Kedves Joy!
Köszi a válaszodat, én is gömbvillámra gyanakodtam, de ez nagyon nagy volt és nagyon meleg maradt utánna, a gyárépület pedig mitől volt zöld, ha a többi nem? Na mind1 én már nem foglalkozom a dologgal... "They are out there, we just don't know what they are." ;-))
Nos: a földi tudomány jelenlegi állása szerint ugyebár a fény a leggyorsabb. A felsorolt elméletek egyikét sem tartom belátható időn belül alkalmasnak arra, hogy élő organizmust a fény sebességét meghaladó sebességgel eljuttasuk egyik pontról a másikra, de azt, hogy pont a foton lenne a leggyorsabb... Nem hinném.
1; Csak érintőlegesen hallottam holmi fénynél gyorsabb részecskékről, de mintha a neutrino-kat is meg lehetne táltosítani, kérdés, hogy mivel.
2; Buborékelmélet, valahogyan kilépek a tér és idő nélküli világba, ahol csak energiai létezik, és valahol máshol visszalépek.
Esetleg elképzelhető, hogy akár néhány xx km/s-el haladó űrhajón (űrállomás) a generációk váltsák egymást és így utazzanak, esetleg elgondolkodtató, hogy amennyiben mi most értesülnénk egy olyan katasztrófáról, ami miatt nem maradhatnánk a földön, kétlem, hogy nem tudnánk gyorsan összehozni egy olyan űrállomást, amivel netán a naprendszert is elhagyhatjuk.
Kedves UFO-hívők, hisztek-e a kísértetekben? A brit szigeteken állítólag rengeteg van manapság is, valószínűleg kedvelik a ködös vidékeket.
Meg azok a hosszú angolszász kémények, milyen jól tud bennük nyögni (a szél).
:-), szóval bocs, de tényleg kénytelen vagyok párhuzamot vonni a két dolog között, mert véleményem szerint mindkét feltételezés pszihológiája, hatásmechanizmusa azonos alapokon működik. UFO-k - mint olyan - vannak, már én is láttam egyszer egy furcsa jelenséget (éjjel 11-kor két egymás felé tartó fénypontot az égen), a kérdés azonban a magyarázaton van. A legtöbb ilyen jelenségnek megvan a normális, földi eredetű magyarázata (még akkor is, ha ezt nem mindig lehet kimutatni, bizonyítani).
Mondok egy példát. Egyszer este 10 körül mentem haza egy hosszabb túlóra után. A Fő utca felől mentem a metróállomás felé, amikor a Parlament fölötti ég egy jó nagy szakaszán elhúzott egy hatalmas tűzgolyó. El tudom képzelni, hogy a csillagászatban járatlan emberkék ezt repülő csészealjnak hitték volna. Pedig csak egy nagyobb (néhány grammos) meteor elégése a légkörben az, ami ezt a tüzgömb jelenséget okozza. A porszemnyi, vagy még kisebb méretűek csak egy kis, fényes csíkot húznak. Mivel nem akarom hosszúra nyújtani, több ilyet most nem sorolok fel.
A lényeg az, hogy az évtizedek óta itt röpködő idegenek tevékenysége ugyanabban az ismétlődő formában SZVSZ logikátlan lenne. A legtöbb ilyen eset vagy természetes eredetű, vagy éppen az emberi tevékenység valamilyen mellékmegnyilvánulása. Azután ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egyrészt az emberi agy furcsa dolgokra képes önmagában is (lázas állapotok, hallucinációk, képzelgések, optikai csalódások, stb.), másrészt meg hát...sok köztünk a hazudozásra hajlamos embertársunk (sokan ugyanazt adják elő úgy, hogy velük is megtörtént, amit korábban olvastak, vagy a TV-ben hallottak).
A Földön kívüli életben egyébként hiszek, már egy másik topic-ban - A Biblia kódja - leírtam, hogy ugyanolyan tévedés lenne azt hinni, hogy csak a mi bolygónkon van értelmes élet, mint az, hogy ez a világ közepe.
Szóval, hisztek-e a kísértetekben?
Nem azokkal tudományos kutatásokkal szemben vannak fenntartásaim amelyeket valamilyen "fehér folt" indít el, tehát a jelenséget tapasztaljuk, csak éppen az okával/mikéntjével nem vagyunk tisztában.
Amivel nem értek egyet:
hogy lehet magyarázni feltételezést feltételezéssel?
-- az idegenek dimenzióugrással, féregjáratokon, ... tudtak idejönni
-- ha nem lenne dimenzióugrás, féregj, .... akkor hogy lehetnének itt
hogy lehet bizonyíték az, hogy sokan állítják láttak már földönkívülit?
