Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.05 0 0 194
Na meg ott a hírhedt gabonakörös trükk, amit bemutattak a Friderikusz Showban is annak idején. Ott is, ha nem csal emlékezetem, mintha a szakértők még a leleplezés után is azt állították volna, hogy ez biza UFO volt.:)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.05 0 0 193
A fertőződésekről annyit, hogy ez sem bizonyíték semmire, mert itt lehetnek már nagyon rég óta. Elvileg már Nagy Sándor(:)) korában is itt voltak. Ez szintén magyarázat lenne arra is, miért pont USA, mivel így nyomon tudták követni a történelmünket. Én csak szövegelek itt, meg semmi komolyat nem mondok, de persze szerintem senki sem. :))
Ebbena témában nincs komoly véleménye, bárkinek igaza lehet.
CHROME Creative Commons License 1999.06.05 0 0 192
Jaj, eszembe jutott valami.
Aki mar az elejetol olvasta a topicot, az tudja hogy ateltem egyet s mast.
El is felejtettem mondani azt hogy a rakovetkezo evben a haverokkal voltunk a balcsin nyaralni, es egy hazat bereltunk ki. Ott pedig talaltunk egy par magazint, konyvet szoval kulturaban sem volt hianyunk :)
Na akkor eloszot lattam UFO magazint, es kivancsian belelvastam, es bizony-bizony nem kis meglepodesemre volt olyan level amit az illeto a szerkesztosegnek irt ami SZINTE TELJESEN ugyanazt irta le amik velem megtortentek. Tudtam hallomasbol hogy az "ilyen" beszamolok egybevagnak, de hogy valaki ugyanazt mondja el amit en, az azert tenyleg nagy hatassal volt ram.

Mondjuk olvastam olyat is amit valahogy nem tudok elhinni. Az a szokasos " mentem haza az orszaguton amikor felem jott az UFO felvett es megeroszakoltak" stilusu volt.
Az allitolagos szakertok kozul is sokan annyira el vannak vakulva hogy amint valaki felhozza hogy mi tortent vele rogton bologatnak hogy igen-igen ez bizony UFO volt es mar ismerunk hasonlot,vagyis nem is jut eszukbe hogy az illeto hazudik.Pl volt az egyik adon egy olyan riport ahol egy felvetelt csinalt par ficko kezikameraval egy kert vegeben/ kerites folott imbolygo "UFO"-rol, aztan kihivtak a szakertoket hogy nezzek meg a felvetelt/kornyeket es mondjanak velemenyt. Persze az osszes szakerto mindent nekiallt meregetni, sot meg azt is kihoztak belole hogy itt nagyobb a hattersugarzas meg ilyenek. Na a tortenet poenja az hogy utana a tvben leadtak azt hogy a kamu (merthogy bizony kamu volt) felvetelt hogyan csinaltak: egy allolampa papirgombje vilagitott amit egy a kerites szinte alatt guggolo ember mozgatott.

Na ezzel csak azt akartam mondani hogy valoban NAGYON SOK az olyan ufo-eszleles ami sajnos hazugsag, es az emberek tobbsege ebbol kiindulva mar nem is hisz annak aki nem hazudik hanem igazat mond.

Tulajdonkeppen hitelrontasert be is lehetne perelni ezeket a "viccelodoket" hiszen igy tokre megbelyegzik azokat akit valoban ateltek az esemenyeket. - persze ezt a beperelest nem gondolom komolyan... :)

Mr.Sla Creative Commons License 1999.06.05 0 0 191
A fenysebesseghez:
Az abszolut fenysebesseg,/ majdnem 300.000 km/sec/ vakumban ertendo. A relativitas elmelet feltetelezese szerint ezt nem lehet atlepni.
Egyeb kozegben a fenysebessege kisebb. Igy elofordulhat, hogy egy adott kozegbe lepve a feny egy bizonyos ideig nagyobb sebeseggel halad, mint az adott kozegben ervenyes fenysebesseg. Ilyenkor a fenyreszecske lefekezodik es ha jol emlekszem un. Cserenykov /vagy hogy a ... hivjak/ sugarzas keletkezik.
Az idegenek pedig koztunk jarnak, pl.: Linus Torvalds :-))
Herold Creative Commons License 1999.06.05 0 0 190
Igazad van, vannak olyan szemellenzősök, akik akkor sem hinnék el, hogy földön kívüli fajok látogatják bolygónkat, ha az orruk előtt szállna le egy UFO. Szerintük mindenki, akit elraboltak, eltérítettek az mind vagy hallucinált, vagy részeg vagy csak kitalálta a történetet. És szerintem nem érdemes meggyőzni őket, mert attól senkinek nem lesz jobb. Mindenki csak a saját tapasztalatából tanul.
Előzmény: zkt (188)
CHROME Creative Commons License 1999.06.05 0 0 189
Hiya all!
Sorry , kicsit net nelkul toltottem az utobbi par napot.

