ket magyarazat van: egymast befolyasoljak, es igy nehany ember kepzelgesei elterjednek, vagy pedig az adott szemelyekkel valoban megtortent a "talalkozas".
De van ennek ertelme? Nincs.
A fizikankrol pedig csak annnyit hogy senki nem hitte hogy mindent tudunk a vilagrol. Fel lehet persze tenni hogy az esetleges idegenek valoban annyira MASok hogy nem erthetjuk meg cselekedeteiket fizikajukat. De van ennek ertelme? Ilyesmiben hinni? Egymas almaiban? Mert errol van itt szo.
Némi fogalomzavar van itt úgylátom az UFO és az idegenek terén, de nem baj.
A másik dolog,hogy ott van a topicban, hogy komolyan, ennek ellenére vannak akik mégis elviccelik a dolgot. Érdekes, hogy amint kicsit kényesebb téma kerül szóba, az emberek rögtön viccelni próbálnak...mi ez, valamiféle automatikus védekezőreflex?
De lassan a lényegre térnék: én hiszek az idegenek létezésében. Hogy miért? Hát mert nem vagyok olyan beképzelt, hogy azt higyem, hogy az egész világegyemben az ember a legfejlettebb faj. Gondoljunk csak bele abba, hogy hány bolyó lehet a világon...És csak a miénken fejlődőtt volna ki értelmes élet? Ennek szerintem igen kicsi a valószínűsége.
Persze,persze - mondhatnák a "hitetlenek" - de hol vannak a bizonyítékok?
A válasz: hát szinte mindenhol: rengetek fénykép, videófelvétel, hiteles dokumentum, személyes történetek, stb. Hogy ennek a nagyrésze kitaláció? Nem számít, mert elég ha ezekből egyetlenegy is igaz.
Mennyi az esélye annak, hogy az összes ember hazudik, az összes képet hamisították?
Ezenkívűl rengeteg tudós is foglalkozik a témával, és valószínűleg hisznek is benne...
A kormányok milliókat költenek ezirányú kutatásokra (SETI pl).
Nem vagyok elvakult "UFO-hívő", de jobban belegondolva szinte biztos hogy léteznek. Egyébként nem szeretnék velük találkozni, mert szerintem le se sz.rnak minket, következésképpen nekünk mindenképp rossz lenne. (ha az ember találna egy bolygót hangyákkal, vajon törődne velük?)
Úgyvélem, a kormány szándékosan titkolja a létezésüket (most nem Magyarországra gondolok), ami teljesen érthető hiszen mi lenne ha kiderülne hogy tényleg léteznek? Hatalmas pánik, mivel az ember fél az ismeretlentől, ráadásul nem tehet ellene semmit, mivel felsőbbrendűek (ha ide tudnak jönni...).
Arról meg nem is szólva, hogy mi lenne a vallásokkal? Szerintem az UFO kérdés összeegyeztethetetlen a vallással.
Még valami, arra hogy régen isteneket láttak megjelenni az emberek: nem lehet hogy idegenek voltak, csak isteneknek hitték őket? :-)
Mr. kedves: Mit kell ezen magyarázni? Daeniken pontosan leírta:-))))) Neki volt pénze és ideje, no meg tiszteletreméltó kitartása és megszállottsága, hogy kutasson figyelemreméltó bizonyítékok után:-)))
andras:
Már leirtam, hogy én nem cáfolok semmit, csak amiröl semmit nem tudunk semmit, még azt sem, hogy létezik, arról nem igazán lehet beszélgetni. Azért mert valami ismeretlen, attó még csak az általunk ismert módszerek segitségével lehet megvizsgálni. Leginkább az lehet az akadálya a "contact" -nek, ha nem reálisan gondolkodunk. A SETI is mondhatta volna, hogy minek a rádióhullámokat vizsgálni, mert nem biztos, hogy igy kommunikálnak, csak hát más lehetöségünk nincs.
"Ugyanis abból indulsz ki, hogy az univerzumban minden csak úgy történhet, ahogy azt nálunk néhány okos ember elképzeli." - ezt ki mondta neked?