-- sokan állítják: megtapasztaltam Jézust/Istent mégsem hinném, hogy ez bizonyíték lenne Isten létezésére
még az időutazás is hihetőbben hangzik, mint az, hogy a mai napig sikerült a kormányoknak tökéletesen titokban tartani minden tárgyi bizonyítékot, lezuhant gépet, észlelést, és a birtokukban lévő technológiából semmit nem hasznosítottak.
....
Nos: a földi tudomány jelenlegi állása szerint ugyebár afény a leggyorsabb.
Ezt tartják majd egy évszázada már, közben a léghajótól eljutottunk az Alpha ürbázisig, a golyós számolótól a pentium III-ig, a puskaportól az atomcsendig, hamarosan itt a nanomotor, de a fény még mindig a leghatár.
A legközelebbi feltételezett bolygó több mint 10 fényévnyire van, az ideutazás legkevesebb 10 év! Én azt azért nem hiszem, hogy már a szomszédban is van élet!
Ha meg ők már megtalálták a gyorsabb közlekedés módját, miért nincs nyilvános tárgyi bizonyíték arra, hogy köztünk jártak?
Azok a katonai titkok valóban azok aminek mondják őket! Csak a vakonhívők csinálnak belőlük E.T-t.
Nem E.T. létezését tagadom, hanem azt, hogy itt jár!
Visszatero motivum: akik habozas nelkul hisznek abban, hogy mashol is leteznek elolenyek, de vehemensen tiltakoznak, ha arrol van szo, hogy esetleg itt is elofordultak, vagy elofordulnak. Miert?
Ha leteznek, miert olyan kizart, hogy a technologiajuk kepesse teszi oket urutazasra?
Kedves Ujlaki,
Várom az első tárgyi bizonyítékot, az első hiteles beszámolót, az első meggyőző érvrenszert, és én leszek a legbuzgóbb ufó-hívő.
Legyszives ird le, lehetoleg annyira pontosan amennyire csak tudod, hogy mik lennenek azok a dolgok, amit "targyi bizonyiteknak", "hiteles beszamolonak" neveznel. Tehat irjal le kepzeletbeli szituaciokat, ami ha megtortenne, utana te "ufo hivo" lennel (gyorsan ra fogsz jonni, hogy nem is olyan egyszeru ez a kerdes).
Kedves Pirx,
Ha arról fantáziálunk, amit nem ismerünk, akkor bármit gondolhatunk.
Ez elmeletileg igy van, de gyakorlatban, minel messzebb mesz a fantaziaval, annal kevebe lesz "hiteles" amivel elojosz. Az UFO tema a legjobb pelda erre. Lehetseges az, hogy a nem ismert dologrol szolo temaban is, megprobaljunk a korulbeluli realitas talajan maradni. Az, hogy ki kell lepni a bizonyitott tudomanyos tenyek korebol, meg nem azt jelenti, hogy akkor azzal az erovel olyan messzire vessuk el a sulykot amennyire a fantaziank megengedi. Van egy arany kozeput meg ebben is.
Kedves HoD,
Ez így rendben is lenne, csakhogy mint említettem, a jelenség lényege nem az, hogy az ember fizikailag nem tud mozogni, bár ezzel párosulhat, hanem hogy nem ura saját magának (és e tény
tudatosulása nem feltétlen, sok körülménytől függ), mert valami ismeretlen erő irányítja, formálja
valóságát.
Ebren lenni, es megbenulva lenni, ugy hogy az illeto raadasul nem is tudja hogy mi tortenik vele, konnyen feltetelezhet egy olyan erzest, mintha egy "kulso ero" behatasarol lenne szo.
Kedves Mindenki,
Vissza magara az UFO temara:
Nekem a leggyanusabb az a koztudott teny, hogy az USA kormany tobb mint 20 even keresztul, hivatalosan vizsgalta a jelenseget. Az USA kormany, plane azokban az idokben, nem volt kozismert arrol, hogy evtizedeken keresztul, sulyos milliardokat elkoltve, teljes kitalaciokkal foglakozzon.
Szinten:
Az egeszet az 1947-es New Mexicoban tortent dolog inditotta el. Ott volt, hogy allitolag "valami" lezuhant, amirol nehany napon keresztul a kornyekbeli media is azt mondta, hogy UFO. Akkor a hadsereg bevonult, es azonnal jott a "javitas" miszerint nem UFO, hanem meterologiai leggomb. Az UFO kultusz megindult, de az USA kormany ragaszkodott ahhoz, hogy ott egy meterologiai leggomb zuhant le.
