Ha esetleg valaki meg nem olvasta volna a temahoz kapcsolodo szakirodalmat, annak ajanlom a kovetkezo linket: Havi para - Megszolal az olvaso. Ez csak egy cikk bizonyitekul, de erdemes az egesz ujsagot is elolvasni, esetleg az osszes eddig megjelent kiadast... Havi para :)
Há' én eddig csak olyat láttam, hogy imbolygó/remegő kamerával vett ég közepében egy még jobban imbolygó/remegő, a háttérnél világosabb/sötétebb folt. Hozzá izgatott kiabálás, láttad, ott van! veszed? de gyors! eltűnt! Bezzeg akiket "elraboltak" az "UFO"-k, azok tökéletes leírásokat tudnak adni. Ilyen volt, olyan volt, forgott, világított az ablaka, három hajtóműszerűből fénysugár jött, integettek az alienek az ablakon át. Olyan felvételt látnék nagyon szívesen, amin tényleg látszik, hogy ott va' az a csészealj a fák között/eltakarja azt a házat/összehasonlítható a mérete valami a képen levő tárggyal/valóban látszik az ablaka-hajtóműve. Az alienek is integethetnek. Szóval ne csak ugráló pötty legyen a képen, mert olyat én is tudok, csak egy légy kell hozzá (nappali szenzáció) vagy egy zseblámpa (éjszakai szenzáció)...
Magyarazata (vagy inkabb annak kiserlete) van egy par.
1. nincs masik technikai civilizacio, a foldi bioszfera es rajta az ember letrejotte veletlenek halmozottan szerencses sorozatanak eredmenye. Ez a magyarazat ugyebar nem nagyon szimpatikus egyikunknek sem :-)). Nos az urkutatas legujabb eredmenyeinek tukreben nem is nagyon valoszinu, hogy ez a jo valasz (bar meg lehet ez is). Ugyanis rengeteg, foldon kivuli szerves molekulara utalo jelet (szinkepvonalat) talaltak, amibol meg persze nem kovetkezik az elet, de egyvalami igen: arra alkalmas korulmenyek kozott egyszerubol bonyolult johet letre. Ez igen kedvezo elojel. A masik kedvezo elojel az, hogy a 90'-es evekben jopar exobolygot (naprendszeren kivuli bolygot) fedeztek fel, s ezek kutatasa igen intenziven folyik. Valoszinu, hogy az egyre erzekenyebb muszerek nemsokara lehetove teszik a fold-nagysagu exobolygok felfedezeset is.
2. A fejlett civilizaciok valami miatt rovid eletuek, s nem valik beloluk szupercivilizacio. (Sajnos, ezt az emberiseg meg nem cafolta meg :-(((( )
3. Nem radiohullamokkal kommunikalnak. Lehet, hogy van a kommunikacionak egy sokkal hatekonyabb (esetleg gyorsabb??) modja, ami hamar felvaltja a radiozast, vagy egy teljesen mas korulmenyek kozott fejlodo civilizacio mindjart azt a masfele kommunikaciot fedezte fel.
4. Az ember legtobbszor nehany "kituntetett" frekvenciasavban vizsgal, abban bizva, hogy mas intelligencia is rajon ezen tartomanyok kituntetett szerepere. Konnyen lehet azonban, hogy az "emberi" logika nem szuksegkeppen "univerzalis" logika. A teljes radiotartomany minden iranybol valo figyelese meg marha eroforrasigenyes. S ekkor kilyukadunk a penz, penz, penz problemahoz.
Szakertok azt mondjak, hogy ha megtalaljuk az elso jelet, akkor a tobbi jel felfedezese mar konnyen fog menni. Hat figyeljunk, es remenykedjunk...
Szamtalan felvetelt lattam magam is, a multkor az RTL-en volt egy egyoras musor, ahol sok ujabb keletu fenykep es videofilm volt lathato. tesek nezni az egi csatornakat es mindenki lathatja ezeket a felveteleket.
Nincs valakinek újabb megfigyelése mint 1969-es? Mondjuk, mióta elterjedtek a 0,3 lux érzékenységű, 12-20szoros zoomal felszerelt kamerák... Valahogy 1952-ben sokkal több kép készült Alienékről, mint manapság, pedig ma már sötétben is látnak a foto/videókamerák, és körülbelül százszor annyi embernek van, mint 1952-ben...