"Mi" nem gondoljuk, hogy mindent tudunk a fizikából, hisz a legalapvetöbb dolgokkal sem vagyunk tisztában mint pl.: gravitáció, elektromos/mágneses mezö.
AndreWWW: szerintem az ilyen típusú gondolkodásmód az, ami akadálya lehet egy esetleges kapcsolatfelvételnek. Ugyanis abból indulsz ki, hogy az univerzumban minden csak úgy történhet, ahogy azt nálunk néhány okos ember elképzeli. Szerintem édeskeveset tudunk az univerzumról, így ne is akarjuk meghatározni, hogy más civilizációk hogyan közlekedhetnek, kommunikálhatnak stb.
A fizikánkról pedig csak annyit: először az ókoriak gondolták úgy, hogy már mindent tudnak a világról, aztán a középkoriak, aztán az újkoriak, most mi...
Orltran
Nem akartam cáfolni semmit, pusztán az általunk ismert fizikai törvényszerüségeket alapul véve vizsgáltam meg a kérdést.
1, Elöször gépeket küldtek volna körbe töménytelen mennyiségben.
2, "csak annyival, hogy el tudtak ide jönni" hát az nem kevés
"ugyanis teljesen más létforma" az lehet, de én próbáltam nem elvonatkoztatni, és a földi létformából kiindulni, mert csak arról lehetnek fogalmaink.
"Titokban maradni meg annyira tudnának, mint mi." - akkor tényleg nincsenek, mert már lebuktak volna
4, De létezhet, csak akkor nem ez lenne a topic cime, mert nem lehet szubjektiv fantáziálgatásokról komolyan beszélgetni.
"de szerintem nem csak ott kellene nézelődni, ahol mi állunk tudásban" sajnos máshol nem tudunk
"honnan tudod, hogy nagy mennyiségű adatot nem lehet telepatikusan továbbítani"
A törzsfejlödésböl indultam ki, ahol két élölény között nincs értelme több milliárd adatot kicserélni másodpercenként. (persze erre azt fogod irni, hogy miért nincs, csakhogy a törzsfejlödésnél nagyságrendekkel gyorsabban fejlödik egy civilizáció)
Mégegyszer nem akarok cáfolni semmit, de az nem túl meggyözö, hogy scifibe illö elképzelésekkel támasszunk alá egy dolgot, mert az minden, csak nem komoly beszélgetés.
Üdv.
Még annyit, hogy honnan tudod, hogy nagy mennyiségű adatot nem lehet telepatikusan továbbítani? Ha tudsz úgy kommunikálni, megtaníthatnád nekünk is. És még ha így van, akkor sem bizonyíték, tekintve, hogy más a szervezetük.(Létezik e egyáltalán ez? És ha igen, akkor miként?)
Andrewww: Akkor sorba:
1,Egyszer véletlenül ránkakadtak, mikor egy féreglyukon keresztül, vagy akármilyen módszerrel megnézték ezt a naprendszert, mi is van itt. Vagy tán kizárt, hogy felderítgetnek? Én sem értem azok a felderítők itt a Földön minek is indultak el abba a nagy semmibe. Szerintem nem feltétlen kell a közelből jönniük.
2, Mint említettem volt, az sem kizárt, hogy nem is olyan nagyon fejlettebbek nálunk, csak annyival, hogy el tudtak ide jönni. Persze, ezek mind feltételezések, de a te cáfolataid ugyanúgy. És ez esetben az is lehet, hogy még azt sem tudják, mi a sejt, ugyanis teljesen más létforma. Titokban maradni meg annyira tudnának, mint mi.
3, Honnan tudod, hogy nem így van? De mintát gyűjteni csak kell.
4, Miért nem érdemes sc-fi kommunikációs módszerekről beszélni? Mert mi nem tudjuk, mi az? Akkor eleve az egész téma hülyeség, mivel azt se tudjuk, hogy jöttek ide. Akkor ugye már nem is létezhet, ha nem tudunk róla?