Na de ha ez igaz lett volna, es az USA kormany TENYLEG tudta volna, hogy ez egy meterologiai leggomb volt, miert inditott el egy 20 evig tarto kutatast?
Tovabba: Valamikor a 90-es evek elejen, tobb mint 45 ev utan, az USA kormany elismerte hogy HAZUDOTT! "Nem meterologiai leggomb volt, hanem egy titkos hadaszati kiserlet". Allitolag szinten egy leggomb volt, de titkos kameraval, ami Szoviet teruleteket kutatott.
Na de meg akkor IS, miert indult el egy 20 eves UFO kutatas? Szinten: miert vartak 45 evet ennek a "bevallasaval". Ennel sokkal titkosabb dolgokat is nyilvanossagra hoztak, ha annak mar nem volt tobbe hadaszati jelentosege. Nem valoszinu, hogy a leggombon logo kamera, a muholdak vilagaban szamitott volna a 90-es evek elejeig.
Gabor
Ui: NEM vagyok egy UFO hivo, a visszakezbol tagadast vitatom.
Bocs, ha félreértettelek, nem állt szándékomban feleslegesen idézgetni. Egyébként egyedül írom a hozzászólásaimat.
Szeretném azért megtudni, milyen biztos módszerrel különbözteted meg a mekkmesteri elméleteket a tudományt később valóban előmozdítóktól. Max Planck kvantumelméletéért olyan negatív visszajelzéseket kapott annakidején tudós kollegáitól (akik erre a megkülönböztetésre nyilvánvalóan képtelenek voltak - pl. Einstein), hogy kortársai szerint szégyellni kezdte magát meggondolatlanul csacska ötletén!
Öt év kellett hozzá, hogy legalább egyvalaki mégis megváltoztassa véleményét (ez Einstein volt, aki 1905-ben ezzel magyarázta Philipp Lenard német fizikus Nobel-díjjal jutalmazott megfigyelését - fotoelektromos effektus), ezzel váratlanul felértékelve Planck addig mekkmesterinek tekintett munkáját. Planck mekkmester 1918-ban Nobel díjat kapott, ma pedig úgy tekintik, hogy a kvantumelméletig a klasszikus fizika kora tartott, ám azzal a modern fizika kora kezdődött el.
Ez nem az elitézése a dolognak -láthatod, hogy komoly érvrendszert próbálok felsorakoztatni... na nem, nem az ufók ELLEN, hanem a kérdésben. Saját véleményem, hogy természetesen nem lehet kizárni a lehetőségét, hogy stb. stb., de az eddig napvilágra került esetek 99,9999 %-a feltehetően orvosi eset, műveltségi vagy intelligenciabeli probléma, vagy tudatos szélhámosság (vagy ezek kombinációja).
A "ne vitatkozz" csak azt jelenti, hogy ha valaki vakon, megvezsekedetten, csakazértis hisz valamiben, akkor nincs értelme vitatkozni vele, abszolút hiábavaló időtöltés. Még arra a másodlagos eredményre sem lehet számítani, hogy saját érvrendszerünk, meggyőzési technikánk acélosodik, edződik, mert ilyenkor nincsenek érvek, nincs logika, csak vakhit van.
Várom az első tárgyi bizonyítékot, az első hiteles beszámolót, az első meggyőző érvrenszert, és én leszek a legbuzgóbb ufó-hívő. Addig viszont az egyetlen lehetséges állásponton vagyok: várok és kételkedem. Ez nem az ellentétes álláspont (a merev ufó-elutasítás volna ez), hanem a józan középső állapot.
Hívő emberrel ufókról ne vitatkozz - állapítod meg. Ám valószínűleg túl egyszerű lenne az UFO kérdést ennyivel elintézni. És minden bizonnyal hibás is, különösen, hogy a legtöbb "ufótlátott" hozzászóló leszögezte a látottakkal kapcsolatos bizonytalanságát.
Kedves Pirx
Mikor szoktok már le arról, hogy nem arra reagáltok amit leir valaki, pedig neki cimezitek:
A számításba vétel azt jelenti, hogy a gyakorlatban is hasznosítják. Nem hiszem, hogy örülnél neki, ha mekkmester elméletei alapján épített házban laknál!
"S azt pedig semmiképpen sem lehet állítani (már csak a történelmi tények alapján sem), hogy az elméleteknek, filozófiai eszmefuttatásoknak nincs helye."