Ujlaki: nezd en sem akartalak megbantani, ugy gondoltam hogy amikor a velemenyedet irod le az OK, de amikor csak kis dolgokba kotsz bele az nem eppen ide valo.

Mindenkinek tiszteletben kene tartani a velemenyet.

En ezert sem probalom megteriteni az embereket hogy IGENIS VANNAK IDEGENEK, :) hanem csak azt meseltem el ami velem tortent, es hogy en mit gondolok rola.

Erdeklodve varnam masok beszamoloit (ha vannak meg) a temaval kapcsolatban.

zkt Creative Commons License 1999.06.05 0 0 188
Pár napot kihagytam, de ne örüljenek az UFO ellenzők, mert visszajöttem :-)

Néhány fontosabb dolog:
Az említett TV2-n lévő dok.filmsorozat címe: Az ötödik dimenzió Hétfőnként 22:30-23:00-ig tart. Érdekes módon csak 2 hozzászólásban esett róla szó...pedig érdemes nézni.

A holdraszállást Csák Csaba fizikus Járt-e ember a Holdon? című könyvében kérdőjelezi meg. (vagy valami ilyesmi a címe)
Egyébként két NASA fotó amin UFO látható:
AS12-50-7346
AS12-48-7071 (ez az ismertebb kép, bár nehéz rajta észrevenni,mert eléggé ki kell nagyítani a képet)

Érdemes venni néha UFOs (szenny)lapokat, mert található benne pár elgondolkodtató dolog (bár nagyrészét én sem hiszem el :-))
Amit andzsin írt az nagyon jó (valami hasonlókat akartam én is,dehát megelőzőtt :-))

Sokan mondták itt hogy a 4. tipusú találkozások gyógykezelésre szoruló emberek képzelgései, és semmilyen bizonyíték nincs rá. Az nem minősül elegendő bizonyítéknak, ha valaki épp ezek alatt a gyógykezelések alatt hipontikus állapotban mondja el a történetét? Ott is hazudna?
A kézzel fogható bizonyítékokról...hát egy elrablásról milyen bizonyíték lehet még ezen kívűl? De ha van is akkor sem fogják bárkinek a kezébe nyomni...

Egyébként kezdem úgyérezni, hogy ez a vita nem vezet sehova, mert úgysem tudjuk a másik oldalt meggyőzni, és ők sem minket.

Mr Spock Creative Commons License 1999.06.05 0 0 187
Kedves Munchausen,

észrevettem egy mélyzöld tárgyat (teherautónyi méretü

Mi volt a formaja a targynak? Mihez lehetne hasonlitani?

hazafelé menet még egy furcsaságot láttam, az egyik gyárépületet hasonló zöld szin vette körül, mostanában bontották le, és láttam, hogy nagy pince
volt alatta. Itt a nagy pince alatt a szokásosnál jóval nagyobb pincére kell gondolni, amin két három teherautó vígan ki-be járhat.

Most volt ott gyarepulet vagy nem. Ha igen, hogyan lattad a pincet? Ha nem, mi vilagitott zolden? Kulonbenis, milyen formaban lattal egy pincet? Nem egeszen tiszta a leiras.

Gabor

Előzmény: Munchausen (184)
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.05 0 0 186
Kedves andzsin,

en csak egy egyszeru doktori
fokozattal rendelkezem, de nalamnal sokkal okosabb emberek

Ne dicsekedj, nekem is van doktori fokozatom (:-).

Megegyszer: ha olvastad korabbi leveleimet, latnod kell, hogy nem vagyok "UFO ellenes". De ez nem azt jelenti, hogy minden gyanus, ketes informaciot a jelenseg javara konyvelek el. Borzasztoan megneheziti ezt a temat, hogy tul sok, tul sok fele informacio letezik, ami nem lehet mind igaz.
Szinten zavar, hogy tenyleg, egyetlen kezzel megfoghato targyi bizonyitek nem letezik. Semmi. Ha itt tobb evtizede (egyesek szerint sokkal tobb) ezek itt minden orszag felett repkednek, leszallnak, neha lezuhannak, embereket visznek, visszahoznak, stb., nehez elkepzelni, hogy meg egy gyufafej nagysagu valami sem maradt itt. Jo, Roswell-ben a kormany elvitte. Na de voltak mas esetek, mas orszagokban, es megsem.

Es a "sightings". Tehat amikor emberek beszamolnak arrol, hogy "lattak valamit". A dolgok, jelensegek legelkepesztobb variacioja. Ha itt tenyleg egy idegen civilizacio jelenleterol van szo, az sokkal homogenabb kell hogy legyen. Peldaul maga a jarmu. Hanyfele leirast olvastunk arrol ami "leszallt".

Szinten, nem latok egy logikus osszefuggest a jelensegek kozott. Ha vannak, akkor minimum 52 eve vannak (1947, Roswell). 52 ev alatt mar ki kellett volna alakuljon valamifele osszefuggo "kep" arrol, hogy hol vannak, mit csinalnak, es esetleg miert.