Különben nem értek egyet azzal, hogy csak szén vagy szillicium alapú lehet az élet. Ezek a mi általunk ismert elemek. Gőzünk nincs mi lehet még. lehet vannak odakint olyan dolgok, amire a mi fizikai/kémiai/biológiai törvényeink egyáltalán nem is érvényesek. Így aztán ezeket nehéz is lesz észrevenni. :)
Tudom, ez most kicsit összevisszának tünik, de szerintem nem csak ott kellene nézelődni, ahol mi állunk tudásban.
Ha feltételezzük, hogy az idegenekre is vonatkoznak a fizika törvényei, akkor a következökkel kell számolnunk. (ha nem akkor hiába beszélgetünk, mert nem tudjuk miröl beszélünk)
Problémák:
1, Távolság:
Valamely közeli naprendszerböl kell jönniük, mert nagyobb távolságról értelmetlen elindulni a semmibe, viszont akkor már tudnánk róluk. (hamarabb ideértek volna a rádióhullámok, mint ök)
2, Technológia:
Ha jóval fejlettebbek nálunk, akkor nem kell hetente elrabolgatniuk valakit, bármely élölényböl meg tudják állapítani a földi életforma sajátosságait, és akkor már csak egyetlen sejt elegendö nekik egy faj részletes tanulmányozásához. Arról nem is beszélve milyen veszélyes lehet számukra, vagy számunkra az idegen organizmusokal történö esetleges fertözés. Ha titokban akarak maradni, akkor nem tudnánk róluk.
3, Megfigyelés:
Sokkal valószinübb, hogy valamilyen eszközzel figyelnének meg minket és nem repkednének felelötlenül egy idegen civilizáció légkörében, mert ez rájuk nézve is veszélyes lehet.
4, Kommunikáció:
Nekik is kell kommunikálniuk, amit már észrevettünk volna. (scifi kommunikációs módszerekröl nem érdemes beszélni, mert arról semmi tudomásunk nincs, telepatikusan pedig nem lehet nagy mennyiségü információt továbbitani)
Összefoglalva jelen ismereteink szerint egy civilizáció csak fokozatosan bolygóról-bolygóra terjeszkedhet a hatalmas távoolságok miatt, tehát meglepetésröl esetünkben nem lehet szó, mert már mi is állunk olyan fejlettségi szinten, hogy észleltük volna a több ezer évvel ezelött elküldött ürszondáikat.
Legvalószinübbnek az tünik, hogy nincs a közelünkben fejlett civilizáció, tehát nekünk kell elindulnunk terjeszkedni a környéken, és majd xxxxx év múlva leszármazottainknak jut a találkozás öröme, ha addig vigyázni tudunk magunkra és nem egymást pusztitjuk állandóan. :(
A kocsmából mentem haza éppen autóval. Ittunk pár sört, de nem voltam részeg, mert jól bírom. Senki nem volt az úton csak én. Akkor arra lettem figyelmes, hogy valami kék színű erős fény van mögöttem. Nagyon megijedtem, és gyorsítottam, de a fény egyre közelebb jött. Végül bevágott a kocsim elé, és megállásra kényszerített. Egy kék alak szállt ki a járműből, és felém közeledett. Mozdulni sem tudtam, teljesen béna voltam. Aztán a kék lény egy szondát dugott a számba, nem tudom mit vizsgálhatott vele, de nem éreztem semmi különoset. Végül elment, és magával vitte a jogosítványomat. Hát ennyi. Senkinek sem mertem eddig elmondani.
Figyeljetek, miért törvényszerű, hoyg egy faj figyel? Ezer humoros könyvben lejáccoták ezt (Galaxis útikalauz, Titanic csillaghajó), de szerintem sokkal logikusabb, hogy ott kint van többmillió élettel teli bolygó, többmillió értelmes faj, és várnak, hogy mi is eljussunk olyan szintre, hogy felvehessék a kapcsolatot. Szerintem az sem kizárt, hogy ezek egyszerűen nem akarnak egy olyan háborúzós, agressziv fajt tudni maguk között, mint az ember. Várnak, figyelnek, hátha megváltozunk, és rájövünk, hoyg ez sehova sem vezet. Hiszen, ha van egy békés világuk, miért kockáztatnák a mi bekerülésünket, mely háborúkhoz vezethetne. Persze ezer más okuk is lehet, hogy várnak.