- pont azt írtam, hogy annak van helye
"Sok mindent be lehet logikai úton bizonyítani (akár a gondolkodó ásványok létét), attól függetlenül, hogy van-e igazságalapja"
- itt erősítetted meg amit írtam
Új bolygókat folyamatosan fedeznek fel, de a pontos feltárásuk, hogy pontosan mekkorák, milyen a sűrűségük, stb. még várat magára. Ugyanis nem láthatóak, és csak a megfigyelt csillagok finom pályaváltozásaiból következtethető ki létük. Persze ha találnak valamit, akkor ott ésszerű valami nagy tömegűre gondolni, nyilvánvalóan azok képesek csak jelentősebb pálya-befolyásolásra egy csillag életében. S miután a mi naprendszerünkben a legnagyobb tömegű bolygók gáz halmazállapotúak (a külső héjaik legalábbis)(a Jupiter egymaga nagyobb tömegű, mint a többi bolygó együttesen), feltételezhetik, hogy rajtuk sincs a miénkhez hasonló élet. Ezek a bolygók egyébként már akkora tömeggel rendelkeznek, hogy némi rásegítéssel akár maguk is csillaggá válhatnának.
1997-ben a Galileo űrszonda meglehetősen közel repült a Jupiter Európa nevű holdjához (talán többeknek beugrik, hogy a 2001 Űrodüsszeiában is ez a hold kapott fontos szerepet ugyanebből az okból), s felvételei szerint annak felszínét átlagosan 2-3 km vastag jég borítja, az alatt pedig valószínűleg víz van. Nos eme megfigyelés végre komolyan rámutatott arra, hogy akár az Európán is kialakulhat(-ott) élet.
Márpedig ha az Európán, akkor más naprendszer más gázóriásának más holdján is...
A tudósok max. azt jelenthetik ki, hogy ilyen életet még nem találtak. De hogy nem is fordulhat elő, az enyhén szólva nevetséges.
"Az UFO-kérdés összeegyeztethetetlen a vallással" - egyrészt valóban nem, másrészt azonban nagyon is. Az UFO-hit is tulajdonképpen egy vallás, vagy talán sokféle vallás. Nem véletlenül írtam korábban, hogy a múlt századik Szűz Mária jelent meg a labilis vagy kicsit hibbant vagy egyszerűen csak feltűnési viszketegségben szenvedő személyisgének. Akkor a vallás, vallásosság töltötte be az emberek tudatát és tudatalattiját, most pedig az egyre inkáb nélkülözhetetlen és egyre kevésbe értett technika. Ehhez hozzájárulnak az észlelt és nem mindig vagy nem azonnal megmagyarázható jelenségek, a többi már pszichikum és szenzáció. A "tárgyi bizonyítétkokról", ugyanúgy, mint a vallások esetében, rendre kiderül, hogy természetes eredetűek (Kába-kő), vagy hamisítványok (könnyező vagy vérző Madonna-szobor, gabonakörök, megtalált marslakó-tetem felboncolásáról készített film stb.) Mindkét esetben az egész hit alapja a józan észnek ellentmondó, de önmagán belül is súlyos, feloldhatatlan ellentmondásokkal terhelt szóbeszéd, kitalált és továbbköltött, kiszínezett fikciós elemek elegye. Ami közös, és az egyetlen racionális elem mindkettőben, az a buzgó, a józan észre és a tényekre fittyet hányó, vak hinni akarás. Az egyik hozzászólás - Sankó: az UFO kérdés nem hit kérdés....hanem tény. (pont) - tökéletesen példázza ezt. Hivő emberrel Istenről ne vitatkozz. Kiegészítem: hívő emberrel ufókról ne vitatkozz.
********************************************************************************************
6 June 1999 - European Telecommunications Boycott www.telecom.eu.org 1999. június 6. - Európai távközlési bojkott www.planet2001.hu/telecom.eu.org ********************************************************************************************
Egyébként én is láttam ufót. Tízezer méter magasan repültem a nagy Oroszország fölött, amikor odalent egy pontszerű valami egészen szabályos (!) félkört írt le a föld felett, majd egyszerűen eltűnt (!). Kíváncsi volnék, ki hogyan magyarázza, és utána megnézném a hozzászólók független, beavatatlan pszichológus által felrajzolt jellemképét.
Egyáltalán nem hiszem, hogy gond az, ha e topic témája úgymond átmegy scifibe. Nem is lehetne másképp. Ha arról fantáziálunk, amit nem ismerünk, akkor bármit gondolhatunk. A rengeteg lehetséges megoldásban persze sok hamis is akad. A logika alapelvei mindenesetre nem igazolják a tudomány pillanatnyi eredményeire támasztott érvelést. Sok mindent be lehet logikai úton bizonyítani (akár a gondolkodó ásványok létét), attól függetlenül, hogy van-e igazságalapja. Vannak a lehetséges megoldások között olyanok is, melyeket paradoxonnak hívnak - még ezekre is szükség van, mert sok probléma megoldásának az alapja éppen bennük rejtőzhet.