Nem konnyu ez a dolog. En tobb bizonyitekot latok a multbol, mint a jelenbol. Daenikenre en nagyon odafigyeltem, mert o legalabb letezo dolgokra mutatott ra. De a problema meg a Daenikeni jelenseggel is az, hogy ott is tul sok fajta kulonbozo dolog van leirva. Az egyiken urhajos-sisakot viselnek, a masikon nem, a harmadikon oriasok, a negyediken emberformajuak, az otodiken......a sokadikon.....ott sincs egy egyseges kep.

Osszessegeben, hianyolom az osszefuggest. Semmi nincs, amit meg tudnek "fogni" (most nem targyra gondolok), es a tudatomban mint egy egyseges kepet tudnek kezelni. Ennek ellenere, tovabbra is hiszek abban, hogy lehet hogy voltak, lehet hogy vannak, es tovabbi kutatasra szukseg van. En megteszem a magam kis reszet, es resztveszek ebben a SETI@HOME projectben. Egyebkent ez is erdekes. Ha ezek tenyleg sejtenek (tudnak) idegenbol jottek jelenletet, miert kell millionyi fenyevre levo galaxisokbol jovo radiohullamokat analizalni? Szoval nem tiszta a dolog.

Gabor

Greenlabel Creative Commons License 1999.06.04 0 0 185
Kedves andzsin!
Irod: "Van egy Nasa felvetel, amely a Holdraszallas kornyeken keszult es azon egy nagyon
erdekes dolgot lehetett latni. Egy fenyes valami a Hold fele mozog iszonyatos sebesseggel
majd hirtelen 90 fokos iranyt valt es eltunik a kepbol."
Dehiszen én úgy tudtam, hogy nem is jártak a holdon az amcsik! Egy nem túl régi topicban többen bizonygatták, hogy az egész csak filmtrükk volt... :-))
Előzmény: andzsin (172)
Munchausen Creative Commons License 1999.06.04 0 0 184
Elfelejtettem, hogy bekérdőjelesedtünk. ;-))

Kb. két éve télen 22h után ballagtam haza a munkahelyemről, mikoris kb. 20-25 méterrel előttem észrevettem egy mélyzöld tárgyat (teherautónyi méretü
volt) a közepe felé két akár emberalakunak is tekinthető fekete valamivel. A tárgy nem világított, de halvány zöldes fényt árasztott magából.
Egy darabig közeledett felém, majd eltünt, látszólag lemerült az aszfalt alá.
Egy darabig még ácsorogtam, nem tudtam hova tenni a dolgot, de aztán továbbmentem. Ekkor ért a meglepetés, ugyanis, mikor arra a helyre értem, ahol
a tárgy eltűnt határozottan forrónak kezdtem érezni a levegőt, amúgy minusz 5-10 fok körül lehetett, sőt megérintve az aszfaltot, vastag kesztűn keresztűl
szinte megégette a kezemet. Gyorsan odébbáltam...
hazafelé menet még egy furcsaságot láttam, az egyik gyárépületet hasonló zöld szin vette körül, mostanában bontották le, és láttam, hogy nagy pince
volt alatta. Itt a nagy pince alatt a szokásosnál jóval nagyobb pincére kell gondolni, amin két három teherautó vígan ki-be járhat.
Sokáig nem szóltam senkinek a dologról, egyedül a nejemnek meséltem el, aztán pár hét múlva a kollégáimnak is, ha nem égettem volna meg a kezemet
a kesztűn keresztűl, akkor azt gondolhatnám, hogy hallucináltam, de sajnos ilyen egyszerűen nem magyarázhatom meg a dolgot. Busznyi méretű
"gömbvillámról" sem hallottam még, megaztán ott van a gyárépület...
Ez így egyszerre egy kicsit sok, de talán akad valaki aki megmagyarázza, hogy mi is volt, lehetett ez...

Előzmény: Mr Spock (167)
NagyAnd Creative Commons License 1999.06.04 0 0 183
Sziasztok!

Akit bovebben erdekelnek a SETI kutatasok,azoknak ajanlom Almár Iván most megjelent konyvet: "A SETI szépsége" cimmel (Tudomany - Egyetem sorozat). Nagyon jol leirja az eddigi SETI kutatasokat. Ami engem meglepett, hogy a 90'-es evekben milyen sok kutatas indult es tart ma is (es lesz), remek otleteket felvonultatva. A szerzo eles szakadekot lat a SETI es az UFO kutatok kozott, noha a celjuk kozos. Irja, hogy nincs is igazan komoly szakember, aki reszt venne mindket kutatasban egyszerre.

