Keresés

Részletes keresés

schbéla Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9948

Hát én sem hiszek nagyon azoknak akik csak a neten lőnek nagyon jól. Hogy ki indul majd meglátjuk.

Előzmény: STEVE_5 (9947)
STEVE_5 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9947

Akinek ilyen nagy a szája, az úgysem indulhat ilyen versenyen!

...na jó, csak vicceltem:-)

Előzmény: exhighand (9942)
barugon Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9946

Nagyon díjazlak!

Valóban, milenne, ha lenne egy LG, ill. egy Slavia kupa???

Másfél évtizedet raliztam át LADA-val, (erre volt lé) és volt LADA kupa is!

A mérleg, néhány köcsög a polcon, öt totálkár, három borda törve!

De MEGÉRTE!!! Én felhozatalodat támogatom! Van benne ráció!

Előzmény: Bitor (9944)
schbéla Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9945

Én is a HFT-re gondoltan, de azért gondolhatnál a szerinted mellőzött és általad pártolt hobbilövészekre is. Most van lehetőség, hogy kipróbálják magukat és a puskáikat is.

Előzmény: exhighand (9942)
Bitor Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9944

Hű de kár, hogy lemaradtam erről a jó kis "milyen fegyverrel kell kezdeni" vitáról! :)

Nem akarok határozottan állást foglalni a témában, mert én is Slavián tanultam, de versenyfegyver fixált vagyok! :) De ismét előhozakodnék a jányommal:

Tavaly tavasszal megtanítottam lőni, ugyanazzal a Slaviával, amin én is tanultam. Utána szabadidős rendezvényen lőtt Féggel.

Aztán ősz óta egyesületben puffogtat  dögnehéz FWB 300-al. És azóta a nyílt irányzékos Slaviára csak húzza az orrát! :)

Pedig neki tényleg nehéz a fegyver, szerintem hátráltatja a fejlődését a küzdelem a súllyal. Ezért kell majd valahogy komolyabb (ámde könnyebb) vasat adni a kezébe.

Versenyzés: sajnos ez egy technikai sport. És kemény versenysport: a serdülők is jobbára PCP fegyverekkel, talpig lövészcuccban nyomják. Mert csak így van esély.

De az autóversenyek mintájára a lövészsportban lehetne csinálni pl FÉG vagy Slavia kupát :)

De most azt mondanám, hogy majd mindegy hogy mivel kezd az ember, de úgy kezdjen, hogy legyen sikerélménye! Aztán a többi majd kialakul!

bosijani Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9943

csatlakozom,még -15-ben is!:-)

idén nem lesz olyan hideg.....é

Előzmény: schbéla (9941)
exhighand Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9942

Nincsen se technikám FT-hez, se egészségem. A HFT-t meggondolom.

Előzmény: schbéla (9937)
schbéla Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9941

Nekem semmi, a téli versenyek is nagyon jók.

Előzmény: chato0078 (9940)
chato0078 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9940

Mi bajotok az idővel?

Az FT már csak ilyen sport,hogy a szabadban csinálják.

Ha üvegháziak vagytok,akkor menjetek sakkozni,vagy pimpongozni.

Amúgy meg ott a jó meleg cserépkályha.(márha valakinek sikerül begyújtani)

Előzmény: schbéla (9939)
schbéla Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9939

Reméljük sokkal jobb idő lesz.

Előzmény: fotd.m (9938)
fotd.m Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9938

spec nekem pont ez az, ami elvenné a kedvem. pedig szeretnék kimenni, de csak (az évszakhoz képest) jó idő esetén.

Előzmény: bosijani (9936)
schbéla Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9937

Te eddig sok hozzászólásban írtál arról, hogy az amatőrök, hobbi lövők ki vannak rekesztve a versenyekről. Akkor most itt a lehetőség arra, hogy versenyeken induljatok. Az idei HT+HFT versenyeiken lesz rá lehetőség, ha összejön öt induló nyílt irányzékú akár csőletörős puskával akkor ők külön kategóriában indulhatnak és díjazva lesznek. Csak azon múlik, hogy lesznek e jelentkezők. Nem kell semmit szerveznetek csak el kell indulni és egymás között eldönteni ki a jobb. 

Előzmény: exhighand (9895)
bosijani Creative Commons License 2012.01.16 0 0 9936

egy kis kedvcsináló 28.-ára,nár ez 29.-én volt....

STEVE_5 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9935

A kudarc nem itt kezdődik.

Ismered a tréfát: "Értem én, hogy gőzmozdony, de mi hajcsa?"

...és soha ne add fel :-)

Előzmény: marcony (9931)
antalijozsef Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9934

Én úgy érzem értem a mondanivalódat, nem is lenne ezzel gond, egyetértek vele!