Egyébként szerencsére te is azt írod: azóta sem tudom, mit láttam. Egyetértek a fenntartással. Nem az a kérdés, hogy mennyien láttak, éreztek, tapasztaltak vagy csak gondoltak valamit, hanem az, hogy ebből milyen következtetésre jutnak. Az is elképzelhető (logikailag), hogy mindenkinek igaza van, és tömérdek különböző idegen lény jár Földünkön, emellett Isten létezik, te pedig egy ördögi gépezetet figyeltél meg (vagy így néz ki egy angyal). Vagy valamilyen szuggesztív erő hatott rátok. Esetleg időjárókat, tércsomóból előtűnt, térképet tanulmányozó, más galaxisból származó utazók űrhajóját. Halmozzunk ötleteket, mert a megoldás bármelyikben felbukkanhat.
De az már problémákhoz vezet, ha csupán annyit ismerünk el, amennyire a tudomány pillanatnyi állásából következtethetünk. A tudásunk, melyet a tudomány is képvisel, nagyon minimális (a gépjárművekkel való közlekedés őskorában, Angliában pl. egyesek nem látták értelmét a vasút fejlesztésének, mert tudományos alapon bebizonyították, hogy kb. 30 km/h-s sebességet az emberi fizikum képtelen elviselni. Pedig a vonat akkor még csak 8 km/h-t teljesített). Newton mondta: úgy érzi magát, mint egy gyerek, aki kagylókkal játszik a tengerparton, és az ismeretlen maga a hatalmas óceán. Fel kell tételeznünk, hogy a már megszerzett ismeretanyagon túli információk gyökeresen megváltoztathatják eddigi tudásunkat, beleértve a csillagközi utazásról, az élet mibenlétéről, vagy más civilizációk kialakulásáról alkotott véleményünket. Szerintem az Isten - istenek problémakör éppúgy beletartozik ebbe a témába (idegen civ.), mint a Nacza-sivatag rejtélye, az okkult tudományok jelentős része és a Stonehenge-i kőoszlopok (meg még sorolhatnánk a végtelen listát).
Munchausen bizonyos tekintetben filozofikus kérdésnek nevezte valamivel lejjebb az élet kialakulásáról való elmélkedést. Szerintem igaza van, szinte minden kérdés, amit mélyebb megismerési szándék vezérel, óhatatlanul a filozófia területén keresztül vezet. Ezt a megismerési irányt, melyet a scifi teljes mellszélességgel támogat, jellemezte egyébként AndreWWW a szubjektív fantáziálgatás jelzővel. Nos, mielőtt egy tudományos tétel bebizonyosodik, addig általában ebbe a kategóriába tartozik, bármennyire komoly emberek foglalkoznak is vele. (Mindenesetre a
fantáziálgatásokra létrehoztam már korábban egy topicot Teremtéselméletek címmel, de azt hiszem rossz helyen – a Vallás/filozófia témán belül –, s így látogatók hiányában sajna az elsüllyedés fenyegeti. Scifikedvelők még talán megmenthetnék. Naja…)
Kedves AndreWWW,
továbbá azt is írod, hogy: - Tehát egy jelenséggel akkor érdemes foglalkozni, ha az létezik/megtapasztalható/vizsgálható, ameddig csak fikció, addig nem lehet számításba venni. Persze gondolkodni lehet a létezésén/elméletén/fizikáján.
Pont ez a rajtuk gondolkodás jelenti azt, hogy az elméletek, amire egy-egy felfedezés épül, számításba vannak véve. S nincs feltétlenül igaza annak, aki elutasítja őket. A legnagyobb(-nak látszó) felfedezések eredetileg mind elméletileg születtek meg, s csak később lettek bebizonyítva. Így például Max Planck kvantumelmélete 1900-ban még teljes elutasításra talált, még Einstein részéről is, aki pedig pár évvel később saját relativitáselméletét éppen erre építve tudta kidolgozni. S hogy még ezek is mennyire elméleti síkon jöttek létre: a relativitáselmélet máig sincs elfogadva (míg a speciális relativitáselmélet bizonyítottnak látszik). És ne is beszéljünk arról a rengeteg egyéb elméletről, ami ezek hatására jött létre. Pedig ezek egyike sem volt más, mint egy felmerült probléma egy-egy lehetséges magyarázata.
Szerintem korunk egyik legfontosabb jellemzője, hogy a kutatási területek erősen összemosódnak, nem lehet immár élesen elhatárolni egymástól a fizikát és a kémiát, a matematikát vagy a filozófiát. S azt pedig semmiképpen sem lehet állítani (már csak a történelmi tények alapján sem), hogy az elméleteknek, filozófiai eszmefuttatásoknak nincs helye.