Ha az UFO kutatok eloallnanak valami meggyozo bizonyitekkal, azzal egy csapasra megoldodna a SETI alapkerdese, a Fermi-paradoxon (Letezniuk kell szupercivilizacioknak, de akkor miert nem latjuk oket?). (SZ.V.SZ. a SETI elobb fog sikerrel jarni). A Fermi-paradoxonnak persze van jonehany megoldasa, de egyik sem igazan kielegito. Mindenesetre igeretes kutatasok folynak, ill. vannak tervbe veve, ugyhogy ne csuggedjunk :-)

Udv, Andras

Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.04 0 0 182
Hát a Roswelliek nagyon ügyesen csinálták... A teljesen ismeretlen, unalmas városka egyszerre viághírű lett. Azóta is az UFO hívő zarándokokból élnek. Szerintem az egész földönkívüli-őrület azért megy, mert: a. Sok ember hisz a földönkívüliek létezésében (pontosabban, abban, hogy itt kukkolnak titokban), és azért, mert b. ebből kis befektetéssel jó pénzt lehet kihúzni (lásd Roswell, ami teljesen "UFO-főváros" lett). Nem tudom, miért csak földi megfigyelésekről esik szó. Nincs itt egy csillagász véletlenül, akinek a bolygómegfigyelésébe belerepült egy UFO? Meg azért igen sok energiával kell rendelkezzenek az idegenek, ha csak a kukkolás kedvéért idejönnek a felmérhetetlenül nagy világ túlfeléről. Érdekes, hogy Amerika mennyire tetszik nekik, a Reichstag vagy a mi Parlamentünk felett még senki sem látott UFO-t. De még az Eiffel-toronyra sem voltak kíváncsiak. Szóval nem csak a földi emberek vannak elszédülve az USA-tól, hanem még az űrlények is Diznilendre meg MekDonálcra buknak...

LC

Kham Creative Commons License 1999.06.04 0 0 181
Ha jól hallottam, a Marsi Arcról éppen mostanában bizonyította be a Mars térképezo muhold, hogy szabálytalan dombok, és csak akkor látszódott elöszor és utoljára az árnyékok és a felvétel szöge miatt arcnak, amikor észrevették. De lehet, hogy rosszul emléxem.
andzsin Creative Commons License 1999.06.04 0 0 180
Megnyitottam az uj topicot Egyiptomi piramisok, eltunt civilizaciok cimmel.
andzsin Creative Commons License 1999.06.04 0 0 179
Koszonom mindenkinek a hozzaszolast. Nehany reflektalas: en csak egy egyszeru doktori fokozattal rendelkezem, de nalamnal sokkal okosabb emberek, akademikusok, kutatok, akik 40 eve ezzel foglalkoznak, bizonyitjak, hogy itt valami nincsen rendjen. Miert lesz az USA kormanya vagy a CIA ingerult, ha errol a temarol esik szo. Miert probalnak gorcsosen titkolozni es nem valaszolni a megmagyarazhatatlan kerdesekre?
Eleinte en is szkeptikus voltam, de azok a dolgok, amiket olvastam es lattam az elmult 15 evben meggyoztek. Ennyi veletlen osszejatszas nem lehet, ez lehetetlen. A valaszaim:
1. Messze alljon tolem az az allitas, hogy minden eltunt embert az UFOk vittek el, ezt badarsag lenne allitani.
2. A roswell-i eset kapcsan, ha jol emlekszem az elso ket napban a hivatalos szervek elismertek, hogy itt bibi van. Pontos infot a jovo hetre hozok.
3. Az otvenes evek elejen bizony tobbszor es tobb hullamban randaliroztak az UFOk a Feher Haz felett, errol is a jovo hetre tudok infot hozni, mivel sajna csak a munkahelyenrol tudok netezni, ugyhogy legkozelebb csak hetfon tudok erdemi informacioval szolgalni.
4. A NASA filmfelvetelet az ATVn lattam, sajnos nem tudtam felvenni, de valamelyik ithhon is kaphato videokazettan biztos, hogy rajta van.
5. Tenyleg 1000 a szam, hiaba no, a matek sose volt az erossegem.
6. A texasi farmer-ugandai kislany: ezekben az esetekben pont az a szep, hogy ugyanazt mondjak ezek az emberek! 130 cm-es, kopasz, ferde mandulavagasu szemekkel rendelkezo valakiket lattak, akik ezt es ezt csinaltak. Persze vannak eltero infok is, ezek alapjan 4 csoportba lehet elkuloniteni azokat a lenyeket, akik hozzank jarnak.
7. Nyithatunk vitat arrol a filmfelvetelrol is, amelyen egy foldonkivulit boncolnak. A filmfelvetel nem hamisitvany, ezt a nemet RTL studiotechnikusa is elismerte, akik eloszor bemutattak ezt a filmet, de mas laborokat is megjart ez a film. A nyilatkozo orvosok egytol-egyig azt mondtak, hogy a boncolast vegzok profik voltak. A kerdes mar csak az, hogy kit boncoltak: ket verzio van: 1. foldonkivuli, 2. valamilyen foldi mutans.
Ebben az esetben a szkepszisem olyan 30% a lennyel kapcsolatban, akar lehetett ez is, az is.
8. Es akkor meg nem beszeltunk olyan dolgokrol, mint a Jeges-tenger jegpanceljat attoro es ugy felszallo UFOk, tobb darabra szetvalo jarmuvek, Val Thor aki allitolag az USA kormanyanak vendegszeretetet elvezte egy jo par evig, Gulf Breeze, ahol mindennaposak az UFOeszlelesek...stb.
9. Nem tudom, hogy ezek a jarmuvek foldonkivuliek e vagy pedig foldiek e. Mert ha foldonkivuliek, akkor tiszta sor. Ha foldiek, akkor ket verzio van: 1. titkosan kikiserletezett jarmuvek, 2. a Foldon ill. a Fold pancelja alatt, tengerek melyen bazisokon elo X-civilizacio, akik valamilyen ok folytan ott leteznek.
10. Olyan furcsasagok is kapcsolodnak ide, mint a marsi piramisok vagy a marsi arc, ez utobbirol a csillagaszok ugyan azt allitjak, hogy ez termeszetes kepzodmeny es hogy a szel, meg a viz hozta letre ezt az arcformat, de ez blodseg. Ha a termeszeti elemek hoztak letre, akkor miert nem fujja szet a marsi homokvihar? A masik pedig az, hogy annak a valoszinusege, hogy egy arcnak a teljesen felismerheto karakterjegyei szabalyos formaban letrejojjenek, korulbelul akkora, mint amekkora annak az eselye, hogy a magyar valogatott vilagbajnoksagot nyer.
Egyenlore mara ennyi, varom a szives hozzaszolasotokat, de jelzem, hogy csak hetfon tudok ra valaszolni.
Egyebkent nyitok egy topicot az egyiptomi piramisokkal kapcsolatban - ha meg nincs -, mert arrol is erdekelne a velemenyetek.
Sp Creative Commons License 1999.06.04 0 0 178
Csak egy gondolat az UFO-ról; van egy nagyon is fontos vonzata a kérdésnek, de ez inkább mikrobiológiai...Rettenetes kihatásai lehetnek (mindkét fél számára), a behurcolt virusok, baktériumok, rickettsiák és mit tudomén mik, ha azt feltételezzük, hogy szénalapú életrôl van szó; mi több, ha teljesen hasonló életrôl van szó... Gondoljunk csak Amerika felfedezésére, a "behurcolt" és "elvitt" betegségekre. A kórokozók ezreket öltek meg, addig, amig antitestek nem képzôdtek a lakosság szervezetében (bizonyos betegségek esetén, másoknál nem).
Feltételezzük, hogy "azok", nagyon fejlettek és szuperfiúk, azért ott is létezhetnek elôvigyázatlanok. Ez pedig kataszrofális lenne az emberiség számára. Gondoljunk bele; bármilyen cuccot küldünk is a világűrbe, azt mindig steril körülmények között készítik fel és a visszatérés is nagyon hasonló...Hát csak ennyit.
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.04 0 0 177
Kedves andzsin,