"...hogy egy állapottal való mély azonosulás szintén erre vezet - a keresztfán szenvedő Krisztussal azonosuló ember(ek)en megjelennek Krisztus sebei, némelyiknél be se gyógyul."
Kicsit sántít, amít írsz, de szerintem vallásos vagy, és így ezt a "sántítást" a keresztény meggyőződésednek tudom be.
Ugyanis a "találkozási" élménnyel rendelkezők többsége abszolút nem kívánja magának ezt az élményt, tehát "nem azonosul mélyen" ezzel az állapottal. Pont azért, mert ehhez gyakran párosul félelem, de hát ezt te is leírtad.
A rendelkezésemre álló információk alapján én is azt mondom, hogy egyes Földön kívüli civilizációk sok ezer éve ismerik a Földet. De itt van egy kulcsszó: TÖBB, egymástól sokmindenben különböző, eltérő szándékú fajokról beszélhetünk, és így a képlet már jóval bonyolultabb.
További véleményeim:
Miért vannak itt?
Többségüket a Föld, mint élettér érdekli.
Miért nem lépnek nyíltan kapcsolatba az emberiséggel?
Mert egyik idegen faj sem nézné jó szemmel, ha a másik lépéselőnyhöz jutna. Egyébiránt pedig tisztában lehetnek azzal, hogy a hatalmas civilizációs, technikai különbségek miatt az emberiség rövid idő alatt elveszíthetné az identitását.
Titokban dolgoznak?
Szerintem csak óvatosan. Kerülik a nyílt konfliktusokat Földünk hadseregeivel, akik láthatóan óriási elánnal vadásznak a földi légtérbe berepülő azonosítatlan objektumokra.
Tegyük fel, hogy figyel minket egy értelmes civilizáció.
Tulajdonképpen mit is lát, látja ezt a szegény embert, aki magát inteligensnek tartja.Viszont nagyon agresszív,saját magát és környezetét is pusztítja.Valószínü, hogy számukra ez elfogadhatatlan,söt fél tölünk. Bár el is tudnának pusztítani minket, de ez számukra idegen, az életet jobban tisztelik mint bármit. Ezért inkább figyelnek titokban, hogy mi is történik velünk. Ha kell lehet, hogy beavatkoznak (talán nem hagynák hogy elpusztítsuk saját magunkat). Várnak mi lesz belölünk.
Két különböző élmény típus talált magának ezen a fórumon helyet:
- Az egyik olyan esetek ír le hogy egy félig öntudatlan álpontban rajtunk kívül álló okokból nem tudunk megmozdulni, és különböző érzések kerítenek hatalmukba. Itt kiemelnem HoD nagylélegzetű hozzászólását.
-A másik arról szol, hogy láttam valamit, de nem tudom megmondani, hogy mi volt de nem normális az biztos. Itt külön kiemelném CHROME élménybeszámolóját, ami nem csak távolban mozgó tárgyakat ír le hanem idegen földiekre nem hasonlítható lényeket.
Továbbá megvitatásra került, hogy a más civilizációk is valószínűleg szén alapúak, mer ez az atom tud a leghosszabb láncba szerveződni ami a szerves dolgokhoz elengedhetetlen.
Javaslatom:
A jövőben a testen kívüli eseteket és a tradicionális UFO-s dolgokat külön próbáljuk meg kezelni, megismerni meg akkor is, ha arra a következtésre jutunk, hogy ezek összefüggnek.
A leírásokat olvasva pár olyan kérdésre szeretnék rávilágítani, amit esetleg nem kellene figyelmen kívül hagyni.