Kedves András!
Szerinted nem túl deprimáló gondolat a Földünket kozmikus politikai hadszíntérré változtatni? Nem mintha lehetetlen lenne az ötlet, de remélem nincs igazad.
Most, hogy átolvastam a leveled után amit írtam, valóban úgy néz ki, mintha laállatoznám magunkat. Nem, csak a viszonylat mikéntjét próbáltam ábrázolni.
Nos, HA gömbvillám esetről lehet szó, akkor a méret és forma magyarázatát a levegő hőmérséleti eltérésébő adódó optikai torzulások megmegyarázzák.
Mindenesetre irígyellek, mert én még nem tapasztaltam hasonló jelenséget, bár szeretnék!
A pince nem nagy vaszisztdasz: a régi gyárépületeket legtöbbször hatalmas pincékkel építették, hisz raktári funkciók mellett óvóhelyként is szolgálniok kellett.
Más:
Nem vagyok vakon hívő, sem elutasító a különböző jelenésekkel, testből-kilépésekkel szemben, de véleményem szerint az ilyen jelenségeket, időkieséseket alvászavarok, vagy épp mélyálom jelenségek okozzák: nekem is volt már idővesztésem. Félálomban nyűglődtem 02 előtt, azután fölkeltem, kimentem a konyhába vizet inni, és akkor megszólal a karórám: 05 volt. Később jöttem rá, hogy kettő után hirtelen mélyen elaludtam, és amikor fölkeltem a 05-öt 02 nek néztem. Ez is egy átka a digitális órának. Egyébként ne tudjátok meg azt a sokkot, amit az óra csipogása okozott!
Különben sem kell hemzsegniük a környéken. Harég észrevettek, tarthatnak olyan fontosnak egy fajt, hogy távol maradjanak tőle, míg meg nem érik az idő. Hemzsegni meg van hely máshol is:)
Be kell ismernem, hogy nem olvastam végig a topicot, így lehet, hogy már más is leírta azt, amit én szeretnék.
Szerintetek mennyi az esélye, hogy ebben a hatalmas, sőt végtelen világegyetemben egyedül vagyunk? Szerintem nem sok. Ma a Jövőnéző c. műsorban azt mondták, hogy tudósok állítják, életforma, lakható bolygó mégis csak itt létezhet, mert találtak új bolygókat, amik a Szaturnuszhoz hasonlítanak és lám, azokon sem alakult, alakulhatott ki élet.
Szerintem ez hülyeség. Azért mert még nem találtam meg valamit, azért az még létezhet.
Persze, nem szeretnék UFÓ-val találkozni, de attól én még hiszek a létezésükben.
Kedves AndreWWW:
Én nem vagyok benne biztos, hoyg nem hemzsegnek. Csak épp mi nem észleljük őket. Láttad a nyomtató reklámot? Mikor a kis marslakók tartják ott a marsjáró elé a képet, ami egy szép marsbéli tájat ábrázol, mögötte meg hemzseg a civilizáció?:))
Jó, persze, én sem ebből indulok ki, de ha télleg nagy a technikai különbség, álcázhatják magukat. Az meg, hoyg néha megmutatkoznak ezer okból történhet.
Kedves MrSpock,
Engedd meg, hogy máshonnan közelítsem meg a kérdést, saját tapasztalatok alapján. Mi van, ha ez a mozdulatlanság csak egy darabig tart? Majd hirtelen megmozdulsz, de azon veszed észre magad, hogy már nem a tested mászkál. Legalábbis nem az, amit megszoktál. Majd visszanézel, és látod, hogy még mindig ott fekszel. Ilyenkor mi van? Nem lehet, hoyg csak a tudomány magyarázott meg valamit a saját szavaival? Persze, ezt még nehezebb elhinni, mint az UFO kérdést, dehát attól még ilyen is van.
Kedves Mr. Spock,
Ez így rendben is lenne, csakhogy mint említettem, a jelenség lényege nem az, hogy az ember fizikailag nem tud mozogni, bár ezzel párosulhat, hanem hogy nem ura saját magának (és e tény tudatosulása nem feltétlen, sok körülménytől függ), mert valami ismeretlen erő irányítja, formálja valóságát.
Chrome írta: Viszont azt tovabbra sem ertem hogy a tobbi ember miert nem nezett fel, miert nem hallotta vagy akarmi...a kutyak amiket setaltattak bezzeg hallottak. Nomost ez gyanúsan egybevág azzal, amit írtam.