A pontossag kedveert:

Roswell-nél lezuhant valami anno. Az amerikai hadsereg kitelepített a kornyekrol mindenkit, 2 perc utan megjelent a CIA. Fuszalrol fuszalra vizsgaltak at minden fucsomot, hogy az osszes szetszorodott roncsdarabot elvigyek. AZ elso nyilatkozatokban beismertek, hogy itt valami idegen eredetu anyagrol van szo, kesobb ezt termeszetesen mar tagadtak.

A CIA es a hivatalos forumok soha nem ismertek el semmit. A helyi ujsag es radio ismerte el ket napig.

1952-1954 kozott az idegen jarmuvek tobbszor is randaliroztak a Feher Haz feje felett,

Nem tobbszor, egyszer.

Van egy Nasa felvetel, amely a Holdraszallas kornyeken keszult es azon egy nagyon erdekes dolgot lehetett latni. Egy fenyes valami a Hold fele mozog iszonyatos sebesseggel majd hirtelen 90 fokos iranyt valt es eltunik a kepbol

Ezt te lattad? Es ha igen, hol? Mert en is olvastam eleg sok UFO-s dologrol, de errol meg soha nem hallottam.

Oroszorszagban evente tobb, mint 100000 ember tunik el nyomtalanul. Persze ezek jo reszenek eltunese nem az idegenek szamlajara irhato, de ha csak 1 szazalek, akkor mar az is szaz ember.

Szazezernek az egy szazaleka nem szaz, hanem ezer. Es ez abszurdumnak hangzik, hogy Oroszorszagban event 100,000 ember csak ugy eltunik, es errol senki sehol nem ir. Ez az egyik. A masik meg az, hogy egy 250 millio feluli orszagban emberek jonnek, mennek, sokszor ugy, hogy nem jelentik be a kornyezetuknek. USA-ban evente borzaszto sokan csak lelecelnek az eppen akkori eletterukbol, szo nelkul, tehat ez semmit nem jelent. Ez, meg ha igaz is, nem jelent semmit.

Csak azt ne mondja nekem valaki, hogy a Texasban elo farmer osszebeszelt az Ugandaban elo kislannyal, hogy mit fognak elmondani az idegenekrol.