Az adatgyujteshez, a tenykerdeshez, a szkeptikusokhoz, meg mindenkihez. Ismet leszogezem, nem azert vagyok UFO-hivo, mert nalam van a bolcsek kove, hanem azert mert tul sok a gyanus, megmagyarazhatatlan, felrebeszelt elem ebben az egesz temaban. Akkor a tenyek:
1. 1952. júl. 19. A hideghaboru legkemenyebb eveiben azonositatlan targyak repdesnek a Feher Haz felett, a sajtoosztaly idegrohamot kap a sok betelefonalo miatt. Az Andrews legitamaszponton is eszlelik a radarok a mozgo objektumokat, de nem lepnek. Felszall egy utasszallito, a kapitany azt jelezte, hogy 7 furcsa objektumot lat. Kesobb elmondta: eleg sok hullocsillagot latott eleteben, de ezek nem azok voltak; es biztos, hogy nem repulogepek voltak. /Erdemes elgondolkodni mas pilotak beszamoloin is az UFOkrol, ugyanis ok azok, akik valoszinuleg nem keverik ossze a Sarkcsillagot egy fenyes objektummal./
1952. jul. 27. Ismet megjelentek a targyak. A legiero cselekedett, de tobb oras kesessel szalltak fel az F-94-ek. Mikor az ujsagirok kesobb megkerdeztek a legiero tiszjet, hogy miert keslekedtek, akkor azt mondtak, hogy azert, mert nem a Pentagon, hanem a pennsylvaniai legiero-kozpont a felettes szerv ebben az esetben. Tehat nem azt mondtak, hogy itt nem tortent semmi, hanem azt, hogy miert keslekedtek uldozobe venni az UFOkat, kvazi elismertek, hogy uldozniuk kellett azokat a valamiket.
2. Tovabbi datumok es csak 1952-bol, csak az USA-bol: jul 10. a National Airlines pilotai Virginia felett latott UFOkat. jul. 12. Chicago - egy sereg repulesi meterologiai szakerto latott ismeretlen objektumot. jul. 16. Paul Hill az Amerikai Aeronautikai Tanacsado Bizottsag tagja szamolt be az UFO eszleleserol. Nem sorolom a tovabbi adatokat, mert rengeteg van.
3. Egy erdekesseg: 1962-ben Nevadaban kezdtek el uldozni egy UFO-t a vadaszgepek, amely varatlanul vakito fenyt lobbantott fel uldozoik elott. A felvillanast meg 100 km-el odebb Reno-ban is lehetett latni. A helybeli tudosok azt mondtak, hogy kiserleti atomrobbantas volt, de az Atomenergia Bizottsag kijelentette, hogy azon a napon ilyen nem tortent.
4. George Marshall az amcsi hadsereg vezerkari fonoke kijelentette: " Az Usa kormanyanak szervezetei tenykent allapitottak meg, hogy az UFOknak idegen, kozmikus lenyekbol allo legenysege van".
5. 1957-ben egy kepviselo interpellalt a legiero tabornokahoz, hogy igaz e, hogy UFOkat uldoznek a vadaszgepek. Joseph Kelly tabornok valasza: "A U.S. Air Force kizarolag az allam biztonsaga erdekeben, valamint az UFOk szerkezetenek reszleteit felderitendo uldozik ezen objektumokat". Tehat figyelem!!!!!! - nem tagadta le az UFO uldozes tenyet! Az Air Force Regulations-ban, amely a pilotak magatartasi kodexe, kulon oktatofejezet van arra nezvest, hogy mit kell tennie a pilotanak, hogyha UFOval talalkozik.
6. 1956-ban az USA es Kanada egyezmenyt kotottek arrol, hogy az UFOkat uldozo repulogepeik szabadon atrepulhetnek a ket orszag hataran! Ugye ez mar nemcsak az en kepzelgesem?
7. Watkinson amerikai hadugyminiszter a hivatalbol valo tavozasa utan kijelentette: "Kenytelen voltam megigerni, hogy nem hozok nyilvanossagra olyan adatokat, amelyekrol, mint hadugyminiszter szereztem tudomast. Ezek kozott van az UFOk ugye is."
8. 1967-Hans Aspel NSZK hadugyminiszter: " A hadugy altal vegzett UFO-kutatas, mivel azok az NSZK szamara kulonosen jelentosek, nem hozhatok nyilvanossagra."