Ha már több ezer évvel ezelőtt voltak itt más civilizációkból lények akkor feltételezhetjük, hogy volt idejük alaposan megismerni minket. Na mármost ha egy értelmes lény alaposan meg ismer egy dolgot akkor általában az is felmerül benne, hogy "Hogyan lehetne ezt a saját hasznomra alakítani " ebből következően el lehetne gondolkodni azon is, hogy mi az a dolog amit rajtunk úgy alakítottak, hogy nekik hasznos legyen, ha ilyen nincs viszont akkor miért nem vettek fel velünk a kapcsolatot nyíltan, ennyi ideje.
Azt hogy más civilizációk milyen technikai szinten álnak azt nagyon nehéz lenne megmondani, szerintem azt is, hogy mi milyen szinten állunk, de talán erről érdemes volna elmélkedni, mer nem biztos, hogy olyan messze van hogy mi is "elrepüljünk oda"
Vigyázat, hosszúra sikeredett! Bocs mindenkitől, ha nem érdekel, kérlek PgDwn.
Kedves Chrome és Barnabás!
Egyetértek Barnabás írásával. Ha megengeditek, tennék néhány kiegészítő megjegyzést, amik talán megfontolandóak.
Mivel nekem is volt 1x hasonló bénultság élményem sok-sok éve, pontosan tudom, miről van szó. Egy ilyen élmény az ember számára iszonyű lelki sokkot eredményez, amit teljesen feldolgozni évekbe kerülhet. Ezért az ilyen élmény átélőjének beszámolójára egyszerűen legyinteni, hogy mese habbal, brutálisan embertelen és az empátia súlyos hiányára mutat.
Egyik pillanatról a másikra azon veszed észre magad, hogy többé nem vagy ura önmagadnak. Ha bármi (akár ha csak tudati) aktivitást kifejtesz, az nem a te akaratod szerint történik, kvázi nem Te cselekedsz, hanem valaki más (nem tudod ki) cselekszik helyetted. Bénultan fekszel, kiszolgáltatva az ismeretlen erőnek, és betölt a rettegés. Időérzéked nulla.
Utána (pozitív esetben), mintha elvágták volna, megszűnik, és lehet kétségbeesetten elemezni, mi is volt ez.
Mi is ez tehát?
Kivétel nélkül minden iniciációs tanításban tesznek erre vonatkozó figyelmeztetéseket, nem is véletlenül, mivel igencsak tisztában vannak ennek veszélyeivel. Hogy valóban párhuzamos dologról van szó, elégséges indok, hogy az élmény átélője az eseményt nem normál tudatállapotában éli meg, túlnyomórészt az álom és ébrenlét határán. A tanítások a hasonló élményt megszállottság és ehhez hasonló fogalmakkal illetik. Az alsó tudatrétegekből (rossz modern terminológiával a tudattalanból) felbukkanó és rövidebb-hosszabb időre az irányítást átvevő tudattartamokról van szó, és hatalmukat az alany téves azonosítása szüli. Ezen tudattartamokat a régiek a démon szóval illették. Maga a szó, daimon, eredetileg nem hordozott ítéletet (jó/rossz), egyaránt vonatkozott a szubtilis/finom-megnyilvánulás összes entitására.
Még 500 évvel ezelőtt is erre a világra többé-kevésbé volt rálátása az embernek, valóságként élte meg, mint ahogy az is; de tisztában volt vele, hogy a valóság más síkjához tartozik. Minderről rengeteg írásos emlék van, kétségtelen, hogy az ember életének szerves részét alkotta e világgal való kapcsolat.
A pszichológia mindebből kiindulva azt szűrte le, hogy ennyi ember nem hazudhat, és mivel egyébiránt igen bölcs, autentikus gondolkozók is említést tesznek a témáról ránk hagyott írásaikban, foglalkozni kell vele. Az, hogy a mítoszok meglepő összhangot mutatnak, felveti a kérdést, lehetséges-e az a verzió, hogy a népek egymásnak láncszerűen átadták a történeteket? Úgy tűnik, a mítosz körbeadásának hipotézise fizikai lehetetlenség volt, a távolságok áthidalhatatlansága okán. Erre jön még az is, hogy bizonyos mitologémákban nemhogy a szimbológia csontig azonos, de még az adott entitás neve is betűről betűre megegyezik! Az archetípusok elmélete, bár hordoz igazságokat, csak az érem belső oldalát mutatja, azt is részlegesen.