De ha más ezt nem így gondolja, és megveszi a gyerekének a versenyfegyvert, akkor komoly előnybe kerül a plinker fegyveresekkel szemben. Ki akarná, hogy a gyereke e miatt csalódjon, nyilván a legjobbat adja meg neki, ami csak tőle telik, hogy ne ezen múljon a sikere. Aztán, hogy ki tudja-e használnia a fegyver adottságait az megint más kérdés.

Láttam már gyereket teniszpályán 50.000Ft-os szuper ütővel, a másik gyerek egy 2.000Ft-os ütővel lealázta. Ha egyenlő lett volna a játéktudásuk, más lett volna az eredmény.

Előzmény: marcony (9931)
robertó69 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9933

Azóta a társaság  rossz életű tagja QB helyett mát vitt távcsöves Szláviát, mostanság meg Dianát,kis kukkerrel-az élmény mit sem változott-senki nem panaszkodott a nehéz súlyára-legfeljebb a Rákóczi fejedelem süvege helyett inkább  30 m-ről akarják levadászni a szottyos szilvát a hokedli széléről,mert sokkal látványosabb, amikor a kemény csonthély kirobban egy pontos találattól a félig elfolyósodott gyümölcshúsból:-)))))

Ja,és van az a komlószörp mennyiség, amikor a "kezdő" nemhogy 10 mm-es célokat akar eltalálni 25 m-ről,de szent meggyőződése az, hogy képes is rá:-DDD

Előzmény: exhighand (9915)
robertó69 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9932

"Miért a sörösdobozt említitek folyton, amikor a legvacakabb plinker puskával is el lehet találni 10-ből tízszer az üdítőskupakot 15-20m-ről?"

Csak a saját tapasztalatomon keresztül tudom érzékeltetni: feltételezzük azt, hogy egy baráti társaság elmegy kempingezni, horgászni egy hosszú hétvégére. Nyár van, meleg. Fürdeni jó a Hernád, szomjat oltani viszont kevésbé. A kellően unatkozó társaság célba szeretne lődözni valamivel,valamire. Minő véletlen, van kéznél egy kínai QB57-es, nyílt irányzékkal, AK feelinggel, és fél kiló ólommal. Bár a társaság nem ismeri betűre pontosan a BTK-t, és a vadászati törvényt sem, de élő-mozgó állatokra nem szeretne lövöldözni(épp elég a halakra mért kíméletlen pusztítás...) Mégis, mi van kéznél a pusztában, amire nagy számban lehetne  célzott lövéseket leadni, ami sikerélményhez vezet, és nem kell hozzá áram, mint egy Syus-hoz? Igen, pont kéznél van-vagy fél lábszárig állunk benne- pár üres sörösdoboz. Amikor a társaság már ráérez a mókára, persze túl "nagy"-nak látja a dobozt, de akkor sem megy el a távoli boltba ásványvízért a kupakok miatt, inkább a Rákóczi-sör kisebb részleteit kezdi célozgatni, ki-ki lőtudása és vérmérséklete szerint...

A sörösdoboz gyilkolás(szerintem)ámerikai találmány-bár ott jellemzően nem játékpuskával lőnek rá-, mert ott hagyománya van annak, hogy fél-analfabéta, zsírdisznóra hízott részeg családapák pár sörtől Rambónak érzik magukat, és ezt meg is akarják mutatni a jelen lévő társaságnak;-)

Egy amerikai lövész fórumon találkoztam pl.a rossz, karcos dvd lemezek célként való újrahasznosításával-bár ott a 20 yardra kirakott lemezek egész felületére lőttek, és nem csak a leragasztott, középen lévő 14 mm-es likra:-DDD

Csak halkan jegyzem meg-ha az emberfia belülről-aktív részeseként-szemléli az ilyen jellegű "plinkerezés"-t, akkor nagyon is jó móka tud lenni, és senki sem azon bánkódik, miért nem üdítős kupakra, vagy gyufaszálra lövöldözünk a sörösdoboz helyett;-)))

Előzmény: exhighand (9915)
marcony Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9931

T. Uraim!

Köszönöm a válaszokat.

Feladom.

Kudarc számomra, hogy nem tudom érthetőbben megfogalmazni mondanivalóm.

STEVE_5 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9930

"...A mai világban..."

Ez, amiben te is meg én us élünk, ez nem a "világ" csak egy igen kis szelete. (Sajnos)

Elenyészően kicsi vevőkirt képviselünk, rettenetes az árérzékenységünk (leggyakrabban a minőség rovására).

Ezért nem lehet ésszerű következtetés levonni arra vonatkozóan, hogy a "világban" mit, milyen áron, milyen minőségben kell, vagy érdemes gyártani.

Előzmény: marcony (9926)
king jerry Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9929

Ugyanakkor olyat már láttam hogy a kezdőnek odaadtam a dianát vagy a walthert, és azóta élvezi a lövészetet.