9. Hugh Dowding, a brit legiero nyugalmazott marsallja: "Az UFOk eredetere nincs mas magyarazat, csak a Foldon kivuli szarmazas." Mondjuk van, de mindegy.
10. 1977 - Brit Kiralyi Legiero bejelentette, hogy befejeztek az UFO-kutatasi projektet, a megallapitasok szigoruan titkosak, top secret. Kerdes: ha a legiero negativ eredmenyekre jutott, azaz UFOk nincsenek, akkor ez miert titkos?
11. Eisenhower elnok: "Nem gondolom, hogy azt kellene hinnunk: a cseszealjak csupan egyetlen bolygorol erkeznek hozzank."-1954. nov. A vilag egyik vezeto hatalmanak hivatalbol legjobban tajekozott embere, nemcsak hogy nem probalja ketsegbevonni az UFOk letezeset, de nem is emlitette azt a lehetoseget, hogy termeszeti jelensegek vagy foldi eredetuek lennenek!!
11. 1961 febr. - Rober Kennedy akkori igazsagugyminiszter: "Abban a remenyben fogom tamogatni az UFO problema vizsgalatat, hogy nyilvanossagra hozhatjuk a repulo cseszealjakra vonatkozo igazi tenyeket!"
12. Abban az idoben amikor meg Kurt Waldheim volt az ENSZ fotitkara, az ENSZ konferenciat rendezett az UFO kerdesrol !!!!!!!! 1978. juliusaban tortent ez es azt mondtak, hogy azert van erre szukseg mert az elmult 30 evben 63 ezer UFOt lattak es ezt ki kell vizsgalni.
13. Sajnos a hivatalos tudomany kepviseloinek ilyen hozzaszolasai csak a szuklatokoruseguket tukrozi: " Akkor sem hinnem el, hogy UFO letezik, ha sajat szememmel latnam oket!" Hat igen volt nehany mellefogas: Einstein a szazadelon azt talalta mondani, hogy aki hisz az atombomba kifejleszteseben az bolond. William Thompson es Lord KElvin angol fizikus es matematikus szegeny Wilhelm Rontgen-t dongoltek agyagba: " A rontgen-sugarak kozonseges csalason alapulnak" (He-he.)
14. Egyebkent pedig Nasa-felvetel nemcsak az allitolagos Holdraszallas idejen keszulhettett.
15. Az utolso es befejeztem: a 80-as evek vegen az USA-ban megszuletett a Free Information Act - azaz az informaciohoz valo hozzajutast bizosito torveny, amelynek ertelmeben szamos addig titkos irat szabadon kutathato valt a leveltarakban. Egy 1952. szeptember 11-en keltezett iratnak a cimzettje a CIA igazgatoja volt es Chadwell vezerkari tabornok, a CIA Tudomanyos Hirszerzesenek Igazgatoja irta ala a kovetkezo levelet:
1. Orszagos politikat kell kidolgozni arra nezve, hogy a vezetes mit mondjon a nagykozonsegnek e jelensegrol oly modon, hogy a kozles csak minimalis panikot keltsen.
2. Meg kell tudni mi az oroszok jelenlegi ismeretszintjet a jelensegrol.
3. Kotelezove kell tenni az amerikai legibazisokon az UFOk azonnali jelenteset es minden eszkozzel meg kell kiserlni, hogy elfogja a legiero oket.
Szoval egyenlore ennyi. Most vagy en orultem meg, vagy ezek a magas beosztasu joemberek?!
Ha fognank valamilyen radiojelet, akkor sem lenne biztos hogy az adott civ. meg letezik egyaltalan.
Ha nagyon messze vannak, akkor konnyen lehet hogy ok mar regen kihaltak/elkoltoztek/mar regen ittvannak :) , csak mi az o regrol kuldott radiojeluket vesszuk.
Az is lehet hogy mire ok vennek a mienket mi mar reg felrobbantottuk magunkat :(
Arra volnék kiváncsi, hogy mivel lehetne ,ha lehetne, magyaráni a tartalommal rendelkező Rádió hullámok teljes hiányát?
Ha feltételezzük, hogy létezik az emberen kivül minimum egy másik inteligens civilizáció, akkor szinte teljesen kizárt, hogy csak kettő civilizáció létezik, legalábbis nagyobb képtelenségnek tűnik.Sőt, inkább valószinübb, hogy rengeteg létezik.
