Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Én is a HFT-re gondoltan, de azért gondolhatnál a szerinted mellőzött és általad pártolt hobbilövészekre is. Most van lehetőség, hogy kipróbálják magukat és a puskáikat is.
Hű de kár, hogy lemaradtam erről a jó kis "milyen fegyverrel kell kezdeni" vitáról! :)
Nem akarok határozottan állást foglalni a témában, mert én is Slavián tanultam, de versenyfegyver fixált vagyok! :) De ismét előhozakodnék a jányommal:
Tavaly tavasszal megtanítottam lőni, ugyanazzal a Slaviával, amin én is tanultam. Utána szabadidős rendezvényen lőtt Féggel.
Aztán ősz óta egyesületben puffogtat dögnehéz FWB 300-al. És azóta a nyílt irányzékos Slaviára csak húzza az orrát! :)
Pedig neki tényleg nehéz a fegyver, szerintem hátráltatja a fejlődését a küzdelem a súllyal. Ezért kell majd valahogy komolyabb (ámde könnyebb) vasat adni a kezébe.
Versenyzés: sajnos ez egy technikai sport. És kemény versenysport: a serdülők is jobbára PCP fegyverekkel, talpig lövészcuccban nyomják. Mert csak így van esély.
De az autóversenyek mintájára a lövészsportban lehetne csinálni pl FÉG vagy Slavia kupát :)
De most azt mondanám, hogy majd mindegy hogy mivel kezd az ember, de úgy kezdjen, hogy legyen sikerélménye! Aztán a többi majd kialakul!
Te eddig sok hozzászólásban írtál arról, hogy az amatőrök, hobbi lövők ki vannak rekesztve a versenyekről. Akkor most itt a lehetőség arra, hogy versenyeken induljatok. Az idei HT+HFT versenyeiken lesz rá lehetőség, ha összejön öt induló nyílt irányzékú akár csőletörős puskával akkor ők külön kategóriában indulhatnak és díjazva lesznek. Csak azon múlik, hogy lesznek e jelentkezők. Nem kell semmit szerveznetek csak el kell indulni és egymás között eldönteni ki a jobb.
Én úgy érzem értem a mondanivalódat, nem is lenne ezzel gond, egyetértek vele!
De ha más ezt nem így gondolja, és megveszi a gyerekének a versenyfegyvert, akkor komoly előnybe kerül a plinker fegyveresekkel szemben. Ki akarná, hogy a gyereke e miatt csalódjon, nyilván a legjobbat adja meg neki, ami csak tőle telik, hogy ne ezen múljon a sikere. Aztán, hogy ki tudja-e használnia a fegyver adottságait az megint más kérdés.
Láttam már gyereket teniszpályán 50.000Ft-os szuper ütővel, a másik gyerek egy 2.000Ft-os ütővel lealázta. Ha egyenlő lett volna a játéktudásuk, más lett volna az eredmény.
Azóta a társaság rossz életű tagja QB helyett mát vitt távcsöves Szláviát, mostanság meg Dianát,kis kukkerrel-az élmény mit sem változott-senki nem panaszkodott a nehéz súlyára-legfeljebb a Rákóczi fejedelem süvege helyett inkább 30 m-ről akarják levadászni a szottyos szilvát a hokedli széléről,mert sokkal látványosabb, amikor a kemény csonthély kirobban egy pontos találattól a félig elfolyósodott gyümölcshúsból:-)))))
Ja,és van az a komlószörp mennyiség, amikor a "kezdő" nemhogy 10 mm-es célokat akar eltalálni 25 m-ről,de szent meggyőződése az, hogy képes is rá:-DDD
"Miért a sörösdobozt említitek folyton, amikor a legvacakabb plinker puskával is el lehet találni 10-ből tízszer az üdítőskupakot 15-20m-ről?"
Csak a saját tapasztalatomon keresztül tudom érzékeltetni: feltételezzük azt, hogy egy baráti társaság elmegy kempingezni, horgászni egy hosszú hétvégére. Nyár van, meleg. Fürdeni jó a Hernád, szomjat oltani viszont kevésbé. A kellően unatkozó társaság célba szeretne lődözni valamivel,valamire. Minő véletlen, van kéznél egy kínai QB57-es, nyílt irányzékkal, AK feelinggel, és fél kiló ólommal. Bár a társaság nem ismeri betűre pontosan a BTK-t, és a vadászati törvényt sem, de élő-mozgó állatokra nem szeretne lövöldözni(épp elég a halakra mért kíméletlen pusztítás...) Mégis, mi van kéznél a pusztában, amire nagy számban lehetne célzott lövéseket leadni, ami sikerélményhez vezet, és nem kell hozzá áram, mint egy Syus-hoz? Igen, pont kéznél van-vagy fél lábszárig állunk benne- pár üres sörösdoboz. Amikor a társaság már ráérez a mókára, persze túl "nagy"-nak látja a dobozt, de akkor sem megy el a távoli boltba ásványvízért a kupakok miatt, inkább a Rákóczi-sör kisebb részleteit kezdi célozgatni, ki-ki lőtudása és vérmérséklete szerint...
A sörösdoboz gyilkolás(szerintem)ámerikai találmány-bár ott jellemzően nem játékpuskával lőnek rá-, mert ott hagyománya van annak, hogy fél-analfabéta, zsírdisznóra hízott részeg családapák pár sörtől Rambónak érzik magukat, és ezt meg is akarják mutatni a jelen lévő társaságnak;-)
Egy amerikai lövész fórumon találkoztam pl.a rossz, karcos dvd lemezek célként való újrahasznosításával-bár ott a 20 yardra kirakott lemezek egész felületére lőttek, és nem csak a leragasztott, középen lévő 14 mm-es likra:-DDD
Csak halkan jegyzem meg-ha az emberfia belülről-aktív részeseként-szemléli az ilyen jellegű "plinkerezés"-t, akkor nagyon is jó móka tud lenni, és senki sem azon bánkódik, miért nem üdítős kupakra, vagy gyufaszálra lövöldözünk a sörösdoboz helyett;-)))
Ugyanakkor olyat már láttam hogy a kezdőnek odaadtam a dianát vagy a walthert, és azóta élvezi a lövészetet.
Meg olyat is láttam nem is egyet, hogy az agyonreklámozott csodagamót megvette sokért, és az meg a szekrény tetején pihen vagy az ajtó mögé lebaszarintva, és csak ritkán van elővéve.
Figyelembe kell venni hazánk speciálisan szar helyzetét. Nálunk iszonyatosan kicsik a fizetések, és csak 7,5 J a szabadon tartható és vadászni sem lehet légfegyverrel. Ergo itthon totál hülye aki alapvetően vadászartra szánt (külföldön olcsónak számító, nálunk drága) 16-40 J-ról barbár módon lebutított, pontatlan, rugdosó, ugráló Gamo-t vagy hasonlót vesz. Olcsóbban lehet szerezni használt versenyfegyvert amivel sokkal jobban jár a versenyző és a hobbilövész is. Szvsz.
A gond ott van, hogy ez az egy idő után a gyerekeknél nagyon gyorsan jön el. Ha ezt a pillanatot elmulasztod, már lehet, hogy nem marad meg a motiváció. A gyerekek nagyon gyorsan változnak, fejlődnek, sok minden érdekli őket, nagyon gyorsan csoportosítják át a teljes figyelmüket másra, hiszen ők még a tapasztalás és élmény gyüjtés időszakát élik. Ha ezt nem sikerül tartósan kihasználni, akkor elfordulnak a tárgytól és másfele indulnak és talán soha vissza sem fordulnak.