Meg olyat is láttam nem is egyet, hogy az agyonreklámozott csodagamót megvette sokért, és az meg a szekrény tetején pihen vagy az ajtó mögé lebaszarintva, és csak ritkán van elővéve.

king jerry Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9928

Nem kell ötkilósnak lenni a vadászpuskának.

Nem kell csípőre tett könyökkel lőni a vadásznak.

Nem kell párnán kuporognia sem.

Viszont nem kell a légpuskás célbalövészetet összekeverned a vadászattal sem.

DarkDeer Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9927

Figyelembe kell venni hazánk speciálisan szar helyzetét. Nálunk iszonyatosan kicsik a fizetések, és csak 7,5 J a szabadon tartható és vadászni sem lehet légfegyverrel. Ergo itthon totál hülye aki alapvetően vadászartra szánt (külföldön olcsónak számító, nálunk drága) 16-40 J-ról barbár módon lebutított, pontatlan, rugdosó, ugráló Gamo-t vagy hasonlót vesz. Olcsóbban lehet szerezni használt versenyfegyvert amivel sokkal jobban jár a versenyző és a hobbilövész is. Szvsz.

marcony Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9926

T. Urak!

Olvasva, és beleszólva is ebbe a vitába, támadt náhány gondolatom.

A mai világban, minden termék gyártásának elindítása előtt, felmerül a következő kérdés.

El el tudjuk-e adni, vagy nem?

Ha ebböl az jön ki, nem akkor nem indulhat el a termék gyártása.

Mivel ez egy légfegyveres társaság, mindenki eldöntheti, az összes legyártott légfegyverből, mekkora az arány a versenypuskáknak.

Szerintem jó, ha eléri a 10%-ot, de legyen 20%.

Ha mindenki úgy gondolkodna, mint itt a versenypuskahívők, akkor a 100-ból 80 puska eladhatatlan lenne.

Ezeket mégis gyártják, és eladják.

Ebböl az következik, hogy a 100-ból csak 20-an godolkodnak úgy, mint ti.

Miért nem versenypuskát vesznek? Akik mást vesznek mind hülyék?

Ugye, talán mégsem.

Ezekben a topikokban eluralkodott egy versenycentikus szemlélet, nektek semmi más nincs a látókörötökben.

Csak egy kérdés: láttatok ti már vadászt, csípőre tett könyökkel lőni?

Párnán kuporogva lőni?

Talán még vadászt sem láttatok. :-)

Nekem ne mondja senki, hogy egy vadászpuskának 5 kilosnak kell lennie, mert csak az a jó.

Hordozza azt az illető, álló nap, aztán le is szedi a szenteket az égből.

Egy vadászpalántának is meg kell tanulni lőni, vagy nem?

Hány FT-s van, és hány vadász?

Az agyazása sem áll kézre! (Láttatok már vadászpuskát versenyfegyver agyazással?)

Senki nem vitatta, hogy egy már versenyezni akarónak mi a jó,

de ugyan már, egy kezdő minek vegyen versenypuskát, amíg 100-bol talán 20 (ugye sok) eljut odáig, hogy versenyzésre gondoljon.

Egy kezdő milyen puskát vegyen? Innen indult a vita.

Üdv:

M

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9925

Drágának, drága... Egy lőállás kb. 1 milla, de nem kell aggódnotok, jobban nem tudjátok szétlőni, mint egy .22-es lőporos.

Amúgy a keretet páncéllemez védi.

Előzmény: loksi-67 (9924)
loksi-67 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9924

nem tul draga az elektronika ahhoz hogy szetlöjük? de szivesen vallaljuk, csak nagyot szoljon ha szetrobban :-)))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (9920)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9923

Nos úgy gondoltam, hogy ez majd ott helyben derül ki :)

Előzmény: .Guriga. (9922)
.Guriga. Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9922

Péter!

azt elfelejtetted közölni, hogy azért elektronikus, mert ha nemtalálja el valaki a célt akkor a versenyzőre rákötött 10.000 Volt aktivizálódik... 

...természetesen ez kíváló "ösztönző" a jobb eredmény elérésére.

bosijani Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9921

naná!

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9920

Hogy egy kicsit lazítsunk a témán...

Van-e kedvetek 50 m-es lövészetre elektronikus célra? Most csak az igény lenne felmérve...

gotofoto Creative Commons License 2012.01.15 0 0 9919

A gond ott van, hogy ez az egy idő után a gyerekeknél nagyon gyorsan jön el. Ha ezt a pillanatot elmulasztod, már lehet, hogy nem marad meg a motiváció. A gyerekek nagyon gyorsan változnak, fejlődnek, sok minden érdekli őket, nagyon gyorsan csoportosítják át a teljes figyelmüket másra, hiszen ők még a tapasztalás és élmény gyüjtés időszakát élik. Ha ezt nem sikerül tartósan kihasználni, akkor elfordulnak a tárgytól és másfele indulnak és talán soha vissza sem fordulnak.

Előzmény: exhighand (9918)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!