De viszont, ha rengeteg létezik , akkor ha sok féle evolucion mennek végig, akkor is nagyon valószinű ,hogy sok, az emberhez hasonló, technikai civilizáció jött létre.
Akkor viszont, ha létezik ilyen, akkor annak a civilizációnak a Rádió jeleit kellene fognunk.
Minden kor embere azt hiszi magáról, hogy már komoly tudományos ismeretekkel rendelkezik, és ezt tűzzel-vassal védi is. A "gondolkodó" ember már csak ilyen: retteg attól, hogy kihúzzák a lába alól a talajt (a világképét).
A hasonlataidat egyébként nem egészen értem. A látásmód nem feltétlenül méret kérdése.
Ez meg mi?
Mért akarja A.úr, hogy a hangya elefánt látásmóddal rendelkezzen?
Egy bantu-bennszülött nem látja a világot egy űrhajós szemével!
De néki is van istenképe! Amit nem tud kézzelfoghatóan megmagyarézni, azt az istenére fogja!
Azért a Ma tanult Embere már rendelkezik némi tudományos ismeretekel, így közelebb kerülhet a kérdés megválaszolásához.
Ez NEM tagadás-hit kérdése: igen is, bizonyítékok nélkül nem lehet valós ítéletet hozni!
Érdekes és tanulságos olvasmány ez a topic. Úgy gondolom, hogy pontosan tükrözi azokat a félreértéseket, téveszméket a Földön kívülis problémakörrel kapcsolatban, amelyekkel nap mint nap meg kell küzdenem.
Bizonyítékok kérdése:
Az emberiség történetében még nem volt arra példa, hogy egy nála fejlettebb intelligenciát kellett volna azonosítania és megismernie. Ebből fakadóan nem tudhatjuk, milyen jellemzői, tulajdonságai vannak egy fejlettebb intelligenciának. Ebben a topicban is jól megfigyelhető szociálpszichológiai elem, hogy a sci-fik és vallások gondolat- és eszmevilágát vetítjük a nálunk fejlettebb létformákra. És itt olyan alapvető problémákkal állunk szemben, hogy nem ismerjük a tudat, az intelligencia, egy-egy civilizáció fejlődési lehetőségeit. Jól tükrözi ezt bolygónk társadalmainak kaotikus állapota.
Szóval hibának tartom, ha saját (valljuk be, sokszor eléggé szűk látokörű) gondolatvilágunk korlátai közé akarjuk beszorítani az univerzumot.
Nem vagyok elhalva a tudományos világképünktől sem. A tudományunk nem független tőlünk, mivel saját gondolataink terméke. Tehát bizonyos mértékig mindig tükrözi gondolkozásunk korlátait, ezt jól mutatja a tudománytörténet.
Összegezve: a Földön kívüli intelligenciák (jelen)léte nem annak függvénye, hogy elhisszük-e vagy sem. Egy többmilliárd éves intelligenciának pedig nem feltétlenül az a szándéka, hogy egy önmagát kereső civilizációt meggyőzzön létezéséről. Mégkevésbé valószínű, hogy ezt néhány évtized leforgása alatt akarnák megtenni. Szóval türelem: elhamarkodott következtetések helyett figyelni kell, széles spektrumban gyűjteni az információkat, elemezni, és tovább gyűjteni...
A földönkívüliekről:
Az idelátogató ET-k rendkívül magasan fejlett civilizációval kell! rendelkezzenek. Próbálj megtanítani egy kőkor-szakit biciklizni! Hát még autót vezetni!
Fejlettségük miatt nincs szükségük a fizikai földi jelenlétre, hisz már mi is meg tudjuk figyelni távolabbról önmagunkat!
Ha még is járnak a Földön, csak egy oka lehet: közöttük is vannak kíváncsi kukkolók, akik személyesen akarják kipróbálni a dolgokat, mint mi is.
offoffoff
Hogy miért nem ítélik el őket nemi erőszakért? Látott már valaki lesittelt kutyát?...
on
bocs a baromságért!
Kezd szetfoszlani a tema.
Felkerek egyet az "UFO tamogatok" kozul, es egyet az "UFO ellenzok" kozul (akarki aki vallalja), hogy probaljak egy levelben osszefoglalni erveiket.