Hat eppen ez az en problemam, hogy a kulonbozo jelentesek NEM konzisztensen azonost vagy hasonlot jelentenek. Mert ugyebar, meg ha vannak is, az nem valoszinu, hogy tucatnyi kulonbozo formaju, nagysagu, kulonbozo fenyformaju, "urhajokkal" vannak itt. Mar pedig a "klasszikus" repulo cseszealj formatol kezdve, a szivar alaku variaciokon keresztul, majdnem minden lehetseges formakig minden volt jelentve. Ez sulyosan csokkenti a hihetoseget. Es a megjelent "lenyek" leirasa is tul sok formaban jelentkezik.

Ha vegig olvastad a topicot, tudhatod hogy en nem vagyok egy "UFO ellenzo", hanem nagyonis azt mondom, hogy tudomanyos kivizsgalasra szukseg van. DE...arra nagyon kell vigyazni, hogy az emberek ne doljenek be MINDEN olyannak, ami valamilyen szempontbol rendellenes, esetleg nem azonnal megmagyarazhato, es akkor jon valaki es rasuti hogy "ja akkor ez UFO".

Tehat amivel kezded a leveledet, miszerint ez nem hit, hanem tenykerdes, sajnos nem igaz, mert meg ha minden ugy is lenne, ahogy te leirtad, meg akkor sem TENYkerdes. Bizonyitek mint olyan nincs, plane az, hogy semmifele TARGYI bizonyitek nincs, es nagyon sok megfigyeles ellentmondasban all egymassal. Tehat, mint mondtam, meg sok tovabbi tudomanyos kutatasra lenne szukseg.

Gabor

xgaddalf Creative Commons License 1999.06.04 0 0 175
"de ha csak 1 szazalek, akkor mar az is szaz ember"
1000, de mindegy. Miert vinnek el az idegenek az embereket?
Van erre barmilyen _kezzelfoghato_ bizonyitek?
Az a baj, hogy ha tortenik valami "esemeny", akkor rogton 2 reszre szakad a nep, az egyik fele fanatikusan allitja, hogy marpedig ez UFO volt, minden mas kizarva, a masik meg hogy magyarazat ugyan nincs, de biztos, hogy nem UFO. Biztos pont pedig nincs. A magukat "UFO szakerto"-nek nevezett bohocok meg tobb soron bizonyitottak, hoy minden lehet UFO, ha egy kicsit is akarjuk. A legdurvabb pelda a szinten a TV2-n leadott kis filmecske: valami amator banda csinalt egy videoval felvett filmet, amin megrendezett "fenygombos" jelenet volt. (fenygomb repul a hatso kertben, csalad huledezik, kameraval szaladnak a feny utan..stb, jo elethu volt). Azutan a felvetel azzal folytatodott, hogy masnap egy sugarzasmerovel odamentek a helyszire, ahol egy kor alaku teruleten felegett a pazsit. A sugarzasmero persze jelzett veszettul.. Ezutan bemutattak, hogy hogy keszult a film: fenygomb=allolampaval szaladgalo ember,leszallopalya=malacprokolovel keszitett kor a gyepen, sugarzasmero= a csipogasat egy mobiltelefon gombnyomagasaval helyettesitettek. A poen most jon: hivtak UFO-szakertoket, akik megneztek a filmet, majd kimentek a terepre is. Az x db szakerto kozul hosszas vizsgalodas utan egy kivetellel mindegyik _BIZTOSRA_ allitotta, hogy ott UFO szallt le. Egy azt mondta, hogy nagy valoszinuseggel. Egyszeruen rohely volt az egesz. Az aso haromszog alaku nyomat neztek peldaul az UFO leszallo talpanak. Ezek utan csoda, hogy szkeptikus az ember a felroppeno hirekkel kapcsoltaban?
A masik nagy "huzas" gabonakoros poen: tobbszaz ember zarandokolt oda, teljesen ra voltak izgulva a temara. A sok agyas szakerto persze adta alajuk a lovat. Volt ott a vilagvege varasatol kezdve az UFO-zason at minden, ami csak kell.

"Most nem mennek bele abba, hogy miert nem kozvetlenul veszik fel a kapcsolatot az elcseszett civilizációnkkal, bár ebbe is belemászhatunk"
Hat az jo lenne, ha belemasznak, mert engem is erdekelne.

andzsin Creative Commons License 1999.06.04 0 0 174
Dulifuli,

Ha jol tevedek, akkor hetvegen volt, este fel tizenegykor, egy amerikai dokumentumsorozat, eleg jo.

