Ki tudja, hogy lehet Range.Find művelettel visszafelé hidden stringet keresni Word 2000-ben? Hitem szerint mindent beállítottam (Forward=False, Font.Hidden=True, Format=True); és egy Selection.Range.End művelettel olvastam le a kurzor helyét, a visszafelé Range ott végződik, a dokumentum elején kezdődik. Nem hajlandó a hiddenben megtalálni a stringet, noha ott van, és a Selection.Find meg is találja.
a word theme egy .elm és egy .inf fileböl áll. A Wordben nem tudsz újat készíteni.
Használd a Frontpage-t valamelyik theme módosítására és mentsd el más néven
Office2k több gépen - OK, de egy regsettings-hu SBS 4 (SBS 4.5 is OK) HIBA: Excel tábla mint körlevél adatbázis: ő és ű betűt nem jeleniti meg ou van helyette.
fileba nyomtatsz vagy pedig közvetlenül nyomtatóra??
az unicodossá tétel attól függ hogy a fontkészlet gyártója megcsinálja-e unicodossá.
Egyébként a Windows 2000 teljes mértékben támogatja az Open Type fontokat, ami a Type 1 és a True Type egybeszerkesztése és továbbfejlesztése, és amit a MS az Adobe-bal fejlesztett ki közösen pontosan az ilyen problémák megszüntetésére.
Van egy pár nem feltétlen Word problémám.
Win98, Office97hu, postscript is lehet.
Több száz oldalas dokumentumokat kezelek, több száz lábjegyzettel (ezért ezeket nem PageMakerrel készítem).
Ha MS TrueType fonttal akarok nyomtatni, HP6MP nyomtatón, vagy HP2100-on, postscrip módban (tükrözés miatt) a betűk összezavarodnak, vastagítások, méretek változnak meg, szó közben széthúz stb.
Ez teljesen megszűnik, ha Type 1 fontot használok, de akkor meg a hosszú ő, ű nincs, csak akkor hajlandó megjeleníteni, ha a billentyűzetnél mondjuk Angol nyelvhez magyar billentyűzetet választok, ebben az esetben viszont az összes ő, ű-t tartalmazó szó helyesírási hibás lesz és nem választódik el.
Tud valaki kiutat akár a TrueType-ok megbízható Postscriptes nyomtatására, akár a Type 1 fontok "unicode"-ossá tehetősége érdekében????
próbáltad már speciális beiilesztéssel,
és ott a formázatlan szöveget bejelölni???
Vagy pedig:
A formázást mindig a paragrafus végén található paragrafus jel (¶)tartalmazza. Ha azt is tartalmazza a kijelölés akkor a formázás is beillesztésre kerül.
Az OfficeXP-ben ezt egy tényleg ügyes Smart Taggel megoldották, a beillesztésnél egyböl kivalaszthatod többek közt, hogy a cél v. a forrás formátumát tartod meg.
A problémám a következő:
Van egy adott doc-om (nevezzük doc1-nek), benne beszúrt táblázatok. A cellák üresek, de mind azonos formátumú (stílus,betűtípus, stb...). Van egy másik doksi (doc2), ami szintén azonos formátummal megáldott, a cella méretei is megegyezők (doc1-ből lett másolva), itt viszont a cellák már szöveget is tartalmaznak természetesen doc1-gyel azonos formázásban.
Na már most, doc2-ből doc1-be történő másolásnál (teli cellákat az üresekbe), a betüméretek, a vastagságok és a stílus is elállítódnak. Arra már rájöttem hogy ennek a stílusokhoz lehet valami köze, mert amelyik sorban a méret és a vastagság is megmarad, a stílus ott is megváltozik (pl. címsor2, címsor3, stb...). Nos, a kérdésem annyi: hogyan szoktathatnám le a
Word-öt erről az önkényeskedésről. Komolyan mondom: néha az MS programjait használva úgy érzem magam, mint akit bevisznek egy teljesen kicsempézett helyiségbe és csak annyit mondanak:
-Térdeljen le és ne nézzek hátra!