Na meg ott a hírhedt gabonakörös trükk, amit bemutattak a Friderikusz Showban is annak idején. Ott is, ha nem csal emlékezetem, mintha a szakértők még a leleplezés után is azt állították volna, hogy ez biza UFO volt.:)
A fertőződésekről annyit, hogy ez sem bizonyíték semmire, mert itt lehetnek már nagyon rég óta. Elvileg már Nagy Sándor(:)) korában is itt voltak. Ez szintén magyarázat lenne arra is, miért pont USA, mivel így nyomon tudták követni a történelmünket. Én csak szövegelek itt, meg semmi komolyat nem mondok, de persze szerintem senki sem. :))
Ebbena témában nincs komoly véleménye, bárkinek igaza lehet.
Jaj, eszembe jutott valami.
Aki mar az elejetol olvasta a topicot, az tudja hogy ateltem egyet s mast.
El is felejtettem mondani azt hogy a rakovetkezo evben a haverokkal voltunk a balcsin nyaralni, es egy hazat bereltunk ki. Ott pedig talaltunk egy par magazint, konyvet szoval kulturaban sem volt hianyunk :)
Na akkor eloszot lattam UFO magazint, es kivancsian belelvastam, es bizony-bizony nem kis meglepodesemre volt olyan level amit az illeto a szerkesztosegnek irt ami SZINTE TELJESEN ugyanazt irta le amik velem megtortentek. Tudtam hallomasbol hogy az "ilyen" beszamolok egybevagnak, de hogy valaki ugyanazt mondja el amit en, az azert tenyleg nagy hatassal volt ram.
Mondjuk olvastam olyat is amit valahogy nem tudok elhinni. Az a szokasos " mentem haza az orszaguton amikor felem jott az UFO felvett es megeroszakoltak" stilusu volt.
Az allitolagos szakertok kozul is sokan annyira el vannak vakulva hogy amint valaki felhozza hogy mi tortent vele rogton bologatnak hogy igen-igen ez bizony UFO volt es mar ismerunk hasonlot,vagyis nem is jut eszukbe hogy az illeto hazudik.Pl volt az egyik adon egy olyan riport ahol egy felvetelt csinalt par ficko kezikameraval egy kert vegeben/ kerites folott imbolygo "UFO"-rol, aztan kihivtak a szakertoket hogy nezzek meg a felvetelt/kornyeket es mondjanak velemenyt. Persze az osszes szakerto mindent nekiallt meregetni, sot meg azt is kihoztak belole hogy itt nagyobb a hattersugarzas meg ilyenek. Na a tortenet poenja az hogy utana a tvben leadtak azt hogy a kamu (merthogy bizony kamu volt) felvetelt hogyan csinaltak: egy allolampa papirgombje vilagitott amit egy a kerites szinte alatt guggolo ember mozgatott.
Na ezzel csak azt akartam mondani hogy valoban NAGYON SOK az olyan ufo-eszleles ami sajnos hazugsag, es az emberek tobbsege ebbol kiindulva mar nem is hisz annak aki nem hazudik hanem igazat mond.
Tulajdonkeppen hitelrontasert be is lehetne perelni ezeket a "viccelodoket" hiszen igy tokre megbelyegzik azokat akit valoban ateltek az esemenyeket. - persze ezt a beperelest nem gondolom komolyan... :)
A fenysebesseghez:
Az abszolut fenysebesseg,/ majdnem 300.000 km/sec/ vakumban ertendo. A relativitas elmelet feltetelezese szerint ezt nem lehet atlepni.
Egyeb kozegben a fenysebessege kisebb. Igy elofordulhat, hogy egy adott kozegbe lepve a feny egy bizonyos ideig nagyobb sebeseggel halad, mint az adott kozegben ervenyes fenysebesseg. Ilyenkor a fenyreszecske lefekezodik es ha jol emlekszem un. Cserenykov /vagy hogy a ... hivjak/ sugarzas keletkezik.
Az idegenek pedig koztunk jarnak, pl.: Linus Torvalds :-))
Igazad van, vannak olyan szemellenzősök, akik akkor sem hinnék el, hogy földön kívüli fajok látogatják bolygónkat, ha az orruk előtt szállna le egy UFO. Szerintük mindenki, akit elraboltak, eltérítettek az mind vagy hallucinált, vagy részeg vagy csak kitalálta a történetet. És szerintem nem érdemes meggyőzni őket, mert attól senkinek nem lesz jobb. Mindenki csak a saját tapasztalatából tanul.