Kedves lfs,
Mindaz, ami az ufo kérdésben a köztudatba bekúszott, magán viseli egy új vallás minden kritériumát. Azt mondhatjuk, egységes doktrinális korpuszról van szó.
"Arról meg nem is szólva, hogy mi lenne a vallásokkal? Szerintem az UFO kérdés összeegyeztethetetlen a vallással."
Ez tényleg így van. Az ember alapvetően magányosnak érzi magát egyrészt. Másrészt a vallást az emberi butaság hozta létre, az ember nem tudott megmagyarázni valamilyen dolgot akkor az istenek tevékenységének tudtta be. Egy esetleges idegen civilizáció léte megszüntetné az emberiség "magány" érzetét és a vallás ill. istenekben való hit nyilvánvalóan ökörségnek számítana mindenki számára.
Egyik pillanatról a másikra azon veszed észre magad, hogy többé nem vagy ura önmagadnak. Ha bármi (akár ha csak tudati) aktivitást kifejtesz, az nem a te akaratod szerint történik, kvázi nem Te cselekedsz, hanem valaki más (nem tudod ki) cselekszik helyetted. Bénultan fekszel, kiszolgáltatva az ismeretlen erőnek, és betölt a rettegés.
Akkor engedd meg, hogy megmagyarazzam a jelenseget, aminek ismert tudomanyos alapja van. Amikor elalszol, az agyad a testedet reszlegesen lebenitja, hogy megakadalyozza az almodott dolgok "ki-cselekveset". Mivel a mechanizmus nem tokeletes, nagyritkan latjuk, hogy az alvo szemely neha hadonaszik, dunnyog, beszel, stb., de az esetek tobbsegeben nem, mert a test le van benitva (reszlegesen). Es mivel ez a mechanizmus nem tokeletes, neha a forditottja tortenik meg, tehat nem az "agy alszik-test ebren van" (hadonaszas), hanem a "agy ebren van-test alszik", tehat meg le van benulva. Akkor tortenik meg az amugy remiszto jelenseg, hogy ebren fekszel az agyban, de keptelen vagy mozogni.
Tehat EBBEN semmi ufos nincs, egy ritka, de tudott jelensegrol van szo.
Kedves Árpi!
Valaminek a nemlétét bizonyítani elég nehéz lenne ;-)) Elhiszed, hogy nem az egyém a GPU-360-as. ;-))
Vagyis arról soha nem lehet meggyőződve az emberiség, hogy nincs más értelmes lény a világon.
Nem is lenne logikus a hiányuk, vagyis fogadjuk el, hogy van rajtunk kívül értelmes élet. Igen, sokkal jobban járunk, ha abból indulunk ki, hogy vannak más értelmes lények is rajtunk kívűl.
Azt viszont nem tartom kizártnak, hogy ha valóban ide jönnének, úgy bánnának velünk, mint mi az állatainkkal: felkutatjuk, befogjuk őket, kísérletezünk
velük.
A gondom csak az, hogy az Ember-kutatókról a majomcsapatnak nagyon konkrét tudomása van, míg az E.T. kutatókról az Embercsapatnak simmi
kézzel fogható információja nincs! Meglehet, hogy sok igazság van abban amit mondasz, én sem szoktam az emberiség nagyszerűsége mellett érvelni, de azért bízom benne, hogy amennyiben a miénknél fejlettebbek technikailag, nem lesznek sokkal fejlettebbek agyilag. Az emberiségre lehet sok rosszat mondani, mert tényleg kicsit önpusztulás felé visszük a bolygónkat, néha aggressziv buta állatokként viselkedünk, de mióta egyre többünknek közülünk megadatott a kommunikáció nemcsak élelem vagy megélhetés miatti használatának lehetősége, talán mi is egyre kevésbé rugdossuk a kutyáinkat, ;-) és néha-néha kipattan buta kis agyunkból néhány olyan dolog, ami nem feltétlenül butaságunk ékes bizonyítéka.
Szóval bízom benne, hogy nem állatokként kezelnek minket, illetve, ha mégis állatok vagyunk a szemükben, akkor sem fognak méltatlanúl bánni velünk.
ps: Csak azt tudnám, mi a fenét láttam, de senki nem mond semmit. ;-))
Igen, ez az!
Bizonyítékot csak akkor kaphatunk, ha Ők megoldottáka Tér-Idő átlépését, és idejönnek.
Hogy miért nem található Földünk körül kutató szondák hada? Minek? Mióta föltalálták a drót-nélküli távírót akkora ricsajt csapunk magunk körül, hogy csak na! Márpedig ha Ők ide tudtak jönni, akkor az atom alkotóinak zörejeit fürkésző Ember műszereinél az Övék biztosan többet tud! Ráadásul az utóbbi 50 évben hihetetlen mennyiségű, egyre jobb minőségű képet is küldünk nekik! Az információ-dekódolásra pedig már mi is képesek vagyunk, többé-kevésbé.