Dulifuli Creative Commons License 1999.06.04 0 0 173
Kedves andzsin, mikor nyomatják azt a sorozatot a TV2-n? Nap, óra, perc?
Egyébként nagyon érdekes, amit írsz. És könnyen lehet, hogy jónéhány dologban igaz is.
Dulifuli
andzsin Creative Commons License 1999.06.04 0 0 172
Tisztelt Mindenki,

Be kell, hogy valljam, hogy szamomra nem hitkerdes az UFOkerdes, hanem tenykerdes. Szamos jele van annak, hogy itt vannak es nagyon ugyesen csinaljak. Most nem mennek bele abba, hogy miert nem kozvetlenul veszik fel a kapcsolatot az elcseszett civilizációnkkal, bár ebbe is belemászhatunk. Egy pár tény:
1. Roswell-nél lezuhant valami anno. Az amerikai hadsereg kitelepített a kornyekrol mindenkit, 2 perc utan megjelent a CIA. Fuszalrol fuszalra vizsgaltak at minden fucsomot, hogy az osszes szetszorodott roncsdarabot elvigyek. AZ elso nyilatkozatokban beismertek, hogy itt valami idegen eredetu anyagrol van szo, kesobb ezt termeszetesen mar tagadtak. A szemtanuk - egyszeru farmerok - a sajat elmenyeiket mondtak el, amelyek nem igazan arra utaltak, hogy ez egy meterologiai ballon lett volna. Ha meg az, akkor mi a fene volt az a nagy titkolozas, meg a tobb szaz ember akik minden negyzetcentimetert atvizsgaltak?
2. 1952-1954 kozott az idegen jarmuvek tobbszor is randaliroztak a Feher Haz feje felett, leloni oket nem sikerult, eredeti fenykepfelvetelek keszultek az esetrol.
3. Van egy par amerikai urhajos, akik a sajat szemukkel lattak idegen jarmuveket, amelyekrol - hal' Istennek - mar nyiltan mernek beszelni. Aki nem latta, ajanlom a figyelmebe a TV2-n most indult sorozatot az UFOkrol.
4. Van egy Nasa felvetel, amely a Holdraszallas kornyeken keszult es azon egy nagyon erdekes dolgot lehetett latni. Egy fenyes valami a Hold fele mozog iszonyatos sebesseggel majd hirtelen 90 fokos iranyt valt es eltunik a kepbol. Ugye ez nem hullocsillag?
5. A legismertebb elmelet szerint az amerikai kormanyzat szerzodest kotott az idegenekkel, mely szerint bizonyos technikakat kapnak ok, cserebe az idegenek azt csinalnak itt, amit akarnak. Jelzem: Clinton tronralepesekor beigerte, hogy mindent nyilvanossagra hoz az UFOugybol, de maig nem tortent semmi, talan nem veletlenul. Szoval mi lehet a bizonyiteka annak, hogy itt lehetnek? Szamos olyan haziallatot talaltak a Fold minden reszen, amelyekbol egyszeruen eltunt a veruk, mintha lecsapoltak volna. A gazda kiment reggel, a tehen megdoglott, teljesen egyben volt, csak a verallomanya hianyzott, verfolt sehol. Ez az egyik. A masik ami mar ijeszto: pl. Oroszorszagban evente tobb, mint 100000 ember tunik el nyomtalanul. Persze ezek jo reszenek eltunese nem az idegenek szamlajara irhato, de ha csak 1 szazalek, akkor mar az is szaz ember. Ez az adat Vlagyimir Azsazsatol az Orosz Akademia egykori elnoketol szarmazik, aki egyebkent szamtalan erdekes esetet tud sorolni az UFO jelensegrol. Magyarorszagon, ha jol tudom, kb. 3000 ember hianyzik.
6. A negyedik tipusu talalkozasok. Lehet azt mondani, hogy ezek kepzelgesek, kitalaciok, hallucinaciok meg sok mindent. Csak azt ne mondja nekem valaki, hogy a Texasban elo farmer osszebeszelt az Ugandaban elo kislannyal, hogy mit fognak elmondani az idegenekrol. Az az ijeszto az egeszben, hogy az emberek ugyanazokat mondjak ezekrol az elvitelekrol a vilag minden reszen.
7. Gabonakorok: nem bizos, hogy az UFOknak koze van hozzajuk de lehet, Magyarorszagon sikerukt nevetsegesse tenni ezt az egesz kerdest az egyoldalu informaciok miatt. Egy: az igazi gabonakorokben a buzaszalak csak elhajlanak, tehat a noveny el tovabb, ha valakik leutanozzak a gabonakoroket, akkor a buzaszal eltorik, mert letapossak. Ketto: az ilyen korokben magasabb a radioaktivitas, mint a koron kivul. Harom: ma mar olyan bonyolult alakzatok is vannak, amelyeket 1 hetig kene valakinek csinalnia, hogy kesz legyen.