Hiya all!
Sorry , kicsit net nelkul toltottem az utobbi par napot.
Ujlaki: nezd en sem akartalak megbantani, ugy gondoltam hogy amikor a velemenyedet irod le az OK, de amikor csak kis dolgokba kotsz bele az nem eppen ide valo.
Mindenkinek tiszteletben kene tartani a velemenyet.
En ezert sem probalom megteriteni az embereket hogy IGENIS VANNAK IDEGENEK, :) hanem csak azt meseltem el ami velem tortent, es hogy en mit gondolok rola.
Erdeklodve varnam masok beszamoloit (ha vannak meg) a temaval kapcsolatban.
Pár napot kihagytam, de ne örüljenek az UFO ellenzők, mert visszajöttem :-)
Néhány fontosabb dolog:
Az említett TV2-n lévő dok.filmsorozat címe: Az ötödik dimenzió Hétfőnként 22:30-23:00-ig tart. Érdekes módon csak 2 hozzászólásban esett róla szó...pedig érdemes nézni.
A holdraszállást Csák Csaba fizikus Járt-e ember a Holdon? című könyvében kérdőjelezi meg. (vagy valami ilyesmi a címe)
Egyébként két NASA fotó amin UFO látható:
AS12-50-7346
AS12-48-7071 (ez az ismertebb kép, bár nehéz rajta észrevenni,mert eléggé ki kell nagyítani a képet)
Érdemes venni néha UFOs (szenny)lapokat, mert található benne pár elgondolkodtató dolog (bár nagyrészét én sem hiszem el :-))
Amit andzsin írt az nagyon jó (valami hasonlókat akartam én is,dehát megelőzőtt :-))
Sokan mondták itt hogy a 4. tipusú találkozások gyógykezelésre szoruló emberek képzelgései, és semmilyen bizonyíték nincs rá. Az nem minősül elegendő bizonyítéknak, ha valaki épp ezek alatt a gyógykezelések alatt hipontikus állapotban mondja el a történetét? Ott is hazudna?
A kézzel fogható bizonyítékokról...hát egy elrablásról milyen bizonyíték lehet még ezen kívűl? De ha van is akkor sem fogják bárkinek a kezébe nyomni...
Egyébként kezdem úgyérezni, hogy ez a vita nem vezet sehova, mert úgysem tudjuk a másik oldalt meggyőzni, és ők sem minket.
észrevettem egy mélyzöld tárgyat (teherautónyi méretü
Mi volt a formaja a targynak? Mihez lehetne hasonlitani?
hazafelé menet még egy furcsaságot láttam, az egyik gyárépületet hasonló zöld szin vette körül, mostanában bontották le, és láttam, hogy nagy pince
volt alatta. Itt a nagy pince alatt a szokásosnál jóval nagyobb pincére kell gondolni, amin két három teherautó vígan ki-be járhat.
Most volt ott gyarepulet vagy nem. Ha igen, hogyan lattad a pincet? Ha nem, mi vilagitott zolden? Kulonbenis, milyen formaban lattal egy pincet? Nem egeszen tiszta a leiras.
en csak egy egyszeru doktori
fokozattal rendelkezem, de nalamnal sokkal okosabb emberek
Ne dicsekedj, nekem is van doktori fokozatom (:-).
Megegyszer: ha olvastad korabbi leveleimet, latnod kell, hogy nem vagyok "UFO ellenes". De ez nem azt jelenti, hogy minden gyanus, ketes informaciot a jelenseg javara konyvelek el. Borzasztoan megneheziti ezt a temat, hogy tul sok, tul sok fele informacio letezik, ami nem lehet mind igaz.
Szinten zavar, hogy tenyleg, egyetlen kezzel megfoghato targyi bizonyitek nem letezik. Semmi. Ha itt tobb evtizede (egyesek szerint sokkal tobb) ezek itt minden orszag felett repkednek, leszallnak, neha lezuhannak, embereket visznek, visszahoznak, stb., nehez elkepzelni, hogy meg egy gyufafej nagysagu valami sem maradt itt. Jo, Roswell-ben a kormany elvitte. Na de voltak mas esetek, mas orszagokban, es megsem.