Úgy gondolom, a világ a XIX.sz-ra ezen síkok felé lezárult. Tette ezt igen hatékonyan a materializmus, mind felfelé, mind lefelé, egyfajta betonkalickába zárva az embert. Ennek a lezárulásnak megvolt azonban az előnye is: védetté tette az embert a lehetséges alsó befolyás ellen. E században viszont mintha töredezne az ideológia által gondosan megalapozott-elsimított betonalap - sajnos a lábunk alatt. Sűrűsödnek a találkozások ezen síkokkal, és az ember tehetetlen csecsemőként áll ezekben a történésekben, mivel semmiféle korábbi tapasztala, tudása, nincs a témáról. Hangsúlyozni kell, hogy valójában arctalan erőkről van szó, a formájukat az ember imaginációja teremti meg! Imigyen lehetséges, hogy ma az ember egyrészt összekeveri a finom-megnyilvánuláshoz tartozó jelenségeket a fizikaival, mivel mást elképzelni nem is tud, hiszen "csak anyagi világ van, más nem létezik". Másrészt, mivel csak fizikai eredettel tudja megmagyarázni, a jelenségeknek földönkívüli, idegen civilizációs eredetet tulajdonít, az imagináció pedig felveszi az ennek megfelelő formát (modern mítosz). Az egész élményben egy dolog marad autentikus, az ösztönös félelem.
Az egyes élmények következményeként maradó fizikai nyomok (sebek, hegek stb) a jelenségek valós fizikai eredetét látszanak alátámasztani. Azonban az említett síkokkal való találkozások hagyhatnak nyomot a fizikai világban is. Csak két példát hozok, mert nagyon hosszú lett már így is, és fenékberúgtok :) Klasszikus példa nagyon sok van, ezekből egy: Jákob harca az angyallal fizikai sérülést eredményezett (a szimbológiai jelentést most hagyom, bár ez a fontosabb). A másik a mai korból: igen jól dokumentált esetek vannak arra, hogy egy állapottal való mély azonosulás szintén erre vezet - a keresztfán szenvedő Krisztussal azonosuló ember(ek)en megjelennek Krisztus sebei, némelyiknél be se gyógyul.
Bizony, az ember számára a topikbeli élmények _mély_ lelki nyomot hagynak, mondhatjuk nyugodtan: sokkolóak. Titkozatos tárgyak ugyanígy hipp-hopp előkerülhetnek, de ez mát télleg sok lesz.
Hogy miért döbb. kevés a valószínűsége, hogy ténylegesen ET látogat ide, az most kimarad. Amit ezzel kapcs. mondani akartam, félig elhangzott, a két lehetséges létforma találkozásánál nagyon nagy az interfészhiány esélye.
Még1x elnézést, ha untattam valakit
HoD
Tobbezer eve az emberek az isteneiket lattak maguk elott megjelenni. Ma ufokat. Vajon miert? Vajon a vilag csodai igazodnak az eppen aktualis ertelmetlen kepzeteinkhez? Aligha.
Egyebkent szerintem letezik a foldon kivul is elet. Ebben szinte biztos vagyok, legalabb annyira mint abban hogyha esetleges mas idegen leny/lenyek tudnanak rolunk akkor nem ropkodnenek a Fold folott. Ez teljesen valoszinutlennek tunik. Vegulis mi lehet az esetleges UFOk celja? Szetrombolni a foldet titkos virusokkal? Tanulmanyozni nehany elraboltat? Hat valahogy egyiket se tudom komolyan venni. Habar folmerul a kerdes, mi van akkor ha az adott idegen forma tenyleg annyira idegen hogy az en erveim nem magyaraznak meg semmit vele kapcsolatban. De ennyi erovel mar Istenben is lehet hinni...