Azt viszont nem tartom kizártnak, hogy ha valóban ide jönnének, úgy bánnának velünk, mint mi az állatainkkal: felkutatjuk, befogjuk őket, kísérletezünk velük.
A gondom csak az, hogy az Ember-kutatókról a majomcsapatnak nagyon konkrét tudomása van, míg az E.T. kutatókról az Embercsapatnak simmi kézzel fogható információja nincs!
Valaminek a nemlétét bizonyítani elég nehéz lenne. Vagyis arról soha nem lehet meggyőződve az emberiség, hogy nincs más értelmes lény a világon. Nem is lenne logikus a hiányuk, vagyis fogadjuk el, hogy van rajtunk kívül értelmes élet. Viszont (mivel a világegyetem végtelen) lehet, hogy végtelen idő múlva kaphatunk csak bizonyítékot.
Kedves andras!
Kicsit sántít, amít írsz, de szerintem vallásos vagy, és így ezt a "sántítást" a keresztény meggyőződésednek tudom be. Vallásos nem vagyok, de valóban, kereszténynek vallom magam. Igazából azonban a példák kiválasztásánál nem ez vezérelt, hanem hogy széleskörűen ismert példát tudjak hozni. A 2., amire hivatkozol, többX volt a tv-ben, ezért választottam.
Ugyanis a "találkozási" élménnyel rendelkezők többsége abszolút nem kívánja magának ezt az élményt, tehát "nem azonosul mélyen" ezzel az állapottal. Pont azért, mert ehhez gyakran párosul félelem, de hát ezt te is leírtad. Éppen az volt az okfejtés lényege, hogy mélyen érinti (sokkolja), azaz hypersűrűn benne van a sztoriban! Ha negatív példa kell: a mágia bizonyos operációi olyan kockázatokkal járnak, hogy az operációkat végző olyan hatalmas erővel kerülhet szembe, amit uralni nem tud, és a végeredmény minimum teljes pszichózis, azaz visszafordíthatatlan őrület, de előfordulhat az is, hogy belehal. Nyilván az előbbi példát többen tartják hitelesnek, mivel maguk is látták, pedig a hatásmechanizmus lényege ugyanaz.
Az egész okfejtés lényege az volt, hogy az ember találkozhat "idegen lényekkel", azonban nem kell rögtön földönkívüliekre gyanakodni, bár a gyanakvás és a fenntartások helyes magatartás imho. Chrome által leírtak elég kétségbeesettnek tűntek, és megpróbáltam neki néhány esetleg megfontolandó támpontot adni. Mivel könnyen lehet, hogy ebben az egész kérdéskörben van egyfajta nagy önátverés.
A találkozások:
Ez más! Nem lehetetlen, hogy járnak nálunk, de csak szóbeszéd nem bizonyíték! Tények, tárgyak kellenek!
A jelenések Emberi Történelmünk során rendkívül gyakran megesnek, de bizonyított közöttük nincs, csak elismert, dokumentált.
Hogy hogyan értem: Egy Biblia kereskedő nyaggatott, végefelé kétségbeesetten megkérdezte: "Nem hiszel Istenben?"
Visszakérdeztem: Hiszel a Földönkívüliekben?
"??????...NEM Nincsenek!"
Honnan tudod, hogy Isten van? Találkoztál már vele, vagy láttad valahol?
" Nem da az TÉNY, hogy van!"
Ha nincs közvetlen bizonyítékod egyikről sem, hogyan tagadhatod kategórikusan a másik létezését?
Tudom hogy ez meredek, de ez valódi >>"tény-kérdés"<<.
off
(((Eszméletlenül ökör ez az előbbi kifejezés amelyet minden fél- és egész idó..
használ tök logikátlanul.)))
on
A Földön-kívüliek. Ez egészen más! A saját véleményem is jelentősen ellentmond magamnak:
-Aki azt mondja, nincs élet a Földön kívül, az vagy elképesztően tudatlan, vagy szándékosan hazudik, vagy egy totális-beképzelt-soviniszta. Az hihetetlen, hogy a végtelenben kizárólagosan a Föld bírhatná az életet, és mindjár itt fejlődjön ki az értelmes élet!
A hívőknek: ne képzeljék be maguknak, hogy Isten csak a Földön próbálta ki a teremtést! A Végtelenben végtelen sárgolyó létezik, máshol is megtehette ugyanezt, sőt biztos meg is tette, csak nem köti az elfusert, Paradicsomból kiakolbólintott Ember orrára!