Es a "sightings". Tehat amikor emberek beszamolnak arrol, hogy "lattak valamit". A dolgok, jelensegek legelkepesztobb variacioja. Ha itt tenyleg egy idegen civilizacio jelenleterol van szo, az sokkal homogenabb kell hogy legyen. Peldaul maga a jarmu. Hanyfele leirast olvastunk arrol ami "leszallt".
Szinten, nem latok egy logikus osszefuggest a jelensegek kozott. Ha vannak, akkor minimum 52 eve vannak (1947, Roswell). 52 ev alatt mar ki kellett volna alakuljon valamifele osszefuggo "kep" arrol, hogy hol vannak, mit csinalnak, es esetleg miert.
Nem konnyu ez a dolog. En tobb bizonyitekot latok a multbol, mint a jelenbol. Daenikenre en nagyon odafigyeltem, mert o legalabb letezo dolgokra mutatott ra. De a problema meg a Daenikeni jelenseggel is az, hogy ott is tul sok fajta kulonbozo dolog van leirva. Az egyiken urhajos-sisakot viselnek, a masikon nem, a harmadikon oriasok, a negyediken emberformajuak, az otodiken......a sokadikon.....ott sincs egy egyseges kep.
Osszessegeben, hianyolom az osszefuggest. Semmi nincs, amit meg tudnek "fogni" (most nem targyra gondolok), es a tudatomban mint egy egyseges kepet tudnek kezelni. Ennek ellenere, tovabbra is hiszek abban, hogy lehet hogy voltak, lehet hogy vannak, es tovabbi kutatasra szukseg van. En megteszem a magam kis reszet, es resztveszek ebben a SETI@HOME projectben. Egyebkent ez is erdekes. Ha ezek tenyleg sejtenek (tudnak) idegenbol jottek jelenletet, miert kell millionyi fenyevre levo galaxisokbol jovo radiohullamokat analizalni? Szoval nem tiszta a dolog.
Kedves andzsin!
Irod: "Van egy Nasa felvetel, amely a Holdraszallas kornyeken keszult es azon egy nagyon
erdekes dolgot lehetett latni. Egy fenyes valami a Hold fele mozog iszonyatos sebesseggel
majd hirtelen 90 fokos iranyt valt es eltunik a kepbol."
Dehiszen én úgy tudtam, hogy nem is jártak a holdon az amcsik! Egy nem túl régi topicban többen bizonygatták, hogy az egész csak filmtrükk volt... :-))
Kb. két éve télen 22h után ballagtam haza a munkahelyemről, mikoris kb. 20-25 méterrel előttem észrevettem egy mélyzöld tárgyat (teherautónyi méretü
volt) a közepe felé két akár emberalakunak is tekinthető fekete valamivel. A tárgy nem világított, de halvány zöldes fényt árasztott magából.
Egy darabig közeledett felém, majd eltünt, látszólag lemerült az aszfalt alá.
Egy darabig még ácsorogtam, nem tudtam hova tenni a dolgot, de aztán továbbmentem. Ekkor ért a meglepetés, ugyanis, mikor arra a helyre értem, ahol
a tárgy eltűnt határozottan forrónak kezdtem érezni a levegőt, amúgy minusz 5-10 fok körül lehetett, sőt megérintve az aszfaltot, vastag kesztűn keresztűl
szinte megégette a kezemet. Gyorsan odébbáltam...
hazafelé menet még egy furcsaságot láttam, az egyik gyárépületet hasonló zöld szin vette körül, mostanában bontották le, és láttam, hogy nagy pince
volt alatta. Itt a nagy pince alatt a szokásosnál jóval nagyobb pincére kell gondolni, amin két három teherautó vígan ki-be járhat.
Sokáig nem szóltam senkinek a dologról, egyedül a nejemnek meséltem el, aztán pár hét múlva a kollégáimnak is, ha nem égettem volna meg a kezemet
a kesztűn keresztűl, akkor azt gondolhatnám, hogy hallucináltam, de sajnos ilyen egyszerűen nem magyarázhatom meg a dolgot. Busznyi méretű
"gömbvillámról" sem hallottam még, megaztán ott van a gyárépület...
Ez így egyszerre egy kicsit sok, de talán akad valaki aki megmagyarázza, hogy mi is volt, lehetett ez...