Koszi a valaszt, tuti nem az en hibam, mert SEMMILYEN masmilyen szov.szerk. nem csinalja ezt (korabbi wordok sem), a meret A4-es, es a tobbi oldalbeallitas is ugyanolyan, mint amilyet korabbi wordben hasznaltam. A nyomtatott nezetben latszanak az oldalszamok, tehat nem ertem, miert van, hogy csak 11-tol szamoz.
Nekem az a gondom, hogy Office2k Wordje neha azt csinalja, hogy az elso 10 oldalt nem oldalszamozza meg, hanem csak a 11-tol. Ezt miert csinalja? Marhara idegesito!
Nekem is lenne bajom a word-el. A múltkoriban olvastam a minden office verziót érintő (kiv XP-t) jibáról, amivel RTF doksik segítségével mindenféle csúnya dolgot művelhetnek az ember gépén.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha nekem van egy SP1, és egy SP2 a magyar office97-hez, akkor még mit töltsek le, hogy ez ellen védve legyek ?
(próbáltam már keresni, de asszem az MS support oldalát nem az én gondolkodásmódom szerint alakították ki )
Az 5let jöhet emilbe is, sőt esetleg annak jobban is örülnék...:)
Illesszél be mezöket!
A mezö legyen Dátum mezö.Ekkor amikor megnyitod a sablont mindig az aktuális dátum lesz a mezćö helyén. Arra kell vigyazni, hogy késöbb ha megnyitod a már elmentett dokumentumot a mezö megint frissül az aktuális dátumra. Ha ezt el akarod kerülni, akkkor a sima [Date] helyett használd a [CreateDate] mezöt (field).
Léteznek a Wordben függvények (mint pl. az Excelben), amelyek kiértékelődnek és értéket vesznek fel a szövegben? Egy sablonszerű dokumentumot használok, amelyen többször előfordul az aktuális dátum és ezt szeretném automatizálni. Megnyitáskor szeretném, ha megjelenne az aktuális dátum, elmentéskor viszont érték mentődjön, ne a változó.
Hali,
a kovetkezo a problema:
Win98, office2000, winword van telepitve.
Ha raklikkelek egy word dokumentumra akkor bejon a winword es rendesen betolti a dokumentumot.
Ha behivom a winword-t es file,open-nel probalom meg betolteni ugyanazt a filet akkor minden fele formatumozas nelkul hozza be, es a vegere jo par sort tesz mint pl.
WordDocument
WordDocument
SummaryInformation
SummaryInformation
DocumentSummaryInformation
DocumentSummaryInformation
CompObj
CompObj
ObjectPool
ObjectPool
Documento Microsoft Word
MSWordDoc
Word.Document.8
Van valakinek valamilyen otlete hogy miert csinalja ezt?
Szóval köszi az eddigi hozzászolásokat, sajnos az alert progi nem jon le a felénél kiakad...
Word2000 rol van szo. És persze hogy probáltam File-Megnyitással, de attol lefagy a Word...normal.dot megvan azzal sincs gond. Makro sincs benne egyszeruen megirja a doksit lementi. Majd nem lehet megnyitni...
Elég nehéz úgy segíteni, hogy még a Word verzióját sem árulod el!! 95, 97, 2000? windows, macintosh??
A problémádat több dolog is okozhatja. Gyakran a legelemibb dolog is segíthet.
1. Próbáltad úgy megnyitni, hogy File>Open ?
2. A filenévben van ékezetes betű?
3. A dokumentumodban van hyperlink?
4. Vannak mezők a doksiban?
5. Elképzelhető, hogy a file szerepel az MRU-ban (legutóbb használt file-k listáján, Start>Dokumentumok) és mozgatva lett a file?
6. Van benne makró?
Ha a 2-6. kérdésre valamelyikre igen a válasz, akkor jelezz vissza!
Ha Office 2000-et használsz, akkor van egy nagyon hasznos ki progi, ingyen letölthető az MS-től, ami a hibaüzeneteknél részletesen megadja a hiba körülményeit. Innen letölthető, talán segít.
http://officeupdate.microsoft.com/2000/downloadDetails/alerts.htm