Egy kicsit hosszu voltam, elnezest, de szamos olyan dologrol lehet beszelni, amit ma a hivatalos helyek egszeruen eltitkolnak, azt toluk kene megkerdezni, hogy miert?

andzsin Creative Commons License 1999.06.04 0 0 171
u
Sp Creative Commons License 1999.06.04 0 0 170
Kedves Újlaki!
Bocs, de engem is bosszant a pongyolaság: a "SEC", az a pezsgôk szárazsági és nem édességi fokozata. Az édes, az "DOUX"....en francais...
Üdvözlettel
Előzmény: Újlaki (164)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.04 0 0 169
Gyerekek, ez a szegény magyar tarka nagy barom nem akar más nicket választani? Mindannyiunkat kimoderálnak, ha válaszolunk neki...
Előzmény: attila113 (168)
attila113 Creative Commons License 1999.06.04 0 0 168
Kedves mt. nagy barom!
csak olvasgatok de azért most mán beleszolok ha nem haragszol meg. Sok hiányzik még a mai fizikai tudománybol de azért van amit már ismerünk nagyon jól, igy pl. a fényt,.. az hogy a "...a fény se nem ilyen, se nem olyan..." forditva van ill. kéne mondanod hogy a fény " ez is meg az is" igy hangzik jobban. Mert tudod a fény az egyszere hullám is meg energia ill. anyag is, gondolom ezt Te is tudod nem de?
Előzmény: magyar tarka nagy barom (159)
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.04 0 0 167
Kedves Munchausen,

pedig én már láttam valamit, amit nem tudtam és azóta sem voltam képes megmagyarázni. Majdnem másfél évig viszont hallgattam a dologról,

Legyszives meseld el.

Gabor

Előzmény: Munchausen (166)
Munchausen Creative Commons License 1999.06.03 0 0 166
Kedves ÜTI!
Jómagamat nem sorolnám egyik végletbe sem, pedig én már láttam valamit, amit nem tudtam és azóta sem voltam képes megmagyarázni. Majdnem másfél évig viszont hallgattam a dologról, mert úgy látom, hogy ebben az UFO kérdésben szinte csak a két véglet létezik.
Miután elmeséltem a történetet, az egyik véglet gömbvillámnak, hallucinációnak vélte, a vakon hívők pedig mind másnak mondták.
A szkeptikusok megpróbálták elhitetni velem, hogy ez egy teljesen hétköznapi, igaz ritka jelenség volt, az UFO hívők legalább bevallották, hogy ilyet még nem hallottak.
De azért nem adtam fel és megpróbálom kideríteni, hogy mi volt ez valójában.
Előzmény: ÜTI (165)
ÜTI Creative Commons License 1999.06.03 0 0 165
Sziasztok
En oszinten ehez a temahoz nem ertek csak kivancsisagbol jottem ide hatha van valami erdekes de ahogy elnezem mer reg nem az UFO-krol van szo hanem mertekegysegekrol es sok masrol miert van ez ugy ?
Amugy van valaki aki komolyan foglalkozik a temaval, mert erdekelne olyan ember aki sajat tapasztalatan kivul mas emberektol is gyujtott infot (itt nem konyvre es ujsagra gondoltam) es levont mar valamilyen kovetkezteteseket.
Elore is kosz
ÜTI
Újlaki Creative Commons License 1999.06.03 0 0 164
CHROME:

Igen, átnéztem a beszólásaimat, mind igen tipikus. Annyiban, hogy mindegyik egészen más. :-)

Azt sem értem, hogy én szinte mindig csak milyen dolgokkal jövök. A dolgok megközelítésének talán a legszélesebb skálájával? Vagy az a baj, hogy úgy érzed, én nem hiszek az ufókban? Biztos, hogy sokkal egyetértőbb "vita" volna, ha csak ufó-pártiak szólnának hozzá; de akkor meg minek vitázni, s miről? Egyébként nem vagyok anti-ufópárti sem, csak józanész-párti. Ha inditasz egy topicot, amiben ostoba, alaptalan érvekkel bizonyítják, hogy mégpedig nincsenek idegen élet, lények vagy civilizáció, akkor ott is hozzászólok, csak éppen - látszólag - az ellenkező oldalról. De hát ez a topci nem rólam szól, nem kellene belőle személyes részkérdéseket csinálni.

A szekundummal kapcsolatban csak azért tettem be a megjegyzést, mert az utóbbi időben - valószínűleg amerikai hatásra - eluralkodott a mértékegységek hibás használata (is). Tiszta fogalmak nélkül nehéz bármiről is értelmesen beszélni. Miért bosszant téged az, ha engem zavar a pongyolaság? Tőlem bárki írhat SEC-et (ez borok és pezsgők édességi fokozatát jelenti), vagy akármit. Itt tisztázni akarunk olyan dolgokat, amiket igen nehéz; miért baj, ha ezt nyelvtanilag, logikailag, ismeretelméletileg, nyelvtanilag helyesen tesszük?

Ha a topicban egy élettani, fizikai, matematikai kérdésről valaki butaságot ír vagy hibásan érvel, természetes, hogy egy biológus, fizikus, matematikus megpróbálja helyretenni a dolgot. A mérnök erkölcsi felelőssége meg ezt is magában foglalja.

Az a fontos, hogy sértődés és sértegetés nélkül, nyitottan és empátiával közelítsük a kérdést. A korábban lehangzottak miatt persze nem várok konszenzust, de ez talán nem is baj.

Előzmény: CHROME (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!